Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52009PC0340

    Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevan yhteisön Progress-ohjelman perustamisesta tehdyn Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen N:o 1672/2006/EY muuttamisesta

    /* KOM/2009/0340 lopull. - COD 2009/0091 */

    52009PC0340




    [pic] | EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO |

    Bryssel 2.7.2009

    KOM(2009) 340 lopullinen

    2009/0091 (COD)

    Ehdotus

    EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

    työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevan yhteisön Progress-ohjelman perustamisesta tehdyn Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen N:o 1672/2006/EY muuttamisesta

    PERUSTELUT

    Laman suurin vaikutus kohdistuu ihmisiin: EU:n tärkeimpänä haasteena on nyt torjua kasvavaa työttömyyttä, edistää työpaikkojen syntymistä ja valmistella talouden uudistumista sekä kestävää elpymistä ja kasvua. EU reagoi kriisiin nopeasti Euroopan talouden elvytyssuunnitelmalla, jossa nousi etusijalle työpaikkoihin kohdistuvien kriisivaikutusten torjuminen. Suunnitelmasta on jo saatu lupaavia ensimmäisiä vaikutuksia, ja yhteiskunnan sosiaaliset turvaverkot täyttävät vakauttavan tehtävänsä. Työmarkkinatilanne heikentyy kuitenkin edelleen talouden taantuman seurauksena, ja lisätoimet ovat tarpeen.

    Euroopan on torjuttava lamaa ja lisäksi käytettävä tilaisuus hyväkseen entistä tuottavamman, innovatiivisemman ja osaavamman ja samalla vähähiilisen talouden luomiseksi. Tällaiseen talouteen kuuluvat avoimet ja osallisuutta edistävät työmarkkinat, joilta avautuu nykyistä eheämpi ja tasa-arvoisempi yhteiskunta sekä työpaikkoja, jotka vastaavat eri ikäryhmien, sukupuolten tasa-arvon sekä työ- ja muun elämän tasapainon asettamia vaatimuksia. Nykyisen kriisin sosiaalisten ja työllisyysvaikutusten torjuntaan tarvittavien toimenpiteiden on kuljettava käsi kädessä niiden rakenteellisten uudistusten kanssa, joilla vastataan globalisaation sekä väestön ja ilmaston muutosten asettamiin pitkän aikavälin haasteisiin.

    Kriisi mullistaa Euroopan työmarkkinoita. Työntekijöille ja yrityksille on tarjottava tarvittavat välineet muuttuvaan todellisuuteen sopeutumiseksi: työpaikkojen suojaamiseksi, taitojen kehittämiseksi kaikilla tasoilla, ihmisten palauttamiseksi työelämään ja edellytysten luomiseksi uusien työpaikkojen syntymistä varten.

    Komission tiedonannossa ”Elvytys Euroopassa”[1] kuvattiin tekijöitä, joiden avulla jäsenvaltiot voivat suunnitella ja toteuttaa toimivaa työllisyyspolitiikkaa. Kevään Eurooppa-neuvostossa sekä Madridissa, Tukholmassa ja Prahassa huhtikuussa 2009 järjestetyissä kolmessa työllisyysseminaarissa asetettiin tältä pohjalta kolme keskeistä painopistettä: työllisyyden säilyttäminen, työpaikkojen luominen ja liikkuvuuden edistäminen; osaamisen kehittäminen ja työmarkkinoiden tarpeisiin vastaaminen sekä työmarkkinoille pääsyn parantaminen. Työllisyyshuippukokouksessa, joka järjestettiin 7. toukokuuta, vaihdettiin näkemyksiä näistä painopisteistä, ja siinä saavutettiinkin yhteisymmärrys kymmenestä toimesta[2].

    Tämän yhteisen toiminnan pohjalta komissio antoi 3. kesäkuuta tiedonannon ”Yhteinen sitoutuminen työllisyyteen”[3]. Tavoitteena on tehostaa Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä EU:n työmarkkinaosapuolten välistä yhteistyötä mainittujen kolmen painopisteen alalla. Keskeisiä ovat konkreettiset aloitteet, joita tuetaan kaikilla käytettävissä olevilla yhteisön välineillä, erityisesti Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan globalisaatiorahaston avulla.

