Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52010XC0427(02)

    Ilmoitus yrityksille, jotka aikovat tuoda Euroopan unioniin tai viedä Euroopan unionista otsonikerrosta heikentäviä valvottavia aineita vuonna 2011, ja yrityksille, jotka aikovat hakea vuodeksi 2011 kiintiöitä näille aineille laboratorio- ja analyysitarkoituksiin

    EUVL C 107, 27.4.2010, p. 20–22 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    27.4.2010   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    C 107/20


    Ilmoitus yrityksille, jotka aikovat tuoda Euroopan unioniin tai viedä Euroopan unionista otsonikerrosta heikentäviä valvottavia aineita vuonna 2011, ja yrityksille, jotka aikovat hakea vuodeksi 2011 kiintiöitä näille aineille laboratorio- ja analyysitarkoituksiin

    2010/C 107/12

    I

    Tämä ilmoitus on osoitettu yrityksille, jotka kuuluvat otsonikerrosta heikentävistä aineista annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1005/2009 (1) soveltamisalaan ja jotka aikovat tuoda Euroopan unioniin tai viedä Euroopan unionista mitä tahansa seuraavista asetuksen soveltamisalaan kuuluvista aineista 1 päivästä tammikuuta 2011–31 päivään joulukuuta 2011, ja yrityksille, jotka aikovat hakea vuodeksi 2011 kiintiötä näille aineille laboratorio- ja analyysitarkoituksiin. Nämä aineet ovat:

    I ryhmä

    :

    CFC-yhdisteet 11, 12, 113, 114 tai 115

    II ryhmä

    :

    muut täysin halogenoidut CFC-yhdisteet

    III ryhmä

    :

    halonit 1211, 1301 tai 2402

    IV ryhmä

    :

    hiilitetrakloridi

    V ryhmä

    :

    1,1,1-trikloorietaani

    VI ryhmä

    :

    metyylibromidi

    VII ryhmä

    :

    osittain halogenoidut bromifluorihiilivedyt

    VIII ryhmä

    :

    osittain halogenoidut kloorifluorihiilivedyt

    IX ryhmä

    :

    bromikloorimetaani

    Dibromidifluorimetaani (haloni-1202).

    II

    Yleissääntönä on, että I kohdassa tarkoitettujen aineiden tuotanto, tuonti ja vienti on kielletty, lukuun ottamatta asetuksessa säädettyjä erityistapauksia.

    III

    Yleisestä tuonti- tai vientikiellosta vapautuksen saaneiden aineiden tuonti tai vienti edellyttää komissiolta saatua lupaa, lukuun ottamatta asetuksessa (EY) N:o 450/2008 tarkoitettua passitusta, väliaikaista varastointia, tullivarastointia tai vapaa-aluetta koskevaa menettelyä, joka kestää enintään 45 päivää. Lupaedellytystä ei sovelleta myöskään dibromidifluorimetaanin tuontiin eikä vientiin.

    IV

    Valvottavien aineiden tuotanto laboratorio- ja analyysitarkoituksiin edellyttää ennakkohyväksyntää.

    V

    Laboratorio- ja analyysitarkoituksiin käytettävien aineiden kiintiöitä koskeviin hakemuksiin sovelletaan samaa menettelyä kuin tuontihakemuksiin, joita koskeva menettely on selostettu jäljempänä. Kiintiöt jaetaan asetuksen 10 artiklan 6 kohdan mukaisesti.

    VI

    Yritysten, jotka aikovat tuoda tai viedä valvottavia aineita vuonna 2011 ja jotka eivät ole aiempina vuosina hakeneet tuonti- tai vientilupaa, on ilmoitettava asiasta komissiolle toimittamalla viimeistään 1 päivänä heinäkuuta 2010 rekisteröintilomake, joka on saatavilla internetosoitteessa http://ec.europa.eu/environment/ozone/ods.htm. Rekisteröinnin jälkeen yritysten on noudatettava VII kohdassa selostettua menettelyä.

