Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52007XC1123(05)

    Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden maantieteellisten merkintöjen ja alkuperänimitysten suojasta annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 509/2006 8 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu hakemuksen julkaiseminen

    EUVL C 280, 23.11.2007, p. 20–27 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    23.11.2007   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    C 280/20


    Maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden maantieteellisten merkintöjen ja alkuperänimitysten suojasta annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 509/2006 8 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu hakemuksen julkaiseminen

    (2007/C 280/10)

    Tämä julkaiseminen antaa oikeuden vastustaa hakemusta neuvoston asetuksen (EY) N:o 509/2006 9 artiklassa tarkoitetulla tavalla. Vastaväitteet on toimitettava komissiolle kuuden kuukauden kuluessa tästä julkaisemisesta.

    MUUTOSHAKEMUS

    NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 509/2006

    Asetuksen 11 artiklan ja 19 artiklan 3 kohdan mukainen muutoshakemus

    ”PANELLETS”

    EY nro: ES/TSG/107/0018/29.10.2003

    1.   Hakijaryhmittymä

    Ryhmittymän nimi:

    Federació Catalana de Patisseria

    Osoite:

    Avda Gaudí 28, 1o 2a

    Puhelin:

    (34) 93 34 80 90 47

    Faksi:

    (34) 93 436 28 46

    Sähköpostiosoite:

    2.   Jäsenvaltio tai kolmas maa

    Espanja

    3.   Eritelmän otsake, johon muutos vaikuttaa

    Image

    Tuotteen nimi

    Image

    Nimen varaaminen (neuvoston asetuksen (EY) N:o 509/2006 13 artiklan 2 kohta)

    X

    Tuotantomenetelmä

    X

    Tuotteen kuvaus

    X

    Muu: Erityisluonnetta koskevat vähimmäisvaatimukset ja tarkastusmenettelyt

    4.   Muutosten tyyppi

    X

    Rekisteröidyn APT:n eritelmän muutos

    Image

    Eritelmän väliaikainen muutos, joka johtuu viranomaisten asettamista pakollisista terveys- tai kasvinsuojelutoimista (asetuksen (EY) N:o 509/2006 11 artiklan 3 kohta) (esitettävä todisteet näistä toimista)

    5.   Muutokset

    5.1   Tuotantomenetelmä

    Kyseessä oleva tuote on huomattavasti monipuolisempi kuin komissiolle toimitetussa alustavassa eritelmässä esitettiin. Tuotteen valmistamiseen käytetään monenlaisia paikallisia menetelmiä, jotka rikastuttavat tuotetta.

    Perusmarsipaanista valmistetut panellets-leivokset

    Kuvattujen panellets-leivosten luettelo ei ole tyhjentävä: erityyppisten panellets-leivosten kuvauksia on pidettävä suuntaa-antavina, koska jokainen leipuri valmistaa omaleimaisia tuotteita. Tuotteella on kuitenkin aina oltavat samat ainesosia ja makua koskevat perusominaisuudet.

    Kookospohjaiset panellets-leivokset

    Korvataan ilmaisu ”munanvalkuaista” ilmaisulla ”munaa”.

    Hasselpähkinäpohjaiset panellets-leivokset

    Korvataan ilmaisu ”munanvalkuaista” ilmaisulla ”munaa”.

    Karkeasta marsipaanista valmistetut panellets-leivokset

    Korvataan ilmaisu ”munanvalkuaista” ilmaisulla ”munaa”.

    Ilmaisun ”munanvalkuaista” korvaaminen ilmaisulla yksi ”kokonainen muna sekä mahdollisesti vettä” johtuu siitä, että sen jälkeen kun panellet-leivoksia koskeva asetus julkaistiin Euroopan unionin virallisessa lehdessä, kävi ilmi, että monien leipureiden mukaan leivoksista tuli erittäin kuivia, jos valmistuksessa käytettiin munanvalkuaista.

    Kokonaisella kananmunalla (valkuainen ja keltuainen) ei ole samaa vaikutusta, koska sen lisäksi, että muna antaa tuotteelle makua, keltuainen pitää sen kosteana. Tuloksena on leivoksia, joiden muoto on yhdenmukaisempi ja joiden ulkonäkö täyttää paremmin kuluttajien odotukset. Lisäksi perusmarsipaanin tai panellet-leivosten eri lajien valmistuksessa käytetyissä manteleissa oleva öljy saattaa aiheuttaa sen, että massasta tulee liian pehmeää (riippuen manteleiden öljyisyydestä, lajista, iästä, sadonkorjuusta jne.). Kokonaisen kananmunan (valkuainen ja keltuainen) lisäämisellä on tätä ehkäisevä vaikutus, ja tuotteesta tulee tasaisempi.

