Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32000Q0215

    Petostentorjuntaviraston valvontakomitean työjärjestys

    EYVL L 41, 15.2.2000, p. 12–19 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/proc_rules/2000/215/oj

    32000Q0215

    Petostentorjuntaviraston valvontakomitean työjärjestys

    Virallinen lehti nro L 041 , 15/02/2000 s. 0012 - 0019


    PETOSTENTORJUNTAVIRASTON VALVONTAKOMITEAN TYÖJÄRJESTYS

    SISÄLLYSLUETTELO

    >TAULUKON PAIKKA>

    VALVONTAKOMITEA, JOKA

    ottaa huomioon Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) tutkimuksista 25 päivänä toukokuuta 1999 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1073/1999(1) 11 artiklan 6 kohdan,

    ON HYVÄKSYNYT SEURAAVAN TYÖJÄRJESTYKSEN:

    I OSASTO

    PETOSTENTORJUNTAVIRASTON VALVONTAKOMITEAN TEHTÄVÄT JA TOIMIVALTA

    1 artikla

    Valvontakomitean toimeksianto

    1. Petostentorjuntaviraston (OLAF) valvontakomitean tehtävänä on vahvistaa viraston riippumattomuutta hallituksiin, toimielimiin, elimiin ja järjestöihin nähden.

    2. Tässä tarkoituksessa valvontakomitea seuraa viraston tutkimustoimintaa ja pyrkii vahvistamaan sen johtajan riippumattomuutta hänelle asetuksessa (EY) N:o 1073/1999 annettujen tehtävien hoidossa.

    2 artikla

    Laillisuuden valvonta

    Komitea valvoo, että petostentorjuntaviraston toiminnassa ei loukata ihmisoikeuksia tai perusvapauksia sekä noudatetaan perustamissopimuksien määräyksiä ja johdetun oikeuden säännöksiä, erityisesti erioikeuksista ja koskemattomuudesta tehtyä pöytäkirjaa sekä yhteisöjen virkamiehiin sovellettavia henkilöstösääntöjä.

    3 artikla

    Valvonnan muodot

    1. Tutkimustoimintaa valvoessaan

    a) valvontakomitea tarkastaa petostentorjuntaviraston johtajan tutkimustoiminnasta komitealle säännöllisesti antamat tiedot;

    b) valvontakomitealla on oikeus saada nähtäväkseen kaikki asiakirjat sekä petostentorjuntaviraston keräämät tiedot;

    c) valvontakomitea voi tehdä tarkastuksia ja selvityksiä sekä pyytää asiantuntijalausuntoja;

    d) valvontakomitea voi kuulla toimielinten, elinten tai järjestöjen edustajia asetuksen (EY) N:o 1073/1999 7 artiklan mukaisesti.

    Valvontakomitea ei puutu vireillä oleviin tutkimuksiin.

    2. Valvontakomitea antaa lausuntoja viraston johtajalle tämän pyynnöstä tai omasta aloitteestaan. Lausunnot annetaan tämän työjärjestyksen 21-24 artiklan mukaisesti, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden säännösten mahdollista soveltamista.

    3. Komitea varmistaa, että luottamuksellisuutta ja tietosuojaa koskevia asetuksen (EY) N:o 1073/1999 8 artiklaa ja EY:n perustamissopimuksen 286 ja 287 artiklaa noudatetaan, erityisesti valvomalla petostentorjuntaviraston tässä tarkoituksessa käyttämiä menettelytapoja, ja näiden säännösten noudattaminen on myös sen oman valvontatehtävän perusta.

    4 artikla

    Toimintakeinot

    1. Tehtävänsä toteuttamiseksi komitealle luovutetusta toimivallasta säädetään asetuksessa (EY) N:o 1073/1999.

    2. Valvontakomitea voi antaa toimivaltansa rajoissa kertomuksia Euroopan parlamentille, neuvostolle, komissiolle ja tilintarkastustuomioistuimelle petostentorjuntaviraston tutkimusten tuloksista ja jatkotoimista. Se voi myös antaa kyseisille toimielimille tarpeelliseksi katsomiaan huomautuksia viraston toiminnasta.

