Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31986L0295

    Neuvoston direktiivi 86/295/ETY, annettu 26 päivänä toukokuuta 1986, tiettyihin rakennuskoneisiin kaatumisen varalta asennettuja suojarakenteita (ROPS) koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä

    EYVL L 186, 8.7.1986, p. 1–9 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Tämä asiakirja on julkaistu erityispainoksessa (FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/1995; Kumoaja 31991L0368

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dir/1986/295/oj

    31986L0295

    Neuvoston direktiivi 86/295/ETY, annettu 26 päivänä toukokuuta 1986, tiettyihin rakennuskoneisiin kaatumisen varalta asennettuja suojarakenteita (ROPS) koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä

    Virallinen lehti nro L 186 , 08/07/1986 s. 0001 - 0009
    Suomenk. erityispainos Alue 13 Nide 15 s. 0162
    Ruotsink. erityispainos Alue 13 Nide 15 s. 0162


    NEUVOSTON DIREKTIIVI,

    annettu 26 päivänä toukokuuta 1986,

    tiettyihin rakennuskoneisiin kaatumisen varalta asennettuja suojarakenteita (ROPS) koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä (86/295/ETY)

    EUROOPAN YHTEISÖJEN NEUVOSTO, joka

    ottaa huomioon Euroopan talousyhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 100 artiklan,

    ottaa huomioon komission ehdotuksen(1),

    ottaa huomioon Euroopan parlamentin lausunnon(2),

    ottaa huomioon talous- ja sosiaalikomitean lausunnon(3),

    sekä katsoo, että

    joissakin jäsenvaltioiden kansallisissa säännöksissä käsitellään tiettyihin rakennuskoneluokkiin kaatumisen varalta asennettujen suojarakenteiden suunnittelua, rakennetta ja testausta, joissa vaaditaan, että tällaiset rakennuskoneet varustetaan edellä tarkoitetuilla suojarakenteilla; tämä tilanne aiheuttaa todennäköisesti esteitä yhteisön sisäiselle kaupalle; nämä säännökset on tarkoitettu suojelemaan koneen käyttäjää; sen vuoksi on tarpeen lähentää näitä säännöksiä,

    rakennuskoneisiin ja -laitteisiin liittyviä yleisiä määräyksiä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä 17 päivänä syyskuuta 1984 annetussa neuvoston direktiivissä 84/532/ETY(4) on määritelty sarja yhteisiä menettelyjä tällaisten rakennuskoneiden saattamista markkinoille ja käyttöön ottoa varten, erityisesti ETY-tyyppihyväksyntä, ETY-tyyppitarkastus ja ETY-omavastuinen varmentaminen; olisi annettava säännöksiä tiettyihin rakennuskoneisiin kaatumisen varalta asennettuja suojarakenteita koskevasta ETY-tyyppitarkastusmenettelystä, joka on yhdistetty ETY-tarkastusmenettelyyn,

    tämä direktiivi on direktiivin 84/532/ETY 3 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu erityisdirektiivi,

    laboratoriokokeista, toimintaperusteista ja taipumaa rajoittavasta tilavuudesta on määrätty kansainvälisen standardisointijärjestön (ISO) kansainvälisissä standardeissa; sen vuoksi olisi viitattava näihin nykyisiin standardeihin, ja

    tekniikan kehitys edellyttää teknisten vaatimusten nopeaa mukauttamista; direktiivin 84/532/ETY 24 artiklassa säädettyä menettelyä olisi sen vuoksi käytettävä tämän direktiivin sellaisessa mukauttamisessa,

    ON ANTANUT TÄMÄN DIREKTIIVIN:

    1 artikla

    Tätä direktiiviä sovelletaan rakennuskoneisiin kaatumisen varalta asennettuihin suojarakenteisiin (ROPS), jotka on lueteltu ISO-standardin 3471 2.1 kohdassa, toinen painos 15 päivänä syyskuuta 1980, jäljempänä 'ISO-standardi 3471/2'.

    2 artikla

    Jäsenvaltioiden on toteutettava kaikki tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, että 1 artiklassa tarkoitettuja rakennuskoneita ei voida saattaa markkinoille, ellei niitä ole varustettu kaatumisen varalta sopivilla suojarakenteilla, jotka ovat tämän direktiivin ja sen rakennetyypin mukaisia, joka on läpäissyt direktiivin 84/532/ETY mukaisen ETY-tyyppitarkastuksen. Näitä rakenteita kutsutaan jäljempänä "ETY-suojarakenteiksi".

