EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32016R2214

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2016/2214, annettu 8 päivänä joulukuuta 2016, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti )

C/2016/8406

EUVL L 334, 9.12.2016, p. 6–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2016/2214/oj

9.12.2016   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 334/6


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/2214,

annettu 8 päivänä joulukuuta 2016,

asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan yhteisön luettelon laatimisesta ja lennon suorittavan lentoliikenteen harjoittajan ilmoittamisesta lentomatkustajille sekä direktiivin 2004/36/EY 9 artiklan kumoamisesta 14 päivänä joulukuuta 2005 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 (1) ja erityisesti sen 4 artiklan 2 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Komission asetuksessa (EY) N:o 474/2006 (2) vahvistetaan asetuksen (EY) N:o 2111/2005 II luvussa tarkoitettu luettelo niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa.

(2)

Eräät jäsenvaltiot ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto, jäljempänä ’EASA’, ovat toimittaneet asetuksen (EY) N:o 2111/2005 4 artiklan 3 kohdan mukaisesti komissiolle tietoja, jotka ovat olennaisia kyseisen luettelon ajantasaistamiseksi. Olennaisia tietoja on saatu myös kolmansilta mailta ja kansainvälisiltä organisaatioilta. Luettelo olisi saatettava ajan tasalle näiden tietojen pohjalta.

(3)

Komissio on ilmoittanut kaikille kyseisille lentoliikenteen harjoittajille suoraan tai niiden valvonnasta vastaavien viranomaisten välityksellä ne olennaiset tosiseikat ja näkemykset, joiden perusteella tehdään päätös lentoliikenteen harjoittajien asettamisesta toimintakieltoon unionissa tai luetteloon sisällytetylle lentoliikenteen harjoittajalle asetetun toimintakiellon ehtojen muuttamisesta.

(4)

Komissio on antanut kyseisille lentoliikenteen harjoittajille mahdollisuuden tutustua jäsenvaltioiden toimittamiin asiakirjoihin, toimittaa kirjalliset huomautuksensa ja esittää kantansa asiassa suullisesti komissiolle sekä neuvoston asetuksella (ETY) N:o 3922/1991 (3) perustetulle lentoturvallisuuskomitealle.

(5)

Lentoturvallisuuskomitea on saanut komissiolta ajantasaiset tiedot asetuksen (EY) N:o 2111/2005 ja komission asetuksen (EY) N:o 473/2006 (4) mukaisesti aloitetuista neuvotteluista, joita käydään parhaillaan seuraavien valtioiden toimivaltaisten viranomaisten ja lentoliikenteen harjoittajien kanssa: Afganistan, Benin, Indonesia, Intia, Iran, Kazakstan, Kirgisia, Libya, Mosambik ja Thaimaa. Komissio on myös toimittanut tietoja lentoturvallisuuskomitealle Kamerunin, Kongon demokraattisen tasavallan, Dominikaanisen tasavallan, Irakin, Libanonin, Nepalin, Filippiinien ja Sudanin ilmailuturvallisuustilanteesta sekä Venäjän federaation kanssa käydyistä teknisistä neuvotteluista.

(6)

EASA on esittänyt komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle analyysin tulokset raporteista, joita Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö (ICAO) on laatinut yleisen turvallisuusvalvonnan arviointiohjelman (USOAP) puitteissa tekemistään tarkastuksista. Jäsenvaltioita kehotettiin tässä yhteydessä kohdentamaan asematasotarkastukset ensisijaisesti sellaisissa valtioissa toimilupansa saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin, joiden osalta ICAO on todennut merkittäviä turvallisuusongelmia (Significant Safety Concerns, SSC) tai joiden turvallisuusvalvontajärjestelmässä on EASAn mukaan merkittäviä puutteita. Asematasotarkastusten kohdentamisella ja neuvotteluilla, joita komissio on käynyt asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti, saadaan lisätietoja kyseisissä valtioissa toimiluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasosta.

(7)

EASA myös ilmoitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle ulkomaisten ilma-alusten turvallisuuden arviointiohjelman (SAFA) mukaisten asematasotarkastusten tulokset komission asetuksen (EU) N:o 965/2012 (5) mukaisesti.

(8)

Lisäksi EASA tiedotti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle niissä valtioissa toteutettavista teknisen avun hankkeista, joihin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisia toimenpiteitä tai seurantatoimia sovelletaan. Se antoi tietoja siviili-ilmailuviranomaisten suunnitelmista ja pyynnöistä, jotka koskevat hallinnollisten ja teknisten valmiuksien parantamiseen tähtäävää muuta teknistä apua ja yhteistyötä, jonka tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan kaikki tapaukset, joissa ei noudateta sovellettavia kansainvälisiä siviili-ilmailua koskevia vaatimuksia. Jäsenvaltioita kehotettiin vastaamaan tällaisiin pyyntöihin kahdenväliseltä pohjalta yhteistyössä komission ja EASAn kanssa. Komissio korosti tässä yhteydessä sitä, että on hyödyllistä antaa kansainväliselle ilmailuyhteisölle tietoja – erityisesti ICAOn SCAN-tietokannan (Safety Collaborative Assistance Network) välityksellä – unionin ja sen jäsenvaltioiden antamasta teknisestä avusta ilmailun turvallisuuden parantamiseksi koko maailmassa.

(9)

Eurocontrol toimitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle ajantasaiset tiedot SAFA-ohjelmaan sisältyvän hälytysjärjestelmän nykytilanteesta ja toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevien varoitusviestien uusimmista tilastoista.

Unionin lentoliikenteen harjoittajat

(10)

Sen analyysin perusteella, jonka EASA on laatinut unionin lentoliikenteen harjoittajien ilma-aluksille tehtyjen asematasotarkastusten tai toteuttamiensa standardointitarkastusten tuloksista, sekä kansallisten ilmailuviranomaisten suorittamien erityisten tarkastusten seurauksena useat jäsenvaltiot ovat toteuttaneet tiettyjä täytäntöönpanotoimenpiteitä ja ilmoittaneet niistä komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle. Kreikka on ilmoittanut komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle toimista, joita se on toteuttanut lentoliikenteen harjoittajan Olympus Airways osalta.

(11)

Jäsenvaltiot toistivat olevansa valmiita toimimaan tarpeen mukaan, jos asiaankuuluvat turvallisuustiedot viittaavat välittömiin turvallisuusriskeihin, jotka johtuvat siitä, että unionin lentoliikenteen harjoittajat eivät täytä asianmukaisia turvallisuusvaatimuksia.

Afganistanista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(12)

Afganistanin islamilaisen tasavallan siviili-ilmailuviranomainen (ACAA) ilmoitti 10 päivänä tammikuuta 2016 päivätyllä kirjeellä komissiolle Afganistanin ilmailulain ja siviili-ilmailumääräysten täytäntöönpanon, ACAA:n organisoinnin, tarkastajien palvelukseen ottaminen ja koulutus mukaan luettuina, ja lentoliikenteen harjoittajien sertifiointimenettelyn etenemisestä, Afganistanissa lentotoimiluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvavalvonnan tuloksista vuosien 2014 ja 2015 osalta, raportoiduista turvallisuuspoikkeamista sekä viime aikoina sattuneiden onnettomuuksien onnettomuustutkinnasta.

(13)

Nämä tiedot osoittavat, että Afganistanissa on otettu käyttöön turvallisuusvalvonnan perusjärjestelmä, mutta että kaikkien kansainvälisten siviili-ilmailun turvallisuusvaatimusten tosiasiallista täytäntöönpanoa on vielä tarpeen kehittää. ACAA:n antamat tiedot turvallisuusvalvonnasta ovat ylimalkaisia. Vaikka ACAA on osoittanut tarkastuksissa tehtävän havaintoja ja huomioita, ei ole saatu näyttöä lentoliikenteen harjoittajien toimista ongelmien ratkaisemiseksi eikä myöskään niiden perussyyanalyysin tai asianmukaisten jatkotoimien toteuttamisesta.

