EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52021XC1222(01)

Erään viinialan nimityksen tuote-eritelmän vakiomuutoksen hyväksymistä koskevan tiedonannon julkaiseminen (komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 17 artiklan 2 ja 3 kohta) 2021/C 518/04

PUB/2021/843

EUVL C 518, 22.12.2021, p. 6–13 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

22.12.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 518/6


Erään viinialan nimityksen tuote-eritelmän vakiomuutoksen hyväksymistä koskevan tiedonannon julkaiseminen (komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 17 artiklan 2 ja 3 kohta)

(2021/C 518/04)

Tämä ilmoitus julkaistaan komission delegoidun asetuksen (EU) 2019/33 (1) 17 artiklan 5 kohdan mukaisesti.

YHTENÄISEN ASIAKIRJAN VAKIOMUUTOSTA KOSKEVA TIEDONANTO

”Saint-Amour”

PDO-FR-A1028-AM02

Tiedonannon päivämäärä: 12. lokakuuta 2021

HYVÄKSYTYN MUUTOKSEN KUVAUS JA PERUSTELUT

1.   Maantieteellinen alue

Lisätään tuote-eritelmän I luvun IV kohdan 1 alakohtaan sanan ”alueella” jälkeen ilmaisu ”vuoden 2019 virallisen geokoodin perusteella”.

Tämän toimituksellisen muutoksen ansiosta maantieteellisen alueen yhteydessä voidaan viitata Ranskan tilastolaitoksen INSEEn toimittaman virallisen geokoodin vuonna 2019 voimassa olevaan versioon ja varmistaa maantieteellisen alueen rajaus oikeudellisesti.

Maantieteellisen alueen rajat pysyvät täysin samoina.

Lisätään sana ”viinit” ennen sanaa ”valmistetaan”.

Korvataan sanat ”on korjattava ja viiniytettävä” sanoilla ”korjataan ja viiniytetään” ja sanat ”valmistettava ja jälkikäsiteltävä” sanoilla ”valmistetaan ja jälkikäsitellään”.

Muutetaan yhtenäisen asiakirjan 6 kohtaa.

Lisätään myös virke, jossa toimijoille ilmoitetaan, että maantieteelliseen alueeseen liittyvät kartta-asiakirjat ovat saatavilla INAOn verkkosivustolla.

Tämä muutos ei vaikuta yhtenäiseen asiakirjaan.

2.   Välittömässä läheisyydessä sijaitseva alue

Lisätään tuote-eritelmän I luvun IV kohdan 3 alakohtaan sanan ”muodostuu” jälkeen ilmaisu ”vuoden 2019 virallisen geokoodin perusteella”.

Tämän toimituksellisen muutoksen ansiosta välittömässä läheisyydessä sijaitsevan alueen yhteydessä voidaan viitata INSEEn julkaiseman virallisen geokoodin vuonna 2019 voimassa olevaan versioon.

Alueen rajat pysyvät täysin samoina.

Lisätyn viittauksen ansiosta välittömässä läheisyydessä sijaitsevan alueen määrittely voidaan varmistaa oikeudellisesti siten, että kuntien tai kuntien osien yhdistymiset, jakautumiset tai nimenmuutokset eivät vaikuta siihen.

Välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan alueeseen kuuluvien kuntien luetteloa on myös päivitetty aluetta muuttamatta ennen vuotta 2019 tehtyjen hallinnollisten muutosten huomioon ottamiseksi.

Muutetaan yhtenäisen asiakirjan otsikkoa ”Lisäedellytykset”.

3.   Liikkuminen valtuutettujen varastonpitäjien kesken

Poistetaan tuote-eritelmän I luvun IX kohdan 5 alakohdan b alakohta, joka koskee päivämäärää, jona viini lasketaan liikkeelle valtuutettujen varastonpitäjien välillä.

Viinin jälkikäsittelyn vähimmäiskeston ja markkinoille saattamisen päivämäärän takia on tarpeen helpottaa viinin liikkumista toimijoiden kesken, eikä ole hyödyllistä vahvistaa edes varhaista päivämäärää, jota ennen viiniä ei saa laskea liikkeelle.

Poistetaan näin ollen I luvun IX kohdan 5 alakohdan otsikosta sanat ”Tuotteiden liikkeelle laskemista ja”.

