Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52016DC0207

    KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE hainevien irrottamisesta aluksella annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1185/2003, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EU) N:o 605/2013, toimivuudesta ja tämän alan kansainvälisestä kehityksestä

    COM/2016/0207 final

    Bryssel 15.4.2016

    COM(2016) 207 final

    KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

    hainevien irrottamisesta aluksella annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1185/2003, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EU) N:o 605/2013, toimivuudesta ja tämän alan kansainvälisestä kehityksestä


    Kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle

    hainevien irrottamisesta aluksella annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1185/2003, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EU) N:o 605/2013, toimivuudesta ja tämän alan kansainvälisestä kehityksestä

    1.Tämän kertomuksen perusta

    Hainevien irrottamisesta aluksella annetussa neuvoston asetuksessa (EY) N:o 1185/2003 1 asetettiin yleinen kielto harjoittaa haiden eväpyyntiä, jossa hainevät irrotetaan ja jäljellä olevat hain ruumiin osat heitetään takaisin mereen. Tämän asetuksen nojalla jäsenvaltiot voivat myöntää erityiskalastuslupia haiden käsittelemiseksi aluksella. Eväpyynnin estämiseksi asetuksella otettiin käyttöön nk. käsiteltyjen haiden evä-ruumis-painosuhde.

    Asetusta muutettiin asetuksella (EU) N:o 605/2013 2 . Jälkimmäisen asetuksen 6 artiklassa säädetään seuraavaa: ”Jos jäsenvaltion lipun alla purjehtiva alus pyytää, pitää aluksella, jälleenlaivaa tai purkaa haita, lippujäsenvaltion on – – lähetettävä komissiolle vuosittain – – kattava kertomus siitä, miten se on pannut tämän asetuksen täytäntöön – –. Jäsenvaltioiden toimitettua toisen vuosikertomuksensa – – komissio antaa viimeistään 1 päivänä tammikuuta 2016 kertomuksen Euroopan parlamentille ja neuvostolle tämän asetuksen toimivuudesta ja tämän alan kansainvälisestä kehityksestä.” Tällä kertomuksella täytetään tämä raportointivaatimus.

    2.Jäsenvaltioiden raportointi

    Erityiskalastuslupien käyttö vuoteen 2013 saakka

    Asetuksen (EY) N:o 1185/2003 mukaisesti jäsenvaltioiden, jotka sallivat hainevien irrottamisen kuolleista haista aluksella, oli ilmoitettava komissiolle tätä tarkoitusta varten vuosittain myöntämiensä erityislupien lukumäärä. Yleiskatsaus tätä mahdollisuutta vanhan asetuksen nojalla käyttäneiden jäsenvaltioiden myöntämistä luvista esitetään liitteessä olevassa taulukossa 1 ja kuvassa 1.

    Jäsenvaltioiden raportointi vuosilta 2013 ja 2014

    Jos jäsenvaltion lipun alla purjehtivat alukset pyytävät, pitävät aluksella, jälleenlaivaavat tai purkavat haita, lippujäsenvaltion on vuosittain toimitettava komissiolle kertomus asetuksen täytäntöönpanosta edellisen vuoden aikana. Kertomuksessa on esitettävä, miten se on seurannut asetuksen noudattamista ja toteuttanut täytäntöönpanotoimia ja annettava erityisesti seuraavat tiedot:

    haisaaliiden purkamisten lukumäärä,

    tarkastusten määrä, ajankohta ja paikka,

    havaittujen noudattamatta jättämisten määrä ja laatu sekä sovellettu seuraamus,

    purettujen saaliiden kokonaismäärä lajeittain (paino/lukumäärä) ja satamakohtaisesti.

    Kolme rannikkojäsenvaltiota – Kroatia, Italia ja Romania – ei toimittanut kertomuksia vuodelta 2013 tai vuodelta 2014 3 . Useat muut jäsenvaltiot toimittivat kertomuksen asetuksen täytäntöönpanosta vain joko vuodelta 2013 tai vuodelta 2014. Yleiskatsaus kaikkien jäsenvaltioiden ilmoittamista tiedoista esitetään liitteessä olevassa taulukossa 2. Nämä kertomukset ovat saatavilla verkossa, jos asianomainen jäsenvaltio ei vastustanut julkaisemista. 4  

    Seitsemän jäsenvaltiota on ilmoittanut yli 50 tonnin puretuista saaliista vuonna 2013. Kaksi jäsenvaltiota on aivan omassa luokassaan (Espanja, yli 60 000 tonnia, ja Ranska yli 15 000 tonnia). Puolet jäsenvaltioista, jotka aiemmin olivat myöntäneet erityiskalastuslupia haiden aluksella tapahtuvan käsittelyn sallimiseksi, ei ilmoittanut laivastonsa saaneen laisinkaan haisaaliita.