    Kriisin sosiaalisten vaikutusten lievittämiseksi on olennaisen tärkeää pitää ihmiset työmarkkinoilla ja tuoda työmarkkinoille uusia työntekijöitä, erityisesti naisia, ikääntyneitä työntekijöitä ja muita syrjinnän kohteeksi joutuvia ryhmiä, sekä torjua pitkäaikaistyöttömyyttä ja työmarkkinoiden ulkopuolelle joutumista. Paras tapa torjua syrjäytymistä on työllisyys: sosiaalinen Eurooppa perustuu työpaikkoihin – kuitenkin jo ennen kriisiä aivan liian monet EU-kansalaiset, jotka olisivat halunneet ja voineet tulla työmarkkinoille, eivät saaneet työpaikkaa.

    Jotta työttömille voitaisiin tarjota mahdollisuus uuteen alkuun ja osalle Euroopan heikoimmassa asemassa olevista ryhmistä, joihin myös nuoret lukeutuvat, voitaisiin avata tie yrittäjyyteen, komissio on ehdottanut työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta tukevaa uutta eurooppalaista Progress-mikrorahoitusjärjestelyä[4]. Sen avulla on tarkoitus kehittää mikroyrityksiä ja sosiaalitaloutta. Tämä uusi järjestely laajentaa kohdennetun rahoitustuen alaa uusiin yrittäjiin, joiden luotonsaanti on nykytilanteessa niukkaa. ESR:n myöntämän korkotuen lisäksi mikroyritysten perustajia tuetaan myös mentoroinnilla, koulutuksella, valmennuksella ja valmiuksien rakentamisella.

    Talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta ja moitteettomasta varainhoidosta 17. toukokuuta 2006 tehdyn Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission välisen toimielinten sopimuksen[5] mukaisesti komissio ehdottaa, että nykyisestä talousarviosta osoitetaan uudelleen kansainvälisten rahoituslaitosten, kuten Euroopan investointipankkiryhmän, kanssa toteutettavaan yhteishankkeeseen 100 miljoonaa euroa, millä voitaisiin saada aikaan yli 500 miljoonan euron yhteisvaikutus.

    Työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevasta yhteisön Progress-ohjelmasta (2007–2013)[6] myönnetään rahoitustukea Euroopan unionin sosiaalipoliittisen ohjelman[7] ja uudistetun sosiaalisen toimintaohjelman[8] mukaisten työllisyys-, sosiaali- ja tasa-arvoasioita koskevien tavoitteiden saavuttamiseen.

    Progress-ohjelmalla on tarkoitus auttaa jäsenvaltioita luomaan uusia ja parempia työpaikkoja ja rakentamaan entistä eheämpää yhteiskuntaa. Konkreettisesti Progress-ohjelmassa

    1. tarjotaan analyysejä ja politiikkaa koskevaa neuvontaa,

    2. valvotaan EU:n lainsäädännön ja politiikan täytäntöönpanoa ja raportoidaan siitä,

    3. edistetään toimintatapojen siirtoa,

    4. luodaan foorumi jäsenvaltioiden välistä kokemustenvaihtoa varten,

    5. välitetään sidosryhmien ja koko yhteiskunnan näkemyksiä edelleen.

    Vuoden 2006 toimielinten välisen sopimuksen ehtojen mukaisesti Progress-ohjelmalle osoitettiin 114 miljoonan euron (käypä hinta)[9] lisämäärä. Sen vuoksi vuosien 2007–2013 kokonaistalousarviota nostettiin komission alkuperäisessä ehdotuksessa 628 800 000 eurosta (käypä hinta) 743 250 000 euroon (käypä hinta). Tarkasteltuaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja komissio ehdottaa, että Progress-ohjelmasta osoitetaan uudelleen 100 miljoonaa euroa työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta koskevaan uuteen eurooppalaiseen Progress-mikrorahoitusjärjestelyyn.

