Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31990R0720

    Kommissionens forordning (EØF) nr. 720/90 af 22. marts 1990 om indførelse af en midlertidig antidumpingtold på importen af silicium med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    EFT L 80 af 27.3.1990, p. 9–13 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 28/07/1990

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1990/720/oj

    31990R0720

    Kommissionens forordning (EØF) nr. 720/90 af 22. marts 1990 om indførelse af en midlertidig antidumpingtold på importen af silicium med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    EF-Tidende nr. L 080 af 27/03/1990 s. 0009 - 0013


    *****

    KOMMISSIONENS FORORDNING (EOEF) Nr. 720/90

    af 22. marts 1990

    om indfoerelse af en midlertidig antidumpingtold paa importen af silicium med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE

    FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til Traktaten om Oprettelse af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab,

    under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2423/88 af 11. juli 1988 om beskyttelse mod dumpingimport eller subsidieret import fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab (1), saerlig artikel 11,

    efter konsultation i det raadgivende udvalg, der er nedsat i henhold til naevnte forordning, og

    ud fra foelgende betragtninger:

    A. PROCEDURE

    (1) Kommissionen modtog i december 1988 en klage indgivet af Comité de Liaison des Producteurs de Ferro-alliages de la Communauté économique européenne paa vegne af alle producenter af silicium i Faellesskabet vedroerende den paagaeldende vare med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik og importeret fra Kina eller fra Hong Kong.

    (2) Klagen indeholdt beviser for, at der fandt dumping sted og forvoldtes vaesentlig skade som foelge heraf, hvilket ansaas for tilstraekkeligt til at begrunde ivaerksaettelsen af en procedure. Kommissionen offentliggjorde derfor en meddelelse i De Europaeiske Faellesskabers Tidende (2) om indledning af en antidumping-procedure vedroerende den paagaeldende vare, henhoerende under KN-kode 2804 69 00.

    (3) Kommissionen underrettede officielt de eksportoerer og importoerer, som den vidste var beroert af sagen, samt klageren og gav de beroerte parter lejlighed til at tilkendegive deres mening skriftligt.

    (4) Kun to eksportoerer og en lille del af importoererne tilkendegav deres mening skriftligt.

    (5) En fororarbejdningsvirksomhed fremsatte bemaerkninger vedroerende eventuel indfoerelse af en antidumpingtold.

    (6) Kommissionen indhentede og efterproevede alle oplysninger, som den ansaa for noedvendige med henblik paa at traeffe en foreloebig afgoerelse om dumpingens omfang og den deraf foelgende skade, og aflagde kontrolbesoeg hos:

    a) Samtlige producenter i Faellesskabet:

    - Péchiney Electrométallurgie, Paris, Frankrig

    - VAW - Vereinigte Aluminium-Werke AG, Bonn, Forbundsrepublikken Tyskland

    - Carburos Metálicos, Barcelona, Spanien

    - Siderleghe Srl, Milano, Italien

    - OET Calusco SpA, Milano, Italien

    b) Importoeren:

    R. Hostombe Ltd, Sheffield, Det Forenede Kongerige

    (7) Dumpingundersoegelsen omfattede perioden 1. januar 1988 til 31. december 1988. Proceduren blev forlaenget, fordi det var vanskeligt at finde et referencemarked.

    B. DEN PAAGAELDENDE VARE

    i) Beskrivelse af varen

    (8) Den paagaeldende vare er silicium, der fremstilles ved reduktion af kvarts med kul i en lysbueovn.

    Varen afsaettes i form af stykker, korn eller pulver. Der findes godkendte internationale specifikationer for de forskellige kvaliteter med hensyn til indhold af urenheder som jern, aluminium og calcium.

    I forbindelse med denne procedure stammer den paagaeldende vare udelukkende fra Kina, da der ikke er nogen siliciumproduktion Hong Kong.

    ii) Samme vare

    (9) De samme internationale tekniske specifikationer anvendes baade for den importerede vare, der er omhandlet i klagen, og for silicium fremstillet i Faellesskabet. Trods en vis forskel i renhed og stoerrelse mellem den kinesiske vare og varen fra Faellesskabet er varernes fysiske egenskaber og deres anvendelse stort set de samme. Faellesskabets vare er saaledes samme vare som den importerede vare. De beroerte parter gjorde ikke indsigelse mod denne paastand.