    3 artikla

    1. Direktiivin 84/532/ETY 9 artiklassa tarkoitetut hyväksytyt laitokset eivät saa antaa ETY-tyyppitarkastustodistusta, ellei ETY-suojarakennetyyppi noudata tämän direktiivin liitteen I määräyksiä.

    ETY-tyyppitarkastustestit voidaan suorittaa valmistajan laboratoriossa hyväksytyn laitoksen valvonnassa.

    2. Kaikkien ETY-suojarakennetta koskevien ETY-tyyppitarkastushakemusten mukana on oltava tämän direktiivin liitteen II mallin mukainen ilmoituslomake.

    3. Hyväksytyn toimielimen on poiketen direktiivistä 84/532/ETY laadittava tämän direktiivin liitteen III mallin mukainen testausseloste ja annettava tämän direktiivin liitteen V mallin mukainen ETY-tyyppitarkastustodistus jokaiselle ETY-suojarakennetyypille, joka on läpäissyt tämän direktiivin liitteessä I tarkoitetut testit ja tarkastukset.

    4. Poiketen direktiivin 84/532/ETY liitteessä I olevasta 4.2 kohdasta, vain jäsenvaltiot ja komissio voivat saada tämän direktiivin liitteessä III tarkoitetun testausselosteen, osa A, ja tarvittaessa osan B tekniset tiedot.

    ETY-tyyppitarkastustodistuksen antaneen hyväksytyn toimielimen on toimitettava edelleen edellä tarkoitettu asiakirja jonkin jäsenvaltion tai komission asianmukaisesti vahvistetusta vaatimuksesta.

    4 artikla

    1. Jokaisen ETY-suojarakenteen mukana on oltava direktiivin 84/532/ETY 18 artiklan 1 kohdan mukainen standardinmukaisuustodistus.

    2. ETY-suojarakenteen valmistajan on kiinnitettävä jokaiseen rakenteeseen helposti luettava, pysyvä ja kestävä ETY-standardinmukaisuusmerkki, josta on annettu malli liitteessä IV, sekä ISO-standardin 3471/2 9 kohdan mukainen merkki.

    5 artikla

    1. Valmistajan tai tämän yhteisöön sijoittautuneen edustajan on aikoessaan aloittaa sellaisten suojarakenteiden tuotannon, joille on annettu ETY-tyyppitarkastustodistus:

    a) ilmoitettava ETY-tyyppitarkastustodistuksen antaneelle hyväksytylle toimielimelle:

    - valmistuspaikka tai varastointipaikka yhteisössä,

    - tuotannon tai tuonnin aloittamispäivä;

    b) päästettävä hyväksytyn laitoksen edustajat kyseisiin valmistus- tai varastointipaikkoihin tarkastusta varten ja annettava tällaisten tarkastusten kannalta kaikki tarvittavat asiaankuuluvat tiedot;

    c) annettava käyttöön hyväksytyn laitoksen pyynnöstä ja kohtuullisen ajan kuluessa tuon toimielimen valitsema testierä tarkastusta varten.

    2. ETY-merkin haltijan on järjestettävä, tuotannon tarkastus, jotta voitaisiin jatkuvin ja riittävin perustein varmistaa, että valmistetut ETY-suojarakenteet ovat testatun tyypin mukaisia käytettyjen materiaalien ja työn laadun osalta.

    6 artikla

    1. Hyväksytyn laitoksen on, tarvittaessa sen hyväksyneen jäsenvaltion ohjeiden mukaisesti, tehtävä pistokokeita todetakseen, ovatko valmistettavat ETY-suojarakenteet sen tyypin mukaisia, jolle se on antanut ETY-tyyppitarkastustodistuksen.

    Hyväksytyn laitoksen on pystyttävä näillä tarkastuksilla varmistamaan, että valmistaja todella tekee 5 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun standardinmukaisuustarkastuksen.

