EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52022XC1207(04)

Erään viinialan nimityksen tuote-eritelmän vakiomuutoksen hyväksymistä koskevan tiedonannon julkaiseminen (annetun komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 17 artiklan 2 ja 3 kohta) 2022/C 466/12

PUB/2022/1227

EUVL C 466, 7.12.2022, p. 37–43 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

7.12.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 466/37


Erään viinialan nimityksen tuote-eritelmän vakiomuutoksen hyväksymistä koskevan tiedonannon julkaiseminen (annetun komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 17 artiklan 2 ja 3 kohta)

(2022/C 466/12)

Tämä tiedonanto julkaistaan komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 17 artiklan 5 kohdan mukaisesti (1)

VAKIOMUUTOKSEN HYVÄKSYNNÄN TIEDOKSI ANTAMINEN

”Pouilly-sur-Loire”

PDO-FR-A0825-AM01

Tiedonannon päivämäärä: 23.9.2022

HYVÄKSYTYN MUUTOKSEN KUVAUS JA PERUSTELUT

1.   Virallinen geokoodi

Maantieteellisen alueen ja välittömässä läheisyydessä sijaitsevan alueen kunnat on päivitetty virallisen geokoodin mukaisesti.

Alueen rajat pystyvät samoina.

Muutetaan yhtenäisen asiakirjan 6 ja 9 kohtaa.

2.   Leikkaus

Tuote-eritelmässä täsmennetään, että viiniköynnökset leikataan ennen fenologista vaihetta, jossa on puhjennut kaksi tai kolme lehteä tai joka vastaa vaihetta 9 Eichhornin ja Lorenzin asteikolla.

Muutos on tehty tarkastusten selkeyttämiseksi. Kun täsmennetään se vaihe, jossa leikkaus on suoritettava, kaikki toimijat tietävät tarkalleen, mitä odotetaan, ja tarkastukset voidaan suorittaa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Muutetaan yhtenäisen asiakirjan 5 kohtaa.

3.   Tukilangoitus

Tuote-eritelmässä täsmennetään, että viiniköynnökset leikataan ennen fenologista vaihetta, jossa rypäleet ovat kasvaneet maksimikokoonsa (”fermeture de la grappe”) tai joka vastaa vaihetta 32 Eichhornin ja Lorenzin asteikolla. Tukilangoitusmenetelmää on täsmennetty seuraavasti:

”–

Tukilangoitus koostuu vähintään kahdesta kohotuslangasta ja yhdestä kannattelulangasta köynnöksillä, jotka on leikattu yksinkertaisella Guyot-leikkauksella tai Royat-leikkauksella, tai kahdesta kohotuslangasta köynnöksillä, jotka on leikattu gobelet- tai viuhkaleikkauksella.

Kohotuslangat nostetaan rypäleiden tason yläpuolelle.

Tukilangoitetun lehvistön korkeuden on oltava vähintään 0,6 kertaa köynnösrivien välinen etäisyys, kun tukilangoitetun lehvistön korkeus mitataan 0,10 metriä taivutuslangan alapuolella sijaitsevasta kohdasta kasvuston yläreunaan.”

Muutos on tehty tarkastusten selkeyttämiseksi. Toimijoiden on yhä vaikeampaa rekrytoida pysyviä työntekijöitä viinitarhoihin ja ne joutuvat käyttämään palveluntarjoajia, jotka eivät välttämättä ole viininviljelyn asiantuntijoita. Tuote-eritelmään tehdyillä tukilangoitusta koskevilla täsmennyksillä on pedagoginen tarkoitus ja niillä pyritään selittämään, mitä työntekijöiltä odotetaan. Niillä voidaan myös osoittaa ne tuotanto-olosuhteet, joiden ansiosta voidaan tuottaa laadukkaita rypäleitä, mikä takaa raaka-aineiden laadukkuuden.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

4.   Agroekologiset määräykset

Tuote-eritelmään on lisätty, että tuottajan odotetaan kiinnittävän erityistä huomiota eroosion aiheuttamiin ongelmiin.

Ilmasto-olot (erityisesti rankkasateet) voivat aiheuttaa eroosiota tai rotkoja näissä jyrkässä rinteessä sijaitsevissa viinitarhoissa. Lisäyksen avulla tuottajat voidaan tehdä tietoisiksi tästä riskistä ja helpottaa tarkastuksia, jos riskiä ei ole otettu huomioon.

