Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52015XC0120(02)

    Meddelelse om en delvis genoptagelse af antidumpingundersøgelsen vedrørende importen af zeolit A i pulverform med oprindelse i Bosnien-Hercegovina

    EUT C 17 af 20.1.2015, p. 26–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    20.1.2015   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 17/26


    Meddelelse om en delvis genoptagelse af antidumpingundersøgelsen vedrørende importen af zeolit A i pulverform med oprindelse i Bosnien-Hercegovina

    (2015/C 17/06)

    I november 2010 indførte Europa-Kommissionen (»Kommissionen«) ved forordning (EU) nr. 1036/2010 (1) en midlertidig antidumpingtold på importen af zeolit A i pulverform med oprindelse i Bosnien-Hercegovina, og i maj 2011 blev der indført en endelig antidumpingtold på den samme import ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 464/2011 (2) (»forordningen om endelig told« eller »den anfægtede forordning«). Efter vedtagelsen af forordningen om endelig told godtog Kommissionen ved afgørelse af 13. maj 2011 (3) (»afgørelsen«) et tilsagn, der er afgivet af den samarbejdsvillige eksporterende producent i Bosnien-Hercegovina, Alumina d.o.o. Zvornik (»Alumina«), og den hermed forbundne virksomhed i EU, AB Kauno Teikimsa filialas »Kauno Tiekimas«, i Kaunas, Litauen.

    Ved sin dom af 30. april 2013 i sag T-304/11 annullerede Den Europæiske Unions Ret (»Retten«) forordningen om endelig told for så vidt som den vedrører Almunia. Rettens afgørelse blev bekræftet ved Domstolens dom af 1. oktober 2014 i sag C-393/13 P.

    Import til Unionen af zeolit A i pulverform fra Almunia er således ikke længere omfattet af de antidumpingforanstaltninger, der blev indført ved forordningen om endelig told, sammenholdt med afgørelsen.

    1.   Oplysninger til toldmyndighederne

    Der bør således indrømmes godtgørelse eller fritagelse for enhver antidumpingtold, der er betalt i medfør af Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 464/2011 om importen af zeolit A i pulverform, som for øjeblikket tariferes under KN-kode ex 2842 10 00 (Taric-tillægskode 2842100030), produceret og eksporteret af Alumnia d.o.o. Zvornik (»Alumina«), med oprindelse i Bosnien-Hercogvina. Anmodninger om godtgørelse eller fritagelse indgives til de nationale toldmyndigheder i overensstemmelse med gældende toldbestemmelser.

    2.   Delvis genoptagelse af antidumpingundersøgelsen

    Ved sin dom af 1. oktober 2014 i sag C-393/13 P forkastede Domstolen appellen mod Rettens dom, som annullerer forordningen om endelig told for så vidt som den vedrører Alumnia. Domstolen bekræfter Rettens konklusion, at Kommissionen ved beregningen af den normale værdi har begået en fejl ved at tage hensyn til en faktor (i form af en risikopræmie for en bestemt kunde), som påvirker salgets normale karakter på en sådan måde, at den normale værdi ikke længere er et så pålideligt udtryk som muligt for varens salgspris, som denne ville være ved salg af den pågældende vare i dens oprindelsesland i normal handel.

    Domstolene anerkender (4), at i tilfælde, hvor en procedure omfatter flere administrative faser, indebærer annullering af en af disse faser ikke nødvendigvis annullering af hele proceduren. Antidumpingproceduren er et eksempel på en sådan procedure, som omfatter flere faser. Følgelig indebærer annulleringen af dele af forordningen om endelig told ikke annullering af hele den procedure, der gik forud for vedtagelsen af den pågældende forordning. På den anden side er Den Europæiske Unions institutioner forpligtet til at efterkomme Domstolens dom af 1. oktober 2014, jf. artikel 266 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. Ved således at efterkomme dommen har EU's institutioner derfor mulighed for at afhjælpe de aspekter i den anfægtede forordning, som førte til dens delvise annullering, og lade de dele, som ikke anfægtes, og som ikke berøres af dommen, forblive uændrede (5). Det bør bemærkes, at alle andre konklusioner i den anfægtede forordning, som ikke blev anfægtet inden for de fastsatte frister, som domstolene således ikke tog stilling til, og som derfor ikke førte til annullering af den anfægtede forordning, stadig er gældende.

    Kommissionen har derfor besluttet at genoptage antidumpingundersøgelsen vedrørende importen af zeolit A i pulverform med oprindelse i Bosnien-Hercegovina. Genoptagelsen er begrænset i omfang til gennemførelsen af Domstolens konklusion, som anført ovenfor.