    Purkamiskohtaiset määrät ovat suurimmat Espanjassa ja Portugalissa (taulukko 3, kuva 2). Taulukossa 4 esitetään vuoden 2013 osalta ilmoitettujen määrien jaottelu lajeittain ja jäsenvaltioittain. Kun tarkastellaan erityisesti sinihaita – laji, jonka eville on olemassa markkinat –, Espanjan ja Portugalin kalastuslaivastojen osuus määristä on suurin (kuva 3).

    Tarkastustiheyden osalta tilanne vaihtelee jonkin verran jäsenvaltioiden välillä (taulukko 5, kuva 4). Esimerkiksi Malta ilmoitti vuonna 2013 keskimäärin 84 tarkastuksesta 100:aa purkamista kohti, kun taas Ranska ilmoitti 0,2 tarkastuksesta. Aiemmin erityiskalastuslupia haiden käsittelyyn aluksilla myöntäneistä jäsenvaltioista Liettua ja Viro eivät ilmoittaneet yhdestäkään kalastusalusten tarkastuksesta.

    Vuoden 2013 osalta ilmoitettiin yli 4 400 tarkastuksesta, joiden aikana todettiin neljä rikkomistapausta: Kypros ilmoitti tapauksesta, jossa alukselta löydettiin sinihai ilman eviä, Ranska tapauksesta, jossa venezuelalainen alus oli harjoittanut eväpyyntiä, Espanja tapauksesta, jossa portugalilainen alus oli harjoittanut eväpyyntiä, ja Yhdistynyt kuningaskunta tapauksesta, jossa kaksi haita oli nyljetty merellä.

    Espanja toimitti lisätietoja, joissa esitettiin arvio asetuksen taloudellisista vaikutuksista Espanjan pintasiima-aluksiin.4 Komission yksiköt käyttivät perustana uuden asetuksen vaatimuksiin mukautumisesta ilmoitettuja kustannuksia ja analysoivat asiaan liittyviä laivaston osia. Analyysin mukaan suurin osa laivastosta (alusten ja työllisten lukumäärän mukaan) voi edelleen toimia kohtuullisella voittomarginaalilla. Tällä hetkellä jo tappiolla toimivien laivaston osien osalta mukautumiskustannukset voivat pahentaa niiden taloudellisia ongelmia.

    3.Kansainvälinen kehitys

    Parantaakseen haiden suojelua ja edistääkseen unionin laivastojen tasapuolisia toimintaedellytyksiä komissio on pyrkinyt ja pyrkii edelleen edistämään alueellisissa kalastusjärjestöissä ja -elimissä, kuten Koillis-Atlantin kalastuskomissiossa (NEAFC) ja asiaankuuluvilla kansainvälisillä foorumeilla, käytäntöä, jossa evät ovat luonnollisella tavalla kiinni hain ruumiissa.

    EU pyrkii myös kaikin tavoin edistämään YK:n yleiskokouksen kestävästä kalastuksesta antamaa päätöslauselmaa 5 , jossa valtioita kehotetaan ryhtymään välittömiin ja yhtenäisiin toimiin, joilla parannetaan nykyisten alueellisen kalastuksenhoitojärjestöjen tai järjestelyjen sellaisten toimenpiteiden täytäntöönpanoa ja noudattamista, joilla säännellään hain kalastusta ja haiden tahatonta pyyntiä.