    Talousarvion osan uudelleen osoittamista koskeva ehdotus ei vaaranna Progress-ohjelman tavoitteiden saavuttamista. Se edellyttää kuitenkin, että Progress-ohjelman toimintaa tehostetaan ja sen suunnittelu on strategisempaa ja toimet kohdennetumpia. Lisäksi on edistettävä toiminta-alueiden välistä horisontaalista yhteistyötä ja yhteyksiä muihin EU:n järjestelyihin eli on esimerkiksi tehtävä kansainvälistä yhteistyötä Euroopan sosiaalirahaston puitteissa ja tuettava työmarkkinaosapuolten vuoropuhelua. Ehdotus myös lisää niiden EU:n toimien vaikuttavuutta ja johdonmukaisuutta, joilla tuetaan EU:n tavoitteita ja painopisteitä työllisyyden ja sosiaalisen yhteisvastuun aloilla.

    2009/0091 (COD)

    Ehdotus

    EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

    työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevan yhteisön Progress-ohjelman perustamisesta tehdyn Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen N:o 1672/2006/EY muuttamisesta

    EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

    ottavat huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 13 artiklan 2 kohdan, 129 artiklan ja 137 artiklan 2 kohdan a alakohdan,

    ottavat huomioon komission ehdotuksen[10],

    ottavat huomioon Euroopan talous- ja sosiaalikomitean lausunnon[11],

    ottavat huomioon alueiden komitean lausunnon[12],

    noudattavat perustamissopimuksen 251 artiklassa määrättyä menettelyä[13]

    sekä katsovat seuraavaa:

    (1) Komissio antoi 3 päivänä kesäkuuta 2009 tiedonannon ”Yhteinen sitoutuminen työllisyyteen”[14] päämääränään tehostaa Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä EU:n työmarkkinaosapuolten välistä yhteistyötä kolmen keskeisen tavoitteen osalta: työllisyyden säilyttäminen, työpaikkojen luominen ja liikkuvuuden edistäminen; osaamisen kehittäminen ja työmarkkinoiden tarpeisiin vastaaminen sekä työmarkkinoille pääsyn parantaminen.

    (2) Jotta työttömille voitaisiin tarjota mahdollisuus uuteen alkuun ja osalle Euroopan heikoimmassa asemassa olevista ryhmistä, joihin myös naiset ja nuoret lukeutuvat, voitaisiin avata tie yrittäjyyteen, komissio on ehdottanut kansainvälisten rahoituslaitosten, kuten Euroopan investointipankkiryhmän, kanssa toteutettavana yhteishankkeena työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta tukevaa uutta eurooppalaista mikrorahoitusjärjestelyä[15], jolla kehitetään mikroyrityksiä ja sosiaalitaloutta.

    (3) Talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta ja moitteettomasta varainhoidosta 17 päivänä toukokuuta 2006 Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission kesken tehdyn toimielinten välisen sopimuksen[16] mukaisesti nykyisestä talousarviosta on tarpeen osoittaa uudelleen 100 miljoonaa euroa työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta koskevan uuden eurooppalaisen Progress-mikrorahoitusjärjestelyn rahoittamiseen.

    (4) Kaikkien vaihtoehtojen tarkastelemisen perusteella Progress-ohjelmasta, joka perustettiin työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevan yhteisön Progress-ohjelman perustamisesta 24 päivänä lokakuuta 2006 tehdyllä päätöksellä N:o 1672/2006/EY, olisi osoitettava uudelleen 100 miljoonan euron määrä työllisyyttä ja sosiaalista osallisuutta koskevaan uuteen eurooppalaiseen Progress-mikrorahoitusjärjestelyyn.

    (5) Sen vuoksi päätöstä N:o 1672/2006/EY olisi muutettava,

    OVAT PÄÄTTÄNEET SEURAAVAA:

    1 artikla

    Korvataan päätöksen N:o 1672/2006/EY 17 artiklan 1 kohta seuraavasti:

    ”1. Tässä päätöksessä tarkoitettujen yhteisön toimien toteuttamiseksi 1 päivän tammikuuta 2007 ja 31 päivän joulukuuta 2013 välisenä aikana varatut rahoituspuitteet ovat643 250 000 euroa.”

    2 artikla

    Voimaantulo

    Tämä päätös tulee voimaan […] päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä .

    Tehty Brysselissä […] päivänä […]kuuta […].

