Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32024R1617

    Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2024/1617 της Επιτροπής, της 6ης Ιουνίου 2024, για την υποχρέωση καταγραφής των εισαγωγών διοξειδίου του τιτανίου καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

    C/2024/3666

    ΕΕ L, 2024/1617, 7.6.2024, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2024/1617/oj (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2024/1617/oj

    European flag

    Επίσημη Εφημερίδα
    της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    EL

    Σειρά L


    2024/1617

    7.6.2024

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2024/1617 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    της 6ης Ιουνίου 2024

    για την υποχρέωση καταγραφής των εισαγωγών διοξειδίου του τιτανίου καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

    Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

    Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

    Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/1036 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 8ης Ιουνίου 2016, για την άμυνα κατά των εισαγωγών που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ εκ μέρους χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1) (στο εξής: «βασικός κανονισμός»), και ιδίως το άρθρο 14 παράγραφος 5,

    Αφού ενημέρωσε τα κράτη μέλη,

    Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

    (1)

    Στις 13 Νοεμβρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο εξής: «Επιτροπή»), με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο εξής: «ανακοίνωση για την έναρξη διαδικασίας αντιντάμπινγκ»), ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αντιντάμπινγκ όσον αφορά τις εισαγωγές στην Ένωση διοξειδίου του τιτανίου (στο εξής: «TiO2») καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (στο εξής: «ΛΔΚ»), ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 από τον Ευρωπαϊκό συνασπισμό για το διοξείδιο του τιτανίου (European Titanium Dioxide Ad Hoc Coalition) (στο εξής: «ETDC» ή «καταγγέλλων») για λογαριασμό παραγωγών που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25 % της συνολικής ενωσιακής παραγωγής TiO2.

    1.   ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

    (2)

    Το προϊόν που υποβάλλεται σε καταγραφή (στο εξής: οικείο προϊόν) είναι το διοξείδιο του τιτανίου, με χημικό τύπο TiO2, σε όλες τις μορφές του, ως οξείδια του τιτανίου ή σε πιγμέντα και παρασκευάσματα με βάση το διοξείδιο του τιτανίου, με ελάχιστη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του τιτανίου 80 % κατά βάρος υπολογιζόμενο επί ξηράς ουσίας, με όλα τα μεγέθη σωματιδίων, ταξινομημένο υπό τον αριθμό CAS RN 12065-65-5 και 13463-67-7, καταγωγής ΛΔΚ.

    (3)

    Το οικείο προϊόν υπάγεται επί του παρόντος στους κωδικούς ΣΟ ex 2823 00 00 και 3206 11 00 (κωδικοί TARIC: 2823000010 και 2823000030).

    2.   ΑΙΤΗΣΗ

    (4)

    Ο καταγγέλλων υπέβαλε στην καταγγελία αίτηση καταγραφής σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού και επανέλαβε την αίτηση με περαιτέρω επιχειρήματα στις παρατηρήσεις του στις 8 Μαρτίου 2024, στις 3 Απριλίου 2024 και στις 23 Απριλίου 2024. Ο καταγγέλλων ζήτησε την υποβολή σε καταγραφή των εισαγωγών του οικείου προϊόντος, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταγενέστερη επιβολή μέτρων έναντι των εισαγωγών αυτών με ισχύ από την ημερομηνία καταγραφής τους. Αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν παρατηρήσεις κατά της καταγραφής των εισαγωγών, οι οποίες περιγράφονται και εξετάζονται στα σχετικά τμήματα κατωτέρω.

    3.   ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

    (5)

    Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από τις τελωνειακές αρχές να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την καταγραφή των εισαγωγών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταγενέστερη επιβολή μέτρων έναντι των εισαγωγών αυτών με ισχύ από την ημερομηνία καταγραφής τους. Οι εισαγωγές είναι δυνατόν να υποβληθούν σε καταγραφή ύστερα από αίτηση του ενωσιακού κλάδου παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την καταγραφή.