    VII

    Yritysten, jotka ovat aiempina vuosina hakeneet tuonti- tai vientilupaa, on täytettävä ja lähetettävä ilmoituslomake, joka on saatavilla ODS-tietokannassa internetosoitteessa http://ec.europa.eu/environment/ozone/ods.htm

    Tuonti-ilmoitusten osalta komissiolle on toimitettava asianmukaisesti allekirjoitettu lopullinen ilmoitus verkkoilmoituksen tekemisen jälkeen seuraavaan osoitteeseen:

    European Commission

    Directorate-General for the Environment

    Unit ENV.C.4 — Industrial emissions and protection of the ozone layer

    BU-1 2/147

    1049 Bruxelles/Brussel

    BELGIQUE/BELGIË

    Faksi +32 22920692

    Sähköposti: env-ods@ec.europa.eu

    Komissio kehottaa toimittamaan asianmukaisesti allekirjoitetut ilmoitukset sähköpostitse.

    VIII

    Ilmoituslomakkeet ovat saatavilla ODS-tietokannassa 1 päivästä kesäkuuta 2010 alkaen.

    IX

    Komissio ottaa huomioon ainoastaan asianmukaisesti täytetyt ja virheettömät ilmoituslomakkeet (tuonti-ilmoitusten osalta allekirjoitetut kopiot), jotka saapuvat viimeistään 31 päivänä heinäkuuta 2010.

    Yrityksiä kehotetaan toimittamaan ilmoituksensa mahdollisimman pian ja riittävän ajoissa ennen määräajan päättymistä, jotta niihin on mahdollista tehdä vielä korjauksia ennen ilmoituskauden päättymistä.

    Ilmoituksen toimittaminen ei yksinään oikeuta tuonnin tai viennin toteuttamiseen.

    X

    Voidakseen toteuttaa luvanvaraisen tuonnin tai viennin (ks. III kohta) vuonna 2011 yritysten on toimitettava asiaa koskeva ilmoitus ja haettava komissiolta lupaa ODS-tietokannan kautta käyttämällä verkossa saatavilla olevaa hakemuslomaketta.

    XI

    Yrityksen lupahakemuksessa ilmoittaman aineen luonteen ja tuonnin tai viennin tarkoituksen tarkistamiseksi komissio voi pyytää hakijaa toimittamaan lisätietoja.

    XII

    Lupa myönnetään, jos komissio katsoo hakemuksen olevan ilmoituksen ja lainsäädännön vaatimusten mukainen. Hakijalle ilmoitetaan sähköpostitse lupahakemuksen hyväksymisestä. Komissio varaa itselleen oikeuden olla myöntämättä vientilupaa, jos vietävät aineet eivät ole kuvauksen mukaisia, jos niitä ei mahdollisesti käytetä sallittuihin käyttötarkoituksiin tai jos niitä ei voida viedä asetuksen säännösten mukaisesti.

    Komissio voi hylätä vientilupahakemuksen, jos tuojamaan toimivaltaiset viranomaiset ovat ilmoittaneet komissiolle, että valvottavan aineen tuonti voisi vaikuttaa haitallisesti pöytäkirjan mukaisten velvoitteiden noudattamisen varmistamiseksi tuojamaassa toteutettaviin valvontatoimenpiteisiin taikka se voisi johtaa kyseissä maassa pöytäkirjan mukaan sovellettavien määrällisten rajoitusten ylittymiseen.

    XIII

    Vapaaseen liikkeeseen unionissa tarkoitettuun tuontiin sovelletaan määrällisiä rajoituksia, jotka komissio asettaa seuraaviin käyttötarkoituksiin tarkoitettujen valvottavien aineiden tuonti-ilmoitusten perusteella:

    a)

    laboratorio- ja analyysitarkoitukset (joihin sovelletaan tuotanto-/tuontikiintiötä ja määrällistä rajoitusta; katso IV ja V kohta),

    b)

    kriittiset käyttötarkoitukset (halonit)

    c)

    käyttö raaka-aineena

    d)

    käyttö prosessireagensseina.


    (1)  EUVL L 286, 31.10.2009, s. 1.


    Top