Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61986CJ0240

    Domstolens dom af 24. marts 1988.
    Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber mod Den Hellenske Republik.
    Importhindringer for korn.
    Sag 240/86.

    Samling af Afgørelser 1988 -01835

    ECLI identifier: ECLI:EU:C:1988:173

    61986J0240

    DOMSTOLENS DOM AF 24. MARTS 1988. - KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER MOD DEN HELLENSKE REPUBLIK. - IMPORTHINDRINGER FOR KORN. - SAG 240/86.

    Samling af Afgørelser 1988 side 01835


    Sammendrag
    Dommens præmisser
    Afgørelse om sagsomkostninger
    Afgørelse

    Nøgleord


    ++++

    1 . TRAKTATBRUDSSAG - SAGENS GENSTAND - AFGRAENSET I DEN BEGRUNDEDE UDTALELSE - DEN FOR MEDLEMSSTATEN FASTSATTE FRIST - TRAKTATBRUDDET OPHOERT EFTERFOELGENDE - RETLIG INTERESSE I SOEGSMAAL - MEDLEMSSTATENS EVENTUELLE ANSVAR

    ( EOEF-TRAKTATEN, ART . 169 )

    2 . MEDLEMSSTATER - FORPLIGTELSER - TILSYNSBEFOEJELSE TILLAGT KOMMISSIONEN - MEDLEMSSTATERNES PLIGT - MEDVIRKEN TIL UNDERSOEGELSER VEDROERENDE TRAKTATBRUD

    ( EOEF-TRAKTATEN, ART . 5 )

    Sammendrag


    1 . DET ER KOMMISSIONENS BEGRUNDEDE UDTALELSE, DER FASTLAEGGER SAGSGENSTANDEN FOR ET SOEGSMAAL I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 169, MEN SELV OM TRAKTATBRUDDET BRINGES TIL OPHOER EFTER UDLOEBET AF DEN FRIST, DER ER FASTSAT I MEDFOER AF ARTIKEL 169, STK . 2, BESTAAR DER FORTSAT EN RETLIG INTERESSE I SAGSANLAEGGET . DENNE RETLIGE INTERESSE KAN BESTAA I, AT DOMSTOLEN FASTSLAAR GRUNDLAGET FOR DET ANSVAR, SOM EN MEDLEMSSTAT KAN PAADRAGE SIG SOM FOELGE AF SIT TRAKTATBRUD, NAVNLIG OVER FOR DEM, SOM KAN STOETTE RET DERPAA .

    2 . EN MEDLEMSSTATS AFSLAG PAA AT SAMARBEJDE MED KOMMISSIONEN, NAAR DENNE IVAERKSAETTER UNDERSOEGELSER TIL EFTERPROEVELSE AF, OM EN MEDLEMSSTATS RETSFORSKRIFTER OG PRAKSIS STRIDER MOD FAELLESSKABSRETTEN, ER EN TILSIDESAETTELSE AF DEN FORPLIGTELSE EFTER TRAKTATENS ARTIKEL 5 TIL AT LETTE KOMMISSIONEN UDFOERELSEN AF DENNES OPGAVER, SOM PAAHVILER ALLE MEDLEMSSTATER .

    Dommens præmisser


    1 VED STAEVNING, INDLEVERET PAA DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR DEN 11 . SEPTEMBER 1986, HAR KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER ANLAGT SAG I MEDFOER AF EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 169 MED PAASTAND OM, AT DET STATUERES, AT DEN HELLENSKE REPUBLIK HAR TILSIDESAT SINE FORPLIGTELSER, DELS EFTER EOEF-TRAKTATENS ARTIKLER 5, 30 OG 106, STK . 1, DELS EFTER RAADETS FORORDNING NR . 2727/75 AF 29 . OKTOBER 1975 OM DEN FAELLES MARKEDSORDNING FOR KORN ( EFT L 281, S . 1 ), VED AT BETINGE KORNIMPORTEN AF EN VALUTATILLADELSE OG ATTER BETINGE VALUTATILLADELSEN AF EN FORPLIGTELSE TIL AT REEKSPORTERE VAREN, VED AT TILBAGEKALDE ALLEREDE MEDDELTE TILLADELSER SAMT VED IKKE AT TILSTILLE KOMMISSIONEN DE OPLYSNINGER OG RETSFORSKRIFTER, DEN HAR ANMODET OM .

