Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52020AP0364

    Euroopan parlamentin tarkistukset 17. joulukuuta 2020 ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi yleisistä säännöistä ja periaatteista, joiden mukaisesti jäsenvaltiot valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä, annetun asetuksen (EU) N:o 182/2011 muuttamisesta (COM(2017)0085 – C8-0034/2017 – 2017/0035(COD))

    EUVL C 445, 29.10.2021, p. 257–266 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    29.10.2021   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    C 445/257


    P9_TA(2020)0364

    Yleiset säännöt ja periaatteet, joiden mukaisesti jäsenvaltiot valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä ***I

    Euroopan parlamentin tarkistukset 17. joulukuuta 2020 ehdotukseen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi yleisistä säännöistä ja periaatteista, joiden mukaisesti jäsenvaltiot valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä, annetun asetuksen (EU) N:o 182/2011 muuttamisesta (COM(2017)0085 – C8-0034/2017 – 2017/0035(COD)) (1)

    (Tavallinen lainsäätämisjärjestys: ensimmäinen käsittely)

    (2021/C 445/45)

    Tarkistus 1

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 2 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (2)

    Asetuksella (EU) N:o 182/2011 perustettu järjestelmä on osoittautunut käytännössä yleisesti ottaen toimivaksi , ja sillä on saavutettu sopiva institutionaalinen tasapaino komission ja muiden asianomaisten toimijoiden roolien välillä. Tämän järjestelmän olisi näin ollen jatkettava toimintaansa muuttumattomana lukuun ottamatta eräitä kohdennettuja muutoksia, jotka koskevat tiettyjä menettelyyn liittyviä seikkoja muutoksenhakukomitean tasolla. Näillä muutoksilla on tarkoitus lisätä poliittisesti arkaluonteisia täytäntöönpanosäädöksiä koskevaa poliittista vastuuta ja omistajuutta muuttamatta kuitenkaan oikeudellisia ja institutionaalisia vastuita täytäntöönpanosäädöksistä, sellaisina kuin nämä vastuut on määritelty asetuksessa (EU) N:o 182/2011.

    (2)

    Asetus (EU) N:o 182/2011 on osoittautunut käytännössä yleisesti ottaen tehokkaaksi , ja sillä on saavutettu sopiva institutionaalinen tasapaino komission ja muiden asianomaisten toimijoiden roolien välillä. Tämän järjestelmän keskeiset osat voivat näin ollen jatkaa toimintaansa muuttumattomina. Asetuksen (EU) N:o 182/2011 tuottama lisäarvo asianmukaisen päätöksentekoprosessin osalta ei kuitenkaan ole ollut täysin tyydyttävä. Vaikuttaa siksi tarpeelliselta tehdä eräitä kohdennettuja muutoksia, jotka koskevat tiettyjä menettelyyn liittyviä seikkoja muutoksenhakukomitean tasolla. Näillä muutoksilla on tarkoitus lisätä poliittisesti arkaluonteisia täytäntöönpanosäädöksiä koskevaa poliittista vastuuta ja omistajuutta muuttamatta kuitenkaan oikeudellisia ja institutionaalisia vastuita täytäntöönpanosäädöksistä, sellaisina kuin nämä vastuut on määritelty asetuksessa (EU) N:o 182/2011. Tällä muutossäädöksellä pyritään myös lisäämään unionin kansalaisten tietämystä täytäntöönpanosäädöksiin liittyvistä menettelyistä. Unionin toimielimiä ja elimiä kohtaan tunnetun luottamuksen lisäämiseksi on olennaisen tärkeää paitsi antaa tietoja unionin kansalaisille päätöksenteosta myös selittää kyseisten toimielinten ja elinten päätösten taustalla olevat syyt.

    Tarkistus 2

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 3 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (3)

    Asetuksessa (EU) N:o 182/2011 säädetään asian saattamisesta tietyissä tapauksissa muutoksenhakukomitean käsiteltäväksi. Käytännössä muutoksenhakukomitean puoleen on käännytty tapauksissa, joissa tarkastelumenettelyyn liittyvässä komiteakäsittelyssä ei ole saatu muodostettua määräenemmistöä asian puoltamiseksi tai vastustamiseksi, minkä vuoksi lausuntoa ei ole annettu. Useimmin näin on tapahtunut asioissa, jotka liittyvät muuntogeenisiin organismeihin ja muuntogeenisiin elintarvikkeisiin ja rehuihin sekä kasvinsuojeluaineisiin.

