EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02009R0543-20140110

Consolidated text: Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) n r. 543/2009 af 18. juni 2009 om afgrødestatistikker og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 837/90 og (EØF) nr. 959/93 (EØS-relevant tekst)

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2009/543/2014-01-10

2009R0543 — DA — 10.01.2014 — 001.001


Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

►B

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 543/2009

af 18. juni 2009

om afgrødestatistikker og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 837/90 og (EØF) nr. 959/93

(EØS-relevant tekst)

(EFT L 167, 29.6.2009, p.1)

Ændret ved:

 

 

Tidende

  No

page

date

►M1

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1350/2013 af 11. december 2013

  L 351

1

21.12.2013




▼B

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 543/2009

af 18. juni 2009

om afgrødestatistikker og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 837/90 og (EØF) nr. 959/93

(EØS-relevant tekst)



EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 285, stk. 1,

under henvisning til forslag fra Kommissionen,

efter proceduren i traktatens artikel 251 ( 1 ), og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Rådets forordning (EØF) nr. 837/90 af 26. marts 1990 om statistiske oplysninger, der skal tilvejebringes af medlemsstaterne vedrørende kornproduktion ( 2 ), og Rådets forordning (EØF) nr. 959/93 af 5. april 1993 om statistiske oplysninger, der skal tilvejebringes af medlemsstaterne vedrørende andre afgrøder end korn ( 3 ), er blevet ændret flere gange. Da der nu skal foretages en række yderligere ændringer og forenklinger, bør disse retsakter af klarhedshensyn, og i overensstemmelse med den nye tilgang til forenkling af fællesskabslovgivning og bedre lovgivning ( 4 ), erstattes af en enkelt retsakt.

(2)

Afgrødestatistikker er meget vigtige for forvaltningen af Fællesskabets markeder. Det anses også for vigtigt at supplere de statistikker over korn og resterende afgrøder fra agerjord, som i øjeblikket er omfattet af fællesskabslovgivningen, med statistikker over grøntsager og flerårige kulturer.

(3)

Af hensyn til forvaltningen af den fælles landbrugspolitik er det nødvendigt, at der til Kommissionen regelmæssigt indberettes data om afgrødearealer, afgrødeudbytte og afgrødeproduktion.

(4)

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1166/2008 af 19. november 2008 om en række undersøgelser af landbrugsbedrifternes struktur og en undersøgelse af produktionsmetoderne i landbruget ( 5 ) indeholder bestemmelser om et program for fællesskabsundersøgelser med henblik på at tilvejebringe statistikker over landbrugsbedrifternes struktur frem til 2016.

(5)

I henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 af 26. maj 2003 om indførelse af en fælles nomenklatur for regionale enheder (NUTS) ( 6 ) skal alle statistiske data opdelt efter regionale enheder, som medlemsstaterne indsender til Kommissionen, være udarbejdet i henhold til NUTS-nomenklaturen. For at der kan udarbejdes sammenlignelige regionale statistikker, bør de regionale enheder derfor være i overensstemmelse med NUTS-nomenklaturen.

(6)

For at begrænse medlemsstaternes arbejdsbyrde bør kravene til de regionale data ikke være strengere end de krav, der er fastsat i den tidligere lovgivning, medmindre der er opstået nye regionale niveauer i mellemtiden. Tyskland og Det Forenede Kongerige bør derfor kunne nøjes med at indberette regionale statistikker opdelt efter regionale enheder på NUTS 1-niveau.

(7)

For at lette gennemførelse af denne forordning er det nødvendigt, at der er et tæt samarbejde mellem medlemsstaterne og Kommissionen, navnlig med bistand fra Den Stående Landbrugsstatistiske Komité, der er nedsat ved Rådets afgørelse 72/279/EØF af 31. juli 1972 ( 7 ).

