EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52006SC0350

Komission kertomus - Suhteet kansallisiin parlamentteihin - Vuosiraportti 2005

/* SEK/2006/0350 lopull. */

52006SC0350

Komission kertomus - Suhteet kansallisiin parlamentteihin - Vuosiraportti 2005 /* SEK/2006/0350 lopull. */


[pic] | EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO |

Bryssel 22.3.2006

SEK(2006) 350 lopullinen

KOMISSION KERTOMUS

SUHTEET KANSALLISIIN PARLAMENTTEIHIN – VUOSIRAPORTTI 2005

KOMISSION KERTOMUS

SUHTEET KANSALLISIIN PARLAMENTTEIHIN – VUOSIRAPORTTI 2005

1. Johdanto

Koska tavoitteena oli lisätä osallistumista Eurooppa-aiheiseen vuoropuheluun, näkemystenvaihtoon ja julkiseen keskusteluun sekä parantaa näitä kysymyksiä koskevien tietojen, näkökohtien ja mielipiteiden vaihdon laatua[1], komissio tarkasteli vuonna 2005 periaatteita, jotka koskevat sen suhteita kansallisiin parlamentteihin. Margot Wallström antoi kollegiolle 9. helmikuuta 2005 tiedoksi kymmenen tavoitetta vuodeksi 2005 (ks. jäljempänä), minkä lisäksi hän toi esiin myös yleisempiä tavoitteita komission toimille, joiden kohteina ovat suhteet kansalaisiin ja näiden valitsemiin edustajiin.

Nyt annettava vuosiraportti täyttää käytännössä yhden asetetuista tavoitteista. Raportti on lyhyt ja asiapitoinen, ja muilta osin siinä viitataan moniin pääsihteeristön laatimiin asiakirjoihin ja muistioihin.

Vuotta 2005 voidaan tarkastella aikana ennen ja jälkeen kansanäänestysten. Kun komissio määritteli ”kansallisia parlamentteja koskevan lähestymistavan”, sen tarkoituksena oli panna täytäntöön eurooppalaisen hallintotavan periaatteet. Tuolloin aikakehyksen muodostivat kansanäänestykset eli perustuslain uskottiin tulevan voimaan lyhyen ajan kuluessa. Kuten tiedetään, perustuslaki on sittemmin siirretty lepäämään ja unionissa on alkanut pohdinta-aika.

Suhteet kansallisiin parlamentteihin sitä vastoin kehittyvät koko ajan.

Komissio ei voi suhtautua välinpitämättömästi tai passiivisesti 21:n jäsenvaltion kansanedustuslaitosten edustukseen Brysselissä eikä jättää sitä huomiotta. Komissio ei voi sivuuttaa sitä tosiseikkaa, että laajentumisen myötä on tullut uusia parlamentaarisen ennakkotarkastelun muotoja; komissio ei voi pohdinta-aikana tinkiä näkemysten vaihdosta kansallisten parlamenttien kanssa.

Komissio haluaa, että kansallisia parlamentteja koskeva uusi lähestymistapa noudattelee kaikilta osin toimielinten välistä tasapainoa. Komissio ei kyseenalaista kolmikantaisen toimielinrakenteen suhteita. Euroopan parlamentti on komission ensisijainen keskustelukumppani, kun kyseessä on Euroopan unionin parlamentaarinen edustus. Vastaavasti jäsenvaltioiden edustuksen osalta ensimmäinen yhteystaho on neuvosto.

Kansallisiin parlamentteihin sovellettavan lähestymistavan keskeisiin tekijöihin kuuluu myös jäsenvaltioiden perustuslakien erojen kunnioittaminen. Yhtenä tavoitteenahan on välttää sellaisia unionin käytäntöjä ja menettelyjä, jotka voitaisiin tulkita kansallisten parlamenttien ohittamiseksi. Perussopimusten valvojana Euroopan komissio ei voi suhtautua välinpitämättömästi kunkin jäsenvaltion perussääntöjen noudattamiseen.

Tässä toimintaraportissa tarkastellaan, onko pragmaattiset ja rajatut tavoitteet saavutettu. Raportin avulla on myös määrä tehdä hienosäätöä, sopeuttaa etenemissuunnitelmaa ja jopa määritellä uusia tavoitteita vuodeksi 2006 kahden päälinjauksen pohjalta: toisaalta on jatkettava vuoropuhelua pohdinta-aikana ja toisaalta on myös otettava käyttöön sisäinen seurantajärjestelmä toissijaisuusperiaatteen osalta.

2. Vuoden 2005 tavoitteet

Margot Wallström esitteli 9. helmikuuta 2005 kymmenkohtaisen tavoiteohjelman, joka koskee suhteita kansallisiin parlamentteihin vuonna 2005.

