This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document C2011/321/09
Call for proposals — EACEA/25/11 — Tempus IV — Reform of higher education through international university cooperation
Indkaldelse af forslag — EACEA/25/11 — Tempus IV — Reform af de videregående uddannelser gennem internationalt universitetssamarbejde
Indkaldelse af forslag — EACEA/25/11 — Tempus IV — Reform af de videregående uddannelser gennem internationalt universitetssamarbejde
EUT C 321 af 4.11.2011, p. 11–14
(BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
4.11.2011 |
DA |
Den Europæiske Unions Tidende |
C 321/11 |
INDKALDELSE AF FORSLAG — EACEA/25/11
Tempus IV — Reform af de videregående uddannelser gennem internationalt universitetssamarbejde
2011/C 321/09
1. Mål og beskrivelse
Tempusprogrammets fjerde fase dækker perioden fra 2007 til 2013.
Programmets overordnede mål er at bidrage til moderniseringen af videregående uddannelser i EU’s omkringliggende område. Tempus-programmet fremmer institutionelt samarbejde og fokuserer på reform og modernisering af videregående uddannelsessystemer i partnerlandene. Det bidrager til et område af samarbejde inden for videregående uddannelse, der involverer den Europæiske Union og de nærliggende partnerlande. I særdeleshed vil programmet fremme frivillig strømligning med EU's satsninger inden for videregående uddannelser, som er affødt af Europa 2020 Strategi, strategirammen for det europæiske samarbejde på uddannelsesområdet (ET 2020) og Bologna-processen.
Målet med denne indkaldelse af forslag er at fremme multilateralt samarbejde mellem videregående uddannelsesinstitutioner, myndigheder og organisationer fra EU's medlemsstater og fra partnerlandene med fokus på reform og modernisering af de videregående uddannelser.
Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur (»Forvaltningsorganet«), der handler ud fra de beføjelser, som det har fået tildelt af Europa-Kommissionen (»Kommissionen«), er ansvarligt for denne indkaldelse af forslag.
2. Krav til ansøgerne
For at være støtteberettiget skal ansøgerne have status af juridisk person og skal i mere end fem år have haft juridisk hjemsted i EU eller i Tempus-partnerlandene.
Ansøgere til Fælles Projekter skal være anerkendt af staten, være offentlige eller private videregående uddannelsesinstitutioner eller sammenslutninger, organisationer eller netværk af videregående uddannelsesinstitutioner, der arbejder for fremme, forbedring og reform af de videregående uddannelser.
Ansøgere til Strukturforanstaltninger skal være juridiske personer som anført ovenfor vedrørende fælles projekter eller nationale eller internationale rektor-, lærer- eller studenterorganisationer.
Institutioner og organisationer, der kan deltage i Tempusprogrammet, spænder fra videregående uddannelsesinstitutioner og -organisationer til ikke-akademiske institutioner og -organisationer såsom ikke-statslige organisationer, virksomheder, erhvervsorganisationer og offentlige myndigheder.
Disse institutioner og organisationer skal have hjemsted i en af nedenstående fire grupper af deltagelsesberettigede lande:
— |
EU’s 27 medlemsstater |
— |
4 lande i det vestlige Balkan: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Kosovo (1) |
— |
17 lande i EU’s sydlige og østlige naboområde: Algeriet, Egypten, Israel, Jordan, Libanon, Libyen, Marokko, de besatte palæstinensiske områder, Syrien, Tunesien, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldavien, Den Russiske Føderation og Ukraine |
— |
5 centralasiatiske lande: Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. |
3. Støtteberettigede aktiviteter
De to vigtigste samarbejdsinstrumenter i denne indkaldelse af forslag til Tempus er:
— |
Fælles projekter: Projekter med en »bottom-up«-tilgang, som tager sigte på modernisering og reform på institutionelt niveau (universiteter). Fælles projekter tager sigte på videnoverførsel mellem universiteter, organisationer og institutioner i EU og i partnerlandene og eventuelt mellem partnerlandenes aktører. |
— |
Strukturforanstaltninger: Projekter, der tager sigte på at bidrage til udvikling og reform af de videregående uddannelsessystemer i partnerlandene, at forbedre deres kvalitet og relevans og bidrage til større frivillig strømligning med udviklingen på EU-plan. Strukturforanstaltninger vedrører tiltag med henblik på at støtte strukturreformer af de videregående uddannelsessystemer og udvikling af strategiske rammer på nationalt plan. |
Nationale projekter og projekter med deltagelse af flere lande kan finansieres.
Projekter i medlemsstaterne skal overholde de nationale prioriteringer, der fastlægges i tæt samarbejde mellem Europæiske Unions delegationer og partnerlandenes uddannelsesmyndigheder.
— |
For nationale projekter skal der indsendes forslag fra grupperinger af institutioner med:
|
Projekter med deltagelse af flere lande skal overholde regionale prioriteringer, som er baseret på EU's politik for samarbejde med partnerlandenes regioner som fastlagt i Kommissionens strategidokumenter om nabolandene (2), førtiltrædelseslandene (3) og Centralasien (4) og er fælles for alle partnerlande i en bestemt region eller skal beskæftige sig med en national prioritering, som er fælles for hvert af de deltagende partnerlande.
— |
For projekter med deltagelse af flere lande skal der indsendes forslag fra grupperinger af institutioner med:
|
For strukturforanstaltninger stilles der en yderligere betingelse: Ministeriet/ministerierne ansvarlige for videregående uddannelser i partnerlandet/partnerlandene skal være involveret som partner(e) i et projekt om strukturforanstaltninger.
