Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32005D0429

2005/429/EY: Komission päätös, tehty 2 päivänä kesäkuuta 2005, turskakantojen elvytykseen liittyvästä erityisestä valvontaohjelmasta (tiedoksiannettu numerolla K(2005) 1538)

EUVL L 148, 11.6.2005, p. 36–44 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 21/06/2007

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2005/429/oj

11.6.2005   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 148/36


KOMISSION PÄÄTÖS,

tehty 2 päivänä kesäkuuta 2005,

turskakantojen elvytykseen liittyvästä erityisestä valvontaohjelmasta

(tiedoksiannettu numerolla K(2005) 1538)

(Ainoastaan englannin-, hollannin-, ranskan-, ruotsin-, saksan- ja tanskankieliset tekstit ovat todistusvoimaiset)

(2005/429/EY)

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen,

ottaa huomioon yhteiseen kalastuspolitiikkaan sovellettavasta valvontajärjestelmästä 12 päivänä lokakuuta 1993 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 2847/93 (1) ja erityisesti sen 34 c artiklan 1 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvoston asetuksessa (EY) N:o 423/2004 (2) säädetään turskakantojen elvytystoimenpiteistä Kattegatissa, Pohjanmerellä, Skagerrakissa ja Englannin kanaalin itäosassa, Skotlannin länsipuolella ja Irlanninmerellä.

(2)

Yhteisön vesialueilla ja yhteisön aluksiin sellaisilla muilla vesialueilla, joilla sovelletaan saalisrajoituksia, sovellettavien eräiden kalakantojen ja kalakantaryhmien kalastusmahdollisuuksien ja niihin liittyvien edellytysten vahvistamisesta vuodeksi 2005 22 päivänä joulukuuta 2004 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 27/2005 (3) liitteessä IV a vahvistetaan tiettyjen kantojen elvyttämistoimenpiteiden yhteydessä väliaikaiset pyyntiponnistusrajoitukset sekä seurantaa, tarkastuksia ja valvontaa koskevat lisäedellytykset, joita sovelletaan kaikkeen kalastukseen, jossa turskan joutuminen saaliiksi on todennäköistä Kattegatissa, Pohjanmerellä, Skagerrakissa ja Englannin kanaalin itäosassa, Skotlannin länsipuolella ja Irlanninmerellä.

(3)

Näiden toimenpiteiden onnistumiseksi on tarpeen ottaa käyttöön erityinen valvontaohjelma, jossa ovat mukana Belgia, Tanska, Saksa, Ranska, Irlanti, Alankomaat, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta ja jonka tarkoituksena on turvata kalastustoimiin turskakantojen elvyttämisen yhteydessä sovellettavien säilyttämis- ja valvontatoimenpiteiden täytäntöönpanon riittävä taso.

(4)

Tämä erityinen valvontaohjelma olisi määriteltävä kahden vuoden ajaksi, ja sitä olisi voitava tarkistaa uusien säilyttämistoimenpiteiden huomioon ottamiseksi tai jonkin jäsenvaltion pyynnöstä. Erityisen valvontaohjelman soveltamisesta saatuja tuloksia olisi arvioitava säännöllisin väliajoin yhteistyössä asianomaisten jäsenvaltioiden kanssa. Ohjelmaa olisi tarvittaessa muutettava.

(5)

Kyseessä olevien kalastusten tarkastus- ja valvontatoimien yhdenmukaistamiseksi yhteisön tasolla on aiheellista laatia asianomaisten jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten tarkastus- ja valvontatoimia koskevat yhteiset säännöt, ja jäsenvaltioiden on aiheellista vahvistaa noiden sääntöjen mukaiset kansalliset valvontaohjelmat. Sitä varten olisi vahvistettava tarkastus- ja valvontatoimien intensiteettiä koskevat vertailuarvot sekä tarkastusten painopisteet ja tarkastuksia koskevat menettelyt.