1. Vierailut kansallisissa parlamenteissa, osallistuminen EU:n parlamenttien puhemiesten konferenssiin ja Kansallisten kansanedustuslaitosten Eurooppa-valiokuntien (COSAC) työskentelyyn

2. Vuosiraportin laadinta

3. Komission jäsenten ja komission virkamiesten valmius vastata avunpyyntöihin, joita kansallisten parlamenttien valiokunnat esittävät tutkimustensa yhteydessä

4. Kansallisten parlamenttien tarkempi kuunteleminen: kartoitetaan, millaisia tietoja ja millaista yhteistyötä kansalliset parlamentit haluavat, jotta komissiota ei mielletä kansallisten parlamenttien ja kansalaisten toiveiden ohittajaksi

5. Tiedotteen laadinta

6. Varapuheenjohtajan kabinetin ja komission hallintoyksiköiden tiivis yhteydenpito kansallisissa parlamenteissa toimivien yhteyshenkilöiden verkoston kanssa

7. Komission toiminta IPEX-verkoston[2] työn helpottamiseksi (Interparliamentary EU information exchange - EU-asioihin liittyvän tiedon vaihto kansallisten parlamenttien välillä)

8. EU:n kansallisten parlamenttien puhemiesten Haagissa heinäkuussa 2004 hyväksymissä keskinäistä yhteistyötä koskevissa suuntaviivoissa (Guidelines on interparliamentary co-operation between parliaments in the European Union) hahmoteltujen toimien toteuttamisen helpottamiseen tähtäävä komission toiminta

9. Erityisaiheita käsittelevien tiedotustapaamisten järjestäminen kansallisten parlamenttien pysyville edustajille

10. Komission pääsihteeristö nimeää yksikön tai henkilön, jonka vastuualueeseen kuuluu kansallisten parlamenttien hallintoyksiköiden esittämien pyyntöjen koordinointi.

3. Tavoitteiden saavuttaminen

3.1. Vierailut kansallisissa parlamenteissa

Margot Wallström on päättänyt vierailla kaikissa kansallisissa parlamenteissa tämän vaalikauden aikana: vuonna 2005 hän teki vierailut Tanskan, Ruotsin, Espanjan, Irlannin, Alankomaiden, Latvian (Saeimas), Saksan ja Belgian parlamenttiin.

Lisäksi Margot Wallström osallistui COSACin valtuuskuntien puheenjohtajien kokoukseen Luxemburgissa 9. helmikuuta 2005 ja Lontoossa 18. heinäkuuta 2005 (ks. myös kohta 4, pilottihanke).

Hän osallistui myös EU:n parlamenttien puhemiesten konferenssiin, joka pidettiin 6. toukokuuta 2005 Budapestissä.

Komission jäsenet puolestaan tekivät vuonna 2005 yhteensä yli 60 vierailua kansallisiin parlamentteihin.

3.2. Vuosiraportin laadinta

Tämä raportti täyttää kyseessä olevan tavoitteen.

3.3. Komission jäsenten ja komission virkamiesten valmius vastata pyyntöihin, joita kansallisten parlamenttien valiokunnat esittävät

Komission jäsenet vastasivat myöntävästi kansallisten parlamenttien, ja varsinkin niiden valiokuntien, pyyntöihin: kansallisiin parlamentteihin suuntautuneiden yhteydenottojen tai vierailujen määrä oli lähes 100.

Komission virkamiehet osallistuivat kansallisten parlamenttien pyynnöstä erilaisiin kokouksiin: kansallisten parlamenttien valiokuntien kokouksiin (9), kansallisten parlamenttien pysyvien edustajien kokouksiin (14) ja yhteen COSACin kokoukseen.

Kollegio pyysi 9. joulukuuta 2004, että jokainen pääosasto nimeää virkamiehen, jonka tehtävänä on seurata kansallisiin parlamentteihin liittyviä asioita ja vastata avoimesti kansallisista parlamenteista tulleisiin pyyntöihin.

3.4. Kansallisten parlamenttien tarkempi kuunteleminen niiden toimivallan käytön yhteydessä

Vuoden mittaan pidettiin yhteyksiä kansallisten parlamenttien pysyviin edustajiin sekä yhteyshenkilöihin. Yhteydenpidossa tuli esille kaksi keskeistä kysymystä:

Kansalliset parlamentit ja varsinkin ne, jotka suorittavat ennakkotarkasteluja, pitävät tärkeänä, että komission asiakirjat saadaan käyttöön oikea-aikaisesti ja kaikilla kielillä. Tämä pätee yleisesti kaikkiin komission asiakirjoihin ja erityisesti ohjelma-asiakirjoihin, kuten vuotuiseen toimintastrategiaan sekä lainsäädäntö- ja työohjelmaan. Käännöspalvelun kuormitustilanteen vuoksi komissio on pystynyt täyttämään vain osittain nämä pyynnöt. On otettava huomioon, että tästä näkökulmasta katsottuna oli erityisen vaikeaa asettaa käyttöön perustuslakisopimukseen liitettyjä pöytäkirjoja kansallisten parlamenttien asemasta ja toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteen soveltamisesta.

