EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52021XC0812(01)

Offentliggørelse af en meddelelse om godkendelse af en standardændring af produktspecifikationen for en betegnelse i vinsektoren i henhold til artikel 17, stk. 2 og 3, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/33 2021/C 324/13

PUB/2021/476

EUT C 324 af 12.8.2021, p. 33–40 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

12.8.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 324/33


Offentliggørelse af en meddelelse om godkendelse af en standardændring af produktspecifikationen for en betegnelse i vinsektoren i henhold til artikel 17, stk. 2 og 3, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/33

(2021/C 324/13)

Denne meddelelse offentliggøres i overensstemmelse med artikel 17, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/33 (1)

MEDDELELSE AF EN STANDARDÆNDRING TIL ÆNDRING AF ENHEDSDOKUMENTET

»Morgon«

PDO-FR-A1024-AM02

Meddelelsesdato: 4. juni 2021

BESKRIVELSE AF OG BEGRUNDELSE FOR DEN GODKENDTE ÆNDRING

1.   Geografisk område

I kapitel I, afsnit IV, punkt 1, tilføjes ordene »i henhold til den officielle geografiske kode fra 2019« efter ordet »Rhône«.

Denne redaktionelle ændring gør det muligt at fastlægge det geografiske område med henvisning til 2019-udgaven af INSEE’s officielle geografiske kode og at skabe juridisk sikkerhed for afgrænsningen af det geografiske område.

Det geografiske områdes perimeter forbliver helt den samme.

Ordet »sker« erstattes med ordene »finder sted«.

Punkt 6 i enhedsdokumentet ændres for at medtage disse ændringer.

Der tilføjes ligeledes en sætning for at informere om, at kortmateriale for det geografiske område er tilgængeligt på INAO’s websted.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

2.   Område i umiddelbar nærhed

I kapitel I, afsnit IV, punkt 3, tilføjes ordene »i henhold til den officielle geografiske kode fra 2019« efter ordet »følgende«.

Der tilføjes en henvisning til den officielle geografiske kode for 2019, og listen over kommuner ajourføres. Derudover tilføjes datoen for godkendelse i det kompetente nationale udvalg under Frankrigs nationale institut for oprindelse og kvalitet (»Institut national de l’origine et de la qualité«) af det reviderede geografiske område for betegnelsen. Der er tale om redaktionelle ændringer, som på ingen måde ændrer afgrænsningen af det geografiske område for betegnelsen. De er nødvendige som følge af sammenlægninger eller opdelinger af kommuner eller dele af kommuner eller navneændringer.

Den nye ordlyd gør det muligt at sikre, at kommunerne i det geografiske område forbliver klart angivet i produktspecifikationen.

Afsnittet »Supplerende betingelser« i enhedsdokumentet ændres som følge heraf.

3.   Bestemmelser vedrørende lagring

I kapitel I, afsnit IX, punkt 2, erstattes datoen »1. marts« med datoen »15. januar«.

Slutdatoen for vinenes minimumslagringsperiode rykkes fra 1. marts til 15. januar i året efter høståret, da det på grund af klimaændringerne bliver mere og mere almindeligt at høste tidligt, hvilket gør det muligt at afslutte vinfremstillingen tidligere.

Fremrykningen af slutdatoen for vinenes minimumslagringsperiode har ingen indflydelse på kvaliteten af vinene med betegnelsen. Jordbunden i kommunen Villié-Morgon er dannet på forskellige substrater, og visse af dem gør det muligt at fremstille vine, som er frugtagtige og behagelige allerede som unge.

Enhedsdokumentet ændres i punkt 5 om vinfremstillingsmetoder.

4.   Markedsføring til forbrugerne

I kapitel I, afsnit IX, punkt 5, erstattes datoen »15. marts« med datoen »1. februar«.

I tråd med fremrykningen af slutdatoen for vinenes minimumslagringsperiode rykkes datoen for vinenes markedsføring til forbrugerne fra 15. marts til 1. februar.

Denne ændring medfører ikke en ændring af enhedsdokumentet.

5.   Cirkulation mellem godkendte oplagshavere

I kapitel I, afsnit IX, punkt 5, udgår litra b) om datoen for cirkulation af vin mellem godkendte oplagshavere.