(8)

For at sikre en glidende overgang fra den ordning, der finder anvendelse i henhold til forordning (EØF) nr. 837/90 og forordning (EØF) nr. 959/93, bør der ved denne forordning kunne indføres en overgangsperiode på højst to år for medlemsstater, hvor anvendelsen af denne forordning vil kræve omfattende tilpasninger i deres nationale statistiske systemer og kan forventes at medføre væsentlige praktiske problemer.

(9)

De foranstaltninger, der er fastsat i denne forordning til udarbejdelse af statistikker, er nødvendige, for at Fællesskabet kan udøve sin virksomhed. Målet for denne forordning, nemlig at fastsætte fælles regler for systematisk udarbejdelse af fællesskabsstatistikker over dyrkede arealer, udbytte og produktion af korn og andre afgrøder end korn i medlemsstaterne, kan ikke i tilstrækkelig grad opfyldes af medlemsstaterne og kan derfor bedre nås på fællesskabsplan; Fællesskabet kan derfor træffe foranstaltninger i overensstemmelse med subsidiaritetsprincippet, jf. traktatens artikel 5. I overensstemmelse med proportionalitetsprincippet, jf. nævnte artikel, går denne forordning ikke ud over, hvad der er nødvendigt for at nå dette mål.

(10)

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 af 11. marts 2009 om europæiske statistikker ( 8 ) udgør referencerammen for bestemmelserne i denne forordning, især for så vidt angår overholdelsen af standarder vedrørende upartiskhed, pålidelighed, relevans, omkostningseffektivitet, statistisk fortrolighed og gennemsigtighed, og for fremsendelsen og beskyttelsen af fortrolige statistiske oplysninger i henhold til nærværende forordning for at sikre, at der ikke sker uretmæssig videregivelse og anvendelse i ikke-statistisk øjemed, når -fællesskabsstatistikker bliver udarbejdet og formidlet.

(11)

De nødvendige foranstaltninger til gennemførelse af denne forordning bør vedtages i overensstemmelse med Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen ( 9 ).

(12)

Kommissionen bør navnlig tillægges beføjelser til at ændre indberetningsskemaerne. Da der er tale om generelle foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den med nye ikke-væsentlige bestemmelser, skal foranstaltningerne vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 5a i afgørelse 1999/468/EF.

(13)

Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 af 28. juni 2007 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter ( 10 ) indfører en forpligtelse til at sende Kommissionen relevante statistiske oplysninger, som defineret inden for rammerne af Fællesskabets statistiske program. Det erkendes, at der er behov for systematisk udarbejdelse af fællesskabsstatistikker om økologisk produktion og landbrug, og Kommissionen forventes derfor at træffe passende foranstaltninger, herunder ved at forelægge lovgivningsforslag, med henblik på at håndtere dette spørgsmål på passende vis.

(14)

Denne forordning berører ikke medlemsstaternes indberetning på frivillig basis af statistikkerne i de tidlige skøn for afgrødeproduktion (Early Estimates for Crop Products (EECP)).

(15)

Den Stående Landbrugsstatistiske Komité er blevet hørt —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:



Artikel 1

Genstand

Denne forordning fastlægger fælles retningslinjer for systematisk udarbejdelse af fællesskabsstatistikker over landbrugets arealanvendelse og afgrødeproduktion.

Artikel 2

Definitioner og præciseringer

1.  I denne forordning forstås ved:

a) »høstår«: det kalenderår, hvori høsten påbegyndes

b) »udnyttet landbrugsareal«: det samlede areal af agerjord, permanente græsarealer, arealer med flerårige kulturer og køkkenhaver, som bedrifterne udnytter, uanset driftsformen, eller om det udnyttes som fælles arealer

c) »dyrket areal«: et areal svarende til det samlede tilsåede areal, men efter høsten udelukkes ødelagte arealer (f.eks. som følge af naturkatastrofer)

d) »afgrødeareal«: det samlede tilsåede areal til produktion af en bestemt afgrøde inden for et givet år

e) »høstet areal«: den del af afgrødearealet, der høstes; det kan derfor være sammenfaldende med eller mindre end afgrødearealet