(14)

ACAA ilmoitti, ettei lentoliikenteen harjoittajalla Pamir Airlines enää ole lentotoimintalupaa ja että se on antanut luvan matkustajaliikenteen harjoittajille Afghan Jet International Airlines (AOC 008) ja East Horizon Airlines (AOC 008). ACAA ei kuitenkaan esittänyt todisteita siitä, että näiden kahden lentoliikenteen harjoittajan turvallisuusvalvonta on kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaista.

(15)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti arvioidaan sen vuoksi, että yhteisön luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajan Pamir Airlines poistamiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A ja lentoliikenteen harjoittajien Afghan Jet International Airlines ja East Horizon Airlines sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A.

Beninistä tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(16)

Beninin siviili-ilmailuviranomainen (ANAC) ilmoitti 20 päivänä heinäkuuta 2016 päivätyllä kirjeellä komissiolle, että seuraavien lentoliikenteen harjoittajien lentotoimintaluvat oli peruutettu: Aero Benin, Benin Golf Air, Cotair, Royal Air Limited, Trans Air Benin, Alafia Jet, Benin Littoral Airways ja Africa Airways.

(17)

Beninin ANAC ilmoitti 18 päivänä marraskuuta 2016 päivätyllä kirjeellä komissiolle, että uudelle lentoliikenteen harjoittajalle Air Taxi Benin oli myönnetty lentotoimintalupa (AOC No. BEN 004 ATB-5) komissiolle edellisen kerran toimitetun päivityksen jälkeen. Beninin ANAC ei kuitenkaan esittänyt todisteita siitä, että kyseisen lentoliikenteen harjoittajan turvallisuusvalvonta on kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaista.

(18)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti arvioidaan sen vuoksi, että yhteisön luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajan Air Taxi Benin sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A ja lentoliikenteen harjoittajien Aero Benin, Benin Golf Air, Cotair, Royal Air Limited, Trans Air Benin, Alafia Jet, Benin Littoral Airways ja Africa Airways poistamiseksi kyseisestä liitteestä.

Intiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(19)

Komission, EASAn, erään jäsenvaltion ja Intian siviili-ilmailuhallinnon (DGCA) edustajien sekä Intiassa lentotoimintaluvan saaneen lentoliikenteen harjoittajan Air India välillä käytiin teknisiä neuvotteluja 8 päivänä marraskuuta 2016. Neuvottelut liittyivät Intian DGCA:n kanssa aiemmin tehtyyn asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan mukaiseen sopimukseen, joka koski säännöllisiä teknisiä neuvotteluja komission kanssa. Tarkoituksena oli keskustella Intian DGCA:n velvoitteista siltä toimiluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien sertifioinnin ja valvonnan osalta.

(20)

Neuvottelujen kuluessa Intian DGCA esitti muun muassa asematasotarkastuksista vastaavan yksikkönsä analyysin Intian lentoliikenteen harjoittajien – joihin myös Air India kuuluu – turvallisuustasosta SAFA-ohjelmassa. Intian DGCA antoi erityisesti yksityiskohtaisia tietoja yhteydenpidostaan Air Indian ja muiden Intiassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien kanssa sertifiointia ja valvontaa koskevien velvoitteidensa yhteydessä. Tässä yhteydessä Intian DGCA antoi valvontatoimistaan katsauksen, johon sisältyi yhteenveto vuosien 2015 ja 2016 tiedoista. Lisäksi Intian DGCA antoi ajantasaistetut tiedot tietokantojen hallinnan kehittämisohjelmastaan.

(21)

Air India antoi ajantasaista tietoa SAFA-hallintaohjelmastaan ja erityisesti siitä, miten se hallinnoi tietoja toistuvista SAFA-suuntauksista. Turvallisuuden- ja laadunhallintajärjestelmänsä osalta Air India tiedotti sisäisistä kokousjärjestelyistään ja organisaatiorakenteestaan ja siitä, miten lentoturvallisuutta koskevien tietojen jakelu toteutetaan, sekä yhteydenpidostaan sisäisiin ja ulkoisiin sidosryhmiin.

(22)

Neuvottelujen aikana komissio muistutti Intian DGCA:lle eräistä sen sertifiointi- ja valvontavelvollisuuksiin liittyvistä seikoista ja erityisesti – ottaen myös huomioon, että Intian DGCA on toimittanut komissiolle avoimesti turvallisuustietoja – että Intian siviili-ilmailuhallinnon proaktiivinen lähestymistapa on edelleen tarpeellinen sen sisäisten prosessien kehittämiseksi sertifioinnin ja valvonnan osalta, mukaan lukien turvallisuusvalvonnan seuranta ja havaintojen jatkotoimet.

(23)

Air Indian osalta komissio pani merkille Air Indian antamien tietojen yksityiskohtaisuuden ja tietojen toimittamisen avoimuuden, mutta muistutti, että kestävien parannusten tavoitteluun SAFA-ohjelmassa on edelleenkin keskityttävä ensisijaisesti.

(24)

Komissio panee merkille Intian DGCA:n ja Air Indian toimittamat tiedot. Ottaen huomioon kaikki käytettävissä olevat tiedot – myös Intian DGCA:n ja Air Indian teknisissä neuvotteluissa 8 päivänä marraskuuta 2016 antamat yksityiskohtaiset tiedot – sekä se, että EASA on myöntänyt asetuksen (EU) N:o 452/2014 (6) mukaisesti kolmannen maan lentotoiminnan harjoittajan (TCO) hyväksynnän useille Intiassa lentotoimintaluvan saaneille lentoliikenteen harjoittajille, Air India mukaan lukien, tässä vaiheessa ei katsota olevan perusteita asettaa Intiassa lentotoimintaluvan saaneille lentoliikenteen harjoittajille toimintakieltoa tai -rajoituksia.

(25)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, sisällyttämällä siihen Intiasta tulevia lentoliikenteen harjoittajia.

(26)

Komissio aikoo jatkaa virallisia neuvotteluja Intian DGCA:n kanssa asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdassa vahvistettujen säännösten mukaisesti erityisesti keskustellakseen jatkuvasti sekä Intian DGCA:n että Intiassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteenharjoittajien, Air India mukaan lukien, toteuttamista turvallisuustoimenpiteistä.

(27)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti intialaisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 nojalla.

(28)

Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

Indonesiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(29)

Neuvottelut Indonesian siviili-ilmailuhallinnon (DGCA) kanssa jatkuvat. Tavoitteena on seurata, miten Indonesian DGCA edistyy sen varmistamisessa, että Indonesian ilmailun turvallisuusvalvontajärjestelmä saatetaan kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaiseksi. Indonesian DGCA antoi komissiolle tähän liittyviä lisätietoja 15 päivänä marraskuuta 2016 päivätyllä kirjeellä.

(30)

Kirjeessä oli tietoja myös Yhdysvaltojen ilmailuhallinnon (FAA) 15 päivänä elokuuta 2016 tekemästä päätöksestä nostaa Indonesia FAA:n kansainvälisen ilmailun turvallisuusarvioinnin luokkaan 1. Indonesian DGCA odottaa ICAOn koordinoitua varmistuskäyntiä vuonna 2017 etenemisen todentamiseksi. Komission arvion mukaan Indonesian DGCA:n toimittamat tiedot osoittavat, että turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen täytäntöönpano on vielä vähäistä, ja Indonesian DGCA:n on tarpeen jatkaa korjaavien toimien toteuttamista.

(31)

Samassa kirjeessä Indonesian DGCA ilmoitti komissiolle, että sen viimeisimmän komissiolle toimittaman päivityksen jälkeen oli sertifioitu neljä uutta lentoliikenteen harjoittajaa: Tri M.G. Intra Asia Airlines sai 11 päivänä marraskuuta 2015 lentotoimintaluvan AOC No 135–037; AMA sai 29 päivänä joulukuuta 2015 lentotoimintaluvan AOC No 135–054; Indo Star Aviation sai 29 päivänä kesäkuuta 2016 lentotoimintaluvan AOC No 135–057 ja Spirit Aviation Sentosa sai 7 päivänä maaliskuuta 2016 lentotoimintaluvan AOC No 135–058. Indonesian DGCA ei kuitenkaan esittänyt todisteita siitä, että näiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuusvalvonta on kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaista.

