EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52008TA1205(023)

Έκθεση σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας για το οικονομικό έτος 2007 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος

ΕΕ C 311 της 5.12.2008, p. 156–163 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

5.12.2008   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 311/156


ΈΚΘΕΣΗ

σχετικά με τους ετήσιους λογαριασμούς του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας για το οικονομικό έτος 2007 συνοδευόμενη από τις απαντήσεις του Ιδρύματος

(2008/C 311/23)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝA

1-2

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

3-6

ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

7-10

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πίνακες 1 έως 4

Απαντήσεις του Ιδρύματος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1.

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (εφεξής «το Ίδρυμα») ιδρύθηκε με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 1365/75 του Συμβουλίου, της 26ης Μαΐου 1975 (1). Στόχος του Ιδρύματος είναι να συμβάλλει στο σχεδιασμό και στην καθιέρωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπτύσσοντας και διαδίδοντας τις γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

2.

Στον πίνακα 1 παρουσιάζονται συνοπτικά οι αρμοδιότητες και οι δραστηριότητες του Ιδρύματος. Για λόγους ενημέρωσης, στους πίνακες 2, 3 και 4 παρουσιάζονται βασικά στοιχεία, τα οποία έχουν εξαχθεί από τις οικονομικές καταστάσεις που κατάρτισε το Ίδρυμα για το οικονομικό έτος 2007.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

3.

Η παρούσα δήλωση αξιοπιστίας απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 185 παράγραφος 2 του κανονισμού (EΚ, Ευρατόμ) αριθ. 1605/2002 του Συμβουλίου (2). Καταρτίστηκε μετά την εξέταση των λογαριασμών του Ιδρύματος, όπως ορίζει το άρθρο 248 της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

4.

Οι λογαριασμοί του Ιδρύματος για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 (3) καταρτίστηκαν από τον διευθυντή του, δυνάμει του άρθρου 16 του κανονισμού (EΟΚ) αριθ. 1365/75 του Συμβουλίου και διαβιβάστηκαν στο Συνέδριο, το οποίο υποχρεούται να προβεί σε δήλωση σχετικά με την αξιοπιστία τους, καθώς και σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των υποκειμένων πράξεων.

5.

Το Συνέδριο διενήργησε τον έλεγχό του σύμφωνα με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα και τους κώδικες δεοντολογίας IFAC και ISSAI (4), στο μέτρο που αυτά εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Ο έλεγχος σχεδιάστηκε και διενεργήθηκε προκειμένου το Συνέδριο να αποκομίσει εύλογη βεβαιότητα σχετικά με την αξιοπιστία των λογαριασμών, καθώς και σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των υποκειμένων πράξεων.

6.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε στοιχεία, τα οποία αποτελούν επαρκή βάση για τη διατύπωση της κατωτέρω δήλωσης:

Αξιοπιστία των λογαριασμώνOι λογαριασμοί του Ιδρύματος για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 είναι, ως προς όλες τις ουσιώδεις πλευρές τους, αξιόπιστοι.Νομιμότητα και κανονικότητα των υποκειμένων πράξεωνΟι πράξεις στις οποίες βασίζονται οι ετήσιοι λογαριασμοί του Ιδρύματος είναι, στο σύνολό τους, νόμιμες και κανονικές.Οι παρατηρήσεις που ακολουθούν δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δήλωση του Συνεδρίου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

7.

Ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος για το 2007 ανήλθε σε 20,2 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 19,8 εκατομμυρίων ευρώ για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Περιελάμβανε συνεισφορές της Επιτροπής για την προετοιμασία της μελλοντικής προσχώρησης της Κροατίας και της Τουρκίας. Οι εν λόγω συνεισφορές θα έπρεπε να εμφαίνονται στον προϋπολογισμό ως έσοδα ειδικού προορισμού, γεγονός που, ωστόσο, δεν συνέβη. Η κατάσταση αυτή δεν ήταν σύμφωνη με τον δημοσιονομικό κανονισμό.

8.

Ο ανακτήσιμος ΦΠΑ για το οικονομικό έτος 2007, ύψους 376 611 ευρώ, δεν απαιτήθηκε μέχρι το τέλος του έτους. Οι ανακτήσεις ποσών σχετικά με τον ΦΠΑ πρέπει να απαιτούνται περιοδικώς κατά τη διάρκεια του χρόνου. Η κατάσταση αυτή αντιβαίνει στην αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

9.