Reduktionen af vinenes minimumslagringsperiode og fremrykningen af datoen for deres markedsføring til forbrugerne gør det nødvendigt at tillade en hurtigere cirkulation af vinene mellem producenterne. Det er ikke hensigtsmæssigt at fastlægge en tidlig dato, inden hvilken cirkulation af vin ikke må finde sted.

Derfor ændres overskriften i kapitel I, afsnit IX, punkt 5, idet ordene »for cirkulation af produkterne og« udgår.

Enhedsdokumentet berøres ikke af disse ændringer af produktspecifikationen.

6.   Overgangsbestemmelser

I kapitel I, afsnit IX, punkt 1, litra a), tilføjes ordet »senest« før ordene »til og med høsten i 2034« for at præcisere betingelserne for denne bestemmelse.

Punkt 3 udgår, da de specifikke bestemmelser er udløbet.

Enhedsdokumentet berøres ikke af disse ændringer af produktspecifikationen.

7.   Oplysninger vedrørende kontrollen af produktspecifikationen

— Producenterne kontrolleres nu af et certificeringsorgan, og ordet »kontrolplan« erstatter ordet »inspektionsplan« i de forskellige relevante afsnit i produktspecifikationens kapitel II.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

— Henvisninger til kontrolinstansen

I kapitel III, afsnit II: Efter produktspecifikationens godkendelse i december 2011 er de redaktionelle regler i denne del blevet ændret, så man ikke længere medtager de fuldstændige henvisninger til kontrolorganet, eftersom kontrollerne foretages af et certificeringsorgan.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

ENHEDSDOKUMENT

1.   Betegnelse(r)

Morgon

2.   Type geografisk betegnelse

BOB — beskyttet oprindelsesbetegnelse

3.   Kategorier af vinavlsprodukter

1.

Vin

4.   Beskrivelse af vinen/vinene

Kortfattet tekstbeskrivelse

Der er tale om tørre og stille rødvine. Vinene har et naturligt alkoholindhold i volumen på mindst 10,5 %.

Efter berigelse er vinenes totale alkoholindhold i volumen højst 13 %.

På aftapningstidspunktet har vinene et maksimalt æblesyreindhold på 0,4 gram pr. liter.

De færdige vine, som er klar til afsætning, opfylder følgende analysestandarder:

Maksimalt indhold af fermenterbart sukker (glukose og fruktose): 3 gram pr. liter.

De standarder, der er taget højde for i EU-lovgivningen, er gældende med hensyn til det maksimale totale alkoholindhold, det minimale virkelige alkoholindhold, det minimale totale syreindhold og det maksimale totale svovldioxidindhold.

Vinene kombinerer den frugtagtige karakter, der er kendetegnende for vine fra Beaujolaisregionen, med en udpræget mineralsk karakter og aromaer, der ofte leder tankerne hen på hindbær og kirsebærlikør. Vinene er særdeles gemmeegnede, og når de gemmes, udvikler de originale og komplekse aromaer. Vinelskere er ofte i stand til at smage forskel på vine, som stammer fra parceller med en jordbund dannet på en granitarena, og som er frugtagtige og behagelige allerede som unge, og vine, som stammer fra parceller med en jordbund dannet på skifer, og som er skarpere og bliver bedre af at blive gemt et par år.

Generelle analytiske kendetegn

Generelle analytiske kendetegn

Maksimalt totalt alkoholindhold (i % vol.)

 

Minimalt virkeligt alkoholindhold (i % vol.)

 

Minimalt totalt syreindhold

 

Maksimalt indhold af flygtig syre (i meq/l)

14,17

Maksimalt totalt svovldioxidindhold (i mg/l)

 

5.   Vinfremstillingsmetoder

5.1.   Særlige ønologiske fremgangsmåder

1.   Særlig ønologisk fremgangsmåde

Anvendelse af træspåner er forbudt.

Efter berigelse er vinenes totale alkoholindhold udtrykt i volumen højst 13 %.

Anvendelse af subtraktive berigelsesteknikker er tilladt indtil en koncentrationsgrad på 10 %.

Vinene lagres som minimum indtil den 15. januar i året efter høståret.