(32)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, että luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajien Tri M.G. Intra Asia Airlines, AMA, Indo Star Aviation ja Spirit Aviation Sentosa sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A.

(33)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla.

Iranista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(34)

EASA kirjoitti 8 päivän lokakuuta 2014 ja 16 päivän joulukuuta 2015 välisenä aikana 8 eri kertaa Iranin islamilaisen tasavallan siviili-ilmailujärjestölle (CAO-IRI) lentoliikenteen harjoittajan Iran Aseman Airlines SAFA-ohjelman mukaisten asematasotarkastusten tuloksiin liittyvistä turvallisuuskysymyksistä. SAFA-tiedoissa on näyttöä useista toistuvista havainnoista, jotka vaikuttavat Iran Aseman Airlinesin turvallisuustasoon.

(35)

Iran Aseman Airlines haki EASAlta TCO-hyväksyntää 15 päivänä lokakuuta 2014. EASA arvioi hakemuksen komission asetuksen (EU) N:o 452/2014 vaatimusten mukaisesti.

(36)

Iran Aseman Airlinesin TCO-hyväksyntään liittyvää turvallisuusarviointia suorittaessaan EASA ilmaisi syvän huolensa siitä, että Iran Aseman Airlines ei ole kyennyt osoittamaan noudattavansa sovellettavia vaatimuksia. EASA totesikin, ettei tarkempi arviointi johtaisi TCO-hyväksynnän myöntämiseen Iran Aseman Airlinesille, joka ei täyttänyt komission asetuksen (EU) N:o 452/2014 sovellettavia vaatimuksia. Sen vuoksi EASA hylkäsi 3 päivänä elokuuta 2016 TCO-hakemuksen turvallisuussyistä.

(37)

Komissio pyysi 8 päivänä marraskuuta 2016 Iranin CAO-IRI:lta tietoja Iran Aseman Airlinesin TCO-hakemuksen epäämisen vuoksi toteutetuista toimenpiteistä. Koska turvallisuuskysymyksiä ei ole ratkaistu, sekä CAO-IRI:lle että Iran Aseman Airlinesille annettiin tilaisuus esittää 22 päivänä marraskuuta 2016 näkökantojaan komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

(38)

Tässä yhteydessä CAO-IRI antoi komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle tietoja organisaationsa kehittämisestä, uusien määräysten täytäntöönpanosta, turvallisuusvalvonnasta sekä Iranin lentoliikenteen harjoittajien ja erityisesti Iran Aseman Airlinesin osalta tehtyjen havaintojen johdosta toteutetuista korjaavista toimista. Lisäksi se antoi tietoja toteuttamistaan toimista turvallisuuden edistämiseksi.

(39)

Iran Aseman Airlines antoi komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle tietoja korjaavista toimista, joita oli aloitettu TCO-turvallisuusarvioinnin jälkeen. Näihin sisältyi myös tietoja korjaavista toimista ohjaamomiehistön koulutuksen ja kelpoisuuden, lento- ja työaikarajoitusten, lentokelpoisuuden ja huoltotoiminnan valvonnan, turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmän, henkilöstön koulutuksen ja SAFA-havaintojen ratkaisujen aloilla. Tiedoista ei kuitenkaan käynyt riittävän yksityiskohtaisesti ilmi, mitä parannuksia oli saatu aikaan näillä aloilla ja erityisesti Iran Aseman Airlines lentokelpoisuuden hallinnan sekä sen turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmän osalta.

(40)

Tällä hetkellä saatavilla olevat tiedot, jotka perustuvat SAFA-tarkastuksessa tehtyihin havaintoihin ja TCO-turvallisuusarviointiin sekä Iran Aseman Airlinesin antamiin tietoihin, osoittavat, että Iran Aseman Airlinesilla on todistetusti vakavia turvallisuuspuutteita, joita se ei kykene käsittelemään. Tästä on osoituksena muun muassa se, että Iran Aseman Airlines esitti vastauksena TCO-turvallisuusarvioinnin havaintoihin korjaavan toimintasuunnitelman, joka oli epäasianmukainen ja puutteellinen.

(41)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti arvioidaan sen vuoksi, että yhteisön luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajan Iran Aseman Airlines sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A.

(42)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti Iranissa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla.

(43)

Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

Kazakstanista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(44)

Kaikilla Kazakstanissa lentotoimintaluvan saaneilla lentoliikenteen harjoittajilla on yhtä eli Air Astanaa lukuun ottamatta ollut vuodesta 2009 lähtien täydellinen toimintakielto, joka johtuu pääasiassa siitä, että Kazakstanissa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien valvonnasta vastaavalla Kazakstanin siviili-ilmailukomitealla (CAC) ei ole valmiuksia panna täytäntöön ja valvoa sovellettavia kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia. Air Astana poistettiin asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä B joulukuussa 2015, ja se saa nyt liikennöidä unioniin.

(45)

Kazakstanissa suoritettiin huhtikuussa 2016 ICAOn koordinoitu varmistuskäynti. Sen yhteydessä todettiin, että kansainvälisten turvallisuusvaatimusten täytäntöönpano oli kasvanut 74 prosenttiin. ICAO poisti 20 päivänä huhtikuuta 2016 vielä jäljellä olevan merkittävän turvallisuusongelman, joka liittyi lentoliikenteen harjoittajien sertifiointiin.

(46)

Unioni teki 19–23 päivänä syyskuuta Kazakstaniin arviointikäynnin, johon osallistui komission, EASAn ja jäsenvaltioiden asiantuntijoita. Arviointikäynnin aikana CAC osoitti edistyneensä merkittävästi viime vuosina. CAC on keskittynyt ICAOn vaatimusten ja suositeltujen menettelytapojen täytäntöönpanoon. CAC noudattaa ilmailun turvallisuuden suhteen perinteistä määräysten noudattamiseen perustuvaa lähestymistapaa, ja se on äskettäin aloittanut myös nykyaikaisten ilmailun turvallisuudenhallinnan täytäntöönpanon, valtion turvallisuusohjelma mukaan lukien. Lisäksi se on paneutunut Kazakstanin ilmailutoimialan valvontaa suorittavien uusien tarkastajien palvelukseen ottamiseen ja koulutukseen. CEC:n johtoryhmä on kokenutta ja henkilöstö yleisesti asiantuntevaa. CAC:n turvallisuusvalvontajärjestelmä perustuu Kazakstanissa sovellettavien määräysten noudattamisen tarkistamiseen, mutta sen lähestymistapa tarkistuslistojen käyttöön on melko joustamaton.

(47)

Todisteet osoittavat, että CAC on yleisesti ottaen toteuttanut sille kuuluvat tehtävät ICAOn vaatimusten mukaisesti, että sillä on tarkastus- ja valvontasuunnitelma Kazakstanissa sertifioitujen lentoliikenteen harjoittajien turvallisuusvalvonnan toteuttamiseksi, että se on pannut tarkastus- ja valvontasuunnitelmansa täytäntöön ja että se tekee asematasotarkastuksia.

(48)

Unionin Kazakstaniin tekemän arviointikäynnin yhteydessä vierailtiin kahden lentoliikenteen harjoittajan luona, mikä katsotaan riittäväksi otokseksi Kazakstanissa sertifioiduista lentoliikenteen harjoittajista. Otokseen kuuluivat kaksi suurinta lentoliikenteen harjoittajaa, jotka arviointikäynnin aikaan oli vielä sisällytetty asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A. Käynnin tarkoituksena oli selvittää, kuinka hyvin ne noudattavat kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia. Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti käynnin aikana pyrittiin myös arvioimaan kunkin lentoliikenteen harjoittajan halukkuutta ja valmiuksia korjata turvallisuuspuutteita. Yleinen päätelmä kyseisiin lentoliikenteen harjoittajiin kohdistuneista tarkastuskäynneistä oli se, ettei halukkuutta tai valmiuksia turvallisuuspuutteiden korjaamiseen puuttunut.

