Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32016R1046

    Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/1046 af 28. juni 2016 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en udløbsundersøgelse i henhold til artikel 11, stk. 2, i Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009

    C/2016/3916

    EUT L 170 af 29.6.2016, p. 19–35 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 26/07/2022

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2016/1046/oj

    29.6.2016   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 170/19


    KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1046

    af 28. juni 2016

    om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en udløbsundersøgelse i henhold til artikel 11, stk. 2, i Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009

    EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (1) (»grundforordningen«), særlig artikel 11, stk. 2, og

    ud fra følgende betragtninger:

    A.   SAGSFORLØB

    1.   Gældende foranstaltninger

    (1)

    Efter en antidumpingundersøgelse (»den oprindelige undersøgelse«) i henhold til artikel 5 i grundforordningen indførte Rådet en endelig antidumpingtold på importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina (»Kina« eller »det pågældende land«) ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010 (2) (»de oprindelige foranstaltninger«).

    (2)

    Foranstaltningerne indførtes i form af en værditold på 64,3 %.

    (3)

    Efter to antiomgåelsesundersøgelser blev de oprindelige foranstaltninger i henholdsvis 2012 og 2013 udvidet til i første omgang at omfatte importen af visse former for tråd af molybdæn afsendt fra Malaysia (3) og derefter til også at omfatte importen af visse former for tråd af molybdæn fra Kina, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm (4). Efter en tredje antiomgåelsesundersøgelse blev foranstaltningerne den 30. oktober 2015 udvidet til også at omfatte importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 4,0 mm, dog ikke over 11,0 mm (5).

    2.   Indledning af en udløbsundersøgelse

    (4)

    Efter offentliggørelsen af en meddelelse om det forestående udløb (6) af de gældende antidumpingforanstaltninger modtog Kommissionen en anmodning om indledning af en udløbsundersøgelse af disse foranstaltninger i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 2.

    (5)

    Anmodningen blev indgivet af Plansee SE (»ansøgeren«), der er den største EU-producent af tråd af molybdæn, og som tegner sig for 90 % af den samlede EU-produktion.

    (6)

    Anmodningen blev begrundet med, at udløbet af foranstaltningerne sandsynligvis vil medføre fornyet dumping og fornyet skade for EU-erhvervsgrenen.

    (7)

    Den 12. juni 2015 indledte Kommissionen en udløbsundersøgelse i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 2, for at afgøre, om de gældende foranstaltningers udløb sandsynligvis ville medføre fortsat eller fornyet dumping med deraf følgende skade. Kommissionen offentliggjorde en meddelelse i Den Europæiske Unions Tidende  (7) (»indledningsmeddelelse«).

    3.   Interesserede parter

    (8)

    I indledningsmeddelelsen opfordrede Kommissionen interesserede parter til at kontakte Kommissionen med henblik på at deltage i undersøgelsen. Kommissionen underrettede derudover udtrykkeligt ansøgeren, andre kendte EU-producenter, eksporterende producenter, importører og brugere i Unionen, som den vidste, var berørt, og de kinesiske myndigheder om indledningen af udløbsundersøgelsen og opfordrede dem til at deltage.

    (9)

    Alle interesserede parter fik lejlighed til at fremsætte bemærkninger om indledningen af den fornyede undersøgelse og anmode om at blive hørt af Kommissionen og/eller høringskonsulenten i handelsprocedurer.

    3.1.   Stikprøveudtagning

    (10)

    I indledningsmeddelelsen anførte Kommissionen, at den eventuelt ville udtage en stikprøve af interesserede parter i henhold til grundforordningens artikel 17.

    a)   Stikprøveudtagning af importører

    (11)

    For at afgøre, om stikprøveudtagning var nødvendig, og i bekræftende fald udtage en stikprøve anmodede Kommissionen alle ikke forretningsmæssigt forbundne importører om at indberette de oplysninger, som der anmodes om i indledningsmeddelelsen.

    (12)

    Ingen importører gav sig til kende for at indgive de oplysninger, der blev anmodet om i indledningsmeddelelsen.

    b)   Stikprøveudtagning af eksporterende producenter i Kina

    (13)

    I betragtning af det tilsyneladende store antal eksporterende producenter i Kina anførtes det i indledningsmeddelelsen, at man påtænkte at anvende stikprøveudtagning.

    (14)

    For at afgøre, om det var nødvendigt med stikprøveudtagning, og i bekræftende fald at foretage denne, anmodede Kommissionen alle eksporterende producenter i Kina om at indgive de i indledningsmeddelelserne angivne oplysninger. Kommissionen anmodede endvidere Kinas faste repræsentation ved Den Europæiske Union om at identificere og/eller kontakte eventuelle andre eksporterende producenter, der kunne være interesseret i at deltage i undersøgelsen.

    (15)

    Kun én virksomhed i Kina indsendte et udfyldt stikprøveskema den 29. juni 2015. Af de oplysninger, virksomheden indgav, fremgik det dog, at der ikke fandt eksport til Unionen af den pågældende vare sted, som defineret i betragtning 23, men kun eksport af andre former for tråd af molybdæn med største tværmål over 4,0 mm. Den 25. august 2015 blev virksomheden så opfordret til at fremsætte bemærkninger eller oplysninger i forbindelse med udløbsundersøgelsen. Virksomheden svarede dog ikke på denne opfordring. På dette tidspunkt i undersøgelsen var den pågældende virksomhed desuden impliceret i den antiomgåelsesundersøgelse, der førte til vedtagelsen af forordning (EU) 2015/1952. Ud fra disse betragtninger mente Kommissionen ikke, at denne virksomhed skulle indgå i stikprøven.

    (16)

    Da der ikke var andre eksporterende producenter fra Kina, der gav sig til kende, var det ikke nødvendigt at udtage stikprøver.

    3.2.   Spørgeskemaer og kontrolbesøg

    (17)

    Kommissionen indhentede og efterprøvede alle de oplysninger, som den anså for nødvendige med henblik på at fastslå, om der var sandsynlighed for fortsat eller fornyet dumping med deraf følgende skade, og for at fastslå Unionens interesser.

    (18)

    Kommissionen sendte spørgeskemaer til de to kendte EU-producenter. Den ene EU-producent, (Plansee SE), der tegner sig for ca. 90 % af EU-erhvervsgrenens samlede salg, indsendte en spørgeskemabesvarelse. Den anden EU-producent udtrykte den 11. maj 2015 et ønske om at forblive neutral i undersøgelsen og besvarede ikke det spørgeskema, som den modtog den 12. juni 2015.

    (19)

    Der blev ikke sendt spørgeskemaer til kinesiske eksporterende producenter, da der (som forklaret i betragtning 13-16) ikke var nogen, der gav sig til kende.

    (20)

    Kommissionen sendte spørgeskemaer til de ni brugere, der gav sig til kende efter indledningen af undersøgelsen, og modtog fem besvarelser fra brugerne af den undersøgte vare.

