EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31994R3009

RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 3009/94 af 8. december 1994 om ændring af forordning (EØF) nr. 830/92 ved ophævelse af antidumpingtolden på importen af visse garner af polyester med oprindelse i Indien

EFT L 320 af 13.12.1994, p. 1–4 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 05/04/1997

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1994/3009/oj

31994R3009

RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 3009/94 af 8. december 1994 om ændring af forordning (EØF) nr. 830/92 ved ophævelse af antidumpingtolden på importen af visse garner af polyester med oprindelse i Indien

EF-Tidende nr. L 320 af 13/12/1994 s. 0001 - 0004
den finske specialudgave: kapitel 11 bind 33 s. 0097
den svenske specialudgave: kapitel 11 bind 33 s. 0097


RAADETS FORORDNING (EF) Nr. 3009/94 af 8. december 1994 om aendring af forordning (EOEF) nr. 830/92 ved ophaevelse af antidumpingtolden paa importen af visse garner af polyester med oprindelse i Indien

RAADET FOR DEN EUROPAEISKE UNION HAR -

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab,

under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2423/88 af 11. juli 1988 om beskyttelse mod dumpingimport eller subsidieret import fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europaeiske Faellesskab (1), saerlig artikel 14,

under henvisning til forslag fra Kommissionen forelagt efter konsultation i det raadgivende udvalg, og

ud fra foelgende betragtninger:

A. TIDLIGERE PROCEDURE (1) Ved forordning (EOEF) nr. 830/92 (2) indfoerte Raadet en endelig antidumpingtold paa importen af visse garner af polyester henhoerende under KN-kode 5509 21 10, 5509 21 90, 5509 22 10, 5509 22 90, 5509 51 00 og 5509 53 00 med oprindelse i Taiwan, Indonesien, Indien, Den Kinesiske Folkerepublik og Tyrkiet.

(2) I betragtning 60 i forordning (EOEF) nr. 830/92 bemaerkede Raadet, at Kommissionen var rede til straks at indlede en revisionsprocedure for eksportoerer, der forelagde Kommissionen fyldestgoerende bevis for, at de ikke havde eksporteret de paagaeldende varer til Faellesskabet i den oprindelige undersoegelsesperiode (1. januar til 31. december 1989), at de foerst indledte den paagaeldende eksport efter naevnte periode eller var fast besluttet paa at goere det, og at de ikke var forretningsmaessigt forbundet eller associeret med nogen af de virksomheder, der var omfattet af antidumpingtolden (saakaldte nytilkomne).

B. FORNYET UNDERSOEGELSE (3) 30 indiske selskaber henvendte sig til Kommissionen med paastand om, at de ikke havde eksporteret den paagaeldende vare i undersoegelsesperioden og foerst var begyndt derpaa efter periodens afslutning. Desuden haevdede de, at de ikke var forbundet med nogen af de virksomheder, der var omfattet af den oprindelige undersoegelse og af antidumpingtolden, og anmodede om, at der blev indledt en undersoegelse vedroerende nytilkomne.

(4) Efter anmodning fremlagde disse selskaber bevis for de paastaaede forhold. For 17 af de paagaeldende producenters vedkommende blev beviset anset for tilstraekkeligt til at begrunde indledningen af en fornyet undersoegelse i henhold til artikel 7 og 14 i forordning (EOEF) nr. 2423/88, i det foelgende benaevnt grundforordningen, og efter at have hoert det raadgivende udvalg indledte Kommissionen en fornyet undersoegelse (3), af forordning (EOEF) nr. 830/92 vedroerende disse producenter.

(5) Det blev desuden i meddelelsen om indledningen af den fornyede undersoegelse oplyst, at denne om fornoedent kunne udvides til ogsaa at omfatte andre producenter i Indien.

(6) Der blev ikke anmodet om nogen fornyet undersoegelse af de oprindelige resultater vedroerende skade, og der blev ikke modtaget nogen oplysning om, at de oprindeligt fastlagte skadesomstaendigheder var aendret.

(7) I loebet af undersoegelsen blev det fundet godtgjort, at

i) der havde fundet en kraftig stigning sted i importen til Faellesskabet af de paagaeldende varer (fra 3 000 tons i den oprindelige undersoegelsesperiode til 11 000 tons i 1992), hvilket kun kunne tilskrives de producenter, der var omfattet af den oprindelige undersoegelse, eller andre ukendte selskaber

ii) eksportpriserne gennemsnitlig var faldet med mere end 25 % siden 1989

iii) den indiske rupi i samme periode var devalueret med 70 %

iv) den indiske oekonomi gradvis var blevet liberaliseret, hvilket havde bevirket, at talrige indenlandske handelshindringer, skatter og refusionsordninger var blevet ophaevet.

