Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31984R2347

    Komission asetus (ETY) N:o 2347/84, annettu 31 päivänä heinäkuuta 1984, tuotantotukeen oikeutetuista kuivatuista viinirypäleistä

    EYVL L 219, 16.8.1984, p. 1–12 (DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL)

    Tämä asiakirja on julkaistu erityispainoksessa (ES, PT, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/08/1999; Kumoaja 31999R1621

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1984/2347/oj

    31984R2347

    Komission asetus (ETY) N:o 2347/84, annettu 31 päivänä heinäkuuta 1984, tuotantotukeen oikeutetuista kuivatuista viinirypäleistä

    Virallinen lehti nro L 219 , 16/08/1984 s. 0001 - 0012
    Suomenk. erityispainos Alue 3 Nide 18 s. 0006
    Espanjank. erityispainos: Luku 03 Nide 32 s. 0016
    Ruotsink. erityispainos Alue 3 Nide 18 s. 0006
    Portugalink. erityispainos: Luku 03 Nide 32 s. 0016


    KOMISSION ASETUS (ETY) N:o 2347/84,

    annettu 31 päivänä heinäkuuta 1984,

    tuotantotukeen oikeutetuista kuivatuista viinirypäleistä

    EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka

    ottaa huomioon Euroopan talousyhteisön perustamissopimuksen,

    ottaa huomioon hedelmä- ja vihannesjalostealan yhteisestä markkinajärjestelystä 14 päivänä maaliskuuta 1977 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 516/77 (), sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (ETY) N:o 988/84 (), ja erityisesti sen 3 b artiklan 4 kohdan, 3 c artiklan 5 kohdan ja 3 d artiklan 4 kohdan,

    sekä katsoo, että

    asetuksen (ETY) N:o 516/77 3 artiklassa säädetään tiettyjen tuotteiden tuotantotukijärjestelmästä; tässä järjestelmässä tuottajille on maksettava vähimmäishinta ja tuotantotuki on maksettava jalostetun tuotteen nettopainon perusteella,

    jalostettaviksi tarkoitettujen ja suoraan kulutettaviksi tarkoitettujen kuivattujen viinirypäleiden laatu vaihtelee; vähimmäishinta ja tuotantotuki olisi vahvistettava määritetylle luokalle; vähimmäishinta ja tuen määrä olisi johdettava tästä luokasta sellaisille luokille, joille vähimmäishintaa ja tuen määrää ei ole vahvistettu; kyseisessä johtamisessa olisi otettava huomioon eri luokkien ominaisuudet; nämä luokat on määriteltävä,

    asetuksen (ETY) N:o 516/77 3 d artiklan 1 kohdan b alakohdassa säädetään, että jalostettujen tuotteiden on oltava määritettävien yhteisön vähimmäislaatuvaatimusten mukaisia; tällaisia vaatimuksia sovelletaan jo tiettyihin kuivattuihin hedelmiin komission asetuksen (ETY) N:o 2425/81 () mukaisesti; mainittua asetusta sovelletaan ainoastaan tuotteisiin, jotka on korjattu ennen markkinointivuotta 1984/1985; on annettava uusia vähimmäislaatuvaatimuksia, ja

    tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat hedelmä- ja vihannesjalosteiden hallintokomitean lausunnon mukaiset,

    ON ANTANUT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    1. Jalostamattomista kuivatuista viinirypäleistä tuottajalle maksettava vähimmäishinta vahvistetaan 100 kilogrammalle 4 luokan sultanarusinoita.

    Muiden luokkien sultanarusinoiden ja korinttien vähimmäishinta on kerrottava liitteessä I olevalla kertoimella.

    2. Vähimmäishinnan maksamiseksi jalostamattomien kuivattujen viinirypäleiden on oltava liitteessä II lueteltujen vaatimusten ja jonkin siinä mainitun luokituksen mukaisia.

    2 artikla

    1. Kuivattujen viinirypäleiden tuotantotuki vahvistetaan 100 kilogrammalle 4 luokan sultanarusinoita.

    Muiden luokkien sultanarusinoiden ja korinttien tuen määrä on kerrottava liitteessä I olevalla kertoimella.

    2. Tuen maksamiseksi kuivattujen viinirypäleiden on oltava liitteessä III lueteltujen vaatimusten ja jonkin siinä mainitun luokituksen mukaisia.

