Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31994R1783

    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1783/94 af 18. juli 1994 om indførelse af en midlertidig antidumpingtold på importen af furfuraldehyd med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    EFT L 186 af 21.7.1994, p. 11–18 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 22/01/1995

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1994/1783/oj

    31994R1783

    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1783/94 af 18. juli 1994 om indførelse af en midlertidig antidumpingtold på importen af furfuraldehyd med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    EF-Tidende nr. L 186 af 21/07/1994 s. 0011 - 0018


    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1783/94 af 18. juli 1994 om indfoerelse af en midlertidig antidumpingtold paa importen af furfuraldehyd med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab,

    under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2423/88 af 11. juli 1988 om beskyttelse mod dumpingimport eller subsidieret import fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab (1), senest aendret ved forordning (EF) nr. 522/94 (2), saerlig artikel 11,

    efter konsultation i Det Raadgivende Udvalg, og

    ud fra foelgende betragtninger:

    A. PROCEDURE (1) I januar 1993 modtog Kommissionen en klage indgivet af Furfural Español, SA, som er den eneste producent af furfuraldehyd i Faellesskabet.

    Klagen indeholdt beviser for, at der fandt dumping sted af naevnte vare med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik, og at der forvoldtes vaesentlig skade som foelge heraf, hvilket ansaas for tilstraekkeligt til at begrunde ivaerksaettelsen af en procedure.

    (2) Kommissionen offentliggjorde derfor en meddelelse i De Europaeiske Faellesskabers Tidende (3) om indledning af en antidumpingprocedure vedroerende importen af furfuraldehyd henhoerende under KN-kode 2932 12 00 og med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik og ivaerksatte en undersoegelse.

    (3) Kommissionen underrettede officielt de eksportoerer og importoerer, som den vidste var beroert af sagen, samt repraesentanterne for eksportlandet om ivaerksaettelsen af proceduren, og den gav de beroerte parter lejlighed til at tilkendegive deres synspunkter skriftligt og til at anmode om at blive hoert.

    (4) Repraesentanterne for den stoerste kinesiske eksportoer, SINOCHEM, (China National Chemical Import & Export Corporation, Beijing) tilkendegav deres synspunkter skriftligt og blev hoert mundtlig.

    (5) Kommissionen indhentede og efterproevede alle de oplysninger, som den ansaa for noedvendige med henblik paa at traeffe en foreloebig afgoerelse, og den aflagde kontrolbesoeg hos:

    a) EF-producent:

    - Furfural Español SA, Alcantarilla, Spanien

    b) Importoerer i Faellesskabet:

    - Quaker Oats Chemicals Inc., Antwerpen, Belgien (uafhaengig importoer).

    Otto Aldag GmbH & Co., Tyskland, som er en uafhaengig importoer, tilkendegav sine synspunkter skriftligt og anmodede om at blive hoert, og Kommissionen imoedekom denne anmodning. To andre importoerer, I.C. Chemikalien GmbH, Tyskland og COPCI, Frankrig, indgav ogsaa visse oplysninger.

    (6) SINOCHEM, som indtil slutningen af 1992 var den eneste og nu den vigtigste kinesiske handelsorganisation, der eksporterer furfuraldehyd til Faellesskabet, besvarede Kommissionens spoergeskema.

    Kommissionen har modtaget oplysning om, at en raekke andre kinesiske producenter eller eksportoerer fra den 1. januar 1993 begyndte at saelge den paagaeldende vare til EF. Ingen af disse selskaber har vist sig rede til at samarjede med Kommissionen.

    (7) Eftersom Argentina er benyttet som sammenligningsgrundlag med henblik paa beregning af den normale vaerdi (jf. betragtning 14 og 15), foretog Kommissionen en undersoegelse hos to argentinske producenter af furfuraldehyd.

    (8) Dumpingundersoegelsen omfattede perioden fra den 1. juli 1992 til den 30. juni 1993 (undersoegelsesperioden).

    B. DEN PAAGAELDENDE VARE 1. Varebeskrivelse (9) Den paagaeldende vare er furfuraldehyd, som er en let gul vaeske med en karakteristisk skarp lugt, og den fremstilles ved forarbejdning af forskellige former for landbrugsaffald. Varen anvendes hovedsagelig som et selektivt oploesningsmiddel ved olieraffinering til fremstilling af smoereolier og som raamateriale til forarbejdning til furfurylalkohol, der anvendes ved fremstilling af kunstharpiks til stoebeforme.