    3. Valvontakomitea antaa vuosittain ainakin yhden toimintakertomuksen, jonka se osoittaa toimielimille.

    4. Valvontakomitea antaa asetuksessa (EY) N:o 1073/1999 tarkoitetut lausuntonsa toimivaltaisen viranomaisen pyynnöstä.

    5. valvontakomitealla on käytettävissään petostentorjuntaviraston talousarvioon otetut omat talousarviovarat.

    II OSASTO

    VALVONTAKOMITEAN KOKOONPANO JA MENETTELYTAVAT

    5 artikla

    Valvontakomitean asema

    1. Valvontakomiteassa on viisi riippumatonta ulkopuolista jäsentä, jotka nimitetään Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission yhteisellä sopimuksella pätevyyden perusteella ja siten, että heidän riippumattomuutensa on taattu.

    2. Valvontakomitean jäsenet ovat tehtäviään hoitaessaan riippumattomia. He eivät pyydä eivätkä ota ohjeita miltään hallitukselta, toimielimeltä tai elimeltä.

    6 artikla

    Valvontakomitean jäsenten toimikausi

    1. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta. Jäsen voidaan nimittää kerran uudeksi toimikaudeksi.

    2. Kun jäsenen toimikausi päättyy, hän jatkaa tehtävässään, kunnes hänet on nimitetty uudeksi toimikaudeksi tai hänen tilalleen on nimitetty uusi jäsen.

    3. Jos valvontakomitean jäsen on jostakin estynyt hoitamasta tehtäväänsä, hänen on ilmoitettava siitä komitean puheenjohtajalle.

    4. Jos valvontakomitean jäsen luopuu tehtävästään, hänen on ilmoitettava päätöksestään komitealle.

    7 artikla

    Eettiset normit

    1. Valvontakomitean jäsenten on ilmoitettava kaikista niistä seikoista, jotka voivat vaikuttaa edellä 5 artiklassa tarkoitettuun, tehtävien hoidossa edellytettyyn riippumattomuuteen.

    2. Valvontakomitean jäsenet eivät saa hakea eivätkä ottaa vastaan, varsinkaan unionin toimielimissä, sellaisia tehtäviä, jotka voivat aiheuttaa eturistiriitoja.

    3. Valvontakomitean jäsenten komitean tai petostentorjuntaviraston toimintaa koskevat, julkisuuteen tarkoitetut suulliset tai kirjalliset puheenvuorot on esitettävä kollegiaalisessa hengessä.

    4. Valvontakomitean jäseniä koskee EY:n perustamissopimuksen 287 artiklassa tarkoitettu salassapitovelvollisuus. Heidän on käsiteltävä tehtävässään saamansa tiedot luottamuksellisesti. Tämä velvollisuus koskee heitä tehtävän päättymisen jälkeenkin.

    8 artikla

    Valvontakomitean jäseneen kohdistuva kurinpitomenettely

    Jos valvontakomitean jäsen rikkoo tämän työjärjestyksen 7 artiklassa mainittuja velvollisuuksiaan, hänet voidaan pidättää virasta, jos enemmistö suljetussa äänestyksessä annetuista äänistä sitä puoltaa. Kyseistä jäsentä kuullaan ennen päätöksen tekemistä, mutta hän ei osallistu asian käsittelyyn. Komitean puheenjohtaja ilmoittaa päätöksestä Euroopan parlamentille, neuvostolle ja komissiolle.

    9 artikla

    Oikeudellinen suoja

    Valvontakomitean jäsenet nauttivat toimessaan EY:n perustamissopimuksen 288 artiklan mukaista oikeudellista suojaa.

    10 artikla

    Puheenjohtaja

    1. Komitea valitsee keskuudestaan puheenjohtajan jäsentensä enemmistöllä.

    2. Puheenjohtaja valitaan yhdeksi vuodeksi. Hänet voidaan valita uudeksi toimikaudeksi. Uusi puheenjohtaja valitaan viimeisessä kokouksessa, jossa puhetta johtaa hänen edeltäjänsä.

