EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2019/136A/01

Προκυρηξηκενησ θεσησ — Αριθ. αναφ. eu-LISA/19/TA/AD13/4.1

ΕΕ C 136A της 12.4.2019, p. 1–9 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

12.4.2019   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

CA 136/1


ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ

Αριθ. αναφ. eu-LISA/19/TA/AD13/4.1

(2019/C 136 A/01)

Θέση:

Αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής

Ομάδα καθηκόντων/Βαθμός/Τίτλος θέσης:

Έκτακτος υπάλληλος/AD 13/Αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής

Τόπος:

Ταλίν, Εσθονία

Ημερομηνία έναρξης:

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ

Επίπεδο εξουσιοδότησης ασφαλείας:

TRES SECRET UE/EU TOP SECRET (1)

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων

21 Μαΐου 2019  (2) 23:59 EET (ώρα Ανατολικής Ευρώπης) και 22:59 CET (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

1.   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την ανωτέρω θέση στον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργική διαχείριση συστημάτων ΤΠ μεγάλης κλίμακας στον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης (εφεξής αναφερόμενος ως «eu-LISA»ή «Οργανισμός»). Ο eu-LISA συστάθηκε το 2011 και ο νέος κανονισμός για τον eu-LISA (3) τέθηκε σε ισχύ στις 11 Δεκεμβρίου 2018.

Η έδρα του eu-LISA βρίσκεται στο Ταλίν (Εσθονία). Εργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη λειτουργική διαχείριση υφιστάμενων και μελλοντικών συστημάτων εκτελούνται στο Στρασβούργο (Γαλλία). Ο eu-LISA διαθέτει εφεδρικές εγκαταστάσεις στο Sankt Johann im Pongau (Αυστρία) και γραφείο συνδέσμου στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Ο eu-LISA είναι υπεύθυνος για τη μακροπρόθεσμη λειτουργική διαχείριση της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων δακτυλοσκόπησης των αιτούντων άσυλο (Eurodac) (4), του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς (SIS II) (5) και του συστήματος πληροφοριών για τις θεωρήσεις (VIS) (6). Τα εν λόγω συστήματα έχουν ζωτική σημασία για την ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν, για την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων του, καθώς για την εφαρμογή των κοινών πολιτικών ασύλου και θεωρήσεων της ΕΕ. Ο Οργανισμός μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία, την ανάπτυξη και τη λειτουργική διαχείριση άλλων συστημάτων ΤΠ μεγάλης κλίμακας στον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, εφόσον αυτό προβλέπεται από τις σχετικές νομοθετικές πράξεις που βασίζονται στα άρθρα 67 έως 89 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Από τον Δεκέμβριο του 2017, ο Οργανισμός είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη λειτουργική διαχείριση του ευρωπαϊκού συστήματος εισόδου/εξόδου (ΣΕΕ) (7). Από τις 9 Οκτωβρίου 2018, ο Οργανισμός είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη και τη λειτουργική διαχείριση του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών και αδειοδότησης ταξιδιού (ETIAS) (8). Στον Οργανισμό μπορεί επίσης να ανατεθεί το κεντρικό σύστημα εντοπισμού των κρατών μελών που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών (ΥΤΧ/TCN), με σκοπό τη συμπλήρωση και υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Ποινικού Μητρώου (ECRIS-TCN) (9), εφόσον οι συννομοθέτες εγκρίνουν την απαιτούμενη νομική πράξη. Επίσης, υπό την προϋπόθεση της έκδοσης των σχετικών νομοθετικών πράξεων, ο Οργανισμός θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη λύσεων διαλειτουργικότητας μεταξύ συστημάτων ΤΠ μεγάλης κλίμακας, όπως προβλέπεται στις προτάσεις για τη διαλειτουργικότητα του Δεκεμβρίου 2017 (10).

Βασικό καθήκον του eu-LISA είναι να διασφαλίζει την ουσιαστική, ασφαλή και συνεχή λειτουργία των εν λόγω συστημάτων ΤΠ. Ο Οργανισμός είναι επίσης υπεύθυνος για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των συστημάτων και την ασφάλεια των δεδομένων που περιέχονται σε αυτά.

Πέραν αυτών των επιχειρησιακών καθηκόντων, ο eu-LISA είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των πληροφοριών και των επικοινωνιών, ώστε να διασφαλίζεται η ταχεία παροχή αντικειμενικών, αξιόπιστων και εύκολα κατανοητών πληροφοριών σχετικά με το έργο του στο κοινό και σε κάθε ενδιαφερόμενο· για την υποβολή εκθέσεων, τη δημοσίευση, την παρακολούθηση και τη διοργάνωση ειδικών μαθημάτων κατάρτισης σχετικά με την τεχνική χρήση των συστημάτων· για την εφαρμογή πιλοτικών έργων βάσει συγκεκριμένων και σαφών αιτημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την παρακολούθηση της έρευνας σχετικά με τη λειτουργική διαχείριση των συστημάτων.

Πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό διατίθενται στον δικτυακό τόπο του eu-LISA: https://www.eulisa.europa.eu/

2.   ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του eu-LISA λογοδοτεί στον εκτελεστικό διευθυντή του eu-LISA και τον επικουρεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, και συγκεκριμένα:

Επικουρεί τον εκτελεστικό διευθυντή και τον αντικαθιστά κατά την απουσία του.

Συμβάλλει στην καθημερινή διαχείριση του Οργανισμού, μεταξύ άλλων επιβλέπει την εφαρμογή των εσωτερικών πολιτικών, διαδικασιών και κατευθυντήριων γραμμών που διασφαλίζουν τη λειτουργία του Οργανισμού σύμφωνα με την εντολή, τους στόχους και την αποστολή του.

Εποπτεύει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Οργανισμού σύμφωνα με τον κανονισμό για τον eu-LISA και βάσει της καθοδήγησης του εκτελεστικού διευθυντή.

Είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του εγγράφου προγραμματισμού και για τον καθορισμό του ετήσιου προϋπολογισμού του eu-LISA μαζί με άλλα στρατηγικά και επιχειρησιακά έγγραφα, ανάλογα με τις απαιτήσεις, καθώς και για την εποπτεία της εφαρμογής τους.

Εκπροσωπεί τον Οργανισμό απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και άλλους αρμόδιους φορείς της ΕΕ, όπως ζητηθεί από τον εκτελεστικό διευθυντή.

Αναπτύσσει και διατηρεί αποτελεσματικές εργασιακές σχέσεις με τα όργανα διακυβέρνησης του eu-LISA, δηλαδή με το διοικητικό συμβούλιο και τις συμβουλευτικές ομάδες.

Αναπτύσσει και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ του eu-LISA και άλλων συναφών οργανισμών της ΕΕ, διεθνών οργανισμών και αρμόδιων εθνικών αρχών, όπως απαιτείται για την υλοποίηση της εντολής και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Εκτελεί οποιοδήποτε άλλο καθήκον του ανατίθεται ή μεταβιβάζεται από τον εκτελεστικό διευθυντή.

3.   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ

3.1.   Κριτήρια επιλεξιμότητας

Η επιλεξιμότητα των υποψηφίων για πρόσληψη θα κριθεί με βάση τα ακόλουθα τυπικά κριτήρια, που θα πρέπει να πληρούνται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων:

3.1.1.

να έχουν επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές πιστοποιούμενες με δίπλωμα όταν η κανονική διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τετραετής,

ή

επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές πιστοποιούμενες με δίπλωμα και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους όταν η κανονική διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τριετής·

Σημείωση: Θα ληφθούν υπόψη αποκλειστικά τίτλοι σπουδών που έχουν χορηγηθεί από κράτη μέλη της ΕΕ ή για τους οποίους έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά ισοδυναμίας από τις αρχές κράτους μέλους της ΕΕ.

3.1.2.

έως την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων να έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 15 (δεκαπέντε) έτη αποδεδειγμένης επαγγελματικής πείρας πλήρους απασχόλησης συναφούς με τα ανωτέρω καθήκοντα, μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών που πιστοποιεί την ολοκλήρωση των επιπέδων εκπαίδευσης που απαιτούνται ως προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα όπως αναφέρεται ανωτέρω·

Μόνο η δεόντως τεκμηριωμένη επαγγελματική δραστηριότητα θα ληφθεί υπόψη.

ΚΑΘΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (για να θεωρηθούν τα έτη σπουδών ή επαγγελματικής πείρας επιλέξιμα δεν θα πρέπει να συμπίπτουν με άλλες περιόδους σπουδών ή επαγγελματικής πείρας, π.χ. εάν ο αιτών είχε θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες ως εξωτερικός συνεργάτης κατά τις απογευματινές ώρες και τα σαββατοκύριακα, ο χρόνος που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες αυτές δεν θα προστεθεί στη ίδια περίοδο).

Σε περίπτωση εργασίας μερικής απασχόλησης, η επαγγελματική πείρα θα υπολογίζεται αναλογικά με βάση τον φόρτο εργασίας που δηλώνει ο αιτών.

Ως επαγγελματική πείρα λαμβάνεται υπόψη η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ή ισοδύναμη μη στρατιωτική υπηρεσία που πραγματοποιείται μετά την απόκτηση του ελάχιστου τίτλου σπουδών που αναφέρεται στο σημείο 3.1.1., εφόσον προσκομιστεί επίσημη βεβαίωση.