    (21)

    Et kontrolbesøg i henhold til grundforordningens artikel 16 blev gennemført hos EU-producenten Plansee SE i Østrig.

    4.   Den nuværende undersøgelsesperiode og den betragtede periode

    (22)

    Undersøgelsen vedrørende sandsynligheden for fortsat eller fornyet dumping omfattede perioden fra den 1. april 2014 til den 31. marts 2015 (»den nuværende undersøgelsesperiode«). Undersøgelsen af de udviklinger, der er relevante for vurderingen af sandsynligheden for fortsat eller fornyet skade, omfattede perioden fra den 1. januar 2012 til udgangen af den nuværende undersøgelsesperiode (»den betragtede periode«).

    B.   DEN PÅGÆLDENDE VARE OG SAMME VARE

    1.   Den pågældende vare

    (23)

    Den pågældende vare er tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 99,95 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina, for øjeblikket henhørende under KN-kode ex 8102 96 00.

    2.   Samme vare

    (24)

    Undersøgelsen viste, at følgende varer har samme grundlæggende fysiske og kemiske egenskaber og samme grundlæggende anvendelsesformål:

    den pågældende vare

    den vare, der fremstilles og sælges i Unionen af EU-erhvervsgrenen.

    (25)

    Kommissionen besluttede derfor, at disse varer er samme vare, jf. grundforordningens artikel 1, stk. 4.

    C.   SANDSYNLIGHED FOR FORTSAT ELLER FORNYET DUMPING

    1.   Indledende bemærkninger

    (26)

    Det blev i overensstemmelse med grundforordningens artikel 11, stk. 2, undersøgt, om der fandt dumping sted, og om de gældende foranstaltningers udløb sandsynligvis ville føre til fortsat eller fornyet dumping.

    (27)

    Som nævnt i betragtning 16 var der ingen kinesiske eksporterende producenter, der samarbejdede i forbindelse med den aktuelle undersøgelse, og der måtte derfor gøres brug af de foreliggende faktiske oplysninger i overensstemmelse med grundforordningens artikel 18.

    (28)

    I den forbindelse blev de kinesiske myndigheder underrettet om, at som følge af manglende samarbejdsvilje fra kinesiske eksporterende producenter kunne Kommissionen anvende grundforordningens artikel 18 til konklusionerne vedrørende Kina. Kommissionen har ikke modtaget nogen bemærkninger i denne henseende.

    (29)

    På dette grundlag og i overensstemmelse med grundforordningens artikel 18, stk. 1, er konklusionerne vedrørende sandsynligheden for fortsat eller fornyet dumping nedenfor baseret på de foreliggende faktiske oplysninger. Med henblik herpå blev der anvendt oplysninger fra anmodningen om udløbsundersøgelsen, statistik fra Eurostat, data indsamlet af medlemsstaterne i henhold til grundforordningens artikel 14, stk. 6, (»database i henhold til artikel 14, stk. 6«), samt data, der er indsamlet under tidligere undersøgelser (se betragtning 3) vedrørende den pågældende vare. Databasen over kinesiske eksportstatistikker blev også analyseret. Analysen viste dog, at indkodningsstrukturen for den pågældende vare ikke var tilstrækkeligt præcis til at give brugbare oplysninger. Denne informationskilde kunne derfor ikke anvendes.

    2.   Dumping i den nuværende undersøgelsesperiode

    2.1.   Referenceland

    (30)

    Ifølge grundforordningens artikel 2, stk. 7, litra a), fastsættes den normale værdi på grundlag af prisen eller som en beregnet værdi i et tredjeland med markedsøkonomi. Derfor skulle der vælges et tredjeland med markedsøkonomi (»referencelandet«).

    (31)

    USA blev valgt som referenceland i den oprindelige undersøgelse. I indledningsmeddelelsen om den nuværende undersøgelse foreslog Kommissionen at anvende Indien som referenceland, eftersom producenten i USA ophørte med at fremstille tråd af molybdæn siden undersøgelsesperioden for den oprindelige undersøgelse. Kommissionen opfordrede parterne til at fremsætte bemærkninger om, hvorvidt dette valg var hensigtsmæssigt, men ingen af parterne fremsatte bemærkninger.

    (32)

    Kommissionen indhentede oplysninger om producenter af tråd af molybdæn i andre potentielle referencelande og kontaktede alle kendte producenter af tråd af molybdæn i Indien, Japan, Mexico, Ukraine og USA og opfordrede dem til at indsende de nødvendige oplysninger.

    (33)

    Ingen af de kontaktede virksomheder i disse lande indvilligede i at samarbejde i forbindelse med undersøgelsen. Der var desuden heller ikke tegn på, at der var andre lande, hvori der fandt produktion af tråd af molybdæn sted. Kommissionen måtte derfor anvende EU-markedet, som den eneste mulighed for at fastsætte den normale værdi i overensstemmelse med grundforordningens artikel 2, stk. 7, litra a).

    2.2.   Normal værdi

    (34)

    De oplysninger om produktionen og salget af samme vare på EU-markedet, som blev modtaget fra begge EU-producenter, blev anvendt som grundlag for fastsættelsen af den normale værdi for de eksporterende producenter i Kina.

    (35)

    I overensstemmelse med grundforordningens artikel 2, stk. 2, undersøgte Kommissionen først, om EU-erhvervsgrenens samlede hjemmemarkedssalg af den samme vare var repræsentativt i den nuværende undersøgelsesperiode. Dette salg blev anset for repræsentativt, hvis det samlede salg til uafhængige kunder udgjorde mindst 5 % af den samlede kinesiske eksportsalgsmængde af den pågældende vare til Unionen i den nuværende undersøgelsesperiode. På dette grundlag kunne det konkluderes, at EU-erhvervsgrenens samlede hjemmemarkedssalg af samme vare var repræsentativt.

    (36)

    Undersøgelsen viste, at EU-erhvervsgrenens vejede gennemsnitlige salgspris var rentabel i den nuværende undersøgelsesperiode, og derfor kunne anses for at have fundet sted i normal handel i henhold til grundforordningens artikel 2, stk. 4.

    (37)

    EU-erhvervsgrenens hjemmemarkedssalg i den nuværende undersøgelsesperiode var rentabel og havde fundet sted i repræsentative mængder. Den normale værdi blev derfor baseret på EU-erhvervsgrenens salgspriser for samme vare til uafhængige kunder i Unionen.

    2.3.   Eksportpris

    (38)

    Som nævnt i betragtning 27 blev eksportprisen som følge af den manglende samarbejdsvilje hos de kinesiske eksporterende producenter fastsat på grundlag af de foreliggende faktiske oplysninger, jf. grundforordningens artikel 18, dvs. ud fra »database i henhold til artikel 14, stk. 6« krydstjekket med oplysningerne i anmodningen og med statistik fra Eurostat.

