Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52011TA1215(26)

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2010, med instituttets svar

EUT C 366 af 15.12.2011, p. 145–149 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

15.12.2011   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 366/145


BERETNING

om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2010, med instituttets svar

2011/C 366/26

INDLEDNING

1.

Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut (herefter »instituttet«), som ligger i Torino, blev oprettet ved Rådets forordning (EØF) nr. 1360/90 (1). Instituttets opgave er at støtte erhvervsuddannelsesreformer i Den Europæiske Unions partnerlande. Det bistår i den forbindelse Kommissionen ved implementeringen af forskellige programmer (Phare, Tacis, Cards og Meda) (2).

2.

Instituttets budget for 2010 var på 19,3 millioner euro mod 20,2 millioner euro året før. Ved udgangen af året havde instituttet 128 ansatte mod 124 året før.

REVISIONSERKLÆRING

3.

I overensstemmelse med artikel 287, stk. 1, andet afsnit, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde har Retten revideret instituttets årsregnskab (3), som omfatter »årsregnskabet« (4) og »beretningen om budgetgennemførelsen« (5) for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2010, samt efterprøvet lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet.

4.

Retten afgiver denne revisionserklæring til Europa-Parlamentet og Rådet i overensstemmelse med artikel 185, stk. 2, i Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 1605/2002 (6).

Direktørens ansvar

5.

Direktøren udøver funktionen som anvisningsberettiget. På eget ansvar og inden for rammerne af de givne bevillinger gennemfører han budgettet, både med hensyn til indtægter og udgifter, i overensstemmelse med de finansielle bestemmelser for instituttet (7). Direktøren er ansvarlig for at etablere (8) en organisatorisk struktur samt interne forvaltnings- og kontrolsystemer og -procedurer, som sikrer, at der udarbejdes et endeligt årsregnskab (9) uden væsentlig fejlinformation som følge af svig eller fejl, og at de transaktioner, der ligger til grund for det, er lovlige og formelt rigtige.

Rettens ansvar

6.

Det er Rettens ansvar på grundlag af sin revision at afgive en erklæring om rigtigheden af instituttets regnskab og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed.

7.

Revisionen blev gennemført i overensstemmelse med IFAC's og ISSAI's (10) internationale revisionsstandarder og etiske kodekser. I henhold til disse standarder skal Retten opfylde etiske krav og planlægge og udføre revisionen med henblik på at få rimelig sikkerhed for, at regnskabet er uden væsentlig fejlinformation, og at de transaktioner, der ligger til grund for det, er lovlige og formelt rigtige.

8.

Det indgår i Rettens revision, at der udføres revisionshandlinger for at tilvejebringe revisionsbevis vedrørende beløbene og oplysningerne i regnskabet og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed. Valget af revisionshandlinger foretages på grundlag af Rettens vurdering, herunder dens vurdering af risikoen for, at der er væsentlig fejlinformation i regnskabet, eller at transaktioner som følge af svig eller fejl ikke er lovlige og formelt rigtige. Når Retten vurderer disse risici, tager den hensyn til den interne kontrol, der vedrører udarbejdelsen og aflæggelsen af regnskabet, og udformer revisionshandlinger, som er hensigtsmæssige i de konkrete tilfælde. Rettens revision omfatter også en vurdering af, om de anvendte regnskabspraksis er hensigtsmæssige, og om de foretagne regnskabsmæssige skøn er rimelige samt en vurdering af den samlede aflæggelse af regnskabet.

9.

Retten mener, at det tilvejebragte revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for nedenstående erklæringer.

Erklæring om regnskabets rigtighed

10.

Det er Rettens opfattelse, at instituttets årsregnskab (11) i alt væsentligt giver et retvisende billede af dets finansielle stilling pr. 31. december 2010 og af resultaterne af dets transaktioner og pengestrømme i det afsluttede regnskabsår i overensstemmelse med bestemmelserne i dets finansforordning.

Erklæring om lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet

11.

Det er Rettens opfattelse, at de transaktioner, der ligger til grund for instituttets årsregnskab for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2010, i alt væsentligt er lovlige og formelt rigtige.