    5.2   Tuotteen kuvaus

    Fysikaalis-kemialliset ominaisuudet

     

    Ainoastaan keinotekoisten väriaineiden lisääminen on kielletty. Luonnollisten väriaineiden lisääminen on sallittua. Kyseessä oli virhe, ja katsomme, että tämän muutoksen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, koska se ei vaikuta kyseisen käsityönä valmistettavan tuotteen laatuun eikä perinteiseen luonteeseen. Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kuluttajien suhtautuminen tiettyyn elintarvikkeeseen riippuu suuressa määrin sen ulkonäöstä ja siten sen väristä. Tämä on merkittävin peruste väriaineiden käyttämiselle ravinnossa. Väriaineet eivät paranna tuotteen säilyvyyttä tai ravintoarvoa, vaan tarkoituksena on antaa tuotteelle houkuttelevampi ulkonäkö tai korvata valmistusprosessin aikana menetettyä väriä. Panellets-leivokset valmistetaan käsityönä, joten niiden aistinvaraiset ominaisuudet vaihtelevat enemmän kuin teollisten tuotteiden. Tämän vuoksi leipurit katsovat, että leivoksissa on voitava käyttää hedelmä- ja kasvipohjaisia väriaineita, joiden avulla voidaan korjata valmistusprosessin aikana tapahtuneet värien hävikit tai muutokset, mutta ei keinotekoisia väriaineita, jotka heikentäisivät tuotteen laatua.

    5.3   Erityisluonnetta koskevat vähimmäisvaatimukset ja tarkastusmenettelyt

    Adjektiivin ”päivittäinen” poistaminen kohdasta, joka koskee velvoitetta pitää kirjaa leivosten tuotannosta

    Adjektiivin ”päivittäinen” poistamiselle kohdasta, joka koskee velvoitetta pitää kirja panellets-leivosten tuotannosta, on perusteena itse tuotantoprosessi, joka tapahtuu kahdessa selkeästi määritellyssä, toisiaan seuraavassa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan perusmarsipaani tai hieno marsipaani. Tämä vaihe kestää yhden tai kaksi päivää tuotantomäärästä ja leipurista riippuen. Tämän jälkeen seuraa toinen vaihe, jossa valmistetaan erilaiset panellets-lajit. Leipurit katsovat sen vuoksi, ettei ole tarkoituksenmukaista mainita panellets-leivosten tuotannon päivittäistä kirjanpitoa. Vaikka leivokset ovat lopullinen tuote, tuotantoprosessi alkaa päivää tai jopa kahta päivää aiemmin, kun perusmarsipaani valmistetaan.

    PÄIVITETTY TUOTE-ERITELMÄ

    NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 509/2006

    ”PANELLETS”

    EY nro: ES/TSG/107/0018/29.10.2003

    1.   Jäsenvaltion toimivaltainen viranomainen:

    Nimi:

    Subdirección General de Sistemas de Calidad Diferenciada. Dirección General de Alimentación. Secretaría General de Agricultura y Alimentación del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

    Osoite:

    Paseo Infanta Isabel, 1

    E-28071 Madrid

    Puhelin:

    (34) 913 47 53 97 — (34) 913 47 52 98

    Faksi:

    (34) 913 47 54 10 — (34) 913 47 51 70

    Sähköposti:

    sgcaproagro@mapya.es

    2.   Hakijaryhmittymä:

    Nimi:

    Federació Catalana de Pastisseria

    Osoite:

    Avda Gaudí 28, 1o, 2a

    E-08025 Barcelone

    Puhelin:

    (34) 93 348 09 47

    Faksi:

    (34) 93 436 28 46

    Sähköposti:

    Kokoonpano:

    Tuottaja/jalostaja ( X ) muut ( )

    3.   Tuotelaji:

    Luokka 2.3: Makeis-, leipomo-, konditoria- ja keksituotteet

    4.   Tavaraerittely:

    4.1   Nimi: ”Panellets”

    4.2   Kuvaus ja valmistusmenetelmä: Panellets-leivokset ovat pieniä, erimuotoisia, marsipaanista sekä niille tyypillisen maun ja tuoksun antavista aineksista valmistettuja leivoksia.

    Kolmesta erilaisesta marsipaanilaadusta — perusmarsipaanista, karkeasta marsipaanista ja hienosta marsipaanista — voidaan valmistaa suuri määrä erilaatuisia panellets-leivoksia.

