Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02008R0295-20140523

    Consolidated text: Europa-parlamentets og Rådets forordning (EF) n r. 295/2008 af 11. marts 2008 om statistik over erhvervsstrukturer (omarbejdning) (EØS-relevant tekst)

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2008/295/2014-05-23

    2008R0295 — DA — 23.05.2014 — 003.001


    Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

    ►B

    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 295/2008

    af 11. marts 2008

    om statistik over erhvervsstrukturer

    (omarbejdning)

    (EØS-relevant tekst)

    (EFT L 097, 9.4.2008, p.13)

    Ændret ved:

     

     

    Tidende

      No

    page

    date

    ►M1

    Kommissionens forordning (EF) nr. 251/2009 af 11 marts 2009

      L 86

    170

    31.3.2009

    ►M2

    Rådets forordning (EU) nr. 517/2013 af 13. maj 2013

      L 158

    1

    10.6.2013

    ►M3

    Kommissionens forordning (EU) nr. 446/2014 af 2. maj 2014

      L 132

    13

    3.5.2014




    ▼B

    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 295/2008

    af 11. marts 2008

    om statistik over erhvervsstrukturer

    (omarbejdning)

    (EØS-relevant tekst)



    EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 285, stk. 1,

    under henvisning til forslag fra Kommissionen,

    under henvisning til udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg ( 1 ),

    efter proceduren i traktatens artikel 251 ( 2 ), og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 58/97 af 20. december 1996 om statistik over erhvervsstrukturer ( 3 ) er gentagne gange blevet ændret væsentligt ( 4 ). I forbindelse med nye ændringer af nævnte forordning, bør der ud fra ønsket om en klar og rationel lovgivning foretages en omarbejdning af de pågældende bestemmelser.

    (2)

    Ved forordning (EF, Euratom) nr. 58/97 blev der fastlagt en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker om virksomhedernes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater i Fællesskabet.

    (3)

    Ved Europa-Parlamentets og Rådets beslutning nr. 2367/2002/EF af 16. december 2002 om Fællesskabets statistiske program 2003-2007 ( 5 ) blev der indført et program, der er indrettet efter Fællesskabets vigtigste politiske prioriteringer inden for Den Økonomiske og Monetære Union, Den Europæiske Unions udvidelse, konkurrenceevne, regionalpolitik, bæredygtig udvikling og den social- og arbejdsmarkedspolitiske dagsorden. Statistikker over virksomheders økonomiske aktiviteter indtager en fremtrædende plads i dette program.

    (4)

    Denne forordning bør fortsat sikre det statistiske grundlag for beslutninger inden for de nuværende politikområder og opfylde yderligere krav, der opstår som følge af nye politiske initiativer inden for Fællesskabet. Den skal tilgodese behovet for løbende at revidere de statistiske prioriteringer og revurdere behovet for de udarbejdede statistikker med henblik på at udnytte de ressourcer, der er til rådighed, bedst muligt og begrænse besvarelsesbyrden mest muligt. Der bør tages særlig hensyn til indvirkningen på virksomhederne af Fællesskabets energi- og miljøpolitikker, som f.eks. dem, der er omfattet af REACH-forordning (EF) nr. 1907/2006 ( 6 ). Samarbejde og udveksling af bedste praksis mellem nationale statistiske kontorer bør fremmes for at sikre en mere effektiv anvendelse af administrative datakilder.

    (5)

    Der er et stigende behov for data om tjenesteydelser, især om forretningsservice. Der er behov for statistikker til økonomisk analyse af og udformning af en politik for den mest dynamiske sektor i de moderne økonomier med særlig fokus på dens vækst- og jobskabelsespotentiale. På Det Europæiske Råds møde i Lissabon den 23. og 24. marts 2000 understregedes betydningen af tjenesteydelser. Måling af omsætningen opdelt efter de enkelte tjenesteydelsesprodukter er en nødvendig forudsætning for at forstå tjenesteydelsernes rolle i økonomien. På Det Europæiske Råds møde i Stockholm den 23. og 24. marts 2001 blev det slået fast, at et effektivt fungerende indre marked for tjenesteydelser er et af Europas højest prioriterede mål. Statistikker over grænseoverskridende handel med tjenesteydelser opdelt efter de enkelte tjenesteydelsesprodukter er af stor betydning for overvågningen af det indre marked for tjenesteydelser, vurderingen af tjenesteydelsernes konkurrenceevne og af hindringernes konsekvenser for handelen med tjenesteydelser.

    (6)

    Der er behov for data om erhvervsdemografi, især fordi de indgår i strukturindikatorerne, der anvendes til overvågning af fremgangen i opfyldelsen af målene i Lissabon-strategien. Hertil kommer, at harmoniserede data om erhvervsdemografi og deres indvirkning på beskæftigelsen er nødvendige til at underbygge anbefalinger angående initiativer til fremme af iværksætterånden.

    (7)

    Der er også behov for at råde over et fleksibelt statistisk redskab, som hurtigt og rettidigt kan tages i anvendelse, når der opstår nye brugerbehov som følge af de stadig mere dynamiske, innovative og komplekse fænomener i den videnbaserede økonomi. Kædes sådanne ad hoc-dataindsamlinger sammen med den løbende indsamling af data til statistikker over erhvervsstrukturer, vil det øge værdien af oplysningerne fra begge undersøgelser og reducere den samlede respondentbyrde, da man derved undgår dobbelt dataindsamling.

    (8)

    Det er nødvendigt at fastlægge en procedure for vedtagelse af bestemmelser til gennemførelse af denne forordning for at gøre det muligt yderligere at præcisere reglerne for indsamling og statistisk bearbejdning af data og for bearbejdning og indberetning af resultaterne.

    (9)

    De nødvendige foranstaltninger til gennemførelse af denne forordning bør vedtages i overensstemmelse med Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen ( 7 ).

