Kies de experimentele functies die u wilt uitproberen

Dit document is overgenomen van EUR-Lex

Document 52017PC0731

    Ehdotus NEUVOSTON ASETUS tiettyjen ilma-aluksiin asennettavien tai niissä käytettävien tavaroiden yhteisen tullitariffin autonomisten tullien väliaikaisesta suspensiosta ja asetuksen (EY) N:o 1147/2002 kumoamisesta

    COM/2017/0731 final - 2017/0324 (NLE)

    Bryssel 4.12.2017

    COM(2017) 731 final

    2017/0324(NLE)

    Ehdotus

    NEUVOSTON ASETUS

    tiettyjen ilma-aluksiin asennettavien tai niissä käytettävien tavaroiden yhteisen tullitariffin autonomisten tullien väliaikaisesta suspensiosta ja asetuksen (EY) N:o 1147/2002 kumoamisesta


    PERUSTELUT

    1.EHDOTUKSEN TAUSTA

    Ehdotuksen perustelut ja tavoitteet

    Neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1147/2002 säädetään tiettyjen lentokelpoisuustodistuksilla varustettuina tuotujen tavaroiden yhteisten tullitariffien autonomisten tullien väliaikaisesta suspensiosta. Lentokelpoisuustodistuksia (nykyisin ”huolto- ja valmistustodistukset”) antoivat sen valtion ilmailuviranomaiset, jossa asianomainen ilma-alus oli rekisteröity. Niillä todistettiin, että ilma-alukseen asennettavat osat oli valmistettu hyväksyttyjen suunnittelutietojen ja tuona ajankohtana sovelletun ilmailulainsäädännön mukaisesti. Neuvoston asetuksella (EY) N:o 1147/2002 yksinkertaistettiin sellaisten osien, komponenttien ja muiden tavaroiden tullitonta tuontia koskevia tullimenettelyjä, jotka käytettiin ilma-alusten valmistamiseen, kunnostamiseen, huoltoon, uudelleenrakentamiseen, muuttamiseen tai muuntamiseen ja jotka aiemmin tuotiin eri suspensiomenettelyillä (esim. sisäinen jalostus, tietty käyttötarkoitus ja varastointi).

    Joitakin mainitun asetuksen säännöksiä on päivitettävä oikeudellisen ja teknologisen kehityksen huomioon ottamiseksi. Jotta varmistettaisiin erityisesti ilmailualan oikeudellisen kehityksen huomioon ottaminen, säännöksissä olisi viitattava huolto- ja valmistustodistukseen (eli Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA 1 -lomakkeeseen tai sitä vastaavaan todistukseen) eikä lentokelpoisuustodistuksiin. Lisäksi ilmaisu ”alkuperäiset todistukset” on vanhentunut, koska todistukset annetaan nykyisin sähköisessä muodossa.

    Kansallisilla viranomaisilla on erilaisia näkemyksiä siitä, voidaanko lentokelpoisuustodistuksilla tuotavia tavaroita, joille myönnetään asetuksessa (EY) N:o 1147/2002 säädetty tullisuspensio, käyttää ainoastaan siviili-ilma-aluksissa vai voidaanko niitä käyttää sekä siviili- että sotilasilma-aluksissa. Johdonmukaisen tulkinnan ja yhdenmukaisen täytäntöönpanon varmistamiseksi on tarpeen selventää kyseisiä säännöksiä. Aikomuksena on sallia, että myös sotilasilma-aluksiin tarkoitetuille osille myönnetään tullisuspensio, jos niiden mukana on huolto- ja valmistustodistus tai vastaava todistus. Tämä ehdotus vastaa tullilainsäädäntöä, jolla sisäisen jalostusmenettelyn yksinkertaistettu päättäminen laajennetaan koskemaan sotilasilma-aluksia, koska komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) 2015/2447 324 artiklan 1 kohdan c alakohdassa ei tehdä eroa siviili-ilma-alusten ja muiden ilma-alusten välillä sisäisen jalostusmenettelyn yksinkertaistetun päättämisen osalta.

    Oikeusvarmuuden vuoksi ja asetuksen yhdenmukaisen soveltamisen varmistamiseksi ehdotuksella valtuutetaan komissio vahvistamaan luettelo neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 2658/87 vahvistetun yhdistetyn nimikkeistön koodeista, joihin kyseiset tavarat voidaan luokitella, ja luettelo todistuksista, joiden katsotaan vastaavan EASA 1 -lomaketta. Ehdotus mahdollistaa myös nopean toiminnan silloin, kun näitä koodeja tai luetteloita on muutettava.

