Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02017R1185-20210101

    Consolidated text: Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2017/1185, annettu 20 päivänä huhtikuuta 2017, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusten (EU) N:o 1307/2013 ja (EU) N:o 1308/2013 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä komissiolle toimitettavien tietojen ja asiakirjojen tiedoksiantamisen osalta sekä useiden komission asetusten muuttamisesta ja kumoamisesta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)ETA:n kannalta merkityksellinen teksti

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2017/1185/2021-01-01

    02017R1185 — FI — 01.01.2021 — 001.003


    Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentoinnin apuväline eikä sillä ole oikeudellista vaikutusta. Unionin toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. Säädösten todistusvoimaiset versiot on johdanto-osineen julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä ja ne ovat saatavana EUR-Lexissä. Näihin virallisiin teksteihin pääsee suoraan tästä asiakirjasta siihen upotettujen linkkien kautta.

    ►B

    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2017/1185,

    annettu 20 päivänä huhtikuuta 2017,

    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusten (EU) N:o 1307/2013 ja (EU) N:o 1308/2013 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä komissiolle toimitettavien tietojen ja asiakirjojen tiedoksiantamisen osalta sekä useiden komission asetusten muuttamisesta ja kumoamisesta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    (EUVL L 171 4.7.2017, s. 113)

    Muutettu:

     

     

    Virallinen lehti

      N:o

    sivu

    päivämäärä

    ►M1

    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2019/1746, annettu 1 päivänä lokakuuta 2019,

      L 268

    6

    22.10.2019


    Oikaistu:

    ►C1

    Oikaisu, EUVL L 065, 25.2.2021, s.  85 (2017/1185)




    ▼B

    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2017/1185,

    annettu 20 päivänä huhtikuuta 2017,

    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusten (EU) N:o 1307/2013 ja (EU) N:o 1308/2013 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä komissiolle toimitettavien tietojen ja asiakirjojen tiedoksiantamisen osalta sekä useiden komission asetusten muuttamisesta ja kumoamisesta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)



    I LUKU

    TIETOJÄRJESTELMÄN PERIAATTEET JA VAATIMUKSET

    1 artikla

    Komission tietojärjestelmä ja ilmoitusmenetelmä

    1.  
    Asetuksissa (EU) N:o 1307/2013 ja (EU) N:o 1308/2013 sekä niiden perusteella hyväksytyissä säädöksissä vahvistettujen ilmoitusvelvollisuuksien nojalla vaaditut tiedot ja asiakirjat on annettava tiedoksi tietoteknisellä järjestelmällä, jonka komissio asettaa jäsenvaltioiden saataville.

    Tiedot ja asiakirjat on laadittava ja annettava tiedoksi seuraavia noudattaen:

    a) 

    tietojärjestelmää varten vahvistetut menettelyt;

    b) 

    delegoidussa asetuksessa (EU) 2017/1183 tarkoitetun yhteyselimen myöntämät käyttöoikeudet; ja

    c) 

    käyttäjien saataville tietojärjestelmässä asetetut lomakkeet.

    ▼M1

    Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 nojalla ja mainitun asetuksen perusteella hyväksyttyjen säädösten nojalla tehtävien ilmoitusten osalta tämän kohdan ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettu tietotekninen järjestelmä on asetettava tarvittaessa myös toimijoiden ja kolmansien maiden saataville.

    ▼B

    2.  

    Poiketen siitä, mitä 1 kohdan ensimmäisessä alakohdassa säädetään, jäsenvaltiot voivat toimittaa vaaditut tiedot komissiolle postitse, faksilla, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti, jos

    a) 

    komissio ei ole asettanut tietyn ilmoitusvelvollisuuden osalta saataville tietoteknistä välinettä;

    b) 

    kyseessä on ylivoimainen este tai poikkeukselliset olosuhteet, joiden vuoksi jäsenvaltio ei pysty käyttämään 1 kohdassa tarkoitettua tietojärjestelmää.

    2 artikla

    Pitkäaikainen eheys ja luettavuus

    Komission käyttöön asettamassa tietojärjestelmässä on varmistettava toimitettujen ja hallussa pidettyjen asiakirjojen eheys. Sen on täytettävä erityisesti seuraavat edellytykset:

    a) 

    siinä on voitava tunnistaa jokainen käyttäjä yksiselitteisesti ja valvottava käyttöoikeuksia tehokkaasti, jotta voitaisiin estää asiakirjojen, tiedostojen ja metatiedon laiton, ilkivaltainen tai luvaton käyttö, tuhoaminen, muuttaminen tai siirtäminen;

    b) 

    siinä on oltava fyysiset suojajärjestelmät, joilla järjestelmää suojataan asiattomalta tunkeutumiselta ja ympäristöön liittyviltä tapahtumilta, sekä ohjelmistojen suojausjärjestelmät mahdollisten verkkohyökkäysten torjumiseksi;

    c) 

    sen on estettävä luvattomat muutokset, ja siinä on oltava tietojen eheyden varmistamiseksi järjestelmät, joiden avulla tarkistetaan, onko asiakirjoja muutettu ajan kuluessa;

    d) 

    sen on pidettävä kirjausketjua menettelyn jokaisesta olennaisesta vaiheesta;

    e) 

    sen on varmistettava, että tallennetut tiedot ovat sekä fyysisesti että ohjelmistojen kannalta turvallisessa ympäristössä b alakohdan mukaisesti;

    f) 

    sen on tarjottava luotettavat järjestelmät tiedostomuunnoksia ja tiedonsiirtoa varten, jotta voidaan varmistaa, että asiakirjat ovat luettavissa ja käytettävissä koko vaaditun säilytysajan;

    g) 

    järjestelmän toiminnasta ja ominaispiirteistä on oltava käytettävissä riittävän yksityiskohtaiset ja ajantasaiset toiminnallisia ja teknisiä näkökohtia koskevat asiakirjat; kyseisten asiakirjojen on aina oltava toiminnallisista ja/tai teknisistä eritelmistä vastuussa olevien organisaation yksiköiden käytettävissä.

    3 artikla

    Asiakirjojen aitous

    Tämän asetuksen mukaista tietojärjestelmää käyttäen toimitettu tai varastoitu asiakirja katsotaan aidoksi, jos asiakirjan lähettäjä on yksilöity asianmukaisesti ja jos asiakirja on laadittu ja toimitettu tämän asetuksen mukaisesti.

    4 artikla

    Henkilötietojen suoja

    1.  
    Tämän asetuksen säännöksillä ei rajoiteta direktiivin 95/46/EY, asetuksen (EY) N:o 45/2001, asetuksen (EC) N:o 1049/2001 eikä direktiivin 2002/58/EY eikä niiden nojalla annettujen säännösten soveltamista.
    2.  
    Jäsenvaltioiden on toteutettava tarvittavat toimenpiteet talouden toimijoilta saatujen tietojen luottamuksellisuuden suojaamiseksi.

    ▼C1

    3.  
    Jos komissiolle toimitetut tiedot ovat peräisin vähemmältä kuin kolmelta toimijalta tai jos yhdeltä toimijalta saadut tiedot muodostavat yli 70 prosenttia tällaisista toimitetuista tiedoista, asianomaisen jäsenvaltion on ilmoitettava siitä komissiolle ilmoitusta tehdessään.

    ▼B

    4.  
    Komissio ei saa julkaista tietoja niin, että yksittäinen toimija voidaan tunnistaa. Jos tällainen riski on olemassa, komission on julkaistava tällaiset tiedot aggregoidusti.