(6)

Asianomaisia jäsenvaltioita olisi kannustettava vaihtamaan kansallisia tarkastajia keskenään tarkastus- ja valvontatoimien yhdenmukaisuuden lisäämiseksi ja niiden toimivaltaisten viranomaisten välisten valvontatoimien koordinoinnin kehittämiseksi.

(7)

Jotta voitaisiin varmistaa rikkomistapausten seuranta elollisten vesiluonnonvarojen säilyttämisestä ja kestävästä hyödyntämisestä yhteisessä kalastuspolitiikassa 20 päivänä joulukuuta 2002 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2371/2002 (4) 25 artiklan mukaisesti, olisi vahvistettava puitteet, joissa kaikki asianomaiset viranomaiset voivat pyytää toisiltaan apua ja vaihtaa tietoja asetuksen (ETY) N:o 2847/93 34 a ja 34 b artiklan sekä asetuksen (EY) N:o 2371/2002 28 artiklan mukaisesti.

(8)

Tässä päätöksessä säädetyt toimenpiteet ovat kalastuksen ja vesiviljelyn komitean lausunnon mukaiset,

ON TEHNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Kohde

Tällä päätöksellä otetaan kahden vuoden ajaksi käyttöön erityinen valvontaohjelma, jäljempänä ’valvontaohjelma’, jolla pyritään varmistamaan, että turskakantojen elvytystä edistävien sääntöjen noudattamista valvotaan yhdenmukaisella tavalla seuraavilla asetuksen (EY) N:o 423/2004 2 artiklassa määritellyillä alueilla:

a)

Kattegat;

b)

Pohjanmeri;

c)

Skagerrak;

d)

Englannin kanaalin itäosa;

e)

Irlanninmeri;

f)

Skotlannin länsipuoli.

2 artikla

Soveltamisala

Erityinen valvontaohjelma kattaa seuraavien toimien tarkastamisen ja valvonnan:

a)

asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklassa määriteltyjä pyydystyyppejä käyttävien alusten kalastustoiminta, jossa turskan saaliiksi saaminen tämän päätöksen 1 artiklassa tarkoitetuilla alueilla on todennäköistä;

b)

kaikki edelliseen liittyvät toimet, kuten kalastustuotteiden jälleenlaivaus, purkaminen, kaupan pitäminen, kuljetus ja varastointi sekä purettujen ja myytyjen saaliiden kirjaaminen.

3 artikla

Kansalliset valvontaohjelmat

1.   Belgian, Tanskan, Saksan, Ranskan, Irlannin, Alankomaiden, Ruotsin ja Yhdistyneen kuningaskunnan on vahvistettava kansalliset valvontaohjelmat liitteessä I vahvistettujen yhteisten sääntöjen mukaisesti.

2.   Kansallisiin valvontaohjelmiin on sisällyttävä kaikki liitteessä II luetellut tiedot.

3.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettujen jäsenvaltioiden on toimitettava komissiolle viimeistään kolmen kuukauden kuluttua tämän päätöksen tiedoksi saattamisesta kansallinen valvontaohjelmansa ja ohjelman ensimmäistä kuuden kuukauden jaksoa koskeva täytäntöönpanosuunnitelma. Suunnitelman on sisällettävä yksityiskohtaiset tiedot osoitetuista aineellisista ja henkilöresursseista sekä tiedot niiden käyttöä koskevista ajankohdista ja alueista.

4.   Sen jälkeen asianomaisten jäsenvaltioiden on annettava komissiolle tiedoksi ajantasaistettu täytäntöönpanosuunnitelma aina kuuden kuukauden välein viimeistään 15 päivää ennen sen täytäntöönpanon aloittamispäivää.

4 artikla

Komission tarkastukset

1.   Komission tarkastajat voivat tehdä tarkastuksia ilman asianomaisen jäsenvaltion tarkastajien apua asetuksen (EY) N:o 2371/2002 27 artiklan mukaisesti.

2.   Jäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen on annettava komission tarkastajille 1 kohdassa säädettyjen tarkastusten tekemisessä tarvittavaa apua.

