Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61981CO0020

    Kendelse afsagt af Domstolens Præsident den 26. februar 1981.
    Arbed SA m.fl. mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber.
    Kvotasystem for stålproduktionen, Arbed.
    Sag 20/81 R.

    Samling af Afgørelser 1981 -00721

    ECLI identifier: ECLI:EU:C:1981:61

    61981O0020

    KENDELSE AFSAGT AF DOMSTOLENS PRAESIDENT DEN 26 FEBRUAR 1981. - ARBED SA M. FL. MOD KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER. - KVOTASYSTEM FOR SDTAALPRODUKTIONEN, ARBED. - SAG 20/81 R.

    Samling af Afgørelser 1981 side 00721


    Dommens præmisser
    Afgørelse om sagsomkostninger
    Afgørelse

    Dommens præmisser


    1 IFOELGE ARTIKEL 39 I TRAKTATEN OM OPRETTELSE AF DET EUROPAEISKE KUL- OG STAALFAELLESSKAB HAR INDBRINGELSE AF SAGER FOR DOMSTOLEN INGEN OPSAETTENDE VIRKNING . DOMSTOLEN KAN DOG , SAAFREMT DEN SKOENNER , AT FORHOLDENE KRAEVER DET , UDSAETTE FULDBYRDELSEN AF DEN ANFAEGTEDE BESLUTNING . DEN KAN ENDVIDERE FORESKRIVE ALLE ANDRE NOEDVENDIGE FORELOEBIGE FORANSTALTNINGER .

    2 IFOELGE ARTIKEL 83 , STK . 2 , I DOMSTOLENS PROCESREGLEMENT ER DET EN BETINGELSE FOR UDSAETTELSE AF FULDBYRDELSEN OG FOR AT TRAEFFE AFGOERELSE OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER , AT DER FORELIGGER OMSTAENDIGHEDER , DER MEDFOERER UOPSAETTELIGHED , OG GRUNDE , IFOELGE HVILKE NOEDVENDIGHEDEN AF SAADANNE FORHOLDSREGLER FOREKOMMER UMIDDELBART BERETTIGET .

    3 VED GENEREL BESLUTNING NR . 2794/80/EKSF AF 31 . OKTOBER 1980 ( EFT L 291 , S . 1 ) BLEV DER INDFOERT ET KVOTASYSTEM FOR STAALPRODUKTIONEN FOR VIRKSOMHEDERNE I JERN- OG STAALINDUSTRIEN . IFOELGE ARTIKEL 2 , STK . 1 , I DENNE BESLUTNING FASTSAETTER KOMMISSIONEN KVARTALSMAESSIGE PRODUKTIONSKVOTER FOR RAASTAAL SAMT FOR FIRE GRUPPER VALSEDE PRODUKTER .

    4 IFOELGE BESLUTNINGENS ARTIKEL 3 FASTSAETTER KOMMISSIONEN DISSE KVOTER FOR HVER VIRKSOMHED "PAA BASIS AF DENNE VIRKSOMHEDS REFERENCEPRODUKTION SOM OMHANDLET I ARTIKEL 4 ' OG ' VED PAA REFERENCEPRODUKTIONEN AT ANVENDE REDUKTIONSSATSERNE SOM OMHANDLET I ARTIKEL 5" . I BESLUTNINGENS ARTIKEL 1 , STK . 3 , BESTEMMES DOG , AT "EN GRUPPE AF VIRKSOMHEDER , SOM ER KONCENTRERET I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 66" MED HENSYN TIL FASTSAETTELSE AF BAADE REFERENCEPRODUKTION OG DE DERAF AFLEDTE PRODUKTIONSKVOTER , "BETRAGTES SOM EN ENKELT VIRKSOMHED , SELV OM DISSE VIRKSOMHEDER ER BELIGGENDE I FORSKELLIGE MEDLEMSSTATER" .