    4.Päätelmät

    Asetuksessa säädetty jäsenvaltioiden vuosikertomusten toimittaminen on ollut puutteellista, koska vain 14 jäsenvaltiota 23 rannikkojäsenvaltiosta toimitti täydelliset kertomukset asetuksen täytäntöönpanosta sekä vuonna 2013 että vuonna 2014, kun taas kolme rannikkojäsenvaltiota ei toimittanut yhtään kertomusta komission lukuisista muistutuksista huolimatta. Kaikki jäsenvaltiot, joissa on aiemmin myönnetty erityiskalastuslupia haiden käsittelemiseksi aluksilla, toimittivat kuitenkin vähintään yhden kertomuksen asetuksen täytäntöönpanosta. Lisäksi jäsenvaltiot toimittivat tiedot eri laajuudessa ja eri muodoissa.

    Kun otetaan huomioon tietojen puutteellisuus, raportoinnin pohjalta voidaan tehdä joitakin rajallisia päätelmiä. Toimitetut kertomukset osoittavat, että laajamittaista hain kalastusta harjoittavat pääasiassa kahden jäsenvaltion alukset. Niiden jäsenvaltioiden toteuttamissa tarkastuksissa, jotka toimittivat pyydetyt tiedot komissiolle (mukaan lukien kaksi tältä kannalta tärkeintä jäsenvaltiota), havaittujen rikkomisten määrä näyttää olevan erittäin vähäinen.

    Komissio on tietoinen yhden jäsenvaltion kertomuksessa esiin nostetuista huolenaiheista, jotka ovat samantapaisia kuin joidenkin jäsenvaltioiden ja sidosryhmien edellisessä julkisessa kuulemisessa 6 esiin tuomat huolenaiheet: huolta aiheuttaa lähinnä se, että asetuksen täytäntöönpano hankaloittaa ruumiiden käsittelyä ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia kyseisille aluksille 7 . Se seuraa edelleen tilannetta ja siitä aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia. Tällaisia vaikeuksia voidaan jossakin määrin käsitellä olemassa olevilla välineillä, myös Euroopan meri- ja kalatalousrahaston 8 avulla, käytännön ratkaisujen löytämiseksi väitettyihin vaikeuksiin. Komissio katsoo myös, että on tärkeää edelleen edistää kansainvälisellä tasolla aktiivisesti käytäntöä, jossa evät ovat luonnollisella tavalla kiinni hain ruumiissa, neuvoston pyynnön mukaisesti, jotta tasapuolisempien toimintaedellytysten edistämiseksi saataisiin enemmän kansainvälistä tukea, vaikka EU:n ehdotuksia ei hyväksyttäisikään.

    (1) http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX:32003R1185   
    (2) http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=CELEX:32013R0605   
    (3) Italia kuitenkin sisällytti valaiden suojelua tahattomalta pyynniltä koskevaan vuoden 2013 vuosikertomukseensa maininnan, että sen seurantaohjelma kattoi myös haiden sivusaaliit, joita on raportoitu ”paljon” Adrianmeren pohjois- ja keskiosassa.
    (4) http://ec.europa.eu/fisheries/marine_species/wild_species/sharks/member-states-reports/index_en.htm
      
    (5) http://www.un.org/documents/resga.htm Hyväksytty yksimielisesti vuosittain vuodesta 2007: A/RES/62/177, -63/112, -64/72, -65/38, -66/68, -67/79, -68/71 ja -69/109:  
    (6) http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/ALL/?uri=CELEX:52011SC1392   
    (7) Asetuksen 3 artiklan mukaan ”hainevät voidaan aluksella säilyttämisen helpottamiseksi leikata osittain irti ja taittaa ruumista vasten”.
    (8) http://eur-lex.europa.eu/legal-content/fi/ALL/?uri=CELEX:32014R0508   
    Top

    Bryssel 15.4.2016

    COM(2016) 207 final

    LIITE

    asiakirjaan

    KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

    hainevien irrottamisesta aluksella annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1185/2003, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EU) N:o 605/2013, toimivuudesta ja tämän alan kansainvälisestä kehityksestä


    Liite: Taulukot ja kuvat

    Koska vuoden 2014 osalta saatiin vain rajallinen määrä kertomuksia, tiedoista ei voida tehdä merkityksellistä visuaalista esitystä. Tämän vuoksi kuvat kuvaavat tilannetta ainoastaan vuonna 2013.