Projekterne må maksimalt vare 24 måneder eller 36 måneder. Den periode, hvor omkostningerne er støtteberettigede, forventes at starte den 15. oktober 2012.
4. Tildelingskriterier
Støtteberettigede ansøgninger til fælles projekter og strukturforanstaltninger vil blive bedømt af uafhængige eksterne eksperter på grundlag af følgende tildelingskriterier:
— |
klarheden og sammenhængen i projektmålene; deres relevans for reformstrategierne for de videregående uddannelser i partnerlandene, deres effekt på reformerne for videregående uddannelse, institutioner eller uddannelsessystemet i partnerlandet og forbindelsen til de nationale eller regionale tematiske prioriteter identificeret for landet/regionen; (25 % af den samlede pointscore) |
— |
partnerskabets kvalitet, herunder kvalifikationer, anerkendt ekspertise og kompetencer til udførelse af alle aspekter af arbejdsprogrammet, passende opgavefordeling, effektiv kommunikation og samarbejde; (20 % af den samlede pointscore) |
— |
kvaliteten i projektindholdet og de anvendte metoder, herunder bl.a. relevansen af projektresultaterne og hermed beslægtede aktiviteter i forhold til projektmålet og specifikke målsætninger, påvist logisk og sund planlægningskapacitet (logisk oversigtsmatrix og arbejdsplan), forventet kvalitetskontrol, overvågning og styring af projektet (indikatorer og benchmarks); (25 % af den samlede pointscore) |
— |
projektets bæredygtighed og varige effekt på institutionerne, målgrupperne og/eller systemet for videregående uddannelser, herunder formidling og udnyttelse af aktiviteter og projektresultater; (15 % af den samlede pointscore) |
— |
budget- og omkostningseffektivitet, herunder personaleplanlægning under overholdelse af de daglige lønsatser, relevant indkøb af udstyr, effektiv brug af mobilitetsperioder, rimelig budgetfordeling, at aktiviteterne kan gennemføres inden for budgetrammen. (15 % af den samlede pointscore) |
5. Budget
Det samlede budget til rådighed til medfinansiering af projekter er estimeret til 78,1 mio. EUR (plus et yderligere beløb på 12,5 mio. EUR til det sydlige og østlige naboområde, under forudsætning, af at den relevante finansieringsbeslutning bliver accepteret af den Europæiske Kommission efter den seneste ENP gennemgang).
Det finansielle bidrag fra EU kan ikke overstige 90 % af de samlede støtteberettigede omkostninger. Det er nødvendigt med en medfinansiering på mindst 10 % af de samlede støtteberettigede omkostninger.
Det mindste tilskud til både fællesprojekter og strukturforanstaltninger udgør 500 000 EUR. Det maksimale tilskud udgør 1 500 000 EUR. For nationale projekter er det mindste tilskud til begge projekttyper i Kosovo og Montenegro fastsat til 300 000 EUR.
Forvaltningsorganet forbeholder sig ret til ikke at udbetale alle midler, der er til rådighed.
6. Tidsfrist for indsendelse af ansøgninger
Ansøgninger om Fælles projekter og strukturforanstaltninger skal være indsendt til Forvaltningsorganet senest den 23. februar 2012, kl. 12.00 Bruxelles tid (CET).
Kun elektroniske ansøgninger skrevet på engelsk, fransk eller tysk, udformet på det officielle ansøgningsskema, behørigt underskrevet af vedkommende berettiget til at indgå juridisk bindende aftaler på vegne af ansøgerorganisationen, og indeholdende alle informationer og bilag specificeret i den fulde indkaldelse af ansøgninger, vil blive accepteret.
Den online indsendelse er originalkopien. Yderligere juridiske og administrative dokumenter (se venligst retningslinjerne for ansøgning) skal fremsendes via postforsendelse til Forvaltningsorganet senest den 23. februar 2012 (poststemplets dato er afgørende) til følgende adresse:
Education, Audiovisual and Culture Executive Agency |
Tempus & Bilateral Cooperation with Industrialised Countries |
Call for proposals — EACEA/25/11 |
Office: BOUR 2/17 |
Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1 |
1140 Bruxelles/Brussel |
BELGIQUE/BELGIË |
Ansøgninger fremsendt pr. fax eller e-mail accepteres ikke.
7. Fyldestgørende detaljer
Retningslinjer for ansøgning samt ansøgningsskema forefindes på følgende web-adresse:
http://eacea.ec.europa.eu/tempus
Ansøgningerne skal overholde bestemmelserne i retningslinjerne for ansøgning og indsendes på de rette ansøgningsskemaer.
(1) Administreres under ansvar af De Forenede Nationer i henhold til FN’s Sikkerhedsråds resolution 1244 af 10. juni 1999.
(2) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1638/2006 af 24. oktober 2006 om almindelige bestemmelser om oprettelse af et europæisk naboskabs- og partnerskabsinstrument; http://ec.europa.eu/world/enp/pdf/oj_l310_da.pdf
(3) Rådets forordning (EF) nr. 1085/2006 af 17. juli 2006 om oprettelse af et instrument til førtiltrædelsesbistand (Ipa); http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/da/oj/2006/l_210/l_21020060731da00820093.pdf
(4) Forordning (EF) nr. 1905/2006 af Europa-Parlamentets og Rådets forordning af 18. december 2006 om oprettelse af et instrument til finansiering af udviklingssamarbejde (DCI); http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:378:0041:0071:DA:PDF