f) »produktionsområde«: i forbindelse med flerårige kulturer det areal, som potentielt kan høstes i referencehøståret; det omfatter ikke arealer uden produktion som f.eks. nye plantager, hvor der endnu ikke er nogen produktion

g) »høstet produktion«: produktion herunder bedrifternes tab og spild, mængder, der forbruges direkte på gården, og afsatte mængder, angivet i basisproduktets vægtenheder

h) »udbytte«: høstet produktion pr. dyrket areal

i) »afgrøder under glas eller høj (tilgængelig) overdækning«: afgrøder, som i hele deres vækstperiode eller i størstedelen af den dyrkes i drivhuse eller under fast eller flytbar høj overdækning af glas eller af stiv eller bøjelig plastic; dette omfatter ikke plastfolie lagt direkte på jorden, ej heller jord under glaskupler eller i tunneler, hvortil personer ikke kan få adgang, eller under flytbare drivbænke (mistbænke); arealer af afgrøder, som dyrkes dels under glas, dels på friland, henregnes til arealer under glas, medmindre perioden under glas er ekstremt kort

j) »primært areal« af et givet jordstykke: det areal, hvor der på det pågældende jordstykke kun dyrkes én afgrøde i løbet af et givet høstår, og som er entydigt defineret ved denne anvendelse.

2.  »Successive afgrøder« henviser til afgrøder på et stykke agerjord, hvis areal anvendes mere end én gang i løbet af et givet høstår, men hvor der, hver gang arealet anvendes, kun dyrkes én afgrøde. Arealet betragtes som dyrket areal for hver enkelt afgrøde. Begreberne primært og sekundært areal finder ikke anvendelse i denne sammenhæng.

»Samdyrkede afgrøder« henviser til en kombination af afgrøder, som dyrkes på et stykke landbrugsjord samtidigt. Det dyrkede areal opdeles i så fald mellem de pågældende afgrøder i forhold til det areal, de dyrkes på. Begreberne primært og sekundært areal finder ikke anvendelse i denne sammenhæng.

»Afgrøder med dobbelt anvendelse«, dvs. afgrøder, som tjener mere end ét formål, betragtes efter sædvane som afgrøder efter deres primære anvendelse og som sekundære afgrøder efter deres supplerende anvendelser.

Artikel 3

Dækning

1.  Medlemsstaterne skal udarbejde statistikker over de i bilaget opførte afgrøder, der produceres på udnyttede landbrugsarealer inden for deres område.

2.  Statistikkerne skal være repræsentative for mindst 95 % af følgende arealer:

a) det samlede dyrkede areal med markafgrøder (Skema 1)

b) det samlede høstede areal med grøntsager, meloner og jordbær (Skema 2)

c) det samlede produktionsområde for flerårige kulturer (Skema 3)

d) udnyttet landbrugsareal (Skema 4).

3.  Variabler, der ikke eller kun i ringe omfang forekommer i en medlemsstat, kan udelades i statistikkerne, forudsat at den pågældende medlemsstat senest ved udgangen af det kalenderår, der går umiddelbart forud for hver af referenceperioderne, oplyser Kommissionen om alle sådanne afgrøder og om den anvendte tærskel for ringe forekomst af hver af de pågældende afgrøder.

Artikel 4

Hyppighed og referenceperiode

Medlemsstaterne indberetter årligt de i bilaget omhandlede data til Kommissionen. Referenceperioden er høståret. Det første referenceår er 2010.

Artikel 5

Præcisionskrav

1.  De medlemsstater, der foretager stikprøveundersøgelser med henblik på at udarbejde statistikker, træffer de foranstaltninger, der er nødvendige for at sikre, at skema 1-data opfylder følgende præcisionskrav: Variationskoefficienten for de data, der skal indberettes senest den 30. september i år n + 1, må ikke på nationalt plan ligge over 3 % for det samlede dyrkede areal for hver af følgende grupper af hovedafgrøder: kornafgrøder til fremstilling af korn (inkl. såsæd), bælgsæd til modning og proteinafgrøder til fremstilling af korn (inkl. frø og blandinger af korn og bælgsæd), rodfrugtafgrøder, industriafgrøder og grønthøstede planter.