    Hyväksytty laitos voi myös pyytää ja valita itse testierän tarkastusta varten. Toinen liitteen I mukainen testi, johon sisältyy ETY-suojarakenteen ja mahdollisesti alustan tuhoaminen, suoritetaan vain, jos on olemassa riittävät perusteet olettaa, että rakenne ei ole hyväksytyn tyypin toimintavaatimusten mukainen.

    2. Jos valmistuspaikka sijaitsee eri jäsenvaltiossa kuin ETY-tyyppitarkastustodistuksen antanut hyväksytty viranomainen, tuo toimielin voi työskennellä yhdessä sen jäsenvaltion hyväksytyn laitoksen kanssa, jossa edellä tarkoitetut tarkastukset tapahtuvat.

    Sama koskee varastoja.

    3. Hyväksytty laitos voi omalla vastuullaan valtuuttaa yhden tai useamman laboratorion tekemään tarkistustestejä ja toimintoja.

    7 artikla

    1. Jos 6 artiklassa tarkoitetuissa tarkastuksissa todetaan, että ETY-suojarakenteet eivät ole sen tyypin mukaisia, jolle ETY-tyyppitarkastustodistus on annettu, tai että kaikki tämän direktiivin vaatimukset eivät ole täyttyneet, hyväksytyn laitoksen on toteutettava yksi seuraavista toimenpiteistä ETY-merkin haltijaa vastaan:

    a) varoitus, sekä pyyntö, että todettujen rikkomusten on lakattava määräajan kuluessa;

    b) edellä a kohdassa tarkoitettu varoitus, mutta lisäksi useampia tarkastuksia;

    c) ETY-tyyppitarkastustodistuksen tilapäinen keskeyttäminen,

    d) ETY-tyyppitarkastustodistuksen peruuttaminen.

    Nämä toimenpiteet voi toteuttaa vain ETY-tyyppitarkastustodistuksen antanut hyväksytty toimielin.

    2. Kaksi ensimmäistä toimenpidettä on toteutettava, kun erilaisuudet eivät vaikuta ETY-suojarakenteiden perusrakenteeseen tai kun rikkomukset ovat vähäisiä, eivätkä heikennä turvallisuutta millään tavoin.

    Kaksi viimeistä toimenpidettä on toteutettava, kun huomatut erilaisuudet tai rikkomukset ovat merkittäviä ja kaikissa tapauksissa, jos ne ovat vaarana turvallisuudelle.

    3. ETY-tyyppitarkastustodistuksen tilapäisestä keskeyttämisestä tai peruuttamisesta on ilmoitettava viipymättä muille hyväksytyille laitoksille ja jäsenvaltioille.

    8 artikla

    Jäsenvaltio ei saa tässä direktiivissä säädettyihin vaatimuksiin liittyvistä syistä kieltää, estää tai rajoittaa 1 artiklassa tarkoitettujen riittävällä ETY-suojarakenteella varustettujen rakennuskoneiden saattamista markkinoille, käyttöön ottoa tai käyttöä.

    9 artikla

    1. Tarvittavat muutokset liitteiden vaatimusten tekniikan kehitykseen mukauttamiseksi annetaan direktiivin 84/532/ETY 24 artiklassa säädetyn menettelyn mukaisesti.

    2. Direktiivin 84/532/ETY 21 artiklassa säädettyä menettelyä ei sovelleta.

    10 artikla

    Tämän direktiivin säännökset eivät vaikuta jäsenvaltioiden oikeuteen noudattaen perustamissopimusta säätää vaatimuksista, joita ne pitävät tarpeellisina sen varmistamiseksi, että työntekijät ovat suojattuja käyttäessään kyseisiä laitteita, edellyttäen että tämä ei tarkoita, että laitetta muutetaan tavalla, jota ei ole eritelty tässä direktiivissä.

    11 artikla

    1. Jäsenvaltioiden on annettava ja julkaistava tämän direktiivin noudattamisen edellyttämät lait, asetukset ja hallinnolliset määräykset 36 kuukauden kuluessa tämän direktiivin tiedoksi antamisesta(5), ja ilmoitettava tästä komissiolle viipymättä.

    Niiden on saatettava nämä säännökset voimaan 48 kuukauden kuluttua tämän direktiivin tiedoksi antamisesta.

    2. Jäsenvaltioiden on toimitettava tässä direktiivissä tarkoitetuista kysymyksistä antamansa kansalliset säännökset kirjallisina komissiolle.