    (10)

    Kommissionen bør navnlig tillægges beføjelse til at ajourføre listen over variabler i bilagene og fastsætte hyppigheden af udarbejdelsen af statistikkerne, reglerne for markering af data i form af »udelukkende som bidrag til EU-totalerne« (CETO), det første referenceår for udarbejdelse af statistikkerne, opdelingen af resultaterne og de klassifikationer, der skal anvendes, og kombinationerne af størrelseskategorier, ajourføringen af tidsfristerne for indberetning af resultaterne, tilpasningen af opdelingen af aktiviteterne og produkterne til ændringer eller revisioner af den statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter i Det Europæiske Fællesskab (NACE) og den aktivitetstilknyttede produktklassifikation (CPA), og træffe foranstaltninger på grundlag af en vurdering af pilotundersøgelserne samt ændre den nedre grænse for referencepopulationen i bilag VIII og fastsætte kriterier for kvalitetsevaluering. Da der er tale om generelle foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den med nye ikke-væsentlige bestemmelser, skal foranstaltningerne vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 5a i afgørelse 1999/468/EF.

    (11)

    Målet for denne forordning, nemlig levering af harmoniserede data om EF-virksomhedernes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater, kan ikke i tilstrækkelig grad opfyldes af medlemsstaterne og kan derfor bedre nås på fællesskabsplan; Fællesskabet kan derfor træffe foranstaltninger i overensstemmelse med subsidiaritetsprincippet, jf. traktatens artikel 5. I overensstemmelse med proportionalitetsprincippet, jf. nævnte artikel, går denne forordning ikke ud over, hvad der er nødvendigt for at nå dette mål —

    UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:



    Artikel 1

    Genstand

    Denne forordning fastlægger en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker om virksomhedernes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater i Fællesskabet.

    Formålet med udarbejdelsen af statistikker er navnlig at analysere følgende:

    a) strukturen og udviklingen i virksomhedernes aktiviteter

    b) de anvendte produktionsfaktorer og andre elementer, på grundlag af hvilke virksomhedernes aktiviteter, konkurrenceevne og resultater kan måles

    c) udviklingen i virksomheder og markeder på regionalt, nationalt og fællesskabsplan samt på internationalt plan

    d) virksomhedernes adfærd

    e) små og mellemstore virksomheder, og

    f) specifikke variabler for virksomheder efter særlig opdeling af aktiviteter.

    Artikel 2

    Anvendelsesområde

    1.  Denne forordning finder anvendelse på alle økonomiske aktiviteter, der er opført i hovedafdeling B-N og P-S i den fælles statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter i Det Europæiske Fællesskab, som fastsat i forordning (EF) nr. 1893/2006 (i det følgende benævnt »NACE rev. 2«).

    2.  Statistiske enheder af de typer, som er opført i hovedafdeling I i bilaget til Rådets forordning (EØF) nr. 696/93 af 15. marts 1993 om de statistiske enheder til observation og analyse af det produktive system i Det Europæiske Fællesskab ( 8 ), og som klassificeres under en af de aktiviteter, der er nævnt i stk. 1, er omfattet af denne forordning. Anvendelsen af specifikke enheder for udarbejdelse af statistikker er angivet i bilagene til denne forordning.

    Artikel 3

    Moduler

    1.  De statistikker, der udarbejdes for de i artikel 1 fastlagte områder, samles i moduler.

    2.  Følgende moduler indgår i denne forordning:

    a) et generelt modul for årlige statistikker over erhvervsstrukturer (bilag I)

    b) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende industrien (bilag II)

    c) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende handel (bilag III)

    d) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende bygge- og anlægssektoren (bilag IV)

    e) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende forsikring (bilag V)

    f) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende kreditinstitutter (bilag VI)

    g) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende pensionskasser (bilag VII)

    h) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende forretningsservice (bilag VIII)

    i) et detaljeret modul for statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende erhvervsdemografi (bilag IX)

    j) et fleksibelt modul vedrørende gennemførelse af en specifik og begrænset ad hoc-indsamling af virksomhedsvariabler.

    3.  Følgende oplysninger skal fremgå for hvert modul:

    a) de aktiviteter, for hvilke statistikkerne skal udarbejdes, og som er omfattet af det anvendelsesområde, der er nævnt i artikel 2, stk. 1

    b) de typer statistiske enheder, der skal anvendes ved udarbejdelsen af statistikkerne, og som er omfattet af listen over statistiske enheder, der er omhandlet i artikel 2, stk. 2

    c) listerne over variabler, for hvilke der skal udarbejdes statistikker for de i artikel 1 nævnte områder, og referenceperioderne for disse variabler

    d) den hyppighed, hvormed statistikkerne udarbejdes, som er årlig eller flerårig. Foregår udarbejdelsen på flerårig basis, skal den foretages mindst én gang hvert tiende år

    e) en tidsplan, som viser de første referenceår for udarbejdelse af statistikkerne

    f) de normer, som gælder for repræsentativitet og kvalitetsevaluering

    g) den frist efter referenceperioden, inden for hvilken resultaterne skal indberettes

    h) den maksimale overgangsperiode, der kan bevilges.

    4.  Brugen af det fleksible modul, der er omhandlet i stk. 2, litra j), planlægges i nært samarbejde med medlemsstaterne. Anvendelsesområdet, listen over variabler, referenceperioden, de omfattede aktiviteter og kvalitetskravene fastlægges af Kommissionen efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, mindst 12 måneder før referenceperiodens begyndelse. Kommissionen specificerer ligeledes behovet for informationer og indvirkningen af dataindsamlingen på virksomhedernes byrde og medlemsstaternes omkostninger.

    Med henblik på at begrænse de byrder, der pålægges virksomhederne, og de omkostninger, der pålægges medlemsstaterne, skal dataindsamlingen begrænses til højst 20 virksomhedsvariabler eller spørgsmål, til højst 25 000 respondentvirksomheder i hele EU og til højst 1,5 times individuel respondentindsats i gennemsnit. Ad hoc-dataindsamlinger skal omfatte et repræsentativt antal af medlemsstater. Når der kun er behov for resultater på EU-plan, kan Kommissionen udarbejde en EU-stikprøvemodel for at begrænse byrderne og omkostningerne mest muligt.

    Omkostningerne ved ad hoc-dataindsamling kan medfinansieres af Kommissionen via de sædvanlige procedurer.

    Artikel 4

    Pilotundersøgelser

    1.  Kommissionen indfører en række pilotundersøgelser, som er nærmere beskrevet i bilagene, og som gennemføres af medlemsstaterne på frivillig basis. Efter indkaldelse af forslag yder Kommissionen tilskud til nationale myndigheder som defineret i artikel 2 i Rådets forordning (EF) nr. 322/97 af 17. februar 1997 om EF-statistikker ( 9 ).