    Taulukko 1: Jäsenvaltioiden vuosina 2004–2012 vanhan asetuksen (EY) N:o 1185/2003 nojalla myöntämät erityisluvat

     

    2004

    2005

    2006

    2007

    2008

    2009

    2010

    2011

    2012

    2004-12

    Erityiskalastuslupia myöntäneet rannikkojäsenvaltiot (myönnettyjen lupien kokonaismäärän mukaisessa järjestyksessä)

    Espanja

    198

    192

    164

    173

    200

    175

    164

    181

    141

    1 588

    Portugali

    11

    12

    28

    EK

    EK

    49

    45

    47

    46

    238

    Yhdistynyt kuningaskunta

    20

    16

    18

    15

    15

    0

    0

    EK

    EK

    84

    Saksa

    3

    5

    5

    5

    5

    0

    0

    0

    0

    23

    Liettua

    0

    1

    1

    1

    1

    0

    EK

    EK

    EK

    4

    Viro

    2

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    2

    Kypros

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    1

    0

    EK

    1

    Yhteensä

    234

    226

    216

    194

    221

    224

    210

    228

    187

    1 940

    Rannikkojäsenvaltiot, jotka eivät ilmoittaneet erityiskalastusluvista tai myöntäneet niitä

    Belgia

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    0

    EK

    Bulgaria

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    0

    EK

    0

    0

    0

    0

    Kroatia

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    Tanska

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    EK

    Suomi

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    Ranska

    0

    0

    0

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    Kreikka

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    Irlanti

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    0

    EK

    Italia

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    EK

    EK

    Latvia

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    Malta

    0

    0

    0

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    Alankomaat

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    0

    EK

    Puola

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    0

    EK

    EK

    Romania

    eiJS

    eiJS

    eiJS

    0

    0

    0

    0

    EK

    EK

    Slovenia

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    EK

    0

    EK

    Ruotsi

    0

    0

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    EK

    Huomautuksia: ”EK” = komissiolle ei ole toimitettu kertomusta; ”eiJS” = maa ei ollut vielä EU:n jäsenvaltio. Sisämaajäsenvaltioista (Itävalta, Tšekki, Unkari, Luxemburg ja Slovakia) ei pidetty tilastoja.

    Kuva 1: Jäsenvaltioiden vuosina 2004–2012 vanhan asetuksen (EY) N:o 1185/2003 nojalla myöntämät erityisluvat

    Huomautuksia:  Taulukko 1 sisältää taustalla olevat tiedot.

    Taulukko 2: Rannikkojäsenvaltioiden raportointi vuodesta 2013 alkaen
    uuden asetuksen (EU) N:o 605/2013 nojalla

    2013

    2014

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Puretut määrät (tonnia)

    Tarkastukset (määrä)

    Tapaukset (määrä)

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Puretut määrät (tonnia)

    Tarkastukset (määrä)

    Tapaukset (määrä)

    Erityiskalastuslupia aiemmin myöntäneet rannikkojäsenvaltiot (myönnettyjen lupien kokonaismäärän mukaisessa järjestyksessä)

    Espanja

    26 394

    61 572

    204

    1 b

    32 082

    59 251

    131

    0

    Portugali

    5 632

    8 218

    676

    0

    kertomusta ei toimitettu c

    Yhdistynyt kuningaskunta

    8 572

    289

    1 025

    1

    14 313

    1 634

    1 184

    1

    Saksa

    10

    0,3

    6

    0

    25

    1,8

    7

    0

    Liettua

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    Viro

    0

    0

    0

    0

    3 e

    246 e

    3

    0

    Kypros

    381

    3,9

    3

    1

    312

    11,2

    0

    0 f

    Rannikkojäsenvaltiot, jotka eivät olleet aiemmin ilmoittaneet erityiskalastusluvista tai myöntäneet niitä