    3. Jos puheenjohtaja toteaa jostakin syystä olevansa pysyvästi estynyt hoitamaan tehtäväänsä, hänen on ilmoitettava tästä komitean muille jäsenille. Tällöin valitaan uusi puheenjohtaja edellä tämän artiklan 1 kohdassa mainittua menettelyä noudattaen.

    11 artikla

    Puheenjohtajan tehtävät

    1. Puheenjohtaja edustaa komiteaa ja johtaa kokouksissa puhetta. Hän huolehtii asioiden käsittelyn etenemisestä. Hän kutsuu komitean kokouksen koolle ja päättää näiden kokousten ajasta ja paikasta. Hän laatii luonnoksen esityslistasta ja varmistaa, että petostentorjuntaviraston valvontakomitean päätökset pannaan täytäntöön.

    2. Jos puheenjohtaja on tilapäisesti estynyt hoitamaan tehtäviään, hän voi pyytää jotakuta komitean jäsenistä toimimaan hänen tilallaan.

    3. Puheenjohtajan poissaollessa ja silloin, kun tämän artiklan 2 kohdassa mainittua menettelyä ei ole noudatettu, puheenjohtajan tehtäviä hoitaa komitean vanhin jäsen.

    4. Puheenjohtaja johtaa valvontakomitean sihteeristön toimintaa.

    5. Puheenjohtajalla on toimivalta käydä kirjeenvaihtoa valvontakomiteaa koskevissa asioissa. Puheenjohtajan on ilmoitettava komitean jäsenille, mitä kirjeitä hän on vastaanottanut ja mihin niistä hän on vastannut. Hän päättää, mitkä asiat on saatettava komitean jäsenten käsiteltäviksi.

    6. Puheenjohtaja tai komitean jäsenten enemmistö voi pyytää, että petostentorjuntaviraston johtaja tai hänen edustajansa osallistuu kokoukseen. Euroopan yhteisöjen tai sen jäsenvaltion taikka EY:n kanssa assosiaatiosopimuksen solmineen valtion toimielimen, elimen tai järjestön edustajaa voidaan pyytää osallistumaan kokouksen tietyn asian käsittelyyn.

    12 artikla

    Kokoukset

    1. Petostentorjuntaviraston valvontakomitea käyttää toimivaltaansa kollegiaalisesti. Se pitää vähintään kymmenen kokousta vuosittain. Valvontakomitea on päätösvaltainen, kun sen enemmistö eli vähintään kolme komitean jäsentä on koolla. Se kokoontuu puheenjohtajan aloitteesta ja aina, kun enemmistö komitean jäsenistä sitä pyytää kirjallisesti ja pyyntönsä perustellen, tai jos enemmistö pyytää sitä suullisesti komitean jossakin edeltävässä kokouksessa. Petostentorjuntaviraston johtaja voi tehdä komitean puheenjohtajalle ehdotuksia kohtien lisäämiseksi esityslistaan ja ehdottaa valvontakomitean koollekutsumista. Näiden ehdotusten tueksi voidaan liittää tarpeellisia asiakirjoja.

    2. Kokouskutsut on toimitettava riittävän ajoissa, siten, että ne saapuvat vastaanottajille vähintään viikkoa ennen kokousta, ellei puheenjohtaja katso, että asia on kiireellinen. Kokouskutsuun on sisällyttävä esityslistaluonnos ja kokouksen pitämiseksi tarvittavat asiakirjat, ellei asiakirjojen luonne sitä estä. Lopullinen esityslista hyväksytään jokaisen kokouksen alussa.

    3. Komitean jäsenet voivat pyytää puheenjohtajaa sisällyttämään tai lisäämään esityslistaluonnokseen kohtia tai erityisiä kysymyksiä.

    13 artikla

    Äänestysmenettely

    1. Päätökset tehdään puheenjohtajan ehdotuksesta yksinkertaisella enemmistöllä. Siinä tapauksessa, että yksi jäsenistä ei ole paikalla ja äänet jakautuvat tasan, tai jos komiteassa ei muodostu enemmistöä, puheenjohtajan ääni ratkaisee.