    2.  Pilotundersøgelserne gennemføres for at vurdere, om det er relevant og gennemførligt at indsamle disse data. Resultaterne af pilotundersøgelserne vurderes af Kommissionen, der sammenholder fordelene ved at råde over disse data med omkostningerne ved indsamlingen og den byrde, der pålægges virksomhederne.

    3.  Kommissionen underretter Europa-Parlamentet og Rådet om resultaterne af pilotundersøgelserne.

    4.  De foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning ved at supplere den på grundlag af vurderingen af disse pilotundersøgelser vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    Artikel 5

    Tilvejebringelse af data

    1.  Medlemsstaterne tilvejebringer de nødvendige data til iagttagelse af de variabler, der er opført i de i artikel 3 omhandlede moduler.

    2.  Medlemsstaterne kan i henhold til princippet om administrativ forenkling tilvejebringe de nødvendige data ved at kombinere forskellige kilder som anført i det følgende:

    a) obligatoriske spørgeskemaundersøgelser: De juridiske enheder, som de statistiske enheder, der af medlemsstaterne anmodes om at levere oplysninger, tilhører eller er sammensat af, har pligt til at give korrekte og fyldestgørende oplysninger inden for de foreskrevne frister

    b) andre kilder, der er mindst lige så præcise og kvalitetsmæssigt forsvarlige

    c) statistiske skøn, når visse af variablerne ikke er blevet iagttaget for alle enheder.

    3.  For at begrænse den byrde, der pålægges respondenterne, har de nationale myndigheder og Kommissionen (Eurostat), med de begrænsninger og på de vilkår, som fastsættes af hver medlemsstat og af Kommissionen, inden for deres respektive kompetenceområde adgang til administrative datakilder, der vedrører deres egne offentlige myndigheders arbejdsområde, i det omfang disse data er nødvendige for at opfylde kravene om nøjagtighed som omhandlet i artikel 6. Desuden skal relevante administrative data, når det er muligt, anvendes til at opfylde denne forordnings indberetningskrav.

    4.  Inden for deres respektive beføjelser forbedrer medlemsstaterne og Kommissionen betingelserne for øget anvendelse af elektronisk dataoverførsel og automatisk databehandling.

    Artikel 6

    Nøjagtighed

    1.  Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at de indberettede data er repræsentative for de statistiske enheders populationsstruktur som fastlagt i bilagene.

    2.  Kvalitetsevalueringen foretages ved at sammenligne nytten af at kunne råde over dataene med udgifterne ved indsamlingen og byrden for virksomhederne, herunder navnlig de små virksomheder.

    3.  På Kommissionens anmodning giver medlemsstaterne den alle de oplysninger, som er nødvendige for den i stk. 2 omhandlede evaluering.

    Artikel 7

    Sammenlignelighed

    1.  På grundlag af de indsamlede og anslåede data udarbejder medlemsstaterne sammenlignelige resultater, der opdeles som fastsat for de enkelte moduler i artikel 3 og de pågældende bilag.

    2.  For at der kan opstilles statistikker på fællesskabsniveau, udarbejder medlemsstaterne deres nationale resultater i overensstemmelse med niveauerne i NACE rev. 2 som anført i bilagene eller fastlagt efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    Artikel 8

    Indberetning af resultater

    1.  Medlemsstaterne indberetter de resultater, der er omhandlet i artikel 7, herunder fortrolige data, til Kommissionen (Eurostat) i overensstemmelse med de gældende fællesskabsbestemmelser om indberetning af statistiske oplysninger, der er omfattet af regler for fortrolig behandling af oplysninger, navnlig Rådets forordning (Euratom, EØF) nr. 1588/90 ( 10 ). Disse fællesskabsbestemmelser finder anvendelse på resultaterne, i det omfang de indeholder fortrolige data.

    2.  Resultaterne indberettes i et hensigtsmæssigt teknisk format inden for en frist efter afslutningen af referenceperioden, som fastsættes efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3, for de i artikel 3, stk. 2, litra a)-h) og j), omhandlede moduler, og som ikke kan overstige 18 måneder. For det i artikel 3, stk. 2, litra i), omhandlede modul, kan perioden ikke overstige 30 måneder eller 18 måneder som fastsat i bilag IX, afsnit 9. Derudover skal der indberettes nogle få foreløbige resultater, som er fremkommet ved skøn, inden for en frist efter afslutningen af referenceperioden, som fastsættes efter nævnte procedure for de i artikel 3, stk. 2, litra a)-g), omhandlede moduler, og som ikke kan overstige ti måneder. For det i artikel 3, stk. 2, litra i), omhandlede modul, kan perioden for foreløbige resultater ikke overstige 18 måneder.

    3.  For at begrænse byrden for virksomhederne og omkostningerne for de nationale statistiske kontorer mest muligt, kan medlemsstaterne mærke data til brug udelukkende som bidrag til EU-totalerne med »CETO«. Eurostat offentliggør ikke disse data, og medlemsstaterne skal ikke mærke data, der offentliggøres i medlemsstaterne, som CETO. Kriterierne for brugen af CETO-mærkning er baseret på den enkelte medlemsstats andel af den samlede merværdi i erhvervsøkonomien i hele EU som følger:

    a) Tyskland, Frankrig, Italien og Det Forenede Kongerige: CETO-mærkede data må sendes for NACE rev. 2-undergruppeniveau og for opdeling i størrelseskategorier på NACE rev. 2-gruppeniveau. Højst 15 % af cellerne må mærkes.

    b) Belgien, Danmark, Irland, Grækenland, Spanien, Nederlandene, Østrig, Polen, Portugal, Finland og Sverige: CETO-mærkede data må sendes for NACE rev 2.-undergruppeniveau og for opdeling i størrelseskategorier på NACE rev. 2 -gruppeniveau. Højst 25 % af cellerne må mærkes. Hvis en NACE rev. 2-undergruppe eller en størrelseskategori i en NACE rev. 2-gruppe udgør mindre end 0,1 procent af erhvervsøkonomien i en af disse medlemsstater, kan også disse data sendes med CETO-mærkning.