    ▼M1

    5 artikla

    Oletusarvoinen ilmoitus

    Jollei 1 artiklassa tarkoitetuissa säädöksissä toisin säädetä, silloin kun jäsenvaltio ja tapauksen mukaan kolmannet maat tai toimijat eivät ole antaneet vaadittuja tietoja tai asiakirjoja komissiolle tiedoksi määräajassa (ns. tyhjä ilmoitus), niiden katsotaan antaneen tiedoksi

    a) 

    nolla-arvon silloin kun kyseessä on määrään liittyvä tieto;

    b) 

    ”ei ilmoitettavaa” -tilanteen silloin kun kyseessä on laatuun liittyvä tieto.

    ▼B



    II LUKU

    ▼M1

    HINTA-, TUOTANTO- JA MARKKINATIETOJA SEKÄ KANSAINVÄLISISSÄ SOPIMUKSISSA VAADITTUJA TIETOJA KOSKEVAT ILMOITUKSET JA NIIDEN KOORDINOINTI

    ▼B



    1 JAKSO

    Hinta-, tuotanto- ja markkinatietoja koskevat ilmoitukset

    6 artikla

    Hinta-, tuotanto- ja markkinatietoja koskevat ilmoitukset

    Delegoidun asetuksen (EU) 2017/1183 2 artiklassa säädetyn ilmoitusvelvollisuuden nojalla vaadittu hintatietoja koskeva ilmoitus on tehtävä liitteiden I ja II mukaisesti.

    Delegoidun asetuksen (EU) 2017/1183 2 artiklassa säädetyn ilmoitusvelvollisuuden nojalla vaadittu tuotanto- ja markkinatietoja koskeva ilmoitus on tehtävä liitteen III mukaisesti.

    7 artikla

    Tietojen eheys

    1  
    Jäsenvaltion on toteutettava tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, että ilmoitetut tiedot ovat markkinoiden kannalta relevantteja, paikkansapitäviä ja täydellisiä. Jäsenvaltion on varmistettava, että ilmoitetut määrään liittyvät tiedot muodostavat johdonmukaisen tilastollisen sarjan. Jos jäsenvaltiolla on syytä uskoa, että ilmoitettu tieto ei mahdollisesti ole relevantti, paikkansapitävä tai täydellinen, sen on ilmoitettava tästä komissiolle ilmoitusta tehdessään.

    ▼M1

    2.  
    Jäsenvaltioiden ja tarvittaessa kolmansien maiden ja toimijoiden on ilmoitettava komissiolle kaikista tärkeistä uusista tiedoista, jotka voivat muuttaa merkittävästi jo tiedoksiannettuja tietoja.

    ▼B

    3.  
    Jäsenvaltion on toteutettava tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, että asianomaiset talouden toimijat toimittavat niille vaadittavat tiedot asetetuissa määräajoissa. Talouden toimijoiden on annettava jäsenvaltioille tiedot, jotka ovat tarpeen tässä asetuksessa vahvistettujen tietovaatimusten noudattamiseksi.

    ▼M1

    8 artikla

    Lisätiedot

    Jäsenvaltiot ja tarvittaessa kolmannet maat ja toimijat voivat toimittaa komissiolle 1 artiklassa tarkoitetulla tietojärjestelmällä muitakin kuin liitteissä I, II ja III vaadittuja tietoja, jos asianomaiset jäsenvaltiot ja tapauksen mukaan kyseiset kolmannet maat ja toimijat katsovat tällaisten tietojen olevan relevantteja. Tällaiset ilmoitukset on tehtävä muodossa, jonka komissio on saattanut saataville tietojärjestelmässä.

    ▼B

    9 artikla

    ▼M1

    Hintojen ja määrän määrittely

    1.  
    Jäsenvaltion on jokaisen tässä jaksossa vaaditun hinta- ja määräilmoituksen osalta ilmoitettava tietojen lähde ja määrittelymenetelmä. Tällaisissa ilmoituksissa on oltava tiedot jäsenvaltion määrittelemistä edustavista markkinoista ja asianomaisista painotuskertoimista.

    ▼M1

    1 a.  
    Jäsenvaltiot voivat siirtää toimijoille hintojen ja määrien suoran toimittamisen 1 artiklassa tarkoitettuun komission tietojärjestelmään jokaisen tässä jaksossa vaaditun hinta- ja määräilmoituksen osalta. Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle tällaisen siirron kohteena olevien toimijoiden henkilöllisyys.

    ▼B

    2.  
    Jäsenvaltion on ilmoitettava komissiolle kaikista 1 kohdan mukaisesti tiedoksiannettujen tietojen muutoksista.
    3.  
    Jäsenvaltion on varmistettava, että komissiolla on oikeus julkaista sen komissiolle ilmoittamat tiedot, jollei 4 artiklasta muuta johdu.

    ▼M1

    10 artikla

    Hinnoista raportoiminen virallisessa valuutassa

    Jollei liitteissä I, II tai III toisin täsmennetä, jäsenvaltion ja tarvittaessa toimijoiden on tehtävä hintailmoitukset virallisessa valuutassaan ilman arvonlisäveroa.

    11 artikla

    Viikoittainen hintailmoitus

    Jollei liitteessä I toisin täsmennetä, jäsenvaltion ja tarvittaessa toimijoiden on annettava kyseisessä liitteessä tarkoitetut viikoittaiset hintailmoitukset edelliseltä viikolta komissiolle tiedoksi keskiviikkoisin viimeistään kello 12.00 (Brysselin aikaa).

    12 artikla

    Muut kuin viikoittaiset hinta-, tuotanto- ja markkinatietoja koskevat ilmoitukset

    Jäsenvaltioiden ja tarvittaessa toimijoiden on annettava komissiolle tiedoksi asetetuissa määräajoissa seuraavat:

    a) 

    liitteessä II tarkoitetut muut kuin viikoittaiset hintailmoitukset;

    b) 

    liitteessä III tarkoitetut tuotanto- ja markkinatiedot.

    ▼B



    2 JAKSO

    Kansainvälisissä sopimuksissa vaaditut ilmoitukset

    13 artikla

    WTO:n kotimaista tukea koskevat tiedot

    1.  
    Jäsenvaltion on annettava komissiolle tiedoksi vuosittain viimeistään 31 päivänä lokakuuta kansalliset talousarviomenot, mukaan lukien edellisenä unionin varainhoitovuonna maataloustuottajien hyväksi toteutettuihin kotimaisiin tukitoimenpiteisiin osoitetut menot. Ilmoituksessa on oltava tiedot unionin talousarviosta osarahoitetuista toimenpiteistä, ja sen on katettava rahoituksen sekä kansallinen että unionin osuus. Ilmoitukseen ei tarvitse sisällyttää kokonaisuudessaan unionin talousarviosta rahoitettuja toimenpiteitä.
    2.  
    Edellä 1 kohdassa vaaditut tiedot ovat kotimaista tukea koskevassa WTO:n asiakirjassa G/AG/2 vahvistetut tiedot, ja ne on ilmoitettava kyseisessä asiakirjassa esitetyssä muodossa.

    14 artikla

    WTO:n vientikilpailua koskevat tiedot

    1.  

    Jäsenvaltion on annettava komissiolle tiedoksi vuosittain viimeistään 28 päivänä helmikuuta edelliseltä kalenterivuodelta seuraavia soveltamiansa vientikilpailutoimenpiteitä koskevat tiedot:

    a) 

    viennin rahoitustuki (vientiluotot, vientiluottotakuut tai vakuutusohjelmat);

    b) 

    kansainvälinen elintarvikeapu;

    c) 

    maataloustuotteita vievät valtionyritykset.