    2.4.   Sammenligning

    (39)

    Kommissionen sammenlignede den normale værdi og eksportprisen på ab fabrik-basis. Da de kinesiske eksporterende producenter ikke samarbejdede, kunne de varetyper, som eksporteres fra Kina, ikke bestemmes. Derfor var det ikke muligt at foretage en sammenligning pr. varetype. I tilfælde, hvor det er begrundet i behovet for at sikre en rimelig sammenligning, blev den normale værdi og eksportprisen justeret for forskelle, der påvirkede priserne og prisernes sammenlignelighed, jf. grundforordningens artikel 2, stk. 10. Der blev foretaget justeringer for transportomkostninger (indenlandsk fragt og søfragt), forsikringsomkostninger og toldbehandlingsgebyrer baseret på oplysninger, der blev indhentet i den oprindelige undersøgelse.

    2.5.   Dumpingmargen

    (40)

    Kommissionen sammenlignede den vejede gennemsnitlige normale værdi med den vejede gennemsnitlige eksportpris som fastlagt ovenfor i overensstemmelse med grundforordningens artikel 2, stk. 11 og 12.

    (41)

    På dette grundlag udgør den vejede gennemsnitlige dumpingmargen, udtrykt i procent af varens cif-pris (omkostninger, forsikring, fragt), Unionens grænse, ufortoldet, 49,6 %.

    3.   Udvikling i importen ved foranstaltningernes bortfald

    (42)

    Ud over konstateringen af dumping i den nuværende undersøgelsesperiode undersøgte Kommissionen, om der var sandsynlighed for fortsat dumping, hvis foranstaltningerne blev ophævet. Følgende elementer blev undersøgt: produktionskapaciteten og den uudnyttede kapacitet i Kina, den kinesiske eksportadfærd i andre tredjelande og EU-markedets tiltrækningskraft.

    3.1.   Produktionskapaciteten og den uudnyttede kapacitet i Kina

    (43)

    I mangel af offentligt tilgængelige oplysninger og på grund af det manglende samarbejde fra de kinesiske eksporterende producenters side, blev produktionskapaciteten og den uudnyttede kapacitet i Kina fastlagt på grundlag af de beregninger, som ansøgeren fremlagde i sin anmodning, som bygger på ansøgerens kendskab til markedet. Disse skøn kunne krydstjekkes med data, der var indsamlet under den oprindelige undersøgelse og den omgåelsesundersøgelse, som blev afsluttet i oktober 2015 og som er nævnt i betragtning 3, og skønnene kunne anses for at være rimelige.

    (44)

    På dette grundlag blev produktionskapaciteten i den nuværende undersøgelsesperiode fastsat til ca. 3 400 ton, den faktiske produktion til ca. 750 ton, og den overskydende kapacitet var derfor ca. 2 650 ton. Den anslåede uudnyttede kapacitet udgjorde flere gange EU-forbruget i den nuværende undersøgelsesperiode. På grund af EU-markedets tiltrækningskraft, som er beskrevet i betragtning 48 og 50, er det sandsynligt, at en stor del af denne uudnyttede kapacitet vil blive anvendt til at producere varer til eksport til Unionen.

    (45)

    Ud fra den store, anslåede uudnyttede kapacitet i Kina, er der grund til at anse, at kinesiske producenter har et betydeligt potentiale til at øge deres eksport. Forbruget af tråd af molybdæn er i vid udstrækning afhængigt af produktionen af manuelle gearkasser til biler og industrien for fremstilling af lastvogne. Selv om det er rigtigt, at forbruget af tråd af molybdæn på det kinesiske hjemmemarked kan stige ved udsigten til en voksende automobilsektor i Kina, overstiger den uudnyttede kapacitet langt EU-forbruget. Selv ud fra antagelsen om et stigende forbrug på hjemmemarkedet i Kina, er det sandsynligt, at den uudnyttede kapacitet vil forblive betydelig og udgøre et stort potentiale for eksport. Desuden er forretningspotentialet forbundet med en stigning i efterspørgslen på andre vigtige bilproduktionsmarkeder, såsom i USA, Japan, Korea og Sydamerika, meget lille, eftersom der på disse markeder hovedsageligt fokuseres på automatiske gearkasser, der ikke anvender tråd af molybdæn.

    (46)

    I betragtning af den store overskydende kapacitet i Kina og den begrænsede efterspørgsel efter den pågældende vare på andre store markeder i tredjelande samt det faktum, at en stor del af denne uudnyttede kapacitet formentlig ikke vil blive absorberet af forbruget på det kinesiske hjemmemarked, vil kinesiske eksportører have et stærkt incitament til at omdirigere deres eksport til EU-markedet, hvis foranstaltningerne får lov at udløbe.

    3.2.   Kinesisk eksportadfærd i andre tredjelande

    (47)

    Der er ingen oplysninger om de gennemsnitlige kinesiske eksportpriser til tredjelandsmarkeder tilgængelige. Ansøgerne havde fremlagt to noteringer for kinesiske eksportpriser til tredjelandsmarkeder for en samlet mængde af 20 ton, som svarede til ca. 6 % af EU-forbruget. Disse noteringer viste et prisniveau, der var lavere end det nuværende prisniveau i Unionen. Endvidere indberettede den kinesiske virksomhed, der omtales i betragtning 15, i stikprøveskemaet, at virksomheden havde solgt ubetydelige mængder af tråd af molybdæn med største tværmål over 4,0 mm til Sydkorea, til en pris, der var lavere end det nuværende prisniveau i Unionen.

    3.3.   EU-markedets tiltrækningskraft

    (48)

    Undersøgelsen viste, at i betragtning af de tidligere påviste omgåelsespraksisser som nævnt i betragtning 3, har de kinesiske eksporterende producenter haft held til at øge deres allerede betydelige markedsandel og importmængder på EU-markedet i den betragtede periode med henholdsvis 7 % og 9 % som anført i tabel 2 nedenfor. Den kinesiske markedsandel var på mellem 15 % og 35 % i hele den betragtede periode.

    (49)

    Tidligere omgåelsespraksisser og stigningen i niveauet for markedsandelen i den betragtede periode er en stærk indikation af, at EU-markedet fortsat er attraktivt for kinesiske eksportører.

    (50)

    De oplysninger, som ansøgeren har fremlagt, viser at de kinesiske eksportpriser til EU-markedet er højere end de kinesiske eksportpriser til andre tredjelandsmarkeder. Dette peger i retning af, at EU-markedet er attraktivt hvad angår prisniveauet, fordi eksporten til Unionen ville resultere i et større overskud. Som forklaret i betragtning 45 er eksporten af tråd af molybdæn — på grund af de tekniske forskelle i automobilsektoren på andre store bilproduktionsmarkeder — begrænset til markeder, hvor bilindustrien anvender manuelle gearkasser, hvoraf EU er et af de største. EU-markedet er faktisk fortsat det største marked for tråd af molybdæn som følge af dets veludviklede bil- og lastbilindustri, som stadig anvender manuelle gearkasser.