(49)

CAC esitteli 23 päivänä marraskuuta 2016 komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle toimenpiteet, joita Kazakstanissa oli toteutettu ilmailun turvallisuuden parantamiseksi. Tärkeimpiä näistä ovat Kazakstanin siviili-ilmailulainsäädännön ja -määräysten muuttaminen, CAC:n rakenteelliset ja henkilöstöön liittyvät parannukset, tarkastajien lukumäärän lisääminen ja näiden koulutuksen ja kelpoisuuden hallintajärjestelmän päivittäminen, mukaan lukien tarkastajien perus-, määräaikais- ja työpaikkakoulutus. Lisäksi CAC selitti kehittäneensä lisämenettelyjä ja tarkistuslistoja, laatineensa turvallisuuden valvontaohjelman sekä toteuttaneensa turvallisuusvalvontatoimia ja mekanismin turvallisuusongelmien ratkaisemiseksi. Turvallisuusvalvontajärjestelmän parannuksia havainnollistettiin esittelemällä CAC:n vuosina 2015 ja 2016 tekemiä valvontatoimia.

(50)

CAC:n esitykseen sisältyi yhteenveto unionin arviointikäynnin yhteydessä tehtyjen huomioiden johdosta laaditusta korjaavasta toimintasuunnitelmasta. Esitettyihin korjaaviin toimiin sisältyi useiden menettelyjen ja tarkistuslistojen päivityksiä turvallisuusvalvonnan parantamiseksi, sähköisen tietokannan käyttöönotto CAC:n toteuttaman valvonnan tueksi, vapaaehtoisen poikkeamailmoitusjärjestelmän käyttöönotto, uuden koulutusohjelman laatiminen vuodeksi 2017 ja uusia koulutustoimia useampien tarkastajien pätevöittämiseksi vaarallisia aineita koskeviin asematasotarkastuksiin.

(51)

Riittäväksi katsottavana otoksena pidettiin lentoliikenteen harjoittajan Aircompany SCAT23 päivänä marraskuuta 2016 komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle antamaa esitystä sen kehityksestä, joka kattoi historian, verkoston, kaluston sekä kyseisen lentoliikenteen harjoittajan kehitysnäkymät ja tulevaisuuden suunnitelmat. Lisäksi Aircompany SCAT antoi tietoja huolto- ja koulutusorganisaatiostaan sekä yksityiskohtaista tietoa turvallisuudenhallintajärjestelmästään ja läpi käymistään tarkastuksista. Aircompany SCAT osoitti, että se on rekisteröity Kansainvälisen ilmakuljetusliiton (IATA) Operational Safety Audit -ohjelman (IOSA) mukaisesti ja että sen huolto-organisaatiolla on EASAn huolto-organisaation hyväksyntätodistus.

(52)

Kaikkien käytettävissä olevien tietojen, myös unionin paikalle tekemän arviointikäynnin tulosten ja 23 päivänä marraskuuta 2016 pidetyssä kuulemisessa saatujen tietojen perusteella katsotaan, että CAC on saanut pidemmän jakson aikana aikaan kestäviä parannuksia. Lisäksi tunnustetaan, että CAC on osoittanut olevansa halukas jatkuvaan yhteistyöhön komission kanssa ja että se myöntää avoimesti tarpeen jatkaa työtä valvontavelvollisuuksiensa ja turvallisuuskysymysten ratkaisemisen kehittämiseksi. Arvioiden mukaan CAC:lla on valmiudet hoitaa Kazakstanissa lentotoimintalupansa saaneiden lentoliikenteen harjoittajien valvontavelvollisuutensa. CAC sitoutui kuulemistilaisuudessa täysimääräisesti käymään turvallisuudesta vuoropuhelua komission kanssa, myös komission mahdollisesti tarpeellisiksi katsomissa ylimääräisissä kokouksissa.

(53)

Edustavana otoksena kuultavaksi kutsutun Kazakstanissa sertifioidun lentoliikenteen harjoittajan Aircompany SCAT osalta katsottiin sen 23 päivänä marraskuuta 2016 antamien tietojen olevan riittävät. Kyseinen lentoliikenteen harjoittaja antoi erityisesti yksityiskohtaisia tietoja perustamastaan turvallisuuden hallintajärjestelmästä.

(54)

Unionin Kazakstaniin tekemän tarkastuskäynnin – johon sisältyi käynti CAC:ssa ja kahden lentoliikenteen harjoittajan luona sekä CAC:n ja lentoliikenteen harjoittajan Aircompany SCAT esitykset – tulosten perusteella komissio katsoo olevan riittävästi näyttöä siitä, että CAC ja Kazakstanissa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat noudattavat sovellettavia kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia ja suositeltuja menettelytapoja.

(55)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti arvioidaan sen vuoksi, että unionin luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava niin, että kaikki Kazakstanissa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat poistetaan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A.

(56)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava, noudattavatko kaikki Kazakstanissa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat tosiasiallisesti asianmukaisia turvallisuusvaatimuksia, kohdentamalla asematasotarkastuksia asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

(57)

Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

Kirgisiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(58)

ICAO teki yleisen turvallisuusvalvonnan arviointiohjelman mukaisen Kirgisian siviili-ilmailuhallinnon tarkastuksen 25 päivän tammikuuta ja 5 päivän helmikuuta 2016 välisenä aikana. Tarkastuksen tulosten perusteella ICAO totesi henkilöstön lupakirjojen myöntämisen ja koulutuksen alalla merkittävän turvallisuusongelman, joka liittyi lentäjien lupakirjoihin ja kelpuutuksiin Kirgisiassa. ICAO ilmoitti 30 päivänä 2016, että Kirgisia oli toteuttanut korjaavia toimia ja että henkilöstön lupakirjoihin liittyvä merkittävä turvallisuusongelma oli ratkaistu. Lentotoimintalupien myöntämiseen liittyvä merkittävä turvallisuusongelma, jonka ICAO oli todennut 16 päivänä heinäkuuta 2015, oli kuitenkin edelleen ratkaisematta.

(59)

Komissio ja Kirgisian siviili-ilmailuviranomaisen edustajat neuvottelivat 8 päivänä heinäkuuta 2016. Tässä yhteydessä kyseiset edustajat totesivat Kirgisian haluavan jatkaa yhteistyötä komission kanssa ja lupasivat antaa teknisiä tietoja maan edistymisestä ilmailun turvallisuuden kansainvälisten velvoitteiden noudattamisessa.

(60)

Kirgisian siviili-ilmailuviranomaisen antamien melko vähäisten tietojen perusteella näyttää siltä, että vaikka Kirgisian lupaamalle sitoutumiselle yhteistyöhön komission kanssa on syytä antaa kiitosta, Kirgisian siviili-ilmailuviranomaisen sertifiointi- ja valvontavelvoitteisiin liittyvien kansainvälisten turvallisuusvaatimusten täytäntöönpano ei ole tähän mennessä edennyt riittävästi.

(61)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa unionin luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Kirgisiasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

Libyasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(62)

Komissio ja Libyan siviili-ilmailuviranomainen (LYCAA) kävivät 27 päivänä heinäkuuta 2016 teknisiä neuvotteluja, jotka liittyivät erityisesti nykyiseen toimintakieltoon, joka on asetettu kaikille libyalaisille lentoliikenteen harjoittajille asetuksen (EY) N:o 2111/2005 nojalla.

(63)

LYCAA antoi neuvotteluissa kehittämissuunnitelmistaan yksityiskohtaisia tietoja, jotka koskivat Libyan lentoliikenteen harjoittajien sertifiointia ja valvontaa. LYCAA ilmoitti olevansa haastavan toimintaympäristön asettamissa rajoissa sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä velvoitteitaan ilmailun turvallisuuden alalla.

(64)

Komissio panee merkille LYCAA:n johdon toteuttamat toimet ja LYCAA:n sitoutumisen vuoropuheluun komission kanssa ajantasaisten tietojen antamiseksi Libyan sertifiointi- ja valvontavelvoitteiden tilanteesta.