    2.  
    Edellä 1 kohdassa vaaditut tiedot ovat vientikilpailusta 19 päivänä joulukuuta 2015 tehdyn WTO:n ministerineuvoston päätöksen liitteessä esitetyt tiedot, ja ne on annettava tiedoksi kyseisessä liitteessä esitetyssä muodossa.



    III LUKU

    LOPPUSÄÄNNÖKSET

    15 artikla

    Muutokset useisiin asetuksiin ja siirtymäsäännökset

    1.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 315/2002 1 artikla.
    2.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 952/2006 12, 13, 14, 14 a, 15 a, 20, 21 ja 22 artikla 1 päivästä lokakuuta 2017. Kyseisiä säännöksiä sovelletaan edelleen jäljellä oleviin sokerin kiintiöjärjestelmään liittyviin ilmoituksiin.
    3.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 589/2008 31 artikla.
    4.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 826/2008 liitteessä III oleva A kohta.
    5.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 1249/2008 16 artiklan 8 kohta, 17 artikla, 25 artiklan 3 kohta, 27 artiklan 1 ja 2 kohta, 34 artiklan 2 kohta sekä 36 artikla.
    6.  
    Poistetaan asetuksen (EY) N:o 436/2009 19 artikla lukuun ottamatta 1 kohdan b alakohdan iii alakohtaa ja 2 kohtaa, joita sovelletaan 31 päivään heinäkuuta 2017 asti.
    7.  
    Poistetaan asetuksen (EU) N:o 1272/2009 56 artiklan 3 ja 4 kohta.
    8.  
    Poistetaan asetuksen (EU) N:o 479/2010 1 a, 2 ja 3 artikla.
    9.  
    Poistetaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 98 artikla.
    10.  
    Poistetaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 1333/2011 11 artikla.
    11.  
    Poistetaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 807/2013 4 artiklan 2 ja 3 kohta sekä 7 artikla.

    16 artikla

    Kumoaminen

    Kumotaan seuraavat asetukset:

    — 
    asetus (EY) N:o 546/2003;
    — 
    asetus (EY) N:o 1709/2003;
    — 
    asetus (EY) N:o 2336/2003;
    — 
    asetus (EY) N:o 2095/2005;
    — 
    asetus (EY) N:o 1557/2006;
    — 
    täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 1288/2011.

    17 artikla

    Voimaantulo

    Tämä asetus tulee voimaan seitsemäntenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Liitteessä II olevaa 1 kohtaa ja liitteessä III olevaa 2 kohtaa sovelletaan 1 päivästä lokakuuta 2017.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    ▼M1




    LIITE I

    11 artiklassa tarkoitettuja viikoittaisia hintailmoituksia koskevat vaatimukset

    Jollei toisin säädetä, asianomaisilla jäsenvaltioilla tarkoitetaan jäsenvaltioita, jotka tuottavat tai käyttävät yli kaksi prosenttia unionin kokonaistuotannosta tai -käytöstä.

    1.    Viljat

    Ilmoituksen sisältö: Kunkin viljan edustavat markkinahinnat ja unionin markkinoiden kannalta relevanteiksi katsotut viljamäärät tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Muuta: Hinnoissa on otettava huomioon tarvittaessa kunkin tuotteen laatuominaisuudet, noteerauspaikka ja markkinointivaihe.

    2.    Riisi

    Ilmoituksen sisältö: Kunkin unionin markkinoiden kannalta relevanteiksi katsotun riisilajikkeen edustavat markkinahinnat tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Riisiä tuottavat jäsenvaltiot ja jäsenvaltiot, joissa on myllyteollisuutta.

    Muuta: Hinnoissa on otettava huomioon tarvittaessa kunkin tuotteen jalostusvaihe, noteerauspaikka ja markkinointivaihe.

    3.    Öljysiemenet

    Ilmoituksen sisältö: Rapsin, auringonkukansiementen, soijapavun, rapsirouheen, auringonkukkarouheen, soijarouheen, raa’an rapsiöljyn, raa’an auringonkukkaöljyn ja raa’an soijaöljyn edustavat hinnat.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, joissa asianomaisen viljelykasvin istutusalue on vähintään 10 000 hehtaaria vuodessa. Rouheita ja öljyjä koskevien hintailmoitusten osalta jäsenvaltiot, jotka jalostavat yli 200 000 tonnia asianomaista öljykasvia.

    4.    Oliiviöljy

    Ilmoituksen sisältö: Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä VII olevassa VIII osassa lueteltujen oliiviöljyluokkien osalta edustavilla pääasiallisilla markkinoilla todetut keskimääräiset hinnat ja kansalliset painotetut keskihinnat ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, jotka tuottavat yli 20 000 tonnia oliiviöljyä 1. lokakuuta ja 30. syyskuuta välisellä vuotuisella ajanjaksolla.

    Muuta: Hintojen on vastattava irtotavarana olevaa oliiviöljyä, joka on neitsytoliiviöljyn osalta puristamolta noudettuna -hinta ja muiden luokkien osalta tehtaalta noudettuna -hinta. Edustavien markkinoiden on katettava vähintään 70 prosenttia asianomaisen tuotteen kansallisesta tuotannosta.

    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä VII olevassa VIII osassa tarkoitettujen neitsytoliiviöljy- ja ekstra-neitsytoliiviöljyluokkien vähittäismyyjien edustavat ostohinnat ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    Muuta: Edustavien hintojen on vastattava pakattua neitsytoliiviöljyä ja ekstra-neitsytoliiviöljyä astioissa, jotka ovat valmiita loppuasiakkaille tarjottaviksi, ja niiden on katettava vähintään yksi kolmasosa tarkasteltavana olevan tuotteen kansallisista ostoista.

    5.    Hedelmät ja vihannekset, banaanit

    a)    Tuoretuotteiden markkinoille tarkoitettujen tuotteiden hinnat

    Ilmoituksen sisältö: Komission delegoidun asetuksen (EU) 2017/891 ( 1 ) liitteessä VI lueteltujen tomaatti-, omena-, appelsiini- persikka- ja nektariinityyppien ja -luokkien edustavat hinnat, ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotteen nettopainoa.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Delegoidun asetuksen (EU) 2017/891 liitteessä VI luetellut jäsenvaltiot.

    Muuta: Hinnat ovat lajiteltujen, pakattujen ja tapauksen mukaan kuormalavoille pakattujen tuotteiden pakkausasemalta lähtöhintoja.

    b)    Banaanien hinnat

    Ilmoituksen sisältö: CN-koodin 0803 90 10 keltaisten banaanien tukkuhinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, jotka pitävät kaupan yli 50 000 tonnia keltaisia banaaneja kalenterivuodessa.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava alkuperämaaryhmien mukaan.

    c)    Tilahinnat

    Ilmoituksen sisältö: Tuoretuotteiden markkinoille tarkoitettujen tomaattien, omenoiden, appelsiinien, persikoiden ja nektariinien sekä banaanien edustavat hinnat. Kaikki hinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava korjatun sadon tilahintoina.

    d)    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Tomaattien, omenoiden, appelsiinien, persikoiden ja nektariinien edustava vähittäisostohinta ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    6.    Liha

    Ilmoituksen sisältö: Naudan-, sian- ja lampaanruhojen ja -palojen sekä eräiden elävien nautojen, vasikoiden ja porsaiden hinnat asetuksen (EU) N:o 1308/2013 mukaisesti ja ruhojen hinnat naudan-, sian- ja lampaanruhojen luokittelun mukaisesti ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Ruhojen ja elävien eläinten osalta kaikki jäsenvaltiot. Palojen osalta jäsenvaltiot, joiden kansallinen tuotanto on vähintään kaksi prosenttia unionin tuotannosta.