    C. NORMAL VAERDI

    (10) Da Kina ikke er et land med markedsoekonomi, og da den paagaeldende vare ikke fremstilles i Hong Kong, foreslog klageren at sammenligne eksportpriserne med priserne eller omkostningerne i et land med markedsoekonomi, saerlig i Amerikas

    Forenede Stater. Men de amerikanske producenter naegtede at samarbejde med Kommissionen eller indgav ikke tilstraekkelige oplysninger. Kommisionen kontaktede derfor producenter i tre andre lande med markedsoekonomi, nemlig Norge, Canada og Jugoslavien. Men disse producenter naegtede ligeledes at samarbejde med Kommissionen, eller ogsaa indgav de ikke tilstraekkelige oplysninger. Under disse omstaendigheder konkluderede Kommissionen foreloebigt, at der ikke var anden mulighed end at fastlaegge den normale vaerdi i henhold til artikel 2, stk. 5, litra c), i forordning (EOEF) nr. 2423/88, dvs. paa grundlag af priserne for samme vare ved salg i Faellesskabet, forhoejet med en rimelig fortjenstmargen.

    D. EKSPORTPRIS

    (11) I mangel af tilfredsstillende og repraesentative svar fra de kinesiske eksportoerer og importoererne af den paagaeldende vare i Faellesskabet blev eksportprisen foreloebig fastsat i overensstemmelse med artikel 7, stk. 7, litra b), i forordning (EOEF) nr. 2423/88 paa grundlag af de foreliggende oplysninger, dvs. de af EUROSTAT offentliggjorte importpriser. Kommissionen fastslog desuden, at disse oplysninger laa taet op ad oplysningerne fra de eksportoerer, som delvis havde besvaret Kommissionens spoergeskemaer.

    (12) Da priserne ved eksport fra Hong Kong og priserne i de af EUROSTAT offentliggjorte statistikker i virkeligheden omhandler den kinesiske vare, blev der ved fastsaettelsen af eksportprisen taget hensyn til baade maengder og priser ved eksport fra Den Kinesiske Folkerepublik og fra Hong Kong.

    E. SAMMENLIGNING

    (13) Ved sammenligningen af den normale vaerdi med eksportpriserne tog Kommissionen hensyn til de forskelle, der paavirkede prisernes sammenlignelighed, saerlig forskellere i varernes fysiske egenskaber og transportomkostningerne fra Den Kinesiske Folkerepublik til Faellesskabet.

    Forskellene i varernes fysiske egenskaber bestod navnlig i forskelle i kornstoerrelse i forhold til den leverede vare, produkternes renhed og emballage af lavere kvalitet. Der blev ved justeringen taget hensyn til importoerens omkostninger til kontrol af forskellene i stoerrelse og kvalitet og til genemballering.

    (14) Til alle sammenligninger anvendtes fob-priser.

    (15) Dumpingmargenen blev fastlagt ved sammenligning af den tilsvarende maanedlige normale vaerdi med eksportpriserne pr. maaned.

    F. DUMPINGMARGEN

    (16) Det fremgaar af den foreloebige undersoegelse af de faktiske forhold, at der finder dumping sted, og at dumpingmargenen er lig med forskellen mellem den beregnede normale vaerdi og prisen ved eksport til Faellesskabet.

    Den vejede gennemsnitlige dumpingmargen i undersoegelsesperioden er 38,73 %.

    (17) Der er ikke beregnet en saerskilt dumpingmargen for Hong Kong, da priserne ved import fra Hong Kong i virkeligheden omhandler den kinesiske vare, og der ikke er nogen produktion af den paagaeldende vare i Hong Kong.

    G. SKADE

    1. Importens omfang og markedsandele

    (18) Importen til Faellesskabet af den paagaeldende vare med oprindelse i Kina begyndte i 1987 og steg i loebet af samme aar til 7 876 tons I 1988 steg importen til 20 214 tons, hvilket er en stigning paa 157 % mellem 1987 og 1988.

    Den importerede vares andel af markedet i forhold til det samlede forbrug i Faellesskabet steg fra 0 % i 1986 til 3,6 % i 1987 og 9,3 % i 1988. Derimod var der en nedgang i faellesskabsindustriens markedsandel fra 44,7 % i 1986 til 37,1 % i 1987 og kun en meget lille stigning i 1988, hvor den var 38 %.

    2. Prisudviklingen

    (19) De vejede gennemsnitlige priser for de paagaeldende varer med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik ved salg til de foerste uafhaengige koebere i Faellesskabet var i referenceperioden 5,4 % lavere end faellesskabsproducenternes priser ved salg til de foerste koebere. Disse priser var lavere end dem, der er noedvendige for at daekke faellesskabsproducenternes omkostninger.

    Ved sammenligningen tages der hensyn til forskelle i de importerede varers fysiske egenskaber (se betragtning 13).

    (20) De vejede gennemsnitlige priser i Faellesskabet laa i 1985 paa omkring 1 550 ECU pr. ton; de faldt til 1 364 ECU pr. ton i 1986. I 1987 naaede disse priser det laveste niveau med 1 288 ECU pr. ton, og de laa fortsat paa dette niveau i hele 1988 som foelge af importen af kinesiske varer.