2.  En medlemsstat, der beslutter at anvende andre statistikkilder end undersøgelser til udarbejdelse af disse statistikker, skal sikre, at de indberettede oplysninger er af mindst samme kvalitet som de data, der hidrører fra statistiske undersøgelser.

3.  En medlemsstat, der beslutter at anvende administrative kilder, underretter på forhånd Kommissionen om de metoder, der vil blive anvendt, og kvaliteten af data fra de administrative kilder.

Artikel 6

Indberetning til Kommissionen

1.  Medlemsstaterne indberetter de i bilaget omhandlede data til Kommissionen (Eurostat) inden for de frister, der er fastsat for det enkelte skema.

▼M1

2.  Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 8a for at ændre indberetningsskemaerne i bilaget.

Disse delegerede retsakter må ikke ændre indberetningshyppighed og frister eller pålægge medlemsstaterne eller respondenterne en væsentlig yderligere byrde.

Kommissionen skal behørigt begrunde de statistiske aktioner, der er fastsat i de pågældende delegerede retsakter, i givet fald under anvendelse af bidrag fra relevante eksperter baseret på en analyse af omkostningseffektiviteten, herunder en vurdering af byrden for respondenterne og af produktionsomkostningerne, som omhandlet i artikel 14, stk. 3, litra c) i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 ( 11 ).

▼B

Artikel 7

Regionalstatistik

1.  Data for de afgrøder, der er mærket »R« i bilaget, indberettes opdelt efter regionale enheder på NUTS 1- og NUTS 2-niveau, jf. forordning (EF) nr. 1059/2003. Som undtagelse herfra kan Tyskland og Det Forenede Kongerige nøjes med at indberette statistikkerne opdelt efter regionale enheder på NUTS 1-niveau.

2.  Variabler, der ikke eller kun i ringe omfang forekommer i en medlemsstat, kan udelades i de regionale statistikker, forudsat at den pågældende medlemsstat senest ved udgangen af det kalenderår, der går umiddelbart forud for hver af referenceperioderne, oplyser Kommissionen om alle sådanne afgrøder og om den anvendte tærskel for ringe forekomst af hver af de pågældende afgrøder.

Artikel 8

Statistisk kvalitet og rapport

1.  De data, der skal indberettes i henhold til denne forordning, er underlagt følgende kvalitetskriterier:

a) »relevans«, der henviser til, i hvor høj grad statistikkerne opfylder brugernes nuværende og potentielle behov

b) »nøjagtighed«, der henviser til, hvor tæt skønnene ligger på de ikke kendte korrekte værdier

c) »aktualitet«, der henviser til tidsrummet mellem oplysningernes tilgængelighed og den begivenhed eller det fænomen, de beskriver

d) »punktlighed«, der henviser til tidsrummet mellem datoen for offentliggørelse af dataene og måldatoen (den dato, hvor dataene skulle have foreligget)

e) »tilgængelighed« og »klarhed«, der henviser til, på hvilke betingelser og hvordan brugerne kan indhente, anvende og fortolke data

f) »sammenlignelighed«, der henviser til måling af virkningen af forskelle i anvendte statistiske koncepter, målingsværktøjer og -procedurer, når statistikker sammenlignes mellem geografiske områder, sektorområder eller over tid, og

g) »kohærens«, der henviser til, i hvor høj grad dataene troværdigt kan kombineres på forskellige måder og til forskellige anvendelser.

2.  Medlemsstaterne indsender hvert tredje år, og første gang den 1. oktober 2011, en rapport til Kommissionen (Eurostat) om kvaliteten af de indberettede data.

