Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52014TA1210(30)

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2013, συνοδευόμενη από την απάντηση του Ιδρύματος

ΕΕ C 442 της 10.12.2014, p. 260–266 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

10.12.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 442/260


ΈΚΘΕΣΗ

σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2013, συνοδευόμενη από την απάντηση του Ιδρύματος

(2014/C 442/30)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1.

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (γνωστό και ως «ETF», εφεξής «το Ίδρυμα»), με έδρα στο Τορίνο, ιδρύθηκε με τον κανονισμό (EΟΚ) αριθ. 1360/90 του Συμβουλίου (1) [όπως αναδιατυπώθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1339/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (2)]. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η υποστήριξη της μεταρρύθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις χώρες-εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει συνδρομή στην Επιτροπή κατά την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων (IPA, FRAME, GEMM) (3).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

2.

Η προσέγγιση ελέγχου που εφαρμόζει το Συνέδριο περιλαμβάνει αναλυτικές ελεγκτικές διαδικασίες, άμεσες δοκιμασίες πράξεων και αξιολόγηση των βασικών δικλίδων ελέγχου που περιλαμβάνουν τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου του Ιδρύματος. Τα ανωτέρω συμπληρώνονται από αποδεικτικά στοιχεία προερχόμενα, αφενός, από τις εργασίες άλλων ελεγκτών (κατά περίπτωση) και, αφετέρου, από την ανάλυση των θέσεων της διοίκησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

3.

Δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 287 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), το Συνέδριο διενήργησε:

α)

έλεγχο των ετήσιων λογαριασμών του Ιδρύματος, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις οικονομικές καταστάσεις (4) και τις εκθέσεις σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού (5) για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013· καθώς και

β)

έλεγχο της νομιμότητας και κανονικότητας των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι εν λόγω λογαριασμοί.

Ευθύνη της διοίκησης

4.

Η διοίκηση φέρει την ευθύνη για την κατάρτιση και ακριβοδίκαιη παρουσίαση των ετήσιων λογαριασμών του Ιδρύματος, καθώς και για τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες αυτοί βασίζονται (6):

α)

Η ευθύνη της διοίκησης όσον αφορά τους ετήσιους λογαριασμούς του Ιδρύματος περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διατήρηση συστήματος εσωτερικού ελέγχου με σκοπό την κατάρτιση και την ακριβοδίκαιη παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων οι οποίες να μην περιέχουν ουσιώδεις ανακρίβειες οφειλόμενες σε απάτη ή σφάλμα· την επιλογή και εφαρμογή των ενδεδειγμένων λογιστικών πολιτικών, βάσει των λογιστικών κανόνων που ενέκρινε ο υπόλογος της Επιτροπής (7)· και τη διατύπωση λογιστικών εκτιμήσεων εύλογων υπό τις εκάστοτε περιστάσεις. Ο διευθυντής εγκρίνει τους ετήσιους λογαριασμούς του Ιδρύματος, αφού ο υπόλογος τους καταρτίσει βάσει του συνόλου των διαθέσιμων πληροφοριακών στοιχείων και συντάξει συνοδευτικό σημείωμα στο οποίο δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι έχει αποκομίσει εύλογη βεβαιότητα ότι οι λογαριασμοί απεικονίζουν ακριβοδίκαια, από κάθε ουσιώδη πλευρά, την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος.

β)

Η ευθύνη της διοίκησης όσον αφορά τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί, καθώς και τη συμμόρφωση με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης συνίσταται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διατήρηση αποτελεσματικού και αποδοτικού συστήματος εσωτερικού ελέγχου που περιλαμβάνει κατάλληλη εποπτεία, λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για την πρόληψη περιπτώσεων παρατυπιών και απάτης και, κατά περίπτωση, νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση κονδυλίων τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ή χρησιμοποιήθηκαν εσφαλμένως.

Ευθύνη του ελεγκτή

5.

