This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Ulovlig handel med vilde dyr og planter — EU’s handlingsplan
RESUMÉ AF:
RESUMÉ
HVAD ER FORMÅLET MED DENNE MEDDELELSE?
HOVEDPUNKTER
Handlingsplanen omfatter 32 foranstaltninger, som EU skal udføre mellem 2016 og 2020, og som vil blive udført af alle de 28 EU-lande (1). Den fokuserer på tre hovedaspekter:
Forebyggelse af ulovlig handel samt reduktion af udbuddet af og efterspørgslen efter ulovlige produkter. For eksempel skal:
Bedre gennemførelse af de eksisterende regler og mere effektiv bekæmpelse af organiseret kriminalitet. For eksempel skal:
Styrkelse af samarbejdet mellem oprindelses-, destinations- og transitlandene. For eksempel skal:
BAGGRUND
Ulovlig handel med vilde dyr og planter er en af verdens mest profitable kriminelle aktiviteter. Den påvirker biodiversiteten i høj grad og har negative konsekvenser for retsstaten på grund af de tætte bånd til korruption. Den spiller en stadigt stigende rolle i finansiering af milits- og terroristgrupper.
EU er destination, oprindelsessted og transitområde for ulovlig handel med vilde dyr og planter. På alle disse punkter spiller EU en central rolle i udryddelsen af denne ulovlige handel.
Der findes flere oplysninger under »EU’s tilgang til bekæmpelse af ulovlig handel med vilde dyr og planter« på Europa-Kommissionens websted.
DOKUMENT
Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget — EU’s handlingsplan mod ulovlig handel med vilde dyr og planter (COM(2016) 87 final af 26.2.2016)
TILHØRENDE DOKUMENTER
Arbejdsdokument fra Kommissionens tjenestegrene: Analyse og dokumentation, som understøtter EU’s handlingsplan mod ulovlig handel med vilde dyr og planter, som tillæg til dokumentet Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget — EU’s handlingsplan mod ulovlig handel med vilde dyr og planter (SWD(2016) 38 final af 26.2.2016)
Styrkelse af samarbejdet med erhvervslivet imod ulovlig handel med vilde dyr og planter — Endelig rapport. Rapport for Europa-Kommissionens GD for Miljø af 13. november 2015.
seneste ajourføring 02.05.2016
(1) Storbritannien forlader EU og bliver dermed et tredjeland (ikke-EU-land) fra og med den 1. februar 2020.