    Disse dumpingpriser gav ikke faellesskabsproducenterne mulighed for at anvende priser, som kunne have givet dem daekning for deres produktionsomkostninger og en rimelig fortjeneste. Fortjensten er lavere end den, der blev opnaaet, inden der importeredes kinesiske varer.

    3. Den paagaeldende imports indvirkning paa faellesskabsproducenternes forhold

    a) Forbrug, produktionskapacitet, produktion, kapacitetsudnyttelse og salg i Faellesskabet

    (21) Forbruget af den paagaeldende vare i Faellesskabet steg i 1987 med 11,2 % og forblev paa samme niveau i 1988.

    I samme periode faldt faellesskabsproduktionen fra 111 321 tons i 1987 til 105 522 tons i 1988, dvs. 5,2 %.

    (22) For at forbedre rentabiliteten nedsatte faellesskabsproducenterne foelgelig deres produktionskapacitet fra 146 061 tons i 1987 til 134 354 tons i 1988, dvs. med 8 %.

    (23) Kapacitetsudnyttelsen i Faellesskabet, som faldt fra 82,5 % til 76,2 % mellem 1986, aaret foer den kinesiske vares indtraengen paa markedet i Faellesskabet, og 1987, steg igen til 78,5 % som foelge af denne nedsaettelse.

    (24) Men trods faellesskabsproducenternes omstruktureringsforanstaltninger og den naevnte forbrugsstigning formindskedes faellesskabsindustriens salg med 7,7 % i 1987 og steg kun med ca. 2 % i 1988.

    b) Beskaeftigelse, rentabilitet

    (25) Beskaeftigelsen i den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet faldt med 5,4 % i 1987 og 8,6 % i 1988.

    (26) Den generelle prisudvikling tvang faellesskabsproducenterne til at justere deres priser med en nedsaettelse paa 4,9 % i 1987 og 1,5 % i 1988.

    (27) Bortset fra den spanske producent, som i overgangsperioden har vaeret beskyttet af en saerlig told, der er hoejere end tolden ved den faelles ydre graense til Faellesskabet i sin sammensaetning den 31. december 1985, har faellesskabsproducenterne lidt betydelige tab i denne periode, eller de har lige netop kunnet daekke deres produktionsomkostninger og dette til trods for et hoejere forbrug af den paagaeldende vare.

    Faellesskabsproducenternes tab varierede fra 1 % til 13 % i undersoegelsesperioden.

    Kommissionen fastslog, at der er paafoert den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet vaesentlig skade med et betydeligt tab af fortjeneste.

    4. AArsagssammenhaeng

    (28) Siden 1987 er der konstateret en voksende indtraengen af varer fra det paagaeldende land paa grund af priser, som er betydeligt lavere end produktionsomkostningerne i Faellesskabet.

    (29) Forbrugsudviklingen i Faellesskabet forklarer ikke stigningen i importen af varer fra Den Kinesiske Folkerepublik, hvilket tallene fra 1987 og 1988 viser. Den andel af markedet, som de importerede kinesiske varer tegner sig for, mere end fordobledes i disse to aar, medens forbruget i Faellesskabet steg langt mindre i 1987 og forblev paa samme niveau i 1988.

    (30) Endvidere var der en nedgang i importen fra alle andre tredjelande, nemlig fra 59,3 % i 1987 til 52,7 % i 1988.

    Importen var fortsat stabil fra de tre tredjelande (Norge, Sydafrika og Brasilien), som tegner sig for hovedparten af den paagaeldende import.

    Kommissionen har fastslaaet, at priserne paa de importerede varer fra alle tredjelandene var hoejere end de kinesiske priser.

    (31) Alle disse elementer har foranlediget Kommissionen til at konkludere, at importen af silicium, med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik, saerskilt betragtet maa anses for at have paafoert den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet vaesentlig skade.

    I. FAELLESSKABETS INTERESSER

    (32) I betragtning af den vaesentlige skade, der er paafoert Faellesskabets siliciumindustri med hensyn til rentabilitet og markedsandele, fastslaar Kommissionen, at hvis der ikke indfoeres foranstaltninger mod dumpingimporten, som beviseligt har forvoldt denne skade, er der risiko for, at den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet vil blive tvunget til at indstille produktionen af den paagaeldende vare. Da der er tale om et basisprodukt for en maengde hoejteknologiske sektorer, og da fuldstaendig afhaengighed af forsyningskilder uden for Faellesskabet boer undgaas, er der Kommissionens opfattelse, at tabet af denne faellesskabsproduktion vil faa uoenskelige foelger for en stor del af den paagaeldende erhvervsgren.

