Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31986D0536

    86/536/EØF: Kommissionens afgørelse af 7. november 1986 om afslutning af antidumpingproceduren vedrørende importen af visse rørfittings med oprindelse i Brasilien, Taiwan, Jugoslavien og Japan

    EFT L 313 af 8.11.1986, p. 20–23 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 07/11/1986

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/1986/536/oj

    31986D0536

    86/536/EØF: Kommissionens afgørelse af 7. november 1986 om afslutning af antidumpingproceduren vedrørende importen af visse rørfittings med oprindelse i Brasilien, Taiwan, Jugoslavien og Japan

    EF-Tidende nr. L 313 af 08/11/1986 s. 0020


    *****

    KOMMISSIONENS AFGOERELSE

    af 7. november 1986

    om afslutning af antidumpingproceduren vedroerende importen af visse roerfittings med oprindelse i Brasilien, Taiwan, Jugoslavien og Japan

    (86/536/EOEF)

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE

    FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det europaeiske oekonomiske Faellesskab,

    under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2176/84 af 23. juli 1984 om beskyttelse mod dumpingimport eller subsidieret import fra lande, der ikke er medlemmer af Det europaeiske oekonomiske Faellesskab (1), saerlig artikel 9,

    efter konsultation i det raadgivende udvalg, der er nedsat i henhold til naevnte forordning, og

    ud fra foelgende betragtninger:

    A. PROCEDURE

    (1) Kommissionen modtog i november 1984 en klage vedroerende importen af visse roerfittings med oprindelse i Brasilien, Taiwan og Jugoslavien; klagen blev indgivet af European Malleable Tube Fittings Development Association (EMAFIDA) paa vegne af producenter, der tegner sig for stort set hele produktionen i Faellesskabet af den paagaeldende vare.

    I marts 1985 indgav den italienske producent, som er den stoerste producent i Faellesskabet, og hvis produktion udgoer en vaesentlig del af produktionen i Faellesskabet, en klage vedroerende importen af den paagaeldende vare med oprindelse i Japan.

    Begge klager indeholdt beviser for, at der fandt dumping sted og forvoldtes vaesentlig skade som foelge heraf, hvilket ansaas for tilstraekkeligt til at begrunde ivaerksaettelsen af en procedure. Kommissionen offentliggjorde derfor en meddelelse i De Europaeiske Faellesskabers Tidende (2) om indledning af en antidumpingprocedure vedroerende importen til Faellesskabet af visse roerfittings af stoebejern, bloedstoebte (aducerede varer), henhoerende under pos. ex 73.20 i den faelles toldtarif, svarende til NIMEXE-nummer 73.20-30, med oprindelse i Brasilien, Taiwan, Jugoslavien og Japan, og indledte en undersoegelse.

    (2) Kommissionen underrettede officielt de eksportoerer og importoerer, som den vidste var beroert af sagen, samt repraesentanter for eksportlandene og klagerne og gav de direkte beroerte parter lejlighed til at tilkendegive deres mening skriftligt og til at anmode om at blive hoert mundtligt.

    (3) Alle de selskaber, der havde eksporteret den paagaeldende vare til Faellesskabet i loebet af undersoegelsesperioden, tilkendegav deres mening skriftligt. Hovedparten af de kendte eksportoerer anmodede om at blive hoert mundtligt, hvilket blev imoedekommet. Nogle af importoererne fremlagde skriftlige redegoerelser og anmodede om at blive hoert, hvilket blev imoedekommet.

    (4) Kommissionen indhentede og efterproevede alle de oplysninger, som den ansaa for noedvendige, og aflagde kontrolbesoeg hos:

    a) producenter i Faellesskabet

    - Georg Fischer AG, Singen (Hohentwiel), Tyskland,

    - R. Woeste & Co., Duesseldorf, Tyskland,

    - Acciaierie e Ferriere Lombarde Falck SpA, Milano, Italien;

    b) producenter/eksportoerer i tredjelande

    - Fundiçao Tupy SA, Joinville, SC, Brasilien,

    - De HoMetal Industrial Co. Ltd, Hsinchu, Taiwan,

    - San Yang Metal Industrial Co. Ltd, Taipei Hsien, Taiwan,

    - Tai Yang Metal Industrial Co. Ltd, Taipei, Taiwan,

    - Young Shieng Manufacturing Co. Ltd, Taipei, Taiwan,

    - Livnica Zeljeza i Tempera, Kikinda, Jugoslavien,

    - Titan, Kamnik, Jugoslavien,

    - Awaji Sangyo KK, Tokyo, Japan,

    - Higashio Pipe Fittings MFG, Co. Ltd, Kawachi Nagano, Osaka, Japan,

    - Hitachi Metals Ltd, Chiyoda-Ku, Tokyo, Japan,

    - Nippon Kokan Pipe Fittings MFG, Co. Ltd, Kishiwada, Osaka, Japan,

    - Yodoshi Malleable Co. Ltd, Kawachi Nagano, Osaka, Japan;