    Muuta: Jos jäsenvaltion toimivaltainen viranomainen katsoo, ettei ilmoitettavien ruhojen tai elävien eläinten lukumäärä ole riittävä, asianomainen jäsenvaltio voi päättää keskeyttää tällaisten ruhojen tai elävien eläinten hintojen seuraamisen kyseisen ajanjakson osalta; sen on ilmoitettava komissiolle päätöksensä perustelut. Palojen osalta asianomaisten jäsenvaltioiden on ilmoitettava naudan takaneljänneksen, naudan etuneljänneksen, naudan jauhelihan, sian ulkofileen, sian kyljen, sian lavan, sian jauhelihan ja sian kinkun hinnat.

    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Vähittäismyyjien ja muiden elintarvikealan toimijoiden edustavat ostohinnat sian ja naudan jauhelihalle ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    7.    Maito ja maitotuotteet

    Ilmoituksen sisältö: Herajauheen, rasvattoman maitojauheen, täysmaitojauheen, voin, kerman, kulutukseen tarkoitetun maidon ja ns. perusjuustojen hinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, joiden kansallinen tuotanto on vähintään kaksi prosenttia unionin tuotannosta; tai kun kyseessä ovat ns. perusjuustot, jäsenvaltiot, joissa juustotyyppi edustaa vähintään neljää prosenttia juuston kansallisesta kokonaistuotannosta.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava valmistajalta kolmen kuukauden kuluessa tehtyjen toimitussopimusten perusteella ostetuista tuotteista ilman muita kustannuksia (kuljetus, lastaus, käsittely, varastointi, kuormalavat, vakuutus jne.).

    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Vähittäismyyjien ja muiden elintarvikealan toimijoiden edustavat ostohinnat voille ja asianomaisille juustoille ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    8.    Munat

    Ilmoituksen sisältö: Tukkuhinta häkkikanojen (L- ja M-kokoluokka) munille kutakin tuotantotapaa kohden ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava tuotteista pakkaamossa.

    9.    Siipikarjanliha

    Ilmoituksen sisältö: Keskimääräinen tukkuhinta A-luokan kokonaisille kananpojille (ns. 65-prosenttiset kananpojat) ja kanan paloille (rintafilee, koipi-reisipala) ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava tuotteista teurastamossa tai kirjattava edustavilla markkinoilla.

    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Vähittäismyyjien ja muiden elintarvikealan toimijoiden edustavat ostohinnat A-luokan kokonaisille kananpojille ja kanan rintafileille ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    10.    Muut

    Ilmoituksen sisältö: Rasvattoman maitojauheen, johon on lisätty kasvirasvaa, hinta ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava valmistajalta kolmen kuukauden kuluessa tehtyjen toimitussopimusten perusteella ostetuista tuotteista ilman muita kustannuksia (kuljetus, lastaus, käsittely, varastointi, kuormalavat, vakuutus jne.).




    LIITE II

    12 artiklan a alakohdassa tarkoitettuja muita kuin viikoittaisia hintailmoituksia koskevat vaatimukset

    Jollei toisin säädetä, asianomaisilla jäsenvaltioilla tarkoitetaan jäsenvaltioita, jotka tuottavat tai käyttävät yli kaksi prosenttia unionin kokonaistuotannosta tai -käytöstä, lukuun ottamatta luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita, joiden osalta kynnysarvo on neljä prosenttia.

    1.    Viljat

    a)    Luonnonmukaisesti viljellyn viljan hinnat

    Ilmoituksen sisältö: Luonnonmukaisesti viljellyn tavallisen vehnän sekä durumvehnän ja rukiin edustavat markkinahinnat tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    b)    Vehnäjauhon hinnat

    Ilmoituksen sisältö: Myllyteollisuuden edustavat vehnäjauhon myyntihinnat tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    c)    Vehnäjauhon ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Vähittäismyyjien ja muiden elintarvikealan toimijoiden vehnäjauhon edustavat ostohinnat tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    2.    Öljykasvit ja valkuaiskasvit

    Ilmoituksen sisältö: Kunkin unionin markkinoiden kannalta merkitykselliseksi katsotun valkuaiskasvialan sekä luonnonmukaisesti viljeltyjen soijapapujen, luonnonmukaisesti viljellyn soijarouheen ja muun kuin muuntogeenisen soijarouheen edustavat markkinahinnat tonnilta tuotetta ilmaistuna.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Valkuaiskasvien osalta jäsenvaltiot, joissa asianomaisen viljelykasvin istutusalue on vähintään 10 000 hehtaaria vuodessa.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    3.    Sokeri

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    seuraavien sokerin hintojen painotetut keskiarvot ilmaistuina tonnilta sokeria, sekä vastaavat kokonaismäärät ja painotetut keskihajonnat:

    i) 

    edelliseltä kuukaudelta myyntihinta;

    ii) 

    edelliseltä kuukaudelta lyhyen aikavälin sopimuksia vastaavien laskujen myyntihinta. Komissio julkaisee nämä hinnat aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua jäljempänä tarkoitetun määräajan päättymisestä.

    b) 

    sokerijuurikkaan painotettu keskihinta edellisinä markkinointivuosina, ilmaistuna tonnilta juurikasta, sekä vastaavat kokonaismäärät.

    Asianomaiset jäsenvaltiot:

    a) 

    sokerin hintojen osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa tuotetaan yli 10 000 tonnia sokeria sokerijuurikkaasta tai raakasokerista;

    b) 

    sokerijuurikkaan hintojen osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa on yli 1 000 hehtaaria istutettua sokerijuurikasalaa asianomaisena markkinointivuonna.

    Ilmoitusajankohta:

    a) 

    sokerin hintojen osalta viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä;

    b) 

    sokerijuurikkaan hintojen osalta vuosittain viimeistään 30. kesäkuuta.

    Muuta: Hinnat on vahvistettava komission julkaiseman menetelmän mukaisesti, ja niiden on koskettava seuraavia:

    a) 

    irtotavarana olevan valkoisen sokerin hinta tehtaalta noudettuna, kun kyseessä on asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä III olevassa B kohdan II alakohdassa määritelty vakiolaatuinen sokeri, ja joka kerätään sokeriyrityksiltä ja jalostajilta;

    b) 

    sokerijuurikkaan hinta, jonka sokeriyritykset maksavat tuottajille, kun kyseessä on vakiolaatuinen sokerijuurikas, joka sisältää 16 prosenttia sokeria. Juurikas luetaan samalle markkinointivuodelle kuin siitä saatu sokeri.

    Ostohinnat

    Ilmoituksen sisältö: Vähittäismyyjien, elintarviketeollisuuden ja muun teollisuuden kuin elintarviketeollisuuden edustavat ostohinnat sokerille ja melassille tonnilta tuotetta ilmaistuina.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä.

    Muuta: Edustavat hinnat on vahvistettava komission julkaiseman menetelmän mukaisesti.