    3 artikla

    1. Jalostamattomien kuivattujen viinirypäleiden ominaisuudet ja luokitukset tarkastetaan jalostajan erästä ottamien näytteiden perusteella. Tässä yhteydessä "erällä" tarkoitetaan niiden kuljetuspakkausten lukumäärää, jotka sama tuottaja, hyväksytty tuottajien ryhmittymä tai näiden ryhmittymien yhdistys luovuttaa samalla kertaa jalostajan, jalostajien ryhmittymän tai näiden ryhmittymien yhdistyksen haltuun. Jalostajan tai tarvittaessa jalostajan edustajan on tutkittava näytteet.

    2. Edellä 1 kohdassa tarkoitetusta tarkastuksesta on tehtävä pöytäkirja. Jäsenvaltiot voivat määrätä, että sitä varten käytetään erityistä lomaketta.

    4 artikla

    Jalostajan on jalostamisen jälkeen tarkastettava kuivattujen viinirypäleiden näytteiden tarkoituksenmukaisen lukumäärän perusteella, että liitteessä III lueteltuja vaatimuksia on noudatettu. Kunkin tarkastuksen tulos on merkittävä lomakkeeseen, joka sisältää vähintään liitteessä IV tarkoitetut tiedot.

    5 artikla

    1. Jalostajan on annettava kirjallisesti tieto toimivaltaisille viranomaisille joka kerta, kun kuivattujen viinirypäleiden erä on valmis tarkastettavaksi. Erä voidaan toimittaa jalostuslaitoksesta vasta kolmantena sitä päivää seuraavana työpäivänä, jona toimivaltaiset viranomaiset ovat vastaanottaneet tiedon, tai kyseisten viranomaisten luvalla.

    2. Toimivaltaisten viranomaisten on tutkittava kukin erä erityisesti avaamalla 3-5 prosenttia pakkauksista, joita ei ole kokonsa puolesta tarkoitettu vähittäismyyntiin, ja otettava vähintään joka 20:nnestä erästä näytteitä myöhempää tarkastusta varten. Kunkin tarkastuksen tulos on merkittävä lomakkeeseen, joka sisältää vähintään liitteessä IV tarkoitetut tiedot.

    3. Jos viranomaiset toteavat, että jokin erä tai sen osa ei ole liitteessä III lueteltujen vaatimusten mukainen, kyseiselle erälle ei makseta tuotantotukea lainkaan. Erät, joilta tuotantotuen maksaminen evätään, voidaan saattaa uudelleen jalostettaviksi.

    6 artikla

    Jäsenvaltioiden on varmistettava, että 5 artiklan mukaisesti otetut näytteet voidaan tarkastaa jalostajan tai tämän edustajan pyynnöstä jonkin muun kuin sen laitoksen toimesta, joka teki ensimmäisen tarkastuksen.

    7 artikla

    Tämä asetus tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä.

    Sitä sovelletaan 1 päivästä syyskuuta 1984.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 31 päivänä heinäkuuta 1984.

    Komission puolesta

    Poul DALSAGER

    Komission jäsen

    () EYVL N:o L 73, 21.3.1977, s. 1

    () EYVL N:o L 103, 16.4.1984, s. 11

    () EYVL N:o L 240, 24.8.1981, s. 1

    LIITE I

    KERTOIMET

    I. Vähimmäishintaan sovellettavat kertoimet

    >TAULUKON PAIKKA>

    >TAULUKON PAIKKA>

    II. Tuotantotukeen sovellettavat kertoimet

    >TAULUKON PAIKKA>

    >TAULUKON PAIKKA>

    LIITE II

    JALOSTAMATTOMIEN KUIVATTUJEN VIINIRYPÄLEIDEN LAATUVAATIMUKSET JA LUOKITTELU

    Tuotteen määritelmä

    Sultanarusinoiden on oltava peräisin Vitis Vinifera L. -lajin Apyrena-lajikkeen (viljeltyjen) muunnosten viinirypäleistä.

    Korinttien on oltava peräisin Vitis Vinifera L. -lajin korintin tummien viinirypäleiden lajikkeen (viljeltyjen) muunnosten viinirypäleistä.