Yhteyshenkilöt ovat esittäneet komission työn suunnittelua koskevan pyynnön, jonka mukaan he haluaisivat saada säännöllisesti käyttöönsä komission esityslistan (kokousaikataulun ja esityslistan kohdat). Esitettyyn pyyntöön on vastattu vain pragmaattisesti.

3.5. Tiedotteen laadinta

Vuoden aikana laadittiin kolme tiedotetta, ja ne jaettiin komission yksiköihin, Euroopan parlamenttiin sekä kansallisiin parlamentteihin. Julkaisupäivät olivat 28. helmikuuta, 12. toukokuuta ja 4. lokakuuta 2005 (ks. liitteet).

3.6. Yhteyshenkilöt

Margot Wallström osallistui 18. huhtikuuta 2005 jäsenvaltioiden kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin yhteyshenkilöiden vuosikokoukseen, joka pidettiin Brysselissä.

Kaikille kansallisille parlamenteille ilmoitettiin kirjeitse 24. toukokuuta 2005, että Philippe Godts (komission pääsihteeristö) on nimitetty yhteyshenkilöksi, jonka tehtäväalueeseen kuuluvat suhteet kansallisiin parlamentteihin.

3.7. IPEX

Margot Wallström vastasi komission nimissä myöntävästi pyyntöön, jonka Ruotsin valtiopäivien pääsihteeri Forsberg esitti 21. tammikuuta 2005. Pyynnön aiheena oli yhteistyö IPEX-verkoston kanssa.

Toimielinten välisiä suhteita käsittelevä komission ryhmä oli käsitellyt pyynnön ennen kuin siihen vastattiin. Ryhmä oli tullut siihen tulokseen, että komission hallintoyksiköiden aktiivista osallistumista IPEX-verkoston teknisiin töihin voitaisiin harkita ja että tavoitteena olisi oltava perustuslakisopimukseen liitetyissä pöytäkirjoissa tarkoitettujen asiakirjojen sähköinen toimittaminen.

Komission yksiköt osallistuivat neljään IPEX-verkoston kokoukseen, jossa käsiteltiin teknisiä asioita. Yksiköt antoivat verkostolle tukea asiakirjojen testilähetyksissä.

3.8. Euroopan unionin parlamenttien puhemiesten konferenssi

Margot Wallström osallistui Euroopan unionin parlamenttien puhemiesten konferenssiin 6. toukokuuta 2005.

Haagissa heinäkuussa 2004 hyväksyttyjen keskinäistä yhteistyötä koskevien suuntaviivojen täytäntöönpanoa käsitellään tarkemmin kohdissa, joiden aiheina ovat COSAC ja IPEX.

3.9. Pysyvät edustajat

Komissio osallistui 14:ään kansallisten parlamenttien pysyvien edustajien kokoukseen Brysselissä (ks. liitteet). Komissio osallistui myös kolmeen vuonna 2004 järjestettyyn kokoukseen.

3.10. Yhteyshenkilö

Kuten edellä mainitaan, Philippe Godts nimitettiin yhteyshenkilöksi kansallisiin parlamentteihin nähden.

4. Toissijaisuusperiaatetta käsittelevä pilottihanke

Haagissa 23. marraskuuta 2004 kokoontunut COSAC päätti aloittaa toissijaisuusperiaatetta käsittelevän pilottihankkeen, jonka lähtökohtana on perustuslakisopimuksen liitteenä oleva toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteen soveltamista koskeva pöytäkirja. COSAC halusi ottaa tarkastelun kohteeksi ”kolmannen rautatiepaketin”. Hankkeen käytännön toteutuksesta sovittiin lopullisesti 9. helmikuuta 2005 Luxemburgissa.

Koska tarkoituksena ei ole ennakoida perustuslakia koskevaa sopimusta, komissio ei halunnut toimittaa ehdotuksiaan suoraan kansallisille parlamenteille. Se osoitti kuitenkin yhteistyöhaluaan toimittamalla tekstit COSACin sihteeristölle.

5. Osallistuminen Euroopan parlamentin järjestämiin kokouksiin

Komissio vastasi myöntävästi moniin pyyntöihin, joissa se kutsuttiin osallistumaan kansallisten parlamenttien kanssa pidettyihin kokouksiin, joita Euroopan parlamentti järjesti valiokuntiensa puitteissa tai tapauskohtaisesti erityisaiheista.