Tuote-eritelmään on lisätty seuraavat agroekologiset määräykset:

”–

On kiellettyä muuttaa olennaisesti tarkistetun alkuperänimityksen tuotantoon tarkoitetun lohkon pohjamaan morfologiaa, maan pintakerrosta tai tekijöitä, joilla voidaan varmistaa lohkon maaperän yhtenäisyys ja kestävyys, lukuun ottamatta tavanomaista maankääntöä.

– Viljelylohkoja reunustava pysyvä nurmipeite (pientareilla ja lohkojen välisillä istuttamattomilla tai viljelemättömillä alueilla) on pakollinen. Tämä velvoite ei koske tilanteita, joissa pientareita joudutaan uusimaan erityisesti eroosion tai poikkeuksellisten sääilmiöiden vuoksi.

Rikkakasvien kemiallinen hävittäminen lohkoilta on kielletty alalta, joka on vähintään 25 prosenttia istutusrivien välisestä alueesta.

Rikkakasvien kemiallinen hävittäminen on kielletty fenologisen vaiheen, joka vastaa kypsymisvaihetta tai vaihetta 36 Eichhornin ja Lorenzin asteikolla, sekä sadonkorjuuvuotta seuraavan vuoden helmikuun 1. päivän välillä.”

Nämä muutokset on tehty, jotta ympäristö voidaan ottaa paremmin huomioon.

Pientareiden nurmipeite sisältyi tuote-eritelmään. Sanamuotoa on muutettu tuote-eritelmien yhdenmukaistamiseksi.

Rikkaruohojen käytön rajoittamiseksi tuote-eritelmään on lisätty seuraavat kaksi määräystä: rikkaruohojen kokonaisvaltaista hävittämistä koskeva kielto, kun rivien väliin jätetään vähimmäispinta-ala, jolta rikkaruohoja ei hävitetä kemiallisesti, sekä rikkaruohojen kemiallista hävittämistä koskeva kielto syksyllä ja talvella.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

5.   Kastelu

Kastelua koskeva kielto on poistettu.

Kastelu on edelleen kielletty toukokuun 1. päivän ja sadonkorjuun välisenä aikana.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

6.   Analyyttiset vaatimukset

Tuote-eritelmässä täsmennetään, että kaupan pidettäviksi valmiiden pakkaamattomien tai pakattujen erien haihtuvien happojen pitoisuus on enintään 14,5 milliekvivalenttia litrassa.

Tämä pitoisuus johtuu SAN-viinien arvoja koskevasta monivuotisesta tutkimuksesta. Näin voidaan taata tuotettujen viinien laatu ja suojatun alkuperänimityksen omaleimaisuuden kunnioittaminen.

Kaupan pidettäviksi valmiiden pakkaamattomien tai pakattujen erien kokonaisrikkidioksidipitoisuus on enintään 150 mg/l.

Tällä määräyksellä pyritään vähentämään tuotantopanoksia ja säilyttämään samalla viinien laatu.

Yhtenäisen asiakirjan 4 kohtaa on muutettu.

7.   Tynnyreiden lämpötilan säätäminen

Tuote-eritelmään on lisätty velvoite, jonka mukaan viiniyttämisessä käytettävien tilavuudeltaan yli 30 hehtolitran tynnyreissä on oltava termostaatti.

Tämän lisäyksen avulla voidaan hyväksyä laatuun vaikuttavat käytännöt, jotka liittyvät valkoviinien lämpötilan säätämiseen.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

8.   Kielletyt laitteet

Laadun säilyttämiseksi seuraavat laitteet on kielletty:

ketjuilla ja vanteilla varustetut vaakasuorat levypuristimet;

sadonkorjuussa käytettävät keskipakopumpuilla varustetut itsepurkavat rypälevaunut.

SAN-järjestelmässä käytetään jo laadukkaampia laitteita. Muutettu tuote-eritelmä takaa niiden käytön.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

9.   Käymishuoneen kapasiteetti

Käymishuoneen kapasiteettia on lisätty niin, että se on nyt 1,4:n sijasta 1,6 kertaa perustuotoksesta viiniytetty määrä.

