Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2013/075A/01

    Ilmoitus avoimesta kilpailusta — EPSO/AD/249/13

    EUVL C 75A, 14.3.2013, p. 1–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    14.3.2013   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    CA 75/1


    ILMOITUS AVOIMESTA KILPAILUSTA

    EPSO/AD/249/13

    (2013/C 75 A/01)

    Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO) järjestää todistuksiin ja kokeisiin perustuvan avoimen kilpailun laatiakseen varallaololuettelon myöhempää palvelukseen ottamista varten.

    HALLINTOVIRKAMIEHET (AD 7)

    seuraavilla aloilla:

    1.

    MAKROTALOUSTIEDE

    2.

    RAHOITUSTIEDE

    Kilpailun tarkoituksena on laatia varallaololuettelot Euroopan unionin toimielimissä avoimina olevien virkojen täyttämiseksi.

    Hakijoiden tulisi ennen hakemuksen tekemistä lukea tarkkaan avoimia kilpailuja koskeva opas, joka on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä C 270 A (7. syyskuuta 2012) ja EPSOn verkkosivuilla.

    Opas on olennainen osa tätä kilpailuilmoitusta, ja se helpottaa kilpailumenettelyä ja rekisteröitymistä koskevien sääntöjen ymmärtämistä.

    SISÄLLYS

    I

    YLEISTÄ

    II

    TYÖTEHTÄVÄT

    III

    EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

    IV

    ALKUKARSINTAKOKEET

    V

    KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA TODISTUSASIAKIRJOJEN ARVIOINTI

    VI

    ARVIOINTI (ASSESSMENT CENTRE-MENETELMÄ)

    VII

    VARALLAOLOLUETTELOT

    VIII

    HAKEMINEN

    LIITTEET

    I   YLEISTÄ

    1.

    Varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden määrä kutakin alaa kohti

    Ala 1 = 37

    Ala 2 = 27

    2.

    Huomautukset

    Tässä kilpailussa on kaksi alaa. Hakija voi rekisteröityessään valita vain yhden näistä aloista.

    Valinta on tehtävä sähköisen rekisteröitymisen yhteydessä, eikä sitä ole mahdollista muuttaa sen jälkeen, kun hakija on vahvistanut ja lähettänyt sähköisen hakulomakkeen.

    II   TYÖTEHTÄVÄT

    Tehtäväkuvaukset ovat liitteissä.

    III   EDELLYTYKSET KILPAILUUN OSALLISTUMISELLE

    Hakijan on sähköisen rekisteröitymisen päättymispäivänä täytettävä kaikki seuraavat yleiset ja erityiset edellytykset:

    1.

    Yleiset edellytykset

    a)

    Hakija on jonkin Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen.

    b)

    Hakijalla on täydet kansalaisoikeudet.

    c)

    Hakija on täyttänyt asevelvollisuutta koskevan lainsäädännön mukaiset velvollisuutensa.

    d)

    Hakija täyttää tehtävien hoitamisen edellyttämät hyvää mainetta koskevat vaatimukset.

    2.

    Erityiset edellytykset

    2.1

    Tutkinnot ja todistukset

    Ks. liitteiden kohta 2.

    2.2

    Työkokemus

    Ks. liitteiden kohta 3.

    2.3

    Kielitaito (1)

     

    kieli 1

    Pääkieli

    Euroopan unionin yhden virallisen kielen perusteellinen taito.

    ja

     

    kieli 2

    Toinen kieli (muu kuin kieli 1)

    tyydyttävä englannin, ranskan tai saksan kielen taito.

    Euroopan unionin tuomioistuimen (suuri jaosto) asiassa C-566/10 P, Italia v. komissio, antaman tuomion mukaan EU:n toimielinten on ilmoitettava syyt toisen kielen valintavaihtoehtojen rajoittamiselle tässä kilpailussa tiettyihin unionin virallisiin kieliin.

    Toisen kielen valintavaihtoehdot tässä kilpailussa on määritetty yksikön edun mukaisesti. Nämä edut edellyttävät, että uudet työntekijät ovat heti toimintakykyisiä ja pystyvät kommunikoimaan sujuvasti päivittäisessä työssään. Muussa tapauksessa toimielinten toiminta häiriintyisi vakavasti.