    (3)

    Asetuksessa (EU) N:o 182/2011 säädetään asian saattamisesta tietyissä tapauksissa muutoksenhakukomitean käsiteltäväksi. Käytännössä muutoksenhakukomitean puoleen on käännytty erityisesti muuntogeenisiä organismeja ja muuntogeenisiä elintarvikkeita ja rehuja sekä kasvinsuojeluaineita koskevissa tapauksissa, joissa tarkastelumenettelyyn liittyvässä komiteakäsittelyssä ei ole saatu muodostettua määräenemmistöä asian puoltamiseksi tai vastustamiseksi, minkä vuoksi lausuntoa ei ole annettu.

    Tarkistus 3

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 3 a kappale (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    (3 a)

    Tämän seurauksena ainoastaan hyvin pieni määrä tapauksia on saatettu muutoksenhakukomitean käsiteltäväksi asetuksen (EU) N:o 182/2011 mukaisesti, ja tämä muutossäädös koskee siis näitä tapauksia.

    Tarkistus 4

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 4 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (4)

    Kokemuksen mukaan tarkastelukomitean tulos on valtaosassa tapauksista toistunut muutoksenhakukomiteassa, mikä johtaa siihen, että lausuntoa ei anneta. Näin ollen muutoksenhakukomiteasta ei ole ollut apua jäsenvaltioiden kantojen selvittämisessä.

    (4)

    Kokemuksen mukaan tarkastelukomitean tulos on valtaosassa tapauksista toistunut muutoksenhakukomiteassa, mikä johtaa siihen, että lausuntoa ei anneta. Näin ollen muutoksenhakukomiteasta ei ole ollut apua jäsenvaltioiden kantojen selvittämisessä tai sen ongelman korjaamisessa, että tarkastelumenettelyssä ei anneta lausuntoja. Asetuksessa (EU) N:o 182/2011 säädetään, että komissio voi näissä tapauksissa hyväksyä ehdotuksen täytäntöönpanosäädökseksi, jolloin komissio päättää jäsenvaltioiden puolesta tarpeesta ja keinoista varmistaa lainsäädännön tehokas täytäntöönpano .

    Tarkistus 5

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 5 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (5)

    Asetuksessa (EU) N:o 182/2011 säädetään, että komissio voi näissä tapauksissa hyväksyä täytäntöönpanosäädöksen, eli komissiolla on harkintavalta.

    Poistetaan.

    Tarkistus 6

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 6 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (6)

    Tämä harkintavalta on kuitenkin merkittävästi vähäisempi tapauksissa, jotka liittyvät luvan antamiseen jollekin tuotteelle tai aineelle esimerkiksi muuntogeenisten elintarvikkeiden ja rehujen alalla, sillä komission on tehtävä asiassa päätös kohtuullisessa ajassa eikä se voi pidättyä tekemästä päätöstä.

    (6)

    Tämä harkintavalta on kuitenkin merkittävästi vähäisempi tapauksissa, jotka liittyvät luvan antamiseen jollekin tuotteelle tai aineelle esimerkiksi muuntogeenisten elintarvikkeiden ja rehujen alalla, sillä komission on tehtävä asiassa päätös kohtuullisessa ajassa eikä se voi pidättyä tekemästä päätöstä. Euroopan oikeusasiamies huomautti tältä osin päätöksessään asiassa 1582/2014, että komission on noudatettava voimassa olevia säännöksiä, jotka koskevat luvan myöntämiselle muuntogeenisille organismeille asetettuja määräaikoja.

    Tarkistus 7

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 7 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (7)

    Vaikka komissiolla on toimivalta tehdä näissä tapauksissa päätös, kyseessä olevien asioiden erityisen arkaluonteisuuden vuoksi myös jäsenvaltioiden olisi kannettava täysi vastuunsa päätöksentekoprosessista. Näin ei kuitenkaan ole silloin kun jäsenvaltiot eivät kykene muodostamaan määräenemmistöä muun muassa siksi , että monet niistä ovat pidättäytyneet äänestämästä tai olleet poissa äänestyksestä .

