Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52023XC0609(01)

    Meddelelse fra Kommissionen vedrørende del B i bilaget til Kommissionens forordning (EU) nr. 284/2013 om fastsættelse af datakrav vedrørende plantebeskyttelsesmidler i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1107/2009 om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler (EØS-relevant tekst) 2023/C 202/02

    C/2023/3548

    EUT C 202 af 9.6.2023, p. 2–13 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    9.6.2023   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 202/2


    Meddelelse fra Kommissionen vedrørende del B i bilaget til Kommissionens forordning (EU) nr. 284/2013 om fastsættelse af datakrav vedrørende plantebeskyttelsesmidler i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1107/2009 om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler

    (EØS-relevant tekst)

    (2023/C 202/02)

    Denne vejledning er udarbejdet i samråd med medlemsstaterne. Den har ikke til formål at have juridisk bindende virkninger og kan i sagens natur ikke berøre foranstaltninger truffet af en medlemsstat til gennemførelse af forordning (EF) nr. 1107/2009 eller retspraksis vedrørende bestemmelsen. Det er kun Domstolen, der har beføjelse til autoritativt at fortolke og anvende EU-retten.

    Denne meddelelse fra Kommissionen opfylder punkt 6 i indledningen til bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013, hvori det fastsættes, at listen over testmetoder og vejledninger, der er relevante for gennemførelsen af denne forordning, skal offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende. Nedenstående liste repræsenterer denne liste for del B i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013, som ændret ved Kommissionens forordning (EU) 2022/1440 (1), og vil blive ajourført regelmæssigt.

    Mens bestemmelserne i del B i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013 kræver indsamling af data baseret på kravene i del A i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013, er de relevante testmetoder og vejledninger anført i Kommissionens meddelelse, der er relevante for gennemførelsen af del A i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013 (dvs. vedrørende plantebeskyttelsesmidler, der indeholder kemiske aktivstoffer).

    Opførelse på listen af et dokument for et afsnit betyder, at det er relevant for alle underafsnit. Hvis der ikke er opført noget dokument for et afsnit, findes der i øjeblikket ingen aftalt testmetode eller vejledning. I sådanne tilfælde bør potentielle ansøgere drøfte forslag under mødet forud for indgivelsen med den rapporterende medlemsstat og Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), f.eks. på grundlag af udkast til testmetoder.

    Testmetoder

    Hvor Kommissionens forordning (EF) nr. 440/2008 (2) indeholder krydshenvisning til en OECD-testvejledning (ved at angive, at en testmetode er en replika, analog med eller svarer til en OECD-testvejledning), er kun OECD's testvejledning anført for at undgå overlapning.

    Kun testmetoder, der er blevet valideret (dvs. ved ringtest af OECD eller tilsvarende internationale organisationer), opføres på listen. Testmetoder, der kun er beskrevet i videnskabelige publikationer, er ikke medtaget.

    Opførelse af en forsøgsmetode på listen skal læses som en henvisning til den seneste udgave af testmetoden, der forelå på det tidspunkt, hvor undersøgelsen blev påbegyndt.

    For plantebeskyttelsesmidler, som indeholder et aktivstof, der er en mikroorganisme, kan der være behov for ad hoc-testprotokoller for at opfylde visse datakrav. I fasen forud for indgivelse (3) kan ansøgere, den rapporterende medlemsstat og EFSA drøfte denne type ad hoc-testprotokoller, navnlig hvis de testprotokoller, der er opført i Kommissionens meddelelse, og som er relevante for gennemførelsen af del A i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013, kan anvendes som surrogater, eller hvis de kan tilpasses, så de er mere egnede til plantebeskyttelsesmidler, som indeholder et aktivstof, der er en mikroorganisme.

    For at minimere forsøg med hvirveldyr bør test, der allerede er udført på grundlag af ældre testmetoder, betragtes som en del af risikovurderingen, jf. artikel 62 i forordning (EF) nr. 1107/2009. På mødet forud for indgivelse kan ansøgerne, den rapporterende medlemsstat og EFSA imidlertid overveje, om der er behov for nye test i henhold til nyere testmetoder, hvis det er videnskabeligt begrundet.