Esimerkkeinä voidaan mainita seuraavat kokoukset:

- puheenjohtaja Barroso ja varapuheenjohtaja Verheugen osallistuivat 16. ja 17. maaliskuuta 2005 pidettyyn kokoukseen, jonka aiheena oli Lissabonin strategia;

- Dalia Grybauskaitė osallistui 4. ja 5. huhtikuuta 2005 pidettyyn kokoukseen, jonka aiheena oli EU:n tuleva monivuotinen rahoituskehys;

- Joaquín Almunia osallistui 25. huhtikuuta 2005 pidettyyn kokoukseen, jossa käsiteltiin unionin talouspolitiikan laajoja suuntaviivoja.

Kansalaisvapauksien sekä sisä- ja oikeusasioiden valiokunta piti kansallisten parlamenttien kanssa säännöllisesti kokouksia, joihin varapuheenjohtaja Franco Frattini osallistui.

6. Tavoitteet vuodeksi 2006

Vuonna 2006 pidetään voimassa helmikuussa 2005 asetetut erityis- ja yleistavoitteet ja tutkitaan, millä tavoin voidaan päästä niihin tavoitteisiin, joita ei ole vielä kaikilta osin saavutettu (vierailut, tietoja ja yhteistyön muotoja koskevien tarpeiden selvittäminen, sähköinen tietojenvaihto, säännöllinen poliittisen tason osallistuminen COSACin kokouksiin), ottaen erityisesti huomioon komission velvollisuudet pohdinta-aikana.

Erityistä huomiota kiinnitetään toimielinten väliseen hyvään yhteistyöhön, josta saatiin osoituksia jo vuonna 2005 ennen kaikkia toiminnassa komission ensisijaisen keskustelukumppanin, Euroopan parlamentin, kanssa.

Komissio kartoittaa tiiviissä yhteistyössä Euroopan parlamentin ja kansallisten parlamenttien kanssa, miten voidaan taata riittävä tiedottaminen vuotuisesta toimintastrategiasta, vuotuisesta työohjelmasta sekä vuotuisesta lainsäädäntöohjelmasta. Lisäksi se kuulee kansallisten parlamenttien kannanottoja aloitteisiin ennen varsinaista lainsäädäntövaihetta, voimassa olevien perussopimusten määräysten mukaisesti.

Komissio jatkaa tähänastisia ponnistelujaan ja kehittää sisäistä koordinointiaan kysymyksissä, jotka koskevat vierailuja kansallisiin parlamentteihin (ja kansallisista parlamenteista), parlamenttien välisiä kokouksia sekä näkyvyyden antamista tällä alalla aikaan saadulle edistymiselle.

Komissio tutkii, voisivatko sen edustustot toimia entistä aktiivisemmin kansallisten parlamenttien paikallisena yhteyskumppanina.

Annexes

RÉUNIONS COSAC (2005)

Date | Sujet |

09.02.2005 | Échange de vues avec Mme Wallström, Vice-présidente de la Commission sur les objectifs stratégiques de la Commission et le programme de travail 2005 |

17-18.05.2005 | Questions d’actualité / échange de vues avec M. JUNCKER, Président en exercice du Conseil Projet pilote – contrôle du respect du principe de la subsidiarité – troisième paquet ferroviaire Stratégie de Lisbonne Contrôle du budget de l’Union européenne - renforcement de la coopération entre les Parlements Liberté, sécurité et justice – rôle des Parlements nationaux |

18.07.2005 | Secrétariat de la COSAC Statut d’invité spécial Aspects parlementaires de l’avenir du Traité Constitutionnel Echange de vues avec Mme WALLSTRÖM sur le contrôle de subsidiarité et la possibilité d’un second projet pilote Méthodes de contrôle du programme de travail annuel de la Commission Calendrier |

10-11.10.2005 | SECRÉTARIAT DE LA COSAC Statut d’invité spécial ASPECTS PARLEMENTAIRES DE L’AVENIR DU TRAITÉ CONSTITUTIONNEL Scrutiny et PESC Better regulation : impact assesment/ échange de vues avec M. MOAVERO MILANESI Secrétaire général adjoint de la Commission européenne Débats d’actualité |

RÉUNIONS AVEC LES REPRÉSENTANTS PERMANENTS des PN (2005)

Date | Sujet |

17.01.2005 | Les représentants permanents des Parlements nationaux ont été informés par M. GODTS (SG) sur la Nouvelle approche de la Commission à l’égard des PN |

31.01.2005 | Les représentants permanents ont eu un échange de vues avec M. SLEATH (SG) sur le programme stratégique de la Commission et le programme de travail 2005. L’accent a été mis sur l’organisation du contrôle de subsidiarité. Ils ont souhaité être informés des projets de la Commission en JLS. |

14.02.2005 | The permanent representatives of the National Parliaments were briefed by M. HERVAS SORIANO (SG) on the mid-term review of the Lisbon Strategy. |

28.02.2005 | Les représentants permanents ont été informés par Mme MONTAGNON (DG BUDG) sur les perspectives financières. L’élaboration d’une stratégie de coopération entre PE et PN a été mise en question. |