    Oikeusvarmuuden ja selkeyden vuoksi nykyistä asetusta ei tulisi muuttaa vaan se olisi kumottava. Uudella asetusehdotuksella selkeytetään ja yksinkertaistetaan menettelyjä, kevennetään talouden toimijoille ja tullihallinnoille aiheutuvaa hallinnollista rasitusta ja tuetaan EU:n ilmailualan kilpailukykyä.

    Yhdenmukaisuus muiden alaa koskevien politiikkojen säännösten kanssa

    Toimenpiteellä kevennetään jäsenvaltioiden tulliviranomaisille ja talouden toimijoille aiheutuvaa hallinnollista rasitusta ilma-alusten alalla, koska sillä vähennetään tarvetta käyttää tullisuspensiojärjestelmiä, kuten tavaroiden tietyn käyttötarkoituksen, sisäisen jalostusmenettelyn tai tullivarastoinnin vuoksi myönnettävää edullista tullikohtelua.

    Yhdenmukaisuus unionin muiden politiikkojen kanssa

    Ehdotus on johdonmukainen unionin ilmailupolitiikan kanssa, ja se perustuu huolto- ja valmistustodistusten vastavuoroiseen tunnustamiseen EU-maiden ja muiden maiden välillä. Erityisesti ehdotus on johdonmukainen siviili-ilmailua koskevista säännöistä ja Euroopan lentoturvallisuusviraston perustamisesta annetun asetuksen (EY) N:o 216/2008 kanssa. Lisäksi ehdotus on ilma-alusten sekä ilmailutuotteiden, osien ja laitteiden jatkuvan lentokelpoisuuden ylläpidosta annetun asetuksen (EY) N:o 1321/2014 sekä ilma-alusten ja niihin liittyvien tuotteiden, osien ja laitteiden lentokelpoisuus- ja ympäristösertifiointia sekä suunnittelu- ja tuotanto-organisaatioiden sertifiointia koskevista täytäntöönpanosäännöistä annetun asetuksen (EY) N:o 748/2012 mukainen.

    2.OIKEUSPERUSTA, TOISSIJAISUUSPERIAATE JA SUHTEELLISUUSPERIAATE

    Oikeusperusta

    Tämän ehdotuksen oikeusperusta on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 31 artikla.

    Toissijaisuusperiaate (jaetun toimivallan osalta)

    Ehdotuksen aihe kuuluu EU:n yksinomaiseen toimivaltaan. Sen vuoksi toissijaisuusperiaatetta ei sovelleta.

    Suhteellisuusperiaate

    Ehdotus on suhteellisuusperiaatteen mukainen. Asetuksessa ei Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 5 artiklan 4 kohdan mukaisesti ylitetä sitä, mikä on tarpeen aiottujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

    Toimintatavan valinta

    SEUT-sopimuksen 31 artiklan mukaan neuvosto vahvistaa komission ehdotuksesta yhteisen tullitariffin tullit. Sen vuoksi neuvoston asetus on asianmukainen toimintatapa.

    3.JÄLKIARVIOINTIEN, SIDOSRYHMIEN KUULEMISTEN JA VAIKUTUSTENARVIOINTIEN TULOKSET

    Jälkiarvioinnit/toimivuustarkastukset

    Komissio antaa samanaikaisesti tämän ehdotuksen kanssa neuvostolle asetuksen soveltamista koskevan kertomuksen neuvoston asetuksen (EY) N:o 1147/2002 4 artiklan mukaisesti. Kertomus perustuu jäsenvaltioiden vuosina 2014–2016 saamiin tietoihin, ja siinä todetaan, että yksinkertaistamisen ja suspension keskeiset perusteet ovat edelleen voimassa. Talouden toimijoille ja tullihallinnoille aiheutuva hallinnollinen rasitus kevenee huomattavasti.