    4.    Pellavakuitu

    Ilmoituksen sisältö: Pitkien pellavakuitujen edellisen kuukauden keskimääräiset tehtaalta noudettuna -hinnat, jotka on kirjattu edustavilla pääasiallisilla markkinoilla, ilmaistuna tonneina tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa tuotetaan pitkiä pellavakuituja istutetulla yli 1 000 hehtaarin kuitupellava-alalla.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    5.    Oliiviöljy ja syötäväksi tarkoitetut oliivit

    Ilmoituksen sisältö:

    — 
    asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä VII olevassa VIII osassa tarkoitettujen neitsytoliiviöljy- ja ekstra-neitsytoliiviöljyluokkien luonnonmukaisen oliiviöljyn edustavat markkinahinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta,
    — 
    syötäväksi tarkoitettujen oliivien raakaoliivien edustavat hinnat ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot:

    — 
    luonnonmukaisen oliiviöljyn osalta jäsenvaltiot, jotka tuottavat yli 5 000 tonnia (neitsytoliiviöljy- ja ekstra-neitsytoliiviöljyluokkien) luonnonmukaista oliiviöljyä 1. lokakuuta ja 30. syyskuuta välisellä vuosijaksolla,
    — 
    syötäväksi tarkoitettujen oliivien osalta jäsenvaltiot, jotka tuottavat yli 5 000 tonnia syötäväksi tarkoitettuja oliiveja 1. syyskuuta ja 31. elokuuta välisellä vuosijaksolla.

    Ilmoitusajankohta:

    — 
    syötäväksi tarkoitettujen oliivien osalta edellisen kalenterivuoden satoa koskevat tiedot (1. syyskuuta – 31. joulukuuta) viimeistään kunkin vuoden 15. tammikuuta.
    — 
    luonnonmukaisen oliiviöljyn osalta viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta,

    Muuta: Luonnonmukaisesti tuotetun oliiviöljyn hintojen on vastattava irtotavarana olevaa oliiviöljyä, joka on neitsytoliiviöljyn osalta puristamolta noudettuna -hinta ja muiden luokkien osalta tehtaalta noudettuna -hinta. Syötäväksi tarkoitettujen oliivien tuotantoon tarkoitettujen raakojen oliivien hintojen on vastattava oliiveja, jotka tuottajat toimittavat jalostusteollisuuden vastaanottopaikoille.

    6.    Viini

    Ilmoituksen sisältö: Kun kyseessä ovat asetuksen (EY) N:o 1308/2013 liitteessä VII olevassa II osassa olevassa 1 kohdassa tarkoitetut viinit:

    a) 

    yhteenveto edellisen kuukauden hinnoista ilmaistuna hehtolitroina viiniä, sekä viittaukset asianomaisiin määriin; tai

    b) 

    julkisesti saatavilla olevat tietolähteet, joita pidetään hintojen kirjaamisen kannalta luotettavina.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, joiden viinintuotanto on viiden viime vuoden aikana ollut keskimäärin yli viisi prosenttia viinin kokonaistuotannosta unionissa.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 15 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava pakkaamattomista tuotteista tuottajan tilasta noudettuna. Jäsenvaltion on a ja b alakohdassa tarkoitettujen tietojen osalta valittava seurattaviksi kahdeksan edustavinta markkinaa, joista ainakin kahden on oltava suojatulla alkuperänimityksellä tai suojatulla maantieteellisellä merkinnällä varustettujen viinien markkinoita.

    7.    Maito ja maitotuotteet

    a)    Maito

    Ilmoituksen sisältö: Raakamaidon ja luonnonmukaisesti tuotetun raakamaidon hinta ja raakamaidon toimitusten arvioitu hinta kuluvalta kuukaudelta, ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta todellisen rasvapitoisuuden ja proteiinipitoisuuden mukaan.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Muuta: Hinta on jäsenvaltion alueelle sijoittautuneiden ensimmäisten ostajien maksama hinta.

    b)    Maitotuotteet

    Ilmoituksen sisältö: Juustojen hinta, lukuun ottamatta liitteessä I olevassa 7 kohdassa tarkoitettuja ns. perusjuustoja, ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot siltä osin kuin kyseessä ovat kansallisten markkinoiden kannalta merkitykselliset juustotyypit.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 15 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Muuta: Hintojen on liityttävä valmistajalta kolmen kuukauden kuluessa tehtyjen toimitussopimusten perusteella ostettuun juustoon ilman muita kustannuksia (kuljetus, lastaus, käsittely, varastointi, kuormalavat, vakuutus jne.).

    8.    Hedelmät ja vihannekset, banaanit

    a)    Tuoreiden luonnonmukaisesti tuotettujen hedelmien ja vihannesten hinnat

    Ilmoituksen sisältö: Luonnonmukaisesti tuotettujen tomaattien, omenoiden, appelsiinien, persikoiden ja nektariinien edustavat myyntihinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotteen nettopainoa.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kalenterikuukaudelta.

    b)    Vihreiden banaanien hinnat

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    tuotantoalueella kaupan pidettyjen vihreiden banaanien keskimääräiset myyntihinnat paikallisilla markkinoilla ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta, sekä vastaavat määrät;

    b) 

    tuotantoalueen ulkopuolella kaupan pidettyjen vihreiden banaanien keskimääräiset myyntihinnat ilmaistuina 100 kilogrammalta tuotetta, sekä vastaavat määrät.

    Ilmoitusajankohta:

    — 
    vuosittain viimeistään 15. kesäkuuta edelliseltä jaksolta 1. päivästä tammikuuta 30. päivään huhtikuuta,
    — 
    vuosittain viimeistään 15. lokakuuta edelliseltä jaksolta 1. päivästä toukokuuta 31 päivään elokuuta,
    — 
    vuosittain viimeistään 15. helmikuuta edelliseltä jaksolta 1. päivästä syyskuuta 31. päivään joulukuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, joissa on tuotantoalueita, eli:

    a) 

    Kanariansaaret;

    b) 

    Guadeloupe;

    c) 

    Martinique;

    d) 

    Madeira ja Azorit;

    e) 

    Kreeta ja Lakonia;

    f) 

    Kypros.

    Muuta: Vihreiden banaanien, jotka pidetään kaupan unionissa niiden tuotantoalueen ulkopuolella, hinnat ilmoitetaan siinä vaiheessa, kun banaanit on toimitettu ensimmäiseen purkamissatamaan (mutta niitä ei ole vielä purettu).

    c)    Tilahinnat

    Ilmoituksen sisältö: Jalostettaviksi tarkoitettujen tomaattien, omenoiden ja appelsiinien edustavat hinnat. Kaikki hinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Ilmoitusajankohta:

    a) 

    tomaattien osalta viimeistään seuraavan vuoden 31. tammikuuta;

    b) 

    omenoiden ja appelsiinien osalta viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kalenterikuukaudelta.

    Muuta: Hinnat on ilmoitettava korjatun sadon tilahintoina.

    9.    Liha

    Ilmoituksen sisältö: Luonnonmukaisesti tuotettujen naudanruhojen edustavat myyntihinnat naudanruhojen luokittelun mukaisesti, kuten liitteessä I olevan 6 kohdan a alakohdassa tarkoitetussa ilmoituksessa, ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    10.    Siipikarjanliha

    Ilmoituksen sisältö: Luonnonmukaisesti tuotettujen A-luokan kokonaisten kananpoikien (ns. 65-prosenttiset kananpojat) edustavat myyntihinnat ilmaistuna 100 kilogrammalta tuotetta.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kalenterikuukaudelta.