Tämän määräyksen avulla voidaan säännellä markkinoita ja viinien julkistamista, jotta vähennetään etenkin ennen sadonkorjuuta tapahtuvan hintojen laskun riskiä.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

10.   Kuljetukset valtuutettujen varastonpitäjien välillä

Poistetaan 1 luvun IX kohdan 4 alakohdan b alakohta, joka koskee päivämäärää, jolloin viini lasketaan liikkeelle valtuutettujen varastonpitäjien välillä.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

11.   Ilmoitusvelvollisuudet

Tuote-eritelmään on lisätty tuotannosta luopumista koskeva ilmoitus sekä kuolleita köynnöksiä ja köynnösten hävikkiä koskeva ilmoitus.

Nämä kaksi ilmoitusta helpottavat tuotanto-olosuhteiden tarkastusta.

Hakemusta koskevan ilmoituksen viimeinen jättöpäivä siirretään 25. päivästä marraskuuta 10. päivään joulukuuta.

Näin ollen hakemusta koskeva ilmoitus on jätettävä viimeistään samana päivänä kuin satoilmoitus.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

12.   Tärkeimmät valvottavat kohdat

Tuote-eritelmän III lukua on tarkistettu, jotta tärkeimmät tarkastettavat kohdat olisivat Val de Loiren alueen tuote-eritelmissä yhtenäisiä.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

13.   Valvontaelintä koskevat tiedot

Valvontaelintä koskevien tietojen sanamuotoa on tarkistettu sen yhdenmukaistamiseksi muita nimityksiä koskevien tuote-eritelmien kanssa. Muutos on puhtaasti toimituksellinen.

Yhtenäistä asiakirjaa ei ole muutettu.

YHTENÄINEN ASIAKIRJA

1.   Nimi/nimet

Pouilly-sur-Loire

2.   Maantieteellisen merkinnän tyyppi:

SAN – Suojattu alkuperänimitys

3.   Rypäletuotteiden luokat

1.

Viini

4.   Viini(e)n kuvaus

LYHYT KIRJALLINEN KUVAUS

Viinit ovat kuohumattomia valkoviinejä, joiden pääasialliset ominaisuudet ovat seuraavat: – Luonnollinen vähimmäisalkoholipitoisuus tilavuusprosentteina: 9,5 % – Kaupan pidettäväksi valmiissa pakkaamattomissa tai pakatuissa erissä: käymiskykyisten sokereiden (glukoosi + fruktoosi) pitoisuus on enintään 4 g/l. – Väkevöinnin jälkeen viinien kokonaisalkoholipitoisuus on enintään 12 %. – Kokonaishappopitoisuudet ovat yhteisön sääntelyn mukaiset.

Kaupan pidettäviksi valmiiden pakkaamattomien tai pakattujen erien haihtuvien happojen pitoisuus on enintään 14,5 milliekvivalenttia litrassa.

Kaupan pidettäviksi valmiiden pakkaamattomien tai pakattujen erien kokonaisrikkidioksidipitoisuus on enintään 150 mg litrassa.

Viinit ovat kuivia ja kuohumattomia valkoviinejä, ja niiden väri vaihtelee vaaleankeltaisesta kultaan. Ne ovat kevyitä, puhtaita ja virkistäviä. Niissä on usein mineraalien, valkoisten kukkien ja kuivattujen hedelmien vivahteita sekä tiettyä pyöreyttä.

Yleiset analyyttiset ominaisuudet

Kokonaisalkoholipitoisuus enintään (til-%)

 

Todellinen alkoholipitoisuus vähintään (til-%)

 

Vähimmäishappopitoisuus

 

Haihtuvien happojen pitoisuus enintään (milliekvivalenttia/litra)

 

Kokonaisrikkidioksidipitoisuus enintään (milligrammaa litrassa)

 

5.   VIININVALMISTUSMENETELMÄT

5.1.   Erityiset viininvalmistusmenetelmät

1.   Erityinen viininvalmistusmenetelmä

Korjatun rypälesadon kaikenlainen lämpökäsittely yli 40 °C:ssa on kielletty, jos sitä seuraa nestemäisten ja kiinteiden aineiden välitön erottaminen. Puupalojen käyttö on kielletty. Väkevöinnin jälkeen viinien kokonaisalkoholipitoisuus on enintään 12 %. Edellä esitettyjen määräysten lisäksi viininvalmistusmenetelmien on oltava unionin tasolla sekä Ranskan maatalous- ja merikalastuslaissa (Code rural et de la pêche maritime) asetettujen velvoitteiden mukaisia.