Ευθύνη του Συνεδρίου είναι, βάσει του ελέγχου που αυτό διενεργεί, να παρέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (8) δήλωση τόσο ως προς την αξιοπιστία των ετήσιων λογαριασμών όσο και ως προς τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες αυτοί βασίζονται. Το Συνέδριο διενεργεί τον έλεγχό του σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου και τους κώδικες δεοντολογίας της IFAC, καθώς και με τα διεθνή πρότυπα των ανώτατων οργάνων ελέγχου του INTOSAI. Τα εν λόγω πρότυπα προβλέπουν ότι το Συνέδριο σχεδιάζει και διενεργεί τον έλεγχο προκειμένου να αποκομίζει εύλογη βεβαιότητα τόσο σχετικά με την απουσία ουσιωδών ανακριβειών στους ετήσιους λογαριασμούς του Ιδρύματος όσο και σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες αυτοί βασίζονται.

6.

Ο έλεγχος συνεπάγεται την εφαρμογή διαδικασιών για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων ελέγχου σχετικά με τα ποσά και τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται στους λογαριασμούς, καθώς και σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες αυτοί βασίζονται. Η επιλογή των διαδικασιών επαφίεται στην κρίση του ελεγκτή, η οποία βασίζεται σε εκτίμηση των κινδύνων ύπαρξης ουσιωδών ανακριβειών στους λογαριασμούς και ουσιώδους μη συμμόρφωσης των σχετικών πράξεων με τις απαιτήσεις του νομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφειλόμενων σε απάτη ή σφάλμα. Κατά την εκτίμηση των κινδύνων αυτών, ο ελεγκτής εξετάζει τυχόν εσωτερικές δικλίδες ελέγχου που αφορούν την κατάρτιση και την ακριβοδίκαιη παρουσίαση των λογαριασμών, καθώς και τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου τα οποία εφαρμόζονται προς εξασφάλιση της νομιμότητας και κανονικότητας των σχετικών πράξεων, και σχεδιάζει αρμόζουσες στις περιστάσεις ελεγκτικές διαδικασίες. Επίσης, ο έλεγχος περιλαμβάνει αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών πολιτικών, του ευλόγου των λογιστικών εκτιμήσεων, καθώς και της συνολικής παρουσίασης των λογαριασμών.

7.

Το Συνέδριο φρονεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ελέγχου που συγκεντρώθηκαν είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της δήλωσης αξιοπιστίας του.

Γνώμη σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών

8.

Κατά τη γνώμη του Συνεδρίου, οι ετήσιοι λογαριασμοί του Ιδρύματος παρέχουν ακριβοδίκαιη εικόνα, από κάθε ουσιώδη πλευρά, της οικονομικής κατάστασής του την 31η Δεκεμβρίου 2013, των αποτελεσμάτων των πράξεών του και των ταμειακών ροών του για το οικονομικό έτος που έληξε την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του δημοσιονομικού κανονισμού του και τους λογιστικούς κανόνες που ενέκρινε ο υπόλογος της Επιτροπής.

Γνώμη σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πράξεων στις οποίες βασίζονται οι λογαριασμοί

9.

Κατά τη γνώμη του Συνεδρίου, οι πράξεις στις οποίες βασίζονται οι ετήσιοι λογαριασμοί για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είναι, από κάθε ουσιώδη πλευρά, νόμιμες και κανονικές.

10.

Τα σχόλια που ακολουθούν δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τις γνώμες του Συνεδρίου.

ΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ

11.

Στο τέλος του 2013 το Ίδρυμα είχε τοποθετήσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς σε μία μόνο τράπεζα με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα (F3, BBB).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ

12.

Στο παράρτημα Ι παρουσιάζεται επισκόπηση των διορθωτικών μέτρων που ελήφθησαν σε συνέχεια των σχολίων που διατύπωσε το Συνέδριο το προηγούμενο έτος.

Η παρούσα έκθεση εγκρίθηκε από το Τμήμα IV, του οποίου προεδρεύει ο κύριος Milan Martin CVIKL, μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο Λουξεμβούργο, κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Ιουλίου 2014.