    (33) Kommissionen har ogsaa taget hensyn til de bemaerkninger, som en forbruger/forarbejdningsvirksomhed fremsatte om, at kun importen af den paagaeldende vare til dumpingpriser gav ham mulighed for at saelge sin vare til konkurrencedygtige priser. Kommissionen har dog fastslaaet, at den paagaeldende forbruger kun koebte 2,7 % at sit samlede siliciumbehov hos kinesiske leverandoerer i undersoegelsesperioden. Det maa desuden erindres, at de fordelagtige priser, som koeberne tidligere noed godt af, var resultat af illoyal praksis, og at der ikke var nogen begrundelse for at opretholde saadanne priser.

    (34) Kommissionen finder derfor, at det er i Faellesskabets interesse at genindfoere loyale konkurrencevilkaar paa markedet i Faellesskabet, og at faellesskabsproducenternes interesser boer gaa forud for forbruger/forarbejdningsvirksomhedernes, da disse indkoebte den paagaeldende vare til dumpingpriser.

    J. MIDLERTIDIG ANTIDUMPINGTOLD

    (35) Ved beregningen af den told, der er noedvendig for at afhjaelpe skaden, sammenlignede Kommissionen den gennemsnitlige importpris for den kinesiske vare med en teoretisk salgspris, som kunne give faellesskabsproducenterne et salg med fortjeneste. Forskellen ved denne sammenligning er gennemsnitlig 14,7 %, hvilket svarer til 18,7 % paa et cif-grundlag.

    For at fastlaegge den teoretiske salgspris blev produktionsomkostningerne for den faellesskabsproducent, der ansaas for at vaere den mest repraesentative, justeret med en fortjenstmargen paa 6,5 %, der blev anset for den mindst mulige margen til at sikre faellesskabsproducenterne et rimeligt afkast af investeringerne.

    Importprisen frit Faellesskabets graense boer derfor forhoejes med denne margen for at afhjaelpe skaden.

    (36) Under disse omstaendigheder finder Kommissionen, at den midlertidige told, der skal indfoeres, ikke kan vaere lig med den konstaterede dumpingmargen, da en told, der er lavere end dumpingmargenen paa 38,7 % vil vaere tilstraekkelig til at fjerne de skadelige virkninger af den paagaeldende import.

    (37) Kommissionen har dels taget hensyn til priserne paa den paagaeldende import, herunder ogsaa importoerens margen og tolden, dels til en minimumssalgspris, som kunne give faellesskabsproducenterne mulighed for at daekke produktionsomkostningerne forhoejet med en rimelig fortjeneste.

    (38) Det fremgaar af undersoegelsen, at den import af varer, der i Faellesskabets statistikker er registreret som varer med oprindelse i Hong Kong, i virkeligheden har oprindelse i Kina, og det er derfor ikke noedvendigt at indfoere en saerlig antidumpingtold for varen med oprindelse i Hong Kong, men proceduren mod dette land boer afsluttes.

    (39) Der boer fastsaettes en frist, inden for hvilken de beroerte parter kan give deres mening til kende skriftligt og anmode om at blive hoert af Kommissionen -

    UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

    Artikel 1

    1. Der indfoeres en midlertidig antidumpingtold paa importen af silicium med oprindelse i Den Kinesiske Folkerepublik, henhoerende under KN-kode 2804 69 00.

    2. Tolden fastsaettes til 18,7 % af prisen, netto, frit Faellesskabets graense, ufortoldet.

    3. Gaeldende bestemmelser for told finder anvendelse.

    4. Overgang til fri omsaetning i Faellesskabet for de i stk. 1 omhandlede varer er betinget af, at der stilles sikkerhed svarende til den midlertidige told.

    Artikel 2

    Parterne kan inden en maaned fra tidspunktet for naervaerende forordnings ikraftraeden tilkendegive deres mening skriftligt og anmode om at blive hoert mundtligt af Kommissionen, jf. dog artikel 7, stk. 4, litra b), i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    Artikel 3

    Proceduren i forbindelse med varer importeret fra Hong Kong afsluttes, uden at der indfoeres antidumpingtold.

    Artikel 4

    Denne forordning traeder i kraft dagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

    Den finder anvendelse i fire maaneder, medmindre Raadet vedtager endelige foranstaltninger inden udloebet af denne periode, jf. dog artikel 11, 12 og 14 i forordning (EOEF) nr. 2423/88. Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 22. marts 1990.

    Paa Kommissionens vegne

    Frans ANDRIESSEN

    Naestformand

    (1) EFT nr. L 209 af 2. 8. 1988, s. 1.

    (2) EFT nr. C 26 af 1. 2. 1989, s. 8.

    Top