Ud over ovennævnte bestemmelser skal de ønologiske fremgangsmåder, som anvendes ved fremstillingen af disse vine, opfylde bestemmelserne i EU-lovgivningen og den franske landbrugs- og fiskerilov (»code rural et de la pêche maritime«).

2.   Dyrkningspraksis

Beplantningstæthed

Beplantningstætheden er mindst 6 000 vinstokke pr. ha.

På disse vinmarker må afstanden mellem rækkerne ikke overstige 2,10 meter, og afstanden mellem vinstokkene i en planterække må ikke være under 0,80 meter.

Såfremt beplantningstætheden på mindst 6 000 vinstokke pr. hektar er overholdt, kan vinstokkene have en afstand mellem rækkerne på højst 3 meter til mekaniseringsformål.

Regler for beskæring

Beskæringen skal være afsluttet den 15. maj

Vinene stammer fra vinstokke med kort beskæring (gobelet-beskæring, beskæring i vifteform, enkelt eller dobbelt Royat-beskæring eller »charmet«-beskæring) med højst 10 skud pr. vinstok

Hver vinstok har mellem tre og fem grene med højst to skud. Med henblik på foryngelse kan hver vinstok også have en gren med højst to skud, som er beskåret på et sideskud af gammelt træ

Ved formbeskæringen eller i forbindelse med en ændring af beskæringsmåden beskæres vinstokkene med højst 12 skud pr. vinstok.

Vanding er ikke tilladt.

Bestemmelser om mekanisk høst

De høstede druer må ikke stå højere end 0,50 meter i de beholdere, der anvendes til transport fra parcellen til vinfremstillingsanlægget

Beholderne skal være fremstillet af inaktivt materiale beregnet på fødevarer

Høst- og transportudstyret skal have et passende vandudløbs- eller beskyttelsessystem.

5.2.   Maksimale udbytter

1.

61 hektoliter pr. hektar.

6.   Afgrænset geografisk område

Druehøsten, fremstillingen, forarbejdningen og lagringen af vinene finder sted i følgende kommune i departementet Rhône i henhold til den officielle geografiske kode fra 2019: Villié-Morgon.

7.   Primære druesorter

Gamay N

8.   Tilknytning til det geografiske område

8.1.   Beskrivelse af de naturgivne faktorer, der bidrager til tilknytningen

Det geografiske område er beliggende på den østlige side af Beaujolaisbjergene, nemlig på de første skråninger af det 842 m høje bjergpas Fût d’Avenas.

Det ligger i den nordlige del af departementet Rhône og omfatter udelukkende kommunen Villié-Morgon, som ligger 19 km nord for Villefranche-sur-Saône og 21 km syd for Mâcon.

Det geografiske område har et bakket landskab, hvor skråningerne er stejlere mod vest. Disse højderygge gennemskæres af vandløb som Morcille, der løber ud i Ardières, og Douby, som er bifloder til Saône. Skråningerne ligger trinvis i en højde på mellem 220 m og 480 m, er sydøstvendte og er dominerende for den store Saôneslette.

Substratet i det geografiske område omfatter tre vigtige formationstyper:

manganrig skifer, som stammer fra Øvre Devon. Når klippen forvitrer, dannes der lerholdig jord, som lokalt kaldes »morgon«. Denne formation ligger i områdets centrale og østlige del og navnlig på »Py«-bakken

porfyrgranit, som danner sandarenaer, når den ændres, hvilket frembringer mager og filtrerende jord i nord og nordvest

ved de østlige grænser er der ved skråningernes fod aflejringer og gamle flodterrasser, som stammer fra kvartær. Jordbunden er således forskelligartet. Nogle steder er den meget sandet, mens den andre steder er lerholdig.

Klimaet er et kystklima med kontinentale og sydlige påvirkninger. Nedbøren er jævnt fordelt over hele året, og den årlige gennemsnitstemperatur er omkring 11 °C. Beaujolaisbjergene spiller en vigtig rolle, da de beskytter mod vestenvind og dermed mindsker påvirkningen fra havet. Den føneffekt, som de giver, tørrer den fugtige luft og øger dermed også lysintensiteten og mindsker nedbørsmængden.