    EU:n toimielinten pitkäaikaisen käytännön mukaan sisäisessä viestinnässä käytettävät kielet ovat englanti, ranska ja saksa. Ne ovat myös ulkoisessa viestinnässä ja asiakirjojen käsittelyssä tavallisimpia kieliä. Englanti, ranska ja saksa ovat myös kaikkein yleisimpiä valintoja toiseksi kieleksi silloinkin, kun kilpailuun hakijat voivat valita kielen vapaasti. Tämä osoittaa niiden olevan yleisiä myös nykyisessä koulutuksessa ja työelämässä, joten EU-virkoja hakevien voidaan odottaa hallitsevan ainakin yhtä näistä kielistä. Kun otetaan tasapuolisesti huomioon yksikön etu ja hakijoiden tarpeet ja valmiudet sekä lisäksi tämän kilpailun ala, on perusteltua järjestää kokeet näillä kolmella kielellä, jotta voidaan varmistaa, että riippumatta ensimmäisestä kielestä kaikki hakijat hallitsevat vähintään yhden kyseisistä kolmesta työkielestä. Jotta hakijoita kohdeltaisiin tasapuolisesti, heistä jokaisen eli myös niiden, joiden ensimmäinen kielivalinta on yksi kolmesta työkielestä, on suoritettava koe näistä kolmesta kielestä valitulla toisella kielellä. Arvioidessaan hakijoiden pätevyyttä tällä tavalla toimielimet voivat arvioida hakijoiden valmiuksia suoriutua alusta alkaen työtehtävistään todellisissa työoloissa. Tällä asialla ei ole vaikutusta myöhempään kielikoulutukseen henkilöstösääntöjen 45 artiklan 2 kohdassa edellytetyn kolmannen kielen taidon hankkimiseksi.

    IV   ALKUKARSINTAKOKEET

    Tietokoneella tehtävät alkukarsintakokeet järjestetään vain jos hakijoiden määrä ylittää tietyn kynnysarvon. Sen jälkeen kun hakemusten rekisteröinti on päättynyt, EPSOn pääjohtaja tekee nimittävänä viranomaisena päätöksen siitä, järjestetäänkö alkukarsintakokeet. Päätös tehdään kunkin alan osalta erikseen, ja asiasta tiedotetaan EPSO-tilin kautta.

    Valintalautakunta ratkaisee kokeiden vaikeusasteen ja hyväksyy niiden sisällön EPSOn ehdotusten perusteella.

    1.

    Kutsu

    Alkukarsintakokeisiin kutsutaan hakijat, jotka ovat vahvistaneet hakemuksensa määräaikaan mennessä (ks. jakso VIII).

    Huom.:

    1.

    Vahvistaessaan hakemuksensa hakija ilmoittaa täyttävänsä jaksossa III esitetyt yleiset ja erityiset edellytykset.

    2.

    Alkukarsintakokeita varten on varattava koepäivämäärä. Tämä on ehdottomasti tehtävä EPSO-tilin kautta ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

    2.

    Kokeiden luonne ja arvostelu

    Kokeet koostuvat monivalintakysymyksistä, joiden tarkoituksena on arvioida hakijan yleistä soveltuvuutta ja yleisiä kompetensseja seuraavilla osa-alueilla:

    Koe a)

    kielellinen päättely

    arvostelu: 0–20 pistettä

    vaadittu vähimmäispistemäärä: 10 pistettä

    Koe b)

    numeerinen päättely

    arvostelu: 0–10 pistettä

    Koe c)

    abstrakti päättely

    arvostelu: 0–10 pistettä

     

    Kokeista b ja c on saatava yhteensä vähintään 10 pistettä.

    3.

    Kokeiden kieli

    kieli 1

    V   KILPAILUUN HYVÄKSYMINEN JA TODISTUSASIAKIRJOJEN ARVIOINTI

    1.   Menettely

    Yleisten ja erityisten edellytysten täyttyminen tarkistetaan ja todistusasiakirjat arvioidaan ensin niiden tietojen perusteella, jotka hakija on antanut hakemuksen yhteydessä.

    a)

    Hakijan vastaukset yleisiä ja erityisiä edellytyksiä koskeviin kysymyksiin käydään läpi, jotta voidaan arvioida, otetaanko kyseinen henkilö luetteloon hakijoista, jotka täyttävät kaikki edellytykset kilpailuun osallistumiselle.