    Euroopan parlamentin puolesta Neuvoston puolesta

    Puheenjohtaja Puheenjohtaja

    SÄÄDÖKSEEN LIITTYVÄ PÄIVITETTY RAHOITUSSELVITYS

    1. EHDOTUKSEN NIMI:

    Työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskeva yhteisön Progress-ohjelma (2007–2013)

    2. LUOKITTELU TOIMINTOPERUSTEISESSA JOHTAMIS- JA BUDJETOINTIJÄRJESTELMÄSSÄ

    Toimintalohko sekä toiminto

    TYÖLLISYYS-, SOSIAALI- ja TASA-ARVOASIATABB 04 04 Työllisyys, sosiaalinen yhteisvastuu ja sukupuolten tasa-arvo

    3. BUDJETTIKOHDAT

    3.1. Budjettikohdat

    04 04 01 PROGRESS

    04 01 04 10 PROGRESS – Hallintomenot

    3.2. Toiminnan ja sen rahoitusvaikutusten kesto

    01/01/2007 – 31/12/2013

    3.3. Budjettitiedot

    Budjettikohta | Menolaji | Uusi | EFTA osallistuu | Ehdokasmaat osallistuvat | Rahoitusnäkymien otsake |

    04 04 01 | Ei pakoll. | JM[17] | KYLLÄ | KYLLÄ | KYLLÄ | 1a |

    4. YHTEENVETO RESURSSEISTA

    4.1. Taloudelliset resurssit

    4.1.1. Yhteenveto maksusitoumusmäärärahoista (MSM) ja maksumäärärahoista (MM)

    milj. euroa (kahden desimaalin tarkkuudella)

    Menolaji | 2007–2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | > 2013 | Yht. |

    Toimintamenot[18] |

    Maksusitoumusmäärärahat (MSM) | Alkuperäinen profiili | a | 268,05 | 105,44 | 109,00 | 112,33 | 117,76 | 712,58 |

    Muutos | - | -24,37 | -24,37 | -24,37 | -24,37 | -97,48 |

    Uusi profiili | 268,05 | 81,07 | 84,63 | 87,96 | 93,39 | 615,10 |

    Maksumäärärahat (MM) | b | 154,30 | 82,00 | 87,00 | 87,00 | 87,00 | 117,70 | 615,10 |

    Viitemäärään sisältyvät hallintomenot[19] |

    Tekninen ja hallinnollinen apu (EI-JM) | Alkuperäinen profiili | c | 12,15 | 4,63 | 4,63 | 4,63 | 4,63 | 30,67 |

    Muutos | - | -0,63 | -0,63 | -0,63 | -0,63 | -2,52 |

    Uusi profiili | 12,15 | 4,00 | 4,00 | 4,00 | 4,00 | 28,15 |

    VIITEMÄÄRÄ YHTEENSÄ |

    Maksusitoumusmäärärahat | Alkuperäinen profiili | a+c | 280,20 | 110,07 | 113,63 | 116,96 | 122,39 | 743,25 |

    Muutos | - | -25,00 | -25,00 | -25,00 | -25,00 | -100,00 |

    Uusi profiili | 280,20 | 85,07 | 88,63 | 91,96 | 97,39 | 643,25 |

    Maksumäärärahat | b+c | 166,45 | 86,00 | 91,00 | 91,00 | 91,00 | 117,70 | 643,25 |

    Hallintomenot, jotka eivät sisälly viitemäärään[20] |

    Henkilöstömenot ja niihin liittyvät menot (EI-JM) | 8.2.5 | d | -0,122 | -0,122 | -0,122 | -0,122 | -0,488 |

    Viitemäärään sisältymättömät hallintomenot lukuun ottamatta henkilöstömenoja ja niihin liittyviä menoja (EI-JM) | 8.2.6 | e |

    Toimenpiteen alustavat rahoituskustannukset yhteensä

    MSM YHTEENSÄ henkilöstökustannukset mukaan luettuina | a+c+d+e | 280,200 | 84,948 | 88,508 | 91,838 | 97,268 | 642,762 |

    MM YHTEENSÄ henkilöstökustannukset mukaan luettuina | b+c+d+e | 166,450 | 85,878 | 90,878 | 90,878 | 90,878 | 117,80 | 642,762 |

    4.1.2. Yhteensopivuus rahoitussuunnittelun kanssa

    X Ehdotus on nykyisen rahoitussuunnitelman mukainen. Ehdotus liittyy Progress-ohjelman uutta mikrorahoitusjärjestelyä koskevaan ehdotukseen, jota varten osoitetaan 100 miljoonaa euroa.