    Belgia

    4 783

    483

    102

    0

    ei saatavilla

    527

    83

    0

    Bulgaria

    247

    31

    81

    0

    kertomusta ei toimitettu c

    Kroatia

    kertomusta ei toimitettu c

    kertomusta ei toimitettu c

    Tanska

    428

    21

    29

    0

    kertomusta ei toimitettu c

    Suomi

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    Ranska

    261 040

    16 085

    480

    1 d

    kertomusta ei toimitettu c

    Kreikka

    kertomus puutteellinen c

    179

    (3 630) g

    0

    0

    Irlanti

    4 310

    1 367

    1 490

    0

    4 303

    1 437

    1 274

    0

    Italia

    kertomusta ei toimitettu c

    kertomusta ei toimitettu c

    Latvia

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    Malta

    345

    20

    291

    0

    kertomusta ei toimitettu c

    Alankomaat

    ei saatavilla

    79 h

    0

    0

    ei saatavilla

    77 h

    0

    0

    Puola

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    Romania

    kertomusta ei toimitettu c

    kertomusta ei toimitettu c

    Slovenia

    457

    1,7

    27

    0

    444

    1,9

    46

    0

    Ruotsi

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    0

    Yhteensä

    312 599

    88 170

    4 414

    4

    51 661

    63 186

    2 728

    1

    Huomautuksia: b Tapaus liittyi toisen jäsenvaltion lipun alla purjehtivaan alukseen. c Komissio oli pyytänyt jäsenvaltioita, jotka eivät toimittaneet kertomusta tai joiden toimittama kertomus oli puutteellinen, toimittamaan puuttuvat tiedot, mutta ne eivät olleet tehneet näin ennen tämän kertomuksen valmistumista. d Tapaus liittyi kolmannen maan lipun alla purjehtivaan alukseen. e Viro oli sisällyttänyt vuotta 2014 koskevaan kertomukseensa myös kaksi vuonna 2015 toteutettua saaliin purkamista, joita ei otettu huomioon tässä kertomuksessa. Viro ilmoitti ja vahvisti yhden sen aluksen purkaneen yhden päivän aikana 231 tonnia rauskuja. f Kypros ilmoitti kolmesta tapauksesta, mutta ne liittyivät kiellettyjen lajien purkamiseen eivätkä eväpyyntiin. g Kreikka ilmoitti purettujen haisaaliiden lukumäärän mutta ei niiden painoa; näitä tietoja ei ole tämän vuoksi otettu huomioon muissa taulukoissa ja kuvissa. h Alankomaat ei ilmoittanut purettujen saaliiden lukumäärää; näitä tietoja ei ole tämän vuoksi otettu huomioon muissa taulukoissa ja kuvissa.

    Taulukko 3: Jäsenvaltioiden ilmoittamat puretut haisaaliit ja määrät vuosina 2013 ja 2014

     

    2013

    2014

     

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Puretut määrät (tonnia)

    Kg/purkaminen

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Puretut määrät (tonnia)

    Kg/purkaminen

    Espanja

    26 394

    61 572

    2 333

    32 082

    59 251

    1 847

    Portugali

    5 632

    8 218

    1 459

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Irlanti

    4 310

    1 367

    317

    4 303

    1 437

    334

    Bulgaria

    247

    31

    125

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Belgia

    4 783

    483

    101

    ei saatavilla

    527

    ei saatavilla

    Ranska

    261 040

    16 085

    62

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Malta

    345

    20

    57

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Tanska

    428

    21

    49

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Yhdistynyt kuningaskunta

    8 572

    289

    34

    14 313

    1 634

    114

    Saksa

    10

    0,3

    31

    25

    1,8

    71

    Kypros

    381

    3,9

    10

    312

    11,2

    36

    Slovenia

    457

    1,7

    4

    444

    1,9

    4

    Viro

    0

    0

    0

    3

    246

    81 999

    Yhteensä

    312 599

    88 170

    282

    51 482

    62 582

    1 222

    Huomautuksia:  Taulukko 2 on näiden tietojen perustana.

    Kuva 2: Jäsenvaltioiden ilmoittamat puretut haisaaliit ja määrät vuonna 2013

    Huomautuksia:  Taulukko 3 sisältää taustalla olevat tiedot.

    Taulukko 4: Ilmoitetut purettujen saaliiden määrät (tonneina) valittujen lajien osalta vuonna 2013