    Jos kilpailu käsittää alkukarsintakokeet, yleisten ja erityisten edellytysten täyttyminen tarkistetaan hakijoiden alkukarsintakokeissa saamien pistemäärien perusteella alenevassa järjestyksessä siten, että hakijoista valitaan kunkin alan osalta nimittävän viranomaisen määrittämä määrä hakijoita,

    jotka ovat saaneet alkukarsintakokeista parhaat kokonaispisteet ja kustakin kokeesta ainakin vaaditun vähimmäispistemäärän ja

    jotka täyttävät kilpailuun osallistumisen edellytykset.

    Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikkien kyseisten hakijoiden todistusasiakirjat arvioidaan. Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden sähköisiä hakemuksia ei tarkisteta.

    b)

    Seuraavaksi valintalautakunta arvioi kilpailuun osallistumisen edellytykset täyttävien hakijoiden todistusasiakirjat ja valitsee sen perusteella hakijat, joiden pätevyys (erityisesti tutkintotodistus ja työkokemus) vastaa parhaiten kilpailuilmoituksessa kuvattuja työtehtäviä ja valintakriteerejä. Tässä valinnassa tarkastellaan pelkästään vastauksia, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener). Valinta käsittää kaksi vaihetta:

    Valinnan ensimmäisessä vaiheessa tarkastellaan kullekin kysymykselle annetun painotuksen perusteella pelkästään vastauksia, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener). Ennen hakemusten läpikäymistä valintalautakunta on antanut kullekin liitteiden kohdassa 4 esitetylle valintakriteerille painotuksen asteikolla 1–3 sen mukaan, miten tärkeänä se pitää kyseistä kriteeriä. Eniten pisteitä saaneiden hakijoiden sähköiset hakemukset pääsevät valinnan toiseen vaiheeseen.

    Toiseen vaiheeseen päässeiden hakijoiden määrä on kunkin alan osalta noin yhdeksänkertainen tässä kilpailuilmoituksessa ilmoitettuun varallaololuetteloon kirjattavien hakijoiden lukumäärään verrattuna. Valintalautakunta tutkii hakijoiden vastaukset ja antaa kustakin vastauksesta 0–4 pistettä. Pistemäärä kerrotaan kullekin kysymykselle annetulla painotuksella. Sen jälkeen pistemäärät lasketaan yhteen, jotta saadaan selville hakijoiden kokonaispisteet.

    Tämän jälkeen valintalautakunta asettaa hakijat paremmuusjärjestykseen kokonaispistemäärien perusteella. Assessment centre -menetelmällä toteutettavaan arviointiin kutsuttavien hakijoiden määrä (2) on kunkin alan osalta enintään kolme kertaa niin suuri kuin varallaololuetteloon kirjattavien kilpailun läpäisseiden hakijoiden määrä. Kutsuttavien hakijoiden määrä julkaistaan EPSOn verkkosivuilla (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

    2.   Hakijoiden ilmoittamien tietojen tarkistaminen

    Assessment centre -menetelmällä toteutetun arvioinnin päätyttyä EPSO tarkistaa sen tulosten perusteella, että hakijoiden sähköisessä hakulomakkeessa ilmoittamat tiedot täyttävät yleiset edellytykset. Valintalautakunta tarkistaa erityisiin edellytyksiin liittyvät tiedot hakijoiden toimittamien todistusasiakirjojen perusteella. Todistusasiakirjojen avulla ainoastaan tarkistetaan vastaukset, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener). Jos tarkistuksessa käy ilmi, että todistusasiakirjat eivät vastaa ilmoitettuja tietoja (3), hakija hylätään.

    Tarkistukset tehdään pistemäärän perusteella alenevassa järjestyksessä niiden hakijoiden osalta, jotka ovat saaneet assessment centre -menetelmällä toteutettuun arviointiin liittyvistä kokeista (d, e, f ja g) parhaat kokonaispisteet ja kustakin kokeesta vaaditun vähimmäispistemäärän. Hakijoilta vaaditaan vähimmäispistemäärä myös soveltuvuustesteistä (a, b ja c). Tarkistamista jatketaan, kunnes hakijoita, jotka todistetusti täyttävät kaikki osallistumisedellytykset, on hyväksytty se määrä, joka varallaololuetteloon voidaan ottaa. Tämän hakijajoukon ulkopuolelle jäävien hakijoiden todistusasiakirjoja ei tarkisteta.