    3.4.   Konklusion vedrørende sandsynligheden for fortsat dumping

    (51)

    Det konkluderes, at den store, anslåede uudnyttede kapacitet i Kina, de kinesiske eksporterende producenters deraf følgende mulighed for at øge produktionsmængden og omdirigere salg til Unionen samt EU-markedets tiltrækningskraft tyder på, at en ophævelse af foranstaltningerne sandsynligvis vil føre til en betydelig stigning i eksporten til Unionen. I betragtning af den dumpingmargen, der blev konstateret i den nuværende undersøgelsesperiode, er det også sandsynligt, at fremtidig eksport vil blive foretaget til dumpingpriser. Det konkluderes derfor, at der er stor sandsynlighed for fortsat dumping, hvis de gældende antidumpingforanstaltninger får lov til at udløbe.

    D.   SANDSYNLIGHEDEN FOR FORTSAT ELLER FORNYET SKADE

    1.   Definition af EU-erhvervsgrenen og EU-produktionen

    (52)

    EU-erhvervsgrenen blev ikke udsat for nogen gennemgribende strukturelle ændringer efter den oprindelige undersøgelse. Den samme vare blev i den nuværende undersøgelsesperiode fremstillet af to kendte producenter i Unionen. De udgør EU-erhvervsgrenen som omhandlet i grundforordningens artikel 4, stk. 1.

    2.   EU-forbruget

    (53)

    Kommissionen fastsatte EU-forbruget ved at lægge de to EU-producenters salgsmængde på EU-markedet sammen med den samlede importmængde. Importmængden fra Kina blev beregnet ved at lægge den importmængde, der var baseret på oplysninger fra databasen i henhold til artikel 14, stk. 6, sammen med den mængde af den omgåede tråd af molybdæn, der blev identificeret i den seneste omgåelsesundersøgelse, idet forordning (EU) 2015/1952 samler oplysningerne fra de to tidligere omgåelsesundersøgelser, der nævnes i betragtning 3, og derfor er baseret på det mest fuldstændige datasæt. Der var ingen import fra andre tredjelande i den betragtede periode.

    (54)

    Da EU-erhvervsgrenen kun består af to producenter, måtte tallene af fortrolighedshensyn indekseres eller præsenteres inden for et interval.

    (55)

    På dette grundlag udviklede EU-forbruget sig således:

    Tabel 1

    Indekseret EU-forbrug

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Indeks (2012 = 100)

    100

    104

    103

    102

    Kilde:

    Data fra EU-erhvervsgrenen, database i henhold til artikel 14, stk. 6, seneste antiomgåelsesundersøgelse og Eurostat

    (56)

    I løbet af den betragtede periode forblev EU-forbruget stabilt og steg kun med 2 %. Helt konkret steg forbruget først med 4 % frem til 2013 og faldt derefter en smule med 2 % mellem 2013 og den nuværende undersøgelsesperiode.

    (57)

    Det relativt stabile EU-forbrug af tråd af molybdæn kan primært forklares ud fra udviklingen inden for bilindustrien i den betragtede periode, som også forblev stabil i samme periode.

    3.   Import fra det pågældende land

    3.1.   Mængde og markedsandel for importen fra det pågældende land

    Tabel 2

    Indekseret importmængde og markedsandel

    Land

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Kina

    Importmængde — Indeks (2012 = 100)

    100

    75

    99

    109

    Markedsandel

    Indeks (2012 = 100)

    100

    72

    97

    107

    Kilde:

    Data fra EU-erhvervsgrenen, database i henhold til artikel 14, stk. 6, seneste antiomgåelsesundersøgelse og Eurostat

    (58)

    Som beskrevet i betragtning 53 blev importmængderne fra Kina beregnet ved at lægge de importmængder, der var baseret på oplysninger fra databasen i henhold til artikel 14, stk. 6, sammen med de importmængder af den omgåede tråd af molybdæn, der blev identificeret i den seneste omgåelsesundersøgelse. Da sidstnævnte skulle behandles fortroligt (8) er tallene i tabel 2 indekseret.

    (59)

    Det følger heraf, at importmængden steg med 9 % i den betragtede periode. Importmængden faldt betydeligt i 2013 (med 25 %) og steg efterfølgende støt (med 46 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013).

    (60)

    Importmængden af den pågældende vare til Unionen steg i et større omfang end EU-forbruget gjorde. Dette medførte en stigning i den kinesiske imports markedsandel på 7 % i løbet af den betragtede periode. Markedsandelene viste samme tendens som importmængderne. Nærmere bestemt faldt markedsandelen med 28 % i 2013 og steg med 46 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013, i takt med faldet i importmængderne i 2013 og stigningen i importmængderne i 2014 og i den nuværende undersøgelsesperiode.

    (61)

    Faldet i både importmængder og markedsandele i 2013 var en konsekvens af indledningen af en antiomgåelsesundersøgelse, der førte til en udvidelse af den endelige antidumpingtold på importen af tråd af molybdæn til importen af en let ændret vare fra Kina (jf. betragtning 3 — fodnote 3).

    (62)

    Den kinesiske imports markedsandel i starten af den betragtede periode lå på et betydeligt niveau mellem 15 % til 35 %. Som nævnt i betragtning 48 er det lykkedes de kinesiske eksporterende producenter at øge deres betydelige markedsandel med 7 % i den betragtede periode til trods for de gældende toldsatser, hvilket primært kunne lade sig gøre på grund af deres omgåelsespraksis.

    3.2.   Importpriser fra det pågældende land

    (63)

    På grund af den manglende samarbejdsvilje fra de kinesiske eksporterende producenters side, som nævnt i betragtning 38, blev importpriserne fastsat ud fra databasen i henhold til artikel 14, stk. 6, og krydstjekket med oplysningerne i anmodningen og fra Eurostats statistikker. Tabellen viser gennemsnitsprisen for import fra Kina:

    Tabel 3

    Indekserede importpriser  (*)

    Land

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Kina

    Indeks (2012 = 100)

    100

    97

    89

    87

    Kilde: Databasen i henhold til artikel 14, stk. 6.

    (64)

    Mellem 2012 og den nuværende undersøgelsesperiode faldt den gennemsnitlige importpris for den pågældende vare med oprindelse i Kina konstant og samlet set med 13 %.

    3.3.   Prisunderbud

    (65)

    Kommissionen fastsatte prisunderbuddet i den nuværende undersøgelsesperiode ved at sammenligne de gennemsnitlige salgspriser, som Plansee SE forlangte på EU-markedet, justeret til et niveau ab fabrik, og de gennemsnitlige importpriser fra det pågældende land ved salg til den første uafhængige kunde på EU-markedet, som fastsat på cif-basis (dvs. omkostninger, forsikring og fragt) på grundlag af databasen i henhold til artikel 14, stk. 6, som forklaret i betragtning 38, inklusive antidumpingtold.

    (66)

    Da de kinesiske eksporterende producenter, som nævnt i betragtning 39, ikke samarbejdede, kunne de varetyper, som blev eksporteret fra Kina til Unionen, ikke bestemmes. Det var derfor ikke muligt at foretage en sammenligning pr. varetype. Prissammenligningen blev foretaget ud fra gennemsnitspriser, efter passende justeringer og efter fradrag af rabatter og afslag. Resultatet af sammenligningen blev udtrykt i procent af EU-erhvervsgrenens hypotetiske omsætning i den nuværende undersøgelsesperiode.