    ▼M2

    c) Bulgarien, Tjekkiet, Estland, Kroatien, Cypern, Letland, Litauen, Luxembourg, Ungarn, Malta, Rumænien, Slovenien og Slovakiet: CETO-mærkede data må sendes for NACE rev. 2-gruppe- og –undergruppeniveau og for opdeling i størrelseskategorier på NACE rev. 2-gruppeniveau. Højst 25 % af cellerne på gruppeniveau må mærkes.

    ▼B

    De foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den i relation til revision af reglerne for CETO-mærkning og opdelingen af medlemsstaterne i grupper, vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3, inden den 29. april 2013, og derefter hvert femte år.

    Artikel 9

    Oplysninger om gennemførelsen

    På Kommissionens anmodning giver medlemsstaterne Kommissionen alle relevante oplysninger om, hvordan denne forordning gennemføres i medlemsstaterne.

    Artikel 10

    Overgangsperioder

    1.  I overgangsperioderne kan der efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, indrømmes undtagelser fra bestemmelserne i bilagene, såfremt det er nødvendigt at foretage større ændringer af de nationale statistiske systemer.

    2.  En medlemsstat kan bevilges yderligere forlængelser af overgangsperioden for udarbejdelse af statistikker, når den ikke har mulighed for at overholde denne forordnings bestemmelser som følge af de undtagelser, der er indrømmet i medfør af Rådets forordning (EØF) nr. 2186/93 af 22. juli 1993 om oprettelse i statistiske øjemed af EF-samordnede registre over foretagender ( 11 ).

    Artikel 11

    Gennemførelsesforanstaltninger

    1.  Følgende foranstaltninger, der er nødvendige for gennemførelsen af denne forordning, vedtages efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2:

    a) definitioner af variabler og deres relevans for visse aktiviteter (artikel 3 og bilag I, afsnit 4, punkt 2)

    b) fastsættelse af definitionen af referenceperioden (artikel 3)

    c) den hensigtsmæssige tekniske fremgangsmåde for indberetning af resultaterne (artikel 8 og bilag I, afsnit 9, punkt 2)

    d) overgangsperioden og de undtagelser fra bestemmelserne i denne forordning, som er indrømmet i løbet af denne periode (artikel 10 og bilag I, afsnit 11, bilag II, afsnit 10, bilag III, afsnit 9, bilag VIII, afsnit 8, og bilag IX, afsnit 13)

    e) listen over variabler, der skal indberettes ved hjælp af den fælles statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter i Det Europæiske Fællesskab, som fastsat i Rådets forordning (EØF) nr. 3037/90 ( 12 ) (i det følgende benævnt »NACE Rev. 1.1«) for 2008, og de nærmere detaljer vedrørende udarbejdelse af resultater (bilag I, afsnit 9, punkt 2)

    f) brug af det fleksible modul, der er omhandlet i artikel 3, stk. 2, litra j), og artikel 3, stk. 4, og

    g) de procedurer, der skal følges i forbindelse med de ad hoc-dataindsamlinger, der er omhandlet i bilag II, afsnit 4, punkt 3 og 4, bilag III, afsnit 3, punkt 3, og bilag IV, afsnit 3, punkt 3.

    2.  Følgende foranstaltninger, der er nødvendige for gennemførelsen af denne forordning, og som har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den, vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3:

    a) ajourføring af listerne over variabler og af foreløbige resultater, forudsat at en sådan ajourføring ikke, efter en kvantitativ vurdering, indebærer en forøgelse af antallet af observerede enheder eller medfører en byrde for enhederne, som ikke står i et rimeligt forhold til de forventede resultater (artikel 4 og 8 og bilag I, afsnit 6, bilag II, afsnit 6, bilag III, afsnit 6, bilag IV, afsnit 6)

    b) hyppigheden af udarbejdelsen af statistikkerne (artikel 3)

    c) reglerne for mærkning af data som værende udelukkende bidrag til EU-totalerne (artikel 8, stk. 3)

    d) første referenceår for udarbejdelse af resultater (artikel 8 og bilag I, afsnit 5)

    e) opdeling af resultaterne, navnlig hvilke klassifikationer der skal anvendes, og kombinationerne af størrelseskategorier (artikel 7 og bilag VIII, afsnit 4, punkt 2 og 3, bilag IX, afsnit 8, punkt 2 og 3, og bilag IX, afsnit 10)

    f) ajourføring af tidsfristerne for indberetning af resultaterne (artikel 8 og bilag I, afsnit 8, punkt 1, og bilag VI, afsnit 7)

    g) tilpasning af opdelingen af aktiviteterne til ændringer eller revisioner af NACE og af opdelingen af produkterne til ændringer eller revisioner af CPA

    h) foranstaltninger vedtaget på grundlag af vurderinger af pilotundersøgelser (artikel 4, stk. 4)

    i) ændring af den nedre grænse for referencepopulationer (bilag VIII, afsnit 3)

    j) kriterier for kvalitetsevaluering (artikel 6 og bilag I, afsnit 6, bilag II, afsnit 6, bilag III, afsnit 6, og bilag IV, afsnit 6).

    Artikel 12

    Udvalg

    1.  Kommissionen bistås af Udvalget for De Europæiske Fællesskabers Statistiske Program, nedsat ved Rådets afgørelse 89/382/EØF, Euratom ( 13 ).

    2.  Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5 og 7 i afgørelse 1999/468/EF, jf. dennes artikel 8.

    Perioden i artikel 5, stk. 6, i afgørelse 1999/468/EF, fastsættes til tre måneder.

    3.  Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5a, stk. 1-4, og artikel 7 i afgørelse 1999/468/EF, jf. dennes artikel 8.

    Artikel 13

    Beretning

    1.  Kommissionen forelægger senest den 29. april 2011 og derefter hvert tredje år en beretning for Europa-Parlamentet og Rådet om de statistikker, der er udarbejdet i henhold til denne forordning, navnlig om statistikkernes kvalitet og byrden for virksomhederne.

