Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02012D0392-20140716

    Consolidated text: Neuvoston päätös 2012/392/YUTP, annettu 16 päivänä heinäkuuta 2012 , Euroopan unionin YTPP-operaatiosta Nigerissä (EUCAP Sahel Niger)

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2012/392/2014-07-16

    2012D0392 — FI — 16.07.2014 — 003.001


    Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

    ►B

    NEUVOSTON PÄÄTÖS 2012/392/YUTP,

    annettu 16 päivänä heinäkuuta 2012,

    Euroopan unionin YTPP-operaatiosta Nigerissä (EUCAP Sahel Niger)

    (EYV L 187, 17.7.2012, p.48)

    Muutettu:

     

     

    Virallinen lehti

      No

    page

    date

     M1

    NEUVOSTON PÄÄTÖS 2013/368/YUTP, annettu 9 päivänä heinäkuuta 2013,

      L 189

    13

    10.7.2013

     M2

    NEUVOSTON PÄÄTÖS 2013/533/YUTP, annettu 28 päivänä lokakuuta 2013,

      L 288

    68

    30.10.2013

    ►M3

    NEUVOSTON PÄÄTÖS 2014/482/YUTP, annettu 22 päivänä heinäkuuta 2014,

      L 217

    31

    23.7.2014




    ▼B

    NEUVOSTON PÄÄTÖS 2012/392/YUTP,

    annettu 16 päivänä heinäkuuta 2012,

    Euroopan unionin YTPP-operaatiosta Nigerissä (EUCAP Sahel Niger)



    EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 28 artiklan, 42 artiklan 4 kohdan ja 43 artiklan 2 kohdan,

    ottaa huomioon unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ehdotuksen,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Neuvosto ilmaisi 21 päivänä maaliskuuta 2011 tyytyväisyytensä Sahelin turvallisuutta ja kehitystä koskevaan Euroopan unionin strategiaan ja korosti, että unioni on ollut jo pitkään kiinnostunut turvattomuuden vähentämisestä ja kehityksen edistämisestä Sahelin alueella. Aivan viime aikoina terroritekojen lisääntyminen ja Libyan konfliktin seuraukset ovat lisänneet paineita suojella unionin kansalaisia ja etuja alueella ja estää kyseisten uhkien leviäminen unioniin ja auttaa samalla vähentämään alueellisia turvallisuusuhkia.

    (2)

    Neuvosto hyväksyi 23 päivänä maaliskuuta 2012 Sahelissa mahdollisesti toteutettavan yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan (YTPP) siviilioperaation kriisinhallinnan toiminta-ajatuksen.

    (3)

    Nigerin pääministeri osoitti 1 päivänä kesäkuuta 2012 unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkealle edustajalle, jäljempänä ’korkea edustaja’, suunnitteilla olevan YTPP-operaation johdosta kutsukirjeen, jossa se suhtautui myönteisesti unionin osallistumiseen YTPP-operaatioon, jonka tavoitteena on vahvistaa Nigerin turvallisuusjoukkojen valmiuksia erityisesti terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden tehokkaaseen, johdonmukaiseen ja koordinoituun torjuntaan.

    (4)

    Valvontavoimavara (Watch-Keeping Capability) olisi aktivoitava EUCAP SAHEL Nigeriä varten.

    (5)

    EUCAP SAHEL Nigeriä toteutetaan tilanteessa, joka saattaa huonontua ja joka voi haitata Euroopan unionista tehdyn sopimuksen (SEU) 21 artiklassa esitettyjen unionin ulkoisen toiminnan tavoitteiden saavuttamista,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:



    1 artikla

    Operaatio

    Unioni perustaa Euroopan unionin YTPP-operaation Nigeriin tukeakseen Nigerin turvallisuusalan toimijoiden terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan liittyvien valmiuksien rakentamista (EUCAP SAHEL Niger).

    ▼M3

    2 artikla

    Tavoitteet

    EUCAP Sahel Nigerin tavoitteena on osana Sahelin turvallisuutta ja kehitystä koskevan Euroopan unionin strategian täytäntöönpanoa mahdollistaa se, että Nigerin viranomaiset pystyisivät määrittelemään ja panemaan täytäntöön oman kansallisen turvallisuusstrategiansa. Lisäksi EUCAP Sahel Niger pyrkii osallistumaan terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta vastaavien Nigerin turvallisuusalan lukuisten eri toimijoiden keskinäisen integroidun, monialaisen, johdonmukaisen, kestävän ja ihmisoikeuksien huomioon ottamiseen perustuvan lähestymistavan kehittämiseen.