    (67)

    Sammenligningen viste, at der ikke fandt prisunderbud sted i den nuværende undersøgelsesperiode. Men ved at trække den gældende antidumpingtold på 64,3 % fra, ville underbudsmargenen være på 25,9 %.

    3.4.   Import fra tredjelande

    (68)

    Som nævnt i betragtning 53 var der ingen import fra andre lande end Kina i den betragtede periode.

    4.   EU-erhvervsgrenens økonomiske situation

    4.1.   Generelle bemærkninger

    (69)

    I overensstemmelse med grundforordningens artikel 3, stk. 5, omfattede undersøgelsen af virkningerne af dumpingimporten på EU-erhvervsgrenen en vurdering af alle økonomiske indikatorer, der havde en indflydelse på EU-erhvervsgrenens situation i den betragtede periode.

    (70)

    De data, Kommissionen rådede over til beregningen af skade, varierede for de makroøkonomiske og de mikroøkonomiske skadesindikatorer. For de makroøkonomiske indikatorer kunne Kommissionen anvende spørgeskemabesvarelsen fra Plansee SE, og hvad angår den anden kendte EU-producent anvendte Kommissionen de oplysninger vedrørende denne producent, som Plansee SE havde fremlagt i sin anmodning. For de mikroøkonomiske indikatorer indeholdt anmodningen imidlertid ingen oplysninger om den anden producents situation, og da denne producent ikke besvarede spørgeskemaet, måtte Kommissionen gøre brug af de oplysninger, der var indeholdt Plansee SE's besvarelse af spørgeskemaet. I betragtning af at Plansee SE udgjorde ca. 90 % af det samlede EU-salg, fandt Kommissionen, at dens verificerede data om de mikroøkonomiske indikatorer afspejlede et retvisende billede af situationen for hele EU-erhvervsgrenen.

    (71)

    De makroøkonomiske indikatorer er: produktion, produktionskapacitet, kapacitetsudnyttelse, salgsmængde, markedsandel, vækst, beskæftigelse, produktivitet, dumpingmargenens størrelse og genrejsning efter tidligere dumping.

    (72)

    De mikroøkonomiske indikatorer er: gennemsnitlige enhedspriser, enhedsomkostninger, arbejdskraftomkostninger, lagerbeholdninger, rentabilitet, likviditet, investeringer, investeringsafkast og evne til at rejse kapital.

    (73)

    Begge datasæt blev anset for at være repræsentative for EU-erhvervsgrenens økonomiske situation.

    4.2.   Makroøkonomiske indikatorer

    a)   Produktion, produktionskapacitet og kapacitetsudnyttelse

    (74)

    Den samlede EU-produktion, produktionskapaciteten og kapacitetsudnyttelsen udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 4

    Produktion, produktionskapacitet og EU-producenters kapacitetsudnyttelse

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Produktionsmængde

    Indeks (2012 = 100)

    100

    113

    102

    98

    Produktionskapacitet

    Indeks (2012 = 100)

    100

    99

    98

    98

    Kapacitetsudnyttelse

    Indeks (2012 = 100)

    100

    114

    105

    100

    Kilde: Oplysninger fra EU-erhvervsgrenen

    (75)

    Produktionsmængden faldt med 2 % i den betragtede periode. Helt specifikt steg den først med 13 % frem til 2013 og faldt derefter kontinuerligt med over 13 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013.

    (76)

    Produktionskapaciteten faldt støt og samlet set med 2 % i den betragtede periode.

    (77)

    Som følge af stigningen i produktionsmængden og den lille nedgang i produktionskapaciteten i 2013, steg kapacitetsudnyttelsen med 14 % i 2013 sammenlignet med 2012. Efter 2013 faldt kapacitetsudnyttelsen til niveauet for 2012. Derfor forblev kapacitetsudnyttelsen generelt stabil i den betragtede periode.

    b)   Salgsmængde og markedsandel

    (78)

    EU-erhvervsgrenens salgsmængde og markedsandel udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 5

    EU-producenters salgsmængde og markedsandel

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Salgsmængde i Unionen

    Indeks (2012 = 100)

    100

    113

    104

    100

    Markedsandel

    Indeks (2012 = 100)

    100

    109

    101

    98

    Kilde: Oplysninger fra EU-erhvervsgrenen

    (79)

    EU-erhvervsgrenens samlede salg på EU-markedet forblev stabilt i den betragtede periode. EU-erhvervsgrenens salg steg med 13 % indtil 2013, hvorefter det faldt konstant med 12 % indtil det i undersøgelsesperioden nåede niveauet for 2012. Stigningen EU-erhvervsgrenens salg i 2013 var primært en konsekvens af indledningen af en antiomgåelsesundersøgelse, der førte til en udvidelse af den endelige antidumpingtold på importen af tråd af molybdæn til importen af en let ændret vare fra Kina (jf. betragtning 3 — fodnote 3). Som følge heraf steg EU-erhvervsgrenens markedsandel med 9 % i 2013. Den faldt derefter støt med 10 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013. I alt faldt EU-erhvervsgrenens markedsandel med 2 %.

    c)   Vækst

    (80)

    Mens EU-forbruget steg med 2 % i den betragtede periode, forblev EU-erhvervsgrenens salgsmængde stabil, hvilket var ensbetydende med et tab af markedsandel på 2 %.

    d)   Beskæftigelse og produktivitet

    (81)

    Beskæftigelsen og produktiviteten udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 6

    EU-producenters beskæftigelse og produktivitet

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Antal ansatte

    Indeks (2012 = 100)

    100

    95

    89

    88

    Produktivitet (ton/ansat)

    Indeks (2012 = 100)

    100

    119

    115

    111

    Kilde: Oplysninger fra EU-erhvervsgrenen

    (82)

    EU-erhvervsgrenens beskæftigelse faldt med 12 % i den betragtede periode og produktiviteten steg med 11 % i den samme periode.

    e)   Dumpingmargenens størrelse og genrejsning efter tidligere dumping

    (83)

    Undersøgelsen fastslog, at importen af tråd af molybdæn fra Kina fortsat blev indført på EU-markedet til dumpingpriser. Den dumpingmargen, der blev fastsat for Kina i den nuværende undersøgelsesperiode, var langt over bagatelgrænsen, se betragtning 41. Dette faldt sammen med en stigning i importmængderne fra Kina og et fald i importpriserne, der resulterede i en lille stigning i markedsandelen for importen fra Kina sammenlignet med 2012. Selv om EU-erhvervsgrenen var i stand til at drage fordel af de gældende antidumpingforanstaltninger og således i vidt omfang kunne opretholde deres markedsandel, var der ikke desto mindre tale om en faldende tendens.