    LIITE III

    12 artiklan b alakohdassa tarkoitettuja tuotanto- ja markkinatietoilmoituksia koskevat vaatimukset

    1.    Riisi

    Ilmoituksen sisältö: Jokaisen asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä II olevassa I osassa olevassa 2 ja 3 kohdassa tarkoitetun riisityypin osalta:

    a) 

    istutettu ala, tuotos, paddy- eli raakariisin tuotanto satovuonna ja jalostustuotos;

    b) 

    riisin kotimainen käyttö (jalostusteollisuus mukaan luettuna) ilmaistuna hiottuna riisiekvivalenttina;

    c) 

    tuottajien ja riisimyllyjen hallussa kunkin vuoden 31. elokuuta olevat riisivarastot (ilmaistuna hiottuna riisiekvivalenttina) eriteltyinä unionissa tuotettuun riisiin ja tuontiriisiin.

    Ilmoitusajankohta: Vuosittain viimeistään 15. tammikuuta edelliseltä vuodelta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot:

    a) 

    paddy- eli raakariisin tuotannon osalta kaikki riisiä tuottavat jäsenvaltiot;

    b) 

    kotimaisen käytön osalta kaikki jäsenvaltiot;

    c) 

    riisivarastojen osalta kaikki riisiä tuottavat jäsenvaltiot ja jäsenvaltiot, joissa on riisimyllyjä.

    2.    Sokeri

    A.    Juurikasalat

    Ilmoituksen sisältö: Kuluvan markkinointivuoden sokerijuurikasala ja arvio seuraavalle markkinointivuodelle.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen vuoden 31. toukokuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa on yli 1 000 hehtaaria istutettua sokerijuurikasalaa asianomaisena vuonna.

    Muuta: Kyseiset luvut on ilmaistava hehtaareina ja eriteltävä sokerintuotantoon tarkoitettujen alojen ja bioetanolin tuotantoon tarkoitettujen alojen mukaan.

    B.    Sokerin ja bioetanolin valmistus ja käyttö

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    tuotanto: kunkin yrityksen sokerin, melassin ja bioetanolin tuotanto edellisenä markkinointivuonna sekä arvio kunkin jäsenvaltion sokerin kokonaistuotannosta ja kunkin yrityksen sokerintuotannosta kuluvana markkinointivuonna;

    b) 

    käyttö: yritysten ja jalostajien edellisenä markkinointivuonna myymä sokeri jaoteltuna kohteen mukaan.

    Ilmoitusajankohta: Vuosittain viimeistään 30. marraskuuta edellisen markkinointivuoden tuotannon ja käytön osalta sekä kuluvan markkinointivuoden arvioidun sokerin kokonaistuotannon osalta; ja vuosittain viimeistään 31. maaliskuuta (30. kesäkuuta Guadeloupella ja Martiniquella) kunkin yrityksen kuluvan markkinointivuoden tuotannon osalta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, joissa tuotetaan yli 1 000 tonnia sokeria.

    Muuta:

    a) 

    ”sokerintuotannolla” tarkoitetaan seuraavien tonneina valkoista sokeria ilmaistua kokonaismäärää:

    i) 

    valkoinen sokeri laatueroista riippumatta,

    ii) 

    raaka sokeri asetuksen (EU) N:o 1308/2013 liitteessä III olevan B kohdan III alakohdan mukaisesti määritellyn saannon perusteella,

    iii) 

    inverttisokeri painona,

    iv) 

    sokerijuurikkaasta tuotetut sakkaroosi- tai inverttisokerisiirapit, joiden puhtausaste on vähintään 70 prosenttia, erotettavissa olevan sokerin pitoisuuden tai tosiasiallisen saannon perusteella,

    v) 

    sokeriruo’osta tuotetut sakkaroosi- tai inverttisokerisiirapit, joiden puhtausaste on vähintään 75 prosenttia, sokeripitoisuuden perusteella;

    b) 

    sokerintuotantoon ei sisälly valkoinen sokeri, joka saadaan jostakin a alakohdassa tarkoitetusta tuotteesta tai joka tuotetaan sisäisen jalostuksen menettelyssä;

    c) 

    tietyn markkinointivuoden aikana kylvetyistä juurikkaista saatu sokeri luetaan seuraavalle markkinointivuodelle. Tietyn markkinointivuoden syksyllä kylvetyistä sokerijuurikkaista saatu sokeri on kuitenkin kohdennettava samalle markkinointivuodelle niissä jäsenvaltioissa, jotka ovat näin päättäneet ja ilmoittaneet päätöksestään komissiolle viimeistään 1. lokakuuta 2017;

    d) 

    sokeria koskevat luvut on eriteltävä kuukausien mukaan, ja niiden on kuluvan markkinointivuoden osalta vastattava helmikuuhun asti alustavia lukuja ja markkinointivuoden jäljellä olevien kuukausien osalta arvioita;

    e) 

    bioetanolituotantoon sisältyy ainoastaan sellainen bioetanoli, joka saadaan jostakin a alakohdassa tarkoitetusta tuotteesta, ja se on ilmaistava hehtolitroina;

    f) 

    ”sokerin käytöllä” tarkoitetaan sokeriyritysten ja jalostajien vähittäismyyjille ja sokerinkäyttäjille markkinointivuoden aikana myymiä kokonaismääriä ilmaistuna tonneina valkoista sokeriekvivalenttia. Nämä määrät jaetaan vähittäismyyntiin, elintarviketeollisuudelle ja muille toimialoille, bioetanolia lukuun ottamatta, myytyjen määrien kesken.

    C.    Isoglukoosintuotanto

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    kunkin tuottajan edellisenä markkinointivuonna lähettämät isoglukoosin oman tuotannon määrät;

    b) 

    kunkin tuottajan edellisenä kuukautena lähettämät isoglukoosin oman tuotannon määrät.

    Ilmoitusajankohta: Vuosittain viimeistään 30. marraskuuta edellisen markkinointivuoden osalta ja kuukausittain viimeistään 25. päivä edellisen kuukauden osalta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa tuotetaan isoglukoosia.

    Muuta:”Isoglukoosintuotannolla” tarkoitetaan tuotemäärää, joka on saatu glukoosista tai sen polymeereistä ja jonka fruktoosipitoisuus kuivapainosta on vähintään 41 prosenttia kuiva-ainetonneina ilmaistuna riippumatta siitä, mikä sen tosiasiallinen 41 prosentin kynnyksen ylittävä fruktoosipitoisuus on. Vuotuiset tuotantoluvut on eriteltävä kuukausittain.

    D.    Sokeri- ja isoglukoosivarastot

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    sokeriyritysten ja jalostajien varastoissa jokaisen kuun lopussa olevat sokerin tuotantomäärät;

    b) 

    isoglukoosin tuottajien varastoissa edellisen markkinointivuoden lopussa olevat isoglukoosin tuotantomäärät.

    Ilmoitusajankohta: Sokerin osalta viimeistään jokaisen kuukauden lopussa edelliskuukaudelta ja isoglukoosin osalta viimeistään 30. marraskuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot:

    a) 

    sokerin osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa sijaitsee sokeriyrityksiä tai jalostajia ja joiden sokerintuotanto ylittää 10 000 tonnia;

    b) 

    isoglukoosin osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa tuotetaan isoglukoosia.

    Muuta: Luvut koskevat tuotteita, jotka on varastoitu luovutettaviksi vapaaseen liikkeeseen unionin alueella, sekä B ja C kohdassa määriteltyä sokerin- ja isoglukoosintuotantoa.