    (7)

    Vaikka komissiolla on toimivalta tehdä näissä tapauksissa päätös, kyseessä olevien asioiden erityisen arkaluonteisuuden vuoksi myös jäsenvaltioiden olisi kannettava suurempi vastuu päätöksentekoprosessista. Kun perussäädös koskee ihmisten, eläinten tai kasvien terveyden tai turvallisuuden suojelua ja jos jäsenvaltiot eivät kykene muodostamaan määräenemmistöä hyväksyäkseen ehdotusta täytäntöönpanosäädökseksi , jossa säädetään luvan myöntämisestä jollekin tuotteelle tai aineelle, kyseinen lupa olisi katsottava evätyksi .

    Tarkistus 8

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 8 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (8)

    Jotta voitaisiin lisätä muutoksenhakukomitean lisäarvoa, sen roolia olisi vahvistettava säätämällä mahdollisuudesta järjestää toinen muutoksenhakukomitean kokous, jos lausuntoa ei ole annettu. Asianmukainen edustuksen taso muutoksenhakukomitean toisessa kokouksessa olisi ministeritaso, jotta keskustelua voitaisiin käydä poliittisella tasolla. Jotta toinen kokous olisi mahdollista järjestää, määräaikaa muutoksenhakukomitean lausunnon antamiselle olisi pidennettävä.

    (8)

    Jotta voitaisiin lisätä muutoksenhakukomitean lisäarvoa, sen roolia olisi vahvistettava säätämällä mahdollisuudesta järjestää toinen muutoksenhakukomitean kokous, jos lausuntoa ei ole annettu. Asianmukainen edustuksen taso muutoksenhakukomitean toisessa kokouksessa olisi oltava riittävän korkea poliittinen taso, kuten ministeritaso, jotta keskustelua voitaisiin käydä poliittisella tasolla. Jotta toinen kokous olisi mahdollista järjestää, määräaikaa muutoksenhakukomitean lausunnon antamiselle olisi pidennettävä. Määräajan pidennys olisi kuitenkin tehtävä vain lyhyeksi ajaksi.

    Tarkistus 9

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 10 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (10)

    Komissiolla pitäisi olla tietyissä tapauksissa mahdollisuus pyytää neuvostolta sen mielipidettä ja näkemystä lausunnon puuttumisen laajemmista vaikutuksista, mukaan lukien institutionaaliset, oikeudelliset, poliittiset ja kansainväliset vaikutukset. Komission olisi otettava neuvoston ilmaisema kanta huomioon kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun asia on saatettu sen käsiteltäväksi. Asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa komissio voi ilmoittaa lyhyemmän määräajan saattaessaan asian neuvoston käsiteltäväksi.

    (10)

    Komissiolla pitäisi olla tietyissä tapauksissa mahdollisuus pyytää Euroopan parlamenttia ja neuvostoa ilmaisemaan kantansa ja näkemyksensä lausunnon puuttumisen laajemmista vaikutuksista, mukaan lukien institutionaaliset, oikeudelliset , taloudelliset , poliittiset ja kansainväliset vaikutukset. Komission olisi otettava Euroopan parlamentin ja neuvoston ilmaisema kanta huomioon kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun asia on saatettu niiden käsiteltäväksi. Asianmukaisesti perustelluissa kiireellisissä tapauksissa komissio voi ilmoittaa lyhyemmän määräajan saattaessaan asian niiden käsiteltäväksi. Euroopan parlamentin ja neuvoston ilmaisemat kannat olisi myös välitettävä viipymättä Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja tapauksen mukaan Europan parlamentille ja neuvostolle.

    Tarkistus 10

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 10 a kappale (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    (10 a)

    Kun vaikuttaa siltä, että jäsenvaltioilta olisi vaikea saada myönteisiä lausuntoja useista samankaltaisista ehdotuksista täytäntöönpanosäädöksiksi, olisi harkittava, että asiaa koskevissa perussäädöksissä komissiolle siirrettyä täytäntöönpanovaltaa tarkastellaan uudelleen.

    Tarkistus 11

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 11 kappale

    Komission teksti

    Tarkistus

    (11)

    Avoimuutta jäsenvaltioiden edustajien äänistä muutoksenhakukomitean tasolla olisi lisättävä, ja yksittäisten jäsenvaltioiden edustajien äänet olisi julkistettava.