    12 artikla

    Tämä direktiivi on osoitettu kaikille jäsenvaltioille.

    Tehty Brysselissä 26 päivänä toukokuuta 1986.

    Neuvoston puolesta

    Puheenjohtaja

    G. BRAKS

    (1) EYVL N:o C 104, 28.4.1980, s. 29

    (2) EYVL N:o C 197, 4.8.1980, s. 66

    (3) EYVL N:o C 205, 11.8.1980, s. 27

    (4) EYVL N:o L 300, 19.11.1984, s. 111

    (5) Tämä direktiivi on annettu tiedoksi jäsenvaltioille 30 päivänä toukokuuta 1986.

    LIITE I

    1. Rakennuskoneen ETY-suojarakenteen on laboratoriokokeiden ja toimintavaatimusten osalta oltava kansainvälisen ISO 3471 -standardin mukainen (toinen painos, 15 päivänä syyskuuta 1980) taipumaa rajoittavan tilavuuden perusteella, joka on määritelty kansainvälisessä ISO 3164 -standardissa (toinen painos, 1 päivänä marraskuuta 1979), sellaisena kuin se on muutettuna 1 päivänä joulukuuta 1980 annetulla muutoksella n:o 1.

    2. ISO-standardin 3471 7.5.2.7 kohdan säännökset (toinen painos, 15 päivänä syyskuuta 1980) katsotaan täytetyiksi, kun voiman F kohdistamisnopeus (esimerkiksi jos tämä on suhteessa taakan kehittävän sylinterin eteenpäin suuntautuvan liikkeen nopeuteen) ei ylitä seuraavia arvoja:

    >TAULUKON PAIKKA>

    3. ISO-standardissa 3471/2 viitataan seuraaviin standardeihin:

    - ISO-standardi 3164, toinen painos, 1 päivänä marraskuuta 1979, sellaisena kuin se on muutettuna 1 päivänä joulukuuta 1980 annetulla muutoksella N:o 1;

    - ISO-standardi 3449, kolmas painos 15 päivänä huhtikuuta 1984;

    - ISO-standardi 6165, vuoden 1978 painos;

    - ISO-standardi 898/1, vuoden 1978 painos;

    - ISO-standardi 898/2, vuoden 1980 painos.

    LIITE II

    MALLI ILMOITUSLOMAKKEESTA, JOKA ANNETAAN RAKENNUSKONEISIIN KAATUMISEN VARALTA ASENNETUN SUOJARAKENTEEN (ROPS) ETY-TYYPPITARKASTUSTA VARTEN

    1 Kyseessä olevat laitteet

    1.1 Valmistajan nimi ja osoite: .

    .

    1.2 Valmistajan mahdollisen edustajan nimi ja osoite: .

    .

    1.3 Malli: .

    1.4 Tavaramerkki tai kaupallinen merkki: .

    1.5 Tyyppimerkinnät: .

    1.6 Laitteiden massa: ........................................ kg (suurin massa kaatumisen varalta asennettu suojarakenne, tavalliset kiinnitykset ja täydet polttoainesäiliöt mukaan luettuna, mutta ilman kuljettajaa, hyötykuormaa tai hinattavia lisälaitteita)

    1.7 Kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen kiinnitys laitteeseen: irrotettava/ei irrotettava(1)

    2 Suojarakenne kaatumisen varalta (jos se ei ole laitteen valmistajan valmistama)

    2.1 Valmistajan nimi ja osoite: .

    .

    2.2 Valmistajan mahdollisen edustajan nimi ja osoite: . .

    2.3 Tavaramerkki tai kaupallinen merkki: .

    2.4 Tyyppimerkintä: .

    3 Muut mahdolliset rakennuskoneet, joihin suojarakenne kaatumisen varalta voidaan asentaa

    3.1 Valmistajan nimi ja osoite: . .

    3.2 Valmistajan mahdollisen edustajan nimi ja osoite: . .

    3.3 Malli: .

    3.4 Tavaramerkki tai kaupallinen merkki: .

    3.5 Tyyppimerkinnät: .

    3.6 Laitteiden massa: ........................................ kg (suurin massa kaatumisen varalta asennettu suojarakenne, tavalliset kiinnitykset ja täydet polttoainesäiliöt mukaan luettuna, mutta ilman kuljettajaa, hyötykuormaa tai hinattavia lisälaitteita)

    3.7 Kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen kiinnitys laitteeseen: irrotettava/ei irrotettava(2)

    (1) Tarpeeton viivataan yli.