3.  Kvalitetsrapporten, der benytter de kvalitetskriterier, der er omhandlet i stk. 1, skal beskrive:

a) tilrettelæggelsen af den undersøgelse, der er omfattet af denne forordning, og den anvendte metodologi

b) det præcisionsniveau, der er opnået for de i denne forordning omhandlede stikprøveundersøgelser og

c) kvaliteten af andre anvendte kilder end undersøgelser.

4.  Medlemsstaterne meddeler Kommissionen enhver metodologisk ændring eller enhver anden ændring, der kan have væsentlig indflydelse på statistikkerne. Dette skal ske senest tre måneder efter, at ændringen er trådt i kraft.

5.  Der tages hensyn til princippet om, at yderligere omkostninger og arbejdsbyrder skal holdes inden for rimelige grænser.

▼M1

Artikel 8a

Udøvelse af de delegerede beføjelser

1.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

2.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 6, stk. 2, tillægges Kommissionen for en periode på fem år fra den 10. januar 2014. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser forlænges stiltiende for perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan forlængelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.

3.  Den i artikel 6, stk. 2, omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning fra dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.

4.  Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.

5.  En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 6, stk. 2, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på to måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med to måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

▼M1 —————

▼B

Artikel 11

Ophævelse

1.  Forordning (EØF) nr. 837/90 og (EØF) nr. 959/93 ophæves med virkning fra 1. januar 2010, jf. dog stk. 2.

Henvisninger til de ophævede forordninger betragtes som henvisninger til denne forordning.

▼M1 —————

▼B

Artikel 12

Ikrafttræden

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

▼M1

Den anvendes fra den 1. januar 2010.

▼B

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.




BILAG

Skema 1

Markafgrøder



DEL A

 

Dyrket areal

(1 000 hektarer)

Høstet produktion

(1 000 ton)

Udbytte

(100 kg/hektar)

Indberetningsfrister

31. jan

30. jun

31. aug

30. sept

31. jan

30. sept

30. sept

31. okt

31. jan

30. sept

31. aug

år n

år n

år n

år n

år n + 1

år n + 1

år n

år n

år n + 1

år n + 1

år n

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

ms over tærskel

ms over tærskel

ms over tærskel

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

ms over tærskel

Kornafgrøder til fremstilling af korn (inkl. såsæd) (1)

X

R

X

R

Korn (ekskl. ris) (1)

X

X

X

X

Blød hvede og spelt (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

heraf: Vinterhvede (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Hård hvede (1)

X

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

Rug og blandsæd af hvede og rug (1)

X

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

Byg (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

heraf: Vinterbyg (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Havre (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Blandsæd, undtagen blandsæd af hvede og rug (1)

X

X

X

X

Kernemajs og corn-cob-mix (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

Sorghum (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Triticale (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Hirse, boghvede og kanariefrø (1)

X

X

X

X

Ris (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

heraf:

Indica

X

X

X

X

Japonica

X

X

X

X



DEL B

 

Dyrket areal

(1 000 hektarer)

Høstet produktion

(1 000 ton)

Udbytte

(100 kg/hektar)

Indberetningsfrister

31. jan

30. jun

31. aug

30. sept

31. marts

30. sept

30. sept

31. okt

31. marts

30. sept

31. aug

år n

år n

år n

år n

år n + 1

år n + 1

år n

år n

år n + 1

år n + 1

år n

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

 

ms over tærskel

ms over tærskel

ms over tærskel

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

alle ms

ms over tærskel

Bælgsæd til høst i moden tilstand og proteinafgrøder til fremstilling af korn

(inkl. frø og blandinger af korn og bælgsæd) (1)

X

R

X

X

Foderærter (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Bønner og hestebønner (1)

X

X

X

X

X

X

X

X

Sødlupin (1)

X

X

X

X

Anden bælgsæd til modning i.a.n.

X

X

Rodfrugtafgrøder

X

X

X

X

Kartofler (inkl. tidlige kartofler og læggekartofler)

X

X

X

X

X

X

X

X

Sukkerroer (ekskl. frø)

X

X

X

X

R

X

X

R

Andre rodfrugtafgrøder i.a.n.

