EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52011PC0210

Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1425/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Folkerepublikken Kina og Thailand og om afslutning af proceduren vedrørende importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Malaysia

/* KOM/2011/0210 endelig udg.- NLE 2011/0088 */

52011PC0210

Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1425/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Folkerepublikken Kina og Thailand og om afslutning af proceduren vedrørende importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Malaysia /* KOM/2011/0210 endelig udg.- NLE 2011/0088 */


[pic] | EUROPA-KOMMISSIONEN |

Bruxelles, den 18.4.2011

KOM(2011) 210 endelig

2011/0088 (NLE)

Forslag til

RÅDETS FORORDNING

om ændring af forordning (EF) nr. 1425/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Folkerepublikken Kina og Thailand og om afslutning af proceduren vedrørende importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Malaysia

BEGRUNDELSE

1. BAGGRUND FOR FORSLAGET

2. Begrundelse og formål

Dette forslag vedrører anvendelsen af Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab.

- Generel baggrund

Forslaget er udarbejdet som led i gennemførelsen af grundforordningen og er resultatet af en undersøgelse, der er foretaget i overensstemmelse med de indholdsmæssige og proceduremæssige krav i grundforordningen.

- Gældende bestemmelser på det område, forslaget vedrører

Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Folkerepublikken Kina og Thailand.

- Overensstemmelse med andre EU-politikker og -mål

Ikke relevant.

3. RESULTATER AF KONSEKVENSANALYSER OG HØRINGER AF INTERESSEREDE PARTER

4. Høringer af interesserede parter

De interesserede parter, der er berørt af proceduren, har i overensstemmelse med grundforordningen haft mulighed for at forsvare deres interesser i forbindelse med undersøgelsen.

- Ekspertbistand

Der har ikke været behov for ekspertbistand.

- Konsekvensanalyse

Forslaget er et resultat af gennemførelsen af grundforordningen.

Grundforordningen foreskriver ikke en generel konsekvensanalyse, men indeholder en udtømmende liste over de forhold, der skal vurderes.

5. FORSLAGETS JURIDISKE INDHOLD

6. Resumé af forslaget

Vedlagte forslag til Rådets forordning er baseret på den endelige konklusion, at en kinesisk eksporterende producent har opfyldt alle kriterierne for at blive indrømmet status som ny eksporterende producent og derfor være omfattet af den vejede gennemsnitlige antidumpingtold på 8,4 %.

- Retsgrundlag

Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab.

- Nærhedsprincippet

Forslaget hører under Den Europæiske Unions enekompetence. Nærhedsprincippet finder derfor ikke anvendelse.

- Proportionalitetsprincippet

Forslaget er i overensstemmelse med proportionalitetsprincippet af følgende grunde:

Foranstaltningens form er beskrevet i ovennævnte grundforordning og giver ikke mulighed for nationale beslutninger.

Det er ikke relevant at forklare, hvordan byrder af finansiel eller administrativ art, der pålægges Unionen, nationale regeringer, regionale og lokale myndigheder, erhvervsdrivende og borgere, begrænses mest muligt og står i rimeligt forhold til forslagets mål.

- Reguleringsmiddel/reguleringsform

Foreslået reguleringsmiddel: forordning.

Andre midler ville ikke være hensigtsmæssige af følgende grund:

Andre midler vil ikke være hensigtsmæssige, da grundforordningen ikke foreskriver alternative muligheder.

7. VIRKNINGER FOR BUDGETTET

Forslaget får ingen konsekvenser for Unionens budget.

2011/0088 (NLE)

Forslag til

RÅDETS FORORDNING

om ændring af forordning (EF) nr. 1425/2006 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Folkerepublikken Kina og Thailand og om afslutning af proceduren vedrørende importen af visse sække og poser af plast med oprindelse i Malaysia

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab[1] ("grundforordningen"),

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006[2] , særlig artikel 2,

under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen forelagt efter høring af det rådgivende udvalg, og

ud fra følgende betragtninger:

A. TIDLIGERE PROCEDURE

8. Ved forordning (EF) nr. 1425/2006 indførte Rådet en endelig antidumpingtold på importen til Unionen af visse sække og poser af plast med oprindelse i bl.a. Folkerepublikken Kina ("Kina"). I betragtning af det store antal samarbejdsvillige eksporterende producenter i den undersøgelse, der lå til grund for indførelsen af antidumpingtolden ("den oprindelige undersøgelse") i Kina, blev der udtaget en stikprøve af kinesiske eksporterende producenter, og der blev fastsat individuelle toldsatser på mellem 4,8 % og 12,8 % for de virksomheder, som indgik i stikprøven, mens andre samarbejdsvillige virksomheder, som ikke indgik i stikprøven, blev pålagt en told på 8,4 %. Ved forordning (EF) nr. 249/2008 blev der fastsat en told på 4,3 % for en bestemt virksomhed. Der indførtes en told på 28,8 % for Kina på virksomheder, der enten ikke gav sig til kende eller ikke samarbejdede i forbindelse med undersøgelsen.