    LIITE III

    RAKENNUSKONEISIIN KAATUMISEN VARALTA ASENNETTUJA SUOJARAKENTEITA (ROPS) KOSKEVAN TESTAUSSELOSTEEN MALLI

    Testausselosteen N:o: .......................................

    Hyväksytyn laitoksen nimi ja osoite: .

    .

    Testin tehneen laboratorion nimi ja osoite: .

    .

    Testin tehneen henkilön nimi: .

    A OSA

    1 Kuvaus ROPSista - alustaliitäntä

    1.1 Rakennuskone, jonka alustalla testi suoritettiin

    1.1.1 Valmistajan nimi ja osoite sekä valmistajan mahdollisen edustajan nimi ja osoite:

    .

    .

    1.1.2 Malli: .

    1.1.3 Tavaramerkki tai kaupallinen merkki, ja tyyppimerkintä: .

    1.1.4 Sarjanumero (tarvittaessa): .

    1.1.5 Alustan osanumero: .

    1.2 Suojarakenne kaatumisen varalta

    1.2.1 Valmistajan nimi ja osoite sekä valmistajan mahdollisen edustajan nimi ja osoite:

    .

    .

    1.2.2 Tavaramerkki tai kaupallinen merkki ja tyyppimerkintä: .

    1.2.3 Sarjanumero (tarvittaessa): .

    1.2.4 Suojarakenteen numero: .

    2 Valmistajan antamat tiedot

    2.1 Rakennuskoneen massa: ....................................... kg (suurin massa kaatumisen varalta asennettu suojarakenne, normaalit kiinnitykset ja täydet polttoainesäiliöt mukaan luettuna, mutta ilman kuljettajaa, hyötykuormaa tai hinattavia lisälaitteita).

    2.2 Taipumaa rajoittavan tilavuuden DLV järjestely piirroksen n:o ....................................... mukaisesti (testausselosteen liitetty tarkka piirros mittakaavassa 1:10. Sivukuva ja kuva edestä kaatumisen varalta asennetusta suojarakenteesta ja ympäröivistä osista, joissa on osoitettu istuinta ja taipumaa rajoittava tilavuus DLV oikeissa kohdissa. Ilmoitetaan kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen tärkeimmät mitat.

    3 Laskelma pienimmistä toimintavaatimuksista

    3.1 Voima F ....................................... N sivukuormituksessa

    3.2 Energian absorboituminen U ....................................... J sivukuormituksessa

    3.3 M:n arvo ....................................... kg pystykuormituksessa

    4 Vahvistus

    4.1 Pienimmät toimintavaatimukset, jotka on eritelty ISO 3471:ssa, toinen painos 15 päivänä syyskuuta 1980, täyttyivät tässä testissä, kun rakennuskoneen massa oli ....................................... kg.

    4.2 Testauspäivä: .

    B OSA

    1 Mittausvälineet

    1.1 Kuvaus käytetyistä välineistä: .

    1.2 ISO-standardin 3471, toinen painos 15 päivänä syyskuuta 1980, mukaisesti käytettyjen välineiden tarkkuus: .

    .

    .

    2 Valokuvat (yksi edestä tai takaa otettu valokuva testilaitteistosta ja yksi siltä sivulta otettu kuva, johon taakka kohdistuu)

    2.1 Ennen sivukuormituksen kohdistamista

    2.2 Suurimman sivukuormituksen hetkellä tai lähellä sitä

    2.3 Ennen pystykuormituksen kohdistamista

    2.4 Suurimman pystykuormituksen hetkellä tai lähellä sitä

    3 Mittaustulokset

    3.1 Sivukuormitus

    3.1.1 Suurin kohdistettu voima energian abosorboitumisen saavuttamisen tai ylittämisen jälkeen ilman, että mikään kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen (ROPS) osa tai jäljitelty maataso tunkeutui taipumaa rajoittavaan tilavuuteen DLV: ....................................... N

    3.1.2 Suurin absorboitunut energia ilman, että mikään kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen (ROPS) osa tai jäljitelty maataso tunkeutui taipumaa rajoittavaan tilavuuteen DLV: ....................................... J

