Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Aftale mellem EU og Indien om toldsamarbejde

 

RESUMÉ AF:

Rådets afgørelse 2004/633/EF om indgåelse af en aftale mellem EU og Republikken Indien om toldsamarbejde og gensidig administrativ bistand i toldspørgsmål

Aftale mellem EU og Republikken Indien om toldsamarbejde og gensidig administrativ bistand i toldspørgsmål

HVAD ER FORMÅLET MED AFGØRELSEN OG AFTALEN?

  • Afgørelsen vedrører undertegnelsen af en aftale mellem EU og Republikken Indien, som har til formål at forenkle toldforanstaltninger og udveksle erfaring og viden på toldområdet.
  • Formålet med aftalen er at lette legale varebevægelser og effektivisere samarbejdet mellem de administrative myndigheder, som er ansvarlige for at gennemføre toldlovgivning*. Dette opnås ved at oprette kommunikationskanaler mellem toldmyndigheder, som letter sikker og hurtig udveksling af oplysninger. Samarbejdet, som ydes i henhold til aftalen, kan udvides og suppleres gennem aftaler om specifikke sektorer eller anliggender.

HOVEDPUNKTER

Toldsamarbejde

Parterne er enige om at udvikle toldsamarbejdet ved at:

  • gøre legale varebevægelser nemmere og udveksle oplysninger og ekspertviden om toldteknikker og -procedurer samt om edb-systemer
  • yde hinanden teknisk bistand
  • udveksle personale og ekspertviden.

Gensidig administrativ bistand

  • Parterne er enige om at yde hinanden bistand for at sikre korrekt anvendelse af toldlovgivningen. Aftalen giver mulighed for 2 typer bistand:
    • bistand efter anmodning: den bistandssøgte myndighed* giver den bistandssøgende myndighed* alle relevante oplysninger, som gør det muligt at sikre, at toldlovgivningen anvendes korrekt, samt at konstatere aktiviteter, som er i strid med toldlovgivningen. Oplysningerne kan vedrøre lovovertrædelser som for eksempel fremvisning af ukorrekte eller forfalskede dokumenter og rigtigheden af udførsels- og indførselsprocedurer mellem de to parter. Bistand kan også anmodes, når der er grund til at formode, at personer, steder, varer eller transportmidler er involveret i lovovertrædelser.
    • spontan bistand: parterne bistår hinanden, hvis de anser det for nødvendigt for korrekt anvendelse af toldlovgivningen. Særligt i tilfælde, der kan bidrage til at undgå betydelig skade for økonomi, folkesundhed, offentlige sikkerhed eller lignende vitale interesser, udveksler de oplysninger på eget initiativ.

Formelle aspekter og undtagelser fra bistandsforpligtelsen

  • Anmodningerne skal fremsættes skriftligt, undtagen i hastesager, hvor en anmodning kan fremsættes mundtligt og derefter bekræftes skriftligt. Anmodningerne skal indeholde:
    • navn på den bistandssøgende myndighed
    • den ønskede foranstaltning
    • formål med og begrundelse for anmodningen
    • alle involverede juridisk bindende instrumenter
    • oplysninger om de personer, der er genstand for undersøgelsen.
  • Den bistandssøgte part kan afslå at yde bistand, hvis dette ville være til skade for en af parternes suverænitet, den offentlige orden, den offentlige sikkerhed eller andre væsentlige interesser. Forpligtelsen til at yde bistand kan også afstås, hvis dette krænker forretningshemmeligheder eller bryder tavshedspligt. Forpligtelsen til at yde bistand kan desuden udsættes med den begrundelse, at den ville forstyrre en igangværende undersøgelse, retsforfølgning eller proces.
  • Aftalen indeholder bestemmelser om fortrolighed med hensyn til de leverede oplysninger, som er underlagt tavshedspligt. Personoplysninger skal sikres et højt beskyttelsesniveau.
  • Med aftalen nedsættes Det Blandede Toldsamarbejdsudvalg, som sikrer, at denne aftale fungerer korrekt, og undersøger alle spørgsmål, der opstår i forbindelse med dens anvendelse.

HVORNÅR GÆLDER AFGØRELSEN FRA?

Afgørelsen trådte i kraft den 30. marts 2004. Aftalen trådte i kraft den 1. november 2004.

BAGGRUND

For yderligere oplysninger henvises til:

VIGTIGE BEGREBER

Toldlovgivning: alle regler vedtaget af EU eller Indien om indførsel, udførsel og forsendelse af varer og henførsel heraf under enhver toldprocedure, herunder forbuds-, begrænsnings- og kontrolforanstaltninger.
Bistandssøgte myndighed: den kompetente toldmyndighed, som anmodes om bistand.
Bistandssøgende myndighed: den kompetente toldmyndighed, som anmoder om bistand.

HOVEDDOKUMENTER

Rådets afgørelse 2004/633/EF af 30. marts 2004 om indgåelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Republikken Indien om toldsamarbejde og gensidig administrativ bistand i toldspørgsmål (EUT L 304 af 30.9.2004, s. 24)

Aftale mellem Det Europæiske Fællesskab og Republikken Indien om toldsamarbejde og gensidig administrativ bistand i toldspørgsmål (EUT L 304 af 30.9.2004, s. 25-31)

seneste ajourføring 07.11.2017

Top