Για το Ελεγκτικό Συνέδριο

Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA

Πρόεδρος


(1)  ΕΕ L 131 της 23.5.1990, σ. 1.

(2)  ΕΕ L 354 της 31.12.2008, σ. 82.

(3)  Στο παράρτημα ΙΙ παρουσιάζονται συνοπτικά, προς ενημέρωση, οι αρμοδιότητες και οι δραστηριότητες του Ιδρύματος.

(4)  Οι οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνουν τον ισολογισμό και τον λογαριασμό οικονομικού αποτελέσματος, τον πίνακα ταμειακών ροών, την κατάσταση μεταβολών του καθαρού ενεργητικού, σύνοψη των κύριων λογιστικών πολιτικών και άλλες επεξηγηματικές σημειώσεις.

(5)  Οι εκθέσεις αυτές περιλαμβάνουν τον λογαριασμό αποτελέσματος της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και το παράρτημα αυτού.

(6)  Άρθρα 39 και 50 του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1271/2013 της Επιτροπής (ΕΕ L 328 της 7.12.2013, σ. 42).

(7)  Οι λογιστικοί κανόνες που εγκρίνει ο υπόλογος της Επιτροπής απορρέουν από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για τον Δημόσιο Τομέα (International Public Sector Accounting Standards, IPSAS) που εκδίδει η Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών ή, κατά περίπτωση, από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (International Accounting Standards, IAS)/Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (International Financial Reporting Standards, IFRS) που εκδίδει το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

(8)  Άρθρο 107 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1271/2013.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

Παρακολούθηση των σχολίων του προηγούμενου έτους

Έτος

Σχόλιο του Συνεδρίου

Κατάσταση εφαρμογής των διορθωτικών μέτρων

(Ολοκληρώθηκε/Σε εξέλιξη/Εκκρεμεί/ά.α.)

2012

Το 2012 το συνολικό επίπεδο των ανειλημμένων πιστώσεων ανήλθε στο 99,9 %, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι αναλήψεις υποχρεώσεων πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως. Ωστόσο, το ποσοστό των ανειλημμένων πιστώσεων που μεταφέρθηκαν στο 2013 ήταν υψηλό στο πλαίσιο του τίτλου II (διοικητικές δαπάνες) (36,8 %, ήτοι 0,6 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην καθυστερημένη παραλαβή τιμολογίων για υπηρεσίες οι οποίες αφορούσαν τα κτίρια και παρασχέθηκαν το 2012 (0,3 εκατομμύρια ευρώ), καθώς και σε ορισμένες αγορές υλικού και λογισμικού ΤΠ που παραγγέλθηκαν μεν, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, τους τελευταίους μήνες του 2012 (0,3 εκατομμύρια ευρώ), αλλά παραδόθηκαν το 2013.

ά.α.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τορίνο)

Αρμοδιότητες και δραστηριότητες

Τομείς αρμοδιοτήτων της Ένωσης βάσει της Συνθήκης

(άρθρο 166, παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

«Η Ένωση και τα κράτη μέλη ευνοούν τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.»

Αρμοδιότητες του Ιδρύματος

[κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 1360/90 του Συμβουλίου]

Στόχος

Συμβολή, στο πλαίσιο των πολιτικών εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ, στη βελτίωση της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου στις εξής χώρες: χώρες που είναι επιλέξιμες για υποστήριξη βάσει των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1085/2006 και (ΕΚ) αριθ. 1638/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, καθώς και των επακόλουθων σχετικών νομοθετικών πράξεων· άλλες χώρες, οι οποίες ορίζονται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου βάσει πρότασης υποστηριζόμενης από τα δύο τρίτα των μελών του και γνώμης της Επιτροπής, οι οποίες καλύπτονται από μηχανισμό της Ένωσης ή από διεθνή συμφωνία που εμπεριέχει συνιστώσα ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου και στο βαθμό που επιτρέπεται από τους διαθέσιμους πόρους.