    VI   ARVIOINTI (ASSESSMENT CENTRE -MENETELMÄ)

    1.

    Kutsu arviointiin

    Hakijat (4),

    jotka sähköisessä rekisteröitymisessä ilmoittamiensa tietojen mukaan täyttävät jaksossa III esitetyt yleiset ja erityiset edellytykset

    ja

    jotka ovat saaneet eniten pisteitä todistusasiakirjojen arvioinnissa,

    kutsutaan päivän tai kaksi päivää kestävään assessment centre -menetelmällä (5) toteutettavaan arviointiin, joka järjestetään yleensä Brysselissä.

    2.

    Arviointi

    Hakijoita arvioidaan kolmen seuraavan seikan perusteella:

    päättelykyky (ellei sitä ole arvioitu jo alkukarsintakokeiden yhteydessä): kokeet a, b ja c

    erityiskompetenssit: koe d

    yleiset kompetenssit: kokeet e, f ja g

    päättelykyky seuraavien kokeiden (6) avulla:

    a)

    kielellisen päättelyn koe

    a)

    numeerisen päättelyn koe

    c)

    abstraktin päättelyn koe

    erityiskompetenssit valitulla alalla seuraavasti (6):

    d)

    strukturoitu haastattelu, jossa käsitellään hakijan kompetensseja valitulla alalla niiden vastausten pohjalta, jotka hakija on antanut hakemuksen osiossa ”kykyjen kartoitus” (talent screener)

    yleiset kompetenssit  (7) seuraavien kokeiden (6) avulla:

    e)

    case-tehtävä

    f)

    ryhmätyöharjoitus

    g)

    strukturoitu haastattelu, jossa tarkastellaan yleisiä kompetensseja.

    Kutakin yleistä kompetenssia arvioidaan seuraavasti:

     

    Case-tehtävä

    Ryhmätyöharjoitus

    Strukturoitu haastattelu

    Analysointi- ja ongelmanratkaisukyky

    x

    x

     

    Viestintätaidot

    x

     

    x

    Laatutietoisuus ja tuloshakuisuus

    x

     

    x

    Oppimis- ja kehittymiskyky

     

    x

    x

    Priorisointikyky ja järjestelmällisyys

    x

    x

     

    Paineensietokyky

     

    x

    x

    Yhteistyökyky

     

    x

    x

    Esimiestaidot

     

    x

    x

    3.

    Arvioinnin kielet

    Kieli 1 kokeissa a, b ja c

    Kieli 2 kokeissa d, e, f ja g

    4.

    Pistemäärä ja painotus

    Päättelykyky

    a)

    kielellinen: 0–20 pistettä

    vaadittu vähimmäispistemäärä: 10 pistettä

    b)

    numeerinen: 0–10 pistettä

    c)

    abstrakti: 0–10 pistettä

    Kokeista b ja c on saatava yhteensä vähintään 10 pistettä.

    Selviytyäkseen jatkoon hakijan on saatava vaadittu vähimmäispistemäärä kussakin kokeessa a, b ja c. Niiden pistetuloksia ei kuitenkaan lisätä muiden arviointikokeiden tuloksiin.

    Erityiskompetenssit (koe d)

    0–100 pistettä

    vaadittu vähimmäispistemäärä: 50 pistettä

    painotus: 55 prosenttia kokonaispistemäärästä

    Yleiset kompetenssit (kokeet e, f ja g)

    0–80 pistettä (10 pistettä kustakin kompetenssista)

    vaadittu vähimmäispistemäärä:

     

    3 pistettä kustakin kompetenssista

    ja

     

    40 pistettä kaikista kahdeksasta yleisestä kompetenssista yhteensä

    painotus: 45 prosenttia kokonaispistemäärästä.

    VII   VARALLAOLOLUETTELOT

    1.