    I alle tilfælde skal unødvendige dyreforsøg undgås i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2010/63/EU af 22. september 2010 om beskyttelse af dyr, der anvendes til videnskabelige formål (4), forordning (EF) nr. 1107/2009 (betragtning 11 og 40, artikel 8, stk. 1, litra d), artikel 18, litra b), artikel 33, stk. 3, litra c), og artikel 62, stk. 1) og Kommissionens forordning (EU) nr. 283/2013 (5). Mere specifikt fastsættes det i artikel 62 i forordning (EF) nr. 1107/2009, at forsøg med hvirveldyr med henblik på godkendelse af aktivstoffer til plantebeskyttelsesmidler kun må udføres, hvis der ikke forelægger andre metoder. Alternative metoder omfatter in vitro-test, in-silico-metoder eller andre tilgange som f.eks. analogislutninger som beskrevet f.eks. i EURL ECVAM Status Report on the Development, Validation and Regulatory Acceptance of Alternative Methods and Approaches og EURL ECVAM Status Report on Non-animal Methods in Science and Regulation (6). Desuden bør tilgængeligheden af vejledninger om forsøg uden brug af dyr og validerede og pålidelige in vitro-undersøgelsesprotokoller betragtes som en gyldig videnskabelig begrundelse, når punkt 1.5 i indledningen til bilaget til forordning (EU) nr. 283/2013 tages i betragtning.

    Hvis der findes flere testmetoder til opfyldelse af et datakrav, angiver rækkefølgen af de anførte forsøgsmetoder en præference, hvis der er behov for en ny test. Rækkefølgen prioriterer metoder, hvor der ikke er behov for eller behov for færre forsøgsdyr, og/eller denne metode er forbundet med mindre alvorlig lidelse for forsøgsdyrene. På mødet forud for indgivelse kan prioriteringsrækkefølgen efter rådgivning fra EFSA og den rapporterende medlemsstat imidlertid ændres, når det er videnskabeligt begrundet (f.eks. på grund af begrænsninger af anvendelsesområdet for visse metoder) med henblik på at sikre vurderingens videnskabelige kvalitet.

    Vejledninger

    Vejledninger kan opføres på listen, når de:

    er blevet godkendt af Den Stående Komité for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) inden offentliggørelsen af denne meddelelse

    er udarbejdet under ledelse af et officielt organ (f.eks. EFSA, Kommissionen, nationale myndigheder) med det formål at behandle et bestemt område af risikovurdering eller proceduremæssige spørgsmål, og relevante interessenter er blevet hørt, eller

    er blevet godkendt af en mellemstatslig organisation (f.eks. OECD, FAO, WHO eller EPPO), hvor medlemsstaterne deltager i godkendelsesprocessen.

    Følgende typer vejledninger er kommet i betragtning med henblik på opførelse på listen:

    Tekniske vejledninger, herunder vejledende dokumenter af horisontal karakter, der er relevante for flere eller alle afsnit af datakravene, herunder gennemførelse af punkt 1.5 i indledningen til bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013

    Administrative/proceduremæssige vejledninger, hvis de er relevante for gennemførelsen af datakravene

    Modeller eller beregningsværktøjer, hvis de er relevante for datakravene og kan knyttes til eller understøtter en vejledning

    Videnskabelige udtalelser fra EFSA's paneler og vejledende dokumenter fra den tværgående styringskomité, der er relevante for alle medlemsstaterne, er blevet opført på listen efter en vurdering fra sag til sag, hvis de er relevante for gennemførelsen af specifikke datakrav.

    Dokumenter som f.eks. zonevejledninger, EFSA's erklæringer, fagfællebedømte publikationer, tekniske rapporter, videnskabelige rapporter og strategier er generelt ikke medtaget på nedenstående liste, undtagen nogle, der har været genstand for en offentlig høring.