(8) Den virkning, som de to sidstnaevnte elementer kan have haft paa prisen for samme vare paa hjemmemarkedet (prisstigning for importerede raavarer og visse nedsaettelser af importskatterne), saetter sammen med den generelle udvikling i eksportprisen spoergsmaalstegn ved, om de oprindelige resultater vedroerende dumping, baseret paa situationen i 1989, fortsat er korrekte, og den oegede eksportmaengde goer det tvivlsomt, om den stikproeve, der paa det paagaeldende tidspunkt blev benyttet til beregning af den normale vaerdi og eksportprisen, fortsat er repraesentativ.

(9) Paa denne baggrund fandt Kommissionen, at det var berettiget at foretage en fornyet undersoegelse af den dumping, der var konstateret for samtlige indiske producenter.

C. NUVAERENDE PROCEDURE (10) I betragtning af det store antal beroerte eksportoerer, nemlig ca. 43 fra den oprindelige undersoegelse og 17 nytilkomne selskaber, fandt man det ligesom under den oprindelige undersoegelse hensigtsmaessigt at beregne den normale vaerdi og eksportprisen paa grundlag af en stikproeve af virksomheder i overensstemmelse med artikel 2, stk. 13, i grundforordningen.

(11) For at sikre at resultaterne ved anvendelse af denne stikproevemetode ikke kom til at afvige vaesentligt fra de resultater, som en undersoegelse blandt alle indiske producenter ville have givet, blev udvaelgelsen af denne stikproeve i overensstemmelse med normal praksis baseret paa kriterierne eksporteret maengde og indenlandsk afsaetning af samme vare, produktsammensaetningen baade i Indien og i Faellesskabet samt selskabernes stoerrelse og beliggenhed. Paa dette grundlag blev der udvalgt fem producenter, der tilsammen tegner sig for ca. 33 % af eksporten fra Indien til Faellesskabet af den paagaeldende vare.

(12) Som det var tilfaeldet under den oprindelige undersoegelse, blev Synthetic and Rayon Textile Export Promotion Council (SRTEPC), der repraesenterer praktisk taget alle indiske eksportoerer af den paagaeldende vare, underrettet om de udvalgte selskaber, de benyttede kriterier og Kommissionens oenske om at anvende det vejede gennemsnitsresultat af stikproeveundersoegelsen paa alle de indiske selskaber, der var omfattet af proceduren. Medens SRTEPC ikke gjorde nogen indvendinger med stikproeven eller metoden, fastholdt tre indiske producenter et oenske om, at der skulle foretages individuelle dumpingberegninger for dem.

(13) Da det hverken var urimeligt belastende eller forsinkede undersoegelsen at behandle disse tre indiske producenter individuelt, undersoegte Kommissionen disse tre selskaber saerskilt.

(14) Kommissionen foretog undersoegelser paa stedet i foelgende selskabers lokaler:

Selskaber i stikproeven:

Indo Rama Synthetics (India) Ltd

Rajasthan Textile Mills (Ejet af Sutlej Cotton Mills)

The Eastern Spinning Mills Industries Ltd

Sree Valliappa Textiles Ltd

Coats Viyella (India) Ltd.

Selskaber, der oenskede en individuel undersoegelse:

Vardham Spinning & General Mills Ltd

Soundaraja Mills Ltd

Deepak Spinners Ltd.

D. UNDERSOEGELSENS RESULTATER 1. Normal vaerdi

(15) Den normale vaerdi blev som hovedregel beregnet paa grundlag af den tilsvarende pris, som faktisk blev betalt eller skulle betales i normal handel for samme vare i Indien.

(16) I de tilfaelde, hvor en saerlig varetype, som blev eksporteret til Faellesskabet, ikke blev solgt paa hjemmemarkedet, eller hvor et saadant salg fandt sted i utilstraekkelig maengde eller var tabsgivende, blev der beregnet en normal vaerdi paa grundlag af produktionsomkostningerne plus en rimelig avance. De salgs-, general- og administrationsomkostninger, der blev indregnet i produktionsomkostningerne og avancen, blev beregnet paa grundlag af den paagaeldende eksportoers faktisk afholdte udgifter og indtjente avancer ved udbyttegivende afsaetning af andre typer af samme vare i tilstraekkelig maengde paa hjemmemarkedet.

(17) I et enkelt tilfaelde var det ikke muligt at foelge denne metode til beregning af en fortjenstmargen, da det viste sig, at en eksportoer ikke havde nogen afsaetning af samme vare paa hjemmemarkedet i undersoegelsesperioden. I dette tilfaelde var den benyttede fortjenstmargen alle de oevrige af undersoegelsen omfattede eksportoerers vejede gennemsnitlige overskud ved udbyttegivende salg af andre typer af samme vare paa hjemmemarkedet.