Στην περίπτωση των διαδικασιών πρόσληψης, η επιτροπή επιλογής δεν έλαβε αποφάσεις, ευθύς εξαρχής, για τη στάθμιση των κριτηρίων επιλογής και για την ελάχιστη βαθμολογία που έπρεπε να συγκεντρώνεται. Επιπλέον, σε μία περίπτωση, τα κριτήρια επιλογής που καθορίστηκαν είτε δεν ήταν σύμφωνα με την προκήρυξη θέσης είτε ήταν ασαφή. Αυτό δεν διασφάλισε την εφαρμογή διαφανών και αμερόληπτων διαδικασιών.

10.

Όσον αφορά τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, παρατηρήθηκαν οι κάτωθι ανωμαλίες: η διαδικασία οικονομικής αξιολόγησης για μια σύμβαση-πλαίσιο δεν είχε καθοριστεί σαφώς στα τεύχη δημοπράτησης και κριτήρια επιλογής που δεν επέτρεπαν την ορθή αξιολόγηση της οικονομικής ικανότητας των υποψηφίων (5). Οι εν λόγω αδυναμίες υπονόμευσαν την ποιότητα της διαδικασίας και έθεσαν σε κίνδυνο την αντικειμενικότητα της τελικής επιλογής.

Η παρoύσα έκθεση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο, κατά τη συνεδρίασή του της 18ης Σεπτεμβρίου 2008.

Για τo Ελεγκτικό Συvέδριo

Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA

Πρόεδρoς


(1)  ΕΕ L 139 της 30.5.1975, σ. 1.

(2)  ΕΕ L 248 της 16.9.2002, σ. 1.

(3)  Οι εν λόγω λογαριασμοί καταρτίστηκαν στις 30 Ιουνίου 2008 και περιήλθαν στο Συνέδριο στις 18 Ιουλίου 2008.

(4)  International Federation of Accountants (IFAC) (Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών) και International Standards of Supreme Audit Institutions (ISSAI) (Διεθνή Πρότυπα των Ανωτάτων Οργάνων Ελέγχου).

(5)  Τρεις περιπτώσεις.


 

Πίνακας 1

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Δουβλίνο)

Τομείς κοινοτικών αρμοδιοτήτων βάσει της συνθήκης

Αρμοδιότητες του Ιδρύματος όπως καθορίζονται στον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 1365/75 του Συμβουλίου όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1111/2005

Διακυβέρνηση

Πόροι που τέθηκαν στη διάθεση του Ιδρύματος

(δεδομένα για το 2006)

Δραστηριότητες και υπηρεσίες που παρασχέθηκαν

«Η Κοινότητα και τα κράτη μέλη, έχοντας υπόψη τα θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα, … έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεως και εργασίας, … η Κοινότητα υποστηρίζει και συμπληρώνει τη δράση των κρατών μελών στους ακόλουθους τομείς: β) … όροι εργασίας· γ) κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική προστασία των εργαζομένων· δ) προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας· ε) ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζομένους· στ) εκπροσώπηση και συλλογική υπεράσπιση των συμφερόντων εργαζομένων και εργοδοτών, συμπεριλαμβανομένης της συνδιαχείρισης· ζ) συνθήκες απασχόλησης των υπηκόων των τρίτων χωρών· η) αφομοίωση των αποκλειομένων από την αγορά εργασίας προσώπων· θ) ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών …»

(Άρθρα 136 και 137 της συνθήκης)

Στόχοι

Στόχος του Ιδρύματος είναι να συμβάλλει στην καθιέρωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αναπτύσσοντας και διαδίδοντας γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, πρέπει να ασχολείται με τους εξής τομείς:

Συνθήκες εργασίας του ανθρώπου.

Οργάνωση της εργασίας και ιδίως σχεδιασμός των θέσεων εργασίας.

Ειδικά προβλήματα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Μακροχρόνιες προοπτικές βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Κατανομή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο χώρο και χρόνο.

Καθήκοντα

Ενθαρρύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών στους τομείς αυτούς.

Διευκολύνει τις επαφές μεταξύ πανεπιστημίων, ιδρυμάτων μελετών και έρευνας, διοικήσεων και οργανισμών οικονομικής και κοινωνικής φύσης.