    Opførelse af en vejledning på listen skal læses som en henvisning til den seneste udgave af vejledningen, der forelå på det tidspunkt, hvor undersøgelsen blev påbegyndt.

    For så vidt angår EPPO-standardserien vedrørende evaluering af plantebeskyttelsesmidlers effektivitet er de mest relevante standarder angivet i nedenstående liste. Listen må dog ikke anses for at være udtømmende, da EPPO's globale database ajourføres regelmæssigt, og der kan være behov for andre standarder i hvert enkelt tilfælde. Derfor er EPPO's globale database, de generelle standarder i EPPO-standardserien PP1 og de specifikke standarder i EPPO-standardserien PP1 også medtaget på listen.

    Henvisning til del B i bilaget til forordning (EU) nr. 284/2013

    Testmetoder (7)

    Vejledninger (8)

    Generelle testmetoder og vejledninger

     

    EFSA Guidance on the use of the weight of evidence approach in scientific assessments (EFSA Journal 2017;15(8):4971)

    Generelle testmetoder og vejledninger

     

    ECHA Guidance on the Application of the CLP Criteria

    Generelle testmetoder og vejledninger

     

    OECD Guidance Document for the Use of Adverse Outcome Pathways in Developing Integrated Approaches to Testing and Assessment (IATA) No. 260

    Generelle testmetoder og vejledninger

     

    OECD Guidance Document on Good In Vitro Method Practices (GIVIMP)

    1.

    Ansøgerens identitet, plantebeskyttelsesmidlets identitet og fremstillingsoplysninger

     

    EU Guidance document for the assessment of the equivalence of technical grade active ingredients for identical microbial strains or isolates approved under Regulation (EC) No. 1107/2009 (SANCO/12823/2012)

    1.4.

    Udførlige kvantitative og kvalitative oplysninger om præparatets sammensætning

     

    OECD Issue Paper on Microbial Contaminants Limits for Microbial Pest Control Products No. 65

    1.4.

    Udførlige kvantitative og kvalitative oplysninger om præparatets sammensætning

     

    EU Guidance document on significant and non-significant changes of the chemical composition of authorised plant protection products under Regulation (EC) No 1107/2009 of the EU Parliament and Council on placing of plant protection products on the market and repealing Council Directives 79/117/EEC and 91/414/EEC (SANCO/12638/2011)

    2.6.

    Stabilitet ved oplagring og holdbarhed

     

    OECD Issue Paper on Microbial Contaminants Limits for Microbial Pest Control Products No. 65.

    2.6.

    Stabilitet ved oplagring og holdbarhed

     

    OECD Guidance document on storage stability of microbial pest control products. Series on Pesticides No. 85 (ENV/JM/MONO(2016)54)

    2.6.2.

    Virkninger af temperatur og emballage

    CIPAC MT 39 Stability of liquid formulations at 0°C

     

    2.6.2.

    Virkninger af temperatur og emballage

    CIPAC MT 46 Accelerated storage procedure

     

    2.7.1.

    Fugtningsevne

    CIPAC MT 53 Wettability

     

    2.7.2.

    Persistent skumdannelse

    CIPAC MT 47 Persistent foaming

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 41 Dilution stability of herbicide aqueous solutions

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 160 Spontaneity of dispersion of suspension concentrates

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 174 Dispersibility of water dispersible granules

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 179 Dissolution degree and solution stability

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 180 Dispersion stability Suspo-emulsions

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 184 Suspensibility of formulations forming suspensions on dilution with water

     

    2.7.3.

    Dispersionsevne, evne til spontan dispersion og dispersionsstabilitet

    CIPAC MT 196 Solution Properties of Water Soluble Tablets

     

    2.7.4.

    Tørsigtningstest og vådsigtningstest

    CIPAC MT 170 Dry sieve analysis of water dispersible granules

     

    2.7.4.