    (6)

    Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η καταγραφή είναι δικαιολογημένη επειδή πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 10 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. Ειδικότερα, ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι το οικείο προϊόν αποτελούσε αντικείμενο ντάμπινγκ στην Ένωση σε αυξανόμενους όγκους μετά την έναρξη της διαδικασίας, προκαλώντας σημαντική ζημία στον ενωσιακό κλάδο παραγωγής και υπονομεύοντας την επανορθωτική επίδραση των δυνητικών οριστικών δασμών.

    (7)

    Η Επιτροπή εξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε στη διάθεσή της σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. Η Επιτροπή εξακρίβωσε αν οι εισαγωγείς γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, την ύπαρξη του ντάμπινγκ, και συγκεκριμένα την έκταση του ντάμπινγκ και την εικαζόμενη ή αποδεδειγμένη ζημία. Επιπλέον, ανέλυσε κατά πόσο σημειώθηκε περαιτέρω σημαντική αύξηση των εισαγωγών η οποία, λαμβανομένου υπόψη του χρόνου κατά τον οποίον πραγματοποιήθηκαν, του όγκου τους και των λοιπών περιστάσεων, είναι πιθανό να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση του οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ που πρόκειται να επιβληθεί.

    3.1.   Γνώση των εισαγωγέων σχετικά με την ύπαρξη του ντάμπινγκ, την έκτασή του και την εικαζόμενη ζημία

    (8)

    Αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη ντάμπινγκ, διότι οι τιμές των εισαγωγών του οικείου προϊόντος από τη ΛΔΚ αυξήθηκαν κατά την περίοδο της έρευνας.

    (9)

    Ενώ οι τιμές των εισαγωγών αποτελούν πράγματι ένα από τα στοιχεία της ανάλυσης, στην παρούσα φάση, η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εισαγωγές του οικείου προϊόντος από τη ΛΔΚ αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ. Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων παρείχε στοιχεία για την κανονική αξία βάσει του συνολικού κόστους της παραγωγής συν ένα εύλογο ποσό για τις πωλήσεις, τις γενικές και διοικητικές δαπάνες και τα κέρδη, βασιζόμενος στη Βραζιλία ως αντιπροσωπευτική χώρα.

    (10)

    Η πρακτική ντάμπινγκ αποδεικνύεται με βάση τη σύγκριση μεταξύ της κανονικής αξίας που καθορίστηκε με τον τρόπο αυτόν και της τιμής εξαγωγής (σε επίπεδο τιμών «εκ του εργοστασίου») του οικείου προϊόντος, όταν πωλείται για εξαγωγή στην Ένωση. Συνολικά, και δεδομένου του μεγέθους του εικαζόμενου περιθωρίου ντάμπινγκ, που φέρεται ότι κυμαίνεται από 42 % έως 66 %, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν επαρκώς, στο παρόν στάδιο, ότι οι εξαγωγείς εφαρμόζουν πρακτικές ντάμπινγκ. Η καταγγελία παρείχε επίσης επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την εικαζόμενη ζημία. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονταν στην ανακοίνωση για την έναρξη της παρούσας διαδικασίας που δημοσιεύθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023.

    (11)

    Με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης για την έναρξη διαδικασίας στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εισαγωγείς γνώριζαν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν για την ύπαρξη ντάμπινγκ. Η ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας είναι δημόσιο έγγραφο στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ιδίως οι εισαγωγείς. Επιπλέον, ως ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγωγείς έχουν πρόσβαση στη μη εμπιστευτική έκδοση της καταγγελίας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θεώρησε ότι οι εισαγωγείς γνώριζαν, ή θα έπρεπε να γνωρίζουν, τις εικαζόμενες πρακτικές ντάμπινγκ, την έκτασή τους και την εικαζόμενη ζημία από εκείνη τη χρονική στιγμή.