Οι υποψήφιοι που ασκούν ελεύθερο ή ανεξάρτητο επάγγελμα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος (ή ισοδύναμο) ή αντίγραφο αποδεικτικού εγγραφής τους σε συναφές επαγγελματικό μητρώο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο (π.χ. φορολογικό έγγραφο) στο οποίο να εμφανίζεται σαφώς η διάρκεια της συναφούς επαγγελματικής πείρας.

3.1.3.

να είναι υπήκοοι ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν ή της Ελβετίας (11) και να απολαύουν πλήρως των πολιτικών τους δικαιωμάτων (12)·

3.1.4.

να έχουν εκπληρώσει τυχόν στρατιωτικές υποχρεώσεις που υπέχουν βάσει της οικείας νομοθεσίας·

3.1.5.

να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων τους·

3.1.6.

να είναι σωματικά ικανοί για την άσκηση των καθηκόντων τους (13) και

3.1.7.

να αποδείξουν ότι έχουν άριστη γνώση μίας από τις γλώσσες της Ένωσης και ικανοποιητική γνώση μίας ακόμη γλώσσας της Ένωσης, στον βαθμό που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3.2.   Κριτήρια επιλογής

Η καταλληλότητα των υποψηφίων θα αξιολογηθεί με βάση τα ακόλουθα κριτήρια σε διάφορα στάδια της διαδικασίας επιλογής:

3.2.1.   Επαγγελματική πείρα και γνώσεις

πανεπιστημιακό πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων, στις τεχνολογίες πληροφοριών, στις υποθέσεις της ΕΕ ή σε άλλους τομείς σχετικούς με την εντολή και τις λειτουργίες του Οργανισμού·

σημαντική επαγγελματική πείρα στη διαχείριση λειτουργιών ΤΠ, την εσωτερική διακυβέρνηση και/ή διοίκηση, ιδανικά αποκτηθείσα σε ευρωπαϊκό ή διεθνές πλαίσιο·

αποδεδειγμένο ιστορικό ανάπτυξης, διαχείρισης και καθοδήγησης μεγάλων ομάδων ανώτερου επιπέδου σε διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, κατά προτίμηση σε ευρωπαϊκά θεσμικά και λοιπά όργανα και οργανισμούς της ΕΕ για τουλάχιστον 5 (πέντε) έτη, εποπτεία και διαχείριση προσωπικού·

πολύ καλή κατανόηση του πλαισίου της ΕΕ και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των εθνικών διοικήσεων και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μεταξύ άλλων γνώση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την εντολή και τις λειτουργίες του Οργανισμού, τα χρηματοδοτικά κυκλώματα της ΕΕ·

γνώση και πρακτική πείρα στον χειρισμό χρηματοοικονομικών θεμάτων σε περιβάλλον ΕΕ·

γνώση και κατανόηση της εντολής, των σκοπών, των στόχων και των καθηκόντων του Οργανισμού·

πολύ καλές δεξιότητες σύνταξης και επικοινωνίας στα αγγλικά, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, τουλάχιστον επιπέδου C1 (14).

3.2.2.   Προσωπικές δεξιότητες

ικανότητα εργασίας υπό συνθήκες πίεσης και στενών προθεσμιών·

αποδεδειγμένη ικανότητα ανάλυσης σύνθετων πληροφοριών, εξέτασης εναλλακτικών επιλογών με σαφή και δομημένο τρόπο, διατύπωσης και εφαρμογής συστάσεων και λήψης ορθών αποφάσεων·

ικανότητα λήψης έγκαιρων αποφάσεων και επαναπροσδιορισμού της προτεραιότητας των καθηκόντων με γνώμονα τις αλλαγές που συμβαίνουν στο ταχέως μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον·

ικανότητα προώθησης κατάλληλων κοινωνικών, δεοντολογικών και οργανωτικών προτύπων σε όλες τις αλληλεπιδράσεις, εσωτερικά και εξωτερικά, με μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση.

3.2.3.   Ηγετικές ικανότητες

ικανότητα δημιουργίας, προώθησης και τήρησης της αποστολής και των αξιών του Οργανισμού·

πολύ καλή γνώση του συνολικού τοπίου των ενδιαφερόμενων μερών και ισχυρή αντίληψη των απαιτήσεων και των συμφερόντων των εσωτερικών και εξωτερικών ενδιαφερομένων, προνοητική επιδίωξη τακτικών επαφών με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να διασφαλίζεται η επικαιροποίηση των σχετικών γνώσεων·

ικανότητα επικοινωνίας με αποτελεσματικότητα και σαφήνεια ώστε ο δέκτης να κατανοεί πραγματικά το μήνυμα και ικανότητα αποτελεσματικής προσαρμογής του ύφους της επικοινωνίας ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ομάδες κοινού·

ικανότητα ανάπτυξης και οργάνωσης διαδικασιών και δομών σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, διαχείριση και εποπτεία αλλαγών για τη δοκιμή νέων μεθόδων βελτίωσης·

ικανότητα κατάρτισης και διαχείρισης προϋπολογισμών σύμφωνα με τις αρχές που ορίζονται στους δημοσιονομικούς κανονισμούς, με ρεαλιστικό και συνεπή τρόπο·

ικανότητα μετατροπής της στρατηγικής ή των επιχειρησιακών πολιτικών σε μετρήσιμους στόχους και ανάπτυξη άρτια οργανωμένων σχεδίων με λογικά στάδια και βάσει προτεραιοτήτων.