    Hedelmää sisältävien panellets-laatujen massaan voidaan lisätä hedelmävalmistetta (hilloa tai marmelaatia) ja makua voidaan vahvistaa käyttämällä aromivahventeita. Tärkkelyksen (peruna, bataatti), omenan, säilöntä- tai väriaineiden käyttö on kaikissa tapauksissa kielletty.

    PERUSMARSIPAANISTA VALMISTETUT PANELLETS-LEIVOKSET

    Seuraavassa kuvataan yleisimmät panellets-leivoslaadut. Luettelo ei ole täydellinen. Eri tyyppisten panellets-leivosten kuvauksia on pidettävä suuntaa-antavina, ja jokaisella leipurilla on mahdollisuus valmistaa omaleimaisia tuotteita, kunhan tuotteen ainesosia ja makua koskevat perusominaisuudet säilyvät.

    Marsipaanimassan valmistuksessa jokaista kiloa kuorittuja ja hienoksi rouhittuja manteleita kohden lisätään kilo sokeria ja yksi kokonainen muna sekä mahdollisesti vettä. Ainekset sekoitetaan hyvin ja seos jätetään tasaantumaan 24 tunniksi, jotta seoksesta tulisi tasalaatuista. Seuraavassa vaiheessa muotoillaan leivokset ja lisätään väriaineet. Manteleiden osuutta voidaan lisätä edellä mainitusta. Yleisimmät panellets-leivosten laadut ovat seuraavat:

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 10 grammaa raastettua sitruunankuorta. Marsipaanimassa jaetaan noin 20 gramman annoksiin, jotka kuorrutetaan kananmunassa kostutetuilla männynsiemenillä. Annokset muotoillaan pallonmuotoisiksi leivoksiksi ja sivellään kananmunalla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 280–290 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Kullanruskeaksi paahtunut

    Koostumus

    Paahtunut ulkokuori

    Tuoksu

    Männynsiemen ja sitruuna

    Maku

    Männynsiemen ja mantelimarsipaani

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 10 grammaa raastettua sitruunankuorta. Marsipaanimassa jaetaan noin 20 gramman annoksiin, jotka kuorrutetaan kananmunassa kostutetulla mantelirouheella. Annokset muotoillaan pitkulaisiksi, pyöreähköiksi leivoksiksi ja sivellään kananmunalla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 260–270 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Kullanruskeaksi paahtunut

    Koostumus

    Pehmeä sisus

    Tuoksu

    Vanilja

    Maku

    Mantelirouhe

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 150 grammaa raastettua kookosta, 150 grammaa pölysokeria ja 100 grammaa kananmunaa. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 25 gramman painoisia karkeita, teräväkärkisen kukkulan muotoisia leivoksia. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 260–270 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Hehkuva

    Koostumus

    Kevyesti paahtunut ulkokuori ja pehmeä sisus

    Tuoksu

    Kookos

    Maku

    Kookos ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 150 grammaa paahdettua hasselpähkinäjauhetta, 150 grammaa pölysokeria ja 100 grammaa kananmunaa. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 22 gramman painoisia pallonmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan raesokerilla. Kunkin leivoksen keskelle asetetaan hasselpähkinä. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 240–250 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Kastanjanruskea

    Koostumus

    Sokeroitu ulkokuori

    Tuoksu

    Hasselpähkinä

    Maku

    Hasselpähkinä ja mantelimarsipaani

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 200 grammaa hienoksi jauhettua, sokerilla päällystettyä appelsiininkuorta. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 26 gramman painoisia pitkulaisia, pyöreähköjä leivoksia, jotka kuorrutetaan raesokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 240–250 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Appelsiininkeltainen

    Koostumus

    Sokeroitu ulkokuori ja pehmeä sisus

    Tuoksu

    Appelsiini

    Maku

    Appelsiini ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 10 grammaa raastettua sitruunankuorta ja kaksi munankeltuaista. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 26 gramman painoisia pallonmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan raesokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, onka lämpötila on 240–250 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Vaaleankeltainen

    Koostumus

    Karkea, sokeroitu ulkokuori ja pehmeä sisus, jossa pieniä sitruunan paloja

    Tuoksu

    Sitruuna

    Maku

    Sitruuna ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 150 grammaa munankeltuaista ja 1 gramma vaniljaa. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 26 gramman painoisia pallonmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan runsaalla pölysokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 220–230 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Vaaleankeltainen

    Koostumus

    Sileä

    Tuoksu

    Kananmuna ja manteli

    Maku

    Kananmuna ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 8 grammaa jauhettua kahvia ja paahdettua sokeria halutun värin saavuttamiseksi. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 26 gramman painoisia pitkulaisia leivoksia, jotka kuorrutetaan pölysokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 220–230 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Tummanruskea