Den store Saônedal spiller ligeledes en fremtrædende rolle for vinstokkenes udvikling, idet den giver en stor lysintensitet (knap 2 000 timer om året i gennemsnit) og befordrer de sydlige påvirkninger, der navnlig er kendetegnet ved en stærk sommervarme.

8.2.   Beskrivelse af de menneskelige faktorer, der bidrager til tilknytningen

Vinstokkenes tilstedeværelse i Villié-Morgon dokumenteres af et skøde, som viser, at adelsmanden Beaujeu i 956 solgte en vindyrkningsparcel til en vasal.

Fra slutningen af det 15. århundrede sørgede Lyons borgerskab, der var blevet velstående som følge af silkefremstilling og bankvirksomhed, for vindyrkningsarealernes udvikling.

»Morgon«-vinene, som var velrenommerede og efterstræbte, blev anerkendt som kontrolleret oprindelsesbetegnelse ved dekret af 11. september 1936.

Den kontrollerede oprindelsesbetegnelse »Morgon« er kendetegnet ved en kombination af traditioner, der er specifikke for regionen, og moderne teknikker.

Producenterne har i deres stræben efter kvalitetsvin lært at udnytte sorten Gamay N og dens vækst, navnlig ved at anvende en høj beplantningstæthed og en kort beskæring.

For at give druerne en god modenhed sørger producenterne for, at det eksponerede bladområde er tilstrækkeligt stort. Dermed kan vinstokkene styres med en fast espalieropbinding.

I overensstemmelse med gældende praksis har producenterne indført et særligt vinfremstillingssystem, hvor traditionel gæring og delvis kulstofudblødning eksisterer side om side.

I 2010 dækkede »Morgon«-vinmarkerne et areal på over 1 100 ha til en gennemsnitlig årlig produktion på 55 000 hektoliter, som fremstilles af 451 producenter, der tegner sig for over 40 % af afsætningen via direkte salg.

8.3.   Årsagssammenhæng

Vindyrkningsarealernes beliggenhed på de skråninger, som er dominerende for den store Saôneslette, gør det muligt at udnytte de gunstige klimaforhold. Selv om de er sydøstvendte, fremmer mikrorelieffet alle eksponeringer og et optimalt antal solskinstimer.

Vindyrkningsarealerne, der ligger ca. 10 km fra Saône, nyder godt af dalens varmebegrænsende rolle, men er tilstrækkelig langt væk til at undgå dens ulemper, såsom rimtågen og den sene forårsfrost.

Jordbunden i kommunen Villié-Morgon er dannet på forskellige substrater og giver en vis mangfoldighed, idet der både er sandarenaer på granit, tungere lerjord på skifer og en relativt dyb og filtrerende jord på aflejringer og gamle terrasser. Dette særpræg er afgørende for vinens originale karakter. Alle nuancer ved druesorten Gamay N kommer til udtryk i vinene. Vine fra parceller, hvor jorden er dannet på skifer, har en original karakter, som producenterne betegner med verbet »morgonner«. Det bedste og mest kendte eksempel herpå er den vin, der stammer fra parcellerne på »Py«-bakken.

Gennem generationer har producenterne anvendt og forbedret de mest velegnede teknikker til druesorten Gamay N, så de nuancer, som substraterne giver, kommer til udtryk på bedst mulige måde. Ifølge traditionerne har de ligeledes for vane at angive navnet på druernes oprindelse på etiketterne.

I det 19. århundrede præciserede Jullien følgende i sit værk »Topographie de tous les vignobles connus« (topografi over alle kendte vindyrkningsarealer): »Morgon, en landsby beliggende på det højeste bjerg i kommunen Villiers, er leverandør af fyldige, stærke og velsmagende »première cuvée«-vine … De har en lang og altid behagelig eftersmag.«

I 1953 indrettede producenterne den første og største vinsmagningskælder i regionen på slottet Château de Fontcrenne. Den blev et sandt tempel, hvor man i de forskellige sale afholdt ceremonier og aftenarrangementer med den kontrollerede oprindelsesbetegnelse i højsædet.