    A. Vähimmäislaatuvaatimukset

    1. Tuoreiden viinirypäleiden on oltava voimassa olevien sääntöjen mukaisia, erityisesti torjunta-ainejäämien osalta, ja kuivattaessa viinirypäleet eivät saa olla suorassa kosketuksessa maanpinnan kanssa, ja ne on suojattava riittävästi eläimiltä. Esipuhdistus (seulonta) on suoritettava erityisesti suurten lapakon ja kannan osien poistamiseksi.

    2. Jalostamattomien kuivattujen viinirypäleiden on oltava:

    a) hyvin kuivattuja kosteuspitoisuuden ollessa enintään 16 prosenttia;

    b) terveitä, toisin sanoen vailla hometta, mätää, käymistä, hyönteisten munia tai mitään muuta vikaa tai muutosta, joka voisi haitata tuotteen laatua tai ulkonäköä;

    c) käytännöllisesti katsoen vailla kiviä, näkyvää soraa, metallinpalasia ja muita kivennäisepäpuhtauksia;

    d) vailla muita vieraita aineita kuin c alakohdassa tarkoitettuja;

    e) käytännöllisesti katsoen vailla viinirypäleiden lapakoita ja kantoja sekä muita vaarattomia viiniköynnöksestä peräisin olevia kasviaineen osia;

    f) vailla poikkeavaa hajua ja makua;

    g) vailla minkä tahansa syyn aiheuttamaa tahmeutta;

    h) irtonaisia tai helppoja irrottaa, kun niitä poistetaan kuljetuspakkauksestaan;

    i) uusissa ja puhtaissa tai käytetyissä, mutta puhtaissa pakkauksissa kuljetettuja ja varastoituja.

    3. Seuraavat poikkeamat ovat sallittuja:

    >TAULUKON PAIKKA>

    4. Kuivattujen viinirypäleiden on oltava tasakokoisia, kooltaan 8,5 ja 4 millimetrin välillä. Seuraavat poikkeamat ovat kuitenkin sallittuja:

    enintään 6 painoprosenttia viinirypäleitä, joiden halkaisija on suurempi kuin 8,5 millimetriä,

    enintään 2 painoprosenttia viinirypäleitä, joiden halkaisija on pienempi kuin 4 millimetriä. Tämä jälkimmäinen poikkeama on 4 painoprosenttia Egialiassa, Korintissa tai Joonian saarilla tuotetuilla kuivatuilla viinirypäleillä.

    B. Luokittelu

    1. Sultanarusinat luokitellaan seuraavasti:

    >TAULUKON PAIKKA>

    "Suurina" pidetään viinirypäleitä, jotka eivät läpäise seulaa, jonka reikien läpimitta on 8 millimetriä.

    Sallittujen tummanruskeiden/mustien viinirypäleiden lukumäärää korotetaan 0,5 prosenttia kunkin kuukauden 1 päivänä 1 päivään marraskuuta 1 päivään heinäkuuta kunakin markkinointivuonna.

    2. Korintit luokitellaan seuraavien perusteiden mukaisesti:

    kuivausmenetelmä,

    viinirypäleiden väri,

    viinirypäleiden rakenne.

    >TAULUKON PAIKKA>

    LIITE III

    KUIVATTUIHIN VIINIRYPÄLEISIIN SOVELLETTAVAT VÄHIMMÄISLAATUVAATIMUKSET

    Määritelmä

    Kuivattujen viinirypäleiden on oltava peräisin jalostamattomista sultana- ja korinttirypäleistä, jotka ovat liitteessä II tarkoitettujen vaatimusten mukaisia.

    Yleiset vaatimukset

    Kuivattujen viinirypäleiden on oltava pestyjä riittävässä määrässä juomakelpoista vettä. Ne voivat olla öljyllä, parafiinilla tai muulla sallitulla kasviöljyllä valeltuja.