    5 KOMMISSIONEN HAR BETRAGTET VIRKSOMHEDERNE ARBED SA , LUXEMBOURG , METALLURGIQUE ET MINIERE DE RODANGE-ATHUS SA , RODANGE , SIDMAR , GENT ( BELGIEN ), STAHLWERKE ROECHLING-BURBACH GMBH , VOELKLINGEN , NEUNKIRCHER EISENWERK AG , NEUNKIRCHEN , LECH-STAHLWERKE GMBH , MEITINGEN-HERBERTSHOFEN , ESCHWEILER BERGWERKSVEREIN-HUETTENBETRIEBE , ESCHWEILER/AUE , OG TREFIL-ARBED DRAHTWERK KOELN GMBH , KOELN ( FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSK LAND ), SOM EN GRUPPE AF VIRKSOMHEDER I DEN NAEVNTE ARTIKELS FORSTAND OG HAR VED BESLUTNING AF 19 . DECEMBER 1980 FASTSAT PRODUKTIONSKVOTERNE FOR ALLE VIRKSOMHEDERNE I GRUPPEN SOM FOELGER :

    6 VED STAEVNING REGISTRERET DEN 4 . FEBRUAR 1981 HAR TRE AF GRUPPENS VIRKSOMHEDER , NEMLIG ARBED SA , ROECHLING-BURBACH OG NEUNKIRCHER EISENWERK , ANLAGT SAG I MEDFOER AF EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 33 MED PAASTAND OM I DET VAESENTLIGE ANNULLATION AF DEN INDIVIDUELLE BESLUTNING AF 19 . DECEMBER 1980 , I DET OMFANG DER IKKE FASTSAETTES STOERRE REFERENCEPRODUKTION OG PRODUKTIONSKVOTER END DEM , DER ER GIVET MEDDELELSE OM FOR FOERSTE KVARTAL AF 1981 .

    7 SOEGSMAALET STOETTES I DET VAESENTLIGE PAA , AT ARTIKEL 1 , STK . 3 , I DEN GENERELLE BESLUTNING ER I STRID MED EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 4 , LITRA B ), ARTIKEL 58 , STK . 2 , SAMT ARTIKEL 80 , IDET EN GRUPPE AF VIRKSOMHEDER MED HENBLIK PAA GENNEMFOERELSEN AF KVOTASYSTEMET BETRAGTES SOM EN ENKELT VIRKSOMHED . KOMMISSIONEN HAEVDES PAA GRUNDLAG HERAF VED BEREGNINGEN AF REFERENCEPRODUKTIONEN OG DE DERAF AFLEDTE PRODUKTIONSKVOTER RETSSTRIDIGT AT HAVE SAMMENLAGT REFERENCEPRODUKTIONEN FOR DE FORSKELLIGE VIRKSOMHEDER I GRUPPEN . DEN ENESTE TRAKTATMEDHOLDELIGE METODE SKAL GAA UD PAA AT FASTSAETTE REFERENCEPRODUKTIONEN OG PRODUKTIONSKVOTERNE FOR HVER ENKELT VIRKSOMHED .

    8 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR VIDERE ANFOERT , AT DENNE SIDSTE BEREGNINGSMETODE , DVS . FOR HVER ENKELT VIRKSOMHED , FOR DET FOERSTE VILLE HAVE MEDFOERT , AT REFERENCEPRODUKTIONEN FOR VIRKSOMHEDER I GRUPPEN SAMMENLAGT VILLE HAVE VAERET 54 252 TON HOEJERE PR . KVARTAL END DEN , DER ER FASTSAT FOR HELE GRUPPEN , OG AT PRODUKTIONSKVOTERNE FOR DE SAMME VIRKSOMHEDER HEREFTER UNDER ET VILLE HAVE VAERET 39 245 TON STOERRE END DE PRODUKTIONSKVOTER , GRUPPEN HAR FAAET TILDELT FOR FOERSTE KVARTAL AF 1981 .