(65)

Komissio toteaa kuitenkin, että keskeisenä huolenaiheena on edelleenkin Libyan haasteellinen toimintaympäristö ja sen seuraukset LYCAA:n turvallisuusvalvontavelvoitteiden hoitamiseen, koska se haittaa niiden ilmailun turvallisuuteen liittyvien riskien hallintaa, joiden perusteella kaikki Libyassa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat päätettiin sisällyttää unionin lentoturvallisuutta koskevaan luetteloon. Kaikkien saatavilla olevien tietojen perusteella katsotaan, että Libya ei tällä hetkellä kykene täyttämään kansainvälisiä velvoitteitaan ilmailun turvallisuuden osalta.

(66)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa unionin luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Libyasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

Mosambikista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(67)

Komissio ja EASA jatkoivat teknisen avun antamista Mosambikin toimivaltaisille viranomaisille kuluneella kaudella. Mosambikin siviili-ilmailuviranomainen IACM (Instituto de Aviação Civil de Moçambique) ilmoitti 10 päivänä marraskuuta 2016 komissiolle toteuttaneensa viime aikoina useita toimia määräystensä, infrastruktuurinsa ja organisaationsa parantamiseksi sekä valvontavalmiuksien kehittämiseksi lentovaatimusten ja lentopaikkojen alalla. Lisäksi IACM vahvisti ottaneensa palvelukseen henkilöstöä ja järjestäneensä määräaikaiskoulutusta kaikilla teknisillä aloilla.

(68)

IACM:n valmiudet valvoa siviili-ilmailua Mosambikissa eivät kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole täysin kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaiset. Siksi ei ole olemassa riittäviä perusteita tarkistaa kaikkia Mosambikissa lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia koskevaa toimintakieltoa.

(69)

Vaikka parannukset eivät tarjoakaan riittäviä perusteita nykyisen kiellon tarkistamiseen, tilanne on kuitenkin niin lupaava, että unioni voi lähikuukausina tehdä paikan päällä lisäarviointikäynnin.

(70)

IACM:n 16 päivänä marraskuuta 2016 toimittaman luettelon mukaan Mosambikissa on sertifioitu kaksi uutta lentoliikenteen harjoittajaa: Archipelago Charters Lda (AOC MOZ-25), joka harjoittaa kaupallista lentotoimintaa helikoptereilla, ja Solenta Aviation Mozambique SA (AOC MOZ-23), joka harjoittaa kaupallista lentotoimintaa lentokoneilla. Lisäksi IACM ilmoitti komissiolle, että liikelentotoimintaa lentokoneilla harjoittavan lentoliikenteen harjoittajan SAM – Solenta Aviation Mozambique SA lentotoimintalupa (AOC MOZ-10) oli peruutettu.

(71)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti arvioidaan sen vuoksi, että yhteisön luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajien Archipelago Charters Lda ja Solenta Aviation Mozambique SA sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A sekä lentoliikenteen harjoittajan SAM – Solenta Aviation Mozambique SA poistamiseksi kyseisestä liitteestä.

Venäjän federaatiosta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(72)

Komissio, EASA ja jäsenvaltioiden toimivaltaiset viranomaiset ovat kuluneella kaudella seuranneet edelleenkin tiiviisti Venäjän federaatiossa lentotoimintaluvan saaneiden ja unionissa liikennöivien lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa muun muassa asematasotarkastusten ensisijaisella kohdentamisella tiettyihin venäläisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

(73)

Komissio tapasi EASAn avustuksella Venäjän federaation lentoliikenneviraston (FATA) edustajia 28 päivänä lokakuuta 2016. Tapaamisen tarkoituksena oli tarkastella venäläisten lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa 18 päivän lokakuuta 2015 ja 17 päivän lokakuuta 2016 välisenä aikana tehtyjen SAFA-asematasotarkastusten raporttien pohjalta ja kartoittaa erityishuomiota edellyttävät tapaukset.

(74)

Komissio tarkasteli tässä tapaamisessa yksityiskohtaisemmin kuuden Venäjän federaatiossa sertifioidun lentoliikenteen harjoittajan SAFA-tuloksia. FATA ilmoitti komissiolle kieltäneensä yhdeltä näistä lentoliikenteen harjoittajista liikennöinnin unioniin.

(75)

Saatavilla olevien tietojen perusteella pääteltiin, ettei komission ja lentoturvallisuuskomitean tarvinnut kuulla Venäjän ilmailuviranomaisia tai Venäjän federaatiossa lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia.

(76)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, sisällyttämällä siihen Venäjän federaatiosta tulevia lentoliikenteen harjoittajia.

(77)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava, noudattavatko Venäjän federaatiosta tulevat lentoliikenteen harjoittajat tosiasiallisesti kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia, kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

(78)

Jos kyseiset tarkastukset viittaavat välittömään turvallisuusriskiin, joka aiheutuu kansainvälisten turvallisuusvaatimuksien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko toteuttaa Venäjän federaatiosta tuleviin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisia toimia.

Thaimaasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

(79)

Komission, EASAn ja Thaimaan siviili-ilmailuviranomaisen (CAAT) välillä pidettiin tekninen kokous 13 päivänä syyskuuta 2016. Tässä kokouksessa CAAT saattoi ajan tasalle tiedot, joita se oli antanut komissiolle ICAOn tammikuussa 2015 tekemässään tarkastuksessa toteamien havaintojen ja merkittävän turvallisuusongelman ratkaisemiseksi laaditun korjaavan toimintasuunnitelman täytäntöönpanosta. CAAT tiedotti erityisesti toukokuun 2016 jälkeen tehdyistä parannuksista, jotka koskivat sen rahoitusjärjestelmää, organisaation kehittämistä, myös tarkastajien lukumäärän osalta, uusien johtajien nimittämistä, uuden tietohallintajärjestelmän käyttöönottoa, ilmailun primäärilainsäädännön parantamista, ohjesääntöjen ja käsikirjojen päivittämistä sekä turvallisuusvalvonnan aloittamista uudelleen Thaimaassa.

(80)

CAAT työskentelee parhaillaan Thaimaassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien uudelleen sertifioimiseksi viisivaiheisen järjestelmän mukaisesti. Hanke aloitettiin 12 päivänä syyskuuta, ja kansainvälisesti liikennöivien 25 lentoliikenteen harjoittajan osalta se on määrä saada päätökseen syyskuussa 2017. CAAT:n mukaan hankkeen toteuttamiseksi on saatavilla riittävästi tarkastajia ja teknistä tukea. Tässä yhteydessä on tärkeää panna merkille, että CAAT ei vieläkään ota vastaan lentotoimintalupahakemuksia uusilta lentoliikenteen harjoittajilta, ja nykyisten lentoliikenteen harjoittajien toiminnan laajentamista rajoitetaan. Tämän tarkoituksena on helpottaa sertifiointiprosessista aiheutuvaa työmäärää ja varmistaa uusien turvallisuusriskien ehkäiseminen.

(81)

Kokouksessa saaduista tiedoista kävi ilmi, että vaikka CAAT oli ilmoittanut ilmailutoiminnan päivittäisen valvonnan olevan prioriteetti, siinä ei ole kuitenkaan edetty riittävästi. Tarkastukset kohdistuvat pääasiassa lentokelpoisuuteen eivätkä lentotoimintaan. CAAT:n mukaan päivittäiseen ilmailun valvontaan on odotettavissa asteittain parannuksia, kun otetaan palvelukseen ja koulutetaan uusia tarkastajia ja saadaan automaattinen valvontajärjestelmä kaikilta osin käyttöön.

(82)

CAAT antoi 14 päivänä marraskuuta 2016 lisätietoja korjaavien toimien etenemisestä ja viime aikojen valvontatoimista. Nämä tiedot osoittivat, että CAAT tekee toiminnan tarkastuksia, havaintoja tuodaan esiin ja lentoliikenteen harjoittajilla on käytössään menettely havaintoihin reagoimiseksi ja sellaisten korjaavien toimien toteuttamiseksi, joille on puolestaan saatava CAAT:n hyväksyntä.