Η γλώσσα εργασίας του eu-LISA είναι η αγγλική. Ως εκ τούτου, η ικανότητα επικοινωνίας στα αγγλικά αποτελεί βασική απαίτηση.

4.   ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη θέση θα κληθεί να προβεί σε δήλωση με την οποία δεσμεύεται να ενεργεί ανεξάρτητα υπέρ των συμφερόντων του eu-LISA, καθώς και σε δήλωση σχετικά με τυχόν συμφέροντα τα οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι θίγουν την ανεξαρτησία του υποψηφίου.

5.   ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο eu-LISA εφαρμόζει πολιτική ίσων ευκαιριών και δέχεται αιτήσεις χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

6.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

Για τη διαδικασία επιλογής συγκροτείται επιτροπή επιλογής, η οποία ορίζεται από την αρμόδια για τους διορισμούς αρχή.

Μετά την καταχώρισή της, κάθε αίτηση ελέγχεται για να εξακριβωθεί αν ο υποψήφιος πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Όλες οι επιλέξιμες αιτήσεις αξιολογούνται από την επιτροπή επιλογής με βάση τα κριτήρια επιλογής που καθορίζονται στην προκήρυξη της θέσης.

Οι υποψήφιοι με τα υψηλότερα προσόντα, οι οποίοι έχουν λάβει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, καλούνται σε συνέντευξη, η οποία συνοδεύεται από γραπτή εξέταση ικανοτήτων.

Κατά το στάδιο της συνέντευξης, η επιτροπή επιλογής εξετάζει το προφίλ των υποψηφίων και τους βαθμολογεί με βάση τα κριτήρια επιλογής. Από την ομάδα αυτή μόνο οι υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίοι εξετάζονται σε προκαταρκτική βάση από την επιτροπή επιλογής για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο επικρατέστερων υποψηφίων, θα υποβάλλονται στις δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης, οι οποίες διεξάγονται από εξωτερικό πάροχο.

Για να εξεταστεί αν ένας υποψήφιος θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο επικρατέστερων υποψηφίων, θα πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον το 70 % της μέγιστης βαθμολογίας από την αξιολόγηση της συνέντευξης και της γραπτής εξέτασης.

Το κέντρο αξιολόγησης συντάσσει μια μη δεσμευτική έκθεση για κάθε υποψήφιο που υποβάλλεται στις δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης, την οποία κοινοποιεί στην επιτροπή επιλογής. Η επιτροπή επιλογής λαμβάνει υπόψη τη μη δεσμευτική γνώμη του κέντρου αξιολόγησης.

Η επιτροπή επιλογής καταρτίζει πίνακα κατάταξης των καταλληλότερων υποψηφίων για τη θέση, ώστε ο εκτελεστικός διευθυντής να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει στο διοικητικό συμβούλιο τελικό κατάλογο τουλάχιστον τριών προτεινόμενων υποψηφίων.

Ύστερα από πρόταση του εκτελεστικού διευθυντή, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής διορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο. Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει να καλέσει σε συνέντευξη τους υποψηφίους που έχει προτείνει ο εκτελεστικός διευθυντής, προτού διορίσει έναν από αυτούς στη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή. Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει με πλειοψηφία δύο τρίτων των μελών του.

Ο εκτελεστικός διευθυντής θα προσφέρει τη θέση εργασίας στον υποψήφιο που θα οριστεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η συνέντευξη και η γραπτή εξέταση καθώς και οι δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα. Στην περίπτωση που η αγγλική είναι η μητρική γλώσσα ενός υποψηφίου, ορισμένες ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη ή τη γραπτή εξέταση θα υποβληθούν στη γλώσσα που ο υποψήφιος έχει δηλώσει στο έντυπο της αίτησης ως 2η γλώσσα της ΕΕ.

Κάθε υποψήφιος που κλήθηκε σε συνέντευξη ενημερώνεται με επιστολή αν έχει συμπεριληφθεί ή όχι στον κατάλογο επικρατέστερων υποψηφίων. Επισημαίνεται στους υποψηφίους ότι η εγγραφή τους στον κατάλογο επικρατέστερων υποψηφίων δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη πρόσληψη.