    Kertomuksen mukaan nykyinen asetus on edelleen tarkoituksenmukainen ja tehokas tapa keventää tullivirkailijoille aiheutuvaa hallinnollista rasitusta, koska se mahdollistaa vaihtoehtoisten menettelyjen käytön erityisten tullimenettelyjen (kuten tiettyä käyttötarkoitusta koskeva lupa ja sen tullivalvonta) sijaan. Tiettyjä nykyisen asetuksen säännöksiä on kuitenkin selkeytettävä kunnostettavien tavaroiden osalta hyväksyttäviin todistuksiin ja menettelyihin liittyen. Kertomus osoittaa selvästi, että nykyisen asetuksen soveltaminen on tehokkuutta ajatellen hyödyllistä sekä talouden toimijoille että tulliviranomaisille. Varsinkin kun verrataan lentokelpoisuustodistuksen käyttöä tietyn käyttötarkoituksen menettelylle vahvistettuun määräaikaan, käy ilmeiseksi, että säästetty aika vastaa tietyn käyttötarkoituksen menettelyn myöntämiseen tarvittavaa aikaa.

    Sidosryhmien kuuleminen

    Komissio järjesti useita kuulemisia, joissa elinkeinoelämän edustajille annettiin tietoja suunnitelluista toimista. Erityisesti komissio järjesti useita tapaamisia Euroopan lentoyhtiöiden liiton ja Euroopan avaruus- ja puolustusalan yhdistyksen kanssa. Talouden toimijat ilmoittivat olevansa yleisesti ottaen samaa mieltä ehdotuksesta. Komissio kuuli myös Euroopan lentoturvallisuusvirastoa (EASA). Jäsenvaltioille annettiin tiedot tullitaloustyöryhmän asiantuntijaryhmän ja tullikoodeksikomitean tariffi- ja tilastonimikkeistöjaoston (CN-jaoston) kautta. Jäsenvaltiot ilmaisivat tukevansa komission ehdotusta.

    Vaikutustenarviointi

    Tästä ehdotuksesta ei ole tehty vaikutustenarviointia, koska sillä ei ole merkittäviä uusia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristövaikutuksia eikä eri toimintavaihtoehtoja ole olemassa.

    Sääntelyn toimivuus ja yksinkertaistaminen

    Nykyinen asetus on osoittautunut erittäin hyödylliseksi EU:n ilmailuteollisuudelle (tavaroille myönnetään tullittomuus, kun niistä annetaan todistus) ja jäsenvaltioiden viranomaisille (tietyntyyppisen todistuksen hyväksyminen on kevyempi menettely kuin aiemmin käytetty tullisuspensiojärjestelmä). Alalle aiheutuva myönteinen vaikutus näkyy myös siinä, että lentokelpoisuustodistuksilla varustettuna tapahtuneen tuonnin arvo on kasvanut asteittain vuosina 2014–2016 (noin 11,3 miljardia euroa vuonna 2014, 14,9 miljardia euroa vuonna 2015 ja 18,5 miljardia euroa vuonna 2016). Komissio antaa neuvostolle kertomuksen asetuksen soveltamisesta (ks. edellä).

    Perusoikeudet

    Ehdotuksella ei ole vaikutuksia perusoikeuksiin.

    4.TALOUSARVIOVAIKUTUKSET

    Tällä ehdotuksella ei ole vaikutuksia talousarvioon. Alan talouden toimijat ovat voineet käyttää tullisuspensiojärjestelmiä jo ennen neuvoston asetuksen (EY) N:o 1147/2002 voimaantuloa, joten ehdotus ei aiheuta suuria muutoksia.

    5.LISÄTIEDOT

    Toteuttamissuunnitelmat, seuranta, arviointi ja raportointijärjestelyt

    Ehdotettuja toimenpiteitä on määrä hallinnoida Euroopan unionin yhtenäistetyn tariffin (Taric) mukaisesti. Euroopan unionin jäsenvaltioiden tulliviranomaisten on sovellettava niitä.