21.03.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr PHILIPPART (SG) on the application of subsidiarity principle by the Commission. They exchanged information about the state of play in the subsidiarity test concerning the third railway package which was being carried in almost all National Parliaments. |

18.04.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr FELKE (DG ECFIN) on the reform of the Stability and Growth Pact (SGP). They exchanged their views on the role of the National Parliaments which had been strengthened in this regard by the recent ECOFIN decisions. |

25.04.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr GODTS (SG) on the Commission’s reaction to the request made by the chair of the IPEX Steering Group. They have divergent views on the subject whether unique transmission of documents by the Commission to the IPEX database could be accepted. |

13.06.2005 | The permanent representatives were briefed by Ms ADAMO (DG JLS) on the Hague Programme and the Action Plan for Freedom, Justice and Security. Permanent representatives asked questions concerning added value of the Constitution in the field and possible effects of abandonment of the text on the programme and the plan. |

20.06.2005 | The permanent representatives were briefed by Ms DE LA TORRE (DG RTD) on proposals for the 7th Research Framework Programme 2007-2013. They asked questions concerning mainly the future of the 7th RFP in the light of lack of agreement on the Financial Perspectives. |

11.07.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr KOPPELBERG (DG PRESS) on the Commission plans for the communication strategy to be launched in the autumn. They presented their own ideas which could improve the Commission communication with the citizens. |

12.09.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr WIEDOW (DG TAXUD) on the Commission proposal on passenger car related taxes. Some of them expressed their concerns of higher costs which could be induced by the proposal, especially for owners of the older cars. |

17.10.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr SANTIAGO DOS SANTOS (DG ENTR) on the recent Commission initiative for better regulation. They showed great interest in the subject. Some of them were particularly interested in the idea of an access to a Commission database with impact assessments linked to roadmaps, which could serve as an early warning system for parliamentary scrutiny. |

07.11.2005 | The permanent representatives were briefed by Mr FAROSS (DG TREN) on the Commission’s revised proposal on public transport services and state of play in the co-decision procedure of the file. They were interested in the situation and plans for further debate in the Council, relation with the third railway package and the importance of the Altmark case for the file. |

05.12.2005 | Les représentants permanents ont échangé leurs vues à propos de la méthode ouverte de coordination en Education et Formation ainsi que sur le programme Jeunesse. Des questions sont été soulevées concernant le respect du principe de subsidiarité. |

LIAISON OFFICERS

18.04.2005 | Annual Meeting of the Liaison Officers of the National Parliaments of the EU Member States and the European Parliament. Vice-President WALLSTRÖM presented the new Commission’s approach to the National Parliaments. (NPs). It focused on active networking and continuous and open dialogue. Vice-President WALLSTRÖM listed a series of goals/actions already kicked off by the Commission. She answered the questions concerning i.a. the subsidiarity check after the possible entry into force of the Constitutional Treaty and the scenarios in case of non-ratification. |

NEWSLETTERS

Date | Sommaire |

04.03.2005 | Introduction de Mme Margot WALLSTRÖM, Vice-présidente de la Commission européenne Interviews de M. Pierre MOSCOVICI, Vice-président du PE en charge des relations avec les Parlements nationaux M. Pierre LEQUILLER, président de la délégation de l’Assemblée nationale française pour l’Union européenne Ms Inese KRISKANE, représentante permanente de la Saeima (LV) Ms Sarita KAUKAOJA, représentante permanente de l’Eduskunta (FI) M. Morten KNUDSEN, fonctionnaire permanent au secrétariat de la COSAC M. Bo Manderup JENSEN, directeur responsable des relations avec les parlements nationaux au Parlement européen |

13.05.2005 | Introduction de M. VERHEUGEN, Vice-président de la Commission européenne Contributions de M. Herman DE CROO, Président de la Chambre des représentants (BE) M. László SINKA, représentant permanent (interview de la Présidente de l’Assemblée nationale) (HU) M. Martyn ATKINS, représentant permanent de la House of Commons (UK) M. Kevin LEYDON, représentant permanent de la Oireachtas (IE) M. Edward McMILLAN-SCOTT, Vice-président du Parlement européen, responsable des relations avec les parlements nationaux |

05.10.2005 | Interviews de M. Hubert HAENEL, président de la délégation du Sénat français pour l’Union européenne Mr Wlodzimierz CIMOSZEWICZ, outgoing Marshal of the Sejm (PL) Ms Heike MALICEK, représentante permanente du parlement autrichien (AT) Mr. Andrew DUFF, member of the Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe |

VISITES DE COMMISSAIRES DANS LES PARLEMENTS NATIONAUX

NATIONAL PARLIAMENTS – COMMISSIONERS’ VISITS

Commissioner | Date | Place |

President Barroso | 18.04.2005 | Intervention devant le parlement hellénique (EL) |