    (10) Ifoelge de oplysninger, Kommissionen er i besiddelse af, fremstilles den vare, der eksporteres fra Kina, hovedsagelig paa grundlag af risskaller eller majstoppe, og den kan anvendes til begge ovennaevnte formaal.

    2. Samme vare (11) Kommissionen fastslog, at furfuraldehyd, som fremstilles af EF-producenten, af de argentinske producenter og i Den Kinesiske Folkerepublik, har samme specifikationer. Selv om varerne fremstilles paa grundlag af forskellige former for landbrugsaffald, er det konstateret, at de kan erstatte hinanden for saa vidt angaar naevnte anvendelsesformaal. Kommissionen fastslog derfor, at den furfuraldehyd, der importeres fra Den Kinesiske Folkerepublik, ifoelge definitionen i artikel 2, stk. 12, i forordning (EOEF) nr. 2423/88 er samme vare som den, der fremstilles og saelges af EF-producenten og de argentinske producenter.

    C. ERHVERVSGREN I FAELLESSKABET (12) Det selskab, der havde indgivet klagen, var den eneste producent af furfuraldehyd i Faellesskabet i undersoegelsesperioden. Da dette selskab saaledes tegner sig for hele produktionen i Faellesskabet anses det i overensstemmelse med artikel 4, stk. 5, i forordning (EOEF) nr. 2423/88 for at vaere den paagaeldende »erhvervsgren i Faellesskabet«.

    D. DUMPING 1. Normal vaerdi (13) Ved fastsaettelsen af den normale vaerdi for furfuraldehyd, der fremstilles i Den Kinesiske Folkerepublik, tog Kommissionen i betragtning, at Den Kinesiske Folkerepublik ikke er et land med markedsoekonomi. Den normale vaerdi fastsattes derfor i overensstemmelse med artikel 2, stk. 5, i forordning (EOEF) nr. 2423/88 paa grundlag af situationen i et land med markedsoekonomi (sammenligningsgrundlaget). Klageren foreslog Argentina, medens den kinesiske eksportoer ansaa dette land for uegnet og gjorde gaeldende, at Sydafrika eller Den Dominikanske Republik burde vaelges som sammenligningsgrundlag. Da disse tre lande er de stoerste producenter i verden af furfuraldehyd, kontaktede Kommissionen de kendte producenter i disse lande for at fastslaa, hvilket af dem der maatte anses for det mest rimelige og bedst egnede sammenligningsgrundlag.

    Producenten i Den Dominikanske Republik besvarede ikke Kommissionens anmodning om oplysninger.

    Af de oplysninger, som Kommissionen modtog fra den sydafrikanske producent, der rettedes henvendelse til, fremgaar det, at denne producent er den eneste i dette land og den eneste leverandoer til det sydafrikanske hjemmemarked. Den sydafrikanske producent har en ret stor produktion, men hovedparten af produktionen anvendes til videreforarbejdning, og mindre end 3 % af den samlede produktion saelges paa hjemmemarkedet. Selv om der ikke findes importtold for furfuraldehyd i Sydafrika, er der ikke registreret nogen import af denne vare. At der ikke finder nogen import sted, kan baade forklares ved den embargo, der var gaeldende for Sydafrika indtil slutningen af 1992, og ved det sydafrikanske markeds ringe stoerrelse. Kommissionen konkluderede derfor, at der ikke er tilstraekkelig konkurrence paa det sydafrikanske marked til at opfylde de krav, som stilles til det marked, der skal anvendes som sammenligningsgrundlag. Endelig skal det anfoeres, at eftersom der foreligger tegn paa, at der ydes store subsidier til den sydafrikanske industri, vil der ogsaa vaere risiko for, at hjemmemarkedspriserne for furfuraldehyd er paavirket af subsidiepolitikken.

