This document is an excerpt from the EUR-Lex website
I henhold til traktaten om EU’s funktionsmåde skal Den Europæiske Union (EU) og EU-landene arbejde på at udvikle en samordnet strategi for beskæftigelse og på at fremme en veluddannet, velkvalificeret og smidig arbejdsstyrke, som kan reagere på ændringer i arbejdsmarkederne.
Dette sker primært via Den Europæiske Beskæftigelsesstrategi (EBS), som har til formål at fremme samarbejdet mellem medlemslandene, sikre koordineringen af nationale politikker og inddrage lokale myndigheder, arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer.
Beskæftigelsespolitikken støttes økonomisk via forskellige instrumenter, herunder Den Europæiske Socialfond Plus (ESF+).
Området »beskæftigelse og social innovation« under ESF+ for 2021-2027 støtter, baseret på forgængerens succes, innovative tilgange og tiltag med henblik på at skabe beskæftigelse og fremme social inklusion.
Alle EU’s beskæftigelses- og socialpolitikker reguleres af den Europæiske søjle for sociale rettigheder, der er en række sociale rettigheder, som blev bekendtgjort af Europa-Parlamentet, Rådet og Europa-Kommissionen i 2017. Den udgøres af 20 centrale principper og rettigheder, der støtter retfærdige og velfungerende arbejdsmarkeder og velfærdssystemer inddelt i tre kapitler:
SE OGSÅ