    c) importoerer i Faellesskabet

    - Hermann Schmidt, Essen-Bredeney, Tyskland,

    - Tupy Handelsgesellschaft mbH, Hamburg, Tyskland,

    - Euraccordi, Liscate (Milano), Italien,

    - Jannone Arm SpA, Napoli, Italien,

    - Rocco Locatelli sas, Casteggio (Pavia) og Milano, Italien,

    - OML, Legnaro (Padova), Italien.

    (5) Undersoegelsen vedroerende dumping og underbud omfattede perioden fra den 1. januar til den 31. december 1984.

    B. DUMPING

    Normal vaerdi

    (6) Den normale vaerdi blev i alle tilfaelde foreloebigt fastlagt paa grundlag af hjemmemarkedspriserne ab fabrik, netto, hos de producenter, som eksporterede til Faellesskabet, og som fremlagde tilstraekkelige beviser vedroerende de priser, der faktisk var betalt i normal handel for samme vare beregnet til forbrug i eksportlandet, og som ansaas for at vaere repraesentative for det paagaeldende hjemmemarked. Der blev i fornoedent omfang taget hensyn til emballering, indenlandske transportomkostninger og betalingsbetingelser med henblik paa at fastlaegge nettoprisen ab fabrik.

    Eksportpris

    (7) Eksportpriserne blev generelt fastlagt paa grundlag af de nettopriser ab fabrik, der faktisk var betalt for de varer, der solgtes til eksport til Faellesskabet. Der blev i fornoedent omfang taget hensyn til omkostninger i forbindelse med emballering, soetransport og indenlandsk transport samt havneafgifter og provisioner.

    (8) I tilfaelde hvor eksport fandt sted til datterselskaber i Faellesskabet, blev eksportpriserne beregnet paa grundlag af de priser, hvortil den importerede vare foerste gang videresolgtes til en uafhaengig koeber, idet der blev taget behoerigt hensyn til alle omkostninger, der paaloeb mellem import og videresalg, herunder told og en fortjenstmargen paa 4,0 %, som ansaas for rimelig sammenlignet med uafhaengige importoerers gennemsnitlige fortjeneste paa den paagaeldende vare.

    C. SAMMENLIGNING

    (9) Med henblik paa en rimelig sammenligning mellem den normale vaerdi og eksportpriserne blev der i fornoedent omfang taget hensyn til forskelle, der paavirkede prisernes sammenlignelighed, saasom salgsvilkaar og indirekte skatter, hvor det kunne paavises, at der forelaa en direkte sammenhaeng mellem saadanne forskelle og det paagaeldende salg. Visse krav, som nogle eksportoerer stillede med hensyn til justering for forskelle i generalomkostninger, afvistes.

    (10) Til alle sammenligninger anvendtes priser ab fabrik.

    D. DUMPINGMARGEN

    (11) Det fremgaar af ovennaevnte foreloebige undersoegelse af de faktiske forhold, at der finder dumping sted i forbindelse med importen af de paagaeldende varer med oprindelse i Jugoslavien, Japan og Brasilien, og at dumpingmargenen er lig med forskellen mellem den fastsatte normale vaerdi og eksportpriserne til Faellesskabet. Dumpingmargenerne er forskellige alt efter eksportoer og importerende medlemsstat; de vejede gennemsnitlige margener er foelgende:

    - Jugoslavien: indtil 71,2 %,

    - Japan: indtil 19,8 %,

    - Brasilien: 5,6 %,

    - Taiwan: under 1,0 %,

    E. SKADE

    (12) For saa vidt angaar paastanden om dumpingimportens skadelige virkninger, fremgaar det af de oplysninger, Kommissionen er i besiddelse af, at Faellesskabets import fra Japan faldt fra 9 300 tons i 1981 til 6 400 tons i 1984 med en deraf foelgende nedgang i markedsandelen fra 17,8 % til 10,2 %. Desuden faldt importen fra Taiwan fra 3 900 tons i 1981 til 1 100 tons i 1984, hvormed markedsandelen mindskedes fra 7,4 % til 1,7 %. Importen fra Jugoslavien steg svagt i samme periode fra 1 800 tons til 1 900 tons, medens markedsandelen gik ned fra 3,4 % til 3,0 % som foelge af en stigning i forbruget. Kun importen fra Brasilien er steget kraftigt, nemlig fra 1 500 tons i 1981 til 4 200 tons i 1984, svarende til en foroegelse af markedsandelen fra 2,8 % til 6,4 %.