9.   Andre vigtige betingelser (emballering, mærkning og andre krav)

Område i umiddelbar nærhed

Retlig ramme:

National lovgivning

Type supplerende betingelse:

Undtagelse vedrørende produktionen i det afgrænsede geografiske område

Beskrivelse af betingelsen:

Det område i umiddelbar nærhed, som er defineret i undtagelsen vedrørende fremstilling, forarbejdning og lagring af vin, består af følgende kommuners område i henhold til den officielle geografiske kode fra 2019:

Departementet Côte-d’Or:

Agencourt, Aloxe-Corton, Ancey, Arcenant, Argilly, Autricourt, Auxey-Duresses, Baubigny, Beaune, Belan-sur-Ource, Bévy, Bissey-la-Côte, Bligny-lès-Beaune, Boncourt-le-Bois, Bouix, Bouze-lès-Beaune, Brion-sur-Ource, Brochon, Cérilly, Chamboeuf, Chambolle-Musigny, Channay, Charrey-sur-Seine, Chassagne-Montrachet, Châtillon-sur-Seine, Chaumont-le-Bois, Chaux, Chenôve, Chevannes, Chorey-lès-Beaune, Clémencey, Collonges-lès-Bévy, Combertault, Comblanchien, Corcelles-les-Arts, Corcelles-les-Monts, Corgoloin, Cormot-Vauchignon, Corpeau, Couchey, Curley, Curtil-Vergy, Daix, Dijon, Ebaty, Echevronne, Epernay-sous-Gevrey, L’Etang-Vergy, Etrochey, Fixin, Flagey-Echézeaux, Flavignerot, Fleurey-sur-Ouche, Fussey, Gerland, Gevrey-Chambertin, Gilly-lès-Cîteaux, Gomméville, Grancey-sur-Ource, Griselles, Ladoix-Serrigny, Lantenay, Larrey, Levernois, Magny-lès-Villers, Mâlain, Marcenay, Marey-lès-Fussey, Marsannay-la-Côte, Massingy, Mavilly-Mandelot, Meloisey, Merceuil, Messanges, Meuilley, Meursanges, Meursault, Molesme, Montagny-lès-Beaune, Monthelie, Montliot-et-Courcelles, Morey-Saint-Denis, Mosson, Nantoux, Nicey, Noiron-sur-Seine, Nolay, Nuits-Saint-Georges, Obtrée, Pernand-Vergelesses, Perrigny-lès-Dijon, Plombières-lès-Dijon, Poinçon-lès-Larrey, Pommard, Pothières, Premeaux-Prissey, Prusly-sur-Ource, Puligny-Montrachet, Quincey, Reulle-Vergy, La Rochepot, Ruffey-lès-Beaune, Saint-Aubin, Saint-Bernard, Saint-Philibert, Saint-Romain, Sainte-Colombe-sur-Seine, Sainte-Marie-la-Blanche, Santenay, Savigny-lès-Beaune, Segrois, Tailly, Talant, Thoires, Vannaire, Velars-sur-Ouche, Vertault, Vignoles, Villars-Fontaine, Villebichot, Villedieu, Villers-la-Faye, Villers-Patras, Villy-le-Moutier, Vix, Volnay, Vosne-Romanée og Vougeot

Departementet Rhône:

Alix, Anse, L’Arbresle, Les Ardillats, Arnas, Bagnols, Beaujeu, Belleville-en-Beaujolais, Belmont-d’Azergues, Blacé, Le Breuil, Bully, Cercié, Chambost-Allières, Chamelet, Charentay, Charnay, Chasselay, Châtillon, Chazay-d’Azergues, Chénas, Chessy, Chiroubles, Cogny, Corcelles-en-Beaujolais, Dardilly, Denicé, Deux Grosnes (kun den del, der svarer til området i den gamle kommune Avenas), Dracé, Emeringes, Fleurie, Fleurieux-sur-l’Arbresle, Frontenas, Gleizé, Juliénas, Jullié, Lacenas, Lachassagne, Lancié, Lantignié, Légny, Létra, Limas, Lozanne, Lucenay, Marchampt, Marcy, Moiré, Montmelas-Saint-Sorlin, Morancé, Odenas, Le Perréon, Pommiers, Porte des Pierres Dorées, Quincié-en-Beaujolais, Régnié-Durette, Rivolet, Sain-Bel, Saint-Clément-sur-Valsonne, Saint-Cyr-le-Chatoux, Saint-Didier-sur-Beaujeu, Saint-Etienne-des-Oullières, Saint-Etienne-la-Varenne, Saint-Georges-de-Reneins, Saint-Germain-Nuelles, Saint-Jean-des-Vignes, Saint-Julien, Saint-Just-d’Avray, Saint-Lager, Saint-Romain-de-Popey, Saint-Vérand, Sainte-Paule, Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais, Sarcey, Taponas, Ternand, Theizé, Val d’Oingt, Vaux-en-Beaujolais, Vauxrenard, Vernay, Villefranche-sur-Saône, Ville-sur-Jarnioux og Vindry-sur-Turdine (kun den del, der svarer til området i de gamle kommuner Dareizé, Les Olmes og Saint-Loup)

