Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61987CO0352

    Domstolens kendelse af 27. april 1988.
    Farzoo Inc. og Jacobus Albertus Wybrand Maria Joseph Kortmann mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber.
    Afvisning.
    Sag 352/87.

    Samling af Afgørelser 1988 -02281

    ECLI identifier: ECLI:EU:C:1988:210

    61987O0352

    DOMSTOLENS KENDELSE AF 27. APRIL 1988. - FARZOO INC. MOD KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER. - AFVISNING. - SAG 352/87.

    Samling af Afgørelser 1988 side 02281


    Sammendrag
    Dommens præmisser
    Afgørelse om sagsomkostninger
    Afgørelse

    Nøgleord


    ++++

    RETSPLEJE - SOEGSMAALSFRISTER - RETSTAB

    Sammendrag


    EN STRENG OVERHOLDELSE AF FAELLESSKABSRETTENS SOEGSMAALSFRISTER ER I OVERENSSTEMMELSE MED HENSYNET TIL RETSSIKKERHEDEN OG NOEDVENDIGHEDEN AF AT UNDGAA ENHVER FORSKELSBEHANDLING ELLER VILKAARLIGHED I RETSPLEJEN . DET ER KUN MULIGT AT FRAVIGE SOEGSMAALSFRISTERNE, SAAFREMT DER FORELIGGER ET HAENDELIGT UHELD ELLER FORCE MAJEURE .

    Dommens præmisser


    1 VED STAEVNING, INDGIVET TIL DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR DEN 30 . OKTOBER 1987, HAR SELSKABET FARZOO INC . OG J . A . W . M . J . KORTMANN I MEDFOER AF EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 173, STK . 2, ANLAGT SAG MED PAASTAND OM ANNULLATION AF ARTIKEL 2 I KOMMISSIONENS DIREKTIV 87/137/EOEF AF 2 . FEBRUAR 1987 OM TILPASNING AF DEN TEKNISKE UDVIKLING AF BILAG II, III, IV, V OG VI TIL RAADETS DIREKTIV 76/768/EOEF OM TILNAERMELSE AF MEDLEMSSTATERNES LOVGIVNING OM KOSMETISKE MIDLER ( EFT L 56, S . 20 ).

    2 VED BEGAERING, INDGIVET TIL DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR DEN 19 . JANUAR 1988, HAR KOMMISSIONEN I MEDFOER AF PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 91, STK . 1, PAASTAAET SAGEN AFVIST BL.A . MED DEN BEGRUNDELSE, AT SOEGSMAALSFRISTEN IKKE ER OVERHOLDT, OG AT ET ANNULLATIONSSOEGSMAAL RETTET MOD ET DIREKTIV UNDER INGEN OMSTAENDIGHEDER KAN ANTAGES TIL REALITETSBEHANDLING .

    3 SAGSOEGERNE HAR I DERES SKRIFTLIGE INDLAEG VEDROERENDE AFVISNINGSPAASTANDEN GJORT GAELDENDE, AT EN OVERSKRIDELSE AF FRISTEN, SOM DEN RETSUNDERGIVNE KAN GIVE EN GYLDIG BEGRUNDELSE FOR, IKKE BOER FOERE TIL EN AFVISNING AF SAGEN . INDEN SAGSANLAEGGET HAVDE SAGSOEGERNE INDLEDT EN KORRESPONDANCE MED KOMMISSIONEN, SOM IKKE I FORBINDELSE HERMED OPLYSTE, AT EN EVENTUEL SAG SKULLE INDBRINGES FOR DOMSTOLEN INDEN EN BESTEMT FRIST . FOR DET ANDET HAR SAGSOEGERNE ANFOERT, AT DIREKTIVETS ARTIKEL 2 EFTER HENSIGTEN OG ORDLYDEN MAA ANSES FOR EN SKJULT BESLUTNING .