    2. Komitean jäsenen ehdotuksesta voidaan päättää, että asia ratkaistaan suljetussa äänestyksessä.

    14 artikla

    Työtavat

    1. Valvontakomitean kokoukset eivät ole julkisia. Sen tekemät päätökset ja asiakirjat, joiden perusteella asiasta päätettiin, ovat luottamuksellisia, ellei valvontakomitea toisin päätä.

    2. Petostentorjuntaviraston johtajan luovuttamat asiakirjat ja tiedot ovat EY:n perustamissopimuksen tietosuojaa koskevan 287 artiklan alaisia.

    3. Valvontakomitea tekee päätöksensä asiakirjojen sekä lausunto-, kertomus- tai päätösluonnosten perusteella.

    4. Asiakirjat ja lausunto-, kertomus- ja päätösluonnokset laaditaan vähintään kahdella komitean kolmesta työkielestä. Komitean jäsen voi pyytää, että asiakirja käännetään hänen äidinkielelleen, jos se on tarpeen.

    5. Valvontakomitean lausunnot, kertomukset ja päätökset hyväksytään täysistunnossa.

    6. Poikkeuksena tästä pääsäännöstä jotkin päätökset voidaan tehdä kirjallista menettelyä noudattaen, mikäli komitea on edellisessä kokouksessaan hyväksynyt tällaisen menettelyn käytön. Kiireellisissä tapauksissa puheenjohtaja voi tehdä aloitteen kirjallisen menettelyn käyttämisestä komitean jäsenten mielipidettä tiedusteltuaan. Kummassakin tapauksessa puheenjohtaja toimittaa päätösluonnoksen komitean jäsenille. Jos komitean jäsenet eivät vastusta päätösluonnosta määräajassa, josta puheenjohtajan on mainittava ja jonka pituus on viisi työpäivää ehdotuksen vastaanottamisesta lukien, se katsotaan hyväksytyksi. Jos komitea pyytää viiden työpäivän määräajassa ehdotuksen vastaanottamisesta lukien, että asia käsitellään valvontakomiteassa, kirjallinen päätöksentekomenettely keskeytetään.

    15 artikla

    Pöytäkirja

    1. Kaikista valvontakomitean kokouksista laaditaan pöytäkirja.

    2. Pöytäkirjan laatii sihteeristö puheenjohtajan johdolla ja se toimitetaan valvontakomitean jäsenten hyväksyttäväksi komitean seuraavassa kokouksessa.

    3. Valvontakomitean jäsen voi ehdottaa muutoksia pöytäkirjaluonnokseen ennen sen hyväksymistä. Komitean jäsen voi myös liittää pöytäkirjaan kirjallisia huomautuksia tai muita tarpeellisiksi katsomiaan asiakirjoja.

    16 artikla

    Toimintakertomus

    1. Valvontakomitea antaa vuosittain 4 artiklan 3 kohdan mukaisesti ainakin yhden toimintakertomuksen, jonka se osoittaa toimielimille. Toimintakertomuksessa käsitellään toimenpiteet, joihin komitea on toimivaltansa rajoissa ryhtynyt, ja se sisältää yleisarvion petostentorjuntaviraston toiminnasta.

    2. Toimintakertomuksen esittelee yksi tai useampi esittelijä.

    3. Toimintakertomukseen voidaan liittää luettelo valvontakomitean antamista lausunnoista.

    4. Valvontakomitea julkaisee toimintakertomuksen Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä sen jälkeen, kun se on osoitettu Euroopan parlamentille, neuvostolle ja komissiolle.

    17 artikla

    Esittelijät

    1. Päätösten tai käsittelyn valmistelemiseksi komitea voi puheenjohtajan ehdotuksesta valita keskuudestaan yhden tai useamman esittelijän.

    2. Jos asia on kiireellinen, puheenjohtaja voi valita esittelijän oma-aloitteisesti. Tällöin hänen on ilmoitettava asiasta viipymättä muille komitean jäsenille.