    2017/0324 (NLE)

    Ehdotus

    NEUVOSTON ASETUS

    tiettyjen ilma-aluksiin asennettavien tai niissä käytettävien tavaroiden yhteisen tullitariffin autonomisten tullien väliaikaisesta suspensiosta ja asetuksen (EY) N:o 1147/2002 kumoamisesta

    EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 31 artiklan,

    ottaa huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)tiettyjen ilma-aluksiin asennettavien tai niissä käytettävien osien, komponenttien ja muiden tavaroiden yhteisen tullitariffin autonomiset tullit suspendoitiin neuvoston asetuksella (EY) N:o 1147/2002 1 väliaikaisesti silloin, kun ne tuodaan lentokelpoisuustodistuksilla varustettuina. Mainitulla asetuksella yksinkertaistettiin ilma-alusten valmistamiseen, kunnostamiseen, huoltoon, uudelleenrakentamiseen, muuttamiseen tai muuntamiseen käytettävien tullitta tuotavien osien, komponenttien ja muiden tavaroiden tullimenettelyjä. Koska tekninen ja lainsäädännöllinen kehitys on kuitenkin ollut huomattavaa vuoden 2002 jälkeen, asetusta (EY) N:o 1147/2002 olisi mukautettava ja se olisi selkeyden vuoksi korvattava.

    (2)Jäsenvaltioilta saatujen tietojen mukaan asetuksella (EY) N:o 1147/2002 käyttöön otettu väliaikainen suspensio on edelleen tarpeen, jotta saavutettaisiin tavoite keventää sekä ilma-alusten alan toimijoihin että jäsenvaltioiden tulliviranomaisiin kohdistuvaa hallinnollista rasitusta, koska tuonti tietyn käyttötarkoituksen, sisäisen jalostuksen tai tullivarastoinnin kaltaisissa tullivalvontaa vaativissa erityismenettelyissä olisi hankalaa. Väliaikaista suspensiota olisi sen vuoksi jatkettava.

    (3)Koska ilma-alusten alalla käytettävien osien ja komponenttien hinnat ovat tavallisesti huomattavasti korkeammat kuin muihin tarkoituksiin käytettävien samanlaisten tavaroiden hinnat, sen vaara, että tullitta tuotuja tavaroita saatetaan käyttää muilla teollisuuden aloilla väliaikaista suspensiota hyväksi käyttäen, on hyvin pieni.

    (4)Komission asetuksessa (EU) N:o 748/2012 2 säädetään, että osan saa asentaa tyyppisertifioituun tuotteeseen, jos sen mukana toimitetaan ilmailuviranomaisten unionin alueella valtuuttaman osapuolen antama huolto- ja valmistustodistus (EASA 1 -lomake). Sen vuoksi tullisuspension myöntämisen edellytyksenä olisi oltava huolto- ja valmistustodistuksen antaminen.

    (5)Kolmansien maiden antamat vastaavat todistukset sekä todistukset, jotka on annettu unionin kanssa tehtyjen kahdenvälisten lentoturvallisuussopimusten mukaisesti ennen Euroopan lentoturvallisuusviraston (EASA) perustamista, olisi myös hyväksyttävä vaihtoehtoina huolto- ja valmistustodistukselle (EASA 1 -lomake).

    (6)Koska tietyt todistukset annetaan ainoastaan sähköisessä muodossa, todistukset olisi suspension myöntämiseksi voitava antaa joko sähköistä tietojenkäsittelymenetelmää tai muuta menetelmää käyttäen.

    (7)Jos todistusta ei voida antaa silloin, kun tavarat ilmoitetaan luovutettaviksi vapaaseen liikkeeseen, tavaroiden myyjän olisi annettava ilmoitus, jossa on todistuksen viitenumero, jotta jäsenvaltioiden tulliviranomaiset voivat tarkastaa vapaaseen liikkeeseen luovutettavat tuotteet.

    (8)Tulliviranomaisten olisi voitava tuojan kustannuksella pyytää asiantuntija-apua kansallisten ilmailuviranomaisten edustajalta, jos näillä viranomaisilla on perusteltu syy epäillä, että todistukset on väärennetty. Jotta kuitenkin vältyttäisiin aiheuttamasta tarpeetonta rasitusta talouden toimijoille, tulliviranomaisten olisi ennen tällaisten toimien toteuttamista otettava huomioon tuotavien tavaroiden paljous, maksettaviksi tulevat tullit siinä tapauksessa, että tässä asetuksessa säädettyä suspensiota ei sovelleta, ja se vaara, että asiantuntijalausunnon kustannukset olisivat suuremmat kuin tuojan tullisuspensiosta saama hyöty, kun asiantuntijalausunnon mukaan kyseisten todistusten antamista koskevia sääntöjä ei ole loukattu.