    3 artikla

    Tehtävät

    1.  Edellä 2 artiklassa esitettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi EUCAP Sahel Niger

    a) on valmis tukemaan Nigerin turvallisuusstrategian määrittelyä ja täytäntöönpanoa samalla, kun se neuvoo ja avustaa edelleen Nigerin turvallisuus- ja kehitysstrategian turvallisuusulottuvuuden täytäntöönpanossa;

    b) helpottaa sellaisten alueellisten ja kansainvälisten hankkeiden koordinointia, joilla Nigeriä tuetaan terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan alalla;

    c) vahvistaa oikeusvaltioperiaatetta kehittämällä rikostutkintaan liittyviä valmiuksia sekä kehittää ja toteuttaa tässä yhteydessä asianmukaisia koulutusohjelmia;

    d) tukee Nigerin turvallisuus- ja puolustusjoukkojen ylläpidettävyyden kestävää kehittämistä;

    e) osallistuu turvallisuusalan hankkeiden määrittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen.

    2.  EUCAP Sahel Niger keskittyy niihin 1 kohdassa mainittuihin toimiin, jotka osaltaan parantavat Nigerin alueen valvontaa, myös koordinoidusti Nigerin asevoimien kanssa.

    3.  EUCAP Sahel Niger ei suorita täytäntöönpanotehtäviä.

    ▼B

    4 artikla

    Komentoketju ja rakenne

    1.  EUCAP SAHEL Nigerillä on kriisinhallintaoperaationa yhtenäinen komentoketju.

    2.  EUCAP SAHEL Nigerin operaatioesikunta sijaitsee Niameyssä.

    ▼M3

    3.  EUCAP Sahel Nigerin rakenne on sen suunnitteluasiakirjojen mukainen.

    ▼M3 —————

    ▼B

    5 artikla

    Siviilioperaation komentaja

    1.  Siviilialan suunnittelu- ja toteutusvoimavaran (Civilian Planning and Conduct Capability, CPCC) johtaja toimii siviilioperaation komentajana EUCAP SAHEL Nigerissä.

    2.  Siviilioperaation komentaja vastaa EUCAP SAHEL Nigerin strategisen tason komennosta ja valvonnasta poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean (PTK) poliittisen valvonnan ja strategisen johdon alaisena ja korkean edustajan yleisen toimivallan alaisuudessa.

    3.  Siviilioperaation komentaja varmistaa, että operaatioiden toteuttamisen suhteen neuvoston päätökset ja PTK:n päätökset pannaan asianmukaisesti ja tehokkaasti täytäntöön, myös antamalla tarvittaessa operaation johtajalle strategisen tason ohjeita sekä neuvoja ja teknistä tukea.

    4.  Siviilioperaation komentaja raportoi neuvostolle korkean edustajan kautta.

    5.  Kaikki lähetettyyn henkilöstöön kuuluvat pysyvät täysin asianomaisen lähettäjävaltion viranomaisten alaisina kansallisten määräysten mukaisesti, tai asianomaisen unionin toimielimen alaisina tai Euroopan ulkosuhdehallinnon (EUH) alaisina. Kyseiset viranomaiset siirtävät henkilöstöä, ryhmiä ja yksikköjä koskevan operatiivisen johtosuhteen (OPCON) siviilioperaation komentajalle.

    6.  Siviilioperaation komentajalla on kokonaisvastuu siitä, että unionilla oleva huolellisuusvelvoite täytetään asianmukaisesti.

    7.  Siviilioperaation komentaja ja unionin Niameyssä olevan edustuston päällikkö kuulevat toisiaan tarvittaessa.

    6 artikla

    Operaation johtaja

    1.  Operaation johtaja vastaa EUCAP SAHEL Nigerin toteuttamisesta ja johtaa ja valvoo sitä operaatioalueella ja on suoraan vastuussa siviilioperaation komentajalle.

    ▼M3

    1a.  Operaation johtaja edustaa EUCAP Sahel Nigeriä sen operaatioalueella. Operaation johtaja voi siirtää henkilöstö- ja rahoitushallinnon tehtäviä EUCAP Sahel Nigerin henkilöstöön kuuluville, jotka toimivat tuolloin hänen yleisellä vastuullaan.