    ( Ehdotus edellyttää kyseeseen tulevan rahoitusnäkymien otsakkeen rahoitussuunnitelman muuttamista.

    ( Ehdotus voi edellyttää toimielinten sopimuksen[21] määräysten soveltamista (ts. joustovälineen käyttöä tai rahoitusnäkymien tarkistamista).

    4.1.3. Vaikutukset tuloihin

    X Ehdotuksella ei ole vaikutuksia tuloihin.

    ( Ehdotuksella on seuraavat vaikutukset tuloihin:

    HUOM: Tuloihin kohdistuvan vaikutuksen laskutapaa koskevat täsmennykset ja huomautukset esitetään erillisessä liitteessä.

    4.2. Henkilöresurssit kokoaikaiseksi muutettuna (sisältää virkamiehet sekä väliaikaisen ja ulkopuolisen henkilöstön) – katso erittely kohdassa 8.2.1

    Vuositarve | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 |

    Henkilöstön määrä yhteensä | -1 | -1 | -1 | -1 |

    5. OMINAISPIIRTEET JA TAVOITTEET

    5.1. Tarve, johon ehdotuksella vastataan lyhyellä tai pitkällä aikavälillä

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    5.2. Yhteisön osallistumisesta saatava lisäarvo, ehdotuksen johdonmukaisuus muiden rahoitusvälineiden kanssa sekä mahdolliset synergiaedut

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    5.3. Ehdotuksen tavoitteet ja odotetut tulokset sekä näihin liittyvät indikaattorit toimintoperusteisessa johtamismallissa

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    5.4. Toteutustapa (alustava)

    X Keskitetty hallinnointi

    X komissio hallinnoi suoraan

    ٱ hallinnointivastuu siirretään

    ٱ toimeenpanovirastoille

    ٱ varainhoitoasetuksen 185 artiklassa tarkoitetuille yhteisöjen perustamille elimille

    ٱ kansallisille julkisoikeudellisille yhteisöille tai julkisen palvelun tehtäviä suorittaville yhteisöille

    6. SEURANTA JA ARVIOINTI

    6.1. Seurantamenettely

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    6.2. Arviointi

    6.2.1. Ennakkoarviointi

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    6.2.2. Väli-/jälkiarviointien perusteella toteutetut toimenpiteet (aikaisemmat kokemukset vastaavasta toiminnasta)

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    6.2.3. Tulevaa arviointia koskevat määräykset ja arviointien suorittamisvälit

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    7. Petostentorjunta

    Ei muutosta alkuperäiseen päätökseen.

    8. YKSITYISKOHTAINEN ERITTELY TARVITTAVISTA RESURSSEISTA

    8.1. Ehdotuksen tavoitteet ja niihin liittyvät rahoituskustannukset

    Maksusitoumusmäärärahoina, milj. euroa (kahden desimaalin tarkkuudella)

    2007–2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | YHT. |

    2010 | 2011 | 2012 | 2013 |

    Virkamiehet tai väliaikaiset toimihenkilöt[22] (XX 01 01) | A*/AD | -1 | -1 | -1 | -1 |

    B*, C*/AST |

    Momentilta XX 01 02 rahoitettava henkilöstö[23] |

    Momenteilta XX 01 04/05 rahoitettava muu henkilöstö[24] |

    YHT. | -1 | -1 | -1 | -1 |

    Virka/toimi osoitetaan uudelleen PROGRESS-mikrorahoitusjärjestelyyn.