2.   Viljelymenetelmä

Kasvatustavat

a)

– Istutustiheys: viiniköynnösten istutustiheys on vähintään 6 000 köynnöstä hehtaaria kohden. Köynnösrivien välinen etäisyys on enintään 1,30 metriä ja köynnösten välinen etäisyys samalla rivillä on 0,80–1,20 metriä.

b)

– Leikkausta koskevat säännöt: viiniköynnökset leikataan ennen fenologista vaihetta, jossa on puhjennut kaksi tai kolme lehteä tai joka vastaa vaihetta 9 Eichhornin ja Lorenzin asteikolla. Leikkaamisessa käytetään seuraavia tekniikoita: – yksinkertainen Guyot-leikkaus, jolloin kuhunkin köynnökseen jätetään enintään 10 silmua, joista enintään 8 silmua jätetään satoversoon, ja köynnökseen jätetään yksi tai kaksi kannusversoa, joihin jätetään enintään kaksi silmua; – tai matalaleikkaus (Cordon de Royat -menetelmällä), jolloin kuhunkin köynnökseen jätetään enintään 14 silmua, yksin- tai kaksinkertainen runko, ja kannusversoihin enintään 2 silmua. Royat-leikkaustavan käyttöönottojakso on rajoitettu enintään 4 vuoteen. Tänä aikana sallitaan yksin- tai kaksinkertainen Guyot-leikkaus, jolloin kussakin satoversossa on enintään 8 silmua. Royat-leikkaustavalla kasvatetun lohkon nuorennus saa koskea vuosittain vain 20:tä prosenttia köynnöksistä. – matalaleikkaus (gobelet- tai viuhkaleikkaus), jolloin kuhunkin köynnökseen jää enintään 12 silmua ja kannusversoihin jätetään enintään yksi tai kaksi silmua.

5.2.   Enimmäistuotokset

75 hehtolitraa hehtaaria kohden

6.   Rajattu maantieteellinen alue

Rypäleet on korjattava ja viiniytettävä ja viini on valmistettava seuraavien Nièvren departementissa sijaitsevien kuntien alueella: Garchy, Mesves-sur-Loire, Pouilly-sur-Loire, Saint-Andelain, Saint-Laurent-l’Abbaye, Saint-Martin-sur-Nohain, Tracy-sur-Loire (luettelo on laadittu vuoden 2020 virallisen geokoodin mukaan).

7.   Viininvalmistuksessa käytettävät rypälelajikkeet

Chasselas B

8.   Yhteyden/yhteyksien kuvaus

8.1.   

 

a)

– Yhteyden kannalta merkitykselliset luontoon liittyvät tekijät. Maantieteellinen alue ulottuu noin 20 kilometrin matkalle Loiren oikealla rannalla, ja se rajoittuu kaakossa Pariisin altaaseen. Alueen korkein kohta on 270 metrin korkeudessa, eli 100 metriä laaksoa ylempänä, ja vahvana vastakohtana sille ovat koillis-lounaissuunnassa kulkevat syvät notkot, jotka avautuvat Loiren alajuoksun laaksoalueelle.

Viinitarhat sijoittuvat seitsemän kunnan alueelle maantieteellisen alueen korkeimman kohdan eli Saint-Andelainin kukkulan ympärille.

Ne sijaitsevat erilaisten geologisten kerrosten päällä, ja rypäleiden korjuuta varten valitut rajatut viljelylohkot sijaitsevat tällä moninaisella maaperällä. Tärkeimmät maaperälajit ovat seuraavat: – Kimmeridge-vaiheen hiesumaa tai ”valkoinen maa” (”terres blanches”), jota on maantieteellisen alueen keskiosassa Pouilly-sur-Loiren ja Saint-Andelainin kunnissa, Tämä on yleisin viininviljelyyn käytetty maalaji; – Oxford-vaiheen kalkkikivien vuoksi erittäin kivinen maaperä, josta paikalliset käyttävät nimitystä ”caillottes” ja jota on runsaasti maantieteellisen alueen koillisosassa; – piikivimaa, joka on voimakasta eroosiota aiheuttaneen liitukauden kohtalaisen savista jäännöstä ja jota on pääasiassa Saint-Andelainin kunnan alueella; – piipitoinen maaperä, joka on kohtalaisen savista ja jota on ennen kaikkea maantieteellisen alueen länsipäässä Tracy-sur-Loiren kunnan alueella.