30.06.2005 | « The EU Constitution – the Big Picture », National Forum on Europe, Plenary Session, Dublin (IE) |

Vice-President Wallström | 17.01.2005 | Visit by Folketing’s EU Affairs Committee (DK) |

20.01.2005 | Address at Riksdag seminar, Stockholm (SE) |

24.01.2005 | Visit by Riksdag’s Speaker (SE) |

09.02.2005 | Address at COSAC Chairpersons meeting in Luxembourg |

10.02.2005 | Congress and Senate (ES) |

02.03.2005 | Visit by Hungarian Speaker (HU) |

10.03.2005 | Allocution devant la commission des Affaires européennes du Parlement (IE) |

21.04.2005 | Meeting with the Members of the European Affairs Committees of the Eerste and Tweede Kamers of the Parliament (NL) |

06.05.2005 | Conférence des Présidents Budapest (HU) |

18.07.2005 | COSAC Chairpersons – London (UK) |

21.10.2005 | Rencontre avec le Comité des Affaires Européennes du Saeimas (LV) |

30.11.2005 - 01.12.2005 | Rencontres avec le président et la vice-présidente du Bundestag, Norbert Lammert et Katrin Goring-Eckardt, et divers membres du Parlement. Réunion avec des membres du Comité européen du Bundesrat (DE) |

20.12.2005 | Participation à une réunion commune du Comité d’avis fédéral chargé de questions européennes et des commissions des Relations extérieures (Chambre et Sénat) (BE) |

Vice-President Verheugen | 26.01.2005 | Meeting with the Speaker of the Swedish Parliament |

02.02.2005 | Meeting with a delegation of the SPD faction (federal parliament, DE) |

16.02.2005 | Ausschussitzung des Europa-ausschusses des deutschen Bundestages in Berlin (DE) |

29.03.2005 | Meeting with the young members of the group of CSU (federal parliament and regional parliament) |

04.07.2005 | Meeting with Selected Committee House of Lords (better regulation) (UK) |

26.09.2005 | Meeting with the heads of CDU faction (federal parliament and regional parliaments (DE) |

28.11.2005 | Meeting with the members of Assemblée Nationale (FR) |

07.12.2005 | Meeting with the young members of the FDP faction |

Vice-président Barrot | 03.02.2005 | Audition par la délégation pour l’UE du Sénat français sur les services portuaires (FR) |

08.09.2005 | Réunion avec la commission des Transports du parlement suédois (SV) |

16.11.2005 | Participation à une conférence sur la politique européenne des transports à la délégation pour l'Union Européenne de l'Assemblée Nationale (FR) |

28.11.2005 | Rencontre avec Catherine Colonna, Ministre déléguée aux Affaires Européennes, et une délégation de parlementaires (Assemblée Nationale et Sénat) (FR) |

Vice-President Kallas | 15.09.2005 | et Mme GRYBAUSKAITĖ recoivent une délégation de la commission des Finances du Parlement danois (DK) |

28.10.2005 | Rencontre les commissions des Affaires européennes et des Affaires étrangères du Parlement (EE) |

Vice-President Frattini | 14-15.02.2005 | Bundestag – Représentants de la Commission des Affaires européennes, des représentants de la commission juridique et de la commission de l’intérieur (DE) |

23.03.2005 | Rencontre avec la Délégation pour l’Union européenne de l’Assemblée nationale et les parlementaires chargés des questions de justice, liberté et sécurité au Sénat (FR) |

04.04.2005 | Meeting with the House of Lords and the House of Commons EU Committees (UK) |

19.04.2005 | Intervention sur la lutte contre l’immigration illégale et le contrôle aux frontières à la Chambre des Députés (IT) |

21.07.2005 | Meeting with the Foreign and European Affairs Committee of the Maltese Parliament (MT) |

19.09.2005 | Intervention á la réunion de l'assemblée parlementaire euro-méditerranéenne du Sénat italien (IT) |

16.11.2005 | Participation à l'audition de la commission des Affaires étrangères de la Chambre des députés 'Initative de l'UE en matière de lutte contre le terrorisme' (IT) |

24.11.2005 | Meeting with the Chairmen of Home Affairs Committees of the EU's national parliaments (UK) |

Commissioner Reding | 10.03.2005 | Visit to the Bundestag in the framework of Media and Culture. Discours à la commission des medias et de la culture (DE) |

03.06.2005 | Discours sur i2010 au Sénat belge (BE) |

07.12.2005 | Lithuania : Presentation of the Commission’s Legislative and Work Programme 2006 at the Seimas (LT) |

Commissioner Dimas | 17.01.2005 | Brussels: Meeting with the EU committee of the Danish Parliament (DK) |

27.05.2005 | Parliamentary Speech on Environment (EL) |

21.11.2005 | Speech and participation at the conference of chairman of environmental committees of national parliament organised by the House of Lord and House of Commons (UK) |