    2.  I de i stk. 1 nævnte beretninger skal Kommissionen fremsætte forslag til de ændringer, den finder påkrævet.

    Artikel 14

    Ophævelse

    1.  Forordning (EF, Euratom) nr. 58/97 ophæves. Artikel 20 i forordning (EF) nr. 1893/2006 ophæves ligeledes.

    2.  Henvisninger til den ophævede forordning betragtes fra og med referenceåret 2008 som henvisninger til nærværende forordning og læses i overensstemmelse med sammenligningstabellen i bilag XI. Bestemmelserne i forordning (EF, Euratom), nr. 58/97 finder fortsat anvendelse for så vidt angår indsamling, udarbejdelse og indberetning af data for referenceårene til og med 2007.

    Artikel 15

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.




    BILAG I

    GENERELT MODUL FOR ÅRLIGE STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over medlemsstaternes virksomheders struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a), b), c) og e), herunder navnlig undersøgelse af værditilvæksten og af dens hovedelementer.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Statistikkerne udarbejdes for de aktiviteter, der er opført i afsnit 9.

    2. Der gennemføres pilotundersøgelser for de aktiviteter, der er nævnt i afsnit 10.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. Nedenstående lister over variabler og statistikker viser, hvor det er relevant, for hvilke typer statistiske enheder der skal udarbejdes statistikker.

    2. Benævnelserne for de variabler, for hvilke der skal udarbejdes statistikker for aktiviteterne i hovedafdeling K i NACE rev. 2, og som svarer mest til dem, der er opført i punkt 3, 4 og 5, fastsættes efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2.

    3. Årlige demografiske statistikker:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    11 21 0

    Antal lokale enheder

    4. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

    12 17 0

    Ordinært driftsresultat før finansiering (brutto)

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

    13 12 0

    Køb af varer og tjenesteydelser med henblik på videresalg uden omdannelse

    13 13 1

    Udgifter til aflønning af vikarer

    13 31 0

    Personaleudgifter

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    13 33 0

    Udgifter til socialforsikring

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    16 13 0

    Antal lønmodtagere

    16 14 0

    Antal lønmodtagere omregnet til fuldtidsbeskæftigede

    5. Variabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    6. Der gennemføres pilotundersøgelser for de variabler, der er opført i afsnit 10.

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    Det første referenceår, der udarbejdes statistikker for, er kalenderåret 2008. Dataene udarbejdes efter opdelingen i afsnit 9. Dog skal det første referenceår, for hvilket der udarbejdes statistikker over de aktivitetskategorier, der er omfattet af NACE rev. 2, gruppe 64.2, 64.3 og 64.9 og hovedgruppe 66, fastsættes efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 6

    Beretning om kvaliteten af statistikkerne

    For hver enkelt hovedvariabel skal medlemsstaterne opgive nøjagtigheden i form af et 95 % sikkerhedsinterval, og Kommissionen medtager denne oplysning i sin beretning, jf. artikel 13, under hensyntagen til gennemførelsen i medlemsstaterne af denne artikel. Hovedvariablerne fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 7

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne opdeles på de undergrupper, der beskriver de aktiviteter, som er nævnt i afsnit 9.

    2. Visse resultater opdeles tillige efter størrelseskategorier for hver gruppe i de aktiviteter, som er nævnt i afsnit 9.

    3. De regionale statistikker opdeles både på tocifret niveau (hovedgrupper) i NACE rev. 2 og på niveau 2 i den fælles statistiske nomenklatur for regionale enheder, som fastsat i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 ( 14 ) (i det følgende benævnt »NUTS«).

    AFSNIT 8

    Indberetning af resultaterne

    ▼M3

    1. Resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår undtagen for aktiviteterne i undergruppe 64.11 og 64.19 i NACE rev. 2. For resultaterne vedrørende undergruppe 64.11 og 64.19 i NACE rev. 2 er indberetningsfristen 10 måneder. Indberetningsfristen for resultaterne vedrørende de aktivitetskategorier, der er omfattet af gruppe 64.2, 64.3 og 64.9 og hovedgruppe 66 i NACE rev. 2, skal fastsættes efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    ▼B

    2. Undtagen for hovedgruppe 64 og 65 i NACE rev. 2 indberettes de foreløbige nationale resultater eller skøn inden ti måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår for de virksomhedsstatistikker, som er udarbejdet for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    Disse foreløbige resultater eller skøn opdeles efter det trecifrede niveau (gruppe) i NACE rev. 2. Fristen for indberetning af foreløbige resultater eller skøn vedrørende hovedgruppe 66 i NACE rev. 2 fastsættes efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 9

    Opdeling af aktiviteter

    1. For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne fra og med referenceåret 2008 indberette de nationale resultater fordelt på undergruppeniveau i NACE rev. 2 for hovedafdeling B til N og hovedgruppe 95.

    2. Uanset artikel 2, stk. 1, skal medlemsstaterne til Kommissionen indberette statistikker over erhvervsstrukturer vedrørende referenceåret 2008 både i henhold til NACE rev. 1.1 og NACE rev. 2.

    Listen over variabler, der skal indberettes i henhold til NACE rev. 1.1-klassifikationer, og de nærmere retningslinjer for udarbejdelse af resultaterne fastlægges efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2.

    AFSNIT 10

    Beretninger og pilotundersøgelser

    1. Kommissionen foretager en række pilotundersøgelser af aktiviteterne i hovedafdeling P til R og hovedgruppe 94 og 96 i hovedafdeling S i NACE rev. 2 for at vurdere, om det er muligt at inkludere markedsmæssige aktiviteter i disse hovedafdelinger.

    2. Kommissionen indfører en række pilotundersøgelser af variabler vedrørende finansielle konti og immaterielle investeringer, forskellige organisationsformer for det produktive system, og sammenlignelighed mellem statistik over erhvervsstrukturer og arbejdsmarkeds- og produktivitetsstatistikker. Disse pilotundersøgelser afpasses efter sektorernes særlige forhold.

    AFSNIT 11

    Overgangsperiode

    For udarbejdelsen af statistikker om variablerne 12 17 0, 13 13 1 og 16 14 0 må overgangsperioden ikke overstige to år efter det første referenceår (2008), jf. afsnit 5.




    BILAG II

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE INDUSTRIEN

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over industrisektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a)-e), og navnlig:

     en central liste over statistikker til brug for en detaljeret analyse af industrierhvervenes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater

     en supplerende liste over statistikker til brug for undersøgelse af specifikke emner.