    4.3.   Mikroøkonomiske indikatorer

    a)   Priser og faktorer, som påvirker priserne

    (84)

    EU-erhvervsgrenens (Plansee SE's) gennemsnitlige priser ved salg til ikke forretningsmæssigt forbundne kunder i Unionen udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 7

    Gennemsnitlige salgspriser i Unionen og enhedsomkostninger

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Gennemsnitlig enhedssalgspris i Unionen

    Indeks (2012 = 100)

    100

    95

    94

    94

    Enhedsproduktionsomkostninger

    Indeks (2012 = 100)

    100

    84

    83

    84

    Kilde: Plansee SE-data

    (85)

    EU-erhvervsgrenens gennemsnitlige enhedssalgspris til ikke forretningsmæssigt forbundne kunder i Unionen faldt med 6 % i den betragtede periode. Prisfaldet var et resultat af faldet i råvarepriserne og EU-producentens bestræbelser på at reducere omkostningerne.

    (86)

    EU-erhvervsgrenens gennemsnitlige produktionsomkostninger faldt endda endnu mere, med 16 %, i løbet af den betragtede periode. Nedskæringerne i produktionsomkostningerne skyldes hovedsageligt faldet i råvarepriserne, samt ovennævnte bestræbelser på at nedbringe omkostningerne som beskyttelse mod udsving i priserne på råmaterialer.

    b)   Arbejdskraftomkostninger

    (87)

    De gennemsnitlige arbejdskraftomkostninger udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 8

    Gennemsnitlige arbejdskraftomkostninger pr. ansat

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Gennemsnitlige arbejdskraftomkostninger pr. ansat (EUR)

    Indeks (2012 = 100)

    100

    106

    103

    103

    Kilde: Plansee SE-data

    (88)

    De gennemsnitlige arbejdskraftomkostninger pr. ansat var forholdsvis stabile i den betragtede periode med en marginal stigning på 3 % i den betragtede periode. De gennemsnitlige arbejdskraftomkostninger steg specifikt med 6 % i 2013 og faldt derefter med 2 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013.

    c)   Lagerbeholdninger

    (89)

    Lagerbeholdninger udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 9

    Lagerbeholdninger

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Slutlagre

    Indeks (2012 = 100)

    100

    140

    115

    46

    Slutlagre i procent af produktionen

    Indeks (2012 = 100)

    100

    124

    112

    47

    Kilde: Plansee SE-data

    (90)

    Lagrene udgjorde kun en meget lille procentdel af den samlede produktion i den betragtede periode. Denne faktor blev derfor ikke anset for at være relevant for vurderingen af EU-erhvervsgrenens økonomiske situation.

    d)   Rentabilitet, likviditet, investeringer, investeringsafkast og evne til at rejse kapital

    (91)

    Rentabilitet, likviditet, investeringer og investeringsafkast udviklede sig i den betragtede periode som følger:

    Tabel 10

    Rentabilitet, likviditet, investeringer og investeringsafkast

     

    2012

    2013

    2014

    Nuværende undersøgelsesperiode

    Rentabilitet ved salg i Unionen til ikke forretningsmæssigt forbundne kunder (% af omsætningen)

    Indeks (2012 = 100)

    100

    512

    509

    463

    Likviditet (EUR)

    Indeks (2012 = 100)

    100

    393

    333

    301

    Investeringer (EUR)

    Indeks (2012 = 100)

    100

    3 360

    0

    0

    Investeringsafkast

    Indeks (2012 = 100)

    100

    403

    375

    338

    Kilde: Plansee SE-data

    (92)

    Kommissionen beregnede EU-erhvervsgrenens rentabilitet som nettooverskuddet før skat ved salg af samme vare til ikke forretningsmæssigt forbundne kunder i Unionen udtrykt i procent af omsætningen i forbindelse med dette salg. EU-erhvervsgrenens rentabilitet steg betragteligt i den betragtede periode. Den var på sit højeste i 2013 og faldt derefter i den nuværende undersøgelsesperiode. Som forklaret i betragtning 85-86 skyldtes denne stigning i EU-erhvervsgrenens rentabilitet hovedsagelig faldet i råvarepriserne og kunne desuden tilskrives de effektive forretningsbeslutninger, der blev truffet for at nedbringe omkostningerne.

    (93)

    Nettolikviditeten er EU-producentens evne til at selvfinansiere sine aktiviteter. Nettolikviditeten tredoblede sig ca. i løbet af den betragtede periode. Den betydelige stigning i likviditeten skyldtes hovedsagelig den betydelige stigning i rentabiliteten, som anført i betragtning 92.

    (94)

    Investeringerne steg betydeligt i 2013, men faldt så til nul i de følgende år. EU-producenten foretog faktisk væsentlige investeringer i 2013 for at erstatte maskiner og udstyr, og der blev ikke foretaget andre investeringer i de efterfølgende år.

    (95)

    Investeringsafkastet er fortjenesten i procent af den bogførte nettoværdi af investeringerne. Investeringsafkastet fra produktion og salg af samme vare steg i løbet af den betragtede periode. Helt specifikt steg det i 2013 og faldt derefter lidt med 16 % i den nuværende undersøgelsesperiode sammenlignet med 2013.

    4.4.   Konklusion vedrørende EU-erhvervsgrenens situation

    (96)

    Indikatorer, som f.eks. rentabilitet, likviditet og investeringsafkast forbedredes i løbet af den betragtede periode. Denne udvikling skyldtes hovedsagelig faldet i råvarepriserne og kunne desuden tilskrives de effektive forretningsbeslutninger, der blev truffet for at nedbringe omkostningerne.

    (97)

    På den anden side forblev nogle af de vigtigste skadesindikatorer såsom produktion, produktionskapacitet, kapacitetsudnyttelse og salgsmængde forholdsvis stabile eller udviste en negativ udvikling i den betragtede periode. Helt specifikt faldt produktionsmængden, produktionskapaciteten og markedsandelen en smule med 2 %. Kapacitetsudnyttelsen steg marginalt med 1 % i den betragtede periode. Salgsmængden til ikke forretningsmæssigt forbundne kunder i Unionen forblev stabil. Beskæftigelsen faldt med 12 %.

    (98)

    På baggrund af ovenstående konkluderes det, at EU-erhvervsgrenen ikke led væsentlig skade jf. grundforordningens artikel 3, stk. 5.

    5.   Sandsynligheden for fornyet skade

    (99)

    Som anført i betragtning 41 og 83 skete importen fra Kina til dumpingpriser i den nuværende undersøgelsesperiode, og som konkluderet i betragtning 51 er der en stærk sandsynlighed for fortsat dumping, hvis foranstaltningerne får lov at udløbe.