    (9)Jotta varmistettaisiin yhdenmukaiset edellytykset tämän asetuksen täytäntöönpanolle, komissiolle olisi siirrettävä täytäntöönpanovalta vahvistaa luettelo neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 2658/87 3 vahvistetun yhdistetyn nimikkeistön nimikkeistä, alanimikkeistä ja koodeista, joihin tämän asetuksen mukaiseen suspensioon oikeutetut tavarat luokitellaan, sekä vahvistaa luettelo todistuksista, joiden katsotaan vastaavan huolto- ja valmistustodistusta (EASA 1 -lomaketta), ja laatia malli ilmoituksille, jotka voidaan antaa tulliviranomaisille, kun todistusta ei pystytä antamaan ilmoitettaessa tavarat luovutettavaksi vapaaseen liikkeeseen. Tätä valtaa olisi käytettävä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 182/2011 4 mukaisesti.

    (10)Kun otetaan huomioon tämän asetuksen aiheuttamat laajat muutokset niiden tavaroiden osalta, joiden autonomiset tullit voidaan suspendoida, asetuksessa (EY) N:o 1147/2002 säädetyt huolto- ja valmistustodistukset ja menettelyt olisi selkeyden vuoksi kumottava,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    Suspendoidaan asetuksessa (ETY) N:o 2658/87 säädetyt autonomiset tullit sellaisten osien, komponenttien ja muiden tavaroiden osalta, jollaiset on tarkoitettu joko asennettaviksi ilma-aluksiin ja niiden osiin tai käytettäviksi ilma-aluksissa ja niiden osissa niiden valmistamisen, kunnostamisen, huollon, uudelleenrakentamisen, muuttamisen tai muuntamisen aikana.

    Komissio vahvistaa täytäntöönpanosäädöksillä luettelon neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 2658/87 vahvistetun yhdistetyn nimikkeistön nimikkeistä, alanimikkeistä ja koodeista, joihin suspensioon oikeutetut tavarat luokitellaan. Täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 4 artiklassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

    2 artikla

    1.Jotta tavaroille voidaan myöntää 1 artiklassa säädetty suspensio, ilmoittajan on annettava tulliviranomaisille asetuksen (EU) N:o 748/2012 liitteen I lisäyksessä I säädetty huolto- ja valmistustodistus (EASA 1 -lomake) tai vastaava todistus, kun tavaroista annetaan vapaaseen liikkeeseen luovutusta koskeva tulli-ilmoitus. Vapaaseen liikkeeseen luovutusta koskevassa tulli-ilmoituksessa on oltava viittaus todistuksen viitenumeroon.

    Todistus on annettava sähköistä tietojenkäsittelymenetelmää tai muuta menetelmää käyttäen.

    Komissio vahvistaa täytäntöönpanosäädöksillä luettelon todistuksista, joiden katsotaan vastaavan huolto- ja valmistustodistusta (EASA 1 -lomake). Täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 4 artiklassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

    2.Poiketen siitä, mitä 1 kohdassa säädetään, jos todistusta ei voida antaa ilmoitettaessa tavarat vapaaseen liikkeeseen luovutettaviksi, ilmoittaja voi sen sijaan antaa kauppalaskulle tai siihen liitetylle asiakirjalle laaditun ilmoituksen. Ilmoituksessa on oltava todistuksen viitenumero. Jos korjausta tai kunnossapitoa varten tuodut tavarat ovat menettäneet lentokelpoisuusasemansa, ilmoituksessa on viitattava alkuperäisen todistuksen numeroon.

    Tavaroiden myyjän on allekirjoitettava ilmoitus.

    Ilmoitus on laadittava komission täytäntöönpanosäädöksillä vahvistamaa mallia noudattaen. Täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 4 artiklassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

    3 artikla

    Jos tulliviranomaisilla on syytä epäillä, että 2 artiklan 1 kohdan nojalla annettu todistus on väärennetty, ne voivat pyytää asiantuntijalausuntoa kansallisten ilmailuviranomaisten edustajalta. Tuoja vastaa asiantuntijalausunnosta aiheutuvista kustannuksista.

    Kun tulliviranomaiset tekevät päätöstä siitä, pyytävätkö ne asiantuntijalausuntoa, niiden on otettava huomioon tuotavien tavaroiden paljous, maksettaviksi tulevat tullit siinä tapauksessa, että tässä asetuksessa säädettyä suspensiota ei sovelleta, ja se vaara, että asiantuntijalausunnon kustannukset olisivat suuremmat kuin tuojan tullisuspensiosta saama hyöty, kun asiantuntijalausunnon mukaan kyseisten todistusten antamista koskevia sääntöjä ei ole loukattu.