(83)

Thaimaan hallitus ja CAAT ovat osoittaneet selvästi sitoutuvansa turvallisuusvalvontajärjestelmänsä parantamiseen ja CAAT on esittänyt näyttöä siitä, että asiassa on edistytty viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana. Thaimaassa lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia koskevat käytettävissä olevat turvallisuustiedot eivät myöskään tue toimintakiellon tai -rajoitusten asettamista. Jotta tilannetta voidaan seurata tiiviisti, neuvotteluja Thaimaan viranomaisten kanssa on jatkettava asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

(84)

Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Thaimaasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

(85)

Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti Thaimaassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla.

(86)

Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

(87)

Sen vuoksi asetusta (EY) N:o 474/2006 olisi muutettava.

(88)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat lentoturvallisuuskomitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Muutetaan asetus (EY) N:o 474/2006 seuraavasti:

(1)

korvataan liite A tämän asetuksen liitteessä I olevalla tekstillä;

(2)

korvataan liite B tämän asetuksen liitteessä II olevalla tekstillä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 8 päivänä joulukuuta 2016.

Komission puolesta,

puheenjohtajan nimissä

Violeta BULC

Komission jäsen


(1)  EUVL L 344, 27.12.2005, s. 15.

(2)  Komission asetus (EY) N:o 474/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 luvussa II tarkoitetusta yhteisön luettelosta (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 14).

(3)  Neuvoston asetus (ETY) N:o 3922/1991, annettu 16 päivänä joulukuuta 1991, teknisten sääntöjen ja hallinnollisten menettelyjen yhdenmukaistamisesta siviili-ilmailun alalla (EYVL L 373, 31.12.1991, s. 4).

(4)  Komission asetus (EY) N:o 473/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 II luvussa tarkoitetun yhteisön luettelon laatimissäännöistä (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 8).

(5)  Komission asetus (EU) N:o 965/2012, annettu 5 päivänä lokakuuta 2012, lentotoimintaan liittyvistä teknisistä vaatimuksista ja hallinnollisista menettelyistä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti (EUVL L 296, 25.10.2012, s. 1).

(6)  Komission asetus (EU) N:o 452/2014, annettu 29 päivänä huhtikuuta 2014, kolmansien maiden lentotoiminnan harjoittajien lentotoimintaan liittyvien teknisten vaatimusten ja hallinnollisten menettelyjen vahvistamisesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti (EUVL L 133, 6.5.2014, s. 12).


LIITE I

”LIITE A

LUETTELO TOIMINTAKIELLOSSA UNIONISSA OLEVISTA LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, TIETYIN POIKKEUKSIN  (1)

Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

Lentotoimintaluvan (AOC) tai liikenneluvan numero

ICAOn tunniste

Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

(1)

(2)

(3)

(4)

BLUE WING AIRLINES

SRBWA-01/2002

BWI

Surinam

IRAN ASEMAN AIRLINES

FS-102

IRC

Iranin islamilainen tasavalta

IRAQI AIRWAYS

001

IAW

Irak

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Afganistanin viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Afganistanin islamilainen tasavalta

AFGHAN JET INTERNATIONAL AIRLINES

AOC 008

AJA

Islamic Republic of Afghanistan

ARIANA AFGHAN AIRLINES

AOC 009

AFG

Afganistanin islamilainen tasavalta

EAST HORIZON AIRLINES

AOC 1013

EHN

Afganistanin islamilainen tasavalta

KAM AIR

AOC 001

KMF

Afganistanin islamilainen tasavalta

SAFI AIRWAYS

AOC 181

SFW

Afganistanin islamilainen tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Angolan viranomaisilta, lukuun ottamatta liitteeseen B sisältyvää TAAG Angola Airlinesia, mukaan lukien:

 

 

Angolan tasavalta

AEROJET

AO 008–01/11

TEJ

Angolan tasavalta

AIR GICANGO

009

Tuntematon

Angolan tasavalta

AIR JET

AO 006–01/11-MBC

MBC

Angolan tasavalta

AIR NAVE

017

Tuntematon

Angolan tasavalta

AIR26

AO 003–01/11-DCD

DCD

Angolan tasavalta

ANGOLA AIR SERVICES

006

Tuntematon

Angolan tasavalta

DIEXIM

007

Tuntematon

Angolan tasavalta

FLY540

AO 004–01 FLYA

Tuntematon

Angolan tasavalta

GIRA GLOBO

008

GGL

Angolan tasavalta

HELIANG

010

Tuntematon

Angolan tasavalta

HELIMALONGO

AO 005–01/11

Tuntematon

Angolan tasavalta

MAVEWA

016

Tuntematon

Angolan tasavalta

SONAIR

AO 002–01/10-SOR

SOR

Angolan tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Beninin viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Beninin tasavalta

AIR TAXI BENIN

BEN 004 ATB-5

Tuntematon

Beninin tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Kongon tasavalta

AERO SERVICE

RAC06-002

RSR

Kongon tasavalta

CANADIAN AIRWAYS CONGO

RAC06-012

Tuntematon

Kongon tasavalta

EMERAUDE

RAC06-008

Tuntematon

Kongon tasavalta

EQUAFLIGHT SERVICES

RAC 06–003

EKA

Kongon tasavalta

EQUAJET

RAC06-007

EKJ

Kongon tasavalta

EQUATORIAL CONGO AIRLINES SA.

RAC 06–014

Tuntematon

Kongon tasavalta

MISTRAL AVIATION

RAC06-011

Tuntematon

Kongon tasavalta

TRANS AIR CONGO

RAC 06–001

TSG

Kongon tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintalupansa niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon demokraattisen tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Kongon demokraattinen tasavalta

AIR FAST CONGO

409/CAB/MIN/TVC/0112/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

AIR KASAI

409/CAB/MIN/TVC/0053/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

AIR KATANGA

409/CAB/MIN/TVC/0056/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

AIR TROPIQUES

409/CAB/MIN/TVC/00625/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

BLUE AIRLINES

106/CAB/MIN/TVC/2012

BUL

Kongon demokraattinen tasavalta

BLUE SKY

409/CAB/MIN/TVC/0028/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

BUSY BEE CONGO

409/CAB/MIN/TVC/0064/2010

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

COMPAGNIE AFRICAINE D'AVIATION (CAA)

409/CAB/MIN/TVC/0050/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

CONGO AIRWAYS

019/CAB/MIN/TVC/2015

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

DAKOTA SPRL

409/CAB/MIN/TVC/071/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

DOREN AIR CONGO

102/CAB/MIN/TVC/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

GOMAIR

409/CAB/MIN/TVC/011/2010

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

KIN AVIA

409/CAB/MIN/TVC/0059/2010

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

KORONGO AIRLINES

409/CAB/MIN/TVC/001/2011

KGO

Kongon demokraattinen tasavalta

MALU AVIATION

098/CAB/MIN/TVC/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

MANGO AIRLINES

409/CAB/MIN/TVC/009/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

SERVE AIR

004/CAB/MIN/TVC/2015

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

SERVICES AIR

103/CAB/MIN/TVC/2012

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

SWALA AVIATION

409/CAB/MIN/TVC/0084/2010

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

TRANSAIR CARGO SERVICES

409/CAB/MIN/TVC/073/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

WILL AIRLIFT

409/CAB/MIN/TVC/0247/2011

Tuntematon

Kongon demokraattinen tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Djiboutin viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Djibouti

DAALLO AIRLINES

Tuntematon

DAO

Djibouti

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Päiväntasaajan Guinean viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Päiväntasaajan Guinea

CEIBA INTERCONTINENTAL

2011/0001/MTTCT/DGAC/SOPS

CEL

Päiväntasaajan Guinea

CRONOS AIRLINES

2011/0004/MTTCT/DGAC/SOPS

Tuntematon

Päiväntasaajan Guinea

PUNTO AZUL

2012/0006/MTTCT/DGAC/SOPS

Tuntematon

Päiväntasaajan Guinea

TANGO AIRWAYS

Tuntematon

Tuntematon

Päiväntasaajan Guinea

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Eritrean viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Eritrea