Για τον σκοπό του παρόντος κανονισμού, η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου ορίζεται ως «εργασία που συμβάλλει στην διά βίου ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων ενός εκάστου μέσω βελτίωσης των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Καθήκοντα

Για την επίτευξη του στόχου του, το Ίδρυμα, εντός των ορίων των εξουσιών του διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με τους καθοριζόμενους σε επίπεδο Ένωσης γενικούς προσανατολισμούς, ασκεί τα ακόλουθα καθήκοντα:

παροχή πληροφοριών, αναλύσεων πολιτικής και συμβουλών σε θέματα ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου στις χώρες-εταίρους,

προαγωγή της γνώσης και της ανάλυσης των δεξιοτήτων που απαιτούνται στις εθνικές και τοπικές αγορές εργασίας,

παροχή υποστήριξης στους ενδιαφερομένους στις χώρες-εταίρους για τη δημιουργία ικανοτήτων στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου,

διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των χορηγών που συμμετέχουν στη μεταρρύθμιση της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου στις χώρες-εταίρους,

στήριξη στην παροχή βοήθειας εκ μέρους της Ένωσης προς τις χώρες-εταίρους στον τομέα της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου,

διάδοση πληροφοριών και ενθάρρυνση της δικτύωσης και των ανταλλαγών εμπειριών και ορθών πρακτικών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-εταίρων, καθώς και μεταξύ των χωρών-εταίρων, σε θέματα ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου,

συμβολή, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής, στην ανάλυση της συνολικής αποτελεσματικότητας της παροχής βοήθειας στις χώρες-εταίρους σε θέματα εκπαίδευσης,

ανάληψη άλλων καθηκόντων, η εκτέλεση των οποίων θα μπορούσε να συμφωνηθεί μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και της Επιτροπής, στα γενικά πλαίσια του παρόντος κανονισμού.

Διοίκηση

Διοικητικό συμβούλιο

Ένας εκπρόσωπος από κάθε κράτος μέλος.

Τρεις εκπρόσωποι της Επιτροπής.

Τρεις εμπειρογνώμονες, χωρίς δικαίωμα ψήφου, που διορίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, τρεις εκπρόσωποι των χωρών-εταίρων μπορούν να παρίστανται ως παρατηρητές στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Διευθυντής

Διορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής.

Εξωτερικός έλεγχος

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Εσωτερικός έλεγχος

Υπηρεσία Εσωτερικού Λογιστικού Ελέγχου (ΥΕΛΕ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Aρμόδια για την απαλλαγή αρχή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Συμβουλίου.

Πόροι που τέθηκαν στη διάθεση του Ιδρύματος το 2013 (2012)

Προϋπολογισμός

22,0(20,1) εκατομμύρια ευρώ για αναλήψεις υποχρεώσεων και 22,0(20,1) εκατομμύρια ευρώ για πληρωμές, εκ των οποίων 19,9 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν επιχορήγηση της Επιτροπής.

Προσωπικό στις 31 Δεκεμβρίου 2013

Στον πίνακα προσωπικού προβλέπονταν 96 (96) θέσεις έκτακτων υπαλλήλων, εκ των οποίων είχαν πληρωθεί 92 (1) (93).

Λοιποί υπάλληλοι (τοπικοί υπάλληλοι, συμβασιούχοι υπάλληλοι, αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες): 40 (37)

Συνολικός αριθμός υπαλλήλων: 132 (130), εκ των οποίων ασκούσαν:

επιχειρησιακά καθήκοντα: 76,5(73)

διοικητικά καθήκοντα: 28 (28) + δύο υπάλληλοι αντικατάστασης στο Ίδρυμα, ανάλογα με τις ανάγκες

καθήκοντα εταιρικού συντονισμού και επικοινωνίας: 25,5(29)

Προϊόντα και υπηρεσίες που παρασχέθηκαν το 2013 (2012)

Δραστηριότητες

Το Ίδρυμα συμβάλλει, στο πλαίσιο των πολιτικών εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ, στη βελτίωση της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου σε 30 χώρες-εταίρους που ορίζονται από τον κανονισμό του και το διοικητικό συμβούλιο. Οι κύριες δραστηριότητές του είναι η υποστήριξη των πολιτικών και των έργων της ΕΕ, η παροχή αναλύσεων πολιτικής, η διάδοση και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών και η υποστήριξη της ανάπτυξης ικανοτήτων στις χώρες-εταίρους.