    (100)

    Der blev ikke konstateret underbud i den nuværende undersøgelsesperiode, men når den gældende antidumpingtold trækkes fra, vil prisunderbuddet være på ca. 26 %, som forklaret i betragtning 67. På dette grundlag kan det forventes, at importen fra Kina sandsynligvis vil finde sted til priser, der i væsentligt omfang underbyder EU-erhvervsgrenens priser, hvis foranstaltningerne ophæves. I betragtning af EU-markedets tiltrækningskraft som beskrevet i betragtning 48 og 50 vil der sandsynligvis forekomme en stigning i dumpingimporten. Det kan forventes, at hvis denne stigende import finder sted til priser, der i væsentligt omfang underbyder EU-erhvervsgrenens salgspriser, vil det sandsynligvis medføre et nedadgående prispres på EU-markedet. Tråd fra molybdæn er et forholdsvis ensartet produkt hvad angår kvalitet. Derfor er prisniveauet en vigtig faktor i valget mellem enten at købe fra EU-producenter og fra de kinesiske eksporterende producenter. Desuden indikerer det pludselige fald i importen fra Kina som følge af indledningen af den anden antiomgåelsesundersøgelse i 2013, som forklaret i betragtning 79, at kunderne let kan skifte til den leverandør, der har de mest konkurrencedygtige priser (dvs. fra de kinesiske eksporterende producenter til EU-producenter). EU-erhvervsgrenen vil sandsynligvis blive tvunget til enten at sænke sine salgspriser på bekostning af fortjenesten eller holde salgspriserne på samme niveau, hvilket sandsynligvis vil føre til mistede salg og markedsandele til de kinesiske eksportører. Dette vil i sidste ende føre til tab, og EU-markedet vil blive domineret af import fra Kina.

    (101)

    Som nævnt i betragtning 44 blev Kinas uudnyttede kapacitet anslået til 2 650 ton i den nuværende undersøgelsesperiode, hvilket flere gange udgjorde EU-forbruget i den samme periode. Selv hvis en del af denne uudnyttede kapacitet ville blive anvendt til et potentielt større indenlandsk forbrug i Kina, forventes det, at der stadig vil være en stor uudnyttet kapacitet, som kan anvendes til eksport til Unionen.

    (102)

    Under de ovennævnte omstændigheder og i betragtning af EU-markedets tiltrækningskraft som beskrevet i betragtning 48 og 50, er det meget sandsynligt, at de kinesiske eksporterende producenter vil øge deres import af den pågældende vare til EU-markedet, hvis foranstaltningerne får lov til at udløbe.

    (103)

    I dette scenario vil EU-erhvervsgrenen sandsynligvis miste betydelige salgsmængder og markedsandele. Det ville også føre til en lavere kapacitetsudnyttelse og et lavere rentabilitetsniveau, hvilket i sidste ende vil føre til tab. Som følge heraf er det sandsynligt, at EU-markedet vil blive domineret af import fra Kina.

    (104)

    På grundlag af ovenstående konkluderede Kommissionen, at der er stor sandsynlighed for fornyet skade, hvis foranstaltningerne ophæves.

    E.   UNIONENS INTERESSER

    (105)

    I henhold til grundforordningens artikel 21 undersøgte Kommissionen, om en opretholdelse af de gældende antidumpingforanstaltninger mod Kina ville være i strid med Unionens interesser som helhed. Unionens interesser blev fastlagt på grundlag af en vurdering af alle de forskellige involverede parters interesser, dvs. EU-erhvervsgrenens, importørernes og brugernes interesser.

    (106)

    Alle interesserede parter fik, jf. grundforordningens artikel 21, stk. 2, mulighed for at fremsætte bemærkninger.

    (107)

    På dette grundlag undersøgte Kommissionen, om der til trods for konklusionerne om sandsynligheden for fortsat dumping og fornyet trussel om skade var tvingende årsager til at konkludere, at det ikke var i Unionens interesse at opretholde de gældende foranstaltninger.

    1.   EU-erhvervsgrenens interesser

    (108)

    Det konkluderes derfor i undersøgelsen, at EU-erhvervsgrenen ikke har lidt væsentlig skade i den nuværende undersøgelsesperiode.

    (109)

    EU-erhvervsgrenen viste sig i strukturel henseende at være en levedygtig erhvervsgren. Den har gennemgået omfattende bestræbelser for at rationalisere sin produktionsproces og styrke sin konkurrenceevne, hvilket førte til en øget produktivitet (med 11 %) og en lavere produktionskapacitet (med 2 %) og en reduktion af produktionsomkostningerne (med 16 %).

    (110)

    Hvis foranstaltningerne bortfalder, vil den forventede tilstrømning af store mængder dumpingimport fra Kina forringe EU-erhvervsgrenens situation. Det kunne med stor sandsynlighed medføre yderligere tab af markedsandel, og salgspriserne ville falde på grund af pristrykket fra importen fra Kina, samtidig med at faldet i kapacitetsudnyttelsen ville føre til en stigning i de gennemsnitlige omkostninger. Dette ville højst sandsynligt føre til en alvorlig forværring af EU-erhvervsgrenens finansielle situation.

    (111)

    På grundlaf heraf konkluderede Kommissionen, at det ville være i EU-erhvervsgrenens interesse at opretholde antidumpingforanstaltningerne.

    2.   Importørernes og forhandlernes interesser

    (112)

    Som anført i betragtning 12 var der ingen importører, der samarbejdede eller gav sig til kende i forbindelse med den nuværende undersøgelse. Ikke desto mindre viste de beviser, der blev indsamlet fra en importør i den oprindelige undersøgelse, at den generelle indvirkning på virksomhedens samlede aktivitet ville være begrænset. Derfor var der ingen tegn på, at opretholdelsen af foranstaltningerne ville have en negativ indvirkning på importørerne, der var større end de positive virkninger af foranstaltningerne.

    3.   Brugernes interesser

    (113)

    Ud af de ni brugere, der gav sig til kende efter indledningen, besvarede fem af dem spørgeskemaet. Det blev konstateret at en af de fem virksomheder deltog i omgåelsespraksis som fastslået i den seneste omgåelsesundersøgelse, der blev afsluttet i 2015 og nævnt i betragtning 3. Fra spørgeskemabesvarelsen stod det klart, at virksomheden ikke anvender den pågældende vare, men at den importerede en let ændret tråd af molybdæn fra Kina, der ikke falder ind under produktbeskrivelsen i indledningsmeddelelsen fra den nuværende undersøgelse, og det blev først vurderet til at være omgåelse af de gældende antidumpingforanstaltninger, efter at den nuværende undersøgelse var blevet indledt. Virksomhedens svar blev derfor ikke taget i betragtning i den nuværende udløbsundersøgelse.

    (114)

    Ingen af de fire andre samarbejdsvillige brugere importerede den pågældende vare fra Kina, men købte den samme vare fra EU-erhvervsgrenen. To af disse virksomheder er belægningsvirksomheder. Den tredje virksomhed var en bilproducent, der producerede gearkasser til de personbiler, den selv producerede. Den fjerde virksomhed producerede dele til biler. De oplysninger, der er indgivet af sidstnævnte, var dog mangelfulde og kunne ikke bruges. Undersøgelsen viste, at samtlige brugere var rentable i den nuværende undersøgelsesperiode. Ingen af de fire brugere fremsatte argumenter mod opretholdelse af foranstaltningerne.