ERITREAN AIRLINES

AOC No 004

ERT

Eritrea

NASAIR ERITREA

AOC No 005

NAS

Eritrea

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden valvonnasta vastaavilta Gabonin tasavallan viranomaisilta, lukuun ottamatta liitteeseen B sisältyviä Afrijetia ja SN2AG:tä, mukaan lukien:

 

 

Gabonin tasavalta

AFRIC AVIATION

010/MTAC/ANAC-G/DSA

EKG

Gabonin tasavalta

ALLEGIANCE AIR TOURIST

007/MTAC/ANAC-G/DSA

LGE

Gabonin tasavalta

NATIONALE REGIONALE TRANSPORT (N.R.T)

008/MTAC/ANAC-G/DSA

NRG

Gabonin tasavalta

SKY GABON

009/MTAC/ANAC-G/DSA

SKG

Gabonin tasavalta

SOLENTA AVIATION GABON

006/MTAC/ANAC-G/DSA

SVG

Gabonin tasavalta

TROPICAL AIR-GABON

011/MTAC/ANAC-G/DSA

Tuntematon

Gabonin tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Indonesian viranomaisilta, lukuun ottamatta yhtiöitä Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia Air Asia, Citilink, Lion Air ja Batik Air, mukaan lukien:

 

 

Indonesian tasavalta

AIR BORN INDONESIA

135–055

Tuntematon

Indonesian tasavalta

AIR PACIFIC UTAMA

135–020

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ALDA TRANS PAPUA

135–056

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ALFA TRANS DIRGANTARA

135–012

Tuntematon

Indonesian tasavalta

AMA

135–054

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ANGKASA SUPER SERVICE

135–050

LBZ

Indonesian tasavalta

ASI PUDJIASTUTI

135–028

SQS

Indonesian tasavalta

AVIASTAR MANDIRI

135–029

VIT

Indonesian tasavalta

DABI AIR NUSANTARA

135–030

Tuntematon

Indonesian tasavalta

DERAYA AIR TAXI

135–013

DRY

Indonesian tasavalta

DERAZONA AIR SERVICE

135–010

DRZ

Indonesian tasavalta

EASTINDO

135–038

ESD

Indonesian tasavalta

ELANG LINTAS INDONESIA

135–052

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ELANG NUSANTARA AIR

135–053

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ENGGANG AIR SERVICE

135–045

Tuntematon

Indonesian tasavalta

ERSA EASTERN AVIATION

135–047

Tuntematon

Indonesian tasavalta

GATARI AIR SERVICE

135–018

GHS

Indonesian tasavalta

HEVILIFT AVIATION

135–042

Tuntematon

Indonesian tasavalta

INDONESIA AIR ASIA EXTRA

121–054

Tuntematon

Indonesian tasavalta

INDONESIA AIR TRANSPORT

121–034

IDA

Indonesian tasavalta

INDO STAR AVIATION

135–057

Tuntematon

Indonesian tasavalta

INTAN ANGKASA AIR SERVICE

135–019

Tuntematon

Indonesian tasavalta

JAYAWIJAYA DIRGANTARA

121–044

JWD

Indonesian tasavalta

JOHNLIN AIR TRANSPORT

135–043

JLB

Indonesian tasavalta

KAL STAR AVIATION

121–037

KLS

Indonesian tasavalta

KARTIKA AIRLINES

121–003

KAE

Indonesian tasavalta

KOMALA INDONESIA

135–051

Tuntematon

Indonesian tasavalta

KURA-KURA AVIATION

135–016

KUR

Indonesian tasavalta

MARTA BUANA ABADI

135–049

Tuntematon

Indonesian tasavalta

MATTHEW AIR NUSANTARA

135–048

Tuntematon

Indonesian tasavalta

MIMIKA AIR

135–007

Tuntematon

Indonesian tasavalta

MY INDO AIRLINES

121–042

Tuntematon

Indonesian tasavalta

NAM AIR

121–058

Tuntematon

Indonesian tasavalta

NATIONAL UTILITY HELICOPTER

135–011

Tuntematon

Indonesian tasavalta

NUSANTARA AIR CHARTER

121–022

SJK

Indonesian tasavalta

PEGASUS AIR SERVICES

135–036

Tuntematon

Indonesian tasavalta

PELITA AIR SERVICE

121–008

PAS

Indonesian tasavalta

PENERBANGAN ANGKASA SEMESTA

135–026

Tuntematon

Indonesian tasavalta

PURA WISATA BARUNA

135–025

Tuntematon

Indonesian tasavalta

RIAU AIRLINES

121–016

RIU

Indonesian tasavalta

SAYAP GARUDA INDAH

135–004

Tuntematon

Indonesian tasavalta

SMAC

135–015

SMC

Indonesian tasavalta

SPIRIT AVIATION SENTOSA

135–058

Tuntematon

Indonesian tasavalta

SRIWIJAYA AIR

121–035

SJY

Indonesian tasavalta

SURYA AIR

135–046

Tuntematon

Indonesian tasavalta

TRANSNUSA AVIATION MANDIRI

121–048

TNU

Indonesian tasavalta

TRANSWISATA PRIMA AVIATION

135–021

TWT

Indonesian tasavalta

TRAVEL EXPRESS AVIATION SERVICE

121–038

XAR

Indonesian tasavalta

TRAVIRA UTAMA

135–009

TVV

Indonesian tasavalta

TRI MG-INTRA ASIA AIRLINES

121–018

TMG

Indonesian tasavalta

TRI MG-INTRA ASIA AIRLINES

135–037

Tuntematon

Indonesian tasavalta

TRIGANA AIR SERVICE

121–006

TGN

Indonesian tasavalta

UNINDO

135–040

Tuntematon

Indonesian tasavalta

WESTSTAR AVIATION INDONESIA

135–059

Tuntematon

Indonesian tasavalta

WING ABADI AIRLINES

121–012

WON

Indonesian tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden valvonnasta vastaavilta Kirgisian tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Kirgisian tasavalta

AIR BISHKEK (entinen EASTOK AVIA)

15

EAA

Kirgisian tasavalta

AIR MANAS

17

MBB

Kirgisian tasavalta

AVIA TRAFFIC COMPANY

23

AVJ

Kirgisian tasavalta

CENTRAL ASIAN AVIATION SERVICES (CAAS)

13

CBK

Kirgisian tasavalta

HELI SKY

47

HAC

Kirgisian tasavalta

AIR KYRGYZSTAN

03

LYN

Kirgisian tasavalta

MANAS AIRWAYS

42

BAM

Kirgisian tasavalta

S GROUP INTERNATIONAL (entinen S GROUP AVIATION)

45

IND

Kirgisian tasavalta

SKY BISHKEK

43

BIS

Kirgisian tasavalta

SKY KG AIRLINES

41

KGK

Kirgisian tasavalta

SKY WAY AIR

39

SAB

Kirgisian tasavalta

TEZ JET

46

TEZ

Kirgisian tasavalta

VALOR AIR

07

VAC

Kirgisian tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Liberian viranomaisilta

 

 

Liberia

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Libyan viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Libya

AFRIQIYAH AIRWAYS

007/01

AAW

Libya

AIR LIBYA

004/01

TLR

Libya

BURAQ AIR

002/01

BRQ

Libya

GHADAMES AIR TRANSPORT

012/05

GHT

Libya

GLOBAL AVIATION AND SERVICES

008/05

GAK

Libya

LIBYAN AIRLINES

001/01

LAA

Libya

PETRO AIR

025/08

PEO

Libya

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Mosambikin tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Mosambikin tasavalta

ARCHIPELAGO CHARTERS LDA

MOZ-25

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

AMBASSADOR LDA

MOZ-21

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

CFM – TRABALHOS E TRANSPORTES AÉREOS LDA

MOZ-07

TTA

Mosambikin tasavalta

CHC HELICÓPTEROS LDA

MOZ-22

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

COA – COASTAL AVIATION

MOZ-15

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

CPY – CROPSPRAYERS

MOZ-06

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

CRA – CR AVIATION LDA

MOZ-14

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

ETA – EMPRESA DE TRANSPORTES AÉREOS LDA

MOZ-04

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

EVERETT AVIATION LDA

MOZ-18

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

HCP – HELICÓPTEROS CAPITAL LDA

MOZ-11

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

INAER AVIATION MOZAMBIQUE LDA

MOZ-19

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

INTER AIRWAYS LDA

MOZ-24

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

LAM – LINHAS AÉREAS DE MOÇAMBIQUE SA.