    Koostumus

    Paahtunut ulkokuori ja pehmeä sisus

    Tuoksu

    Kahvi

    Maku

    Kahvi ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään kohtuullinen määrä mansikkamarmelaatia ja yksi kananmuna. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 26 gramman painoisia pallonmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan pölysokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 220–230 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Mansikka

    Koostumus

    Pehmeä

    Tuoksu

    Mansikka

    Maku

    Mansikka ja manteli

    Yhtä perusmarsipaanikiloa kohden lisätään 300 grammaa kastanjamarmelaatia. Marsipaanimassasta muotoillaan noin 22 gramman painoisia pallonmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan pölysokerilla. Leivokset paistetaan uunissa, jonka lämpötila on 220–230 °C.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Vaaleanruskea

    Koostumus

    Pehmeä

    Tuoksu

    Kastanja ja manteli

    Maku

    Kastanja ja manteli

    KARKEASTA MARSIPAANISTA VALMISTETUT PANELLETS-LEIVOKSET

    Yhtä perusmarsipaanikiloa (valmistusohje edellisessä kohdassa) kohden lisätään 150 grammaa mantelijauhetta sekä kananmunaa kunnes haluttu rakenne on saavutettu. Marsipaanimassasta valmistetaan erimuotoisia, noin 26 gramman painoisia leivoksia. Tyypillisimpiä ovat kastanjan, sienen, puukengän, hedelmäköynnösten ja kvittenin muotoiset leivokset.

    hienosta MARSIPAANISTA VALMISTETUT PANELLETS-LEIVOKSET

    1 300 grammaa sokeria keitetään kiehuvaksi (118 °C) 400 grammassa vettä ja 6 grammassa viinikiveä. Seokseen lisätään 1 kilo mantelijauhetta ja 200 grammaa rypälesokeria. Tämän jälkeen seoksen annetaan tekeytyä 24 tuntia. Työstämisen jälkeen marsipaanimassa on käyttövalmista.

    Hienosta marsipaanista muotoillaan noin 18 gramman painoisia kastanjanmuotoisia leivoksia, jotka kuorrutetaan suklaalla.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Kastanjanruskea

    Koostumus

    Pehmeä kuori ja sisus

    Tuoksu

    Suklaa

    Maku

    Suklaa ja manteli

    Hieno mantelimassa kaulitaan levyksi uurteisella kaulimella. Päälle levitetään vaniljakastiketta, ja levystä leikataan noin 30 gramman painoisia paloja, jotka hyytelöidään ja kuorrutetaan kiillotussiirapilla.

    Aistinvaraiset ominaisuudet

    Väri

    Sokerilla kuorrutettu valkoinen

    Koostumus

    Pehmeä

    Tuoksu

    Munankeltuainen

    Maku

    Munankeltuainen ja marsipaani

    4.3   Yhteys perinteeseen: 1700-luvulta peräisin olevista katalaaninkielisistä kirjallisista lähteistä käy ilmi, että jo tuohon aikaan Barcelonan nykyisen vanhan kaupungin kaduilla pidettiin vuosittain kastanja- ja panellets-leivosmarkkinat. Panellets-leivoksia oli, ja on yhä tapana, syödä pyhäinpäivänä kastanjoiden ja makean viinin kanssa. Markkinoilla oli mahdollisuus päästä ihailemaan valtavia tarjottimia, jotka olivat täynnä erimakuisista ja -muotoisista panellets-leivoksista koottuja asetelmia ja hauskoja kuvioita. Jo vuonna 1796 markkinoilla oli yli 200 myyntipöytää, joilla esiteltiin muiden tuotteiden ohessa yleisön kesken arvottavia panellets-leivoksia. Leipurien toimittama panellets-leivosten arvontaperinne oli levinnyt useisiin tärkeisiin kaupunkeihin.

    Ihmisillä oli tapana lastata panellets-leivokset koreihin ja viedä ne kirkkoon papin siunattavaksi. Tämän jälkeen siunatut leivokset syötiin yhdessä kollektiivisena liturgisena toimituksena.

    Kuvan saamiseksi panellets-leivosten kulutuksesta Barcelonan kaupungissa riittänee todeta, että jo vuonna 1920, ”Forn de Sant Jaume” (yksi Barcelonan arvostetuimmista leipomoista) osti tuhat kiloa kuorittuja männynsiemeniä pelkästään männynsiemenenmakuisten leivosten valmistusta varten. Barcelonan maakunnallisen leipomo- ja konditorialiiton (Gremio Provincial de Pastelería y Confitería de Barcelona) mukaan syksyllä 1999 Barcelonan kaupungissa ja maakunnassa kulutettiin noin 600 000 kiloa panellets-leivoksia. Suosituimmat maut olivat männynsiemen (50 %) ja manteli (15 %).