3.   Komission tarkastajien on tarkistettava havaintonsa yhdessä kyseisen jäsenvaltion tarkastajien kanssa. Sitä varten niiden on tavattava jokaisen tarkastuskäynnin jälkeen asianomaisen jäsenvaltion toimivaltaiset viranomaiset ja kerrottava näille havainnoistaan.

5 artikla

Yhteiset tarkastus- ja valvontatoimet

1.   Edellä 3 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut jäsenvaltiot voivat toteuttaa yhteisiä tarkastus- ja valvontatoimia.

2.   Tätä varten asianomaisten jäsenvaltioiden on:

a)

varmistettava, että muiden asianomaisten jäsenvaltioiden tarkastajat kutsutaan mukaan yhteisiin tarkastustoimiin;

b)

vahvistettava yhteisiä toimia koskevat menettelyt, joita sovelletaan niiden valvonta-aluksiin.

3.   Komission tarkastajat voivat osallistua näihin yhteisiin tarkastuksiin.

6 artikla

Rikkomiset

1.   Jäsenvaltioiden, joiden tarkastajat havaitsevat lainkäyttövaltaansa kuuluvalla alueella jonkin toisen jäsenvaltion lipun alla purjehtivaa alusta tarkastaessaan jonkin rikkomisen, on ilmoitettava asianomaiselle lippujäsenvaltiolle tarkastuksen päivämäärä ja rikkomista koskevat yksityiskohdat.

2.   Jos jäsenvaltio, jonka tarkastajat havaitsivat rikkomisen, ei toteuta lisätoimia, lippujäsenvaltion on toteutettava nopeasti aiheelliset toimet rikkomista koskevien todisteiden saamiseksi ja huomioon ottamiseksi. Sen on toteutettava kaikki rikkomisen seurantaan tarvittavat lisätutkimukset. Sen on tarkastettava kyseinen kalastusalus, jos se on mahdollista.

3.   Jäsenvaltioiden on tehtävä yhteistyötä varmistaakseen, että jos rikkomista koskeva syytteeseenpano siirretään asetuksen (ETY) N:o 2847/93 31 artiklan 4 kohdan mukaisesti, niiden tarkastajien rikkomisesta esittämien todisteiden turva ja jatkuvuus varmistetaan jokaisessa tapauksessa.

7 artikla

Tietojen antaminen

1.   Edellä 3 artiklan 1 kohdassa tarkoitettujen jäsenvaltioiden on toimitettava komissiolle viimeistään kuukauden kuluttua kunkin 3 artiklan 3 kohdassa tarkoitetun kuuden kuukauden jakson päättymisestä seuraavat kyseistä jaksoa koskevat tiedot:

a)

asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklassa säädetyillä edellytyksillä turskaa kalastamaan oikeutettujen alusten lukumäärä pyydysluokittain ja luotettava arvio kalastusmahdollisuuksien jakamisesta niiden kesken;

b)

toteutetut tarkastus- ja valvontatoimet;

c)

kaikki kuuden kuukauden jakson aikana havaitut liitteessä III määritellyt rikkomiset ja jokaisen rikkomisen osalta aluksen lippujäsenvaltio, tunnistuskoodi, tarkastuksen päivämäärä, aika ja paikka ja rikkomisen laatu; jäsenvaltioiden on ilmoitettava rikkomisen laatu käyttäen niistä niitä kirjaimia, joiden mukaan ne on liitteessä III lueteltu;

d)

kuuden kuukauden jakson aikana havaitut muut kuin liitteessä III luetellut rikkomiset;

e)

havaittujen rikkomisten senhetkinen seurantatilanne;

f)

kaikki jäsenvaltioiden väliset koordinointi- ja yhteistyötoimet.

2.   Asianomaisten jäsenvaltioiden on toimitettava komission pyynnöstä tarkastajien kokoamat yksityiskohtaisemmat tiedot ja erityisesti liitteessä IV vahvistettuja asioita koskevat tiedot sisältävien, tarkastajien täyttämien tarkastuslomakkeiden jäljennökset.