2. Eksportpris

(18) Eksportpriserne blev bestemt paa grundlag af de priser, der faktisk blev betalt eller skulle betales for den paagaeldende vare ved eksport til Faellesskabet.

3. Sammenligning

(19) Den normale vaerdi pr. varetype blev sammenlignet med eksportpriserne for den tilsvarende type baseret paa enkelttransaktioner paa et ab fabrik-grundlag og i samme handelsled. For at sikre en retfaerdig sammenligning blev den normale vaerdi korrigeret i overensstemmelse med artikel 2, stk. 9 og 10, i grundforordningen for at tage hensyn til forskelle, som paavirkede prisernes sammenlignelighed som foelge af importafgifter, indirekte skatter og forskelle i salgsomkostningerne som foelge af forskellige salgsvilkaar. De oenskede korrektioner for de ovennaevnte forskelle blev begraenset til saadanne, for hvis vedkommende det i tilstraekkelig grad blev fundet godtgjort, at de havde direkte forbindelse med de af undersoegelsen omfattede salg. Navnlig blev der i henhold til artikel 2, stk. 10, litra b), i grundforordningen taget hensyn til importafgifter for raavarer, som fysisk indgik i samme vare, naar denne var bestemt til forbrug i Indien, dersom de naevnte importafgifter ikke blev opkraevet for den vare, der blev eksporteret til Faellesskabet.

4. Dumpingmargener

(20) Det fremgik af undersoegelsen, at dumpingmargenerne, dvs. de beloeb, hvormed de beregnede normale vaerdier oversteg priserne ved eksport til Faellesskabet, var ubetydelige eller slet ikke eksisterede, hvorfor de kunne betragtes som minimale.

(21) De vejede gennemsnitlige dumpingmargener for hver eksportoer udtrykt i procent af prisen cif Faellesskabets graense var foelgende:

i) Selskaber i stikproeven:

"" ID="1">Indo Rama Synthetics (India) Ltd> ID="2">1,97 %"> ID="1">Rajasthan Textile Mills (ejet af Sutlej Cotton Mills)> ID="2">0,01 %"> ID="1">The Eastern Spinning Mills Industries Ltd> ID="2">0,00 %"> ID="1">Sree Valliappa Textiles Ltd> ID="2">0,67 %"> ID="1">Coats Viyella (India) Ltd> ID="2">0,32 %"> ID="1">Vejet gennemsnit> ID="2">0,94 %">

ii) Selskaber, der oenskede en individuel undersoegelse:

"" ID="1">Vardham Spinning & General Mills Ltd> ID="2">0,80 %"> ID="1">Soundaraja Mills Ltd> ID="2">0,26 %"> ID="1">Deepak Spinners Ltd> ID="2">0,00 %">

Da alle de beregnede dumpingmargener er paa mindre end 2 %, boer de betragtes som minimale.

E. AENDRING AF DE FORANSTALTNINGER, DER BLEV UNDERKASTET EN FORNYET UNDERSOEGELSE (22) Da de beregnede dumpingmargener er minimale, maa det derfor konkluderes, at forordning (EOEF) nr. 830/92 boer aendres, og at de indfoerte afgifter paa importen af den paagaeldende vare fra Indien ikke laengere boer finde anvendelse.

(23) Eksportoererne i Indien og klageren er blevet underrettet om disse resultater.

(24) Da den fornyede undersoegelse er begraenset til indiske producenter, beroerer den ikke den dato, paa hvilken de afgifter, der er indfoert over for andre lande ved forordning (EOEF) nr. 830/92, bortfalder i henhold til artikel 15, stk. 1, i grundforordningen -

UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Artikel 1 i forordning (EOEF) nr. 830/92 aendres saaledes:

1) I stk. 1 udgaar »Indien«.

2) I stk. 2 udgaar hele den linje, der begynder med »Indien«, og listen over selskaber med overskriften »INDIEN« samt angivelserne i de tilsvarende kolonner.

Artikel 2

Denne forordning traeder i kraft dagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfaerdiget i Bruxelles, den 8. december 1994.

Paa Raadets vegne

G. REXRODT

Formand

(1) EFT nr. L 209 af 2. 8. 1988, s. 1. Forordningen er senest aendret ved forordning (EF) nr. 522/94 (EFT nr. L 66 af 10. 3. 1994, s. 10).

(2) EFT nr. L 88 af 3. 4. 1992, s. 1.

(3) EFT nr. C 339 af 22. 12. 1992, s. 2.

Top