    Niiden on oltava:

    a) terveitä, toisin sanoen vailla hometta, mätää, käymistä, hyönteisten munia tai mitään muuta vikaa tai muutosta, joka voisi haitata tuotteen laatua tai ulkonäköä;

    b) vailla eläviä hyönteisiä ja eläviä tuhoeläimiä;

    c) vailla kiviä, näkyvää soraa, lasia, metallinpalasia ja muita näkyviä vieraita aineita; korintit voivat kuitenkin sisältää kasviperäisiä haitattomia näkyviä vieraita aineita, kuten tässä liitteessä olevan B luvun "Korintit" I osastossa "Luokittelu ja viat" ilmoitetaan;

    d) käytännöllisesti katsoen vailla muita vieraita aineita kuin c alakohdassa tarkoitettuja, kuten hiekkaa ja multaa;

    e) vailla poikkeavaa hajua ja makua; vähäistä rikkidioksidin (SO2) hajua ei pidetä poikkeavana hajuna valkaistuissa sultanarusinoissa;

    f) kokonaan irrallaan toisistaan;

    g) vailla minkä tahansa syyn aiheuttamaa tahmeutta.

    Muiden kuivattujen viinirypäleiden kuin valkaistujen sultanarusinoiden on oltava sumutettuja, ennen kuin toimivaltaiset viranomaiset tarkastavat niiden laadun, ja kyseinen sumuttaminen voi tapahtua aikaisintaan seitsemän päivää ennen niiden lopullista toimittamista vastaanottajalle.

    A. SULTANARUSINAT

    I. Yleiset edellytykset

    Sultanarusinoiden on oltava kuumailmauuneissa tai vastaavilla laitteilla kuivattuja siten, että niiden kosteuspitoisuus on 15 ja 13 prosentin välillä. Ne voidaan valkaista rikkidioksidilla (SO2). "Luonnollisia" sultanarusinoita ei kuitenkaan saa valkaista millään tavoin.

    II. Viat

    Yleisiä vikoja saa esiintyä seuraavan taulukon rajoissa:

    >TAULUKON PAIKKA>

    Vikojen määrittämiseksi tarkoitetaan:

    a) "kypsymättömillä tai kehittymättömillä viinirypäleillä" viinirypäleitä, jotka ovat:

    erittäin kevyitä ja joiden ohut sokerisolukko ilmaisee viinirypäleen kehittymättömyyden,

    täysin kuivuneita ja lähes täysin vailla maltoa;

    b) "sokeroituneilla viinirypäleillä" viinirypäleitä, joiden sisä- tai ulkopuolella on näkyviä sokerikiteitä, jotka vaikuttavat huomattavasti hedelmän ulkonäköön;

    c) "vioittuneilla viinirypäleillä" viinirypäleitä, joissa on auringonpaahteen aiheuttamia jälkiä, arpia, mekaanisia vaurioita, tai muita muutoksia, jotka vaikuttavat huomattavasti ulkonäköön, syötävyyteen, säilyvyyteen tai kuljetuksenkestävyyteen;

    d) poikkeustapauksissa, joissa toimivaltaiset viranomaiset löytävät erästä enintään yhden siemenen, erää pidetään kuitenkin siemenettömänä.

    III. Laatu- ja kokoluokittelu

    Valkaistut tai luonnolliset sultanarusinat luokitellaan kahteen ryhmään, suurirypäleisiin ja pienirypäleisiin, joissa ensin mainitussa on kuusi luokkaa ja viimeksi mainitussa kolme luokkaa. Luokittelu perustuu seuraaviin perusteisiin:

    väri,

    värin tasaisuus,

    tummanruskeiden ja mustien viinirypäleiden määrä,

    koko.

    Luokittelu tapahtuu seuraavan taulukon mukaisesti:

    >TAULUKON PAIKKA>

    Valkaistujen kuivattujen viinirypäleiden ja luonnollisten kuivattujen viinirypäleiden 00 luokkaan ei sovelleta enimmäiskokoa.

    Kunkin vuoden 1 päivään maaliskuuta sallitaan hieman tummempi väri kussakin niiden sultanarusinoiden luokassa, jotka on korjattu edeltävän vuoden 1 päivään syyskuuta.

    Seuraavat kokopoikkeamat ovat sallittuja:

    a) pienemmän kokoluokan viinirypäleitä sallitaan seuraavissa rajoissa:

    3 prosenttia painosta tai lukumäärästä 00 luokassa,

    5 prosenttia painosta tai lukumäärästä muissa luokissa;

    b) suuremman kokoluokan viinirypäleitä sallitaan seuraavissa rajoissa:

    15 prosenttia painosta tai lukumäärästä 0, 1, 2, 4 ja 5 luokissa,

    30 prosenttia painosta tai lukumäärästä 21, 22 ja 24 luokissa.