Nämä tuote-eritelmän muutokset eivät vaikuta yhtenäiseen asiakirjaan.

4.   Yhteys maantieteelliseen alueeseen - yhteyden kannalta merkitykselliset inhimilliset tekijät

Korvataan tuote-eritelmän I luvun X kohdan 1 alakohdan b alakohdassa sanat ”Beaujolais’n alueelta peräisin olevien viinien kauppa alkoi kasvaa” sanoilla ”Beaujolais’n alueelta peräisin olevien viinien kauppa kasvoi”.

Muutetaan yhtenäisen asiakirjan 8 kohtaa.

5.   Siirtymätoimenpiteet

Lisätään tuote-eritelmän I luvun XI kohdan 1 alakohdan a alakohtaan ennen ilmaisua ”satovuoteen 2034 saakka” ilmaisu ”enintään” toimenpidettä koskevien ehtojen täsmentämiseksi.

Poistetaan 3 alakohta, koska ajanjakso, jonka aikana tuottajat ovat voineet hyötyä viinin jälkikäsittelyjakson lyhentämistä koskevasta toimenpiteestä ja näin ollen kuluttajamarkkinoille saattamisen päivämäärän aikaistamisesta, on päättynyt.

Nämä tuote-eritelmän muutokset eivät vaikuta yhtenäiseen asiakirjaan.

6.   Tuote-eritelmän valvontaan liittyvät seikat

Korvataan tuote-eritelmän II ja III luvun eri kappaleissa sana ”tarkastussuunnitelma” sanalla ”valvontasuunnitelma”, koska toimijoita valvoo vastedes sertifiointielin.

Tämä muutos ei vaikuta yhtenäiseen asiakirjaan.

Valvontaelintä koskevat tiedot

Tuote-eritelmän III luvun II kohta: Tämän osan toimituksellisia sääntöjä on muutettu sen jälkeen, kun tuote-eritelmä joulukuussa 2011 hyväksyttiin. Valvontaviranomaisen täydellisiä tietoja ei enää mainita, koska valvonnasta huolehtii sertifiointielin.

Tämä muutos ei vaikuta yhtenäiseen asiakirjaan.

YHTENÄINEN ASIAKIRJA

1.   Nimi tai nimet

Saint-Amour

2.   Maantieteellisen merkinnän tyyppi

SAN – Suojattu alkuperänimitys

3.   Rypäletuotteiden luokat

1.

Viini

4.   Viini(e)n kuvaus

TIIVIS SANALLINEN KUVAUS

Viinit ovat kuivia hiilihapottomia punaviinejä. Viinien luonnollinen alkoholipitoisuus on vähintään 10,5 tilavuusprosenttia.

Viinien kokonaisalkoholipitoisuus saa olla väkevöinnin jälkeen enintään 13 tilavuusprosenttia.

Viinien omenahappopitoisuus on pakkausvaiheessa enintään 0,4 grammaa litraa kohden.

Kulutukseen valmiit viinit täyttävät seuraavat analyyttiset vaatimukset:

Käymiskykyisten sokereiden enimmäispitoisuus (glukoosi ja fruktoosi): 3 grammaa litraa kohden

Suurinta kokonaisalkoholipitoisuutta, pienintä todellista alkoholipitoisuutta, pienintä kokonaishappopitoisuutta ja suurinta kokonaisrikkidioksidipitoisuutta koskevat normit on annettu yhteisön sääntelyssä.

Nuorena nautittaviksi tarkoitetut viinit ovat väriltään säihkyvän rubiininpunaisia. Ne ovat täyteläisiä, lempeitä ja hedelmäisiä, omaleimaisia ja monivivahteisia.

Elegantteihin viineihin kehittyy usein hienostuneita ja hienovaraisia punaisten marjojen, kukkien ja toisinaan hedelmäpuiden aromeja.

Pitempään säilytykseen tarkoitettujen viinien väri vaihtelee voimakkaan purppuranpunaisesta syvän granaatinpunaiseen. Tuoksusta tulee usein mieleen kirsikkaviina ja mausteet. Suutuntuma on runsas, mehevä ja ryhdikäs, ja siinä yhdistyvät harmonisesti voimakkuus, monivivahteisuus ja eleganssi.