    AFSNIT 3

    Dækning

    Der skal udarbejdes statistikker for alle aktiviteter under hovedafdeling B, C, D og E i NACE rev. 2. Disse hovedafdelinger omfatter råstofudvinding (B), fremstillingsvirksomhed (C) samt el-, gas- og fjernvarmeforsyning (D) og vandforsyning, kloakvæsen, affaldshåndtering og rensning af jord og grundvand (E). Virksomhedsstatistikkerne vedrører populationen af alle virksomheder, hvis hovedaktivitet er klassificeret i hovedafdeling B, C, D og E.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. Nedenstående lister over variabler og statistikker viser, hvor det er relevant, for hvilke typer statistiske enheder der skal udarbejdes statistikker, og om sådanne statistikker skal udarbejdes årligt eller med flere års intervaller. Statistikker og variabler, som er anført i kursiv, er tillige opført på listerne i det generelle modul, jf. bilag I.

    2. Årlige demografiske statistikker:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    11 21 0

    Antal lokale enheder

    11 31 0

    Antal faglige enheder

    3. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistiske data:



    Kode

    Titel

     

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    12 13 0

    Bruttoavance på varer til videresalg

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

    12 17 0

    Ordinært driftsresultat før finansiering (brutto)

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

    13 12 0

    Køb af varer og tjenesteydelser med henblik på videresalg uden omdannelse

    13 13 1

    Udgifter til aflønning af vikarer

    13 21 3

    Ændringer i lagre af færdigfremstillede produkter og igangværende arbejder fremstillet af enheden selv

    13 31 0

    Personaleudgifter

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    13 33 0

    Udgifter til socialforsikring

    13 41 1

    Udgifter til langtidsleje og operationel leasing af varer

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    15 12 0

    Bruttoinvestering i grunde

    15 13 0

    Bruttoinvestering i eksisterende bygninger og anlæg

    15 14 0

    Bruttoinvestering i opførelse og ombygning af bygninger

    15 15 0

    Bruttoinvestering i maskiner og udstyr

    15 21 0

    Salg af materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    16 13 0

    Antal lønmodtagere

    16 14 0

    Antal lønmodtagere omregnet til fuldtidsbeskæftigede

    16 15 0

    Antal arbejdstimer udført af lønmodtagere

    Opdeling af omsætning efter aktivitetstype

    18 11 0

    Omsætning ved hovedaktiviteten på trecifret niveau i NACE rev. 2

    Køb af energiprodukter

    20 11 0

    Køb af energiprodukter (i værdi)

    Undtagen hovedafdeling D og E

    Miljødata

    21 11 0

    Investering i udstyr og anlæg til forureningskontrol og hjælpemidler til forureningsbekæmpelse (navnlig »end-of-line«-udstyr) (1)

     

    21 12 0

    Investering i udstyr og anlæg i forbindelse med renere teknologi (integreret teknologi) (1)

     

    (*)   Hvis den samlede omsætning eller antallet af beskæftigede i en hovedgruppe under hovedafdeling B til E i NACE rev. 2 i en medlemsstat udgør mindre end 1 % af det samlede tal for Fællesskabet, skal de oplysninger til brug for udarbejdelse af statistikker, som vedrører variabel 21 11 0 og 21 12 0 ikke nødvendigvis indsamles i henhold til denne forordning. Hvis det er nødvendigt af hensyn til Fællesskabets politik, kan Kommissionen efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, anmode om ad hoc-indsamling af disse oplysninger.

    4. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes flerårige statistikker:



    Kode

    Titel

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 42 0

    Bruttoinvestering i koncessioner, patenter, licenser, varemærker og lignende rettigheder

    15 44 1

    Investeringer i indkøbt software

    Opdeling af omsætning efter aktivitetstype

    18 12 0

    Omsætning ved industrielle aktiviteter

    18 15 0

    Omsætning ved tjenesteydelser

    18 16 0

    Omsætning ved handels- og formidlingsaktiviteter

    Miljødata

    21 14 0

    Samlede driftsudgifter til miljøbeskyttelse (1)

    Underentrepriser

    23 11 0

    Betalinger til underentreprenør

    (*)   Hvis den samlede omsætning eller antallet af beskæftigede i en hovedgruppe under hovedafdeling B til E i NACE rev. 2 i en medlemsstat udgør mindre end 1 % af det samlede tal for Fællesskabet, skal de oplysninger til brug for udarbejdelse af statistikker, som vedrører variabel 21 14 0, ikke nødvendigvis indsamles i henhold til denne forordning. Hvis det er nødvendigt af hensyn til Fællesskabets politik, kan Kommissionen efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, anmode om ad hoc-indsamling af disse oplysninger.

    5. Variabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    6. Variabler vedrørende faglige enheder, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    7. Der gennemføres pilotundersøgelser for de variabler, der er opført i afsnit 9.

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    1. Kalenderåret 2008 er det første referenceår, der udarbejdes årlige statistikker for. Det første referenceår for de statistikker, der skal udarbejdes med flere års mellemrum, er anført nedenfor for de koder, under hvilke de enkelte variabler er opført.



    Kalenderåret

    Kode

    2009

    15 42 0 og 15 44 1

    2008

    18 12 0, 18 15 0, 18 16 0 og 23 11 0

    2. Flerårige statistikker skal udarbejdes mindst hvert femte år.

    3. Kalenderåret 2010 er det første referenceår, for hvilket der skal udarbejdes statistikker vedrørende variabel 21 14 0.

    4. For variablen 21 12 0 udarbejdes der statistikker hvert år. For variablen 21 14 0 udarbejdes der statistikker hvert tredje år.

    AFSNIT 6

    Beretning om kvaliteten af statistikkerne

    For hver af hovedvariablerne skal medlemsstaterne opgive nøjagtighedsgraden i form af et 95 % sikkerhedsinterval, og Kommissionen medtager denne oplysning i sin beretning, jf. artikel 13, under hensyntagen til gennemførelsen i medlemsstaterne af denne artikel. Hovedvariablerne fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 7

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne undtagen vedrørende variabel 18 11 0, 18 12 0, 18 15 0, 18 16 0 opdeles på firecifret niveau i NACE rev. 2 (undergrupper).