    8.2.2. Toimenpiteeseen liittyvien tehtävien kuvaus

    8.2.3. Henkilöresurssien lähteet (henkilöstösääntöjen alainen henkilöstö)

    ( Korvattavan tai jatkettavan ohjelman hallinnointiin osoitetut tämänhetkiset virat ja/tai toimet

    ( Vuosistrategiaan ja alustavaan talousarvioesitykseen liittyvässä vuotta n koskevassa menettelyssä jo myönnetyt virat ja/tai toimet

    ( Vuosistrategiaan ja alustavaan talousarvioesitykseen liittyvässä seuraavassa menettelyssä pyydettävät virat ja/tai toimet

    X Hallinnoinnista vastaavan henkilöstön nykyisten virkojen ja/tai toimien uudelleenjärjestely (henkilöstön sisäinen uudelleenjärjestely)

    ( Vuodeksi 2010 tarvittavat virat ja/tai toimet, jotka eivät sisälly vuosistrategiaan ja alustavaan talousarvioesitykseen liittyvään, kyseistä vuotta koskevaan menettelyyn

    8.2.4. Henkilöstömenot ja niihin liittyvät menot, jotka eivät sisälly viitemäärään

    milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

    Henkilöstön laji | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | Yht. |

    Virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt (XX 01 01) | -0,122 | -0,122 | -0,122 | -0,122 | -0,488 |

    Momentilta XX 01 02 rahoitettava henkilöstö (ylim. toimihlöt, kans. asiantuntijat, sopimussuhteinen hlöstö jne.) (budjettikohta ilmoitettava) |

    Henkilöstömenot ja niihin liittyvät menot yhteensä (EIVÄT sisälly viitemäärään) |

    Laskelma – Virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt

    Tarvittaessa viitataan kohtaan 8.2.1.

    -1*122,000 = -122,000 vuodessa

    8.2.5. Muut hallintomenot, jotka eivät sisälly viitemäärään milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella) |

    2010 | 2011 | 2012 | 2013 | YHT. |

    XX 01 02 11 01 – Virkamatkat |

    XX 01 02 11 02 – Konferenssit ja kokoukset |

    XX 01 02 11 03 – Komiteoiden kokoukset[25] |

    XX 01 02 11 04 – Selvitykset ja kuulemiset |

    XX 01 02 11 05 – Tietojärjestelmät |

    2 Muut hallintomenot yhteensä (XX 01 02 11) |

    3 Muut hallintomenojen kaltaiset menot (eritellään budjettikohdittain) |

    Hallintomenot yhteensä lukuun ottamatta henkilöstömenoja ja niihin liittyviä menoja (EIVÄT sisälly viitemäärään) |

    Laskelma – Muut hallintomenot, jotka eivät sisälly viitemäärään [pic][pic][pic]

    [1] KOM(2009) 114, 4.3.2009.

    [2] Katso: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=103&langId=en&eventsId=173&furtherEvents=yes

    [3] KOM(2009) 257, 4.6.2009.

    [4] KOM(2009) xxx, xx.xx.2009.

    [5] (2008/818/EY).

    [6] Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös N:o 1672/2006/EY, tehty 24 päivänä lokakuuta 2006, työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevan yhteisön Progress-ohjelman perustamisesta, EUVL L 315, 15.11.2006, s. 1–8.

    [7] KOM(2005) 33, 9.2.2005.

    [8] KOM(2008) 412, 2.7.2008.

    [9] 100 miljoonaa euroa vuoden 2004 hintoina.

    [10] EUVL C , , s. .

    [11] EUVL C , , s. .

    [12] EUVL C , , s. .

    [13] EUVL C , , s. .

    [14] KOM(2009) 257, 3.6.2009.

    [15] KOM(2009) xxx, xx.xx.2009.

    [16] (2006/C 139/01).

    [17] Jaksotetut määrärahat.

    [18] Menot, jotka eivät kuulu kyseisen osaston xx lukuun xx 01.

    [19] Menot, jotka otetaan osaston xx momentille xx 01 04.

    [20] Menot, jotka otetaan lukuun xx 01 muille momenteille kuin xx 01 04 tai xx 01 05.

    [21] Katso toimielinten sopimuksen 19 ja 24 kohta.

    [22] Kyseisen henkilöstön kustannukset EIVÄT sisälly viitemäärään.

    [23] Kyseisen henkilöstön kustannukset EIVÄT sisälly viitemäärään.

    [24] Kyseisen henkilöstön kustannukset sisältyvät viitemäärään.

    [25] Ilmoitetaan, millaisesta komiteasta on kysymys ja mihin ryhmään se kuuluu.

    Top