    Kirjaaminen varallaololuetteloon

    Valintalautakunta kirjaa varallaololuetteloon hakijat (8),

    jotka ovat saaneet vaaditun vähimmäispistemäärän kaikista kokeista a–g ja eniten pisteitä, kun huomioon otetaan kaikki assessment centre -menetelmällä arvioidut osa-alueet d, e, f ja g (ks. jakson I kohdassa 1 ilmoitettu varallaololuetteloon kirjattavien hakijoiden lukumäärä), ja

    jotka hakemukseen liitettyjen todistusasiakirjojen perusteella täyttävät kaikki osallistumisedellytykset.

    2.

    Jaottelu

    Varallaololuettelot laaditaan aloittain ja aakkosjärjestyksessä.

    VIII   HAKEMINEN

    1.

    Sähköinen rekisteröityminen

    Hakijoiden on rekisteröidyttävä sähköisesti noudattaen EPSOn verkkosivuilla esitettyä menettelyä ja erityisesti hakuopasta.

    Määräaika (vahvistaminen mukaan lukien): 16. huhtikuuta 2013 klo 12.00 Brysselin aikaa.

    2.

    Hakemus

    Arvioitaviksi kutsuttuja hakijoita pyydetään tuomaan mukanaan (9) arviointiin täydellinen hakemus (allekirjoitettu sähköinen hakulomake sekä todistusasiakirjat).

    Tarkemmat määräykset: ks. avoimia kilpailuja koskevan oppaan kohta 6.1.


    (1)  Ks. yhteinen eurooppalainen kieliviitekehys — vaadittu taso: kieli 1 = C1, kieli 2 = B2 —

    (http://europass.cedefop.europa.eu/fi/resources/european-language-levels-cefr

    (2)  Jos hakijaa ei ole kutsuttu arviointikeskukseen, hänelle ilmoitetaan tulokset ja valintalautakunnan kullekin kysymykselle antama painotus.

    (3)  Tiedot tarkistetaan todistusasiakirjojen perusteella ennen varallaololuettelon laatimista (katso jakson VII kohta 1 ja jakson VIII kohta 2).

    (4)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kutsutaan arvioitaviksi.

    (5)  Järjestelysyistä päättelykykyä mittaavat kokeet sekä case-tehtävä (koe e) saatetaan järjestää koekeskuksissa jäsenvaltioissa erillisenä muista tämän arviointivaiheen kokeista.

    (6)  Valintalautakunta päättää sisällöstä.

    (7)  Nämä kompetenssit määritellään avoimia kilpailuja koskevan oppaan kohdassa 1.2.

    (8)  Jos useampi hakija on saanut saman pistemäärän, joka oikeuttaa viimeiselle hyväksytylle sijalle, kaikki kyseiset hakijat kirjataan varallaololuetteloon.

    (9)  Päivämäärä ilmoitetaan EPSO-tilin kautta.


    LIITE I

    ALA 1 — MAKROTALOUSTIEDE

    1.   Tehtävät

    Tällä avoimella kilpailulla haetaan palvelukseen makrotaloustieteen alalla toimivia hallintovirkamiehiä (palkkaluokka AD 7), joilla on erityisesti valmiudet monenväliseen ja maakohtaiseen seurantaan sekä politiikan analysointiin ja suunnitteluun.

    Pääasialliset tehtävät:

    Jäsenvaltioiden, euroalueen ja Euroopan unionin makrotalouden kehityksen ja talouspolitiikan seuranta.

    Makrotalouden sopeutusohjelmien suunnittelu ja toteutus.

    Empiiriset analyysit ja/tai simulointimallit, joilla tuetaan talouspolitiikan laatimista ja arviointia eri aloilla, mukaan luettuina julkinen talous, rakenneuudistukset sekä rahoituslaitokset ja -markkinat.

    Talouskehityksen ja politiikan suorituskyvyn analysoinnissa käytettävien analyyttisten välineiden ja kehysten suunnittelu.

    Talousennusteiden laatiminen Euroopan komissiolle.

    Yhteydet kansainvälisiin talous- ja rahoitusalan instituutioihin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin talouden valvonta- ja sopeutusohjelmien täytäntöönpanon aikana.

    Edellä mainittuihin tehtäviin liittyvien analyyttisten, poliittisten ja oikeudellisten asiakirjojen laatiminen sekä sisäistä käyttöä että julkaisemista varten.