    (11)

    Jäsenvaltioiden edustajien ääniä koskevaa avoimuutta olisi lisättävä neuvoa-antavan menettelyn ja tarkastelumenettelyn kaikissa vaiheissa , ja yksittäisten jäsenvaltioiden edustajien äänet olisi julkistettava. Kun säädös koskee erityisen arkaluonteisia aloja, kuten kuluttajansuojaa, ihmisten, eläinten tai kasvien terveyttä tai turvallisuutta tai ympäristönsuojelua, jokaisen jäsenvaltion edustajan olisi esitettävä tapauskohtaiset ja yksityiskohtaiset perustelut äänille ja äänestämästä pidättäytymiselle. Komission olisi myös annettava tietoja komiteoiden kokoonpanosta, kuten läsnä olevista henkilöistä sekä viranomaisista ja organisaatioista, joihin kyseiset henkilöt kuuluvat, sekä kokousten esityslistoista ja käsiteltävistä asiakirjoista ja säädösehdotuksista.

    Tarkistus 12

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 11 a kappale (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    (11 a)

    Unionin kansalaisten tietoisuuden ja ymmärryksen lisäämiseksi menettelystä ja menettelyn näkyvyyden lisäämiseksi jokaisen jäsenvaltion edustajan olisi perusteltava äänensä tai äänestämästä pidättäytyminen tai poissaolo äänestyksestä.

    Tarkistus 13

    Ehdotus asetukseksi

    Johdanto-osan 11 b kappale (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    (11 b)

    Rekisterin saatavuutta olisi parannettava edelleen ja sen sisältöä olisi muutettava päätöksentekoprosessin avoimuuden lisäämiseksi erityisesti lisäämällä siihen enemmän tietoja kyseisestä prosessista. Rekisterin hakutoimintojen parantaminen siten, että hakuja voidaan tehdä politiikanaloittain, olisi tässä yhteydessä olennaisen tärkeää.

    Tarkistus 14

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 1 alakohta

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    3 artikla – 7 kohta – 6 alakohta

    Komission teksti

    Tarkistus

    ”Jos 6 artiklan 3 kohdan toisen alakohdan mukaisesti muutoksenhakukomitea ei anna lausuntoa, puheenjohtaja voi päättää, että muutoksenhakukomitea järjestää toisen kokouksen ministeritasolla. Näissä tapauksissa muutoksenhakukomitea antaa lausuntonsa kolmen kuukauden kuluessa päivästä, jona asia on saatettu sen käsiteltäväksi.”

    ”Jos 6 artiklan 3 kohdan toisen alakohdan mukaisesti muutoksenhakukomitea ei anna lausuntoa, puheenjohtaja tai jäsenvaltioiden yksinkertainen enemmistö voi päättää, että muutoksenhakukomitea järjestää toisen kokouksen riittävän korkealla poliittisella tasolla, kuten ministeritasolla. Näissä tapauksissa muutoksenhakukomitea antaa lausuntonsa kolmen kuukauden kuluessa päivästä, jona asia on saatettu sen käsiteltäväksi.”

    Tarkistus 15

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 2 alakohta – b alakohta

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    6 artikla – 3 a kohta

    Komission teksti

    Tarkistus

    ”3 a.   Jos muutoksenhakukomitea ei anna lausuntoa, komissio voi pyytää neuvostolta lausuntoa sen mielipiteistä ja näkemyksestä lausunnon puuttumisen laajemmista vaikutuksista, mukaan lukien institutionaaliset, oikeudelliset, poliittiset ja kansainväliset vaikutukset. Komission olisi otettava neuvoston ilmaisema kanta huomioon kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun asia on saatettu sen käsiteltäväksi. Asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa komissio voi ilmoittaa lyhyemmän määräajan saattaessaan asian neuvoston käsiteltäväksi.”