YLEISET ANALYYTTISET OMINAISUUDET

Yleiset analyyttiset ominaisuudet

Kokonaisalkoholipitoisuus enintään (til-%)

 

Todellinen alkoholipitoisuus vähintään (til-%)

 

Vähimmäishappopitoisuus

milliekvivalentteina litrassa

Haihtuvien happojen pitoisuus enintään (milliekvivalenttia/litra)

14,17

Kokonaisrikkidioksidipitoisuus enintään (mg/l)

 

5.   Viininvalmistusmenetelmät

5.1.   Erityiset viininvalmistusmenetelmät

1.   Erityinen viininvalmistusmenetelmä

Puupalojen käyttö on kiellettyä.

Viinien kokonaisalkoholipitoisuus saa olla väkevöinnin jälkeen enintään 13 tilavuusprosenttia.

Vettä poistavat väkevöintimenetelmät (TSE) ovat sallittuja enintään 10 prosentin pitoisuuteen saakka.

Viinien jälkikäsittely kestää vähintään rypäleiden korjaamista seuraavan vuoden 15. tammikuuta asti.

Edellä esitettyjen määräysten lisäksi viininvalmistusmenetelmien on oltava yhteisön tasolla ja Ranskan maatalous- ja merikalastuslaissa (Code rural et de la pêche maritime) asetettujen velvoitteiden mukaisia.

2.   Viljelykäytäntö

Istutustiheys

Viiniköynnösten istutustiheys on vähintään 6 000 köynnöstä hehtaaria kohden.

Köynnösrivien välinen etäisyys saa olla enintään 2,10 metriä, ja köynnösten välisen etäisyyden samalla rivillä on oltava vähintään 0,80 metriä.

Jos noudatetaan vähimmäistiheyttä 6 000 köynnöstä hehtaaria kohti, köynnösrivien välinen etäisyys voi mekaanista korjuuta varten olla enintään 3 metriä.

Viiniköynnösten leikkuuta koskevat säännöt

Leikkuukausi päättyy 15. toukokuuta.

Viinit on saatu matalaleikatuista viiniköynnöksistä, joissa on enintään 10 silmua köynnöstä kohti (gobelet-leikkaus, viuhkaleikkaus tai Royat-leikkaus käyttämällä yksinkertaista, kaksinkertaista tai Charmet-leikkaustapaa).

Jokaisessa köynnöksessä on 3–5 kannusversoa, joissa on enintään 2 silmua. Kussakin köynnöksessä voi nuorentamista varten olla myös kannusverso, jossa on enintään 2 silmua ja joka on leikattu vanhasta oksasta saatuun sivuversoon.

Muotoiluleikkauksessa tai leikkaustapaa muutettaessa köynnökset leikataan siten, että köynnöstä kohti on enintään 12 silmua.

Kastelu on kiellettyä.

Mekaanista sadonkorjuuta koskevat säännökset:

Korjattuja viinirypäleitä saa olla enintään 0,50 metrin paksuudella säiliöissä, joissa viljelylohkon sato kuljetetaan viiniytyskellariin.

Säiliöiden on oltava inerttiä ja elintarvikekäyttöön soveltuvaa materiaalia.

Sadon korjuu- ja kuljetuslaitteistossa on oltava asianmukainen vedenpoisto- tai suojausjärjestelmä.

5.2.   Enimmäistuotos

1.

61 hehtolitraa hehtaaria kohti

6.   Rajattu maantieteellinen alue

Viinirypäleet korjataan ja viiniytetään sekä viini valmistetaan ja jälkikäsitellään seuraavan Saône-et-Loiren departementin kunnan alueella vuoden 2019 virallisen geokoodin perusteella: Saint-Amour-Bellevue.

7.   Pääasiallinen rypälelajike (pääasialliset rypälelajikkeet)

Gamay N

8.   Yhteyden/yhteyksien kuvaus

8.1.   Yhteyden kannalta merkitykselliset luontoon liittyvät tekijät

Maantieteellinen alue ulottuu 12 kilometriä lounaaseen Mâconista ja 30 kilometriä pohjoiseen Villefranche-Sur-Saônesta Beaujolais-vuorten pohjoisosan itäisillä rinteillä.

Se sijaitsee Saône-et-Loiren departementin eteläosassa yhden ainoan kunnan, Saint-Amour-Bellevuen, alueella.