X

X

Industriafgrøder

X

X

X

X

Raps og rybs (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

heraf: Vinterraps

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Solsikkefrø (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

Hørfrø (oliehør) (1)

X

R

X

X

Soja (1)

X

X

X

X

R

X

X

X

R

X

Bomuldsfrø (1)

X

X

Andre olieholdige afgrøder (1)

X

X

Spindhør

X

R

X

X

Hamp

X

X

X

X

Bomuldsfibre

X

R

X

X

Humle

X

X

X

X

Tobak

X

R

X

R

Aroma-, læge- og krydderplanter

X

X

Energiafgrøder i.a.n.

X

X

X

X

Grønthøstede planter

X

X

Grønthøstede etårige planter

X

X

X

X

heraf: Fodermajs

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Grønthøstede kornafgrøder

X

X

X

X

Bælgplanter

X

X

Midlertidige græs- og engarealer

X

X

(1)   Produktionstal for disse varer angives i gennemsnitlig fugtighedsgrad, som den enkelte medlemsstat meddeler Kommissionen i januar/marts år n + 1(kolonne 9).

NB: Skøn for kolonne 1, 2, 3 og 11 er obligatoriske for medlemsstater med en gennemsnitlig årlig national produktion de sidste tre år på over

3 000 000 ton blød hvede

1 000 000 ton hård hvede

900 000 ton byg

100 000 ton rug og blandsæd af hvede og rug

1 500 000 ton kernemajs

200 000 ton triticale

150 000 ton havre

150 000 ton sorghum

150 000 ton ris

70 000 ton foderærter

50 000 ton hestebønner

300 000 ton raps

200 000 ton solsikke

60 000 ton soja

700 000 ton kartofler

2 500 000 ton sukkerroer og

4 500 000 ton fodermajs.



Skema 2

Grøntsager, meloner og jordbær

 

Høstet areal

(1 000 hektarer)

Høstet produktion

(1 000 ton)

Indberetningsfrister

31. marts

år n + 1

31. marts

år n + 1

 

1

2

GRØNTSAGER, MELONER OG JORDBÆR

X

 

Kål (Brassica-arter)

Blomkål og broccoli

X

X

Hvidkål

X

X

Blad- og stængelgrøntsager

Selleri

X

X

Porrer

X

X

Salat

X

X

heraf under glas eller høj tilgængelig overdækning (1)

X

 

Endivie

X

X

Spinat

X

X

Asparges

X

X

Cikorie

X

X

Artiskokker

X

X

Frugtgrøntsager

Tomater

X

X

heraf tomater til konsum i frisk tilstand

X

X

heraf under glas eller høj tilgængelig overdækning (1)

X

 

Agurker

X

X

heraf under glas eller høj tilgængelig overdækning (1)

X

 

Asier

X

X

Meloner

X

X

Vandmeloner

X

X

Auberginer

X

X

Courgetter

X

X

Rød peber, capsicum

X

X

heraf under glas eller høj tilgængelig overdækning (1)

X

 

Rod-, knold- og løggrøntsager

Gulerødder

X

X

Hvidløg

X

X

Spiseløg

X

X

Skalotteløg

X

X

Knoldselleri

X

X

Radiser

X

X

Bælgsæd

X

 

Ærter

X

X

Bønner

X

X

Jordbær

X

X

heraf under glas eller høj tilgængelig overdækning (1)

X

 

Dyrkede svampe

X

X

(1)   Skøn obligatoriske for medlemsstater med et høstet areal på mindst 500 ha.