    2 DET FREMGAAR AF SAGEN, AT NOGLE ERHVERVSDRIVENDE OG EN MEDLEMSSTAT I FEBRUAR OG MARTS 1984 UNDERRETTEDE KOMMISSIONEN OM, AT DER VAR OPSTAAET VISSE VANSKELIGHEDER I FORBINDELSE MED IMPORT AF KORN TIL GRAEKENLAND, IDET MYNDIGHEDERNE HAVDE GJORT IMPORTEN BETINGET AF, AT BANKERNE UDSTEDTE EN VALUTATILLADELSE, HVORTIL GRAEKENLANDS NATIONALBANK ENDVIDERE SIDEN UDSTEDELSEN AF DEN MINISTERIELLE FORVALTNINGSANORDNING NR . E 6/963 AF 21 . FEBRUAR 1984 SKULLE GIVE SIN GODKENDELSE .

    3 VED TO TELEXER AF 12 . OG 15 . MARTS 1984 UDBAD KOMMISSIONEN SIG VISSE OPLYSNINGER OG OPFORDREDE DEN HELLENSKE REPUBLIK TIL AT TRAEFFE DE FORANSTALTNINGER, SOM VAR NOEDVENDIGE FOR AT FJERNE DE PAAGAELDENDE HINDRINGER . DA KOMMISSIONEN IKKE MODTOG SVAR HERPAA, TILSENDTE DEN REGERINGEN EN AABNINGSSKRIVELSE AF 21 . SEPTEMBER 1984, HVORI DEN OPFORDREDE REGERINGEN TIL AT FREMSAETTE SINE BEMAERKNINGER VEDROERENDE KOMMISSIONENS SYNSPUNKT, HVOREFTER DE PAAGAELDENDE HINDRINGER SAMT UNDLADELSEN AF AT MEDDELE KOMMISSIONEN DE UDBEDTE OPLYSNINGER UDGJORDE EN TILSIDESAETTELSE AF FORORDNING NR . 2727/75 OG EOEF-TRAKTATENS ARTIKLER 5, 30 OG 106 .

    4 DEN GRAESKE REGERING BESVAREDE AABNINGSSKRIVELSEN DEN 22 . NOVEMBER 1984 OG GJORDE I SIN SKRIVELSE GAELDENDE, AT DE TRUFNE FORANSTALTNINGER VAR NOEDVENDIGE FOR AT FORHINDRE DEN ALLEREDE KONSTATEREDE VALUTAFLUGT . FORANSTALTNINGERNE HAVDE HJEMMEL I TRAKTATENS ARTIKLER 67 OG 68 OG HINDREDE IKKE IMPORTEN, DA SAMTLIGE IMPORTANSOEGNINGER VAR BLEVET IMOEDEKOMMET .