    Tørsigtningstest og vådsigtningstest

    CIPAC MT 187 Particle size analysis by laser diffraction

     

    2.7.4.

    Tørsigtningstest og vådsigtningstest

    CIPAC MT 185 Wet sieve test

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 170 Dry sieve analysis of water dispersible granules

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 171 Dustiness of granular products

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 178 Attrition resistance of granules

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 185 Wet sieve test

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 187 Particle size analysis by laser diffraction

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 193 Attrition of tablets

     

    2.7.5.

    Partikelstørrelsesfordeling (støvdannende og vanddispergerbare pulvere, granulater), indhold af støv/fint pulver (granulater) samt slid ved gnidning og tendens til smuldring (granulater)

    CIPAC MT 197 Disintegration of Tablets

     

    2.7.6.

    Emulsionsevne, reemulsionsevne og emulsionsstabilitet

    CIPAC MT 36 Emulsion characteristics of emulsifiable concentrates

     

    2.7.7.

    Flydeevne, hældbarhed (skylbarhed) og støvafgivelse

    CIPAC MT 148 Pourability of suspension concentrates

     

    2.7.7.

    Flydeevne, hældbarhed (skylbarhed) og støvafgivelse

    CIPAC MT 171 Dustiness of granular products

     

    2.7.7.

    Flydeevne, hældbarhed (skylbarhed) og støvafgivelse

    CIPAC MT 172 Flowability of water dispersible granules after heat test under pressure

     

    2.8

    Fysisk og kemisk forenelighed med andre plantebeskyttelsesmidler, herunder plantebeskyttelsesmidler, som produktet skal tillades anvendt sammen med

    ASTM E1518 – 05 Standard Practice for Evaluation of Physical Compatibility of Pesticides in Aqueous Tank Mixtures by the Dynamic Shaker Method

     

    2.9.

    Vedhæftning til og fordeling på frø

    CIPAC MT 194 Adhesion to Treated Seed

     

    2.9.

    Vedhæftning til og fordeling på frø

    CIPAC MT 175 Seed treatment formulations, liquid, determination of seed-seed uniformity of distribution

     

    2.9.

    Vedhæftning til og fordeling på frø

    European Seed Association, 2011. Assessment of free floating dust and abrasion particles of treated seeds as a parameter of the quality of treated seeds: Heubach test. ESA STAT Dust Working Group

     

    3.

    Anvendelsesdata

     

    EPPO’s globale database (9)

    3.3.

    Funktion og målorganismer samt planter eller planteprodukter, der skal beskyttes, og mulige risikobegrænsende foranstaltninger

     

    EPPO PP 1/248 Harmonized classification and coding of the uses of plant protection products (10)

    3.4.

    Dosering

     

    EPPO PP1/239 Dose expression of plant protection products

    4.1.

    Procedurer for rengøring og dekontaminering af udbringningsudstyr

     

    EPPO PP1/292 Cleaning pesticide application equipment (PAE) – efficacy aspects

    5.1.

    Metoder til analyse af præparatet

     

    EU-vejledning: Technical Active Substance and Plant protection products: Guidance for generating and reporting methods of analysis in support of pre- and post-registration data requirements for Annex (Section 4) of Regulation (EU) No 283/2013 and Annex (Section 5) of Regulation (EU) No 284/2013 (SANCO/3030/99)

    5.1.

    Metoder til analyse af præparatet

     

    OECD Issue Paper on Microbial Contaminants Limits for Microbial Pest Control Products No. 65

    5.2.

    Metoder til bestemmelse og kvantificering af restkoncentrationer

     

    Residues Analytical Methods for Risk Assessment and Post-approval Control and Monitoring Purposes (SANTE/2020/12830)

    6.

    Effektivitetsdata

    Specifikke standarder i EPPO-standardserien PP1 (11)

     

    6.

    Effektivitetsdata

     

    EU guidance document on data requirements on efficacy for the dossier to be submitted for the approval of new active substances contained in plant protection products. (SANCO/10054/2013)

    6.