    Resultaterne vedrørende variabel 18 11 0, 18 12 0, 18 15 0, 18 16 0 opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    2. Visse resultater opdeles tillige efter størrelseskategorier og på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    3. Statistikkerne vedrørende faglige enheder opdeles på firecifret niveau i NACE rev. 2 (undergrupper).

    4. De regionale statistikker opdeles på tocifret niveau i NACE rev. 2 (hovedgrupper) og på niveau 2 i NUTS.

    5. Resultaterne for variablerne 21 11 0, 21 12 0 og 21 14 0 opdeles på tocifret niveau i NACE rev. 2 (hovedgrupper).

    6. Resultaterne for variablerne 21 11 0, 21 12 0 og 21 14 0 opdeles i følgende miljøbeskyttelseskategorier: beskyttelse af omgivende luft og klima, spildevandshåndtering, affaldshåndtering og anden miljøbeskyttelse. Resultaterne vedrørende miljøbeskyttelseskategorier opdeles på tocifret niveau i NACE rev. 2 (hovedgrupper).

    AFSNIT 8

    Indberetning af resultaterne

    Resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår.

    Foreløbige nationale resultater eller skøn indberettes inden ti måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår for de virksomhedsstatistikker, der er nævnt i afsnit 4, punkt 3, og som er udarbejdet for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    Regnskabsmæssige data

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    Disse foreløbige resultater opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    AFSNIT 9

    Beretninger og pilotundersøgelser

    Medlemsstaterne aflægger beretning til Kommissionen om tilgængeligheden af de data, som er nødvendige for udarbejdelse af resultaterne for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Miljødata

    21 11 0

    Investering i udstyr og anlæg til forureningskontrol og hjælpemidler til forureningsbekæmpelse — navnlig »end-of-pipe« udstyr

    Separat opdeling for overensstemmelse med Kyoto-protokollen til De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer

    21 12 0

    Investering i udstyr og anlæg i forbindelse med renere teknologi (»integreret teknologi«)

    Separat opdeling for overensstemmelse med Kyoto-protokollen til De Forenede Nationers rammekonvention om klimaændringer

    21 14 0

    Samlede driftsudgifter til miljøbeskyttelse

    Separat opdeling for udgifter som følge af gennemførelsen af EU’s miljøpolitik

    Underentrepriser

    23 12 0

    Indkomst fra underentrepriser

     

    Kommissionen indfører en række pilotundersøgelser vedrørende disse variabler.

    AFSNIT 10

    Overgangsperiode

    Overgangsperioden for udarbejdelsen af de statistiske data vedrørende variablerne 21 12 0 og 21 14 0 udløber med referenceåret 2008.




    BILAG III

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE HANDEL

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over handelssektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a)-e), og navnlig:

     strukturen i handelsnettet og dens udvikling

     handelsaktiviteten og salgsformer samt leverings- og salgsstrukturer.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Der udarbejdes statistikker for alle aktiviteter under hovedafdeling G i NACE rev. 2. Denne hovedafdeling omfatter engroshandel og detailhandel, reparation af motorkøretøjer og motorcykler. Virksomhedsstatistikkerne vedrører populationen af alle virksomheder, hvis hovedaktivitet er klassificeret i hovedafdeling G.

    2. Hvis den samlede omsætning og antallet af beskæftigede i en hovedgruppe under hovedafdeling G i NACE rev. 2 i en medlemsstat normalt udgør mindre end 1 % af det samlede tal for Fællesskabet, skal de oplysninger i dette bilag, som ikke er omhandlet i bilag I, ikke nødvendigvis indsamles i henhold til denne forordning.

    3. Hvis det er nødvendigt af hensyn til Fællesskabets politik, kan Kommissionen efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, anmode om ad hoc-indsamling af de oplysninger, der er omhandlet i punkt 2.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. Nedenstående lister over variabler og statistikker viser, hvor det er relevant, for hvilke typer statistiske enheder der skal udarbejdes statistikker, og om sådanne statistikker skal udarbejdes årligt eller med flere års intervaller. Statistikker og variabler, som er anført i kursiv, er tillige opført på listerne i det generelle modul, jf. bilag I.

    2. Årlige demografiske statistikker:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    11 21 0

    Antal lokale enheder

    3. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistiske data:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    12 13 0

    Bruttoavance på varer til videresalg

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

    12 17 0

    Ordinært driftsresultat før finansiering (brutto)

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

    13 12 0

    Køb af varer og tjenesteydelser med henblik på videresalg uden omdannelse

    13 13 1

    Udgifter til aflønning af vikarer

    13 21 0

    Ændringer i beholdning af varer og tjenesteydelser

    13 21 1

    Ændringer i beholdninger af varer og tjenesteydelser indkøbt til videresalg uden omdannelse

    13 31 0

    Personaleudgifter

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    13 33 0

    Udgifter til socialforsikring

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    15 12 0

    Bruttoinvestering i grunde

    15 13 0

    Bruttoinvestering i eksisterende bygninger og anlæg

    15 14 0

    Bruttoinvestering i opførelse og ombygning af bygninger

    15 15 0

    Bruttoinvestering i maskiner og udstyr

    15 21 0

    Salg af materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    16 13 0

    Antal lønmodtagere

    16 14 0

    Antal lønmodtagere omregnet til fuldtidsbeskæftigede

    4. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes flerårige statistikker:



    Kode

    Titel

    Kommentar

     

    Oplysninger om handelsformer

    Kun hovedgruppe 47

    17 32 0

    Antal detailforretninger

     

    Opdeling af omsætning efter aktivitetstype

    18 10 0

    Omsætning ved landbrug, skovbrug, fiskeri og industrielle aktiviteter

     

    18 15 0

    Omsætning ved tjenesteydelser

     

    18 16 0

    Omsætning ved handels- og formidlingsaktiviteter

     

    Opdeling af omsætning efter produkttype

    18 21 0

    Opdeling af omsætning efter produkttype (i overensstemmelse med hovedafdeling G i CPA (1))

     

    (*)   Rådets forordning (EØF) nr. 3696/93 af 29.10.1993 om den statistiske aktivitetstilknyttede produktklassifikation (CPA) for Det Europæiske Økonomiske Fællesskab (EFT L 342 af 31.12.1993, s. 1). Senest ændret ved forordning (EF) nr. 1882/2003.