    IV. Merkitseminen

    Kussakin yksittäisessä pakkauksessa on oltava seuraavat tiedot selvin ja pysyvin kirjaimin, jotka esiintyvät yhdessä jollakin pakkauksen suurimmista sivuista ja siten, että ne voidaan havaita täysin selvästi ulkopuolelta.

    A. Tunnistusmerkinnät

    Jalostajan, jakelijan, maahantuojan, maastaviejän tai myyjän nimi, osoite ja tavaramerkki.

    B. Tuotteen laji

    "Sultanarusina" tai "luonnollinen sultanarusina".

    C. Tuotteen alkuperä

    Tuotantomaa ja tarvittaessa tuotantoalue tai kansallinen, alueellinen taikka paikallinen nimi.

    D. Kaupalliset tiedot

    Luokka,

    nettopaino ja vapaaehtoisesti maininta "pakkaushetkellä",

    satovuosi.

    Kuljetuspakkauksissa on oltava jalostajan nimi ja osoite tai toimivaltaisten viranomaisten hyväksymä tunnus. Niissä on oltava myös viittaus, josta käy ilmi, että laatutarkastus on tehty.

    B. KORINTIT

    I. Luokittelu ja viat

    Korintit luokitellaan kolmeen luokkaan: extra choicest, choicest ja choice. Yleisiä vikoja sallitaan, jos ne eivät ylitä eri luokille asetettuja rajoja.

    Korinttien luokittelu perustuu seuraaviin perusteisiin:

    väri,

    vesipitoisuus,

    vieraat aineet (kivet, metallinpalaset, lapakon osat ja muut),

    litteät viinirypäleet,

    punertavat viinirypäleet,

    vioittuneet viinirypäleet,

    suuret vinirypäleet, toisin sanoen suuremmat kuin 8,5 millimetriä,

    pienet viinirypäleet, toisin sanoen pienemmät kuin 4 millimetriä,

    viinirypäleet, joiden kantaa ei ole poistettu.

    Korinttien luokitteluun sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

    >TAULUKON PAIKKA>

    Poikkeustapauksissa, joissa toimivaltaiset viranomaiset löytävät erästä enintään yhden siemenen, erää pidetään kuitenkin siemenettöminä.

    II. Kokoluokittelu

    Korinttien koko määritetään samalla kertaa

    perustuen siihen, läpäisevätkö viinirypäleet seulan, jonka reikien läpimitta on määritetty,

    siihen, pysyvätkö viinirypäleet seulassa, jonka reikien läpimitta on pienempi kuin aiemmin käytetyn.

    Nimet ja kokovaatimukset ovat seuraavat:

    >TAULUKON PAIKKA>

    Siftings-kokoluokan korintit voidaan luokitella ainoastaan choicest- tai choice-luokkaan.

    III. Sallitut poikkeamat

    Seuraavat laatu- ja kokopoikkeamat ovat sallittuja:

    A. Sallitut laatupoikkeamat

    i) Extra choicest -luokka

    Lukumäärästä 5 prosenttia viinirypäleitä, jotka eivät täytä tämän luokan värivaatimuksia, mutta jotka täyttävät seuraavaksi alempana olevan luokan vaatimukset (choicest).

    ii) Choicest-luokka

    Lukumäärästä 10 prosenttia viinirypäleitä, jotka eivät täytä tämän luokan värivaatimuksia, mutta jotka täyttävät seuraavaksi alempana olevan luokan vaatimukset (choice).

    B. Sallitut kokopoikkeamat

    Kaikissa luokissa: 5 prosenttia lukumäärästä viinirypäleitä, jotka eivät täytä kyseisen kokoluokan vaatimuksia, mutta jotka täyttävät seuraavaksi alempana olevan luokan vaatimukset. Siftings-kokoluokan enimmäispoikkeama on kuitenkin ainoastaan 1,5 prosenttia niiden viinirypäleiden lukumäärästä, joiden kokoluokka on pienempi kuin 4 mm.

    IV. Merkitseminen

    Kussakin pakkauksessa on oltava selvin ja pysyvin kirjaimin seuraavat tiedot:

    A. Tunnistusmerkinnät

    Jalostajan, jakelijan, maahantuojan, maastaviejän tai myyjän nimi, osoite ja tavaramerkki.

    B. Tuotteen laji

    Korintit ja niiden nimi.