Maantieteellisellä alueella on leuto valtameri-ilmasto. Vuotuiset sademäärät ovat keskimäärin 600 millimetriä, ja Loirella on merkittävä tehtävä lämpötilan säätelijänä, sillä se kuljettaa kylmää ilmaa pois jokeen nähden kohtisuorista laaksoista.

b)

– Yhteyden kannalta merkitykselliset inhimilliset tekijät. Gallialais-roomalainen Pauliacum-niminen tila (Domaine de Paulus) on merkki siitä, että viininviljely on aloitettu alueella jo 400-luvulla. Piispa Vigile testamenttasi vuonna 680 Pouillyn tilansa ja siihen kuuluvat viinitarhat Notre-Dame-d’Auxerren luostarille. Todisteena kyseisestä aikakaudesta on säilynyt maantieteellisen alueen poikki kulkeva Rooman vallan aikainen tie, joka kertoo myös siitä, että alueella on harjoitettu kauppaa jo hyvin kauan sitten.

Viinitarhat kukoistivat luostariyhteisöjen ja erityisesti Charité-sur-Loiren benediktiiniläisyhteisön ansiosta. Loiren toisella rannalla sijaitseva noin neljän hehtaarin kokoinen viljelylohko nimeltä ”Loge aux Moines” on osoitus tästä laajentumisen vaiheesta.

Loire ja sen laivaliikenne helpottivat 1500-luvulta alkaen viinien jakelua, ja Loiren Seineen yhdistävän Briaren kanavan avaaminen vuonna 1642 auttoi ohjaamaan kauppaa kohti Pariisia. Rouenin näyttelyssä kaupattuja Pouillyn viinejä vietiin Englantiin. Saint-Vincentin viiniveljeskunnat on perustettu 1600-luvun lopulla.

Koko 1700-luvun ajan Pouillyn viiniä lähetettiin Montargisiin, Fontainebleauhon, Pariisiin ja Versaillesiin. Pinta-alaltaan 2 000 hehtaarin viinitarhoihin istutettiin eri lajikkeita, kuten Melon B, Meslier Saint-François B, Sauvignon B ja Chasselas B.

1800-luvun jälkipuoliskolla suuri osa viinin tuotannosta keskeytettiin ja alettiin tuottaa syötäväksi tarkoitettuja viinirypäleitä (Chasselas B), joita vietiin rautateitse vajeesta kärsiville Pariisin markkinoille aina vuonna 1890 puhjenneeseen viinikirvaepidemiaan asti.

Vuonna 1923 tehtiin päätös, jonka nojalla Chasselas B -lajikkeesta valmistetuissa viineissä voidaan käyttää nimeä ”Pouilly-sur-Loire”. Tuottajat järjestäytyivät ja perustivat vuonna 1948 Pouillyn osuustoiminnallisen viininvalmistamon ja sen jälkeen Baillis’n veljeskunnan, jonka tarkoituksena oli tehdä Pouillyn viinejä tunnetuksi. Tämän jälkeen suurta osaa tuotannosta on pidetty kaupan Ranskan alueella, ja sitä myös viedään yli 90 maahan.

Vuonna 2009 tuotannon määrä oli noin 1 000 hehtolitraa 30 hehtaaria kohti pääasiassa perheyritysten hoitamissa viinitarhoissa. Viinit ovat kuivia ja kuohumattomia valkoviinejä, ja niiden väri vaihtelee vaaleankeltaisesta kultaan.

Ne ovat kevyitä, puhtaita ja virkistäviä. Niissä on usein mineraalien, valkoisten kukkien ja kuivattujen hedelmien vivahteita sekä tiettyä pyöreyttä. Leuto valtameri-ilmasto, länsituulelta suojaava sijainti ja tärkeänä lämpötilan säätelijänä toimivan Loiren läheisyys luovat yhdessä tälle maantieteelliselle alueelle erinomaiset sääolot Chasselas B -lajikkeen viljelyyn.

8.2.   

 

Viiniköynnösten kasvukaudella leuto lämpötila takaa sen, että rypäleet kypsyvät säännöllisesti, ja lämpimien päivien ja viileiden öiden vaihtelu koko rypäleiden kypsymiskauden ajan säilyttää viinien raikkauden ja kehittää niiden aromeja.