Επισημαίνεται ότι οι εργασίες και διαβουλεύσεις της επιτροπής επιλογής είναι αυστηρά εμπιστευτικές και απαγορεύεται αυστηρά κάθε επικοινωνία με τα μέλη της.

Επειδή τα αγγλικά είναι η γλώσσα εργασίας του eu-LISA και επειδή ο επιτυχών υποψήφιος θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα αμέσως, η διαδικασία πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και κάθε επικοινωνία με τους υποψηφίου θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

7.   ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα διοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο του eu-LISA κατόπιν σύστασης της επιτροπής επιλογής και του εκτελεστικού διευθυντή σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής.

Για λόγους που σχετίζονται με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του eu-LISA, μόλις ο υποψήφιος λάβει προσφορά πρόσληψης, μπορεί να κληθεί να επιβεβαιώσει την αποδοχή της προσφοράς και να είναι διαθέσιμος για την έναρξη της σύμβασής του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο επιτυχών υποψήφιος θα προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 2 στοιχείο α) του καθεστώτος που εφαρμόζεται στο λοιπό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΛΠ) για περίοδο πέντε ετών, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά για διάστημα που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη. Ο έκτακτος υπάλληλος θα τοποθετηθεί στην ομάδα καθηκόντων AD, στον βαθμό 13, πρώτο ή δεύτερο κλιμάκιο, ανάλογα με τη διάρκεια της επαγγελματικής του πείρας.

Οι αποδοχές των υπαλλήλων συνίστανται σε βασικό μισθό, ο οποίος εκφράζεται σε ευρώ, σταθμισμένο βάσει του διορθωτικού συντελεστή (82,2 % για το Ταλίν της Εσθονίας) και καταβάλλεται σε ευρώ (15).

Επιπλέον του βασικού μισθού, τα μέλη του προσωπικού ενδέχεται να δικαιούνται διάφορα επιδόματα ανάλογα με την προσωπική τους κατάσταση.

Τα μέλη του προσωπικού του eu-LISA καταβάλλουν φόρο ΕΕ στην πηγή και επίσης πραγματοποιούνται κρατήσεις για ιατρική ασφάλιση, σύνταξη και ασφάλιση ανεργίας. Οι μισθοί απαλλάσσονται από εθνική φορολογία.

Οι υπάλληλοι μπορεί επίσης να δικαιούνται αποζημίωση για τα έξοδα μετακόμισης και μια αρχική προσωρινή ημερήσια αποζημίωση. Οι διατάξεις που διέπουν τον υπολογισμό των εν λόγω αποζημιώσεων μπορούν να αναζητηθούν στο παράρτημα VII του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης που διατίθεται στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1962R0031:20140101:EL:PDF

Ο πλήρης μισθολογικός πίνακας είναι διαθέσιμος στο άρθρο 66 του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης.

Οι υπάλληλοι του eu-LISA δικαιούνται ετήσια άδεια δύο εργάσιμων ημερών ανά πλήρη ημερολογιακό μήνα υπηρεσίας. Υπάρχουν κατά μέσο όρο 19 αργίες ετησίως.

Καθ’ όλη την περίοδο υπηρεσίας τους τα μέλη του προσωπικού συμμετέχουν στο συνταξιοδοτικό σύστημα της ΕΕ. Η σύνταξη χορηγείται μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον 10 ετών υπηρεσίας και τη συμπλήρωση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί από τους υπαλλήλους υπό ένα ή περισσότερα εθνικά συστήματα πριν αρχίσουν να εργάζονται στον eu-LISA μπορούν να μεταφερθούν στο συνταξιοδοτικό σύστημα της ΕΕ.

Το προσωπικό του eu-LISA καλύπτεται σε καθημερινή 24ωρη βάση και παγκοσμίως από το κοινό σύστημα υγειονομικής ασφάλισης (ΚΣΥΑ). Η ασφάλιση του προσωπικού καλύπτει ασθένεια, κίνδυνο επαγγελματικής ασθένειας και ατυχήματος και παρέχει δικαίωμα μηνιαίου επιδόματος ανεργίας, δικαίωμα λήψης επιδόματος αναπηρίας και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των έκτακτων υπαλλήλων, βλέπε ΚΛΠ: http://eurlex.europa.eu/ LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1962R0031:20140101:EL:PDF

Η αρχική διάρκεια της σύμβασης είναι πέντε έτη, συμπεριλαμβανομένης δοκιμαστικής περιόδου εννέα μηνών, με δυνατότητα μίας ανανέωσης της σύμβασης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη.

Όλοι οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν ή να είναι σε θέση να λάβουν έγκυρο πιστοποιητικό εξουσιοδότησης ασφαλείας προσωπικού (επίπεδο TRES SECRET UE/EU TOP SECRET).