Se käsittää ensisijaisesti Mont de Bessayn (korkeus 478 metriä) itäiset rinteet ja Colline de l’Eglisen (korkeus 310 metriä), jonka rinteet laskeutuvat loivina Saônen tasangolle. Maasto on kumpuilevaa, ja siihen kuuluvat yhtäältä kylää hallitsevat loivat rinteet ja toisaalta melko loivarinteiset kukkulat ja pengerrykset.

Pääosa maantieteellisestä alueesta lepää graniittialustalla, josta muodostuu rapautumalla hiekkaa, karkeaa kvartsihiekkaa, jota kutsutaan paikallisesti nimellä grès tai gore. Paikoitellen hienojakoisemmasta savipitoisesta aineksesta nousee esiin kiilteisiä liuskeita. Mont de Bessayn rinteellä triaskauden hiekkakivikerrostumasta muodostuu rapautumalla erittäin karua hiekkaista maata. Sen alapuolella on liuskesarja, josta rapautuu savipitoisempaa maata.

Maantieteellisen alueen itäiset ja eteläiset osat sijaitsevat sisämaan triaskauden graniittikivistä muodostuneiden kolluviaalikerrostumien tai alluviaalikeilojen päällä.

Viininviljelyaluetta rajattaessa asetetaan etusijalle jyrkillä rinteillä sijaitsevat viljelylohkot, joiden maaperässä on ennen kaikkea graniitin ja hiekkakiven rapautumisesta muodostunutta ainesta, kuten erittäin läpäisevää hiekkaa, ja kolluviaalikerrostumien ja alluviaalikeilojen päällä alarinteissä olevat viljelylohkot, joiden maaperä on pinnalta kivistä, piipitoista savimaata. Nämä lohkot ovat 250–380 metrin korkeudella, ja pääosa niistä avautuu itään.

Alueella vallitsee leuto valtamerellinen ilmasto, jota leimaavat mantereiset ja eteläiset vaikutukset (kesät ovat lämpimiä ja sateet ajoittuvat pääasiassa syksyyn ja kevääseen). Vaihteleva ilmasto ja etenkin kesän lämpötilat, jotka pysyvät korkeina usein syksyyn asti, ovat suotuisia viiniköynnösten kasvulle.

Beaujolais-vuoret ovat tärkeä suojavyöhyke länsituulia vastaan ja vähentävät siten valtameren vaikutusta. Vuorten aiheuttamat föhntuulet kuivattavat kosteaa ilmaa, mikä puolestaan lisää valoisuutta ja vähentää sateita.

Myös Saônen suuri laakso on tärkeä, sillä sen ansiosta valoa saadaan optimaalisesti ja lämpötilaerot tasoittuvat hieman.

8.2.   Yhteyden kannalta merkitykselliset inhimilliset tekijät

Vuonna 286 Rooman legioonalainen nimeltään Amor välttyi Saint-Maurice-en-Valais’ssa joukkomurhalta, jonka uhriksi jäi suuri joukko hänen tovereitaan. Hän pakeni Galliaan, ja sotilaasta tuli lähetyssaarnaaja, joka antoi nimen Saint-Amourin kylälle.

Viininviljely kukoisti 1400-luvun lopulta alkaen silkkikaupalla ja pankkitoiminnalla rikastuneen Lyonin porvariston ansiosta. Beaujolais’n alueelta peräisin olevien viinien kauppa kasvoi 1700-luvulla, mikä johti suuriin muutoksiin viinitarhoilla. Suurtilat jaettiin osuusviljelmiin, jota maankäyttöjärjestelmää käytetään edelleen paljon maantieteellisellä alueella.

Union des producteurs -tuottajajärjestö, jota innoitti yhden miehen, Louis Daillyn, luottamus ja intohimo, ajoi tarkistetun alkuperänimityksen tunnustamista 1930-luvulla, ja se toteutui lopulta 8. helmikuuta 1946 annetulla asetuksella.

Viininviljelyalueella tuotetaan yksinomaan punaviinejä ensisijaisesti rypälelajikkeesta gamay N.

Tuottajat ovat laatuviiniin tähdätessään oppineet hallitsemaan rypälelajikkeen kasvua erityisesti käyttämällä suurta istutustiheyttä ja matalaleikkausta pääasiassa gobelet-muotoon.