Departementet Saône-et-Loire:

Aluze, Ameugny, Azé, Barizey, Beaumont-sur-Grosne, Berzé-la-Ville, Berzé-le-Châtel, Bissey-sous-Cruchaud, Bissy-la-Mâconnaise, Bissy-sous-Uxelles, Bissy-sur-Fley, Blanot, Bonnay, Bouzeron, Boyer, Bray, Bresse-sur-Grosne, Burgy, Burnand, Bussières, Buxy, Cersot, Chagny, Chaintré, Chalon-sur-Saône, Chamilly, Champagny-sous-Uxelles, Champforgeuil, Chânes, Change, Chapaize, La Chapelle-de-Bragny, La Chapelle-de-Guinchay, La Chapelle-sous-Brancion, Charbonnières, Chardonnay, La Charmée, Charnay-lès-Mâcon, Charrecey, Chasselas, Chassey-le-Camp, Château, Châtenoy-le-Royal, Chaudenay, Cheilly-lès-Maranges, Chenôves, Chevagny-les-Chevrières, Chissey-lès-Mâcon, Clessé, Cluny, Cormatin, Cortambert, Cortevaix, Couches, Crêches-sur-Saône, Créot, Cruzille, Culles-les-Roches, Curtil-sous-Burnand, Davayé, Demigny, Dennevy, Dezize-lès-Maranges, Donzy-le-Pertuis, Dracy-le-Fort, Dracy-lès-Couches, Epertully, Etrigny, Farges-lès-Chalon, Farges-lès-Mâcon, Flagy, Fleurville, Fley, Fontaines, Fragnes-La-Loyère (kun den del, der svarer til området i den gamle kommune La Loyère), Fuissé, Genouilly, Germagny, Givry, Granges, Grevilly, Hurigny, Igé, Jalogny, Jambles, Jugy, Jully-lès-Buxy, Lacrost, Laives, Laizé, Lalheue, Leynes, Lournand, Lugny, Mâcon, Malay, Mancey, Martailly-lès-Brancion, Massilly, Mellecey, Mercurey, Messey-sur-Grosne, Milly-Lamartine, Montagny-lès-Buxy, Montbellet, Montceaux-Ragny, Moroges, Nanton, Ozenay, Paris-l’Hôpital, Péronne, Pierreclos, Plottes, Préty, Prissé, Pruzilly, Remigny, La Roche-Vineuse, Romanèche-Thorins, Rosey, Royer, Rully, Saint-Albain, Saint-Ambreuil, Saint-Amour-Bellevue, Saint-Boil, Saint-Clément-sur-Guye, Saint-Denis-de-Vaux, Saint-Désert, Saint-Gengoux-de-Scissé, Saint-Gengoux-le-National, Saint-Germain-lès-Buxy, Saint-Gervais-sur-Couches, Saint-Gilles, Saint-Jean-de-Trézy, Saint-Jean-de-Vaux, Saint-Léger-sur-Dheune, Saint-Mard-de-Vaux, Saint-Martin-Belle-Roche, Saint-Martin-du-Tartre, Saint-Martin-sous-Montaigu, Saint-Maurice-de-Satonnay, Saint-Maurice-des-Champs, Saint-Maurice-lès-Couches, Saint-Pierre-de-Varennes, Saint-Rémy, Saint-Sernin-du-Plain, Saint-Symphorien-d’Ancelles, Saint-Vallerin, Saint-Vérand, Saint-Ythaire, Saisy, La Salle, Salornay-sur-Guye, Sampigny-lès-Maranges, Sancé, Santilly, Sassangy, Saules, Savigny-sur-Grosne, Sennecey-le-Grand, Senozan, Sercy, Serrières, Sigy-le-Châtel, Sologny, Solutré-Pouilly, Taizé, Tournus, Uchizy, Varennes-lès-Mâcon, Vaux-en-Pré, Vergisson, Vers, Verzé, Le Villars, La Vineuse sur Fregande (kun den del, der svarer til området i de gamle kommuner Donzy-le-National, Massy og La Vineuse), Vinzelles og Viré