    (14) Hvad angaar det argentinske marked konstateredes det, at import fra ALADI-landene (Den Latinamerikanske Sammenslutning for Integration (LAIA)) blev paalagt en told paa 10 % og fra alle andre lande 17,5 % og der er ikke registreret nogen import til Argentina af den paagaeldende vare i undersoegelsesperioden. Der var to argentinske producenter, som viste sig at vaere af samme stoerrelse som de kinesiske producenter, og hvis hjemmemarkedspriser laa paa et rimeligt niveau i forhold til produktionsomkostningerne. Salget paa hjemmemarkedet kan anses for repraesentativt, da det maengdemaessigt udgoer mere end 10 % af den kinesiske eksport til EF. Endvidere er der let adgang til raamaterialer i Argentina, eftersom de paagaeldende producenters fabriksanlaeg ligger i det tropiske skovomraade, hvor de forskellige typer trae, der anvendes til fremstillingen af furfuraldehyd, hentes. Efter en vurdering af alle disse aspekter valgte Kommissionen Argentina som det bedst egnede og mest rimelige sammenligningsgrundlag.

    SINOCHEM gjorde gaeldende, at produktionsprocessen i Argentina var helt forskellig fra den kinesiske, fordi furfuraldehyd i Argentina var et »biprodukt ved fremstillingen af tanninekstrakt«, medens furfuraldehyd i Kina fremstilledes som et biprodukt af landbrugsaffaldsprodukter. Denne paastand om den argentinske produktionsproces viste sig at vaere ukorrekt. Furfuraldehyd fremstilles saaledes i Argentina af de landbrugsaffaldsprodukter, der bliver tilbage efter ekstraktion af tannin fra trae. Dette er en proces svarende til den, der anvendes i Kina og i Sydafrika, hvor der anvendes andre former for landbrugsaffald, f.eks. bagasse, majstoppe eller risskaller.

    Endvidere gjorde SINOCHEM gaeldende, at den argentinske producents produktionsproces maatte vaere meget ineffektiv, da der benyttedes maskiner hidroerende fra en italiensk producent, som havde indstillet produktionen i Faellesskabet i 1990 som foelge af hoeje omkostninger, der indebar, at han ikke var konkurrencedygtig. Ifoelge de oplysninger, Kommissionen har modtaget, skyldtes den paagaeldende producents manglende konkurrencedygtighed imidlertid de omkostninger, der var forbundet med at opfylde stadig strengere miljoebeskyttelsesnormer, som indfoertes ved national lovgivning.

    Den normale vaerdi beregnedes derfor paa grundlag af oplysninger fra de to argentinske producenter, hvis angivelser er blevet efterproevet ved kontrolbesoeg hos de paagaeldende. De to selskabers salg paa hjemmemarkedet udgoer det samlede salg af furfuraldehyd paa det argentinske marked.

    (15) I overensstemmelse med artikel 2, stk. 5, litra a), nr. i), i forordning (EOEF) nr. 2423/88 fastsattes den normale vaerdi paa grundlag af gennemsnitsprisen ab fabrik for furfuraldehyd, der solgtes paa det argentinske marked i undersoegelsesperioden.

    2. Eksportpris (16) Eksportprisen blev fastlagt paa grundlag af den pris, der faktisk betaltes for den paagaeldende vare ved salg til eksport til Faellesskabet. Der blev taget hensyn til alt eksportsalg til uafhaengige importoerer svarende til mere end 80 % af den samlede eksport fra Kina.

    (17) SINOCHEM, som tegnede sig for 100 % af eksporten fra Kina til Faellesskabet indtil den 1. januar 1993, samarbejdede med Kommissionen vedroerende denne undersoegelse.

    (18) Efter den 1. januar 1993 faldt SINOCHEM's salg paa EF-markedet til under 50 % af den samlede kinesiske eksport til Faellesskabet, idet andre kinesiske eksportoerer paa det paagaeldende tidspunkt begyndte at goere sig gaeldende paa dette omraade.

    (19) Ingen af de selskaber, der begyndte at eksportere furfuraldehyd til Faellesskabet efter den 1. januar 1993, medvirkede i den foreliggende undersoegelse. Kommissionen fandt derfor, at det i overensstemmelse med artikel 7, stk. 7, litra b), i forordning (EOEF) nr. 2423/88 var rimeligt at fastsaette deres eksportpriser paa grundlag af de rimeligste faktiske oplysninger, der forelaa for perioden 1. januar til 30. juni 1993, som svarer til den del af undersoegelsesperioden, i hvilken de gennemfoerte deres eksporttransaktioner for furfuraldehyd. Det konstateredes, at SINOCHEM's eksportpriser faldt betydeligt, efter at disse oevrige eksportoerer begyndte at saelge til Faellesskabet. Dette lader formode, at prisnedsaettelsen kunne tilskrives disse ikke-samarbejdende eksportoerers prispolitik. Det ansaas derfor for rimeligt at fastsaette disse eksportoerers eksportpriser paa grundlag af SINOCHEM's priser i perioden fra 1. januar til 30. juni 1993. De statistiske oplysninger, som Kommissionen er i besiddelse af, taler ogsaa for at anvende denne fremgangsmaade, idet det heraf fremgaar, at SINOCHEM's gennemsnitspris laa paa linje med den gennemsnitlige importpris for den paagaeldende vare med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik i samme periode.