Commissioner Almunia | 04.02.2005 | Meeting with Mr Arturas Paulauskas, President of the Saeimas, and with members of the parliamentary commissions for Economic and European affairs (LT) |

05.04.2005 | Audition devant les commissions des Affaires étrangères et des Finances de l’Assemblée Nationale (FR) |

29.04.2005 | Rencontre avec les membres de la commission des Affaires économiques et monétaires de l’Assemblée Nationale (SI) |

19.05.2005 | Meeting with the Chairman and Members of the Finance Committee of the House of Representatives (CY) |

06.10.2005 | Audition devant les commissions des Affaires européennes et économiques du Parlement (EL) |

08.12.2005 | Rencontre avec le président de la Chambre des Députés, Lubomir Zaoralek, et les membres du comité budgétaire de la Chambre des Députés (CZ) |

Commissioner Hübner | 25.11.2004 | The Grand Committee of Eduskunta (FI) |

17.01.2005 | Meeting with Members of the Bundestag (Brussels) |

25.01.2005 | Meeting with two Parliamentary Committees: Budget and European Affairs, Camera dei Deputati (IT) |

26.01.2005 | Meeting with Members of the Polish Sejm (Brussels) |

17-18.02.2005 | Mr Arturas Paulauskas, Chairman of the Lithuanian Seimas (LT) |

04.03.2005 | Meeting with the Presidium of the European Union Committee of the Polish Sejm (PL) |

07.03.2005 | Meeting with Members of the Polish Sejm (PL) |

27.06.2005 | Meeting with the Speaker of the Polish Sejm (PL) |

29.11.2005 | Rencontre des parlementaires des pays de VISEGRAD |

Commissioner Borg | 21-23.04.2005 | Rencontre avec des représentants des commissions parlementaires (PL) |

07.10.2005 | reçoit une délégation de la commission Agriculture, Nature et Qualité alimentaire de la Chambre des Représentants (NL) |

Commissioner Grybauskaitė | 11.01.2005 | Meeting with M. Arturas PAULAUSKAS, Chairman of the Lithuanian Parliament |

29.03.2005 | Meeting with Members of Committee on European Affairs of LTU Parliament (LT) |

15.09.2005 | et Mr KALLAS reçoivent une délégation de la commission des Finances du Parlement danois (DK) |

11.10.2005 | Meeting with M. Arturas PAULAUSKAS, Chairman of the Lithuanian Parliament |

22.11.2005 | reçoit une délégation du Parlement (LT) |

Commissioner Potočnik | 01.02.2005 | National Assembly (SI) |

07.02.2005 | Participation au débat sur la stratégie de Lisbonne à l'Assemblée nationale (SI) |

27.05.2005 | Meeting with the Danish Parliament’s EU Committee (DK) |

02.06.2005 | participation á la réunion de la commission parlementaire « Recherche » Bundestag (DE) |

14.12.2005 | Participation à la réunion des commissions des Affaires étrangères et des Affaires européennes de l'Assemblée nationale sur le programme législatif 2006 (SI) |

Commissioner Figel | 31.05.2005 | Brussels: Meeting with the Deputy Speaker of the Slovak Parliament, M. Bela BUGAR (SK) |

02.06.2005 | Brussels: Meeting with the Speaker of the Slovak Parliament, M. Pavol HRUSOVSKY (SK) |

23.06.2005 | Rome: Joint hearing of the Committees for Education and Culture of the Senate and the Chamber of Representatives (IT) |

01.12.2005 | Prague: Meeting with the President of the Senate, M. Premysl SOBOTKA (CZ) |

Commissioner Kyprianou | 02.02.2005 | Meeting in Brussels with delegation of liberal members of the Bundestag (DE) |

05.04.2005 | Meeting in Brussels with a delegation of Members of the Bundestag Committee for Health and Social Security (DE) Meeting in Brussels with the rapporteur of the French Assemblée Nationale for the Consumer Credit Directive (FR) |

04.10.2005 | Visit to the Cypriot Parliament for a general appraisal of the EU policies and politics |

01.12.2005 | Visit to the Danish Parliament in Copenhagen, Health Committee, to deliver a speech on food safety, pandemic preparedness and the platform on diet, physical activity and health (DK) |

Commissioner Rehn | 17.12.2004 | Meeting with the Speaker of the Finish Parliament, Paavo Lipponen, in Brussels |

04.02.2005 | Meeting with the Grand Committee in the Finish Parliament (FI) |

18.08.2005 | Meeting with the Speaker of the Finnish Parliament, Paavo LIPPONEN (FI) |

17-18.10.2005 | Participation à la réunion conjointe des Commissions des Affaires étrangères de la Chambre des Députés et du Sénat (IT) |

21.10.2005 | Meeting with the Grand Committee in the Finnish Parliament (FI) |

18.11.2005 | Meeting with the Speaker of the Finnish Parliament, Paavo LIPPONEN (FI) |