Jotta rypäleiden hyvä kypsyminen voidaan taata, tuottajat varmistavat, että suojaamaton lehtiala on riittävä. Näin viiniköynnökset voidaan sitoa kiinteällä tukilangalla, mikä helpottaa myös mekaanista korjuuta.

Jotta rypäleiden polyfenolit ja aromaattiset yhdisteet saadaan uuttumaan optimaalisesti, monet tuottajat käyttävät tekniikoita, joissa rypäleet upotetaan mehuun käymisen aikana. Näillä tekniikoilla varmistetaan, että ainesosat erottuvat hyvin ja että viini säilyttää samalla hedelmäisyytensä. Koska gamay N -lajike hapettuu herkästi, tuottajat huolehtivat tarkasti siitä, että rypäleet pysyvät ehjinä ja kuljetus viiniytyskellariin tapahtuu nopeasti.

Toisinaan tuottajat lyhentävät maseroinnin kestoa tuottaakseen kevyempiä viinejä, jotka voidaan nauttia nuorena.

Tuottajat haluavat vallitsevan käytännön mukaisesti ottaa erilleen parhailta lohkoilta korjatun sadon ja sisällyttää tunnetuimpien paikkojen nimet viinin merkintöihin.

Viiniköynnöstä oli vuonna 1838 istutettu 268 hehtaarille kunnan alueen 509 hehtaarista. Luvut eivät ole juurikaan muuttuneet, sillä vuonna 2010 viiniä viljeltiin noin 300 hehtaarilla. Vuotuinen keskituotanto on 12 000 hehtolitraa, ja tuottajia on 160. Määrästä 17 prosenttia myydään suoraan tiloilta.

8.3.   Syy- ja seuraussuhteet

Viinitarhat istutetaan rinteiden puoliväliin, jossa Beaujolais-vuoret suojaavat tarhoja länsituulilta. Tämä auttaa useimmiten välttämään keväiset hallat ja Saônen tasangon aamusumut, ja samalla tarhat saavat optimaalisesti auringonsäteilyä. Lisäksi liialliset sadevedet valuvat nopeasti pois rinteiden kaltevuuden takia.

Alueen edessä avautuva laaja Saônen laakso takaa sen, että viiniköynnökset saavat riittävästi valoa yhteyttämiseen. Sijainti kohtalaisen matalalla ja avautuminen etelään takaavat, että rypäleet kypsyvät tasaisesti ja saavuttavat parhaan mahdollisen kypsyysasteen, jotta niistä tuotettava viini on omaleimaista ja maultaan miellyttävän monivivahteista.

Rajatun viininviljelyalueen maaperä on graniittialustalle kehittynyttä, karua ja vettä läpäisevää piipitoista savimaata, josta saadaan kohtuullinen rypälesato ja joka vaikuttaa viinien maun omaleimaisuuteen.

Näiden erikoisten maantieteellisten olosuhteiden vuoksi tuottajat ovat sukupolvien saatossa kehittäneet menetelmiä, jotka tuovat esiin alueen ilmastoon ja graniittipitoiseen hiekkaan pohjautuvaan maaperään erityisen hyvin sopeutuneen gamay N -lajikkeen parhaat ominaisuudet.

Tuottajien osaaminen ilmenee vallitsevien käytäntöjen mukaisesti kannusversollisen gobelet-muotoon tehtävän matalaleikkauksen ja suuren istutustiheyden käytössä, maanpinnan eroosiota vähentävissä viljelykäytännöissä ja mukautetuissa viiniytysmenetelmissä, joilla pyritään tuottamaan väriltään täyteläistä raaka-ainetta ja samalla takaamaan viinien hienostuneisuus ja hedelmäisyys.

Viljelylohkojen maaperä on varsinkin Mont de Bessayn rinteillä kehittynyt triaskauden hiekalle, ja niillä kasvatetuista rypäleistä voidaan valmistaa tanniinisempia viinejä, kun taas alarinteillä sijaitsevien lohkojen maaperä on piipitoista savimaata, ja niiltä saadaan kevyempiä viinejä.

Saint-Amour-viinejä on aina arvostettu, ja niiden maine on vakaa. Jullien on vuodesta 1816 teoksessaan ”Topographie de tous les vignobles connus” luokitellut Saint-Amourin miellyttävät viinit neljänteen luokkaan.