    3. Sammenligning (20) Den normale vaerdi sammenlignedes med nettoprisen, fob den kinesiske graense, for furfuraldehyd, som importeredes i undersoegelsesperioden. For at sikre en rimelig sammenligning justeredes den normale vaerdi og eksportprisen i overensstemmelse med artikel 2, stk. 9 og 10, i forordning (EOEF) nr. 2423/88 for at tage hensyn til salgsomkostninger. Den normale vaerdi nedsattes saaledes for at tage hensyn til indirekte skatter samt transport-, forsikrings- og kreditomkostninger, medens eksportprisen justeredes for soefragt, forsikrings-, emballerings- og haandteringsomkostninger, loen til saelgere og i paakommende tilfaelde provisioner.

    Sammenligningen mellem den normale vaerdi og eksportpriserne fandt efter alle justeringer sted i samme handelsled.

    4. Dumpingmargen (21) Eftersom Den Kinesiske Folkerepublik ikke er et land med markedsoekonomi, boer der ikke traeffes individuelle foranstaltninger for eksportoererne i betragtning af, at eksporten ville kunne dirigeres via eksportoerer, der ikke er paalagt told, eller som er paalagt en lav told. Der er saaledes fastsat en enkelt dumpingmargen paa 62,6 %, svarende til den vejede gennemsnitlige dumpingmargen for baade samarbejdende og ikke-samarbejdende eksportoerer.

    E. SKADE 1. Indledende bemaerkninger (22) Statistiske oplysninger om importen til Belgien er af fortrolig karakter. Kommissionen havde adgang til disse oplysninger under forudsaetning af, at importtal og oplysninger om oprindelse behandledes fortroligt.

    (23) En vaesentlig del af denne import gaar til en enkelt bruger via et amerikansk selskab, der tilhoerer samme koncern som brugeren. Det amerikanske selskab koeber fra producenter paa grundlag af en langtidskontrakt. Salgstransaktionerne mellem det amerikanske selskab og brugerselskabet i Faellesskabet maa anses for at vaere salg til videreforarbejdning, da det finder sted mellem selskaber i samme koncern til overfoerselspriser, der har vaeret uaendrede mindst siden 1988.

    (24) Kommissionen har derfor undersoegt, om undersoegelsen kunne begraenses til kun at omfatte det frie marked paa grundlag af kriterier fastlagt af Domstolen. Domstolen fastslog, i dom af 27. november 1991 i sag C-315/90 (4), at alene det frie marked skulle tages i betragtning med henblik paa at fastlaegge skaden, hvis salget til videreforarbejdning ikke indgaar i direkte konkurrence med salget paa det frie marked og derfor ikke kan paavirkes af dumpingimporten. I betragtning af de bestemmelser, der er fastsat i den i betragtning 23 naevnte langtidskontrakt, er de importerede maengder og priserne paa de paagaeldende varer fra naevnte tredjelande uafhaengige af de normale markedsvilkaar for furfuraldehyd i Faellesskabet, og der er ingen konkurrence mellem salget paa de to markeder. Kommissionen har derfor fastlagt skaden udelukkende paa grundlag af situationen paa det frie marked.

    2. Dumpingimportens omfang og markedsandel (25) Det synlige forbrug af furfuraldehyd i Faellesskabet opgjort paa grundlag af de kriterier, der er omhandlet i betragtning 24, faldt med 37,4 % mellem 1988 og undersoegelsesperioden. Denne tilbagegang i forbruget indtraadte naesten udelukkende mellem 1988 og 1991, og forbruget har siden stabiliseret sig.