    3.2.   Περαιτέρω σημαντική αύξηση των εισαγωγών

    (12)

    Στην αίτησή του για καταγραφή, της 8ης Μαρτίου 2024, ο καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι υπήρξε σημαντική αύξηση των εισαγωγών μετά την έναρξη της έρευνας με βάση τα στοιχεία για τις εξαγωγές στην ΕΕ που αναφέρθηκαν από τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας (στο εξής: «GCAC»). Τα στοιχεία αυτά ήταν διαθέσιμα μόνο έως τον Δεκέμβριο του 2023. Σε μεταγενέστερες παρατηρήσεις που υπέβαλε στις 3 Απριλίου 2024, ο καταγγέλλων συμπλήρωσε τα εν λόγω αριθμητικά στοιχεία με στοιχεία για τις εξαγωγές για τον Ιανουάριο του 2024, τα οποία δημοσιεύθηκαν επίσης από την GCAC, και για τον Φεβρουάριο του 2024 από την IHS και την S&P global. Τα στοιχεία αυτά έδειξαν πράγματι αύξηση των εισαγωγών κατά την τρίμηνη περίοδο μετά την έναρξη της παρούσας έρευνας (Δεκέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα έτος πριν, καθώς και σταδιακή αύξηση σε μηνιαία βάση, με ελαφρά πτώση τον Φεβρουάριο του 2024 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2024.

    (13)

    Άλλα μέρη υπέβαλαν παρατηρήσεις συγκρίνοντας τα στοιχεία για τις εισαγωγές από διαφορετικές περιόδους για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει πραγματική αύξηση των εισαγωγών. Παρομοίως, ορισμένα από τα εν λόγω μέρη ισχυρίστηκαν επίσης ότι η αύξηση σε μηνιαία βάση των εισαγωγών που παρατηρήθηκε κατά τους τρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, οφειλόταν στη συνήθη εποχικότητα της ζήτησης TiO2 και δεν μπορούσε να ερμηνευθεί ως σημαντική αύξηση των εισαγωγών για να δικαιολογηθεί η καταγραφή.

    (14)

    Η Επιτροπή διενήργησε τη δική της αξιολόγηση με βάση πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία διαθέσιμα στη βάση δεδομένων Comext (Eurostat).

    (15)

    Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η Επιτροπή συνέκρινε το επίπεδο των εισαγωγών από τους τρεις πρώτους πλήρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας (από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024) με τους αντίστοιχους όγκους εισαγωγών το ίδιο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο της έρευνας.

    (16)

    Τα στοιχεία της Eurostat παρέχουν πλήρη ανάλυση της εξέλιξης των εισαγωγών του οικείου προϊόντος στην Ένωση. Οι εισαγωγές από τη ΛΔΚ εξελίχθηκαν ως εξής:

    Πίνακας 1

    Εισαγωγές από τη ΛΔΚ σε ετήσια βάση από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο

     

    Δεκέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023

    Δεκέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024

    Μηνιαίος μέσος όρος Δεκεμβρίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023

    Μηνιαίος μέσος όρος Δεκεμβρίου 2023 – Φεβρουαρίου 2024

    Αλλαγή

    Εισαγωγές από τη ΛΔΚ στην Ένωση (τόνοι)

    40 326

    49 195

    13 442

    16 398

    + 22 %

    Πηγή: Comext (Eurostat).

    (17)

    Στο παρόν στάδιο της έρευνας, και με βάση τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, η Επιτροπή επισήμανε ότι ενδέχεται να υπάρχει κάποια εποχικότητα της ζήτησης TiO2 στην Ένωση κατά τη διάρκεια του έτους. Ως εκ τούτου, ενώ οι μέσες μηνιαίες εισαγωγές κατά τους τρεις πρώτους πλήρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας δείχνουν μείωση της τάξης του 6 % σε σύγκριση με τις μέσες μηνιαίες εισαγωγές για ολόκληρη την περίοδο της έρευνας, η Επιτροπή έκρινε ότι η μέθοδος του ανωτέρω πίνακα, η σύγκριση δηλαδή της τρίμηνης περιόδου μετά την έναρξη της έρευνας με την ίδια περίοδο κατά την περίοδο της έρευνας, είναι εν πάσει περιπτώσει καταλληλότερη για την εκτίμηση της αύξησης των εισαγωγών.

    (18)

    Τέλος, η Επιτροπή θεώρησε άνευ αντικειμένου τα επιχειρήματα να βασιστεί στις κινεζικές στατιστικές εξαγωγών για να προσδιορίσει την αύξηση των εισαγωγών, δεδομένου ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της Eurostat για τις εισαγωγές για να αναλύσει την εξέλιξη των εισαγωγών του οικείου προϊόντος στην Ένωση.