    5 EFTER DROEFTELSER MED IMPORTOERERNE OG DE PARTER, DER HAVDE INDGIVET KLAGE, OPFORDREDE KOMMISSIONEN VED SKRIVELSE FRA GENERALDIREKTOEREN FOR LANDBRUG AF 13 . FEBRUAR 1985 DE GRAESKE MYNDIGHEDER TIL AT MEDDELE ORDLYDEN AF DE RETSFORSKRIFTER, DER VAR OMHANDLET I SAGEN, OG AT FREMLAEGGE EN LISTE OVER DE VALUTAANSOEGNINGER I FORBINDELSE MED KORNINDFOERSLER, SOM VAR INDGIVET I LOEBET AF FOERSTE HALVAAR AF 1984 . ENDVIDERE UDBAD KOMMISSIONEN SIG VISSE SUPPLERENDE OPLYSNINGER OM DEN ADMINISTRATIVE BEHANDLING AF ANSOEGNINGERNE ( DATOERNE FOR ANSOEGNINGENS INDGIVELSE, BESLUTNINGEN FRA GRAEKENLANDS NATIONALBANK OG DATOEN FOR INDFOERSLERNE ) SAMT OPLYSNINGER OM DE INDTRUFNE FORSINKELSER I DE UDSTEDTE VALUTATILLADELSER ELLER AFSLAG PAA DE HEROM INDGIVNE ANSOEGNINGER . DENNE HENVENDELSE BESVAREDE DEN GRAESKE REGERING VED KUN AT FREMSENDE LISTEN OVER DE UDSTEDTE IMPORTTILLADELSER .

    6 DA KOMMISSIONEN FANDT, AT DE ANFAEGTEDE HINDRINGER FOR KORNIMPORTEN STADIG IKKE VAR FJERNET, FREMSATTE DEN EN BEGRUNDET UDTALELSE DEN 25 . NOVEMBER 1985, HVORI DEN PAATALTE, AT DEN HELLENSKE REPUBLIK HAVDE BESVAERLIGGJORT PROCEDUREN FOR UDSTEDELSE AF VALUTATILLADELSER VED AT REJSE KRAV OM, AT GRAEKENLANDS NATIONALBANK SKULLE GIVE SAMTYKKE TIL SAMTLIGE TILLADELSER ELLER ATTESTERINGER OM UDLEVERING AF VALUTA FRA EN BANK . KOMMISSIONEN OPFORDREDE I DEN BEGRUNDEDE UDTALELSE DEN HELLENSKE REPUBLIK TIL AT TRAEFFE DE FORANSTALTNINGER, SOM VAR NOEDVENDIGE FOR AT EFTERKOMME UDTALELSEN INDEN TO MAANEDER EFTER DENS MEDDELELSE .

    7 I LOEBET AF 1985 BLEV KOMMISSIONEN BEKENDT MED, AT DER I NOGLE TILFAELDE KUN BLEV UDSTEDT VALUTATILLADELSER I FORBINDELSE MED IMPORT AF HVEDE, SAAFREMT VISSE BETINGELSER TIL SIKRING AF, AT DET FORARBEJDEDE PRODUKT BLEV REEKSPORTERET MED EN STOERRE MERVAERDI, VAR OPFYLDT . KOMMISSIONEN BLEV DESUDEN BEKENDT MED DEN MINISTERIELLE FORVALTNINGSANORDNING AF 25 . JULI 1985 ( NR . E 6/2931 ), HVORVED DE VALUTATILLADELSER I FORBINDELSE MED HVEDEIMPORT, DER ALLEREDE VAR UDSTEDT, MEN ENDNU IKKE VAR UDNYTTET PAA DETTE TIDSPUNKT, BLEV TILBAGEKALDT . DER BLEV ALENE GIVET UNDTAGELSE FOR SAA VIDT ANGAAR INDFOERSLER, SOM VAR UNDERGIVET BETINGELSEN OM, AT DET FORARBEJDEDE PRODUKT BLEV REEKSPORTERET, OG I DE TILFAELDE, HVOR DER VAR TILVEJEBRAGT UIGENKALDELIG REMBURS, HVIS GYLDIGHEDSPERIODE ENDNU IKKE VAR UDLOEBET .

    8 KOMMISSIONEN FANDT, AT DISSE FORANSTALTNINGER YDERLIGERE HINDREDE KORNIMPORTEN OG OPFORDREDE SOM FOELGE HERAF, VED SKRIVELSE AF 25 . NOVEMBER 1985, DEN GRAESKE REGERING TIL AT FREMSAETTE SINE BEMAERKNINGER VEDROERENDE KOMMISSIONENS SYNSPUNKT OM, AT HINDRINGERNE VAR I STRID MED FORORDNING NR . 2727/75 OG MED EOEF-TRAKTATENS ARTIKLER 30 OG 106, STK . 1 .