9.   Olennaiset lisäedellytykset (pakkaaminen, merkinnät, muut vaatimukset)

Välittömässä läheisyydessä sijaitseva alue

Oikeudellinen kehys:

Kansallinen lainsäädäntö

Lisäedellytyksen tyyppi:

Tuotantoa rajatulla maantieteellisellä alueella koskeva poikkeus

Edellytyksen kuvaus:

Viiniyttämistä sekä viinien valmistusta ja jälkikäsittelyä koskevan poikkeuksen mukaisesti määritelty välittömässä läheisyydessä sijaitseva alue muodostuu vuoden 2019 virallisen geokoodin perusteella seuraavien kuntien alueesta:

Côte-d’Orin departementti:

Agencourt, Aloxe-Corton, Ancey, Arcenant, Argilly, Autricourt, Auxey-Duresses, Baubigny, Beaune, Belan-sur-Ource, Bévy, Bissey-la-Côte, Bligny-lès-Beaune, Boncourt-le-Bois, Bouix, Bouze-lès-Beaune, Brion-sur-Ource, Brochon, Cérilly, Chamboeuf, Chambolle-Musigny, Channay, Charrey-sur-Seine, Chassagne-Montrachet, Châtillon-sur-Seine, Chaumont-le-Bois, Chaux, Chenôve, Chevannes, Chorey-lès-Beaune, Clémencey, Collonges-lès-Bévy, Combertault, Comblanchien, Corcelles-les-Arts, Corcelles-les-Monts, Corgoloin, Cormot-Vauchignon, Corpeau, Couchey, Curley, Curtil-Vergy, Daix, Dijon, Ebaty, Echevronne, Epernay-sous-Gevrey, L’Etang-Vergy, Etrochey, Fixin, Flagey-Echézeaux, Flavignerot, Fleurey-sur-Ouche, Fussey, Gerland, Gevrey-Chambertin, Gilly-lès-Cîteaux, Gomméville, Grancey-sur-Ource, Griselles, Ladoix-Serrigny, Lantenay, Larrey, Levernois, Magny-lès-Villers, Mâlain, Marcenay, Marey-lès-Fussey, Marsannay-la-Côte, Massingy, Mavilly-Mandelot, Meloisey, Merceuil, Messanges, Meuilley, Meursanges, Meursault, Molesme, Montagny-lès-Beaune, Monthelie, Montliot-et-Courcelles, Morey-Saint-Denis, Mosson, Nantoux, Nicey, Noiron-sur-Seine, Nolay, Nuits-Saint-Georges, Obtrée, Pernand-Vergelesses, Perrigny-lès-Dijon, Plombières-lès-Dijon, Poinçon-lès-Larrey, Pommard, Pothières, Premeaux-Prissey, Prusly-sur-Ource, Puligny-Montrachet, Quincey, Reulle-Vergy, La Rochepot, Ruffey-lès-Beaune, Saint-Aubin, Saint-Bernard, Saint-Philibert, Saint-Romain, Sainte-Colombe-sur-Seine, Sainte-Marie-la-Blanche, Santenay, Savigny-lès-Beaune, Segrois, Tailly, Talant, Thoires, Vannaire, Velars-sur-Ouche, Vertault, Vignoles, Villars-Fontaine, Villebichot, Villedieu, Villers-la-Faye, Villers-Patras, Villy-le-Moutier, Vix, Volnay, Vosne-Romanée ja Vougeot,

Rhônen departementti:

Alix, Anse, L’Arbresle, Les Ardillats, Arnas, Bagnols, Beaujeu, Belleville-en-Beaujolais, Belmont-d’Azergues, Blacé, Le Breuil, Bully, Cercié, Chambost-Allières, Chamelet, Charentay, Charnay, Chasselay, Châtillon, Chazay-d’Azergues, Chénas, Chessy, Chiroubles, Cogny, Corcelles-en-Beaujolais, Dardilly, Denicé, Deux Grosnes (ainoastaan entisen Avenasin kunnan aluetta vastaavalta osalta), Dracé, Emeringes, Fleurie, Fleurieux-sur-l’Arbresle, Frontenas, Gleizé, Juliénas, Jullié, Lacenas, Lachassagne, Lancié, Lantignié, Légny, Létra, Limas, Lozanne, Lucenay, Marchampt, Marcy, Moiré, Montmelas-Saint-Sorlin, Morancé, Odenas, Le Perréon, Pommiers, Porte des Pierres Dorées, Quincié-en-Beaujolais, Régnié-Durette, Rivolet, Sain-Bel, Saint-Clément-sur-Valsonne, Saint-Cyr-le-Chatoux, Saint-Didier-sur-Beaujeu, Saint-Etienne-des-Oullières, Saint-Etienne-la-Varenne, Saint-Georges-de-Reneins, Saint-Germain-Nuelles, Saint-Jean-des-Vignes, Saint-Julien, Saint-Just-d’Avray, Saint-Lager, Saint-Romain-de-Popey, Saint-Vérand, Sainte-Paule, Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais, Sarcey, Taponas, Ternand, Theizé, Val d’Oingt, Vaux-en-Beaujolais, Vauxrenard, Vernay, Villefranche-sur-Saône, Ville-sur-Jarnioux, Villié-Morgon ja Vindry-sur-Turdine (ainoastaan entisten kuntien Dareizé, Les Olmes ja Saint-Loup alueita vastaavalta osalta),