    (19)

    Με βάση τα προαναφερθέντα, η Επιτροπή έκρινε ότι τα στοιχεία του ανωτέρω πίνακα καταδεικνύουν σημαντική αύξηση των εισαγωγών.

    3.3.   Εξουδετέρωση της επανορθωτικής επίδρασης του δασμού

    (20)

    Η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να προκληθεί πρόσθετη ζημία από τη συνεχή αύξηση των εισαγωγών από τη ΛΔΚ σε περαιτέρω μειωμένες τιμές.

    (21)

    Όπως εξηγείται στις αιτιολογικές σκέψεις 16 ως 19, υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία περί σημαντικής αύξησης των εισαγωγών του οικείου προϊόντος. Επιπλέον, η καταγγελία περιείχε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη ζημία που υπέστη ο ενωσιακός κλάδος παραγωγής. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο που αναφέρεται στην καταγγελία, όλοι οι βασικοί δείκτες ζημίας σημείωσαν πτώση. Η κερδοφορία του ενωσιακού κλάδου παραγωγής μειώθηκε από υγιή κερδοφορία + 10,2 % σε απώλειες – 3,1 %, καθώς μειώθηκαν όλοι οι όγκοι πωλήσεων, η χρήση της παραγωγικής ικανότητας, το μερίδιο αγοράς και οι ταμειακές ροές. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή, οποιαδήποτε τέτοια αύξηση των εισαγωγών θα μπορούσε να εξουδετερώσει σημαντικά την επανορθωτική επίδραση των δυνητικών δασμών προκαλώντας περαιτέρω ζημία στον ενωσιακό κλάδο παραγωγής.

    (22)

    Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν μια τάση μείωσης των τιμών εισαγωγής του οικείου προϊόντος μετά την έναρξη της έρευνας. Από τη σύγκριση της μέσης τιμής εισαγωγής κατά τους τρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας (2,14 EUR/kg) με τη μέση τιμή εισαγωγής το ίδιο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο της έρευνας (2,37 EUR/kg) προέκυψε ότι η μέση τιμή των εισαγωγών από την Κίνα στην Ένωση μειώθηκε κατά 10 %.

    (23)

    Ένα από τα μέρη ισχυρίστηκε ότι οι κινεζικές εισαγωγές δεν μπορούσαν να εξουδετερώσουν την επανορθωτική επίδραση του δασμού, διότι οι κινεζικές τιμές αυξάνονταν κάθε μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πράγματι ότι οι τιμές εισαγωγής TiO2 αυξήθηκαν από 2,11 EUR/kg τον Δεκέμβριο του 2023 σε 2,17 EUR/kg τον Φεβρουάριο του 2024, δηλαδή αυξήθηκαν κατά τι λιγότερο από 3 %. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανωτέρω αιτιολογική σκέψη, σημειώθηκε μείωση κατά 10 % της μέσης τιμής εισαγωγής που παρατηρήθηκε κατά τους τρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο της έρευνας. Επομένως, ο ισχυρισμός απορρίφθηκε.

    (24)

    Επιπλέον, η καταγγελία βασίστηκε σε ανάλυση δεδομένων της αγοράς τρίτων μερών, σύμφωνα με την οποία η κινεζική παραγωγική ικανότητα TiO2 το 2023 θα ανέλθει σε [4,9-5,1] εκατ. τόνους, ποσότητα που υπερβαίνει το διπλάσιο της κινεζικής εγχώριας κατανάλωσης, και στο [70-80] % της συνολικής παγκόσμιας κατανάλωσης. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία στο παρόν στάδιο για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη ΛΔΚ.

    (25)

    Η περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών μετά την έναρξη της διαδικασίας είναι πιθανόν, υπό το πρίσμα του χρόνου κατά τον οποίον πραγματοποιήθηκαν, του όγκου τους, των χαμηλών τιμών των εν λόγω εισαγωγών, και λοιπών περιστάσεων (όπως η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη ΛΔΚ), να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση τυχόν οριστικού δασμού.