    (115)

    På dette grundlag og i overensstemmelse med konklusionerne i den oprindelige undersøgelse, forventes det, at en opretholdelse af foranstaltningerne ikke vil få en væsentlig negativ indvirkning på brugerne, og at der derfor ikke er nogen tvingende grunde til at konkludere, at det ikke er i Unionens interesse at opretholde de gældende foranstaltninger.

    (116)

    Efter fremlæggelsen af oplysninger påstod en interesseret part, at fordi prisen på den anvendte råvare til tråd af molybdæn faldt betydeligt i den betragtede periode, burde dette fald tages i betragtning ved beregningen af den gældende antidumpingtold. Den samme part fremførte endvidere, at opretholdelsen af den gældende antidumpingtold, når prisen på råvaren faldt betydeligt, var en fordrejende faktor for de af Unionens brugere, som har en forretningsmodel med udgangspunkt i kinesisk tråd af molybdæn.

    (117)

    For det første skal det understreges, at prisen på den anvendte råvare til tråd af molybdæn er blevet taget i betragtning. Det betydelige fald i råvarepriserne blev anerkendt som en af de afgørende faktorer for nedgangen i produktionsomkostningerne (jf. betragtning 86) og for stigningen i rentabiliteten (se betragtning 92) for EU-erhvervsgrenen. For det andet skal det bemærkes, at den aktuelle undersøgelses formål var at undersøge, om den gældende antidumpingtold bør ophæves eller opretholdes i henhold til artikel 11, stk. 2 og 5, og ikke at ændre en antidumpingtold. For det tredje er formålet med den gældende antidumpingtold at sikre lige konkurrencevilkår mellem de kinesiske eksporterende producenter og EU-erhvervsgrenen. Selv om udviklingen i råvarepriserne (både stigninger og fald) har indvirkning på omkostningerne og dermed på producenternes prispolitik for tråd af molybdæn, har den ikke indvirkning på størrelsen af antidumpingtolden som sådan. Som anført i betragtning 114 har faldet i råvarepriserne derfor ikke en fordrejende virkning på brugerne, fordi de kan vælge, om de vil købe fra de kinesiske eksporterende producenter eller fra EU-erhvervsgrenen. Sluttelig var alle brugerne, som det også forklares i betragtning 114, rentable i den nuværende undersøgelsesperiode. Påstanden blev derfor afvist.

    4.   Konklusion vedrørende Unionens interesser

    (118)

    I lyset af ovenstående konkluderede Kommissionen, at der ikke er nogen tvingende grunde i forbindelse med EU's interesser til ikke at opretholde de gældende antidumpingforanstaltninger mod importen fra Kina.

    F.   ANTIDUMPINGFORANSTALTNINGER

    (119)

    Alle interesserede parter blev underrettet om de vigtigste kendsgerninger og betragtninger, på grundlag af hvilke det påtænktes at opretholde de gældende antidumpingforanstaltninger. De fik også en frist, inden for hvilken de kunne fremsætte bemærkninger til fremlæggelsen af oplysninger. Der blev taget behørigt hensyn til alle redegørelser og bemærkninger.

    (120)

    Det følger af ovenstående, at de antidumpingforanstaltninger vedrørende importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Kina, der indførtes ved gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010, bør opretholdes, jf. grundforordningens artikel 11, stk. 2.

    (121)

    Som følge heraf bør udvidelsen af foranstaltningerne for den pågældende vare med oprindelse i Folkerepublikken Kina — i første omgang til også at omfatte importen af tråd af molybdæn afsendt fra Malaysia (9) og i anden omgang til også at omfatte importen af tråd af molybdæn fra Kina, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm (10) og i tredje omgang til også at omfatte importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 4,0 mm, dog ikke over 11,0 mm — opretholdes.

    (122)

    Denne forordning er i overensstemmelse med udtalelsen fra det udvalg, der er nedsat i medfør af artikel 15, stk. 1, i forordningen (EF) nr. 1225/2009 —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    Artikel 1

    1.   Der indføres en endelig antidumpingtold på importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 99,95 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm dog ikke over 4,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina, i øjeblikket henhørende under KN-kode ex 8102 96 00 (Taric-kode 8102960011 og 8102960019).

    2.   Den endelige antidumpingtold fastsættes til 64,3 % af nettoprisen, frit Unionens grænse, ufortoldet, for den i stk. 1 omhandlede vare.

    3.   Gældende bestemmelser vedrørende told finder anvendelse, medmindre andet er fastsat.

    Artikel 2

    Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 28. juni 2016.

    På Kommissionens vegne

    Jean-Claude JUNCKER

    Formand


    (1)  EUT L 343 af 22.12.2009, s. 51.

    (2)  Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010 af 14. juni 2010 om indførelse af en endelig antidumpingtold og om endelig opkrævning af den midlertidige antidumpingtold på importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina (EUT L 150 af 16.6.2010, s. 17).

    (3)  Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 14/2012 af 9. januar 2012 om udvidelse af den endelige antidumpingtold, der indførtes ved gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010 på importen af visse former for tråd af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina til også at omfatte importen af visse former for tråd af molybdæn afsendt fra Malaysia, uanset om varen er angivet med oprindelse i Malaysia eller ej, og om afslutning af undersøgelsen, for så vidt angår varer afsendt fra Schweiz (EUT L 8 af 12.1.2012, s. 22).

    (4)  Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 871/2013 af 2. september 2013 om udvidelse af den endelige antidumpingtold, der indførtes ved gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010 på importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 99,95 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina, til også at omfatte importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina (EUT L 243 af 12.9.2013, s. 2).

    (5)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/1952 af 29. oktober 2015 om udvidelse af den endelige antidumpingtold, der indførtes ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 511/2010 på importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 99,95 % molybdæn, med største tværmål over 1,35 mm, dog ikke over 4,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina, til også at omfatte importen af tråd af molybdæn, der vægtmæssigt indeholder mindst 97 % molybdæn, med største tværmål over 4,0 mm, dog ikke over 11,0 mm, med oprindelse i Folkerepublikken Kina (EUT L 284 af 30.10.2015, s. 100).

    (6)  Meddelelse om det forestående udløb af visse antidumpingforanstaltninger (EUT C 371 af 18.10.2014, s. 19).

    (7)  Meddelelse om indledning af en udløbsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne vedrørende importen af visse tråde af molybdæn med oprindelse i Folkerepublikken Kina (EUT C 194 af 12.6.2015, s. 4).

    (8)  Kun én eksporterende producent samarbejdede i forbindelse med den seneste antiomgåelsesundersøgelse. Alle tal vedrørende følsomme oplysninger måtte derfor af fortrolighedshensyn indekseres eller anføres inden for et interval.

    (*)  Gennemsnitsprisen inkluderer ikke gældende antidumpingtold.

    (9)  Se fodnote 3.

    (10)  Se fodnote 4.


    Top