    9 SKRIVELSEN FORBLEV IMIDLERTID UBESVARET, HVOREFTER KOMMISSIONEN DEN 15 . MAJ 1986 FREMSATTE EN ANDEN BEGRUNDET UDTALELSE, HVORI DEN OPFORDREDE DEN HELLENSKE REPUBLIK TIL AT TRAEFFE DE FORANSTALTNINGER, SOM VAR NOEDVENDIGE FOR AT EFTERKOMME UDTALELSEN INDEN EN MAANED EFTER DENS MEDDELELSE .

    10 DEN HELLENSKE REPUBLIK BESVAREDE IMIDLERTID INGEN AF DE TO BEGRUNDEDE UDTALELSER, HVOREFTER KOMMISSIONEN HAR ANLAGT DENNE SAG .

    11 VEDROERENDE SAGENS FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER, RETSFORHANDLINGERNES FORLOEB SAMT PARTERNES ANBRINGENDER OG ARGUMENTER HENVISES TIL RETSMOEDERAPPORTEN . DISSE OMSTAENDIGHEDER OMTALES DERFOR KUN I DET FOELGENDE, SAAFREMT DET PAA DE ENKELTE PUNKTER ER NOEDVENDIGT FOR FORSTAAELSEN AF DOMSTOLENS ARGUMENTATION .

    FORMALITETEN

    12 DEN GRAESKE REGERING HAR ANFOERT, AT SAGEN ER UDEN GENSTAND, DA HINDRINGERNE FOR KORNIMPORT BLEV OPHAEVET, FOER SAGEN BLEV ANLAGT .

    13 KOMMISSIONEN HAR UNDER DEN MUNDTLIGE FORHANDLING ERKENDT, AT TRAKTATBRUDDET ER BRAGT TIL OPHOER, MEN MENER IKKE DESTO MINDRE AT HAVE EN RETLIG INTERESSE I AT FAA DOEMT DEN HELLENSKE REPUBLIK FOR DE TIDLIGERE FORANSTALTNINGER .

    14 SOM DET FREMGAAR AF DOMSTOLENS FASTE PRAKSIS ( JFR . SENEST DOMMEN AF 5 . JUNI 1986 I SAG 103/84, KOMMISSIONEN MOD DEN ITALIENSKE REPUBLIK, SML . S . 1759 ) ER DET KOMMISSIONENS BEGRUNDEDE UDTALELSE, DER FASTLAEGGER SAGSGENSTANDEN FOR ET SOEGSMAAL I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 169, MEN SELV OM TRAKTATBRUDDET BRINGES TIL OPHOER EFTER UDLOEBET AF DEN FRIST, DER ER FASTSAT I MEDFOER AF ARTIKEL 169, STK . 2, BESTAAR DER FORTSAT EN RETLIG INTERESSE I SAGSANLAEGGET . DENNE RETLIGE INTERESSE KAN BESTAA I, AT DOMSTOLEN FASTSLAAR GRUNDLAGET FOR DET ANSVAR, SOM EN MEDLEMSSTAT KAN PAADRAGE SIG SOM FOELGE AF SIT TRAKTATBRUD, NAVNLIG OVER FOR DEM, SOM KAN STOETTE RET DERPAA .

    15 UNDER HENSYN TIL, AT DEN HELLENSKE REPUBLIK IKKE HAR EFTERKOMMET DEN BEGRUNDEDE UDTALELSE AF 25 . NOVEMBER 1985 INDEN FOR DEN FRIST, SOM VAR FASTSAT AF KOMMISSIONEN, KAN NAERVAERENDE SAG FREMMES TIL REALITETSBEHANDLING I DEN UDFORMNING, SAGSGENSTANDEN HAR FAAET I DEN BEGRUNDEDE UDTALELSE .