    ”3 a.   Jos muutoksenhakukomitea ei anna lausuntoa, komissio voi pyytää Euroopan parlamentilta ja neuvostolta lausuntoa , jossa ne ilmoittavat kantansa ja näkemyksestä lausunnon puuttumisen laajemmista vaikutuksista, mukaan lukien muutoksenhakukomitean äänestystuloksen institutionaaliset, oikeudelliset , taloudelliset , poliittiset ja kansainväliset vaikutukset. Komissio ottaa Euroopan parlamentin ja neuvoston ilmaiseman kannan huomioon kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun asia on saatettu niiden käsiteltäväksi. Asianmukaisesti perustelluissa kiireellisissä tapauksissa komissio voi ilmoittaa lyhyemmän määräajan saattaessaan asian niiden käsiteltäväksi. Euroopan parlamentin ja neuvoston ilmaisemat kannat on myös välitettävä viipymättä Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle ja tapauksen mukaan Europan parlamentille ja neuvostolle.

    Tarkistus 16

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 2 alakohta – b a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    6 kohta – 4 a kohta (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    b a)

    Lisätään kohta seuraavasti:

    ”4 a.     Poiketen siitä, mitä 3 kohdassa säädetään, kun perussäädös koskee ihmisten, eläinten tai kasvien terveyden tai turvallisuuden suojelemista ja ehdotuksessa täytäntöönpanosäädökseksi säädetään luvan myöntämisestä tuotteelle tai aineelle, tällainen lupa myönnetään vain, jos 1 kohdan mukainen äänestys johtaa myönteiseen lausuntoon.

    Ensimmäinen alakohta ei rajoita komission oikeutta ehdottaa muutettua ehdotusta täytäntöönpanosäädökseksi samasta aiheesta.”

    Tarkistus 17

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 2 alakohta – b b alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    6 artikla – 4 b kohta (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    b b)

    Lisätään kohta seuraavasti:

    ”4 b.     Jäsenvaltioiden edustajien on perusteltava 1 kohdan mukainen äänensä tai äänestämästä pidättäytyminen tai poissaolo äänestyksestä.

    Kun säädös koskee erityisen arkaluonteisia aloja, kuten kuluttajansuojaa, ihmisten, eläinten tai kasvien terveyttä tai turvallisuutta tai ympäristöä, jäsenvaltioiden edustajien on esitettävä tapauskohtaiset ja yksityiskohtaiset perustelut äänelleen tai äänestämästä pidättäytymiselle.”

    Tarkistus 18

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – -a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 artikla – 1 kohta – b alakohta

    Nykyinen teksti

    Tarkistus

     

    -a)

    Korvataan 1 kohdan b alakohta seuraavasti:

    b)

    komiteoiden kokousten esityslistat;

    ”b)

    komiteoiden kokousten esityslistat , mukaan lukien päätöksen kohteena olevat säädösehdotukset ja käsiteltävät asiakirjat ;”

    Tarkistus 19

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – -a a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 artikla – 1 kohta – c alakohta

    Nykyinen teksti

    Tarkistus

     

    -a a)

    Korvataan 1 kohdan c alakohta seuraavasti:

    c)

    yhteenvedon kokouspöytäkirjoista sekä luettelot viranomaisista ja organisaatioista, joihin jäsenvaltioiden edustajikseen nimeämät henkilöt kuuluvat;

    ”c)

    yhteenvedon kokouspöytäkirjoista sekä luettelot kokouksessa läsnä olleista henkilöistä sekä viranomaisista ja organisaatioista, joihin jäsenvaltioiden edustajikseen nimeämät henkilöt kuuluvat;”

    Tarkistus 20

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – a alakohta

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 artikla – 1 kohta – e alakohta

    Komission teksti

    Tarkistus

    ”e)

    äänestystulokset, mukaan lukien muutoksenhakukomitean osalta jokaisen jäsenvaltion edustajan äänet;”.

    ”e)

    äänestystulokset, mukaan lukien jokaisen jäsenvaltion edustajan äänet ja äänestämästä pidättäytyminen sekä perustelut äänelle tai äänestämästä pidättäytymiselle sekä perustelut poissaololle äänestyksestä, ja kun säädös koskee erityisen arkaluonteisia aloja, kuten kuluttajansuojaa, ihmisten, eläinten tai kasvien terveyttä tai turvallisuutta tai ympäristöä, tapauskohtaiset ja yksityiskohtaiset perustelut äänelle tai äänestämästä pidättäytymiselle ;”

    Tarkistus 21

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – a a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 artikla – 3 kohta

    Nykyinen teksti

    Tarkistus

     

    a a)

    Korvataan 3 kohta seuraavasti:

    3.   Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on oikeus sovellettavien sääntöjen mukaisesti saada 1 kohdassa tarkoitetut tiedot käyttöönsä.