Tämä vuosisatojen saatossa perusteellisia muutoksia kokenut alue on aina säilyttänyt viininviljelyperinteensä. Paikkoja, joissa on ollut laadullista potentiaalia ja joissa viiniköynnökset ovat olleet yleisesti muita viljelykasveja suositumpia viimeisten vuosisatojen aikana, on aina käytetty viininviljelyyn.

Tähän käyttöön on otettu jaetut viljelyalueet, joissa on ohut maakerros ja usein jyrkkä rinne. Näissä paikoissa viiniköynnöstä ja sen tuotantomahdollisuuksia on hallittava optimaalisesti, mikä tarkoittaa suurta istutustiheyttä, viiniköynnöksen kasvatustapaa ja tarkkaa leikkaamista. Tällainen hallinta kuvastaa viininviljelyperinteisiinsä ja -maisemaansa yhteydessä olevan yhteisön osaamista, ja siitä ovat todisteena myös 1600-luvulta tähän päivään säilyneet veljeskunnat.

Osaaminen näkyy myös useilta sukupolvilta perityssä tuottajien kyvyssä tuoda esiin ympäröivän luonnon omalaatuisuus ja rikkaus, joiden ansiosta Pouilly-sur-Loire-viinit ovat täynnä hienostuneisuutta.

Jo 1100-luvulla Charité-sur-Loiren munkit ja sen jälkeen 1500-luvulla kolmannen säädyn edustaja Guy Coquille toivat esiin ”Pouilly-sur-Loire”-valkoviinejä, mikä osoittaa, että alueen viinejä tarjottiin kuningaskunnan ylhäisölle. Näiden viinien maine kasvaa edelleen. Niiden kansainvälinen kauppa on tästä erinomainen todiste.

9.   Olennaiset lisäedellytykset (pakkaaminen, merkinnät, muut vaatimukset)

Oikeudellinen kehys:

Kansallinen lainsäädäntö

Lisäedellytyksen tyyppi:

Tuotantoa rajatulla maantieteellisellä alueella koskeva poikkeus

Edellytyksen kuvaus:

Välittömässä läheisyydessä sijaitseva alue koostuu vuoden 2020 virallisen geokoodin perusteella viiniyttämistä ja viinin valmistusta koskevan poikkeuksen mukaisesti seuraavista kunnista:

Cherin departementti: Bannay, Bué, Crézancy-en-Sancerre, Jalognes, Menetou-Râtel, Ménétréol-sous-Sancerre, Montigny, Neuvy-deux-Clochers, Saint-Satur, Sainte-Gemme-en-Sancerrois, Sancerre, Sury-en-Vaux, Thauvenay, Veaugues, Verdigny ja Vinon;

Loiretin departementti: Beaulieu-sur-Loire, Bonny-sur-Loire, Briare, Gien, Ousson-sur-Loire, Saint-Brisson-sur-Loire ja Thou;

Nièvren departementti: Alligny-Cosne, Bulcy, Cosne-Cours-sur-Loire, La Celle-sur-Loire, Myennes, Neuvy-sur-Loire, Pougny, Saint-Loup ja Saint-Père.

Oikeudellinen kehys:

Kansallinen lainsäädäntö

Lisäedellytyksen tyyppi:

Merkintöjä koskevat lisäsäännökset

Edellytyksen kuvaus:

Kaikki vapaaehtoiset merkinnät kirjoitetaan etiketteihin kirjaimilla, jotka ovat korkeudeltaan, leveydeltään ja paksuudeltaan enintään kaksinkertaisia verrattuna kirjaimiin, joilla tarkistettu alkuperänimitys on kirjoitettu.

Täydentävä maantieteellinen nimitys ”Val de Loire” kirjoitetaan kirjaimilla, jotka ovat korkeudeltaan ja leveydeltään enintään kaksi kolmasosaa tarkistetun alkuperänimityksen kirjainkoosta.

Tarkistetulla alkuperänimityksellä varustettujen viinien merkinnöissä voidaan täsmentää pienemmän maantieteellisen yksikön nimi seuraavin edellytyksin: – kyseessä on kiinteistörekisterialue; – paikka on mainittu satoilmoituksessa.

Linkki tuote-eritelmään

https://info.agriculture.gouv.fr/gedei/site/bo-agri/document_administratif-c8e782e2-9df9-46eb-b243-3eff89c512ec


(1)  EYVL L 9, 11.1.2019, s. 2.


Top