    (13) Set under ét faldt importen af roerfittings af stoebejern, bloedstoebte, med oprindelse i Japan, Taiwan, Jugoslavien og Brasilien fra 16 400 tons i 1981 til 13 600 tons i 1984 med en deraf foelgende nedgang i markedsandelen fra 31,4 % til 21,6 %.

    (14) I betragtning af, at Faellesskabets import af den japanske og den taiwanske vare var faldet og de paagaeldende varers markedsandel i Faellesskabet var gaaet tilbage, undersoegte Kommissionen, om det var rimeligt at laegge importen af roerfittings med oprindelse i Japan og Taiwan sammen med importen fra Jugoslavien og Brasilien.

    Kommissionen konstaterede, at alle de af undersoegelsen omfattede varer konkurrerede med hinanden paa Faellesskabets marked. Endvidere tegnede importen fra Japan og Taiwan sig tilsammen paa trods af tilbagegangen fortsat for en betydelig andel af markedet, som var tilstraekkelig til at medfoere vaesentlig skade som foelge af de lave priser, hvortil de paagaeldende importerede varer solgtes i Faellesskabet. Kommissionen konkluderede derfor, at med henblik paa at fastslaa, om dumpingimporten forvoldte vaesentlig skade, var det ikke urimeligt at laegge importen fra Japan og Taiwan sammen med importen fra Jugoslavien og Brasilien.

    (15) For saa vidt angaar salgspriserne i Faellesskabet for dumpingvarerne konstateredes det, at de paagaeldende eksportoerer solgte deres varer gennem forskellige afsaetningskanaler i Faellesskabet, og at dumpingvarerne saaledes konkurrerede med faellesskabsproducenternes varer i forskellige handelsled. Baseret paa priserne ved direkte salg til store forhandlere og grossistvirksomheder i Faellesskabet var der tale om et underbud i forhold til faellesskabsproducenternes priser paa mellem 25 % og 45 %; i betragtning af den betydelige prisforskel maatte visse faellesskabsproducenter indstille leverancerne til de forhandlere, der koebte dumpingvarerne, medens andre var tvunget til at nedsaette deres priser til et niveau, der var lavere end produktionsomkostningerne, for at imoedegaa konkurrencen fra de importerede varer og bevare salget til de paagaeldende forhandlere, saaledes at de led betydelige finansielle tab. I de tilfaelde, hvor faellesskabsproducenterne var gaaet ind i konkurrencen med de importerende forhandlere, konstateredes der ikke vaesentlige og systematiske prisunderbud; salgspriserne paa de importerede varer hindrede imidlertid faellesskabsproducenterne i at haeve deres priser til et niveau, der var tilstraekkeligt til at give daekning for omkostningestigninger, hvilket medfoerte en nedgang i fortjenstmargenen paa de paagaeldende salg eller i visse tilfaelde endog tab.

    I forhold til det samlede salg af roerfittings har samtlige stoerre faelleskabsproducenter vedvarende lidt tab i perioden fra 1981 til 1984.

    (16) Produktionen i Faellesskabet steg fra 35 500 tons i 1981 til 42 500 tons i 1984, dvs. med ca. 20 %. Produktionsstigningen oegede kapacitetsudnyttelsen betydeligt, i gennemsnit fra 65 % til 80 %; visse produktionslinjer koerte midlertidigt paa fuld kapacitet.

    (17) Faellesskabsproducenternes salg oegedes i takt med produktionen og markedsandelen oegedes fra 43 % i 1981 til 50 % i 1984.

    (18) Paa baggrund af den betydelige foroegelse af faellesskabsproducenternes produktion, kapacitetsudnyttelse og salg undersoegte Kommissionen, om der kunne vaere forvoldt skade som foelge af pristryk i Faellesskabet hidroerende fra de importerede varer. Det viste sig, at faellesskabsproducenterne kun havde vaeret i stand til at genvinde deres markedsandel ved at holde deres priser paa et niveau, der ikke var tilstraekkeligt til at give fuld daekning for omkostningerne. En saadan defensiv strategi, der bygger paa priser, som ikke giver fuld daekning for omkostningerne og en rimelig fortjeneste, men blot er et bidrag til daekning af de faste omkostninger, bringer paa lang sigt virksomhedens levedygtighed i fare og maa betragtes som vaesentlig skade, saafremt situationen skyldes dumpingimport til lave priser.