Saône-et-Loiren departementti:

Aluze, Ameugny, Azé, Barizey, Beaumont-sur-Grosne, Berzé-la-Ville, Berzé-le-Châtel, Bissey-sous-Cruchaud, Bissy-la-Mâconnaise, Bissy-sous-Uxelles, Bissy-sur-Fley, Blanot, Bonnay, Bouzeron, Boyer, Bray, Bresse-sur-Grosne, Burgy, Burnand, Bussières, Buxy, Cersot, Chagny, Chaintré, Chalon-sur-Saône, Chamilly, Champagny-sous-Uxelles, Champforgeuil, Chânes, Change, Chapaize, La Chapelle-de-Bragny, La Chapelle-de-Guinchay, La Chapelle-sous-Brancion, Charbonnières, Chardonnay, La Charmée, Charnay-lès-Mâcon, Charrecey, Chasselas, Chassey-le-Camp, Château, Châtenoy-le-Royal, Chaudenay, Cheilly-lès-Maranges, Chenôves, Chevagny-les-Chevrières, Chissey-lès-Mâcon, Clessé, Cluny, Cormatin, Cortambert, Cortevaix, Couches, Crêches-sur-Saône, Créot, Cruzille, Culles-les-Roches, Curtil-sous-Burnand, Davayé, Demigny, Dennevy, Dezize-lès-Maranges, Donzy-le-Pertuis, Dracy-le-Fort, Dracy-lès-Couches, Epertully, Etrigny, Farges-lès-Chalon, Farges-lès-Mâcon, Flagy, Fleurville, Fley, Fontaines, Fragnes-La-Loyère (ainoastaan entisen La Loyèren kunnan aluetta vastaavalta osalta) Fuissé, Genouilly, Germagny, Givry, Granges, Grevilly, Hurigny, Igé, Jalogny, Jambles, Jugy, Jully-lès-Buxy, Lacrost, Laives, Laizé, Lalheue, Leynes, Lournand, Lugny, Mâcon, Malay, Mancey, Martailly-lès-Brancion, Massilly, Mellecey, Mercurey, Messey-sur-Grosne, Milly-Lamartine, Montagny-lès-Buxy, Montbellet, Montceaux-Ragny, Moroges, Nanton, Ozenay, Paris-l’Hôpital, Péronne, Pierreclos, Plottes, Préty, Prissé, Pruzilly, Remigny, La Roche-Vineuse, Romanèche-Thorins, Rosey, Royer, Rully, Saint-Albain, Saint-Ambreuil, Saint-Boil, Saint-Clément-sur-Guye, Saint-Denis-de-Vaux, Saint-Désert, Saint-Gengoux-de-Scissé, Saint-Gengoux-le-National, Saint-Germain-lès-Buxy, Saint-Gervais-sur-Couches, Saint-Gilles, Saint-Jean-de-Trézy, Saint-Jean-de-Vaux, Saint-Léger-sur-Dheune, Saint-Mard-de-Vaux, Saint-Martin-Belle-Roche, Saint-Martin-du-Tartre, Saint-Martin-sous-Montaigu, Saint-Maurice-de-Satonnay, Saint-Maurice-des-Champs, Saint-Maurice-lès-Couches, Saint-Pierre-de-Varennes, Saint-Rémy, Saint-Sernin-du-Plain, Saint-Symphorien-d’Ancelles, Saint-Vallerin, Saint-Vérand, Saint-Ythaire, Saisy, La Salle, Salornay-sur-Guye, Sampigny-lès-Maranges, Sancé, Santilly, Sassangy, Saules, Savigny-sur-Grosne, Sennecey-le-Grand, Senozan, Sercy, Serrières, Sigy-le-Châtel, Sologny, Solutré-Pouilly, Taizé, Tournus, Uchizy, Varennes-lès-Mâcon, Vaux-en-Pré, Vergisson, Vers, Verzé, Le Villars, La Vineuse sur Fregande (ainoastaan entisten kuntien Donzy-le-National, Massy ja La Vineuse alueita vastaavalta osalta), Vinzelles ja Viré,