    2.   Tutkinnot ja todistukset

    Hakijalla on oltava makrotaloustieteestä korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, joka on kestänyt vähintään neljä vuotta ja josta hänellä on osoituksena tutkintotodistus,

    TAI

    korkeakoulututkintoa vastaava makrotaloustieteen koulutus, joka on kestänyt vähintään kolme vuotta ja josta hänellä on osoituksena tutkintotodistus, sekä tutkinnon jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvällä alalla.

    Huom.: Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta

    3.   Työkokemus

    Vähintään kuuden vuoden työkokemus tehtäviin liittyvällä makrotalouden alalla.

    Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on hankittu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

    4.   Valintaperusteet

    Valintalautakunta ottaa todistusasiakirjojen arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

    1.

    Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä olevan tutkinnon tai todistuksen (ks. edellä 2 kohta) lisäksi tutkinto (muu kuin tohtorin tutkinto) tai todistus jollakin seuraavista aloista: kansantaloustiede, kvantitatiivinen analyysi, rahoitus tai soveltava makrotaloustiede.

    2.

    Tohtorin tutkinto jollakin seuraavista aloista: kansantaloustiede, kvantitatiivinen analyysi, rahoitus tai soveltava makrotaloustiede.

    3.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus kansainvälisessä talous- ja/tai rahoitusalan laitoksessa.

    4.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus kansallisessa julkishallinnon yksikössä, joka vastaa talous-, finanssi- tai rahapolitiikan suunnittelusta ja toteutuksesta.

    5.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus yliopistossa, korkeakoulussa, poliittisessa instituutiossa tai tutkimuslaitoksessa.

    6.

    Artikkelit vertaisarvioiduissa taloudellisissa julkaisuissa kvantitatiivisen analyysin ja mallintamisen aloilla.

    7.

    Artikkelit vertaisarvioiduissa taloudellisissa julkaisuissa makrotalouden alalla.

    8.

    Kokemus makrotalouden trendejä, valvontaa ja ennusteita koskevien teknisten ja muiden raporttien laatimisesta.

    9.

    Kokemus rakenneuudistusten ja kilpailukykyä parantavien toimien taloudellisia vaikutuksia koskevien teknisten ja muiden raporttien laatimisesta.

    10.

    Kokemus julkista taloutta sekä Euroopan talouden ohjausta ja hallintaa koskevien teknisten ja muiden raporttien laatimisesta.

    11.

    Vähintään kahden vuoden kokemus soveltavan ekonometrian alalla (esimerkiksi aikasarja- ja paneeliregressioanalyysit).

    12.

    Kokemus makrotalouden mallien (esimerkiksi DSGE-mallit) kehittämisestä ja/tai käyttämisestä.

    13.

    Työkokemus talouden sopeutusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta.


    LIITE II

    ALA 2 — RAHOITUSTIEDE

    1.   Tehtävät

    Tällä avoimella kilpailulla haetaan palvelukseen rahoitustieteen alalla toimivia hallintovirkamiehiä (palkkaluokka AD 7), joilla on erityisesti valmiudet monenväliseen ja maakohtaiseen seurantaan sekä politiikan analysointiin ja suunnitteluun.

    Pääasialliset tehtävät:

    Jäsenvaltioiden, euroalueen ja Euroopan unionin finanssimarkkinoiden tai markkinasegmenttien toiminnan seuranta ja analysointi, mukaan lukien mahdollisten markkinahäiriöiden tai väärinhinnoittelun määrittäminen.

    Jäsenvaltioiden finanssilaitosten ja -markkinoiden elinkelpoisuuden, suorituskyvyn ja kestävyyden analysointi ja arviointi, mukaan luettuina talouden sopeutusohjelman piiriin kuuluvat jäsenvaltiot.

    Teoreettiset, empiiriset tai malleihin perustuvat analyysit, joilla tuetaan finanssimarkkinoiden ja -laitosten sekä taloudellisen infrastruktuurin sääntelyyn liittyvän politiikan laatimista ja arviointia.

    Rahoitukseen, rahatalouteen ja kansantalouteen liittyvien tietojen käsittelyssä ja tulkinnassa käytettävien menetelmien, välineiden ja menettelyjen kehittäminen ja soveltaminen; tähän kuuluvat myös tiedot rahoitusvakuuksista, jotka voivat edellyttää arvioinnissa ja arvostuksessa käytettäviä pitkälle kehitettyjä kvantitatiivisia menetelmiä.