    ▼B

    2.  Operaation johtajalla on siviilioperaation komentajan hänelle osoittama vastuu osallistuvien valtioiden henkilöstön, ryhmien ja yksiköiden johtamisesta ja valvonnasta sekä hallinnollinen ja logistinen vastuu, johon kuuluu myös vastuu EUCAP SAHEL Nigerin käyttöön annetuista varoista, resursseista ja tiedoista.

    ▼M3

    3.  Operaation johtaja antaa EUCAP Sahel Nigerin koko henkilöstölle, myös Brysselissä olevalle tukiyksikölle, ohjeita operaation toteuttamiseksi tehokkaalla tavalla operaatioalueella sekä vastaa EUCAP Sahel Nigerin koordinoinnista ja päivittäisestä hallinnoinnista noudattaen siviilioperaation komentajan strategisen tason ohjeita.

    ▼M3 —————

    ▼B

    5.  Operaation johtaja vastaa henkilöstön kurinpidollisesta valvonnasta. Lähetetyn henkilöstön osalta kurinpitotoimista vastaa asianomainen kansallinen viranomainen kansallisten määräysten mukaisesti, tai asianomainen unionin toimielin, tai EUH.

    6.  Operaation johtaja edustaa EUCAP SAHEL Nigeriä operaatioalueella ja varmistaa operaation asianmukaisen näkyvyyden.

    7.  Operaation johtaja toimii tarvittaessa yhteistyössä muiden alueella olevien unionin toimijoiden kanssa. Operaation johtaja saa unionin Nigerissä olevan edustuston päälliköltä poliittisia ohjeita, sanotun kuitenkaan vaikuttamatta komentoketjuun.

    ▼M3 —————

    ▼B

    7 artikla

    Henkilöstö

    1.  EUCAP SAHEL Niger muodostuu pääasiassa jäsenvaltioiden, unionin toimielinten tai EUH:n lähettämästä henkilöstöstä. Kukin jäsenvaltio, unionin toimielin ja EUH vastaa lähettämäänsä henkilöstöön liittyvistä kuluista, kuten matkakuluista asemapaikkaan ja takaisin, palkoista, terveydenhuollosta sekä kulukorvauksista, lukuun ottamatta asianmukaisia päivärahoja.

    2.  Jäsenvaltio, unionin toimielin tai EUH vastaa henkilöstön lähettämiseen liittyvien, asianomaisen lähetetyn henkilön esittämien tai häntä koskevien vaatimusten ratkaisemisesta sekä sellaisten menettelyjen vireillepanosta, joihin mahdollisesti ryhdytään tätä henkilöä vastaan.

    3.  EUCAP SAHEL Niger ottaa palvelukseen sopimussuhteisesti kansainvälistä ja paikallista henkilöstöä, jos jäsenvaltioiden lähettämää henkilöstöä ei ole huolehtimaan tarvittavista tehtävistä. Jos pätevää henkilöstöä ei ole saatavissa jäsenvaltioista, voidaan osallistuvien kolmansien valtioiden kansalaisia poikkeuksellisesti ja asianmukaisesti perustelluissa tapauksissa ottaa tarvittaessa palvelukseen sopimussuhteisesti.

    ▼M3

    4.  Kansainvälisen ja paikallisen henkilöstön työehdot sekä oikeudet ja velvollisuudet määritetään EUCAP Sahel Nigerin ja asianomaisten henkilöstöön kuuluvien välisissä sopimuksissa.

    ▼B

    8 artikla

    EUCAP SAHEL Nigerin ja sen henkilöstön asema

    EUCAP SAHEL Nigerin ja sen henkilöstön asemasta, mukaan lukien tarvittaessa EUCAP SAHEL Nigerin toteuttamisen ja joustavan suorittamisen edellyttämät erioikeudet, vapaudet ja muut takeet, tehdään sopimus SEU 37 artiklan nojalla ja Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 218 artiklassa tarkoitettua menettelyä noudattaen.