    3. Esittelijä tutkii asian, joka hänelle on annettu, ja laatii komitealle kertomusluonnoksen. Esittelijä voi käyttää tarpeen mukaan apunaan valvontakomitean sihteeristöä.

    18 artikla

    Tarkastukset, tutkimukset ja asiantuntijalausunnot

    1. Valvontakomitea voi toimivaltansa rajoissa suorittaa tarkastuksia tai teettää selvityksiä tai tutkimuksia taikka pyytää asiantuntijalausuntoja.

    2. Valvontakomitea voi pyytää yhtä jäsenistään suorittamaan tarkastuksen taikka tekemään selvityksen tai tutkimuksen. Jos komitea tai sen valitsema jäsen katsoo tarpeelliseksi, hän voi käyttää apunaan petostentorjuntaviraston tai jonkin toimielimen, elimen tai järjestön henkilöstöä.

    3. Jos puheenjohtaja katsoo, että asia on kiireellinen, voi hän omasta aloitteestaan valita kyseiset jäsenet ja asiantuntijat. Tällöin hänen on viipymättä ilmoitettava asiasta valvontakomitean jäsenille.

    4. Tarkastuksen, selvityksen tai tutkimuksen tekemisestä vastuussa olevien valvontakomitean jäsenten on ilmoitettava komitealle, mihin lopputulokseen he ovat niissä tulleet.

    19 artikla

    Sihteeristö

    1. Valvontakomitealla on sihteeristö, joka avustaa komiteaa sen tehtavien suorittamisessa. Sihteeristö on pysyvä elin, jonka henkilöstön nimittää petostentorjuntaviraston johtaja valvontakomitean puheenjohtajan ehdotuksesta.

    2. Sihteeristön henkilökunnan toimintaa johtaa valvontakomitean puheenjohtaja; sihteeristö ei ota vastaan ohjeita keneltäkään muulta. Sihteeristön henkilökunta ei saa harjoittaa muuta toimintaa ilman valvontakomitean puheenjohtajan lupaa.

    3. Sihteeristön tietoon tulleet seikat on pidettävä luottamuksellisina. Tämä velvollisuus koskee heitä tehtävien päättymisen jälkeenkin. Jos sihteeristöön kuuluva henkilö rikkoo salassapitovelvollisuuttaan, on valvontakomitean puheenjohtajan käynnistettävä kurinpitomenettely yhteisöjen virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen mukaisesti.

    4. Sihteeristön toimipaikasta päättää valvontakomitean puheenjohtaja.

    5. Sihteeristö osallistuu valvontakomitealle uskottujen tehtävien hoitamiseen. Se avustaa puheenjohtajaa kokousten valmistelussa ja pitämisessä, laatii kokousten pöytäkirjaluonnoksen, vastaa tiedottamisesta ja asiakirjojen toimittamisesta valvontakomitean jäsenille sen vastuualueeseen kuuluvien asioiden osalta, avustaa komitean jäseniä, erityisesti näiden toimiessa esittelijänä, ja osallistuu puheenjohtajan johdolla asiakirjojen laatimiseen.

    6. Sihteeristön päällikkö jakaa tehtävät sihteeristön sisällä ja allekirjoittaa sen henkilökunnan työmatkamääräykset.

    7. Valvontakomitealle aiheutuneista menoista huolehtii sihteeristön päällikkö, jolle toimivalta on tältä osin luovutettu.

    III OSASTO

    KOMITEAN SUHDE PETOSTENTORJUNTAVIRASTON JOHTAJAAN

    20 artikla

    Komitean lausunto johtajaa nimitettäessä

    1. Asetuksen (EY) N:o 1073/1999 12 artiklan 2 kohdan mukaisesti hakuilmoituksen julkaisemisen jälkeen komissiolle saapuneet hakemukset toimitetaan viivyttelemättä valvontakomitean puheenjohtajalle.