    9 DENNE METODE VILLE DESUDEN HAVE MEDFOERT , AT DE SAGSOEGENDE SELSKABER ARBED OG NEUNKIRCHER EISENWERK VILLE HAVE OPFYLDT BETINGELSERNE FOR AT KUNNE PAABERAABE SIG ARTIKEL 4 , NR . 5 , I DEN GENERELLE BESLUTNING , HVOREFTER DER I TILFAELDE AF OMSTRUKTURERING I EN VIRKSOMHED KAN FORETAGES EN FORHOEJELSE AF KVOTERNE . DENNE FORHOEJELSE VILLE FOR VALSEDE PRODUKTER FOR FOERSTE KVARTAL AF 1981 FOR ARBED VAERE PAA MERE END 210 000 TON OG FOR NEUNKIRCHER EISENWERK PAA CA . 34 000 TON .

    10 ANVENDELSEN AF NAEVNTE METODE VILLE ENDELIG HAVE MEDFOERT , AT DET SAGSOEGENDE SELSKAB ROECHLING-BURBACH GMBH KUNNE HAVE PAABERAABT SIG NR . 3 I NAEVNTE ARTIKEL 4 , HVOREFTER KVOTERNE OGSAA KAN FORHOEJES I FORHOLD TIL DEN ALENE PAA GRUNDLAG AF ARTIKEL 4 , NR . 1 , BEREGNEDE MAENGDE . DEN HERVED OPNAAEDE FORHOEJELSE VILLE FOR FOERSTE KVARTAL 1981 VAERE PAA CA . 131 000 TON FOR VALSEDE PRODUKTER OG PAA CA . 163 000 TON FOR RAASTAAL .

    11 BEGAERINGEN OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER ER FREMSAT FOR AT OPNAA , AT DET PAALAEGGES KOMMISSIONEN AT FORHOEJE PRODUKTIONSKVOTERNE MED TO TREDJEDELE AF DE I HOVEDSAGEN KRAEVEDE FORHOEJELSER .

    12 PARTERNE ER IKKE UENIGE OM , AT DE TRE SAGSOEGENDE SELSKABER TILHOERER EN GRUPPE AF VIRKSOMHEDER , SOM ER KONCENTRERET I TRAKTATENS ARTIKEL 66 ' S FORSTAND . HERAF FOELGER , AT KOMMISSIONEN I RELATION TIL REGLEN I ARTIKEL 1 , STK . 3 , I DEN GENERELLE BESLUTNING NR . 2794/80/EKSF IKKE HAR UDOEVET EN SKOENSMAESSIG BEFOEJELSE , MEN DERIMOD AUTOMATISK HAR ANVENDT DE KRITERIER , DER PRAECIST OG DETALJERET ER FASTLAGT I ARTIKLERNE 3 , 4 OG 5 I NAEVNTE GENERELLE BESLUTNING . BEGAERINGEN SIGTER SAALEDES PAA AT OPNAA , AT DER SOM EN FORELOEBIG FORHOLDSREGEL I ET ENKELTSTAAENDE TILFAELDE GOERES EN UNDTAGELSE FRA DEN GENERELLE BESLUTNING NR . 2794/80/EKSF , SAALEDES AT DER FOR DE VIRKSOMHEDER , DER ER TALE OM , VED FASTSAETTELSEN AF KVOTERNE ANVENDES ANDRE KRITERIER END DEM , DER FINDER ANVENDELSE PAA ALLE DE VIRKSOMHEDER I JERN- OG STAALINDUSTRIEN , DER LIGESOM DISSE TILHOERER EN GRUPPE I DEN GENERELLE BESLUTNINGS ARTIKEL 1 , STK . 3 ' S FORSTAND . DEN OPFATTELSE , DER LIGGER TIL GRUND FOR BEGAERINGEN , GAAR UD PAA , AT SELVE DEN NAEVNTE ARTIKEL 1 , STK . 3 , DER ER HJEMMELEN FOR DEN INDIVIDUELLE BESLUTNING , DER ANFAEGTES I HOVEDSAGEN , ER RETSSTRIDIG .