    (19) Kommissionen maatte i den forbindelse undersoege virkningerne af andre faktorer, saasom nedgang i forbruget i Faellesskabet eller import fra tredjelande, der ikke var omfattet af proceduren, eller fra Taiwan, for hvilket der konstateredes en meget beskeden dumpingmargen. Forbruget i Faellesskabet er steget med ca. 20 % fra 1981 til 1984. Importen fra lande, der ikke var omfattet af proceduren, steg fra 13 000 tons i 1981 til 17 800 tons i 1984, svarende til en foroegelse af markedsandelen fra 25 % til 28 %. I samme periode faldt importen fra de af proceduren omfattede lande fra 16 400 tons til 13 600 tons, svarende til en nedgang i markedsandelen paa 9,8 %. Af de oplysninger, Kommissionen er i besiddelse af, fremgaar det, at priserne paa de importerede varer fra baade de af proceduren omfattede lande og fra andre tredjelande stort set laa paa samme niveau for saa vidt angaar salg gennem sammenlignelige salgskanaler.

    I betragtning af, at de beroerte landes markedsandel er faldet betydeligt, medens andre tredjelandes markedsandel fortsat oegedes, og navnlig da salgspriserne for varer fra naevnte tredjelande laa paa omtrent samme niveau som de beroerte landes priser, er Kommissionen af den opfattelse, at den skade, der er paafoert den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet som foelge af prisunderbud eller pristryk, ikke udelukkende kan tilskrives den af proceduren omfattede import.

    (20) Hvad angaar importen af den paagaeldende vare fra Taiwan, er dumpingmargenen ubetydelig, og der boer ikke indfoeres beskyttelsesforanstaltninger over for denne import. (21) For saa vidt angaar importen af den paagaeldende vare med oprindelse i Japan, Brasilien og Jugoslavien, vil indfoerelse af beskyttelsesforanstaltninger mod importen fra disse lande alene ikke hindre, at der fortsat forvoldes den paagaeldende erhvervsgren i Faellesskabet skade i betragtning af den stoerre markedsandel, som importerede varer fra andre tredjelande har naaet i undersoegelsesperioden og de tilsvarende lave priser paa disse varer. Beskyttelsesforanstaltninger mod importen fra Japan, Brasilien og Jugoslavien vil formentlig blot begunstige anden lavprisimport og oege saadan imports markedsandel yderligere paa bekostning af importen fra naevnte lande uden nogen deraf foelgende forbedring af situationen for den beroerte erhvervsgren i Faellesskabet. De paagaeldende eksportoerer har desuden erklaeret sig indforstaaet med regelmaessigt at underrette Kommissionen om maengderne af og priserne paa de roerfittings, de eksporterer til Faellesskabet. Kommissionen er under disse omstaendigheder og i betragtning af den maengdemaessige nedgang i den paagaeldende import og den forbedrede situation for denne erhversgren i Faellesskabet med hensyn til salg, produktion og kapacitetsudnyttelse naaet til den konklusion, at det ikke vil vaere i Faellesskabets interesse, at der traeffes beskyttelsesforanstaltninger.

    F. AFSLUTNING AF PROCEDUREN

    (22) Proceduren vedroerende importen af visse roerfittings af stoebejern, bloedstoebte (aducerede varer), med oprindelse i Japan, Brasilien, Jugoslavien og Taiwan boer derfor afsluttes.

    Der blev ikke gjort indsigelse mod denne afgoerelse i Det raadgivende Udvalg.

    (23) Klageren blev gjort bekendt med de vigtigste kendsgerninger og betragtninger, paa grundlag af hvilke Kommissionen agtede at afslutte proceduren. Klageren anmodede derefter om yderligere oplysninger og om at blive hoert, hvilket blev imoedekommet. I denne afgoerelse er der taget hensyn til det under hoeringen fremfoerte -

    TRUFFET FOELGENDE AFGOERELSE:

    Eneste artikel

    Antidumpingproceduren vedroerende importen af visse roerfittings af stoebejern, bloedstoebte (aducerede varer), med oprindelse i Japan, Brasilien, Jugoslavien og Taiwan afsluttes.

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 7. November 1986.

    Paa Kommissionens vegne

    Willy DE CERCQ

    Medlem af Kommissionen

    (1) EFT nr. L 201 af 30. 7. 1984, s. 1.

    (2) EFT nr. C 77 af 23. 3. 1985, s. 3.

    Top