    4 artikla

    Komissiota avustaa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 952/2013 5 285 artiklalla perustettu tullikoodeksikomitea. Kyseinen komitea on asetuksessa (EU) N:o 182/2011 tarkoitettu komitea.

    Kun viitataan tähän kohtaan, sovelletaan asetuksen (EU) N:o 182/2011 5 artiklaa.

    5 artikla

    Kumotaan asetus (EY) N:o 1147/2002. Viittauksia kumottuun asetukseen pidetään viittauksina tähän asetukseen.

    6 artikla

    Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Sitä sovelletaan [1 päivästä maaliskuuta 2018].

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä

       Neuvoston puolesta

       Puheenjohtaja

    SÄÄDÖSEHDOTUKSEEN LIITTYVÄ RAHOITUSSELVITYS

    1.PERUSTIEDOT EHDOTUKSESTA/ALOITTEESTA

    Neuvoston asetus tiettyjen ilma-aluksiin asennettavien tai niissä käytettävien tavaroiden yhteisen tullitariffin autonomisten tullien väliaikaisesta suspensiosta ja asetuksen (EY) N:o 1147/2002 kumoamisesta

    2.BUDJETTIKOHDAT

    X    Ehdotuksella ei ole rahoitusvaikutuksia

    ◻Ehdotuksella ei ole rahoitusvaikutuksia menoihin, mutta sillä on seuraava rahoitusvaikutus tuloihin:

    (milj. euroa yhden desimaalin tarkkuudella)

    Budjettikohta

    Tulot

    12 kk:n jakso, joka alkaa pp/kk/vvvv

    [Vuosi: 2017]

    Toteutuksen jälkeen

    Budjettikohta

    Tällä ehdotuksella ei ole vaikutuksia talousarvioon. Tämän alan talouden toimijat pystyivät käyttämään hyväkseen tullisuspensiomenettelyjä (kuten sisäinen jalostus, tietty käyttötarkoitus ja varastointi) jo ennen neuvoston asetuksen (EY) N:o 1147/2002 voimaantuloa, joten tämä ehdotus ei aiheuta merkittäviä muutoksia voimassa olevaan lainsäädäntöön.

    Vuonna 2016 EU:n lentokelpoisuustodistuksilla varustettuina tuotujen tuotteiden määrän perusteella tullien määräksi voidaan arvioida 560 miljoonaa euroa. 

    3.PETOSTENTORJUNTA

    Asetuksen 3 artiklassa säädetään, että tulliviranomaiset voivat tuojan kustannuksella pyytää kansallisten ilmailuviranomaisten edustajalta asiantuntijalausuntoa silloin, kun näillä viranomaisilla on syytä uskoa, että todistukset ovat väärennettyjä.

    (1)    Neuvoston asetus (EY) N:o 1147/2002, annettu 25 päivänä kesäkuuta 2002, lentokelpoisuustodistuksella varustettuina tuotujen tiettyjen tavaroiden yhteisten tullitariffien autonomisten tullien väliaikaisesta suspendoimisesta (EYVL L 170, 29.6.2002, s. 8).
    (2)    Komission asetus (EU) N:o 748/2012, annettu 3 päivänä elokuuta 2012, ilma-alusten ja niihin liittyvien tuotteiden, osien ja laitteiden lentokelpoisuus- ja ympäristösertifiointia sekä suunnittelu- ja tuotanto-organisaatioiden sertifiointia koskevista täytäntöönpanosäännöistä ( EUVL L 224, 21.8.2012, s. 1 ). 
    (3)

       Neuvoston asetus (ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, tariffi- ja tilastonimikkeistöstä ja yhteisestä tullitariffista (EYVL L 256, 7.9.1987, s. 1).

    (4)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 182/2011, annettu 16 päivänä helmikuuta 2011, yleisistä säännöistä ja periaatteista, joiden mukaisesti jäsenvaltiot valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä (EUVL L 55, 28.2.2011, s. 13).
    (5)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 952/2013, annettu 9 päivänä lokakuuta 2013, unionin tullikoodeksista (EUVL L 269, 10.10.2013, s. 1).
    Naar boven