    3.   Procedure

    Kommissionen har efter at have informeret medlemsstaterne fastslået, at der er grundlag for at indlede en delvis genoptagelse af antidumpingundersøgelsen, og den genoptager hermed delvis den antidumpingundersøgelse vedrørende importen af zeolit A i pulverform med oprindelse i Bosnien-Hercegovina, der var blevet indledt i henhold til grundforordningens artikel 5, med offentliggørelsen af en meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende  (6).

    Alle interesserede parter opfordres hermed til at give deres synspunkter til kende, indsende oplysninger og fremlægge dokumentation herfor. Disse oplysninger og den tilhørende dokumentation skal være Kommissionen i hænde inden for den frist, der er fastsat i punkt 4, litra a).

    Kommissionen kan endvidere høre interesserede parter, hvis de anmoder herom og kan godtgøre, at der er særlige grunde til, at de bør høres. Denne anmodning skal indsendes inden for tidsfristen i punkt 4, litra b).

    4.   Tidsfrister

    a)   For parter til at give sig til kende og indsende oplysninger

    I henhold til bestemmelserne i denne meddelelse opfordres alle interesserede parter til at tilkendegive deres synspunkter, indsende oplysninger og fremlægge dokumentation herfor. Medmindre andet er angivet, skal disse oplysninger med tilhørende dokumentation være Kommissionen i hænde senest 37 dage efter datoen for offentliggørelsen af denne meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende.

    b)   Høringer

    Alle interesserede parter kan anmode om at blive hørt af Kommissionens undersøgelsestjenester. Enhver anmodning om at blive hørt skal fremsættes skriftligt med angivelse af årsagerne til anmodningen. For så vidt angår høringer om spørgsmål, der vedrører den indledende fase af undersøgelsen, skal anmodningen indgives senest 15 dage efter datoen for offentliggørelsen af denne meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende. Derefter skal en anmodning om at blive hørt fremsættes inden for de særlige frister, som Kommissionen fastsætter i sin kommunikation med parterne.

    5.   Skriftlige indlæg og korrespondance

    Alle skriftlige bemærkninger, herunder de oplysninger, hvorom der anmodes i denne meddelelse, udfyldte spørgeskemaer og korrespondance fra interesserede parter, for hvilke der anmodes om fortrolig behandling, skal forsynes med påtegningen »Limited« (7).

    Interesserede parter, der indgiver oplysninger, der er forsynet med påtegningen »Limited«, anmodes om at indgive ikke-fortrolige sammendrag heraf, som forsynes med påtegningen »For inspection by interested parties«, jf. grundforordningens artikel 19, stk. 2. Disse sammendrag skal være tilstrækkeligt detaljerede til at sikre en rimelig forståelse af de fortrolige oplysningers egentlige indhold. Hvis en interesseret part indgiver fortrolige oplysninger uden at indgive et ikke-fortroligt sammendrag, som har den form og det indhold, der kræves, kan der ses bort fra sådanne fortrolige oplysninger.

    Interesserede parter opfordres til at fremsætte deres bemærkninger og anmodninger pr. e-mail, herunder scannede fuldmagter og erklæringer, dog med undtagelse af omfattende besvarelser, der afleveres personligt eller sendes anbefalet på en CD-rom eller DVD. Ved brug af e-mail udtrykker de interesserede parter deres accept af de regler, der gælder for elektronisk kommunikation, og som findes i dokumentet »CORRESPONDENCE WITH THE EUROPEAN COMMISSION IN TRADE DEFENCE CASES«, der er tilgængeligt på webstedet for Generaldirektoratet for Handel: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2011/june/tradoc_148003.pdf Interesserede parter skal anføre deres navn, adresse, telefonnummer og en gyldig e-mail-adresse og sikre, at den anførte e-mail-adresse er en fungerende officiel virksomheds-e-mail, som tjekkes dagligt. Når Kommissionen har modtaget disse kontaktoplysninger, vil den udelukkende kommunikere med de interesserede parter pr. e-mail, medmindre de udtrykkeligt har ønsket at modtage alle dokumenter fra Kommissionen i en anden kommunikationsform, eller medmindre dokumenternes art forudsætter brug af anbefalet post. Interesserede parter bør konsultere ovenstående retningslinjer for kommunikation med interesserede parter, hvis de ønsker supplerende regler og oplysninger om korrespondance med Kommissionen, herunder de principper, der gælder for indsendelse af bemærkninger pr. e-mail.