8 artikla

Arviointi

Komissio kutsuu vähintään kerran vuodessa koolle kalastus- ja vesiviljelykomitean kokouksen arvioimaan erityisen valvontaohjelman noudattamista ja sen tuloksia.

9 artikla

Osoittaminen

Tämä päätös on osoitettu Belgian kuningaskunnalle, Tanskan kuningaskunnalle, Saksan liittotasavallalle, Ranskan tasavallalle, Irlannille, Alankomaiden kuningaskunnalle, Ruotsin kuningaskunnalle sekä Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneelle kuningaskunnalle.

Tehty Brysselissä 2 päivänä kesäkuuta 2005.

Komission puolesta

Joe BORG

Komission jäsen


(1)  EYVL L 261, 20.10.1993, s. 1. Asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 1954/2003 (EUVL L 289, 7.11.2003, s. 1).

(2)  EUVL L 70, 9.3.2004, s. 8.

(3)  EUVL L 12, 14.1.2005, s. 1.

(4)  EYVL L 358, 31.12.2002, s. 59.


LIITE I

3 artiklan 1 kohdassa tarkoitettujen kansallisten valvontaohjelmien yhteiset säännöt

1.   TAVOITTEET

1.1

Kansallisten valvontaohjelmien yleisenä tavoitteena on tarkastaa, että seuraavia asioita koskevaa sovellettavaa lainsäädäntöä noudatetaan:

a)

asetuksessa (EY) N:o 423/2004 säädetyt turskan ja siihen liittyvien lajien saaliiden aluksella pitämistä, purkamista, kaupan pitämistä ja kuljetusta koskevat määrälliset rajoitukset;

b)

kalastuspäiväkirjat, purkamisilmoitukset, myynti-ilmoitukset ja purkamista koskevat ennakkoilmoitukset; kirjattujen tietojen luotettavuus on tarkistettava;

c)

yleiset tekniset säilyttämistoimenpiteet sekä komission asetuksessa (EY) N:o 2056/2001 (1) säädetyt turskan ja siihen liittyvien lajien kalastusta koskevat tekniset erityistoimenpiteet.

1.2

Kansallisten valvontaohjelmien erityistavoitteena on päästä asetuksen (EY) N:o 423/2004 ja erityisesti sen IV ja V luvun säännösten yhdenmukaiseen täytäntöönpanoon.

2.   STRATEGIA

Turskakantojen erityinen valvontaohjelma keskittyy asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklassa määriteltyjä pyydystyyppejä käyttävien alusten kalastustoiminnan, jossa turskan saaliiksi saaminen on todennäköistä, tarkastamiseen ja valvontaan. Turskan kuljetuksia ja kaupan pitämistä koskevia satunnaistarkastuksia käytetään lisäksi ristiintarkastusmekanismina, jolla testataan tarkastusten ja valvonnan tehokkuutta.

2.1   Painopisteet

Eri pyyntiluokat asetetaan erilaiseen tärkeysjärjestykseen riippuen siitä laajuudesta, jolla pyyntiponnistusrajoituksia laivastoihin sovelletaan. Sen vuoksi kunkin jäsenvaltion on vahvistettava omat painopisteensä.

2.2   Tavoitteena olevat vertailuarvot

Kun kolmen kuukauden siirtymäaika tämän päätöksen tiedoksi antamisesta on kulunut, jäsenvaltioiden on pantava tarkastussuunnitelmansa täytäntöön ottaen huomioon yhteisön aluksille seuraavassa taulukossa vahvistetut tavoitteet:

Tarkastuspaikka

Tavoitteena olevat vertailuarvot

Tarkastukset satamassa

Yleissääntönä on, että tarkastusten on katettava 20 painoprosenttia turskan puretuista saaliista kaikki purkupaikat mukaan luettuina. Vaihtoehtoisesti tarkastukset voidaan toteuttaa sellaisella taajuudella, jolla voidaan varmistaa, että kolmen kuukauden jakson aikana tarkastetaan vähintään kerran sellainen määrä aluksia, jonka osuus puretuista turskasaaliista on vähintään 20 painoprosenttia. Tarkastettujen purettujen saaliiden kokonaismäärän olisi oltava riittävä takaamaan turskan purettujen saaliiden kokonaismäärää koskevan arvion 95 prosentin tarkkuus.