    Kansatieteellisesti panellets-leivoksilla, kuten kaikilla perinteisesti juhlapyhiksi valmistetuilla leivonnaisilla, on sakramentillinen merkitys.

    4.4   Kuvaus: Aistinvaraiset ominaisuudet: koska aistinvaraiset ominaisuudet (väri, maku, tuoksu ja rakenne) vaihtelevat leivoslaadusta riippuen, eri leivoslaadut on käsitelty erillään aikaisemmissa kappaleissa.

    Fysikaalis-kemialliset ominaisuudet: leivosten koostumukseen vaikuttaa valmistukseen käytetty marsipaanilaatu (perus, karkea, hieno) sekä leivoslaatu. Perunan, bataatin, omenan sekä keinotekoisten säilöntä- ja väriaineiden käyttö valmistuksen yhteydessä on kaikissa tapauksissa kielletty.

    Mikrobiologiset ominaisuudet: mikrobiologiset kriteerit tulee täyttää terveyslainsäädännön vahvistamien asetusten mukaisesti (elintarvikehygieniasta 14 päivänä kesäkuuta 1993 annettu neuvoston direktiivi 93/43/ETY).

    Kaupan pitäminen: panellets-leivoksia myydään perinteisesti irtotavarana vähittäismyyntinä leipomoissa ja kaupoissa. Jos leivokset myydään pakattuna, niitä sisältävissä laatikoissa on oltava voimassa olevan lainsäädännön mukaiset merkinnät.

    4.5   Erityisluonnetta koskevat vähimmäisvaatimukset ja tarkastusmenettelyt: ”Aito perinteinen tuote” -merkinnällä varustetut panellets-leivokset eroavat erityisominaisuuksiltaan muista panellets-leivoksista. Marsipaanimassan valmistamiseen käytetään ainoastaan kuivia, kuorittuja manteleita, sokeria ja kananmunaa. Kaikkien tärkkelysten (peruna tai bataatti), omenan ja keinotekoisten säilöntä- tai väriaineiden lisääminen on kielletty.

    Leivosten valvomiseksi tarkistetaan aistinvaraiset ominaisuudet sekä se, ettei leivoksissa ole käytetty tärkkelystä (tarkistus I2-liuostestin avulla), säilöntäaineita (sorbiinihappo/sorbaatti, bentsoehappo/bentsoaatti), keinotekoisia väriaineita (tarkistus korkean suorituskyvyn nestekromatografian avulla) eikä omenaa (tarkistus liukenevan elintarvikekuidun kemiallisen määrittämisen avulla). Hedelmää sisältäviä leivoksia määritettäessä näytteet otetaan marsipaanimassasta, kun taas leivokset, jotka eivät sisällä hedelmää, testataan vasta, kun ne ovat valmiita.

    Yllämainittujen sääntöjen noudattamisen valvonnasta huolehtii Mesa Veritas Español sekä muut standardi EN 45011 noudattamista valvovat elimet. Valvontaelimet tarkastavat tuotteen valmistajan oman valvontajärjestelmän ja tuotteen ominaisuudet ja tekevät tarkastuskäyntejä määräajoin.

    Valvontaelimet huolehtivat valmistusprosessin ja valmiiden tuotteiden tarkastuksesta. Valvontaelimet myöntävät alustavan todistuksen panellets-leivoksia tuottaville yrityksille. Todistusta tulee hakea kirjallisesti joltakin viralliselta valvontaelimeltä. Yritysten tulee sitoutua noudattamaan sopimuksen ehtoja ja toteuttamaan tarvittavat tarkastukset säännösten noudattamisen varmistamiseksi.

    Tuotteen valmistajilla tulee olla kirjalliset ohjeet, joista käy ilmi valmistusehdot ja valmiin tuotteen ominaispiirteet. Tämän lisäksi valmistajan tulee pitää kirjaa leivostuotannostaan.

    Valvontaelin suorittaa tarkastuskäyntejä todistuksen saaneisiin yrityksiin. Määräaikaisia tarkastuksia tehdään tuotteen kausittainen luonne ja valmistusmäärät huomioon ottaen. Sääntöjen noudattamista valvotaan tuottajan valvontajärjestelmän sekä yrityksen valvontaelimelle toimittamien asiakirjojen tarkastuksella sekä tuotantoprosessin satunnaistarkastuksilla.

    5.   13 artiklan 2 kohdan mukainen suojapyyntö: Ei


    Top