    (26) Under hensyntagen til genudfoersel faldt de maengder, der importeredes fra Kina, med 35,6 % mellem 1988 og undersoegelsesperioden, og der var saaledes tale om et lidt mindre fald end tilbagegangen i forbruget.

    (27) Som foelge heraf oegedes den kinesiske markedsandel fra 44,2 % i 1988 til 45,8 % i undersoegelsesperioden. Markedsandelen svingede imidlertid i loebet af denne periode; den faldt saaledes til 41,4 % i 1991, inden den naaede op paa anfoerte niveau i undersoegelsesperioden.

    3. Priserne paa dumpingvarerne (28) Det konstateredes, at furfuraldehyd fra Kina i undersoegelsesperioden importeredes til priser, der var 24,4 % lavere end EF-producentens priser. Dette prisunderbud er beregnet som den procentuelle forskel mellem den gennemsnitlige cif-importpris for den kinesiske vare og EF-producentens gennemsnitspris ab fabrik. Det skal bemaerkes, at underbudsmargenen ville vaere langt stoerre, hvis der kun blev taget hensyn til importpriserne i anden halvdel af undersoegelsesperioden. Importprisen for furfuraldehyd fra Kina faldt saaledes med over 30 % alene i loebet af undersoegelsesperioden.

    4. EF-erhvervsgrenens situation Samlet produktion

    (29) Produktionen af furfuraldehyd hos Furfural Español SA faldt med 17,7 % fra 1989 til undersoegelsesperioden.

    Produktionskapacitet og udnyttelsesgrad

    (30) Produktionskakacitetn forblev uaendret i den betragtede periode med undtagelse af 1991 som foelge af flytning af en fabrik. Udnyttelsen af produktionskapaciteten faldt imidlertid betydeligt, nemlig fra 85 til 70 %

    Salg og markedsandel

    (31) Furfural Español SA registrerede en nedgang i salget paa EF-markedet paa 28,5 % fra 1989 til undersoegelsesperioden.

    Ud over den spanske producent fremstillede to italienske selskaber furfuraldehyd i EF til og med 1990. Den samlede markedsandel for alle EF-producenter, som udgjorde 40,2 % i 1989, faldt i 1991 med 50 % som foelge af de italienske producenters beslutning om at indstille produktionen paa grund af oegede omkostninger i forbindelse med overholdelsen af miljoebeskyttelsesnormerne. Klageren, som havde en markedsandel paa 17,7 % i 1989, opnaaede ikke nogen praktisk fordel af denne situation, for saa vidt som markedsandelen nok oegedes til 20,8 % i 1991, men faldt til 17,8 % i undersoegelsesperioden. Denne nedgang ville have vaeret endnu stoerre, hvis producenten ikke havde tilpasset sine priser som anfoert ovenfor.

    Priser

    (32) EF-producentens salgspriser steg med 23,7 % mellem 1989 og 1991, men faldt med 36,4 % mellem 1991 og undersoegelsesperioden, og mellem 1992 og undersoegelsesperioden var der tale om en nedgang paa 22,4 %. Furfuraldehyd er en vare med meget homogene egenskaber, og i et meget konkurrencepraeget marked er prisen den afgoerende faktor, naar den erhvervsdrivende traeffer sine beslutninger.

    Lagre

    (33) EF-producentens lagerbeholdninger af furfuraldehyd oegedes i den betragtede periode baade maengdemaessigt, nemlig med 31,6 %, og i procent af produktionsomfanget, nemlig fra 12 til 20 %.

    Investeringer

    (34) Investeringerne oegedes betydeligt som foelge af flytning af en fabrik i 1991 og paa grund af miljoelovgivningen. Investeringerne var i undersoegelsesperioden mere end dobbelt saa store som i 1989.

    Rentabilitet

    (35) Den betydelige nedgang i salgspriserne samtidig med tilbagegangen i de solgte maengder paavirkede i hoej grad EF-producentens rentabilitet. De finansielle resultater, som fortsat var positive i 1991, blev negative i de foelgende aar, hvor der allerede registreredes tab i 1992, og i undersoegelsesperioden registreredes det stoerste tab, nemlig mellem 10 og 20 % af omsaetningen.