Vedtaget af Afdeling IV, der ledes af Igors LUDBORŽS, medlem af Revisionsretten, i Luxembourg på mødet den 6. september 2011.

På Revisionsrettens vegne

Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA

Formand


(1)  EFT L 131 af 23.5.1990, s. 1.

(2)  En oversigt over instituttets beføjelser og virksomhed vises i bilaget til orientering.

(3)  Regnskabet ledsages af en beretning om den budgetmæssige og økonomiske forvaltning i regnskabsåret. Beretningen redegør bl.a. for udnyttelsen af bevillingerne og indeholder kortfattede oplysninger om bevillingsoverførsler mellem de forskellige budgetposter.

(4)  Årsregnskabet omfatter balancen og resultatopgørelsen, pengestrømsopgørelsen, opgørelsen over bevægelser på egenkapitalen og bilaget til årsregnskabet, som indeholder en beskrivelse af de relevante regnskabspraksis og andre forklarende oplysninger.

(5)  Beretningen om budgetgennemførelsen omfatter regnskabet over resultatet af budgetgennemførelsen og bilaget til dette regnskab.

(6)  EFT L 248 af 16.9.2002, s. 1.

(7)  Artikel 33 i Kommissionens forordning (EF, Euratom) nr. 2343/2002 (EFT L 357 af 31.12.2002, s. 72).

(8)  Artikel 38 i forordning (EF, Euratom) nr. 2343/2002.

(9)  Bestemmelserne om agenturernes regnskabsaflæggelse og regnskabsføring er fastlagt i kapitel 1 i afsnit VII i forordning (EF, Euratom) nr. 2343/2002, senest ændret ved forordning (EF, Euratom) nr. 652/2008 (EUT L 181 af 10.7.2008, s. 23), og er som sådan integreret i instituttets finansforordning.

(10)  International Federation of Accountants (IFAC) og International Standards of Supreme Audit Institutions (ISSAI).

(11)  Det endelige årsregnskab er dateret den 15. juni 2011, og Retten modtog det den 16. juni 2011. Det endelige årsregnskab kan findes på http://eca.europa.eu eller http://www.etf.europa.eu/Archive.


BILAG

Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut (Torino)

Beføjelser og aktiviteter

Unionens kompetenceområder i henhold til traktaten

(Artikel 166, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde)

Unionen og medlemsstaterne fremmer samarbejdet med tredjelande og med de internationale organisationer, der beskæftiger sig med erhvervsuddannelsesforhold.

Instituttets beføjelser

(Rådets forordning (EØF) nr. 1360/90)

Mål

Inden for rammerne af EU's politik for forbindelser med tredjelande at bidrage til at fremme udvikling af menneskelig kapital i følgende lande: de lande, som er støtteberettigede i henhold til forordning (EF) nr. 1085/2006 og (EF) nr. 1638/2006 og senere relevante retsakter; andre lande, der udpeges ved bestyrelsens beslutning på grundlag af et forslag, der støttes af to tredjedele af medlemmerne, og en udtalelse fra Kommissionen, og som er omfattet af et unionsinstrument eller en international aftale, der indeholder et element af udvikling af menneskelig kapital og i det omfang de midler, der er til rådighed, gør det muligt.

I denne forordning forstås ved »udvikling af menneskelig kapital« arbejde, der bidrager til livslang udvikling af de enkeltes færdigheder og kompetencer gennem en forbedring af erhvervsuddannelsessystemerne.

Opgaver

Med henblik på at opfylde målsætningen har instituttet under hensyntagen til den kompetence, der er tillagt bestyrelsen, og i overensstemmelse med de generelle retningslinjer, der er opstillet på unionsplan, følgende opgaver:

at formidle informationer, politikanalyser og rådgivning i relation til spørgsmål om udvikling af menneskelig kapital i partnerlande

at fremme viden om og analyse af kvalifikationsbehov på nationale og lokale arbejdsmarkeder

at bistå relevante interessenter i partnerlande med at opbygge kapacitet inden for udvikling af menneskelig kapital

at lette udveksling af informationer og erfaringer mellem bidragydere, som arbejder med reformer af udviklingen af menneskelig kapital i partnerlande

at støtte formidling af unionsbistand til partnerlande inden for udvikling af menneskelig kapital

at formidle informationer og fremme oprettelse af netværk og udveksling af erfaringer og god praksis mellem EU og partnerlande og mellem partnerlande indbyrdes om spørgsmål i relation til udvikling af menneskelig kapital

at bidrage, på Kommissionens anmodning, til analysen af den samlede effektivitet af erhvervsuddannelsesbistanden til partnerlandene

at varetage sådanne andre opgaver, som måtte blive aftalt mellem instituttets bestyrelse og Kommissionen, inden for denne forordnings generelle rammer.