    Effektivitetsdata

     

    EU Guidance document on the efficacy composition of core dossier and national addenda submitted to support the authorization of plant protection products under regulation (EC) No 1107/2009 of the EU parliament and council on placing of plant protection products on the market. (SANCO/10055/2013)

    6.

    Effektivitetsdata

     

    Generelle standarder i EPPO-standardserien PP1 (12) (Efficacy evaluation of plant protection products), navnlig: EPPO PP1/276 Principles of efficacy evaluation for microbial plant protection products, EPPO PP1/296 principles of efficacy evaluation for low-risk plant protection products, and, EPPO PP1/319 General principles for efficacy evaluation of plant protection products with a mode of action as plant defence inducers.

    6.6.1.

    Indvirkning på efterfølgende afgrøder

    OECD Guidelines for Testing of Chemicals No. 208 »Terrestrial Plant Test: Seedling Emergence and Seedling Growth Test« (2006)

     

    6.6.1.

    Indvirkning på efterfølgende afgrøder

     

    EPPO PP1/207 Effects on succeeding crops

    6.6.2.

    Indvirkning på andre planter, herunder naboafgrøder

     

    EPPO PP1/256 Effects on adjacent crops

    6.6.2.

    Indvirkning på andre planter, herunder naboafgrøder

     

    OECD (2006) Guidelines for the Testing of Chemicals No. 227 »Terrestrial Plant Test: Vegetative Vigour Test«

    6.6.2.

    Indvirkning på andre planter, herunder naboafgrøder

     

    OECD (2006) Guidelines for Testing of Chemicals No. 208 »Terrestrial Plant Test: Seedling Emergence and Seedling Growth Test«

    7.2.

    Vurdering af plantebeskyttelsesmidlets potentielle toksicitet

     

    EFSA Guidance on the assessment of exposure of operators, workers, residents and bystanders in risk assessment for plant protection products (EFSA Journal 2022;20(1):7032)

    7.3.

    Akut toksicitet

     

    OECD (2016) Guidance Document on Considerations for Waiving or Bridging of Mammalian Acute Toxicity Tests Series on Testing & Assessment No. 237

    7.3.1.

    Akut oral toksicitet

    OECD Test Guideline 423: Acute Oral toxicity - Acute Toxic Class Method

     

    7.3.1.

    Akut oral toksicitet

    OECD Test Guideline 420: Acute Oral Toxicity - Fixed Dose Procedure

     

    7.3.2.

    Akut dermal toksicitet

    OECD Test Guideline 402: Acute Dermal Toxicity - Fixed Dose Procedure

     

    7.3.3.

    Akut inhalationstoksicitet

    OECD Test Guideline 436: Acute Inhalation Toxicity – Acute Toxic Class Method

     

    7.3.3.

    Akut inhalationstoksicitet

    OECD Test Guideline 403: Acute Inhalation Toxicity

     

    7.3.4.

    Hudirritation

    OECD Test Guideline 439: In vitro Skin Irritation: Reconstructed Human Epidermis Test Method

     

    7.3.4.

    Hudirritation

    OECD Test Guideline 404: Acute Dermal Irritation/Corrosion

     

    7.3.4.

    Hudirritation

    OECD Test Guideline 430: In Vitro Skin Corrosion: Transcutaneous Electrical Resistance Test Method (TER)

     

    7.3.4.

    Hudirritation

    OECD Test Guideline 431: In vitro skin corrosion: reconstructed human epidermis (RHE) test method

     

    7.3.4.

    Hudirritation

    OECD Test Guideline 435: In vitro Membrane Barrier Test Method for Skin Corrosion

     

    7.3.4.