    EU:n politiikan toteuttamista tukevien finanssi-instrumenttien tai eritysrahoitusvälineiden (esimerkiksi velkainstrumenttien vakuusjärjestelmät tai riskinjakovälineet) suunnittelu, neuvotteleminen ja täytäntöönpano.

    Yhteydet kansainvälisiin talous- ja rahoitusalan instituutioihin, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin finanssimarkkinoiden talouspoliittisen valvonnan toteuttamisen aikana, mukaan lukien talouden sopeutusohjelmien seuranta.

    Edellä mainittuihin tehtäviin liittyvien analyyttisten, poliittisten ja oikeudellisten asiakirjojen laatiminen sekä sisäistä käyttöä että julkaisemista varten.

    2.   Tutkinnot ja todistukset

    Hakijalla on oltava talous- tai rahoitustieteestä korkeakoulututkintoa vastaava koulutus, joka on kestänyt vähintään neljä vuotta ja josta hänellä on osoituksena tutkintotodistus,

    TAI

    korkeakoulututkintoa vastaava talous- tai rahoitustieteen koulutus, joka on kestänyt vähintään kolme vuotta ja josta hänellä on osoituksena tutkintotodistus, sekä tutkinnon jälkeen hankittu vähintään yhden vuoden työkokemus edellä 1 kohdassa mainittuihin työtehtäviin liittyvällä alalla.

    Huom.: Tämä vähintään yhden vuoden työkokemus katsotaan erottamattomaksi osaksi tutkintoa. Sitä ei voida ottaa huomioon osana seuraavassa kohdassa vaadittua työkokemusta

    3.   Työkokemus

    Vähintään kuuden vuoden työkokemus finanssisektorin analysoinnista.

    Huomioon otetaan ainoastaan työkokemus, joka on saatu kilpailuun osallistumiseen vaadittavan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

    4.   Valintaperusteet

    Valintalautakunta ottaa todistusasiakirjojen arvioinnissa huomioon seuraavat seikat:

    1.

    Kilpailuun osallistumisen edellytyksenä olevan tutkinnon tai todistuksen (ks. edellä 2 kohta) lisäksi tutkinto (muu kuin tohtorin tutkinto) tai todistus jollakin seuraavista aloista: rahoitustiede, kansantaloustiede, yritystalous, kvantitatiiviset analyysit, tilastotiede, soveltava kansantaloustiede tai finanssimatematiikka.

    2.

    Tohtorin tutkinto jollakin seuraavista aloista: rahoitustiede, kansantaloustiede, yritystalous, kvantitatiiviset analyysit, tilastotiede, soveltava kansantaloustiede tai finanssimatematiikka.

    3.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus pankissa ja/tai muussa rahoitusalan laitoksessa.

    4.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus julkishallinnon yksikössä tai kansainvälisessä instituutiossa, joka vastaa mikro- tai makrotason vakauden valvonnasta.

    5.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus julkishallinnon yksikössä tai kansainvälisessä instituutiossa, joka laatii, hallinnoi ja toteuttaa rahoitusvakautta tukevia poliittisia toimintalinjoja.

    6.

    Vähintään kahden vuoden työkokemus yliopistossa, korkeakoulussa tai tutkimuslaitoksessa, joka on erikoistunut rahoitus- ja talousalaan.

    7.

    Vähintään kahden vuoden kokemus finanssilaitosten elinkelpoisuuden ja suorituskyvyn analysoinnista.

    8.

    Artikkelit vertaisarvioiduissa taloudellisissa julkaisuissa erityisesti kvantitatiivisen rahoitustieteen, rahoitusvakauden ja yritystalouden aloilla.

    9.

    Kokemus finanssimarkkinoiden kehitystä, rahoitusvakautta ja pankkisektorin trendejä koskevien teknisten ja muiden raporttien laatimisesta.

    10.

    Vähintään kahden vuoden kokemus soveltavan ekonometrian alalla (esimerkiksi aikasarja- ja paneeliregressioanalyysit).

    11.

    Kokemus makrotalouden mallien (esimerkiksi DSGE-mallit) kehittämisestä ja/tai käyttämisestä.

    12.

    Työkokemus talouden sopeutusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta.


    Top