«Πιστοποιητικό εξουσιοδότησης ασφαλείας προσωπικού»(ΠΕΑΠ) είναι πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια αρχή και αποδεικνύει ότι ένα πρόσωπο έχει λάβει εξουσιοδότηση ασφαλείας και διαθέτει έγκυρη εθνική ή ενωσιακή εξουσιοδότηση ασφαλείας προσωπικού (ΕΑΠ), και το οποίο αναφέρει το επίπεδο διαβαθμισμένων πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΠΕΕ) στις οποίες μπορεί να χορηγηθεί πρόσβαση στο εν λόγω πρόσωπο (CONFIDENTIEL UE/EU CONFIDENTIAL ή υψηλότερο), την ημερομηνία ισχύος της σχετικής ΕΑΠ και την ημερομηνία λήξης του ίδιου του πιστοποιητικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ΔΠΕΕ, ανατρέξτε στην απόφαση (ΕΕ, Ευρατόμ) 2015/444 σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών της ΕΕ.

Οι υποψήφιοι που είναι επί του παρόντος κάτοχοι έγκυρης εξουσιοδότησης ασφαλείας παρέχουν αντίγραφο της εξουσιοδότησης ασφαλείας στον eu-LISA και προσδιορίζουν την αρχή έκδοσης, το επίπεδο και την ημερομηνία λήξης της εξουσιοδότησης. Σε περίπτωση που η ισχύς της εξουσιοδότησης ασφαλείας λήγει εντός έξι μηνών, η διαδικασία ανανέωσής της θα ξεκινήσει ταχέως.

Επισημαίνεται ότι η απαιτούμενη διαδικασία έκδοσης ΠΕΑΠ μπορεί να κινηθεί μόνο κατόπιν αιτήματος του εργοδότη και όχι ατομικά από τον υποψήφιο.

Σε περίπτωση μη εξασφάλισης του απαιτούμενου πιστοποιητικού εξουσιοδότησης ασφαλείας από την εθνική αρχή ασφαλείας του υποψηφίου, είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, ο eu-LISA έχει το δικαίωμα να καταγγείλει κάθε ισχύουσα σύμβαση εργασίας.

8.   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο eu-LISA διασφαλίζει ότι η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (16).

Επισημαίνεται ότι ο eu-LISA δεν θα επιστρέψει τις αιτήσεις στους υποψηφίους.

Η νομική βάση για τις διαδικασίες επιλογής του έκτακτου προσωπικού ΕΥ 2 α) ορίζεται στο καθεστώς που εφαρμόζεται στο λοιπό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (17).

Ο σκοπός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι να καθίσταται δυνατή η διεξαγωγή των διαδικασιών επιλογής.

Η διαδικασία επιλογής διεξάγεται υπό την ευθύνη της Μονάδας Ανθρώπινων Πόρων του eu-LISA («HRU»), η οποία υπάγεται στο τμήμα Εταιρικών Υπηρεσιών. Στην πράξη, υπεύθυνος επεξεργασίας για τους σκοπούς της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι ο προϊστάμενος της Μονάδας Ανθρώπινων Πόρων.

Δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες που υποβάλλονται από τους υποψηφίους θα έχει αυστηρά περιορισμένος αριθμός μελών του προσωπικού της HRU, η επιτροπή επιλογής και, εάν είναι απαραίτητο, ο εκτελεστικός διευθυντής, ο υπεύθυνος ασφάλειας και/ή ο νομικός σύμβουλος του eu-LISA.

Σχεδόν όλα τα πεδία της αίτησης είναι υποχρεωτικά και οι απαντήσεις των υποψηφίων στα πεδία που χαρακτηρίζονται προαιρετικά δεν θα ληφθούν υπόψη για την αξιολόγησή τους.

Η επεξεργασία ξεκινά από την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης. Η πολιτική μας σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων έχει ως εξής:

για τις αιτήσεις που έχουν παραληφθεί αλλά δεν έχουν επιλεγεί: οι έντυποι φάκελοι αρχειοθετούνται και αποθηκεύονται στα αρχεία για 2 (δύο) έτη και στη συνέχεια καταστρέφονται·

για τους προσληφθέντες υποψηφίους: τα δεδομένα διατηρούνται για περίοδο 10 (δέκα) ετών από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης εργασίας ή από την τελευταία πληρωμή της σύνταξης και στη συνέχεια καταστρέφονται.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και το δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων αυτών. Όσον αφορά τα στοιχεία ταυτότητας, οι υποψήφιοι μπορούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να προβούν σε διόρθωση των δεδομένων. Όσον αφορά τα δεδομένα που σχετίζονται με τα κριτήρια παραδεκτού των αιτήσεων, το δικαίωμα διόρθωσης δεν μπορεί να ασκηθεί μετά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Κάθε τεκμηριωμένο ερώτημα σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα πρέπει να απευθύνεται στη μονάδα HRU του Οργανισμού στη διεύθυνση eulisa-RECRUITMENT@eulisa.europa.eu

Οι υποψήφιοι μπορούν να προσφύγουν ανά πάσα στιγμή στον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων του eu-LISA dpo@eulisa.europa.eu και/ή στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων (edps@edps.europa.eu).