Departementet Yonne:

Aigremont, Annay-sur-Serein, Arcy-sur-Cure, Asquins, Augy, Auxerre, Avallon, Bazarnes, Beine, Bernouil, Béru, Bessy-sur-Cure, Bleigny-le-Carreau, Censy, Chablis, Champlay, Champs-sur-Yonne, Chamvres, La Chapelle-Vaupelteigne, Charentenay, Châtel-Gérard, Chemilly-sur-Serein, Cheney, Chevannes, Chichée, Chitry, Collan, Coulangeron, Coulanges-la-Vineuse, Courgis, Cruzy-le-Châtel, Dannemoine, Deux Rivières, Dyé, Epineuil, Escamps, Escolives-Sainte-Camille, Fleys, Fontenay-près-Chablis, Gy-l’Evêque, Héry, Irancy, Island, Joigny, Jouancy, Junay, Jussy, Lichères-près-Aigremont, Lignorelles, Ligny-le-Châtel, Lucy-sur-Cure, Maligny, Mélisey, Merry-Sec, Migé, Molay, Molosmes, Montigny-la-Resle, Montholon (kun den del, der svarer til området i de gamle kommuner Champvallon, Villiers sur Tholon og Volgré), Mouffy, Moulins-en-Tonnerrois, Nitry, Noyers, Ouanne, Paroy-sur-Tholon, Pasilly, Pierre-Perthuis, Poilly-sur-Serein, Pontigny, Préhy, Quenne, Roffey, Rouvray, Saint-Bris-le-Vineux, Saint-Cyr-les-Colons, Saint-Père, Sainte-Pallaye, Sainte-Vertu, Sarry, Senan, Serrigny, Tharoiseau, Tissey, Tonnerre, Tronchoy, Val-de-Mercy, Vallan, Venouse, Venoy, Vermenton, Vézannes, Vézelay, Vézinnes, Villeneuve-Saint-Salves, Villy, Vincelles, Vincelottes, Viviers og Yrouerre.

Mærkning

Retlig ramme:

National lovgivning

Type supplerende betingelse:

Supplerende bestemmelser vedrørende mærkningen

Beskrivelse af betingelsen:

a)

På etiketten for vine med den kontrollerede oprindelsesbetegnelse er det tilladt at angive navnet på en mindre geografisk enhed, under forudsætning af at:

det drejer sig om navnet på en matrikelregistreret lokalitet

navnet fremgår af høstanmeldelsen.

Den navngivne matrikelregistrerede lokalitet skal være angivet umiddelbart efter navnet på den kontrollerede oprindelsesbetegnelse og skal være trykt med skrifttegn, der hverken i højden eller bredden er større end de skrifttegn, som udgør navnet på den kontrollerede oprindelsesbetegnelse.

b)

På etiketten for vine med den kontrollerede oprindelsesbetegnelse er det tilladt at angive »Vin du Beaujolais«, »Grand Vin du Beaujolais« eller »Cru du Beaujolais« som større geografisk enhed.

De skrifttegn, som anvendes for den større geografiske enhed, må hverken i højden eller bredden være større end to tredjedele af størrelsen af de skrifttegn, som anvendes i den kontrollerede oprindelsesbetegnelses navn.

Link til produktspecifikationen

https://info.agriculture.gouv.fr/gedei/site/bo-agri/document_administratif-1169e922-4ee5-4592-8f0f-27a337e58a43


(1)  EFT L 9 af 11.1.2019, s. 2.


Top