    Hudirritation

     

    OECD Guidance Document on an Integrated Approach on Testing and Assessment (IATA) for Skin Corrosion and Irritation, No. 203

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 437: Bovine Corneal Opacity and Permeability Test Method for Identifying i) Chemicals Inducing Serious Eye Damage and ii) Chemicals Not Requiring Classification for Eye Irritation or Serious Eye Damage

     

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 438: Isolated Chicken Eye Test Method for Identifying i) Chemicals Inducing Serious Eye Damage and ii) Chemicals Not Requiring Classification for Eye Irritation or Serious Eye Damage

     

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 460: Fluorescein Leakage Test Method for Identifying Ocular Corrosives and Severe Irritants

     

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 491: Short Time Exposure In Vitro Test Method for Identifying i) Chemicals Inducing Serious Eye Damage and ii) Chemicals Not Requiring Classification for Eye Irritation or Serious Eye Damage

     

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 492: Reconstructed human Cornea-like Epithelium (RhCE) test method for identifying chemicals not requiring classification and labelling for eye irritation or serious eye damage

     

    7.3.5.

    Øjenirritation

    OECD Test Guideline 405: Acute eye irritation/corrosion

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 442A: Skin Sensitisation – Local Lymph Node Assay: DA

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 442B: Skin Sensitisation - Local Lymph Node Assay: BrdU-ELISA or –FCM

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 442C: In Chemico Skin Sensitisation

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 442D: In Vitro Skin Sensitisation

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 442E: In Vitro Skin Sensitisation: In Vitro Skin Sensitisation Assays Addressing the Key Event on Activation of Dendritic Cells on the Adverse Outcome Pathway for Skin Sensitisation

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Guideline No. 497: Defined Approaches on Skin Sensitisation

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 406: Skin Sensitisation Guinea Pig Maximisation Test and Buehler Test

     

    7.3.6.

    Hudsensibilisering

    OECD Test Guideline 429: Skin Sensitisation – Local Lymph Node Assay

     

    7.5.

    Eksponeringsdata

    OECD Test Guideline 428: Skin Absorption: In Vitro Method

     

    7.5.

    Eksponeringsdata

    OECD Test Guideline 427: Skin Absorption: In Vivo Method

     

    7.5.

    Eksponeringsdata

     

    EU Guidance on dermal absorption (SANTE/2018/10591)

    7.5.

    Eksponeringsdata

     

    EU Guidance document on the risk assessment of metabolites produced by microorganisms used as plant protection active substances (SANCO/2020/12258)

    7.5.

    Eksponeringsdata

     

    EFSA Guidance on the assessment of exposure of operators, workers, residents and bystanders in risk assessment for plant protection products (SANTE-10832-2015)

    7.5.

    Eksponeringsdata

     

    EFSA Guidance on dermal absorption (EFSA Journal 2017;15(6):4873)

    7.5.

    Eksponeringsdata

     

    FAO Operator exposure models and local risk assessment (13)

    8.

    Restkoncentrationer i eller på behandlede produkter, fødevarer og foderstoffer

     

    EU Guidance document on the risk assessment of metabolites produced by microorganisms used as plant protection active substances (SANCO/2020/12258)

    8.

    Restkoncentrationer i eller på behandlede produkter, fødevarer og foderstoffer

     

    EFSA Guidance on the establishment of the residue definition for dietary risk assessment (EFSA Journal 2016;14(12):4549)

    8.

    Restkoncentrationer i eller på behandlede produkter, fødevarer og foderstoffer

     

    EFSA Reporting data on pesticide residues in food and feed according to Regulation (EC) No 396/2005 (2018 data collection) (EFSA Journal 2019;17(4):5655)

    10.

    Virkninger på ikke-målorganismer

    De testmetoder, der er anført enten i Kommissionens meddelelse om gennemførelse af del B i bilaget til forordning (EU) nr. 283/2013 eller i meddelelsen vedrørende gennemførelsen af del A i bilaget til Kommissionens forordning (EU) nr. 284/2013, kan anvendes som grundlag og tilpasses. Anvendeligheden af de valgte metoder eller tilpasninger heraf skal begrundes i lyset af den pågældende sags særlige elementer, og dette kan drøftes på møder forud for indgivelsen.