06.12.2005 | Discours à la commission des Affaires étrangères de l'Assemblée nationale (FR) |

Commissioner Michel | 07.12.2004 | Participation à la Conférence « Coopération au développement » suivie par un débat public au Sénat (BE) |

24.02.2005 | International Development Committee, House of Commons (UK) |

25.02.2005 | Comité des Affaires Etrangères, Chambre des députés (CZ) |

02-03.03.2005 | Rencontre avec le président de la commission des Affaires étrangères à l’Assemblée nationale, Edouard Balladur (FR) |

13.04.2005 | Committee on Economic Cooperation and Development, Bundestag (DE) |

22.04.2005 | Commissions Développement et Affaires étrangères du Parlement (HU) |

06.05.2005 | Comité des Affaires Etrangères, Chambre des Députés (PL) |

09.05.2005 | Représentants des Comités des Affaires Etrangères et des Affaires européennes de la Chambre des Députés (EE) |

19.05.2005 | Commission des Affaires Etrangères de la Chambre des Députés et du Sénat (IT) |

09.06.2005 | Meeting with the members of three Parliament’s Committees : Foreign Committee, EU Affaires Committee and Financial Committee (SK) |

10.06.2005 | Sous-commission en charge de la politique de développement du Parlement (AT) |

28.11.2005 | House of Commons International Development Committee and the Chairman of the house of Lords EU Sub-Committee on Foreign Affairs, Defence and Development Policy (UK) |

Commissioner Kovacs | 05.04.2005 | Meeting in Brussels with the Tax Section of the Finance Committee of the Finnish Parliament (FI) |

19.05.2005 | French National Assembly: Closing speech of M. Kovacs at the conference on savings taxation (FR) |

24.05.2005 | Swedish Parliament- Meeting with MPs from the Advisory Committee on EU Affairs and the Committee on taxation (SV) |

19.12.2005 | Rencontre avec les membres de la commission des Affaires européennes du Parlement hongrois (HU) |

Commissioner Kroes | 24.11.2005 | Audition devant le Parlement (IT) |

02.12.2005 | Appearance before the Danish Parliament (DK) |

08.12.2005 | Joint session of Economic and European Affairs Committees (NL) |

Commissioner Fischer Boel | 20.01.2005 | Bundestag - Agriculture and European Union joined committee (DE) |

18.03.2005 | Rencontre avec la présidente du Comité européen du Folketing, Elisabeth Arnold (DK) |

04.04.2005 | Participation et conférence de presse à la Conférence ´Politique agricole et alimentaire allemande et européenne´, organisée par le Groupe DP du Bundestag (Münster, DE) |

29.06.2005 | discours « Cadre financier et PAC » à l’Assemblée nationale (FR) |

06.10.2005 | Meeting with the Standing Committee on Agriculture, Nature and Food Quality of The House of Representatives of States-General (NL) |

04.11.2005 | Rencontres avec des commissions parlementaires (DK) |

Commissioner Ferrero-Waldner | 18.01.2005 | House of Commons « Foreign Affairs Committee » (UK) |

18.03.2005 | Rencontre avec le président du Parlement, Arturas Paulauskas (LT) |

13.03.2005 | Conférence au Parlement « Les relations extérieures de l’UE » (AT) |

06.06.2005 | UK House of Lords (Bruxelles) |

31.10.2005 | House of Commons, Conference of Foreign Affairs Committee (UK) |

06.12.2005 | M. Rupert Polenz, Chairman of the Committe of Foreign Affairs, Parliament (DE) |

08.12.2005 | M. Pierre Lequillier, Président de la Délégation pour l’UE, Assemblée Nationale (FR) |

Commissioner McCreevy | 05.10.2005 | Rencontres avec le Ministre de l’Industrie et du Commerce, Thomas Ostros, et avec des membres de la Commission Commerce et Industrie du Parlement et du National Board of Trade (SE) |

Commissioner Špidla | 04.07.2005 | Meeting with House of Lords (Select Committee on the European Union on Economic migration to the EU) (UK) |

14.11.2005 | Participation et discours "Les périodes transitoires de la circulation libre des travailleurs" à la Conférence internationale au Parlement (CZ) |

Commissioner Mandelson | 07.02.2005 | International Development Committee of House of Commons (UK) |

13.10.2005 | European Scrutiny Committee (UK) |

Commissioner Piebalgs | 03.02.2005 | Public hearing on research in nuclear waste in the French Parliament (FR) |

09.05.2005 | Speech in front of the Latvian Parliament (LV) |

[1] ”European governance, preparatory work for the White Paper”, s. 7, kesäkuu 2001.

[2] IPEX-verkosto perustettiin Roomassa syyskuussa 2000 pidetyn EU:n parlamenttien puhemiesten konferenssin päätöksellä.

Top