    16 MED HENSYN TIL DE RESTRIKTIONER, KOMMISSIONEN PAATALTE I SIN BEGRUNDEDE UDTALELSE AF 15 . MAJ 1986, EFTERKOM DEN HELLENSKE REPUBLIK KOMMISSIONENS OPFORDRING ALLEREDE FOER UDTALELSEN BLEV FREMSAT, HVORFOR SAGEN MAA AFVISES MED HENSYN TIL DE FORHOLD, DER ER OMHANDLET I DENNE UDTALELSE .

    17 SAGSGENSTANDEN ER HEREFTER BEGRAENSET TIL SPOERGSMAALENE OM, DELS HVORVIDT DEN HELLENSKE REPUBLIK SIDEN FEBRUAR 1984 HAR GJORT KORNIMPORTEN BETINGET AF, AT EN BANK UDSTEDER EN VALUTATILLADELSE, SOM ATTER SKAL GODKENDES AF GRAEKENLANDS NATIONALBANK, OG OM EN SAADAN PROCEDURE ER FORENELIG MED TRAKTATENS ARTIKLER 30 OG 106, DELS HVORVIDT DEN HELLENSKE REPUBLIK HAR TILSIDESAT SINE FORPLIGTELSER EFTER TRAKTATENS ARTIKEL 5 VED IKKE AT MEDDELE KOMMISSIONEN DE OPLYSNINGER OG RETSFORSKRIFTER, DEN ANMODEDE OM .

    SPOERGSMAALET, OM PROCEDUREN FOR UDSTEDELSE AF VALUTATILLADELSER ER FORENELIG MED TRAKTATENS ARTIKLER 30 OG 106

    18 DET FREMGAAR AF STAEVNINGEN, AT KOMMISSIONEN IKKE HAR PAATALT SELVE DEN VALUTATILLADELSE, SOM KOMMISSIONEN MENER AT KUNNE FASTSLAA, AT GRAEKENLAND KRAEVER VED IMPORT AF SAMTLIGE PRODUKTER, MEN UDELUKKENDE DEN YDERLIGERE HINDRING, SOM BESTAAR I, AT DE AF BANKERNE UDSTEDTE TILLADELSER OGSAA SKAL GODKENDES AF GRAEKENLANDS NATIONALBANK .

    19 DEN GRAESKE REGERING HAR ANFOERT, AT DER PAA INTET TIDSPUNKT HAR VAERET STILLET DE TO KRAV, KOMMISSIONEN NAEVNER . TIDLIGERE VAR BANKERNE ENEBERETTIGET TIL AT MEDDELE VALUTATILLADELSER, MEN SIDEN UDSTEDELSEN AF DEN MINISTERIELLE FORVALTNINGSANORDNING NR . E 6/963 HAR GRAEKENLANDS NATIONALBANK VAERET ENEBERETTIGET HERTIL .

    20 DET BEMAERKES, AT DET FREMGAAR AF NAEVNTE MINISTERIELLE FORVALTNINGSANORDNING SAMT FORVALTNINGSANORDNING NR . E 6/885 AF 16 . FEBRUAR 1984, AT DER BLEV INDFOERT EN NY PROCEDURE FOR MEDDELELSE AF TILLADELSER TIL IMPORT AF HVEDE, SOM BLEV GIVET AF GRAEKENLANDS NATIONALBANK, HVORUNDER DER SKULLE INDHENTES SAMSTEMMENDE UDTALELSE FRA EN KOMITE, DER VAR NEDSAT TIL AT REGULERE FORHOLD I FORBINDELSE MED INDFOERSLERNE . DET FREMGAAR HVERKEN AF ANORDNINGERNES ORDLYD ELLER AF KOMMISSIONENS BEVISMATERIALE, AT DE OEVRIGE BANKER HAR DELTAGET I DENNE PROCEDURE .