    ”3.   Euroopan parlamentilla ja neuvostolla on oikeus sovellettavien sääntöjen mukaisesti saada 1 kohdassa tarkoitetut tiedot käyttöönsä viipymättä .”

    Tarkistus 22

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – b alakohta

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 artikla – 5 kohta

    Komission teksti

    Tarkistus

    ”5.    Kaikkia 1 kohdan a–d, f ja g alakohdassa tarkoitettuja asiakirjoja sekä 1 kohdan e ja h alakohdassa tarkoitettuja tietoja koskevat viitetiedot julkistetaan rekisterissä.”

    ”5.    Kaikki 1 kohdassa tarkoitetut asiakirjat ja tiedot julkistetaan rekisterissä.”

    Tarkistus 23

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 alakohta – b a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    10 kohta – 5 a kohta (uusi)

    Komission teksti

    Tarkistus

     

    b a)

    Lisätään kohta seuraavasti:

     

    ”5 a.     Rekisterin hakutoimintojen on mahdollistettava haut politiikanaloittain.”

    Tarkistus 24

    Ehdotus asetukseksi

    1 artikla – 1 kohta – 3 a alakohta (uusi)

    Asetus (EU) N:o 182/2011

    11 artikla

    Nykyinen teksti

    Tarkistus

     

    3 a)

    Korvataan 11 artikla seuraavasti:

    11 artikla

    ”11 artikla

    Euroopan parlamentin ja neuvoston tarkistamisoikeus

    Euroopan parlamentin ja neuvoston tarkistamisoikeus

    Jos perussäädös on hyväksytty tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä, Euroopan parlamentti tai neuvosto voi milloin tahansa ilmoittaa komissiolle katsovansa, että ehdotus täytäntöönpanosäädökseksi ylittää perussäädöksessä säädetyn täytäntöönpanovallan. Tällöin komissio tarkastelee uudelleen ehdotusta täytäntöönpanosäädökseksi esitetyt kannat huomioiden ja ilmoittaa Euroopan parlamentille ja neuvostolle, aikooko se pitää voimassa ehdotuksen täytäntöönpanosäädökseksi, muuttaa sitä tai peruuttaa sen.

    Jos perussäädös on hyväksytty tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä, Euroopan parlamentti tai neuvosto voi milloin tahansa ilmoittaa komissiolle katsovansa, että ehdotus täytäntöönpanosäädökseksi ylittää perussäädöksessä säädetyn täytäntöönpanovallan tai on ristiriidassa perussäädöksen tavoitteiden kanssa . Tällöin komissio tarkastelee uudelleen ehdotusta täytäntöönpanosäädökseksi esitetyt kannat huomioiden ja ilmoittaa Euroopan parlamentille ja neuvostolle, aikooko se pitää voimassa ehdotuksen täytäntöönpanosäädökseksi, muuttaa sitä tai peruuttaa sen.

     

    Lisäksi, jos joko Euroopan parlamentti tai neuvosto katsoo, että perussäädöksessä komissiolle siirrettyä täytäntöönpanovaltaa on asianmukaista tarkastella uudelleen, se voi milloin tahansa pyytää komissiota antamaan ehdotuksen kyseisen perussäädöksen muuttamisesta.”

    Tarkistus 25

    Ehdotus asetukseksi

    2 artikla – 1 kohta

    Komission teksti

    Tarkistus

    Tätä asetusta ei sovelleta vireillä oleviin menettelyihin, joissa muutoksenhakukomitea on jo antanut lausunnon tämän asetuksen voimaantulopäivään mennessä .

    Tätä asetusta sovelletaan menettelyihin, jotka on käynnistetty sen voimaantulopäivän jälkeen .


    (1)  Asia päätettiin palauttaa asiasta vastaavaan valiokuntaan toimielinten välisiä neuvotteluja varten työjärjestyksen 59 artiklan 4 kohdan neljännen alakohdan mukaisesti (A9-0187/2020).


    Top