MOZ-01

LAM

Mosambikin tasavalta

MAKOND, LDA

MOZ-20

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

MEX – MOÇAMBIQUE EXPRESSO, SARL MEX

MOZ-02

MXE

Mosambikin tasavalta

OHI – OMNI HELICÓPTEROS INTERNATIONAL LDA

MOZ-17

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

SAF – SAFARI AIR LDA

MOZ-12

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

SOLENTA AVIATION MOZAMBIQUE SA

MOZ-23

Tuntematon

Mosambikin tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Nepalin viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Nepalin tasavalta

AIR DYNASTY HELI. S.

035/2001

Tuntematon

Nepalin tasavalta

AIR KASTHAMANDAP

051/2009

Tuntematon

Nepalin tasavalta

BUDDHA AIR

014/1996

BHA

Nepalin tasavalta

FISHTAIL AIR

017/2001

Tuntematon

Nepalin tasavalta

GOMA AIR

064/2010

Tuntematon

Nepalin tasavalta

HIMALAYA AIRLINES

084/2015

Tuntematon

Nepalin tasavalta

MAKALU AIR

057A/2009

Tuntematon

Nepalin tasavalta

MANANG AIR PVT LTD

082/2014

Tuntematon

Nepalin tasavalta

MOUNTAIN HELICOPTERS

055/2009

Tuntematon

Nepalin tasavalta

MUKTINATH AIRLINES

081/2013

Tuntematon

Nepalin tasavalta

NEPAL AIRLINES CORPORATION

003/2000

RNA

Nepalin tasavalta

SAURYA AIRLINES

083/2014

Tuntematon

Nepalin tasavalta

SHREE AIRLINES

030/2002

SHA

Nepalin tasavalta

SIMRIK AIR

034/2000

Tuntematon

Nepalin tasavalta

SIMRIK AIRLINES

052/2009

RMK

Nepalin tasavalta

SITA AIR

033/2000

Tuntematon

Nepalin tasavalta

TARA AIR

053/2009

Tuntematon

Nepalin tasavalta

YETI AIRLINES DOMESTIC

037/2004

NYT

Nepalin tasavalta

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta São Tomén ja Príncipen viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

São Tomé ja Príncipe

AFRICA'S CONNECTION

10/AOC/2008

ACH

São Tomé ja Príncipe

STP AIRWAYS

03/AOC/2006

STP

São Tomé ja Príncipe

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sierra Leonen viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Sierra Leone

AIR RUM, LTD

Tuntematon

RUM

Sierra Leone

DESTINY AIR SERVICES, LTD

Tuntematon

DTY

Sierra Leone

HEAVYLIFT CARGO

Tuntematon

Tuntematon

Sierra Leone

ORANGE AIR SIERRA LEONE LTD

Tuntematon

ORJ

Sierra Leone

PARAMOUNT AIRLINES, LTD

Tuntematon

PRR

Sierra Leone

SEVEN FOUR EIGHT AIR SERVICES LTD

Tuntematon

SVT

Sierra Leone

TEEBAH AIRWAYS

Tuntematon

Tuntematon

Sierra Leone

Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sudanin viranomaisilta, mukaan lukien:

 

 

Sudanin tasavalta

ALFA AIRLINES SD

54

AAJ

Sudanin tasavalta

BADR AIRLINES

35

BDR

Sudanin tasavalta

BLUE BIRD AVIATION

11

BLB

Sudanin tasavalta

ELDINDER AVIATION

8

DND

Sudanin tasavalta

GREEN FLAG AVIATION

17

Tuntematon

Sudanin tasavalta

HELEJETIC AIR

57

HJT

Sudanin tasavalta

KATA AIR TRANSPORT

9

KTV

Sudanin tasavalta

KUSH AVIATION CO.

60

KUH

Sudanin tasavalta

NOVA AIRWAYS

46

NOV

Sudanin tasavalta

SUDAN AIRWAYS CO.

1

SUD

Sudanin tasavalta

SUN AIR

51

SNR

Sudanin tasavalta

TARCO AIR

56

TRQ

Sudanin tasavalta”


(1)  Liitteessä A mainitulle lentoliikenteen harjoittajalle voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos se käyttää sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusvaatimuksia noudatetaan.


LIITE II

”LIITE B

LUETTELO LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, JOIDEN TOIMINTAA UNIONISSA RAJOITETAAN  (1)

Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

Lentotoimintaluvan (AOC) numero

ICAOn tunniste

Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

Rekisteröity ilma-alustyyppi

Rekisteröidyn ilma-aluksen rekisteritunnus/-tunnukset ja, jos saatavilla, sarjanumero/-numerot

Rekisteröintivaltio

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)

TAAG ANGOLA AIRLINES

001

DTA

Angolan tasavalta

Koko kalusto, paitsi: Boeing B737 700-tyypin, Boeing B777-200-tyypin, Boeing B777-300-tyypin ilma-alukset ja Boeing B777-300ER-tyypin ilma-alukset.

Koko kalusto, paitsi: lentotoimintaluvassa mainittu ilma-alus Boeing B737-700-kalustossa; lentotoimintaluvassa mainittu ilma-alus Boeing B777-200-kalustossa; lentotoimintaluvassa mainittu ilma-alus Boeing B777-300-kalustossa ja lentotoimintaluvassa mainittu ilma-alus Boeing B777-300ER-kalustossa.

Angolan tasavalta

AIR SERVICE COMORES

06–819/TA-15/DGACM

KMD

Komorit

Koko kalusto, paitsi: LET 410 UVP.

Koko kalusto, paitsi: D6-CAM (851336).

Komorit

AFRIJET BUSINESS SERVICE  (2)

002/MTAC/ANAC-G/DSA

ABS

Gabonin tasavalta

Koko kalusto, paitsi: 2 Falcon 50 -tyypin ilma-alusta, 2 Falcon 900 -tyypin ilma-alusta.

Koko kalusto, paitsi: TR-LGV; TR-LGY; TR-AFJ; TR-AFR.

Gabonin tasavalta

NOUVELLE AIR AFFAIRES GABON (SN2AG)

003/MTAC/ANAC-G/DSA

NVS

Gabonin tasavalta

Koko kalusto, paitsi: 1 Challenger CL-601 -tyypin ilma-alus, 1 HS-125-800 -tyypin ilma-alus.

Koko kalusto, paitsi: TR-AAG, ZS-AFG.

Gabonin tasavalta; Etelä-Afrikan tasavalta

IRAN AIR

FS100

IRA

Iranin islamilainen tasavalta

Kaikki Fokker F100 – ja Boeing B747 -tyypin ilma-alukset

Fokker F100 – tyypin ilma-alukset siten kuin mainitaan lentotoimintaluvassa; Boeing B747 – tyypin ilma-alukset siten kuin mainitaan lentotoimintaluvassa;

Iranin islamilainen tasavalta

AIR KORYO

GAC-AOC/KOR-01

KOR

Korean demokraattinen Kansantasavalta

Koko kalusto, paitsi: 2 TU 204 -tyypin ilma-alusta.

Koko kalusto, paitsi: P-632, P-633.

Korean demokraattinen kansantasavalta


(1)  Liitteessä B mainitulle lentoliikenteen harjoittajalle voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos se käyttää sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusvaatimuksia noudatetaan.

(2)  Afrijet saa toistaiseksi unionissa toimiessaan käyttää ainoastaan mainittuja poikkeusluvan saaneita ilma-aluksia.”


Top