    2. Saapuneet hakemukset annetaan komitean viiden jäsenen tutkittavaksi.

    3. Valvontakomitea laatii luetteloluonnoksen ehdokkaista, jotka täyttävät vaaditut kelpoisuusvaatimukset ja joista voidaan antaa myönteinen lausunto.

    4. Lausuntoon on sisällytettävä perustelut, joissa voidaan selvittää, mitä perusteita komitea käyttää kelpoisuusvaatimuksien täyttymistä arvioidessaan. Luetteloluonnoksesta äänestetään.

    5. Menettelyn lopuksi puheenjohtaja laatii luettelon ehdokkaista, jotka täyttävät kelpoisuusvaatimukset ja joista komitea on antanut myönteisen lausunnon.

    6. Jos yhdestäkään ehdokkaasta ei ole annettu myönteistä lausuntoa, tai jos valvontakomitea jäsenensä ehdotuksesta näin päättää, puheenjohtaja ilmoittaa komissiolle, että komitea suhtautuu kielteisesti esitettyyn luetteloon.

    7. Lausunto osoitetaan komissiolle, joka toimittaa sen parlamentille ja neuvostolle.

    21 artikla

    Petostentorjuntaviraston johtajan osallistuminen komitean työhön

    1. Petostentorjuntaviraston johtajaa voidaan pyytää osallistumaan työhön, joka koskee hänen toimintaansa, sanotun kuitenkaan rajoittamatta tämän työjärjestyksen 11 artiklan 1 kohdan soveltamista. Asiat, jotka koskevat häntä erityisesti, ilmoitetaan valvontakomitean kokouksen esityslistaluonnoksessa, joka on toimitettava petostentorjuntaviraston johtajalle.

    2. Jos petostentorjuntaviraston johtaja on estynyt, hänen voidaan pyynnöstä antaa määrätä jonkun työtovereistaan edustamaan itseään kyseistä asiaa käsiteltäessä.

    22 artikla

    Petostentorjuntaviraston johtajalta saatujen tietojen seuranta

    1. Toimintakertomuksessaan valvontakomitea arvioi petostentorjuntaviraston työohjelman toteuttamista.

    2. Valvontakomitea tutkii jokaisessa kokouksessaan petostentorjuntaviraston johtajan esittämät selonteot ja antamat tiedot. Komitea suorittaa tarkastukset, jotka se katsoo tehtävänsä kannalta tarpeellisiksi johtajan asianmukaisesti antamien tietojen perusteella.

    3. Kun jokin tutkimus on ollut vireillä yli yhdeksän kuukautta, valvontakomitea tekee arvion syistä, joiden vuoksi tutkimusta ei vielä voida saattaa päätökseen, sekä ajasta, joka tarvitaan tutkimuksen saattamiseen päätökseen.

    4. Komitea tutkii petostentorjuntaviraston johtajan huomautusten pohjalta tapaukset, joissa toimielin, elin tai järjestö ei ole noudattanut tämän antamia suosituksia. Samassa yhteydessä komitea selvittää tilanteet, joissa petostentorjuntaviraston tutkijoiden työ on estetty, viivästynyt tai estynyt. Valvontakomitea toimittaa petostentorjuntaviraston johtajalle tai kyseiselle toimielimelle, elimelle taikka järjestölle perustellun lausunnon.

    5. Tapaukset, jotka edellyttävät asian siirtämistä kansalliselle oikeusviranomaiselle, tutkitaan petostentorjuntayksikön johtajan antamien tietojen pohjalta ennen niiden toimittamista näille viranomaisille. Seurantaa jatketaan niin ikään johtajan antamien tietojen pohjalta.

    6. Jos Euroopan yhteisöjen virkamies tai muuhun henkilöstöön kuuluva saattaa petostentorjuntaviraston johtajan käsiteltäväksi laillisuusvalituksen asetuksen (EY) N:o 1073/1999 14 artiklan nojalla, asia annetaan komitealle tiedoksi.

    7. Komitea tarkastaa petostentorjuntaviraston johtajan ehdotukset, jotka koskevat komission petostentorjunnan tehostamiseksi tai yhteisön varoihin liittyvien intressien suojelemiseksi ehdottamien lainsäädäntöaloitteiden valmistelua.