    9 artikla

    Poliittinen valvonta ja strateginen johto

    1.  EUCAP SAHEL Nigerin poliittisesta valvonnasta ja strategisesta johdosta vastaa PTK neuvoston ja korkean edustajan alaisuudessa. Neuvosto valtuuttaa PTK:n tekemään asiaankuuluvat päätökset SEU 38 artiklan kolmannen kohdan mukaisesti. Tähän valtuutukseen sisältyy toimivalta nimittää operaation johtaja korkean edustajan ehdotuksesta sekä muuttaa operaation toiminta-ajatusta (CONOPS Plus) ja operaatiosuunnitelmaa (OPLAN). EUCAP SAHEL Nigerin tavoitteita ja sen päättämistä koskeva päätösvalta kuuluu edelleen neuvostolle.

    2.  PTK raportoi neuvostolle säännöllisin väliajoin.

    3.  Siviilioperaation komentaja ja operaation johtaja raportoivat PTK:lle vastuualueisiinsa kuuluvista asioista säännöllisin väliajoin ja aina tarvittaessa.

    10 artikla

    Kolmansien valtioiden osallistuminen

    1.  Unionin päätöksenteon riippumattomuutta ja sen yhteisen toimielinjärjestelmän noudattamista rajoittamatta voidaan kolmansia valtioita pyytää osallistumaan EUCAP SAHEL Nigeriin edellyttäen, että ne vastaavat lähettämästään henkilöstöstä aiheutuvista kuluista, kuten palkoista, kaikki riskit kattavasta vakuutuksesta, päivärahoista sekä matkakuluista Nigeriin ja takaisin, ja että ne osallistuvat asianmukaisesti EUCAP SAHEL Nigerin toimintakuluihin.

    2.  Kolmansilla valtioilla, jotka osallistuvat EUCAP SAHEL Niger -operaatioon, on operaation päivittäisessä hallinnoinnissa samat oikeudet ja velvollisuudet kuin jäsenvaltioilla.

    3.  Neuvosto valtuuttaa PTK:n tekemään asiaankuuluvat päätökset osallistumisehdotusten hyväksymisestä ja perustamaan osanottajien komitean.

    4.  Kolmansien valtioiden osallistumista koskevista yksityiskohtaisista järjestelyistä tehdään sopimukset SEU 37 artiklan mukaisesti, ja niiden lisäksi tehdään tarvittaessa teknisiä järjestelyjä. Jos unioni ja kolmas valtio tekevät tai ovat tehneet sopimuksen kyseisen kolmannen valtion osallistumista unionin kriisinhallintaoperaatioihin koskevista puitteista, tämän sopimuksen määräyksiä sovelletaan EUCAP SAHEL Nigerin yhteydessä.

    11 artikla

    Turvallisuus

    1.  Siviilioperaation komentaja ohjaa 5 artiklan mukaisesti operaation johtajaa turvatoimien suunnittelussa ja vastaa siitä, että EUCAP SAHEL Niger toteuttaa ne asianmukaisesti ja tehokkaasti.

    2.  Operaation johtaja vastaa EUCAP SAHEL Nigerin turvallisuudesta ja sen varmistamisesta, että EUCAP SAHEL Nigeriin sovellettavia turvallisuutta koskevia vähimmäisvaatimuksia noudatetaan SEU V osaston nojalla operatiivisiin tehtäviin unionin ulkopuolelle lähetetyn henkilöstön turvallisuutta koskevan unionin politiikan ja siihen liittyvien välineiden mukaisesti.

    3.  Operaation johtajaa avustaa turvallisuuspäällikkö (Mission Security Officer, MSO), joka raportoi operaation johtajalle ja joka on myös läheisessä toiminnallisessa suhteessa EUH:hon.

    4.  EUCAP SAHEL Nigerin henkilöstö osallistuu operaatiosuunnitelman (OPLAN) mukaisesti pakolliseen turvallisuuskoulutukseen ennen tehtäviensä aloittamista. MSO järjestää heille myös säännöllistä kertauskoulutusta operaatioalueella.

    ▼M3

    5.  Operaation johtaja huolehtii EU:n turvallisuusluokiteltujen tietojen suojaamisesta neuvoston päätöksen 2013/488/EU ( 1 ) mukaisesti.

    ▼B

    12 artikla

    Valvontavoimavara

    Valvontavoimavara (Watch-Keeping Capability) on aktivoitava EUCAP SAHEL Nigeriä varten.