Η προστιθέμενη αξία του Ιδρύματος απορρέει από την ουδέτερη, μη εμπορική και μοναδική βάση γνώσεων που αποδεδειγμένα διαθέτει, η οποία βασίζεται, αφενός, στην εμπειρογνωσία στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και, αφετέρου, στους δεσμούς του με εργοδότες. Το Ίδρυμα διαθέτει, μεταξύ άλλων, εμπειρογνωσία στην προσαρμογή των προσεγγίσεων της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου της ΕΕ και των κρατών μελών της στο περιβάλλον των χωρών-εταίρων.

Το 2013, η «Διαδικασία του Τορίνο», η οποία εφαρμόστηκε σε 27 χώρες-εταίρους του Ιδρύματος ως συμμετοχική και βάσει αποδεικτικών στοιχείων ανάλυση των πολιτικών και συστημάτων που εφαρμόζονται στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επικυρώθηκε με τη διάσκεψη του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο με τίτλο «Torino Process: Moving Skills Forward».

Το Ίδρυμα πραγματοποίησε, επίσης, εργασίες που αφορούν τα βασικά καθήκοντά του, όπως ορίζονται στον κανονισμού του Συμβουλίου:

 

Υλοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν το

2013

2012

Υποστήριξη των πολιτικών της ΕΕ και του κύκλου των έργων των μέσων εξωτερικών σχέσεων στις χώρες-εταίρους

40

36

Ανάπτυξη ικανοτήτων στις χώρες-εταίρους

63

66

Ανάλυση πολιτικής

20

31

Διάδοση και δικτύωση

21

28

Σύνολο

144

161

Με τις υλοποιήσεις μετράται η επίτευξη των αποτελεσμάτων ενός έργου και συνδέεται ο προϋπολογισμός με τα καθήκοντα και τα αποτελέσματα του Ιδρύματος.

Πέραν αυτών των καθηκόντων που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας του, το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε, επίσης, σε άμεσα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

2013

2012

Εν εξελίξει αιτήματα της Επιτροπής

78

107

Αιτήματα που απευθύνονταν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στην Τουρκία

38 %

42 %

Αιτήματα που απευθύνονταν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

28 %

32 %

Αιτήματα που απευθύνονταν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

18 %

12 %

Αιτήματα που απευθύνονταν στις χώρες της Κεντρικής Ασίας

15 %

14 %


(1)  Συμπεριλαμβανομένης μίας προσφοράς εργασίας η οποία έγινε αποδεκτή, ενώ η ανάληψη καθηκόντων προβλεπόταν για την 1.3.2014.

Πηγή: Το ανωτέρω παράρτημα παρασχέθηκε από το Ίδρυμα.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

11.

Το ETF συμφωνεί με το πόρισμα του Συνεδρίου και επιβεβαιώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει το 2014 στην κοινή διαδικασία σύναψης συμβάσεων για τραπεζικές υπηρεσίες την οποία δρομολόγησε η Επιτροπή. Εάν η διαδικασία αυτή σύναψης συμβάσεων δεν τελεσφορήσει, το ETF θα προκηρύξει δική του διαδικασία ούτως ώστε να συνάψει σύμβαση με τράπεζα υψηλότερης πιστοληπτικής ικανότητας.

Το υψηλό τραπεζικό υπόλοιπο την 31η Δεκεμβρίου 2013 οφείλεται στην προκαταβολή της πρώτης δόσης της επιχορήγησης του 2014 και στην είσπραξη των κεφαλαίων για τα νέα έργα GEMM και FRAME.


Top