9.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Εάν κάποιος υποψήφιος κρίνει ότι θίγεται από συγκεκριμένη απόφαση, μπορεί να υποβάλει ένσταση δυνάμει του άρθρου 90 παράγραφος 2 του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και του καθεστώτος που εφαρμόζεται επί του λοιπού προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

eulisa-RECRUITMENT@eulisa.europa.eu ή στην ταχυδρομική διεύθυνση:

eu-LISA

(European Union Agency for the Operational Management of Large-Scale IT Systems in the Area of Freedom, Security and Justice)

Vesilennuki 5

10415 Tallinn

Εσθονία

Η ένσταση πρέπει να υποβληθεί εντός προθεσμίας 3 μηνών. Η προθεσμία για την κίνηση αυτού του είδους διαδικασίας αρχίζει από την ημερομηνία κοινοποίησης στον υποψήφιο της πράξης που τον θίγει.

10.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για να είναι έγκυρη η αίτηση και να θεωρείται επιλέξιμη, ο υποψήφιος πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στο ηλεκτρονικό εργαλείο προσλήψεων του eu-LISA, να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία και τις πληροφορίες του βιογραφικού του σημειώματος, καθώς και τους καταλόγους ελέγχου κριτηρίων επιλεξιμότητας και επιλογής.

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για θέση εργασίας στον eu-LISA, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την πλήρωση κενής θέσης μέσω του εργαλείου ηλεκτρονικού συστήματος προσλήψεων. Ο eu-LISA δεν δέχεται αιτήσεις που υποβάλλονται με άλλα μέσα (π.χ. Ηλεκτρονικό ή συμβατικό ταχυδρομείο) ή άλλες αυτόκλητες αιτήσεις.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι στις: 21 Μαΐου 2019 στις 23:59 ΕΕΤ (ώρα Ανατολικής Ευρώπης) και 22:59 CET (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Συνιστάται θερμά στους υποψηφίους να μην περιμένουν έως την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, καθώς η υπερφόρτωση του διαδικτύου ή οποιοδήποτε σφάλμα στη διαδικτυακή σύνδεση μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες κατά την υποβολή της αίτησής τους. Ο eu-LISA δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε καθυστέρηση λόγω τέτοιων δυσκολιών.

Μετά την παραλαβή των αιτήσεων από το ηλεκτρονικό εργαλείο προσλήψεων του eu-LISA, οι υποψήφιοι θα λάβουν αυτόματο μήνυμα επιβεβαίωσης λήψης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της αίτησης.

Επισημαίνεται ότι εάν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επιλογής διαπιστωθεί ότι κάποια από τις ζητούμενες πληροφορίες που υποβάλλει ο υποψήφιος είναι ψευδής, ο εν λόγω υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία.

Λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων, ο eu-LISA ενημερώνει μετά λύπης ότι θα επικοινωνήσει μόνο με τους υποψηφίους που θα επιλεγούν για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής.

Για ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

eulisa-RECRUITMENT@eulisa.europa.eu

Θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν τις δηλώσεις σας σχετικά με την αίτηση για την παρούσα θέση, εφόσον έχετε επιλεγεί για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής.

Επισημαίνεται ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των αιτήσεων και της λήξης της διαδικασίας κατάρτισης του καταλόγου επικρατέστερων υποψηφίων για τη συνέντευξη μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.


(1)  Απόφαση (ΕΕ, Ευρατόμ) 2015/444 της Επιτροπής, της 13ης Μαρτίου 2015, σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία των διαβαθμισμένων πληροφοριών της ΕΕ (ΕΕ L 72 της 17.3.2015, σ. 53).

(2)  Ημερομηνία δημοσίευσης: 9.4.2019.

(3)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1726 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 14ης Νοεμβρίου 2018, σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργική διαχείριση συστημάτων ΤΠ μεγάλης κλίμακας στον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης (eu-LISA), και την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1987/2006 και της απόφασης 2007/533/ΔΕΥ του Συμβουλίου και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1077/2011 (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 99).