Ledelse

1 —   Bestyrelsen

En repræsentant pr. medlemsstat

Tre repræsentanter for Kommissionen

Tre eksperter uden stemmeret, der er udpeget af Europa-Parlamentet

Desuden kan tre repræsentanter for partnerlandene deltage i bestyrelsens møder som observatører.

2 —   Direktøren

Udpeges af bestyrelsen på forslag af Kommissionen.

3 —   Ekstern revision

Revisionsretten.

Instituttets disponible ressourcer i 2010 (2009)

Budget

19,3 (20,2) millioner euro.

Ansatte pr. 31. december 2010

96 (96) midlertidige stillinger i stillingsfortegnelsen. Besatte stillinger: 92 (86).

36 (38) andre ansatte (lokalt ansatte, kontraktansatte og udstationerede nationale eksperter).

Ansatte i alt: 128 (124), der varetager følgende opgaver:

operationelle opgaver: 70 (64)

administrative opgaver: 31 (40)

koordinering og kommunikationsopgaver: 27 (20).

Produkter og tjenesteydelser i 2010 (2009)

Inden for rammerne af EU's politik for forbindelser med tredjelande bidrager instituttet til at fremme udvikling af menneskelig kapital i 29 partnerlande, som udpeges af forordningen og af bestyrelsen. De væsentligste aktiviteter er støtte til EU's politikker og projekter, udarbejdelse af politikanalyser, formidling og udveksling af oplysninger og erfaringer samt støtte til kapacitetsopbygning i partnerlande.

Instituttet tilfører merværdi i kraft af sin neutrale, ikke-kommercielle og unikke videnbase bestående af ekspertise i udvikling af menneskelig kapital og dennes sammenhæng med beskæftigelsen. Dette omfatter ekspertise i tilpasning af tilgange til udvikling af menneskelig kapital i EU og EU's medlemsstater til partnerlandenes kontekst.

I 2010 gennemførte instituttet det første år under Torinoprocessen (vurdering af erhvervsuddannelsespolitikken i 24 partnerlande) og ydede bidrag til udvikling af strategiske politikker, støtte til udvikling af bedste praksis og til koordinering og harmonisering samt bidrag til den eksterne dimension i Den Europæiske Unions interne politikker.

Det varetog også sine hovedfunktioner som følger:

Støtte til Unionens politikker og til projektcyklussen vedrørende instrumenterne for eksterne forbindelser til partnerlandene: 30 (30) output

Kapacitetsopbygning i partnerlande: 30 (67) output

Politikanalyse: 29 (23) output

Formidling og networking: 30 (22) output.

Output måler opnåelsen af et projekts resultater og viser forbindelsen mellem budgettet og instituttets funktioner.

Ud over disse funktioner, som instituttet varetog inden for rammerne af sit arbejdsprogram, behandlede det også året igennem direkte anmodninger fra Europa-Kommissionen. I 2010 modtog instituttet 105 (101) anmodninger fra Kommissionen, hvoraf 62 % (56 %) vedrørte IPA-lande, 30 % (40 %) vedrørte ENPI, og 7 % (4 %) vedrørte DCI. Én anmodning vedrørende tekniske forhold vedrørte ingen af disse tre instrumenter.

IPA

:

Instrument til førtiltrædelsesbistand

ENPI

:

Europæisk naboskabs- og partnerskabsinstrument

DCI

:

Instrument til finansiering af udviklingssamarbejde

Kilde: Instituttet.


INSTITUTTETS SVAR

1.

Agenturet tager Rettens beretning til efterretning.


Top