    13 AF ARTIKEL 39 I EKSF-TRAKTATEN OG ARTIKEL 83 I PROCESREGLEMENTET SAMT AF DOMSTOLENS FASTE PRAKSIS FREMGAAR , AT FORANSTALTNINGER AF DENNE KARAKTER KAN TRAEFFES UNDER EN SAG OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER , SAAFREMT DET GODTGOERES , AT NOEDVENDIGHEDEN HERAF UMIDDELBART FOREKOMMER BERETTIGET AF FAKTISKE OG RETLIGE GRUNDE , SAAFREMT DER FORELIGGER UOPSAETTELIGHED , HVILKET VIL SIGE , AT FORHOLDSREGLERNE SKAL TRAEFFES OG VIRKE I OVERENSSTEMMELSE MED DERES INDHOLD ALLEREDE FOER DOMSTOLENS AFGOERELSE AF HOVEDSAGEN FOR AT UNDGAA ALVORLIG OG UOPRETTELIG SKADE , OG SAAFREMT DE ER FORELOEBIGE I DEN FORSTAND , AT DE IKKE FOREGRIBER AFGOERELSEN AF HOVEDSAGEN OG ALTSAA IKKE ER UDTRYK FOR EN ENDELIG STILLINGTAGEN TIL DE I DENNE OMTVISTEDE FAKTISKE ELLER RETLIGE OMSTAENDIGHEDER OG EJ HELLER PAA FORHAAND OPHAEVER RETSVIRKNINGER AF DEN AFGOERELSE , DER SENERE SKAL TRAEFFES I DENNE .

    14 DET HAR I RELATION TIL KRITERIET VEDROERENDE EN ALVORLIG OG UOPRETTELIG SKADE KUNNET KONSTATERES , AT REFERENCEPRODUKTIONEN OG DERMED PRODUKTIONSKVOTERNE , SELV HVIS DE SAGSOEGENDE SELSKABERS SYNSPUNKT VEDROERENDE ANVENDELSEN AF ARTIKEL 4 , NR . 1 , I DEN GENERELLE BESLUTNING BLEV LAGT TIL GRUND , FOR SAMTLIGE VIRKSOMHEDER I DEN GRUPPE , DE SAGSOEGENDE SELSKABER TILHOERER , KUN FORHOEJEDES MED HENHOLDSVIS 54 252 TON OG 39 245 TON FOR FOERSTE KVARTAL 1981 . I EN SENERE MEDDELELSE FRA DE SAGSOEGENDE SELSKABER ER DET ENDOG OPLYST , AT FORHOEJELSEN FOR DEM KUN BLIVER PAA 2 260 TON . EN SAADAN FORSKEL KAN , FORDELT PAA TRE MAANEDER , IKKE ANSES FOR EGNET TIL AT FORVOLDE SAA STORE VIRKSOMHEDER , SOM DEM DE SAGSOEGENDE SELSKABER DRIVER , ALVORLIG OG UOPRETTELIG SKADE .

    15 MED HENSYN TIL DE SAGSOEGENDE SELSKABER ARBED ' S OG NEUNKIRCHER EISENWERK ' S ARGUMENT OM , AT DE GENNEM AFSLAGET PAA AT GIVE DEM STATUS SOM SAERSKILTE VIRKSOMHEDER FRATAGES DEN FORDEL , DER FOELGER AF ANVENDELSEN AF ARTIKEL 4 , NR . 5 , SKAL DET FASTSLAAS , AT DISSE TO SAGSOEGENDE SELSKABER IKKE HAR GODTGJORT , AT EN FORHOLDSREGEL SOM DEN BEGAEREDE ER UMIDDELBART BERETTIGET AF FAKTISKE OG RETLIGE GRUNDE .

    16 KOMMISSIONEN HAR UDTRYKKELIGT AFVIST , AT DISSE TO VIRKSOMHEDER , SELV HVER FOR SIG , KAN PAABERAABE SIG NAEVNTE NR . 5 .

