EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62023TN0198

Sag T-198/23: Sag anlagt den 17. april 2023 — USF/EPSU-CJ mod Den Europæiske Unions Domstol

EUT C 205 af 12.6.2023, p. 38–39 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

12.6.2023   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 205/38


Sag anlagt den 17. april 2023 — USF/EPSU-CJ mod Den Europæiske Unions Domstol

(Sag T-198/23)

(2023/C 205/43)

Processprog: fransk

Parter

Sagsøger: Union Syndicale Fédérale/European Public Service Union — Cour de Justice (Luxembourg, Luxembourg) (ved advokaterne J.N. Louis og M. Maes)

Sagsøgt: Den Europæiske Unions Domstol

Sagsøgerens påstande

Sagen antages til realitetsbehandling, og sagsøgeren gives medhold.

Det fastslås, at afgørelsen om at fjerne sagsøgeren fra listen over modtagere af de individuelle afgørelser, der udsendes fra adressen »Distribution décisions URC«, og af IN-OUT-listerne, er en nullitet, eller i det mindste annulleres den.

Sagsøgte tilpligtes at betale sagsomkostningerne.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Til støtte for søgsmålet har sagsøgeren anført fire anbringender.

1.

Første anbringende om, at den myndighed, som har truffet den anfægtede afgørelse, ikke har kompetence.

2.

Andet anbringende om tilsidesættelse af retten til god forvaltning som fastsat i artikel 41 i Den Europæiske Unions Charter om grundlæggende rettigheder, der omfatter retten for enhver til at blive hørt, inden der træffes en individuel foranstaltning over for ham eller hende, som måtte berøre vedkommende negativt.

3.

Tredje anbringende om tilsidesættelse af artikel 25 i vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union, som pålægger enhver EU- institution at offentliggøre dens individuelle afgørelser angående ansættelse, fastansættelse, forfremmelse, forflyttelse, fastlæggelse af den tjenesteretlige stilling og fratræden.

4.

Fjerde anbringende om tilsidesættelse af den rammeaftale, der er blevet underskrevet mellem Domstolens ansættelsesmyndighed og sagsøgeren, som fastsætter, at ansættelsesmyndighedens afgørelser, der berører en repræsentativ fagforening eller faglig sammenslutning, som har underskrevet den nævnte aftale, ikke kan træffes uden justitssekretærens vidende, således som det er sket i det foreliggende tilfælde.


Top