9. Det er fastsat i artikel 2 i Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006, at hvis en ny eksporterende producent i Kina over for Kommissionen fremlægger tilstrækkelig dokumentation for, at:

10. den pågældende virksomhed ikke eksporterede de i artikel 1, stk. 1, i nævnte forordning omhandlede varer til Fællesskabet i undersøgelsesperioden (1. april 2004 til 31. marts 2005) ("undersøgelsesperioden") (det første kriterium),

11. den pågældende virksomhed ikke er forretningsmæssigt forbundet med nogen af de eksportører eller producenter i Kina, som er genstand for de ved nævnte forordning indførte antidumpingforanstaltninger (det andet kriterium), og

12. virksomheden faktisk har eksporteret de pågældende varer til Fællesskabet efter den undersøgelsesperiode, der ligger til grund for foranstaltningerne, eller har indgået en uigenkaldelig kontraktmæssig forpligtelse til at eksportere en væsentlig mængde til Fællesskabet (det tredje kriterium),

13. kan artikel 1 i nævnte forordning ændres ved at tildele den nye eksporterende producent den toldsats, der gælder for de samarbejdsvillige virksomheder, der ikke indgik i stikprøven, dvs. 8,4 %.

14. Listen over virksomheder, som indrømmes den vejede gennemsnitlige told på 8,4 % for samarbejdsvillige virksomheder, blev ændret ved forordning (EF) nr. 249/2008[3] og (EF) nr. 189/2009[4] og ved Rådets forordning (EU) nr. XXX.

B. ANMODNINGER OM BEHANDLING SOM NY EKSPORTERENDE PRODUCENT

15. Seks kinesiske virksomheder har ansøgt om indrømmelse af samme behandling som de samarbejdsvillige virksomheder i den oprindelige undersøgelse, der ikke indgik i stikprøven ("behandling som ny eksporterende producent").

16. Der blev foretaget en undersøgelse med henblik på at fastslå, om de seks ansøgere opfylder kriterierne for at blive indrømmet behandling som ny eksporterende producent, jf. artikel 2 i Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006.

17. Der blev udsendt et ansøgningsskema til alle seks ansøgere, som blev anmodet om at fremlægge dokumentation for, at de opfylder ovennævnte tre kriterier.

18. En virksomhed, der anmodede om behandling som ny eksporterende producent, fremlagde ikke de nødvendige oplysninger. Det var derfor ikke muligt at kontrollere, om den opfyldte kriterierne i artikel 2 i Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006, og dens anmodning måtte afvises.

19. En virksomhed trak sin anmodning tilbage.

20. En virksomhed eksporterede ikke den pågældende vare til Unionen eller indgik en uigenkaldelig kontraktmæssig forpligtelse til at eksportere en væsentlig mængde til Unionen efter undersøgelsesperioden. Den opfyldte derfor ikke det tredje kriterium, og anmodningen måtte derfor afvises.

21. En virksomhed blev ikke betragtet som en ny eksporterende producent, fordi den er forretningsmæssigt forbundet med en eksporterende producent i Kina, der er omfattet af de antidumpingforanstaltninger, som blev indført ved forordning (EF) nr. 1425/2006. Den opfyldte derfor ikke det andet kriterium, og anmodningen måtte derfor afvises.

22. En virksomhed indberettede vildledende oplysninger om sin oprettelsesdato. Dette såede tvivl om pålideligheden af de indberettede oplysninger, herunder om den periode, den pågældende vare kunne være blevet eksporteret til EU. Dens anmodning måtte derfor afvises.

23. Den sidste eksporterende producent fra Kina fremlagde dokumentation, der ansås som fyldestgørende for, at denne opfylder kriterierne i artikel 2 i Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006. Denne eksporterende producent kan således indrømmes toldsatsen for samarbejdsvillige virksomheder, der ikke indgik i stikprøven (dvs. 8,4 %), og dens navn føjes derfor til listen over eksporterende producenter i bilag I til Rådets forordning (EF) nr. 1425/2006.

24. Ansøgerne og EU-erhvervsgrenen er blevet underrettet om konklusionerne af undersøgelsen og har haft lejlighed til at fremsætte bemærkninger.

25. Alle argumenter og indlæg fra de interesserede parter er blevet undersøgt og taget i betragtning, når det var berettiget —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Følgende virksomhed føjes til listen over producenter i Folkerepublikken Kina i bilag I til forordning (EF) nr. 1425/2006:

Virksomhed | By | Taric-tillægskode |

Xiamen Good Plastic Co., Ltd. | Xiamen | B109 |

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende .

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den

På Rådets vegne

Formand

[1] EUT L 343 af 22.12.2009, s. 51.

[2] EUT L 270 af 29.9.2006, s. 4.

[3] EUT L 76 af 19.3.2008, s. 8.

[4] EUT L 67 af 12.3.2009, s. 5.

Top