Πραγματοποιεί μελέτες ή συνάπτει συμβάσεις μελετών και παρέχει βοήθεια για την πραγματοποίηση πειραματικών σχεδίων.

Συνεργάζεται όσο το δυνατό στενότερα με τους υφιστάμενους ειδικευμένους οργανισμούς, τόσο στα κράτη μέλη όσο και σε διεθνές επίπεδο.

1.   Διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ)

Από κάθε κράτος μέλος: ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ένας εκπρόσωπος των οργανώσεων των εργοδοτών και ένας εκπρόσωπος των οργανώσεων των εργαζομένων.

Τρεις εκπρόσωποι της Επιτροπής.

2.   Προεδρείο του ΔΣ

Απαρτίζεται από 11 μέλη· τρία μέλη από καθέναν από τους κοινωνικούς εταίρους και τις κυβερνήσεις, δύο από την Επιτροπή.

Παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων του ΔΣ και λαμβάνει μέτρα για την εξασφάλιση της ορθής διαχείρισης μεταξύ των συνεδριάσεων του ΔΣ.

3.

Ο διευθυντής διορίζεται από την Επιτροπή, βάσει κατάστασης υποψηφίων που υποβάλλεται από το ΔΣ, εκτελεί τις αποφάσεις που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο και διευθύνει το Ίδρυμα.

4.

Οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων απαρτίζονται από τρία μέλη το ανώτατο από την Επιτροπή, τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους. Στόχος τους είναι η παροχή συμβουλών σχετικά με την εφαρμογή σημαντικών σχεδίων και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

5.   Εξωτερικός έλεγχος

Ελεγκτικό Συνέδριο.

6.   Αρμόδια για την απαλλαγή αρχή

Το Κοινοβούλιο κατόπιν εισήγησης του Συμβουλίου.

Οριστικός προϋπολογισμός 2007:

20,2 εκατ. ευρώ (19,8 εκατ. ευρώ)

Προσωπικό τον Δεκέμβριο του 2007:

94 (94) θέσεις στον πίνακα προσωπικού, εκ των οποίων έχουν πληρωθεί: 84 (89)

Λοιποί υπάλληλοι:

Αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες και προσωρινά απασχολούμενο προσωπικό: 3 (1)

Συμβασιούχοι: 10 (9)

Σύνολο απασχολούμενου προσωπικού: 97 (99)

Λειτουργικές δραστηριότητες: 55 (58)

Διοικητικά καθήκοντα: 30 (32)

Μεικτά καθήκοντα: 4 (4)

Παρακολούθηση και έρευνες:

Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βιομηχανικών Σχέσεων (ΕIRO) Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συνθηκών Εργασίας (EWCO) και Ευρωπαϊκό Μέσο Παρακολούθησης (ERM).

Τέταρτη ευρωπαϊκή έρευνα παρακολούθησης των συνθηκών εργασίας: δευτερεύουσα ανάλυση (θέματα που αφορούν το φύλο και τις συνθήκες εργασίας, τους ηλικιωμένους εργαζομένους, την οργάνωση της εργασίας, το ωράριο καθώς και την ένταση εργασίας κ.λπ.).

Ευρωπαϊκή έρευνα παρακολούθησης για το ωράριο εργασίας και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής: πέντε εκθέσεις δημοσιεύθηκαν το 2007. Προετοιμασίες για τη δεύτερη έρευνα παρακολούθησης.

Απασχόληση και αναδιάρθρωση:

αδήλωτη εργασία,

μελέτη περιπτώσεων του Ευρωπαϊκού Μέσου Παρακολούθησης,

υπηρεσία πληροφοριών για τους μετόχους (Stakeholder enquiry service).

Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και συνθήκες εργασίας:

ελκυστικό περιβάλλον εργασίας για όλους,

ευελιξία και ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια του βίου,

αλλαγές στη δομή της εργασίας.

Βιομηχανικές και εταιρικές σχέσεις:

κώδικες δεοντολογίας και συμφωνίες-πλαίσια,

ανάπτυξη διοικητικής υποδομής σε κλαδικό και σε τοπικό επίπεδο· κοινωνικός διάλογος στην ΕΕ των Δέκα,

ωράριο εργασίας και βιομηχανικές σχέσεις.