    Sokerin osalta

    — 
    luvut koskevat määriä, jotka ovat yrityksen tai jalostajan omistuksessa tai joista on tehty siirtokelpoinen varastotodistus,
    — 
    luvuissa on täsmennettävä heinä-, elo- ja syyskuun lopussa varastossa olevien määrien osalta se määrä, joka on saatu seuraavan markkinointivuoden sokerin tuotannosta,
    — 
    jos varastointi tapahtuu muissa jäsenvaltioissa kuin siinä, joka toimittaa tiedot komissiolle, ilmoittavan jäsenvaltion on annettava sitä kuukautta, jona komissiolle tehtiin ilmoitus, seuraavan kuukauden loppuun mennessä kyseisille jäsenvaltioille tieto niiden alueelle varastoiduista määristä ja varastointipaikoista.

    Isoglukoosin osalta määrien on koskettava tuottajan omistamia määriä.

    E.    Toimialakohtaiset sopimukset

    Ilmoituksen sisältö: Viljelijöiden ja yritysten välisten toimialakohtaisten sopimusten sisältö sekä kollektiivisten arvonjakamislausekkeiden sisältö. Asiaan liittyvät ilmoitettavat osatekijät vahvistetaan komission julkaiseman menetelmän mukaisesti.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään kunkin markkinointivuoden lopussa kyseisen markkinointivuoden osalta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa sijaitsee sokeriyrityksiä ja joiden sokerintuotanto ylittää 10 000 tonnia.

    3.    Kuitukasvit

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    edellisen markkinointivuoden kuitupellava-ala ja arvio kuluvalle markkinointivuodelle ilmaistuna hehtaareina;

    b) 

    pitkien pellavakuitujen tuotanto edellisenä markkinointivuonna ja arvio kuluvalle markkinointivuodelle ilmaistuna tonneina;

    c) 

    edellisen satovuoden puuvilla-ala ja arvio kuluvalle satovuodelle ilmaistuna hehtaareina;

    d) 

    edellisen satovuoden puuvillan, josta siemeniä ei ole poistettu, tuotanto ja arvio kuluvalle satovuodelle ilmaistuna tonneina;

    e) 

    puuvillantuottajille edellisenä satovuonna maksettu puuvillan, josta siemeniä ei ole poistettu, keskimääräinen hinta ilmaistuna tonnilta tuotetta.

    Ilmoitusajankohta:

    a) 

    kuitupellava-alan osalta vuosittain viimeistään 31. heinäkuuta;

    b) 

    pitkien pellavakuitujen tuotannon osalta vuosittain viimeistään 31. lokakuuta;

    c) 

    puuvillan osalta vuosittain viimeistään 15. lokakuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot:

    a) 

    pellavan osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa tuotetaan pitkiä pellavakuituja istutetulla yli 1 000 hehtaarin kuitupellava-alalla;

    b) 

    puuvillan osalta kaikki jäsenvaltiot, joissa kylvetään vähintään 1 000 hehtaarin ala puuvillaa.

    4.    Humala

    Ilmoituksen sisältö: Seuraavat tiedot kokonaismäärinä ja b, c ja d alakohdassa tarkoitettujen tietojen osalta eriteltyinä karvaisiin ja aromaattisiin humalalajikkeisiin:

    a) 

    humalaa tuottavien viljelijöiden määrä;

    b) 

    humala-ala ilmaistuna hehtaareina;

    c) 

    määrä tonneina ja keskimääräinen tilahinta ilmaistuna kiloina humalaa, joka myydään termiinisopimuksella ja ilman tällaista sopimusta;

    d) 

    alfahapon tuotanto tonneina ja keskimääräinen alfahappopitoisuus (prosentteina).

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään humalankorjuuta seuraavan vuoden 30. huhtikuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa oli edellisvuonna yli 200 hehtaaria istutettua humala-alaa.

    5.    Oliiviöljy

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    tiedot lopullisesta tuotannosta (luonnonmukaista tuotantoa koskevat tiedot mukaan lukien), kotimaisesta kokonaiskulutuksesta (jalostusteollisuus mukaan lukien) ja loppuvarastoista edelliseltä vuosijaksolta 1. päivästä lokakuuta 30. päivään syyskuuta;

    b) 

    arviot kuukausituotannosta, tuottajien ja teollisuuden hallussa olevien varastojen kuukausittaisesta tasosta, kokonaistuotannosta, kotimaisesta kokonaiskulutuksesta (jalostusteollisuus mukaan lukien) ja loppuvarastoista kuluvalta vuosijaksolta 1. päivästä lokakuuta 30. päivään syyskuuta.

    Ilmoitusajankohta:

    a) 

    viimeistään kunkin vuoden 31. lokakuuta edelliseen vuosijaksoon liittyvien tietojen osalta;

    b) 

    viimeistään kunkin vuoden 31. lokakuuta sekä marraskuusta kesäkuuhun viimeistään kunkin kuukauden 15 päivänä kuluvaan vuosijaksoon liittyvien tietojen osalta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Varastojen kuukausittaisen tason ilmoittamisen osalta jäsenvaltiot, jotka tuottavat yli 20 000 tonnia oliiviöljyä 1. lokakuuta ja 30. syyskuuta välisellä vuosijaksolla. Muiden tietojen osalta kaikki jäsenvaltiot, jotka tuottavat oliiviöljyä.

    6.    Tupakka

    Ilmoituksen sisältö: Jokaisen raakatupakkalajikeryhmän osalta:

    a) 

    viljelijöiden lukumäärä;

    b) 

    alue hehtaareina;

    c) 

    toimitettu määrä tonneina;

    d) 

    tuottajille maksettu keskimääräinen hinta ilman veroja tai muita maksuja, ilmaistuna kilogrammoina tuotetta.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään satovuotta seuraavan vuoden 31. heinäkuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot, joissa oli edellisvuonna yli 3 000 hehtaaria istutettua tupakka-alaa.

    Muuta: Raakatupakkalajikeryhmät ovat seuraavat:

    I ryhmä: 

    Flue-cured: uunikuivattu tupakka; ilmankiertoa, lämpötilaa ja kosteuspitoisuutta valvotaan kuivauksen aikana, erityisesti Virginia;

    II ryhmä: 

    Light air-cured: suojakatoksen alla ilmakuivattu tupakka, jota ei fermentoida, erityisesti Burley ja Maryland;

    III ryhmä: 

    Dark air-cured: suojakatoksen alla ilmakuivattu tupakka, jossa sallitaan luonnollinen fermentoituminen ennen markkinoille saattamista, erityisesti Badischer Geudertheimer, Fermented Burley, Havana, Mocny Skroniowski, Nostrano del Brenta ja Pulawski.

    IV ryhmä: 

    Fire-cured: savustamalla kuivattu tupakka, erityisesti Kentucky ja Salento;

    V ryhmä: 

    Sun-cured: aurinkokuivattu tupakka, jota kutsutaan myös nimellä ”itämaiset lajikkeet”, erityisesti Basmas, Katerini ja Kaba-Koulak.