    BE

    BG

    CY

    DE

    DK

    ES

    FR

    IE

    MT

    NL

    PT

    UK

    Yhteensä

    ALV

    39,8

    40

    BSH

    255

    14 962

    223

    1,9

    2,6

    6 420

    199

    22 064

    CMO

    266

    266

    CWZ

    19,0

    19

    DGH

    0,3

    14,4

    0,1

    30,9

    46

    DGS

    31,0

    0,2

    20,2

    0,3

    0,4

    1,9

    3,5

    57

    DGX

    254

    0,1

    9,6

    6,4

    270

    DGZ

    33,0

    1,1

    0,8

    35

    GAG

    1,0

    21,2

    321

    8,8

    0,00

    352

    GAU

    10,6

    0,01

    11

    GUP

    6,0

    2,2

    0,1

    8

    GUZ

    45,1

    45

    HYD

    97,3

    97

    JRS

    7,1

    7

    LMA

    96,7

    2,8

    100

    MAK

    0,3

    13,4

    14

    MSK

    62,4

    62

    QUB

    51,0

    10,4

    61

    RAJ

    2 245

    449

    2 694

    RJC

    1 579

    1 579

    RJE

    66,1

    66

    RJF

    159

    159

    RJH

    415

    415

    RJI

    61,4

    61

    RJM

    1 190

    1 190

    RJN

    2 222

    2 222

    RJO

    29,3

    29

    SCL

    453

    35,9

    214

    1,2

    704

    SDV

    0,9

    3 071

    24,7

    3 096

    SHO

    17,5

    17

    SKH

    9,0

    0,04

    0,01

    0,3

    5,9

    15

    SKX

    10,0

    0,02

    10

    SMA

    2 439

    5,0

    0,03

    1 159

    46,0

    3 649

    SMD

    1,6

    1,5

    2,6

    6

    SRX

    975

    28,0

    1 002

    SYC

    452

    5 321

    0,1

    39,1

    3,2

    5 816

    SYT

    21,4

    0,1

    226

    248

    SYX

    196

    16,3

    1,0

    213

    TIG

    5,7

    0,3

    6

    TOE

    7,0

    7

    TRK

    10,0

    0,8

    11

    TTR

    24,2

    24

    Huomautuksia: Mukaan sisällytettiin ainoastaan ne lajit, joiden purettujen saaliiden kokonaismääräksi ilmoitettiin yli 5 tonnia; taustalla olevat tiedot löytyvät verkossa olevista yksittäisten jäsenvaltioiden kertomuksista (päätekstin alaviite 4). Lajit on ilmoitettu niiden 3-kirjaimisella koodilla, jotka löytyvät FAOn ASFIS-luettelosta; ks. http://www.fao.org/fishery/collection/asfis/en . Maakoodit löytyvät osoitteesta http://publications.europa.eu/code/pdf/370000en.htm .

    Kuva 3: Jäsenvaltioiden ilmoittamat sinihain puretut saaliit (tonneina) vuonna 2013

     

    Huomautuksia:  Taulukko 4 sisältää taustalla olevat tiedot.

    Taulukko 5: Jäsenvaltioiden ilmoittamat puretut haisaaliit ja tarkastukset vuosina 2013 ja 2014

     

    2013

    2014

     

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Tarkastukset (määrä)

    Tarkastuksia / 100 purkamista

    Saaliiden purkamiset (määrä)

    Tarkastukset (määrä)

    Tarkastuksia / 100 purkamista

    Malta

    345

    291

    84,3

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Saksa

    10

    6

    60,0

    25

    7

    28,0

    Irlanti

    4 310

    1 490

    34,6

    4 303

    1 274

    29,6

    Bulgaria

    247

    81

    32,8

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Portugali

    5 632

    676

    12,0

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Yhdistynyt kuningaskunta

    8 572

    1 025

    12,0

    14 313

    1 184

    8,3

    Tanska

    428

    29

    6,8

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Slovenia

    457

    27

    5,9

    444

    46

    10,4

    Belgia

    4 783

    102

    2,1

    ei saatavilla

    (83)

    ei saatavilla

    Kypros

    381

    3

    0,8

    312

    0

    0

    Espanja

    26 394

    204

    0,8

    32 082

    131

    0,4

    Ranska

    261 040

    480

    0,2

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    ei saatavilla

    Viro

    0

    0

    0

    3

    3

    100

    Yhteensä

    312 599

    4 414

    1,4

    51 482

    2 725

    5,3

    Huomautuksia:  Taulukko 2 on näiden tietojen perustana.

    Kuva 4: Jäsenvaltioiden ilmoittamat puretut haisaaliit ja tarkastukset vuonna 2013

    Huomautuksia:  Taulukko 5 sisältää taustalla olevat tiedot.

    Top