    17 AF ORDENE I DENNE BESTEMMELSE FREMGAAR ENDVIDERE , AT DEN KUN KAN ANVENDES , NAAR TO BETINGELSER SAMTIDIG ER OPFYLDT ; FOR DET FOERSTE SKAL DEN SAMLEDE PRODUKTION AF DE FIRE GRUPPER VALSEDE PRODUKTER I EN REFERENCEPERIODE LIGGE UNDER PRODUKTIONEN I SAMME KVARTAL AF 1974 , OG FOR DET ANDET SKAL VIRKSOMHEDEN FOR DET REGNSKABSAAR , SOM AFSLUTTES I 1979 , HAVE "HAFT ET OVERSKUD , SOM ER OPFOERT I AARSBERETNINGEN ELLER ANMELDT TIL DE NATIONALE OFFENTLIGE MYNDIGHEDER , HOS HVEM VIRKSOMHEDERS AARSREGNSKABER DEPONERES" .

    18 OM DE SAGSOEGENDE SELSKABER OPFYLDER NAVNLIG DEN ANDEN AF DISSE BETINGELSER ER ET I DEN GRAD OMTVISTET SPOERGSMAAL , AT DET IKKE , SOM DET ER NOEDVENDIGT FOR AT KUNNE TRAEFFE EN FORELOEBIG FORHOLDSREGEL , KAN ANTAGES , AT BETINGELSEN UMIDDELBART , RETLIGT OG FAKTISK MAA BETRAGTES SOM OPFYLDT .

    19 PAA SAMME MAADE FORHOLDER DET SIG MED HENSYN TIL DET SAGSOEGENDE SELSKAB ROECHLING-BURBACH ' S ARGUMENT OM , AT AFSLAGET PAA AT GIVE DET STATUS SOM SAERSKILT VIRKSOMHED AFSKAERER DET FRA AT DRAGE FORDEL AF ARTIKEL 4 , STK . 3 , I DEN GENERELLE BESLUTNING . ANVENDELSEN AF DEN SAERLIGE I ARTIKEL 4 , NR . 3 , FASTLAGTE ORDNING , ER BETINGET AF , AT KOMMISSIONEN FASTSLAAR , AT "DEN GENNEMSNITLIGE UDNYTTELSESGRAD FOR PRODUKTIONSKAPACITETEN FOR EN VIRKSOMHED FOR TIDSRUMMET FRA JULI 1977 TIL JUNI 1980 LIGGER 10 PROCENTPOINT ELLER MERE UNDER DEN GENNEMSNITLIGE UDNYTTELSESGRAD FOR SAMME ANLAEG I DE ANDRE VIRKSOMHEDER I FAELLESSKABET I 1977 , 1978 OG 1979"

    20 KOMMISSIONEN HAR UDTRYKKELIGT AFVIST , AT DETTE SELSKABS SITUATION ER EN SAADAN , AT DET KAN PAABERAABE SIG NAEVNTE BESTEMMELSE , OGSAA SELV OM SELSKABET BETRAGTES ISOLERET . EFTER KOMMISSIONENS OPFATTELSE LIGGER ROECHLING-BURBACH ' S GENNEMSNITLIGE UDNYTTELSESGRAD FOR PRODUKTIONSKAPACITETEN FOR VALSEDE PRODUKTER IKKE 10 PROCENTPOINT UNDER DEN I NAEVNTE NR . 3 OMHANDLEDE GENNEMSNITLIGE UDNYTTELSESGRAD , HVILKET UDELUKKER , AT BESTEMMELSEN KAN ANVENDES . DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR DERIMOD HENVIST TIL , AT DETS PRODUKTION AF RAASTAAL HAR EN SAADAN STOERRELSE , AT DET KAN STILLE KRAV OM EN FORHOEJELSE AF PRODUKTIONSKVOTERNE BAADE FOR RAASTAAL OG FOR VALSEDE PRODUKTER , SELV OM DET FOR DE SIDSTNAEVNTE PRODUKTER KRAEVEDE 10 PROCENTPOINT LAVERE NIVEAU IKKE ER NAAET .