    7.    Viinialan tuotteet

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    arviot viinituotteiden tuotannosta (mukaan lukien viiniytetty ja viiniyttämätön rypäleen puristemehu) jäsenvaltion alueella kuluvana viinivuonna;

    b) 

    asetuksen (EU) 2018/273 ( 2 ) 31 artiklassa tarkoitettujen tuotantoilmoitusten lopullinen tulos sekä arvio tuotannosta, josta ei tehdä tällaisia ilmoituksia;

    c) 

    yhteenveto asetuksen (EU) 2018/273 32 artiklassa tarkoitetuista ilmoituksista, jotka koskevat varastoja edellisen viinivuoden 31. heinäkuuta;

    d) 

    edellisen viinivuoden lopputase mukaan lukien täydelliset tiedot käytettävissä olevista määristä (alkuvarastot, tuotanto, tuonti), käytöstä (suoraan nautittavaksi tarkoitettu ja teollisuudessa jalostettavaksi tarkoitettu, jalostus, vienti ja hävikki) sekä loppuvarastoista.

    Ilmoitusajankohta:

    a) 

    arviot tuotannosta vuosittain viimeistään 30. syyskuuta;

    b) 

    tuotantoilmoitusten lopullinen tulos vuosittain viimeistään 15. maaliskuuta;

    c) 

    yhteenveto varastoilmoituksista vuosittain viimeistään 31. lokakuuta;

    d) 

    lopputase vuosittain viimeistään 15. tammikuuta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Jäsenvaltiot, jotka pitävät ajantasaista viinitilarekisteriä asetuksen (EU) N:o 1308/2013 145 artiklan 1 kohdan mukaisesti.

    8.    Maito

    Ilmoituksen sisältö:

    — 
    lehmän raakamaidon kokonaismäärä ilmaistuna kilogrammoina viitaten maidon todelliseen rasvapitoisuuteen,
    — 
    luonnonmukaisesti tuotetun lehmän raakamaidon kokonaismäärä ilmaistuna kilogrammoina viitaten maidon todelliseen rasvapitoisuuteen,
    — 
    lehmän raakamaidon rasvapitoisuus ja valkuaispitoisuus prosentteina tuotteen painosta.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Muuta: Maidon osalta määrät koskevat maitoa, joka on toimitettu edellisen kuukauden aikana jäsenvaltion alueelle sijoittautuneille ensimmäisille ostajille. Jäsenvaltion on tämän vaatimuksen noudattamiseksi varmistettava, että kaikki sen alueelle sijoittautuneet ensimmäiset ostajat antavat toimivaltaiselle kansalliselle viranomaiselle ajoissa ja täsmällisesti tiedoksi lehmän raakamaidon määrän, joka niille on kussakin kuussa toimitettu.

    9.    Munat

    Ilmoituksen sisältö:

    — 
    munien tuotantopaikkojen lukumäärä eriteltynä asetuksen (EY) N:o 589/2008 ( 3 ) liitteessä II tarkoitettujen tuotantotapojen mukaan ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 834/2007 ( 4 ) mukaisten luonnonmukaisesti tuotettujen munien tuotantopaikkojen lukumäärä, mukaan lukien tuotantolaitoksen enimmäiskapasiteetti sen mukaan, kuinka monta munivaa kanaa siellä voidaan enintään pitää kerrallaan,
    — 
    kuorellisten munien tuotantomäärä kutakin tuotantotapaa kohden tonneina (nettopaino) ilmaistuna, mukaan lukien luonnonmukaisesti tuotetut munat.

    Ilmoitusajankohta:

    — 
    tuotantopaikkojen määrä vuosittain viimeistään 1. huhtikuuta,
    — 
    tuotantomäärät kuukausittain viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    10.    Etyylialkoholi

    Ilmoituksen sisältö: Kun kyseessä on maatalousperäinen alkoholi, joka ilmaistaan hehtolitroina puhdasta alkoholia:

    a) 

    tuotanto fermentoimalla tai tislaamalla eriteltynä alkoholin valmistukseen käytetyn maatalousperäisen raaka-aineen mukaan;

    b) 

    alkoholin tuottajilta tai tuojilta jalostettaviksi tai pakattaviksi siirretyt määrät, eriteltyinä käyttöluokan mukaan (elintarvikkeet ja juomat, polttoaineet, teollinen/muu käyttö).

    Ilmoitusajankohta: Vuosittain viimeistään 1. maaliskuuta edelliseltä kalenterivuodelta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    11.    Liha

    Ilmoituksen sisältö:

    a) 

    nauta: luokiteltujen ruhojen lukumäärä ja paino jaoteltuna luokkaa sekä lihakkuus- ja rasvaisuusluokkia kohden;

    b) 

    sika: luokiteltujen ruhojen lukumäärä ja paino vähärasvaisen lihan luokkia kohden;

    c) 

    nauta: luokiteltujen luonnonmukaisesti tuotettujen ruhojen lukumäärä ja paino jaoteltuna luokkaa sekä lihakkuus- ja rasvaisuusluokkia kohden.

    Ilmoitusajankohta: Viikoittain a ja b alakohdan osalta liitteessä I olevan 6 kohdan a alakohdassa tarkoitetun hintailmoituksen kanssa; kuukausittain c alakohdan osalta liitteessä II olevassa 9 kohdassa tarkoitetun hintailmoituksen kanssa.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    12.    Muut

    Ilmoituksen sisältö: Rasvattoman maitojauheen, johon on lisätty kasvirasvaa, kokonaismäärä tonneina.

    Ilmoitusajankohta: Viimeistään jokaisen kuukauden 25 päivänä edelliseltä kuukaudelta.

    Asianomaiset jäsenvaltiot: Kaikki jäsenvaltiot.

    Muuta: Määrät koskevat rasvatonta maitojauhetta, johon on lisätty kasvirasvaa ja jonka jäsenvaltion alueelle sijoittautuneet maidonjalostajat ovat tuottaneet edellisen kuukauden aikana.



    ( 1 ) Komission delegoitu asetus (EU) 2017/891, annettu 13 päivänä maaliskuuta 2017, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 täydentämisestä hedelmä- ja vihannesalan sekä hedelmä- ja vihannesjalostealan osalta, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1306/2013 täydentämisestä mainituilla aloilla sovellettavien seuraamusten osalta ja komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 muuttamisesta (EUVL L 138, 25.5.2017, s. 4).

    ( 2 ) Komission delegoitu asetus (EU) 2018/273, annettu 11 päivänä joulukuuta 2017, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 täydentämisestä viini-istutusten lupajärjestelmän, viinitilarekisterin, saateasiakirjojen ja todistusten, saapuvien ja lähtevien erien rekisterin, pakollisten ilmoitusten sekä tiedoksiantojen ja tiedoksiannettujen tietojen julkistamisen osalta, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1306/2013 täydentämisestä asianomaisten tarkastusten ja seuraamusten osalta, komission asetusten (EY) N:o 555/2008, (EY) N:o 606/2009 ja (EY) N:o 607/2009 muuttamisesta sekä komission asetuksen (EY) N:o 436/2009 ja komission delegoidun asetuksen (EU) 2015/560 kumoamisesta (EUVL L 58, 28.2.2018, s. 24).

    ( 3 ) Komission asetus (EY) N:o 589/2008, annettu 23 päivänä kesäkuuta 2008, neuvoston asetuksen (EY) N:o 1234/2007 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä munien kaupan pitämisen vaatimusten osalta (EUVL L 163, 24.6.2008, s. 20).

    ( 4 ) Neuvoston asetus (EY) N:o 834/2007, annettu 28 päivänä kesäkuuta 2007, luonnonmukaisesta tuotannosta ja luonnonmukaisesti tuotettujen tuotteiden merkinnöistä sekä asetuksen (ETY) N:o 2092/91 kumoamisesta (EUVL L 189, 20.7.2007, s. 4).

    Top