(4)  Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 603/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τη θέσπιση του «Eurodac»για την αντιπαραβολή δακτυλικών αποτυπωμάτων για την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 604/2013 για τη θέσπιση των κριτηρίων και μηχανισμών για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης διεθνούς προστασίας που υποβάλλεται σε κράτος μέλος από υπήκοο τρίτης χώρας ή από απάτριδα και σχετικά με αιτήσεις της αντιπαραβολής με τα δεδομένα Eurodac που υποβάλλουν οι αρχές επιβολής του νόμου των κρατών μελών και η Ευρωπόλ για σκοπούς επιβολής του νόμου και για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1077/2011 σχετικά με την ίδρυση Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Λειτουργική Διαχείριση Συστημάτων ΤΠ Μεγάλης Κλίμακας στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (ΕΕ L 180 της 29.6.2013, σ. 1).

(5)  Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1987/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2006, σχετικά με τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη χρήση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς (SIS II), ΕΕ L 381 της 28.12.2006, και απόφαση 2007/533/ΔΕΥ του Συμβουλίου, της 12ης Ιουνίου 2007, σχετικά με την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη χρήση του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς (SIS II) (ΕΕ L 205 της 7.8.2007, σ. 63).

(6)  Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 767/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Ιουλίου 2008, για το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) και την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ κρατών μελών για τις θεωρήσεις μικρής διάρκειας (κανονισμός VIS) (ΕΕ L 218 της 13.8.2008, σ. 60).

(7)  Κανονισμός (ΕΕ) 2017/2226 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Νοεμβρίου 2017, σχετικά με τη θέσπιση συστήματος εισόδου/εξόδου (ΣΕΕ) για την καταχώριση δεδομένων εισόδου και εξόδου και δεδομένων άρνησης εισόδου των υπηκόων τρίτων χωρών που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών, τον καθορισμό των όρων πρόσβασης στο ΣΕΕ για σκοπούς επιβολής του νόμου και την τροποποίηση της σύμβασης εφαρμογής της Συμφωνίας του Σένγκεν και των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 767/2008 και (ΕΕ) αριθ. 1077/2011 (ΕΕ L 327 της 9.12.2017, σ. 20). Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΕ) 2017/2225 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 30ής Νοεμβρίου 2017, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/399 όσον αφορά τη χρήση του συστήματος εισόδου/εξόδου (ΕΕ L 327 της 9.12.2017) (ΕΕ L 312 της 7.12.2018, σ. 107).

(8)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1240 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Σεπτεμβρίου 2018, για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), καθώς και για την τροποποίηση των κανονισμών (ΕΕ) αριθ. 1077/2011, (ΕΕ) αριθ. 515/2014, (ΕΕ) 2016/399, (ΕΕ) 2016/1624 και (ΕΕ) 2017/2226 (ΕΕ L 236 της 19.9.2018, σ. 1), και κανονισμός (ΕΕ) 2018/1241 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Σεπτεμβρίου 2018, που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/794 προκειμένου να θεσπιστεί Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS) (ΕΕ L 236 της 19.9.2018, σ. 72).

(9)  Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση κεντρικού συστήματος εντοπισμού των κρατών μελών που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών (ΥΤΧ/TCN), με σκοπό τη συμπλήρωση και υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Ποινικού Μητρώου (ECRIS), και για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1077/2011 (σύστημα ECRIS-TCN), COM(2017) 344 final.

(10)  COM(2017) 794 final, 2017/0352 (COD) και COM(2017) 793 final, 2017/0351 (COD).

(11)  Ο διορισμός προσωπικού από χώρες που συνδέονται με την υλοποίηση, την εφαρμογή και την ανάπτυξη του κεκτημένου του Σένγκεν και των μέτρων που σχετίζονται με το Eurodac υπόκειται στη σύναψη των ρυθμίσεων που ορίζονται στο άρθρο 42 του νέου κανονισμού για τον eu-LISA.

(12)  Πριν προσληφθεί, ο επιτυχών υποψήφιος θα κληθεί να προσκομίσει πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή, το οποίο να βεβαιώνει ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

(13)  Πριν από τον διορισμό του, ο επιτυχών υποψήφιος υποβάλλεται σε ιατρική εξέταση από επιλεγμένη ιατρική υπηρεσία ώστε ο Οργανισμός να βεβαιωθεί ότι ο υποψήφιος πληροί τις απαιτήσεις του άρθρου 12 παράγραφος 2 στοιχείο δ) του καθεστώτος που εφαρμόζεται στο λοιπό προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(14)  Βλέπε γλωσσικά επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες: http://europass.cedefop.europa.eu/el/resources/european-language-levels-cefr

(15)  Ο διορθωτικός συντελεστής επικαιροποιείται τακτικά.

(16)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, της 23ης Οκτωβρίου 2018, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 39).

(17)  ΚΛΠ, ιδίως στις διατάξεις που διέπουν τους όρους πρόσληψης στον τίτλο II.


Top