    21 SELV OM EN SAADAN PROCEDURE KAN TAENKES AT UDGOERE EN HINDRING FOR KORNIMPORTEN OG DERMED GIVE ANLEDNING TIL AT UNDERSOEGE, HVORVIDT PROCEDUREN ER FORENELIG MED FAELLESSKABSRETTEN, ER DOMSTOLEN AFSKAARET FRA AT TAGE DETTE SPOERGSMAAL UNDER PAAKENDELSE, DA ANBRINGENDET HEROM IKKE ER OMFATTET AF SAGENS GENSTAND .

    22 DET AF KOMMISSIONEN FREMFOERTE ANBRINGENDE MAA HEREFTER FORKASTES .

    TILSIDESAETTELSE AF SAMARBEJDSPLIGTEN OVER FOR KOMMISSIONEN

    23 KOMMISSIONEN HAR GJORT GAELDENDE, AT DET VAR I STRID MED TRAKTATENS ARTIKEL 5, AT DEN GRAESKE REGERING UNDLOD AT BESVARE DENS TO TELEXER AF 12 . OG 15 . MARTS 1984, HVORVED DEN ANMODEDE REGERINGEN OM EN RAEKKE OPLYSNINGER VEDROERENDE DE GRAESKE FORANSTALTNINGER OVERFOR KORNINDFOERSLER OG HELLER IKKE BESVAREDE KOMMISSIONENS SKRIVELSE AF 13 . FEBRUAR 1985, HVORVED DEN ANMODEDE OM AT FAA TILSENDT DE RELEVANTE RETSFORSKRIFTER SAMT VISSE OPLYSNINGER OM DE UDSTEDTE VALUTATILLADELSER OG DE KORNINDFOERSLER, DER VAR FORETAGET I LOEBET AF FOERSTE HALVAAR AF 1984 .

    24 HEROVERFOR HAR DEN GRAESKE REGERING ANFOERT, AT DET VAR UMULIGT INDEN FOR EN KORT FRIST AT FORSYNE KOMMISSIONEN MED SAMTLIGE OPLYSNINGER VEDROERENDE KORNIMPORTEN, SOM BEFANDT SIG HOS 3 000 FORSKELLIGE AFDELINGER AF DE PAAGAELDENDE BANKER .

    25 HEROM BEMAERKES, AT DEN HELLENSKE REPUBLIK IKKE HAR GIVET EN BEGRUNDELSE FOR SIN UNDLADELSE AF AT TILSENDE KOMMISSIONEN RETSFORSKRIFTERNE VEDROERENDE KORNIMPORT, ELLER BEGRUNDET, HVORFOR DEN IKKE MEDDELTE DE OPLYSNINGER, KOMMISSIONEN HAVDE UDBEDT SIG VEDROERENDE PERIODEN EFTER DEN GRAESKE NATIONALBANKS INDGREB . DEN BEGRUNDELSE, SOM REGERINGEN FREMFOERTE UNDER DEN MUNDTLIGE FORHANDLING, OG HVOREFTER GRAEKENLANDS NATIONALBANK IKKE HAVDE FOERT STATISTIK INDEN FOR DET FOERSTE AAR, HVOR ORDNINGEN BLEV ANVENDT, KAN SAALEDES IKKE GODTAGES, DA DE UDBEDTE OPLYSNINGER VEDROERTE OMSTAENDIGHEDER, SOM DET VAR LET AT FASTSLAA PAA GRUNDLAG AF AKTERNE, SAASOM DATOERNE FOR INDGIVELSE AF ANSOEGNINGEN OM VALUTATILLADELSEN, BESLUTNINGEN TRUFFET AF GRAEKENLANDS NATIONALBANK OG DATOEN FOR INDFOERSLEN .