Kaupan pitäminen

5 prosenttia huutokaupassa myytäväksi tarjotuista turskamääristä on tarkastettava.

Tarkastukset merellä

Joustava vertailuarvo, joka vahvistetaan kunkin alueen kalastustoiminnan yksityiskohtaisen analysoinnin jälkeen. Merellä käytettävien vertailuarvojen on viitattava valvontapäivien lukumäärään merellä turskan elvytysalueella; erityisalueiden valvontapäiville voidaan vahvistaa erillinen vertailuarvo.

Ilmavalvonta

Joustava vertailuarvo, joka vahvistetaan kunkin alueen kalastustoiminnan yksityiskohtaisen analysoinnin jälkeen ja ottaen huomioon jäsenvaltion käytettävissä olevat resurssit.

3.   TARKASTUSTEHTÄVÄT

3.1   Yleiset tarkastustehtävät

Jokaisesta tarkastuksesta on laadittava tarkastusraportti. Tarkastajien on kaikissa tapauksissa tarkastettava ja kirjattava raporttiinsa seuraavat tiedot:

a)

vastuuhenkilöiden henkilötiedot sekä tarkastettuun toimintaan osallistuneiden alusten tai kulkuneuvojen tunnistetiedot;

b)

luvat, lisenssit ja erityiskalastusluvat;

c)

alusta koskevat asiaankuuluvat tiedot, kuten kalastuspäiväkirja ja kapasiteettipiirustukset.

Tarkastusraportteihin on merkittävä kaikki a, b ja c kohdassa tarkoitetut tiedot sekä kaikki asiaankuuluvat havainnot tarkastuksista, jotka on tehty merellä, ilmasta, satamassa tai missä tahansa kaupan pitämisen vaiheessa.

Havaintoja on verrattava tarkastajien muilta toimivaltaisilta viranomaisilta saamiin tietoihin, alusten seurantajärjestelmän tiedot ja hyväksyttyjen alusten luettelot mukaan luettuina.

3.2   Ilmavalvonnan erityistehtävät

Tarkastajien on verrattava havaintoja myönnettyyn pyyntiponnistukseen.

Tarkastajien on ilmoitettava valvontatiedot ristiintarkastusta varten.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä poikkeusalueisiin, kuten Skotlannin läntiseen vesialueeseen.

3.3   Tarkastustehtävät merellä

Tarkastajien on tarkastettava aina aluksella pidettyjen kalojen määrät ja verrattava niitä kalastuspäiväkirjaan kirjattuihin määriin; myös erillään säilyttämistä koskevien velvollisuuksien noudattaminen on tarkastettava.

Tarkastajien on tarkastettava, onko käytetty pyydys sitä koskevien säännösten mukainen, ja erityisesti, onko yhden verkon sääntöä noudatettu.

3.4   Saaliiden purkamista koskevat tarkastustehtävät

Tarkastajien on tarkastettava järjestelmällisesti seuraavat seikat:

a)

purkamista koskeva ennakkoilmoitus, aluksella olevaa saalista koskevat tiedot mukaan luettuina;

b)

kalastuspäiväkirjan täyttäminen, pyyntiponnistuksen kirjaaminen mukaan luettuna;

c)

aluksella olevat fyysiset määrät;

d)

aluksella oleva pyydys;

e)

aluksella olevan saaliin koostumus (sivusaalissäännöt);

f)

turskan erillissäilytys.

3.5   Kuljetuksia ja kaupan pitämistä koskevat tarkastustehtävät

Kuljetusten osalta tarkastajien on tarkastettava erityisesti asiaankuuluvat kuljetusasiakirjat ja verrattava niitä kuljetettaviin fyysisiin määriin.