    ▼M3

    12 a artikla

    Oikeudelliset järjestelyt

    EUCAP Sahel Niger -operaatiolla on, sikäli kuin se on tarpeen tämän päätöksen täytäntöön panemiseksi, valtuudet hankkia palveluja ja tarvikkeita, tehdä sopimuksia ja hallinnollisia järjestelyjä, ottaa palvelukseen henkilöstöä, avata pankkitilejä, hankkia ja pitää hallussa varoja ja maksaa operaation velkoja sekä esiintyä kantajana ja vastaajana oikeudenkäynneissä.

    ▼M3

    13 artikla

    Rahoitusjärjestelyt

    1.  EUCAP Sahel Nigeriin liittyviin menoihin tarkoitettu rahoitusohje 16 päivän heinäkuuta 2012 ja 31 päivän lokakuuta 2013 väliselle ajalle on 8 700 000 euroa.

    EUCAP Sahel Nigeriin liittyviin menoihin tarkoitettu rahoitusohje 1 päivän marraskuuta 2013 ja 15 päivän heinäkuuta 2014 väliselle ajalle on 6 500 000 euroa.

    EUCAP Sahel Nigeriin liittyviin menoihin tarkoitettu rahoitusohje 16 päivän heinäkuuta 2014 ja 15 päivän heinäkuuta 2015 väliselle ajalle on 9 155 000 euroa.

    2.  Kaikkia menoja hallinnoidaan unionin yleiseen talousarvioon sovellettavien sääntöjen ja menettelyjen mukaisesti. Kolmansien valtioiden ja isäntävaltion kansalaiset voivat osallistua sopimuksia koskeviin tarjouskilpailuihin. EUCAP Sahel Niger voi komission hyväksynnän saatuaan sopia jäsenvaltioiden, isäntävaltion, osallistuvien kolmansien valtioiden ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa teknisistä järjestelyistä, jotka koskevat laitteiden ja palvelujen toimittamista ja toimitilojen tarjoamista EUCAP Sahel Nigerille.

    3.  EUCAP Sahel Niger vastaa talousarvionsa toteuttamisesta. EUCAP Sahel Niger allekirjoittaa tätä koskevan sopimuksen komission kanssa.

    4.  Rajoittamatta sitä, mitä Euroopan unionin Nigerissä toteutettavan YTPP-operaation (EUCAP Sahel Niger) asemaa koskevassa Euroopan unionin ja Nigerin tasavallan välisessä sopimuksessa ( 2 ) määrätään, EUCAP Sahel Niger vastaa toimeksiannon täytäntöönpanosta aiheutuvista vaatimuksista ja velvoitteista 16 päivästä heinäkuuta 2014 alkaen, lukuun ottamatta vaatimuksia, jotka liittyvät operaation johtajan vakaviin väärinkäytöksiin, joista hän on vastuussa.

    5.  Rahoitusjärjestelyjen täytäntöönpano ei vaikuta 4, 5 ja 6 artiklassa säädettyyn johtamisjärjestelyyn eikä EUCAP Sahel Nigerin operatiivisiin vaatimuksiin, joihin sisältyy laitteiden yhteensopivuus ja operaation ryhmien yhteistoimintakyky.

    6.  Menot ovat rahoituskelpoisia 16 päivästä heinäkuuta 2012 alkaen.

    ▼M3

    13 a artikla

    Hankeyksikkö

    1.  EUCAP Sahel Nigerillä on hankeyksikkö hankkeiden määrittämistä ja toteuttamista varten. EUCAP Sahel Niger avustaa ja ohjeistaa tarvittaessa jäsenvaltioiden ja kolmansien valtioiden omalla vastuullaan toteuttamia hankkeita EUCAP Sahel Nigerin toimeksiantoon liittyvillä aloilla ja sen tavoitteiden tukemiseksi.

    2.  EUCAP Sahel Nigerillä on lupa käyttää jäsenvaltioiden tai kolmansien valtioiden rahoitusosuuksia pannakseen täytäntöön hankkeen, jos kyseinen hanke on todettu tukevan johdonmukaisesti EUCAP Sahel Nigerin muita toimia, ja se:

    a) sisältyy tämän päätöksen talousarviovaikutuksia koskevaan selvitykseen; tai

    b) on EUCAP Sahel Nigerin toimeksiannon aikana otettu mukaan talousarviovaikutuksia koskevaan selvitykseen operaation johtajan pyynnöstä talousarviovaikutuksia koskevaan selvitykseen tehdyllä muutoksella.