    26 UNDER ALLE OMSTAENDIGHEDER BURDE DEN GRAESKE REGERING, SELV OM DEN PAA GRUND AF VANSKELIGHEDER HAVDE VAERET UDE AF STAND TIL AT FORSYNE KOMMISSIONEN MED DE OENSKEDE OPLYSNINGER, I DET MINDSTE HAVE GIVET KOMMISSIONEN MEDDELELSE HEROM INDEN FOR EN VIS RIMELIG FRIST, I STEDET FOR AT FORHOLDE SIG PASSIV INDTIL SAGENS ANLAEG .

    27 DEN HELLENSKE REPUBLIK HAR DERMED TILSIDESAT DEN FORPLIGTELSE EFTER TRAKTATENS ARTIKEL 5 TIL AT LETTE KOMMISSIONEN GENNEMFOERELSEN AF DENS OPGAVER, SOM PAAHVILER ALLE MEDLEMSSTATERNE . VED SIT AFSLAG PAA AT SAMARBEJDE MED KOMMISSIONEN AFSKAR REGERINGEN SAALEDES KOMMISSIONEN FRA AT FAA KENDSKAB TIL EN RAEKKE RETSFORSKRIFTER, SOM IKKE VAR OFFENTLIGGJORT, MEN DOG VAR I KRAFT OVER EN LAENGERE PERIODE, OG FORHINDREDE DERMED KOMMISSIONEN I AT EFTERPROEVE, OM DER PAA GRUND AF DISSE RETSFORSKRIFTER FANDTES HINDRINGER FOR IMPORTEN AF KORN .

    28 EFTER DET ANFOERTE MAA DET SAALEDES FASTSLAAS, AT DEN HELLENSKE REPUBLIK HAR TILSIDESAT SINE FORPLIGTELSER EFTER EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 5 VED FORSAETLIGT AT UNDLADE AT MEDDELE KOMMISSIONEN ORDLYDEN AF DE GRAESKE RETSFORSKRIFTER OM KORNIMPORT OG MEDDELE DE OPLYSNINGER, SOM KOMMISSIONEN UDBAD SIG VEDROERENDE DE I 1984 UDSTEDTE VALUTATILLADELSER OG DE I SAMME AAR FORETAGNE KORNINDFOERSLER .

    Afgørelse om sagsomkostninger


    SAGENS OMKOSTNINGER

    29 I HENHOLD TIL PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 69, STK . 2, DOEMMES DEN PART, DER TABER SAGEN, TIL AT AFHOLDE SAGENS OMKOSTNINGER . SELV OM KOMMISSIONEN HAR TABT SAGEN FOR SAA VIDT ANGAAR DEN DEL AF SAGENS GENSTAND, SOM ER OMHANDLET I DEN BEGRUNDEDE UDTALELSE AF 15 . MAJ 1986, MAA DET FASTSLAAS, AT FREMSAETTELSEN AF DENNE UDTALELSE VAR BEGRUNDET I SAGSOEGTES MANGLENDE SAMARBEJDSVILJE, HVORFOR DENNE I HENHOLD TIL PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 69, STK . 3, BOER TILPLIGTES AT AFHOLDE SAMTLIGE SAGENS OMKOSTNINGER .

    Afgørelse


    PAA GRUNDLAG AF DISSE PRAEMISSER

    UDTALER OG BESTEMMER

    DOMSTOLEN

    1 ) DEN HELLENSKE REPUBLIK HAR TILSIDESAT SINE FORPLIGTELSER EFTER EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 5 VED FORSAETLIGT AT UNDLADE AT MEDDELE KOMMISSIONEN ORDLYDEN AF DE GRAESKE RETSFORSKRIFTER OM KORNIMPORT OG MEDDELE DE OPLYSNINGER, SOM KOMMISSIONEN UDBAD SIG VEDROERENDE DE I 1984 UDSTEDTE VALUTATILLADELSER OG DE I SAMME AAR FORETAGNE KORNINDFOERSLER .

    2 ) I OEVRIGT FRIFINDES SAGSOEGTE .

    3 ) DEN HELLENSKE REPUBLIK BETALER SAGENS OMKOSTNINGER .

    Top