Kaupan pitämisen osalta tarkastajien on tarkastettava asiakirjat (kalastuspäiväkirja, purkamisilmoitus ja myynti-ilmoitukset) sekä fyysisten määrien lajittelu ja punnitus.


(1)  EYVL L 277, 20.10.2001, s. 13.


LIITE II

3 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen kansallisten valvontaohjelmien sisältö

Kansallisissa valvontaohjelmissa on muun muassa täsmennettävä seuraavat seikat:

1.   VALVONTARESURSSIT

1.1   Henkilöresurssit

Arvio maissa ja merellä toimivien tarkastajien lukumäärästä sekä näiden toiminta-ajankohdista ja -alueista.

1.2   Tekniset resurssit

Arvio valvonta-alusten ja ilma-alusten lukumäärästä sekä niiden toiminta-ajankohdista ja -alueista.

1.3   Taloudelliset resurssit

Arvio henkilöresursseihin, valvonta-aluksiin ja ilma-aluksiin osoitettavasta talousarviomäärärahasta.

2.   SATAMIEN NIMEÄMINEN

Luettelo satamista, joissa turskan yli kahden tonnin suuruiset aluksesta purkamiset on tehtävä.

3.   PYYNTIPONNISTUKSEN VALVONTA

Käytössä oleva pyyntiponnistuksen myöntämistä, seurantaa ja valvontaa koskeva järjestelmä, joka sisältää seuraavat seikat:

3.1

alueellaolopäivän määritelmä;

3.2

käytössä oleva järjestelmä, jolla tarkastetaan lisäpäiviä saaneiden alusten kirjattu kalastustoiminta;

3.3

käytössä oleva järjestelmä, jolla tarkastetaan lisäpäiviä tai poikkeuksia saaneille aluksille asetettujen sivusaalisrajoitusten noudattaminen;

3.4

alalle annetut ohjeet siitä, miten suunnitellut hallinnointijaksot ja pyydysluokat kirjataan;

3.5

alalle annetut ohjeet siitä, miten aikomus käyttää useampaa kuin yhtä pyydysluokkaa hallinnointijakson aikana kirjataan;

3.6

pyyntiponnistustietojen hallinnointitapa ja tietokannan rakenne;

3.7

päivien siirtämisessä käytettävä järjestelmä;

3.8

lisäpäivien myöntämisessä käytettävä järjestelmä;

3.9

siirrettävien päivien jakamatta jättämisessä käytettävä järjestelmä;

3.10

järjestelmä, jota käytetään sen varmistamiseksi, että kun vailla kirjattua kalastustoimintaa olevien alusten sallitaan kalastaa jollakin alueella, vastaava määrä kalastuskapasiteettia poistetaan.

4.   PYYNTIPONNISTUSJÄRJESTELMÄ

Pyyntiponnistuksiin liittyvät seuraavat edellytykset:

4.1

kuvaus käytetystä preijausjärjestelmästä;

4.2

kuvaus vaihtoehtoisista valvontatoimenpiteistä;

4.3

ennakkoilmoituksia koskevien edellytysten noudattamisen varmistamiseen käytettävä järjestelmä;

4.4

saaliiden purkamisluvan täytäntöönpanossa käytettävät menettelyt (vapaaehtoinen);

4.5

arvioitujen määrien sallitun vaihtelurajan laskentamenetelmä;

4.6

erillään säilytys;

4.7

purettujen saaliiden punnituksen näytteenottosuunnitelma;

4.8

kuljetusasiakirjat.

5.   TARKASTUSMENETTELYT

Saaliiden purkamista, ensimyyntiä, ensimyynnin jälkeistä myyntiä ja kuljetusta koskeviin tarkastuksiin sovellettavat menettelyt.

Merellä tehtäviin tarkastuksiin sovellettavat menettelyt.

6.   OHJEET

Tarkastajille, tuottajajärjestöille ja kalastajille laaditut selitykset ja ohjeet.