Κοινωνική συνοχή και ποιότητα ζωής:

ο ρόλος των τοπικών αρχών στην αφομοίωση των μεταναστών,

βελτιώσεις στις υπηρεσίες παιδικής μέριμνας στις μειονεκτούσες περιοχές,

προώθηση της ποιότητας ζωής στην αγροτική Ευρώπη.

Επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών και πείρας:

376 δημοσιεύσεις, 1,57 εκατ. συνεδριάσεις χρηστών (κατά μέσο όρο 4 303/ημέρα),

37 δραστηριότητες που αφορούν τον Τύπο, 45 ανακοινώσεις Τύπου, έως 28 % το 2006,

1 126 αποκόμματα Τύπου με ισοδύναμη διαφημιστική αξία (AVE) της τάξης των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναβιβάζουν τον αριθμό των ατόμων σε 58 765 000 περίπου, αύξηση κατά 80 %, από 32 536 000 το 2006. 252 δημοσιογραφικές έρευνες, +9 % αύξηση από το προηγούμενο έτος,

εκστρατεία προώθησης «Τέταρτη έρευνα παρακολούθησης σχετικά με τις συνθήκες εργασίας: τι λένε οι εργαζόμενοι», «Ποιότητα ζωής στην Τουρκία»,

περιοδεύουσες επιδείξεις σε πέντε χώρες,

σεμινάρια για το δίκτυο επιχειρήσεων σχετικά με τη διαφορετικότητα στην Ευρώπη και τις περιβαλλοντικές αλλαγές,

σειρές σεμιναρίων του Ιδρύματος «Νέοι και εργασία»,

εθνικά κέντρα που καλύπτουν δέκα κράτη μέλη,

16 εκθέσεις,

58 επισκέψεις στο Ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων στον Φινλανδό Πρόεδρο.

Πηγή: Οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν από το Ίδρυμα.


Πίνακας 2

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Δουβλίνο) — Εκτέλεση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2007

(1000 ευρώ)

Έσοδα (1)

Δαπάνες (1)

Προέλευση των εσόδων

Έσοδα εγγεγραμμένα στον οριστικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους

Εισπραχθέντα έσοδα

Κατανομή των δαπανών

Πιστώσεις για το οικονομικό έτος

Πιστώσεις μεταφερθείσες από το προηγούμενο οικονομικό έτος

εγγεγραμμένες

αναληφθείσες

καταβληθείσες

μεταφερθείσες

ακυρωθείσες

διαθέσιμες

καταβληθείσες

ακυρωθείσες

Κοινοτική επιχορήγηση

19 600

19 600

Τίτλος I

Προσωπικό

10 687

10 260

10 084

243

360

120

94

26

Λοιπές επιχορηγήσεις

300

340

Τίτλος II

Διοίκηση

1 272

1 190

892

370

10

635

567

68

Λοιπά έσοδα

280

321

Τίτλος III

Λειρτουργικές δραστηριότητες

8 221

7 943

3 712

4 397

112

3 557

3 410

147

Σύνολο

20 180

20 261

Σύνολο

20 180

19 393

14 688

5 010

482

4 312

4 071

241

Πηγή: Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από το Ίδρυμα. Στον παρόντα πίνακα παρουσιάζονται συνοπτικά τα στοιχεία που παρείχε το Ίδρυμα στους ετήσιους λογαριασμούς του. Τα εισπραχθέντα έσοδα και οι πληρωμές υπολογίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο λογιστικής σε ταμειακή βάση.


Πίνακας 3

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Δουβλίνο) — Λογαριασμός οικονομικού αποτελέσματος για τα οικονομικά έτη 2007 και 2006

(1000 ευρώ)

 

2007

2006

Λειτουργικά έσοδα

Κοινοτικές επιχορηγήσεις

19 600

19 000

Λοιπές επιχορηγήσεις

340

517

Λοιπά έσοδα

884

248

Σύνολο (α)

20 824

19 765

Λειτουργικές δαπάνες

Δαπάνες προσωπικού

9 132

8 908

Δαπάνες που σχετίζονται με τα πάγια στοιχεία ενεργητικού

608

724

Λοιπές διοικητικές δαπάνες

2 416

2 106

Επιχειρησιακές δαπάνες

8 597

7 409

Σύνολο (β)

20 753

19 147

Πλεόνασμα/Έλλειμμα από λειτουργικές δραστηριότητες (γ = α – β)