    Konklusion vedroerende den forvoldte skade

    (36) Paa grundlag af ovenstaaende, navnlig de stadig stoerre tab, som foelge af en betydelig tilbagegang i salget, faldende priser og oegede lagerbeholdninger i 1992 og i undersoegelsesperioden, fastslog Kommissionen med henblik paa den foreloebige fastlaeggelse af de faktiske omstaendigheder, at den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet paafoertes vaesentlig skade som omhandlet i artikel 4, stk. 1, i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    F. AARSAGERNE TIL SKADEN a) Dumpingimportens virkninger

    (37) Ved en undersoegelse af de maengde- og prismaessige udviklingstendenser for dumpingimporten set i forhold til udviklingen i de faktorer, der har forbindelse med EF-erhvervsgrenens situation, fastslog Kommissionen, at forvaerringen af denne erhvervsgrens oekonomiske situation fra 1992 og frem til undersoegelsesperioden faldt sammen med det betydelige prisfald for de fra Kina importerede varer, jf. betragtning 28. Eksportpriserne for furfuraldehyd fra Kina var saaledes mellem 1988 og 1991 konsekvent lavere end EF-producenternes priser og priserne paa den paagaeldende vare fra andre tredjelande, men priserne holdt sig paa et stort set uaendret niveau. I denne periode tillod prisniveauet paa EF-markedet EF-producenten at saelge furfuraldehyd til fortjenstgivende priser. Mellem 1992 og undersoegelsesperioden faldt de kinesiske eksportpriser drastisk, navnlig i anden halvdel af undersoegelsesperioden. Under indtryk af de lave priser paa dumpingvarerne faldt EF-producentens gennemsnitlige salgspriser i denne periode med 22,4 % med deraf foelgende negative virkninger for selskabets rentabilitet. Det maa under disse omstaendigheder konkluderes, at EF-producentens vanskelige oekonomiske situation er foraarsaget af dumpingimporten fra Kina.

    b) Andre faktorer

    (38) Kommissionen har ogsaa undersoegt andre faktorers indvirkning paa EF-erhvervsgrenens situation. Nedgangen i forbruget i Faellesskabet paa 37,4 % mellem 1988 og undersoegelsesperioden har i den forbindelse paavirket EF-erhvervsgrenens situation negativt, navnlig i henseende til de solgte maengder. Nedgangen i forbruget i Faellesskabet indtraf imidlertid naesten udelukkende mellem 1988 og 1991, altsaa i en periode hvor EF-producenten ikke havde finansielle tab. Fra 1991 til undersoegelsesperioden stabiliseredes EF-markedet, men EF-producentens situation forvaerredes. Der foreligger derfor ikke nogen synlig forbindelse mellem nedgangen i forbruget i Faellesskabet og den skade, der er paafoert EF-producenten.

    (39) Hvad angaar import fra andre lande end Kina var der kun tale om vaesentlige maengder fra OEstrig og Sydafrika. Importen fra OEstrig steg indtil 1991, hvorefter dette land opretholdt en markedsandel paa uaendret 15 %. Sydafrika synes at have haft stoerst fordel af, at den italienske produktion indstilledes, idet den sydafrikanske markedsandel oegedes fra 2,6 % i 1990 til 12,3 % i 1992, men derefter faldt den brat til 4,5 % i undersoegelsesperioden. Kommissionen konkluderer derfor, at importen af furfuraldehyd fra OEstrig og Sydafrika ikke foraarsagede eller bidrog til den skade, der er paafoert EF-erhvervsgrenen, og som navnlig i loebet af undersoegelsesperioden blev vaesentlig.

    (40) Markedsandelen for de oevrige eksportlande som helhed svingede betydeligt mellem 1988 og undersoegelsesperioden. De store udsving skyldes baade den loebende aendring af denne landegruppes sammensaetning og de betydelige svingninger i de enkelte landes eksport, som i nogle tilfaelde endog ophoerte i visse aar. Under disse omstaendigheder var det ikke muligt at fastlaegge nogen udviklingstendens for eksporten fra denne gruppe af lande. Det boer endvidere bemaerkes, at priserne for de paagaeldende importvarer i gennemsnit var hoejere end priserne paa den kinesiske vare. Endelig var den maengde, som det enkelte land eksporterede, af et beskedent omfang, og markedsandelen naaede sjaeldent op paa 5 %.