7.   VIESTINTÄMENETTELYT

Muiden jäsenvaltioiden nimeämien, turskaa koskevan erityisen seurantaohjelman vastuullisten toimivaltaisten viranomaisten kanssa sovellettavat viestintämenettelyt.

8.   TARKASTAJIEN VAIHTO

Tarkastajien vaihtoa koskevat menettelyt, joihin on sisällyttävä toisten jäsenvaltioiden talousalueilla toimivien tarkastajien valtuuksia ja toimivaltaa koskevat määrittelyt.

Tarkastuksia koskevat erityiset vertailuarvot

Kunkin jäsenvaltion on vahvistettava erityiset vertailuarvot. Ne on ilmoitettava kaikille asianomaisille jäsenvaltioille ja niitä on tarkistettava säännöllisin väliajoin saavutettujen tulosten perusteella. Tarkastuksia koskevien vertailuarvojen on kehityttävä jatkuvasti, kunnes tämän päätöksen liitteessä I vahvistetut tavoitteena olevat vertailuarvot saavutetaan.


LIITE III

7 artiklassa tarkoitettujen rikkomisten luettelo

A.

Kalastusaluksen, jolla on enemmän kuin yksi tonni turskaa, päällikkö tai tämän edustaja ei ole ennen jonkin jäsenvaltion satamaan tuloaan noudattanut asetuksen (EY) N:o 423/2004 11 artiklassa säädettyjä ennakkoilmoitussääntöjä.

B.

Kalastusaluksen, jolla on enemmän kuin kaksi tonnia turskaa, päällikkö ei ole purkanut saalistaan nimettyyn satamaan siten kuin asetuksen (EY) N:o 423/2004 12 artiklassa säädetään.

C.

Alus on ollut poissa satamasta useamman päivän kuin neuvosto on asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklan nojalla vahvistamiensa säännösten nojalla säätänyt.

D.

Komission asetuksen (EY) N:o 2244/2003 (1) 6 artiklassa tarkoitettu kalastusaluksen satelliittiseurantajärjestelmään kajoaminen.

E.

Kalastuspäiväkirjan tietojen väärentäminen tai kirjaamatta jättäminen, pyyntiponnistusraportit, purkamisilmoitukset, myynti-ilmoitukset, jälleenlaivausilmoitukset ja kuljetusasiakirjat mukaan luettuina, taikka näiden asiakirjojen toimittamatta tai säilyttämättä jättäminen siten kuin asetuksen (EY) N:o 423/2004 13, 14 ja 15 artiklassa säädetään.

F.

Kalastusaluksen päällikkö tai tämän edustaja ei ole ilmoittanut lippujäsenvaltion viranomaisille, mitä pyydystä tai pyydyksiä hän aikoo käyttää seuraavan hallinnointijakson aikana, siten kuin neuvosto on asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklan nojalla vahvistamiensa säännösten nojalla säätänyt.

G.

Kalastusaluksen päällikkö tai tämän edustaja ei ole noudattanut vaatimusta, jonka mukaan tietyn kalastusmatkan aikana aluksella saa olla vain yhtä pyydystyyppiä, siten kuin neuvosto on asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklan nojalla vahvistamiensa säännösten nojalla säätänyt.

H.

Kalastusaluksen päällikkö tai tämän edustaja ei ole noudattanut vaatimusta antaa ennakkoilmoitus aluksella pidettävästä pyydystyypistä ennen kutakin kalastusmatkaa siten kuin neuvosto on asetuksen (EY) N:o 423/2004 8 artiklan nojalla vahvistamiensa säännösten nojalla säätänyt.


(1)  EUVL L 333, 20.12.2003, s. 17.


LIITE IV

7 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen tarkastustietojen toimittamiseksi tarkastuslomakkeeseen sisällytettävät erityistiedot

ILMOITUKSET

Image

ALUKSEN ASIAKIRJAT

Image

KALASTUSPÄIVÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Image

TURSKAN VARASTOINTIA JA SÄILYTYSTÄ KOSKEVA TARKASTUS

Image


Top