     

    10.

    Virkninger på ikke-målorganismer

     

    EU Guidance document on the risk assessment of metabolites produced by microorganisms used as plant protection active substances (SANCO/2020/12258)

    10.

    Virkninger på ikke-målorganismer

     

    OECD Guidance to the environmental safety evaluation of microbial biocontrol agents, Series on Pesticides No. 67 (ENV/JM/MONO(2012)1)


    (1)  Kommissionens forordning (EU) 2022/1440 af 31. august 2022 om ændring af forordning (EU) nr. 284/2013 for så vidt angår de oplysninger, der skal fremlægges om plantebeskyttelsesmidler, og de særlige datakrav vedrørende plantebeskyttelsesmidler, der indeholder mikroorganismer (EUT L 227 af 1.9.2022, s. 38).

    (2)  Kommissionens forordning (EF) nr. 440/2008 af 30. maj 2008 om fastlæggelse af forsøgsmetoder i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 om registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier (REACH) (EUT L 142 af 31.5.2008, s. 1).

    (3)  Artikel 32a i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 af 28. januar 2002 om generelle principper og krav i fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og om procedurer vedrørende fødevaresikkerhed (EFT L 31 af 1.2.2002, s. 1).

    (4)  EUT L 276 af 20.10.2010, s. 33.

    (5)  EUT L 93 af 3.4.2013, s. 1.

    (6)  Findes på https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/

    (7)  Med undtagelse af de metoder, der er beskrevet i forordning (EF) nr. 440/2008, er de fleste af de omhandlede metoder kun tilgængelige på engelsk (nogle også på fransk). Nærmere oplysninger om testmetoderne:

    CIPAC http://www.cipac.org/

    ASTM http://www.astm.org/Standard/index.shtml

    ISO http://www.iso.org/iso/home/store/catalogue_ics.htm

    OECD http://www.oecd.org/env/chemicalsafetyandbiosafety/testingofchemicals/

    EPPO http://www.eppo.int/STANDARDS/standards.htm

    (8)  De fleste af de nævnte vejledninger findes kun på engelsk. Nærmere oplysninger om vejledninger:

    Europa-Kommissionen: https://food.ec.europa.eu/plants/pesticides/approval-active-substances/guidelines-active-substances-and-plant-protection-products_en

    OECD http://www.oecd.org/env/chemicalsafetyandbiosafety/testingofchemicals/

    EPPO: http://www.eppo.int/STANDARDS/standards.htm

    ECHA: http://echa.europa.eu/support/guidance-on-reach-and-clp-implementation

    EFSA: http://www.efsa.europa.eu/en/publications.htm

    FOCUS: https://esdac.jrc.ec.europa.eu/projects/focus-dg-sante

    (9)  https://gd.eppo.int/

    (10)  Medtag kun de anvendelser, der er omfattet af anvendelsesområdet for forordning (EF) nr. 1107/2009, og ikke anvendelser i EPPO PP 1/248, som henviser til anprisninger vedrørende biostimulans som defineret i anvendelsesområdet for forordning (EU) 2019/1009 og i henhold til de tekniske specifikationer CEN/TS 17724, CEN/TS 17700-1, CEN/TS 17700-2, CEN/TS 17700-3, CEN/TS 17700-4, CEN/TS 17700-5, selv om disse biostimulanter er identificeret som plantevækstregulatorer i EPPO PP1/248.

    (11)  EPPO-standarder findes på: http://pp1.eppo.org/ - EPPO-standarder — serien PP1 beskriver, hvordan man evaluerer effektiviteten af plantebeskyttelsesmidler. Serien indeholder generelle standarder og specifikke standarder. Der bør anvendes specifikke standarder sammen med relevante generelle standarder og omvendt.

    (12)  https://pp1.eppo.int/standards/general

    (13)  http://www.fao.org/pesticide-registration-toolkit/registration-tools/assessment-methods/method-detail/en/c/1187029/


    Top