    23 artikla

    Riippumattomuus ja petostentorjuntaviraston johtajaan kohdistuva kurinpitomenettely

    1. Petostentorjuntaviraston johtaja ilmoittaa komitealle kaikista toimenpiteistä, ohjeista, uhkauksista tai lupauksista, jotka ovat omiaan vaarantamaan hänen riippumattomuutensa. Valvontakomitea antaa lausunnon asiasta oma-aloitteisesti tai johtajan pyynnöstä.

    2. Jos komissio on käynnistänyt tai uhkaa käynnistää kurinpitomenettelyn petostentorjuntaviraston johtajaa vastaan, johtajan on annettava valvontakomitealle kaikki asiaa koskevat tarpeelliset tiedot.

    3. Komitea antaa lausunnon, kun komissio sitä asetuksen (EY) N:o 1073/1999 12 artiklan 4 kohdan nojalla sitä pyytää.

    24 artikla

    Luottamuksellisuus ja henkilökohtaisten tietojen käsittely

    1. Komitea valvoo, että asetuksen (EY) N:o 1073/1999 8 artiklan säännöksiä noudatetaan.

    2. Komitea voi omasta tai petostentorjuntaviraston johtajan aloitteesta antaa lausunnon.

    IV OSASTO

    TALOUSARVIOTA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET

    25 artikla

    Talousarvio

    1. Komitea antaa lausunnon petostentorjuntaviraston johtajan esittämästä alustavasta talousarvioesityksestä ja osoittaa sen komission budjetista vastaavalle pääosastolle.

    2. Petostentorjuntaviraston johtaja laatii säännöllisin väliajoin komitealle kertomuksen talousarvion toteuttamisesta.

    3. Sihteeristö valmistelee ehdotukset valvontakomitean vuotuiseksi talousarvioksi. Kun valvontakomitea on hyväksynyt ehdotukset, ne toimitetaan petostentorjuntaviraston johtajalle. Valvontakomitean talousarvio on itsenäinen pääluokka petostentorjuntaviraston talousarviossa.

    4. Valvontakomitean kulut, jotka ovat sen toiminnan kannalta tarpeen, otetaan valvontakomitean budjetista sen asiasta antamien säännösten mukaisesti. Menot suoritaan tämän työjärjestyksen 19 artiklan 7 kohdan mukaisesti toimivaltaa luovuttamalle ja varainhoitoasetuksen säännöksiä noudattaen.

    V OSASTO

    SIIRTYMÄ- JA LOPPUSÄÄNNÖKSET

    26 artikla

    Työjärjestyksen arviointi ja muuttaminen

    1. Valvontakomitea tekee arvion tästä työjärjestyksestä kahden vuoden kuluessa sen voimaantulosta lukien.

    2. Valvontakomitean jäsenet voivat tehdä kirjallisesti muutosehdotuksia komitean puheenjohtajalle seuraavassa kokouksessa toimitettavaa äänestystä varten tämän työjärjestyksen 13 artiklassa mainitun äänestysmenettelyn mukaisesti.

    27 artikla

    Työjärjestyksen voimaantulo, arviointikertomus ja julkisuus

    1. Työjärjestys tulee voimaan ensimmäisenä päivänä sen jälkeen, kun valvontakomitea on sen hyväksynyt.

    2. Petostentorjuntaviraston toiminnasta tehtyä arviointikertomusta koskeva asetuksen (EY) N:o 1073/1999 15 artiklassa tarkoitettu valvontakomitean lausunto otetaan ensimmäisen tammikuussa 2002 pidettävän valvontakomitean kokouksen esityslistalle.

    3. Kun työjärjestys on hyväksytty, se julkaistaan Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä.

    Tehty Brysselissä 17 päivänä marraskuuta 1999.

    Valvontakomitean puolesta

    Mireille DELMAS-MARTY

    Valvontakomitean puheenjohtaja

    (1) EYVL L 136, 31.5.1999, s. 1.

    Top