    (41) Under disse omstaendigheder maa det konkluderes, at importen fra Den Kinesiske Folkerepublik til meget lave priser paa et vigende marked har resulteret i et prisfald paa furfuraldehyd, som har foert til den alvorlige forvaerring af EF-producentens rentabilitet, og denne import maa derfor saerskilt betragtet anses for at have foraarsaget den vaesentlige skade, der er paafoert EF-erhvervsgrenen.

    G. FAELLESSKABETS INTERESSER 1. Generelle betragtninger (42) Det er formaalet med antidumpingtold at afhjaelpe foelgerne af dumping, som paafoerer en erhvervsgren i Faellesskabet skade, og saaledes genskabe en situation med aabne og redelige konkurrencevilkaar paa EF-markedet, hvilket grundlaeggende er i Faellesskabets almene interesse. Kommissionen har paa denne baggrund vurderet virkningerne af antidumpingtold paa furfuraldehyd, der importeres fra Den Kinesiske Folkerepublik, set i forhold til EF-erhvervsgrenens og brugernes saerlige interesser.

    2. EF-erhvervsgrenens interesser (43) EF-producenten har i de senere aar investeret betydelige beloeb i forbindelse med flytning af sine produktionsanlaeg til en mere afsides beliggenhed med henblik paa at efterkomme miljoebeskyttelseslovgivningen. Hvis denne producent tvinges ud af markedet, vil alle disse investeringer vaere forgaeves. De kinesiske producenter, som i den forbindelse ikke er bundet af saadanne strenge krav til bekaempelse af forureningen, som noedvendigvis har betydelig indvirkning paa produktionsomkostningerne, kan desuden drage fordel af illoyal konkurrence.

    (44) Da furfuraldehyd endvidere tegner sig for mere end 90 % af EF-producentens omsaetning, vil selskabet, hvis der ikke traeffes foranstaltninger, vaere noedsaget til at lukke, og mindst 80 arbejdstagere vil blive ledige i et omraade, der allerede er kendetegnet ved den hoejeste arbejdsloeshedsprocent i hele Faellesskabet.

    3. Brugernes interesser (45) Det klagende selskabs produktionskapacitet svarer til en tredjedel af det aarlige forbrug paa EF-markedet. Det kan imidlertid ikke forventes, at der vil opstaa knaphed, hvis der traeffes antidumpingforanstaltninger. For det foerste er formaalet med foranstaltninger til beskyttelse af handelen ikke at udelukke eksportoerer fra EF-markedet, som ifoelge det foreliggende har solgt til dumpingpriser med deraf foelgende skadelige virkninger, men ganske enkelt at genskabe en situation med redelige konkurrencevilkaar. For det andet vil det store antal eksportoerer fra andre tredjelande under alle omstaendigheder sikre, at forsyningerne fortsat vil naa et niveau, der er tilstraekkeligt til at tilfredsstille efterspoergslen efter furfuraldehyd i Faellesskabet. Det skal i den forbindelse bemaerkes, at lukning af EF-producentens produktionsanlaeg med et deraf foelgende bortfald af en tredjedel af de noedvendige forsyninger i Faellesskabet vil bringe forstyrrelser i leveringssituationen for brugerne i Faellesskabet.

    (46) Foelgerne af en eventuel prisforhoejelse paa furfuraldehyd efter indfoerelsen af antidumpingforanstaltninger skal betragtes saerskilt for de to vigtigste anvendelsesformaal for furfuraldehyd, nemlig som selektivt oploesningsmiddel i olieraffinaderier og som raamateriale til fremstilling af kunstharpiks.

    (47) I foerstnaevnte tilfaelde anvendes furfuraldehyd som en katalysator, og som saadan er forbruget i forhold til maengden af smoereolie minimal. Indvirkningen paa produktionsomkostningerne er uden betydning.

    (48) Hvad angaar anvendelsen af furfuraldehyd ved fremstillingen af kunstharpiks, indkoeber den eneste producent i Faellesskabet af det foerste mellemprodukt, dvs. furfurylalkohol, en betydelig del af den noedvendige furfuraldehyd fra et tredjeland. I betragtning 22 og 23 paapegedes det, hvorfor denne import udgoer et saerskilt marked, som ikke er paavirket af priserne paa furfuraldehyd paa det frie marked i Faellesskabet. Paa det frie marked svarer importen fra Den Kinesiske Folkerepublik kun til 10 % af det paagaeldende selskabs forbrug af furfuraldehyd. En prisforhoejelse paa disse importvarer kan derfor ikke forventes at faa nogen vaesentlig indvirkning paa de samlede omkostninger ved fremstilling af furfurylalkohol.