    3.2 Pystykuormitus

    Suurin kannatettu taakka ilman, että mikään kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen (ROPS) osa tai jäljitelty maataso tunkeutui taipumaa rajoittavaan tilavuuteen DLV: ....................................... kg

    3.3 Materiaalin lämpötila

    3.3.1 Kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen ja alustan lämpötila oli testin aikana ....................................... °C tai kaatumisen varalta asennetun suojarakenteen teräsosien 45-63:n mukaisesti Charpyn menetelmällä saadut V-lovi -iskulujuusarvot ....................................... J:llä -30 °C:ssa, kun kyseessä on ....................................... × ....................................... mm koekappale.

    3.3.2 Käytettyjen pulttien: ....................................... ja mutterien: ....................................... lujuusluokitukset.

    3.4 Voima-taipuma-käyrä

    Mukaan on liitetty ISO-standardin 3471, toinen painos 15 päivänä syyskuuta 1980, mukainen voima-taipuma käyrä.

    (Paikka) . , (aika) .

    .

    (allekirjoitus)

    LIITE IV

    ETY-STANDARDINMUKAISUUSMERKKI

    Tämän direktiivin 4 artiklan 2 kohdassa säädetty ETY-merkki on tyylitelty kirjain å kuusikulmiossa, jossa on:

    - yläosassa erillisen direktiivin sarjanumero, joka on annettu kronologisen antamisjärjestyksen mukaisesti, iso kirjain (kirjaimet), josta (joista) ilmenee valtio, jonka hyväksytty laitos antoi todistuksen (B tarkoittaa Belgiaa, D Saksan liittotasavaltaa, DK Tanskaa, F Ranskaa, I Italiaa, IRL Irlantia, L Luxemburgia, NL Alankomaita, UK Yhdistynyttä kuningaskuntaa, EL Kreikkaa, ES Espanjaa, P Portugalia) ja ETY-tyyppitarkastustodistuksen antamisvuoden kaksi viimeistä lukua; neuvosto antaa erityisdirektiivin numeron, johon ETY-tyyppitarkastustodistus viittaa, kun tämä direktiivi annetaan,

    - alaosassa ETY-tyyppitarkastustodistuksen numero.

    Jäljempänä on esimerkki tästä merkistä:

    >TAULUKON PAIKKA>

    Merkkiä ympäröivän kehän halkaisijan on oltava vähintään 20 mm.

    Standardinmukaisuusmerkki on kiinnitettävä kohtaan, joka sijaitsee tunnuslaatan välittömässä läheisyydessä tai sen päällä.

    Kun kaatumisen varalta asennettu suojarakenne ja putoavilta esineiltä suojaava rakenne (ROPS ja FOPS) on yhdistetty, on käytettävä kahta toisiaan vastaavaa standardinmukaisuusmerkkiä toistensa välittömässä läheisyydessä.

    LIITE V

    MALLI KAATUMISEN VARALTA ASENNETUN SUOJARAKENTEEN ETY-TYYPPITARKASTUSTODISTUKSESTA

    Hyväksytyn laitoksen nimi: .

    Tyyppitarkastuksen tiedoksi antaminen yhdenmukaistettujen vaatimusten suhteen: .

    . . . . .

    Tyyppitarkastuksen N:o: ........................................

    1. Luokka, merkki ja tyyppi tai kaupallinen merkki: .

    2. Valmistajan nimi ja osoite: . .

    3. Todistuksen haltijan nimi ja osoite: . .

    4. Tyyppitarkastukseen jättämispäivä: .

    5. Seuraavien yhdenmukaistettujen vaatimusten suhteen: .

    6. Testauslaboratorio: . .

    7. Laboratorion kertomuksen päivämäärä ja numero: .

    8. Tyyppitarkastuksen päivämäärä: .

    9. Tähän todistukseen on liitetty seuraavat asiakirjat, joissa on edellä kuvattu tyyppitarkastusnumero: . .

    10. Alustan tyyppi ja numero, jolle testit suoritettiin: . .

    11. Rakennuskoneen massa, jolle testit suoritettiin: . .

    12. Mahdollisia lisätietoja: . . . . .

    . ,(Paikka) . (aika) . (allekirjoitus)

    Top