    EUCAP Sahel Niger tekee osallistuvien valtioiden kanssa sopimuksen, johon sisällytetään erityisesti erityiset menettelyt kolmansien osapuolien valitusten käsittelemiseksi tapauksissa, joissa valitus koskee EUCAP Sahel Nigerin toimista tai laiminlyönneistä aiheutuneita vahinkoja niiden varojen käytössä, jotka nämä valtiot ovat antaneet käyttöön. Rahoitukseen osallistuvat valtiot eivät missään tapauksessa voi katsoa unionin tai korkean edustajan olevan vastuussa EUCAP Sahel Nigerin toimien tai laiminlyöntien seurauksista näiden valtioiden käyttöön antamien varojen käytössä.

    3.  PTK:n on annettava suostumuksensa kolmansien valtioiden hankeyksikön rahoitukseen osallistumisen hyväksynnälle.

    ▼B

    14 artikla

    Unionin toimien johdonmukaisuus ja koordinointi

    1.  Korkea edustaja varmistaa, että tämän päätöksen täytäntöönpano on johdonmukainen unionin koko ulkoisen toiminnan kanssa, unionin kehitysohjelmat mukaan lukien.

    2.  Nigerissä toteutettavien unionin toimien johdonmukaisuuden varmistamiseksi operaation johtaja sovittaa toimintansa yhteen Niameyssä sijaitsevan unionin edustuston kanssa, sanotun kuitenkaan vaikuttamatta komentoketjuun.

    3.  Operaation johtaja koordinoi toimintansa tiiviisti Nigerissä läsnä olevien jäsenvaltioiden operaatioiden johtajien kanssa.

    15 artikla

    Tietojen luovuttaminen

    1.  Korkealla edustajalla on valtuudet luovuttaa tarvittaessa ja EUCAP SAHEL Nigerin tarpeiden mukaisesti tähän päätökseen osallistuville kolmansille valtioille EUCAP SAHEL Nigeriä varten tuotettuja EU:n turvallisuusluokiteltuja tietoja ”CONFIDENTIEL UE / EU CONFIDENTIAL” -tasolle saakka päätöksen ►M3  2013/488/EU ◄ mukaisesti.

    2.  Jos kyseessä on tarkasti määritelty ja välitön operatiivinen tarve, korkealla edustajalla on lisäksi valtuudet luovuttaa isäntävaltiolle EUCAP SAHEL Nigeriä varten tuotettuja EU:n turvallisuusluokiteltuja tietoja ”RESTREINT UE / EU RESTRICTED” -tasolle saakka päätöstä ►M3  2013/488/EU ◄ noudattaen. Tätä varten vahvistetaan korkean edustajan ja isäntävaltion toimivaltaisten viranomaisten väliset järjestelyt.

    3.  Korkealla edustajalla on valtuudet luovuttaa tähän päätökseen liittyville kolmansille valtioille EUCAP SAHEL Nigeriä koskeviin neuvoston keskusteluihin liittyviä Euroopan unionin turvallisuusluokittelemattomia asiakirjoja, joita koskee neuvoston työjärjestyksen ( 3 ) 6 artiklan 1 kohdan mukainen salassapitovelvollisuus.

    4.  Korkea edustaja voi siirtää 1–3 kohdassa tarkoitetut valtuudet sekä valtuudet sopia 2 kohdassa tarkoitetuista järjestelyistä alaisuudessaan oleville henkilöille, siviilioperaation komentajalle ja/tai operaation johtajalle.

    16 artikla

    Voimaantulo ja voimassaoloaika

    Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.

    ▼M3

    Sitä sovelletaan 15 päivään heinäkuuta 2016.



    ( 1 ) Neuvoston päätös 2013/488/EU, annettu 23 päivänä syyskuuta 2013, EU:n turvallisuusluokiteltujen tietojen suojaamista koskevista turvallisuussäännöistä (EUVL L 274, 15.10.2013, s. 1).

    ( 2 ) EUVL L 242, 11.9.2013, s. 2.

    ( 3 ) Neuvoston päätös 2009/937/EU, annettu 1 päivänä joulukuuta 2009, neuvoston työjärjestyksen vahvistamisesta (EUVL L 325, 11.12.2009, s. 35).

    Top