Yonnen departementti:

Aigremont, Annay-sur-Serein, Arcy-sur-Cure, Asquins, Augy, Auxerre, Avallon, Bazarnes, Beine, Bernouil, Béru, Bessy-sur-Cure, Bleigny-le-Carreau, Censy, Chablis, Champlay, Champs-sur-Yonne, Chamvres, La Chapelle-Vaupelteigne, Charentenay, Châtel-Gérard, Chemilly-sur-Serein, Cheney, Chevannes, Chichée, Chitry, Collan, Coulangeron, Coulanges-la-Vineuse, Courgis, Cruzy-le-Châtel, Dannemoine, Deux Rivières, Dyé, Epineuil, Escamps, Escolives-Sainte-Camille, Fleys, Fontenay-près-Chablis, Gy-l’Evêque, Héry, Irancy, Island, Joigny, Jouancy, Junay, Jussy, Lichères-près-Aigremont, Lignorelles, Ligny-le-Châtel, Lucy-sur-Cure, Maligny, Mélisey, Merry-Sec, Migé, Molay, Molosmes, Montigny-la-Resle, Montholon (ainoastaan entisten kuntien Champvallon, Villiers sur Tholon ja Volgré alueita vastaavalta osalta), Mouffy, Moulins-en-Tonnerrois, Nitry, Noyers, Ouanne, Paroy-sur-Tholon, Pasilly, Pierre-Perthuis, Poilly-sur-Serein, Pontigny, Préhy, Quenne, Roffey, Rouvray, Saint-Bris-le-Vineux, Saint-Cyr-les-Colons, Saint-Père, Sainte-Pallaye, Sainte-Vertu, Sarry, Senan, Serrigny, Tharoiseau, Tissey, Tonnerre, Tronchoy, Val-de-Mercy, Vallan, Venouse, Venoy, Vermenton, Vézannes, Vézelay, Vézinnes, Villeneuve-Saint-Salves, Villy, Vincelles, Vincelottes, Viviers ja Yrouerre.

Merkinnät

Oikeudellinen kehys:

Kansallinen lainsäädäntö

Lisäedellytyksen tyyppi:

Merkintöihin liittyvät täydentävät määräykset

Edellytyksen kuvaus:

a)

Tarkistetun alkuperänimityksen saaneiden viinien merkinnöissä voidaan täsmentää pienemmän maantieteellisen yksikön nimi seuraavin edellytyksin:

Paikka on merkitty kiinteistörekisteriin.

Paikka on mainittu sadonkorjuuilmoituksessa.

Kiinteistörekisterialueen nimi kirjoitetaan välittömästi tarkistetun alkuperänimityksen jälkeen kirjaimin, jotka eivät saa olla korkeudeltaan ja leveydeltään suurempia kuin kirjaimet, joilla tarkistettu alkuperänimitys kirjoitetaan.

b)

Tarkistetun alkuperänimityksen saaneiden viinien merkinnöissä voidaan täsmentää suurempi maantieteellinen yksikkö ”Vin du Beaujolais”, ”Grand Vin du Beaujolais” tai ”Cru du Beaujolais”.

Laajempi maantieteellinen alue kirjoitetaan kirjaimin, jotka saavat olla korkeudeltaan ja leveydeltään enintään kaksi kolmasosaa niistä kirjaimista, joilla tarkistettu alkuperänimitys kirjoitetaan.

Linkki eritelmään

https://info.agriculture.gouv.fr/gedei/site/bo-agri/document_administratif-895f611c-3d0b-4376-87f6-456585ec2f84


(1)  EYVL L 9, 11.1.2019, s. 2.


Top