    21 PARTERNES TVIST OM FORTOLKNINGEN AF ARTIKEL 4 , NR . 3 , GAELDER VAESENTLIGE PUNKTER I BESTEMMELSEN . DET KAN UNDER DISSE OMSTAENDIGHEDER IKKE ANERKENDES , AT DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR GODTGJORT , AT DEN SOM EN FORELOEBIG FORHOLDSREGEL BEGAEREDE DELVISE ANVENDELSE AF NAEVNTE NR . 3 UMIDDELBART ER BERETTIGET AF RETLIGE OG FAKTISKE GRUNDE .

    22 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR HENVIST TIL DE OEKONOMISKE OG BESKAEFTIGELSESMAESSIGE KONSEKVENSER , SOM DE UTILSTRAEKKELIGE PRODUKTIONSKVOTER , DER ER TILDELT DEM , EFTER DERES OPFATTELSE INDEBAERER . DE HAR DOG HERVED KUN UDTALT SIG HELT I ALMINDELIGHED , SAALEDES AT DET IKKE ER MULIGT AT FASTSLAA , AT DE OPFOERELSER OG ULEMPER , SOM DE UDSAETTES FOR , ER AF EN ANDEN STOERRELSESORDEN END DEM , DER NOEDVENDIGVIS FOELGER AF GENNEMFOERELSEN AF ET KVOTASYSTEM FOR SAMTLIGE VIRKSOMHEDER I JERN- OG STAALINDUSTRIEN OG NAVNLIG FOR DE TALRIGE ANDRE VIRKSOMHEDSGRUPPER , PAA HVILKE ARTIKEL 1 , STK . 3 , ER BLEVET ANVENDT .

    23 AF DE ANFOERTE GRUNDE KAN BEGAERINGEN OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER IKKE TAGES TIL FOELGE .

    24 DET SKAL IMIDLERTID BEMAERKES , AT DER I EN SAG SOM DEN FORELIGGENDE , DER DREJER SIG OM OEKONOMISKE FORANSTALTNINGER , SOM VIRKER SAERLIGT INDGRIBENDE , MEN SOM SKAL AFLOESE HINANDEN I EN RAEKKE PAA HINANDEN FOELGENDE KORTE TIDSRUM , BESTAAR EN RISIKO FOR , AT AFGOERELSEN I HOVEDSAGEN SOM FOELGE AF DEN TID , DEN KRAEVER , IKKE KAN GIVE ET RETLIGT FULDT UD TILFREDSSTILLENDE RESULTAT . SELV OM DETTE IKKE KAN BEGRUNDE EN AFGOERELSE OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER , DER GAAR VIDERE END FORUDSAT FOR DENNE PROCEDUREFORM , SKAL PARTERNE DOG OPFORDRES TIL I FAELLESSKAB AT UNDERSOEGE , OM DENNE RISIKO I VIDEST MULIGT OMFANG KAN AFVAERGES VED HJAELP AF DE MULIGHEDER , DER I HENHOLD TIL ARTIKEL 41 , STK . 1 , I DOMSTOLENS PROCESREGLEMENT FORELIGGER FOR AT FREMSKYNDE SKRIFTVEKSLINGEN .

    Afgørelse om sagsomkostninger


    SAGENS OMKOSTNINGER

    25 SPOERGSMAALET OM SAGENS OMKOSTNINGER UDSAETTES .

    Afgørelse


    AF DISSE GRUNDE

    BESTEMMER

    DOMSTOLENS PRAESIDENT

    FOER ANDEN AFGOERELSE TRAEFFES :

    1 . BEGAERINGEN OM FORELOEBIGE FORHOLDSREGLER TAGES IKKE TIL FOELGE .

    2 . SPOERGSMAALET OM SAGENS OMKOSTNINGER UDSAETTES .

    3 . PARTERNE OPFORDRES TIL I FAELLESSKAB AT UNDERSOEGE MULIGHEDEN FOR AT GENNEMFOERE EN SUMMARISK SKRIFTVEKSLING FOR AT FREMSKYNDE BEHANDLINGEN AF HOVEDSAGEN .

    Top