Skema 3

Flerårige kulturer

 

Produktionsområde

(1 000 hektarer)

Høstet produktion

(1 000 ton)

Indberetningsfrister

31. marts

år n + 1

31. marts

år n + 1

30. sept

år n + 1

 

1

2

3

FLERÅRIGE KULTURER

X

 
 

Frugter, der vokser i tempereret klima

Æbler

X

X

 

heraf: Æbler til konsum i frisk tilstand

 

X

 

Pærer

X

X

 

Ferskner

X

X

 

Nektariner

X

X

 

Abrikoser

X

X

 

Kirsebær

X

X

 

heraf: Surkirsebær

X

X

 

Blommer

X

X

 

Bær

Solbær

X

X

 

Hindbær

X

X

 

Nødder (1)

Valnødder

X

X

 

Hasselnødder

X

X

 

Mandler

X

X

 

Kastanjer

X

X

 

Frugt, der vokser i subtropisk klima

Figner

X

X

 

Kiwier

X

X

 

Avocadoer

X

X

 

Bananer

X

X

 

Citrusfrugter (1)

X

 
 

Pomeloer og grapefrugter

X

 

X

Citroner og limefrugter

X

 

X

Appelsiner

X

 

X

Små citrusfrugter

X

 

X

Satsumaer

X

 

X

Klementiner

X

 

X

Vinmarker (1)

X

X

 

Vinmarker til fremstilling af vin

X

X

 

heraf:

Vin med beskyttet oprindelsesbetegnelse

X

X

 

Vin med beskyttet geografisk betegnelse

X

X

 

Anden vin

X

X

 

Vinmarker til produktion af spisedruer

X

X

 

Vinmarker til produktion af rosiner

X

X

 

Oliventræer (1)

Oliventræer til produktion af oliven til spisebrug

X

X

 

Oliventræer til produktion af olivenolie

X

X

 

(1)   Obligatorisk for medlemsstater med et nationalt produktionsområde på mindst 500 ha.



Skema 4

Landbrugets arealanvendelse

 

Primært areal

(1 000 hektarer)

Indberetningsfrist

30. sept

år n + 1

Udnyttet landbrugsareal

R

Agerjord

R

Kornafgrøder til fremstilling af korn (inkl. såsæd)

X

Bælgsæd til høst i moden tilstand og proteinafgrøder til fremstilling af korn

(inkl. frø og blandinger af korn og bælgsæd)

X

Kartofler (inkl. tidlige kartofler og læggekartofler)

X

Sukkerroer (ekskl. frø)

X

Industriafgrøder

X

Friske grøntsager, meloner og jordbær

X

Blomster og prydplanter (ekskl. planteskoler)

X

Grønthøstede planter

X

Andre agerjordskulturer

X

Brakjord

R

Varige græsarealer

R

Flerårige kulturer

X

heraf:

Plantager med frugttræer og -buske

R

Olivenlunde

R

Vinmarker

R

Planteskoler

X



( 1 ) Europa-Parlamentets udtalelse af 19.2.2009 (endnu ikke offentliggjort i EUT) og Rådets afgørelse af 8.6.2009.

( 2 ) EFT L 88 af 3.4.1990, s. 1.

( 3 ) EFT L 98 af 24.4.1993, s. 1.

( 4 ) Interinstitutionel aftale om bedre lovgivning (EUT C 321 af 31.12.2003, s. 1).

( 5 ) EUT L 321 af 1.12.2008, s. 14.

( 6 ) EUT L 154 af 21.6.2003, s. 1.

( 7 ) EFT L 179 af 7.8.1972, s. 1.

( 8 ) EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164.

( 9 ) EFT L 184 af 17.7.1999, s. 23.

( 10 ) EUT L 189 af 20.7.2007, s. 1.

( 11 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 af 11. marts 2009 om europæiske statistikker og om ophævelse af forordning (EF, Euratom) nr. 1101/2008 om fremsendelse af fortrolige statistiske oplysninger til De Europæiske Fællesskabers Statistiske Kontor, Rådets forordning (EF) nr. 322/97 om EF-statistikker og Rådets afgørelse 89/382/EØF, Euratom om nedsættelse af et udvalg for De Europæiske Fællesskabers statistiske program (EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164).

( 12 ) Produktionstal for disse varer angives i gennemsnitlig fugtighedsgrad, som den enkelte medlemsstat meddeler Kommissionen i januar/marts år n + 1(kolonne 9).

Top