71

618

Έσοδα χρηματοοικονομικών πράξεων (ε)

0

0

Δαπάνες χρηματοοικονομικών πράξεων (στ)

4

10

Πλεόνασμα/Έλλειμμα από μη λειτουργικές δραστηριότητες (ζ = ε – στ)

–4

–10

Οικονομικό αποτέλεσμα του οικονομικού έτους (η = γ + ζ)

67

608

Πηγή: Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από το Ίδρυμα. Στον παρόντα πίνακα παρουσιάζονται συνοπτικά τα στοιχεία που παρείχε το Ίδρυμα στους ετήσιους λογαριασμούς του. Οι εν λόγω λογαριασμοί καταρτίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο λογιστικής σε δεδουλευμένη βάση.


Πίνακας 4

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Δουβλίνο) — Ισολογισμός στις 31 Δεκεμβρίου 2007 και 2006

(1000 ευρώ)

 

2007

2006

Μη κυκλοφορούν ενεργητικό

Ασώματες ακινητοποιήσεις

46

84

Ενσώματες ακινητοποιήσεις

3 327

2 388

Κυκλοφορούν ενεργητικό

Βραχυπρόθεσμες προχρηματοδοτήσεις

732

344

Βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις

1 095

690

Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα

4 635

3 111

Σύνολο ενεργητικού

9 835

6 617

Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

Προβλέψεις για κινδύνους και επιβαρύνσεις

141

274

Πληρωτέοι λογαριασμοί

3 695

1 643

Σύνολο παθητικού

3 836

1 917

Καθαρό ενεργητικό

5 999

4 700

Αποθεματικό

Σωρευθέν πλεόνασμα/έλλειμμα

5 932

4 092

Οικονομικό αποτέλεσμα του οικονομικού έτους

67

608

Καθαρό κεφάλαιο

5 999

4 700

Πηγή: Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από το Ίδρυμα. Στον παρόντα πίνακα παρουσιάζονται συνοπτικά τα στοιχεία που παρείχε το Ίδρυμα στους ετήσιους λογαριασμούς του. Οι εν λόγω λογαριασμοί καταρτίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο λογιστικής σε δεδουλευμένη βάση.


(1)  Περιλαμβάνει έσοδα ειδικού προορισμού.

Πηγή: Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από το Ίδρυμα. Στον παρόντα πίνακα παρουσιάζονται συνοπτικά τα στοιχεία που παρείχε το Ίδρυμα στους ετήσιους λογαριασμούς του. Τα εισπραχθέντα έσοδα και οι πληρωμές υπολογίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο λογιστικής σε ταμειακή βάση.


ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

7.

Από το 2008 και μετά εγγράψαμε κονδύλιο προϋπολογισμού RO στο σύστημα λογιστικής σε δεδουλευμένη βάση (ABAC) και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τις συστάσεις του Συνεδρίου.

8.

Λόγω της καθιέρωσης του νέου λογιστικού λογισμικού ABAC σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην ανάκτηση του ΦΠΑ για το έτος 2007. Η επεξεργασία του πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 και η ανάκτησή του ήταν πλήρης.

9.

Το Eurofound έχει ήδη προβεί σε προσαρμογές της διαδικασίας πρόσληψης ούτως ώστε να διευθετήσει όλα τα ζητήματα που επεσήμανε το Συνέδριο.

10.

Το Eurofound χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία που επικρίνει το Συνέδριο λόγω δημοσιονομικής αβεβαιότητας. Ωστόσο το Eurofound είναι πεπεισμένο ότι επελέγη η πλέον συμφέρουσα προσφορά από οικονομικής άποψης. Στο μέλλον, οι μέθοδοι αξιολόγησης των τιμών θα καθορίζονται κατά τέτοιον τρόπο ούτως ώστε να αποφεύγεται εξ αρχής η διακριτική ευχέρεια.

Όσον αφορά την οικονομική ικανότητα, στο άρθρο 135 παράγραφος 2 των κανόνων εφαρμογής ορίζεται ότι το Eurofound μπορεί να καθορίσει ελάχιστα επίπεδα ικανότητας. Στο μέλλον, το Eurofound θα καθορίζει κριτήρια για την εφαρμογή ελάχιστων επιπέδων οικονομικής ικανότητας.


Top