    4. Konklusion (49) I betragtning af de store tab, som den eneste tilbagevaerende producent af furfuraldehyd i Faellesskabet har lidt, foreligger der en vaesentlig risiko for, at denne producent i lighed med alle de oevrige EF-producenter vil lukke virksomheden, hvis der ikke gribes ind. I en saadan situation vil EF-markedet blive helt afhaengigt af import. I betragtning af den paagaeldende vares strategiske betydning i olieraffinaderisektoren, vil en saadan udvikling ikke vaere i Faellesskabets interesse. Det skal i den forbindelse bemaerkes, at Den Kinesiske Folkerepublik som enkeltleverandoer til faellesmarkedet allerede tegner sig for over 60 % af importen af denne vare.

    Kommissionen fastslaar derfor, at det er i Faellesskabets interesse at afhjaelpe dumpingimportens skadelige virkninger og genskabe en situation med redelige konkurrencevilkaar ved indfoerelse af midlertidige antidumpingforanstaltninger.

    H. MIDLERTIDIG TOLD (50) Skadens omfang beregnedes paa grundlag af forskellen mellem den vejede gennemsnitlige cif-importpris og EF-producentens produktionsomkostninger plus en fortjenstmargen paa 5 %. Denne sats maa anses for rimelig paa baggrund af de oplysninger, Kommissionen er i besiddelse af, vedroerende markedsvilkaarene og investeringsbehovet i denne erhvervsgren. Paa dette grundlag vil det vaere noedvendigt at forhoeje den gennemsnitlige cif-pris for den fra Kina eksporterede vare med omkring halvdelen for at goere det muligt for EF-producenten at saelge med fortjeneste.

    (51) Da dumpingmargenen er hoejere end denne skadestaerskel, boer antidumpingtolden i overensstemmelse med artikel 13, stk. 3, i forordning (EOEF) nr. 2423/88 fastsaettes paa grundlag af det laveste tal.

    (52) De paagaeldende eksportoerer saelger foruden furfuraldehyd en raekke andre varer til importoererne i Faellesskabet. For at mindske risikoen for, at tolden omgaas ved prismanupulationer, anses det for paakraevet at indfoere tolden i form af et specifikt beloeb i ECU pr. ton. Resultatet af en beregning, hvor skadestaersklen saettes i forhold til cif-importprisen, bliver en told paa 352 ECU pr. ton.

    (53) Af hensyn til en rimelig forvaltning boer der fastsaettes en frist, inden for hvilken de beroerte parter kan tilkendegive deres synspunkter skriftligt og anmode om at blive hoert. Det skal endvidere anfoeres, at alle undersoegelsesresultater med henblik paa denne forordning er foreloebige og eventuelt skal tages op til yderligere undersoegelse med henblik paa indfoerelse af en endelig told, som Kommissionen maatte foreslaa -

    UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

    Artikel 1

    1. Der indfoeres en midlertidig antidumpingtold paa 352 ECU pr. ton paa importen af furfuraldehyd henhoerende under KN-kode 2932 12 00 og med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik.

    2. Gaeldende bestemmelser for told finder anvendelse, medmindre andet er fastsat.

    3. Overgang til fri omsaetning i Faellesskabet af de varer, der er omhandlet i stk. 1, er betinget af, at der stilles sikkerhed svarende til den midlertidige told.

    Artikel 2

    Parterne kan inden en maaned fra tidspunktet for naervaerende forordnings ikrafttraeden tilkendegive deres synspunkter skriftligt og anmode om at blive hoert mundtligt af Kommissionen, jf. dog artikel 7, stk. 4, litra b) og c), i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    Artikel 3

    Denne forordning traeder i kraft dagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 18. juli 1994.

    Paa Kommissionens vegne

    Leon BRITTAN

    Medlem af Kommissionen

    (1) EFT nr. L 209 af 2. 8. 1988, s. 1.

    (2) EFT nr. L 66 af 10. 3. 1994, s. 10.

    (3) EFT nr. C 208 af 31. 7. 1993, s. 8.

    (4) Gimelec m.fl. mod Kommissionen, sml. 1991, s. I-5589.

    Top