    3.4.   Συμπέρασμα

    (26)

    Επομένως, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δικαιολογείται η καταγραφή των εισαγωγών του οικείου προϊόντος, σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού.

    4.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    (27)

    Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να γνωστοποιήσουν γραπτώς τις απόψεις τους και να παράσχουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Η Επιτροπή μπορεί να δεχθεί σε ακρόαση τα ενδιαφερόμενα μέρη, εάν αυτά υποβάλουν αίτηση γραπτώς και αποδείξουν ότι υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνουν δεκτά σε ακρόαση.

    5.   ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

    (28)

    Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού, οι εισαγωγές του υπό εξέταση προϊόντος θα πρέπει να υποβάλλονται σε καταγραφή με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι, εάν από τις έρευνες προκύψουν πορίσματα που οδηγούν στην επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ, οι εν λόγω δασμοί είναι δυνατόν, εάν πληρούνται οι αναγκαίοι όροι, να επιβληθούν αναδρομικά στις εισαγωγές που καταγράφονται, σύμφωνα με τις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις.

    (29)

    Κάθε μελλοντική οφειλή θα εξαρτάται από τα ευρήματα της έρευνας αντιντάμπινγκ.

    (30)

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία με την οποία ζητείται η έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ, εκτιμάται για το οικείο προϊόν περιθώριο ντάμπινγκ 42 % έως 66 % και μέσο επίπεδο εξάλειψης της ζημίας της τάξης του 31 %. Το ποσό της πιθανής μελλοντικής υποχρέωσης θα μπορούσε κανονικά να εκτιμηθεί στο επίπεδο εξάλειψης της ζημίας που εκτιμάται με βάση την καταγγελία, δηλαδή 31 % κατ’ αξία της αξίας εισαγωγής CIF του οικείου προϊόντος. Ωστόσο, αν η Επιτροπή κρίνει ότι πληρούνται οι όροι του άρθρου 7 παράγραφοι 2α και 2β του βασικού κανονισμού, και συγκεκριμένα ότι το περιθώριο ντάμπινγκ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τη ζημία που υπέστη ο ενωσιακός κλάδος παραγωγής, το ποσό της πιθανής μελλοντικής οφειλής θα μπορούσε να καθοριστεί στο επίπεδο του περιθωρίου ντάμπινγκ, δηλαδή στο 66 %, σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού.

    6.   ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

    (31)

    Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται στο πλαίσιο της παρούσας καταγραφής θα γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (2),

    ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

    Άρθρο 1

    1.   Οι τελωνειακές αρχές καλούνται, δυνάμει του άρθρου 14 παράγραφος 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1036, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την καταγραφή των εισαγωγών στην Ένωση διοξειδίου του τιτανίου, με χημικό τύπο TiO2, σε όλες τις μορφές του, ως οξείδια του τιτανίου ή σε πιγμέντα και παρασκευάσματα με βάση το διοξείδιο του τιτανίου, με ελάχιστη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του τιτανίου 80 % κατά βάρος υπολογιζόμενο επί ξηράς ουσίας, με όλα τα μεγέθη σωματιδίων, τα οποία ταξινομούνται με τον αριθμό μητρώου Chemical Abstracts Service (CAS RN) 12065-65-5 και 13463-67-7, και επί του παρόντος υπάγονται στους κωδικούς ΣΟ ex 2823 00 00 και 3206 11 00 (κωδικοί TARIC 2823000010 και 2823000030), καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

    2.   Η καταγραφή λήγει εννέα μήνες μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού.

    3.   Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να γνωστοποιήσουν γραπτώς τις απόψεις τους, να παράσχουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ή να ζητήσουν ακρόαση εντός 21 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος κανονισμού.

    Άρθρο 2

    Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την επομένη της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

    Βρυξέλλες, 6 Ιουνίου 2024.

    Για την Επιτροπή

    Η Πρόεδρος

    Ursula VON DER LEYEN


    (1)   ΕΕ L 176 της 30.6.2016, σ. 21, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2016/1036/oj.

    (2)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 και της απόφασης αριθ. 1247/2002/ΕΚ (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 39, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2018/1725/oj).


    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2024/1617/oj

    ISSN 1977-0669 (electronic edition)


    Top