    4 PROCESREGLEMENETETS ARTIKEL 91, STK . 3, BESTEMMER, AT DER FORHANDLES MUNDTLIGT OM BEGAERINGEN, MEDMINDRE DOMSTOLEN BESTEMMER ANDET . DOMSTOLEN FINDER, AT DET IKKE ER NOEDVENDIGT AT INDLEDE DEN MUNDTLIGE FORHANDLING OG HAR DERFOR I MEDFOER AF ARTIKEL 91, STK . 4, BESLUTTET AT TRAEFFE AFGOERELSE OM BEGAERINGEN PAA GRUNDLAG AF DE SKRIFTLIGE INDLAEG .

    5 SAGER, DER ANLAEGGES I MEDFOER AF TRAKTATENS ARTIKEL 173 SKAL IFOELGE BESTEMMELSENS STK . 3 ANLAEGGES INDEN TO MAANEDER, EFTER AT RETSAKTEN, ALT EFTER SIN ART, ER OFFENTLIGGJORT, ELLER EFTER AT SAGSOEGEREN HAR FAAET KENDSKAB TIL DEN .

    6 DET ER I DENNE FORBINDELSE UBESTRIDT, AT KOMMISSIONENS DIREKTIV 87/137 BLEV OFFENTLIGGJORT I EF-TIDENDE DEN 26 . FEBRUAR 1987; SAGSOEGERNE HAR YDERLIGERE ANERKENDT, AT DE FIK KENDSKAB TIL DIREKTIVETS INDHOLD DEN 27 . MARTS 1987 . UANSET HVILKEN AF DISSE TO DATOER DER TAGES SOM UDGANGSPUNKT FOR SOEGSMAALSFRISTEN EFTER ARTIKEL 173, STK . 3, ER DEN FORELIGGENDE SAG UNDER ALLE OMSTAENDIGHEDER FOR SENT ANLAGT . STAEVNINGEN BLEV NEMLIG FOERST INDGIVET TIL DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR DEN 30 . OKTOBER 1987 .

    7 SAGSOEGERNE HAR GJORT GAELDENDE, AT EN FRISTOVERSKRIDELSE UNDER VISSE OMSTAENDIGHEDER MAA ANSES FOR UNDSKYLDELIG; DET BEMAERKES HERTIL, AT IFOELGE DOMSTOLENS FASTE PRAKSIS ER EN STRENG OVERHOLDELSE AF FAELLESSKABSRETTENS SOEGSMAALSFRISTER I OVERENSSTEMMELSE MED HENSYNET TIL RETSSIKKERHEDEN OG NOEDVENDIGHEDEN AF AT UNDGAA ENHVER FORSKELSBEHANDLING ELLER VILKAARLIGHED I RETSPLEJEN ( JFR . BL.A . DOMSTOLENS DOM AF 15 . JANUAR 1987, MISSET MOD KOMMISSIONEN, SAG 152/85, SML . S . 223 ). YDERLIGERE HAR SAGSOEGERNE IKKE GODTGJORT ELLER OVERHOVEDET GJORT GAELDENDE, AT DER FORELAA ET HAENDELIGT UHELD ELLER FORCE MAJEURE, SOM HINDREDE DEM I AT ANLAEGGE SAGEN RETTIDIGT .

    8 DET KAN HEREFTER FASTSLAAS, AT STAEVNINGEN IKKE ER RETTIDIGT INDGIVET, OG AT SAGEN DERFOR MAA AFVISES, UDEN AT DET ER FORNOEDENT AT TAGE STILLING TIL PARTERNES OEVRIGE ARGUMENTER .

    Afgørelse om sagsomkostninger


    SAGENS OMKOSTNINGER

    9 I HENHOLD TIL PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 69, STK . 2, DOEMMES DEN PART, DER TABER SAGEN, TIL AT AFHOLDE SAGENS OMKOSTNINGER . DA SAGSOEGERNE HAR TABT SAGEN, DOEMMES DE TIL AT BETALE SAGENS OMKOSTNINGER .

    Afgørelse


    AF DISSE GRUNDE

    BESTEMMER

    DOMSTOLEN

    1 ) SAGENS AFVISES .

    2 ) SAGSOEGERNE BETALER SAGENS OMKOSTNINGER .

    SAALEDES BESTEMT I LUXEMBOURG DEN 27 . APRIL 1988 .

    Top