    Kommissionens postadresse:

    Europa-Kommissionen

    Generaldirektoratet for Handel

    Direktorat H

    Kontor: CHAR 04/039

    1040 Bruxelles/Brussel

    BELGIEN

    E-mail: TRADE-ZEOLITE-IMPLJUDGCJ@ec.europa.eu

    6.   Manglende samarbejde

    Hvis en af de interesserede parter nægter at give adgang til nødvendige oplysninger, undlader at meddele dem inden for de fastsatte frister eller lægger væsentlige hindringer i vejen for undersøgelsen, kan der træffes afgørelser, positive eller negative, på grundlag af de foreliggende faktiske oplysninger, jf. grundforordningens artikel 18.

    Konstateres det, at en interesseret part har meddelt urigtige eller vildledende oplysninger, kan der ses bort fra disse oplysninger, og der kan gøres brug af de foreliggende faktiske oplysninger.

    Hvis en interesseret part helt eller delvist undlader at samarbejde, og konklusionerne af undersøgelsen derfor baseres på de foreliggende faktiske oplysninger, jf. grundforordningens artikel 18, kan resultatet blive mindre gunstigt for denne part, end hvis den pågældende havde udvist samarbejdsvilje.

    Indgives svar ikke elektronisk, anses dette ikke for manglende samarbejde, forudsat at den berørte part påviser, at indgivelse af svar på den ønskede måde ville indebære en urimelig ekstra byrde eller urimelige ekstra omkostninger. Den interesserede part bør omgående kontakte Kommissionen.

    7.   Behandling af personoplysninger

    Personoplysninger, som indsamles i forbindelse med denne undersøgelse, vil blive behandlet i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 45/2001 af 18. december 2000 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger i fællesskabsinstitutionerne og -organerne og om fri udveksling af sådanne oplysninger (8).

    8.   Høringskonsulent

    Interesserede parter kan anmode høringskonsulenten i handelsprocedurer om at gribe ind. Høringskonsulenten optræder som formidler mellem de interesserede parter og Kommissionens undersøgelsestjenester. Høringskonsulenten gennemgår anmodninger om aktindsigt, tvister med hensyn til oplysningernes fortrolighed, anmodninger om forlængelse af frister og anmodninger fra tredjeparter om at blive hørt. Høringskonsulenten kan arrangere en høring med en individuel interesseret part og mægle for at sikre, at de interesserede parters ret til at forsvare sig udøves fuldt ud.

    En anmodning om en høring med høringskonsulenten skal indgives skriftligt og begrundes. For så vidt angår høringer om spørgsmål, der vedrører den indledende fase af undersøgelsen, skal anmodningen indgives senest 15 dage efter datoen for offentliggørelsen af denne meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende. Derefter skal en anmodning om at blive hørt fremsættes inden for de særlige frister, som Kommissionen fastsætter i sin kommunikation med parterne.

    Høringskonsulenten vil også skabe mulighed for en høring med parterne, hvor der bliver lejlighed til at fremsætte andre synspunkter og fremføre modargumenter i spørgsmål vedrørende bl.a. fastsættelse af den normale værdi.

    Interesserede parter kan finde yderligere oplysninger og kontaktoplysninger på høringskonsulentens websider på webstedet for Generaldirektoratet for Handel: http://ec.europa.eu/trade/trade-policy-and-you/contacts/#_hearing-officer


    (1)  EUT L 298 af 16.11.2010, s. 27.

    (2)  EUT L 125 af 14.5.2011, s. 1.

    (3)  EUT L 125 af 14.5.2011, s. 26.

    (4)  Sag T-2/95, Industrie des poudres sphériques (IPS) mod Rådet, Sml. 1998 II, s. 3939.

    (5)  Sag C-458/98 P, Industrie des poudres sphériques (IPS) mod Rådet, Sml. 2000 I, s. 8147.

    (6)  EUT C 40 af 17.2.2010, s. 5.

    (7)  Et dokument med påtegningen »Limited« er et fortroligt dokument i henhold til artikel 19 i Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 (EUT L 343 af 22.12.2009, s. 51) og artikel 6 i WTO-aftalen om anvendelse af artikel VI i GATT 1994 (antidumpingaftalen). Det er også beskyttet i henhold til artikel 4 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1049/2001 (EFT L 145 af 31.5.2001, s. 43).

    (8)  EFT L 8 af 12.1.2001, s. 1.


    Top