    C. Tuotteen alkuperä

    Tuotantomaa

    D. Kaupalliset tiedot

    kuivattujen viinirypäleiden luokka,

    kokoluokka, joka ilmaistaan vastaavalla nimellä,

    nettopaino ja vapaaehtoisesti maininta "pakkaushetkellä",

    satovuosi.

    Kuljetuspakkauksissa on oltava jalostajan nimi ja osoite tai toimivaltaisten viranomaisten hyväksymä tunnus. Niissä on oltava myös viittaus, josta käy ilmi, että laatutarkastus on tehty.

    C. PAKKAAMINEN

    Kuivatut viinirypäleet on pakattava siten, että hedelmien laatu suojataan ja säilytetään sopivalla tavalla. Seuraavia edellytyksiä on noudatettava:

    a) pakkausaineiden on oltava uusia ja puhtaita;

    b) pakkausten tai kuljetuspakkausten sulkemiseen käytettävien liima-aineiden on oltava myrkyttömiä, ja ne eivät saa pilata hedelmiä millään tavoin;

    c) puulaatikoita, jotka on valmistettu puusta, esimerkiksi männystä, joka saattaa antaa kuivattuihin viinirypäleisiin poikkeavan hajun, ei saa käyttää tuotetta lähinnä olevissa pakkauksissa;

    d) pakkaamisessa ei saa käyttää niittejä;

    e) yksittäisiin pakkauksiin pakattujen tuotteiden, jotka on pakattu edelleen samaan ulompaan pakkaukseen (kuljetuspakkaukseen), ulomman pakkauksen sisällön nettopaino ei saa olla suurempi kuin 15 kilogrammaa;

    f) kuivattuja viinirypäleitä, jotka ovat peräisin eri sadoista, ei saa pakata samaan yksittäiseen pakkaukseen.

    LIITE IV

    TARKASTUSPÖYTÄKIRJA

    A. SULTANARUSINAT

    >KAAVION ALKU>

    Jalostajan nimiSultanarusi-

    noiden luokka

    Näytteen

    paino

    Erän tunnistusmerkintä

    tai jalostusajanjakso

    Määrä,

    jota näyte

    koskee

    Selvitys tarkastuksestaTulosLukumäärä 1. Lapakon osia 2,5 kilogrammassa

    Painoprosenttia

    2. Vesipitoisuus

    3. Viinirypäleitä, joiden kantaa ei ole poistettu

    4. Kypsymättömiä tai kehittymättömiä viinirypäleitä

    5. Sokeroituneita viinirypäleitä

    6. Vioittuneita viinirypäleitä, mukaan lukien murskaantuneet viinirypäleet

    7. Sairaita viinirypäleitä

    8. Näkymättömiä vieraita aineita

    Vaatimuksia noudatettu

    (kyllä/ei)

    9. Viinirypäleet ovat kokonaan irrallaan toisistaan ja vailla tahmeutta

    10. Väri ja värin tasaisuus

    11. Koko

    12. Pakkaaminen ja merkitseminen

    Muita huomautuksia

    Päivämäärä: Allekirjoitus:

    >KAAVION LOOPU>

    B. KORINTIT

    >KAAVION ALKU>

    Jalostajan nimiSultanarus-

    inoiden luokka

    Näytteen

    paino

    Erän tunnistusmerkintä

    tai jalostusajanjakso

    Määrä,

    jota näyte

    koskee

    Selvitys tarkastuksestaTulosLukumäärä 1. Lapakon osia 2,5 kilogrammassa

    Painoprosenttia

    2. Vesipitoisuus

    Prosenttia lukumäärästä

    3. Muita sallittuja vieraita aineita kuin kantoja

    4. Litteitä viinirypäleitä

    5. Punertavia viinirypäleitä

    6. Vioittuneita viinirypäleitä

    7. Suuria viinirypäleitä

    8. Pieniä viinirypäleitä

    9. Viinirypäleitä, joiden kantaa ei ole poistettu

    Vaatimuksia noudatettu

    (kyllä/ei)

    10. Viinirypäleet ovat kokonaan irrallaan toisistaan ja vailla tahmeutta

    11. Väri ja värin tasaisuus

    12. Koko

    13. Merkitseminen

    Muita huomautuksia

    Päivämäärä: Allekirjoitus:

    >KAAVION LOOPU>

    Top