    5. Variabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    6. Variabler, for hvilke der skal udarbejdes flerårige regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    Kun hovedgruppe 45 og 47

    Oplysninger om handelsformer

    17 33 1

    Salgsareal

    Kun hovedgruppe 47

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    1. Det første referenceår, der udarbejdes årlige statistikker for, er kalenderåret 2008. Det første referenceår for de statistikker, der skal udarbejdes med flere års mellemrum, er anført nedenfor for hver af de hovedgrupper i NACE rev. 2, der skal indsamles data for, og for de flerårige regionale statistikker:



    Kalenderåret

    Opdeling

    2012

    Hovedgruppe 47

    2008

    Hovedgruppe 46

    2009

    Regionale statistikker

    2010

    Hovedgruppe 45

    2. Den flerårige frekvens er fem år.

    AFSNIT 6

    Beretning om kvaliteten af statistikkerne

    For hver enkelt hovedvariabel skal medlemsstaterne opgive nøjagtighedsgraden i form af et 95 % sikkerhedsinterval, og Kommissionen medtager denne oplysning i sin beretning, jf. artikel 13, under hensyntagen til gennemførelsen i medlemsstaterne af denne artikel. Hovedvariablerne fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 7

    Udarbejdelse af resultater

    1. For at der kan udarbejdes fællesskabsaggregater, fremlægger medlemsstaterne de nationale delresultater opdelt efter undergrupperne i NACE rev. 2.

    2. Visse resultater opdeles tillige efter størrelseskategorier for hver NACE rev. 2-gruppe.

    3. De regionale statistikker opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper) og på niveau 2 i NUTS.

    4. Dækningen af de regionale statistikker, der skal udarbejdes på flerårig basis, svarer til populationen af alle lokale enheder, hvis hovedaktivitet er klassificeret i hovedafdeling G. Imidlertid kan dækningen indskrænkes til de lokale enheder, der tilhører virksomheder, som er klassificeret i hovedafdeling G i NACE rev. 2, hvis denne population udgør mere end 95 % af den samlede dækning. Denne kvotient udregnes ved anvendelse af beskæftigelsesoplysninger fra erhvervsregisteret.

    AFSNIT 8

    Indberetning af resultaterne

    1. Resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår.

    2. Foreløbige nationale resultater eller skøn indberettes inden ti måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår for de virksomhedsstatistikker, som er udarbejdet for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    Disse foreløbige resultater opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    AFSNIT 9

    Overgangsperiode

    For udarbejdelsen af statistikker for variablerne 13 13 1 og 16 14 0 må overgangsperioden ikke overstige to år efter det første referenceår (2008), jf. afsnit 5.




    BILAG IV

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE BYGGE- OG ANLÆGSSEKTOREN

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over bygge- og anlægssektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a)-e), og navnlig:

     en central liste over statistikker til brug for en detaljeret analyse af bygge- og anlægserhvervenes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater

     en supplerende liste over statistikker til brug for undersøgelse af specifikke emner.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Der udarbejdes statistikker for alle aktiviteter under hovedafdeling F i NACE rev. 2. Virksomhedsstatistikkerne vedrører populationen af alle virksomheder, hvis hovedaktivitet er klassificeret i hovedafdeling F.

    2. Hvis den samlede omsætning og antallet af beskæftigede i en hovedgruppe under hovedafdeling F i NACE rev. 2 i en medlemsstat normalt udgør mindre end 1 % af det samlede tal for Fællesskabet, skal de oplysninger i dette bilag, som ikke er omhandlet i bilag I, ikke nødvendigvis indsamles i henhold til denne forordning.

    3. Hvis det er nødvendigt af hensyn til Fællesskabets politik, kan Kommissionen efter forskriftsproceduren i artikel 12, stk. 2, anmode om ad hoc-indsamling af de oplysninger, der er omhandlet i punkt 2.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. Nedenstående lister over variabler og statistikker viser, hvor det er relevant, for hvilke typer statistiske enheder der skal udarbejdes statistikker, og om sådanne statistikker skal udarbejdes årligt eller med flere års intervaller. Statistikker og variabler, som er anført i kursiv, er tillige opført på listerne i det generelle modul, jf. bilag I.

    2. Årlige demografiske statistikker:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    11 21 0

    Antal lokale enheder

    3. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistiske data:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

     

    12 12 0

    Produktionsværdi

     

    12 13 0

    Bruttoavance på varer til videresalg

    Hovedgruppe 41 og 42 og gruppe 43.1 og 43.9 — frivillig

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

     

    12 17 0

    Ordinært driftsresultat før finansiering (brutto)

     

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

     

    13 12 0

    Køb af varer og tjenesteydelser med henblik på videresalg uden omdannelse

    Hovedgruppe 41 og 42 og gruppe 43.1 og 43.9 — frivillig

    13 13 1

    Udgifter til aflønning af vikarer

     

    13 21 3

    Ændringer i lagre af færdigfremstillede produkter og igangværende arbejder fremstillet af enheden selv

     

    13 31 0

    Personaleudgifter

     

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

     

    13 33 0

    Udgifter til socialforsikring

     

    13 41 1

    Udgifter til langtidsleje og operationel leasing af varer

     

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

     

    15 12 0

    Bruttoinvestering i grunde

     

    15 13 0

    Bruttoinvestering i eksisterende bygninger og anlæg

     

    15 14 0

    Bruttoinvestering i opførelse og ombygning af bygninger

     

    15 15 0

    Bruttoinvestering i maskiner og udstyr

     

    15 21 0

    Salg af materielle anlægsaktiver

     

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

     

    16 13 0

    Antal lønmodtagere

     

    16 14 0

    Antal lønmodtagere omregnet til fuldtidsbeskæftigede

     

    16 15 0

    Antal arbejdstimer udført af lønmodtagere

     

    Opdeling af omsætning efter aktivitetstype

    18 11 0

    Omsætning ved hovedaktiviteten på trecifret niveau i NACE rev. 2

     

    Køb af energiprodukter

    20 11 0

    Køb af energiprodukter (i værdi)

     

    4. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes flerårige statistikker:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 44 1

    Investeringer i indkøbt software

     

    Omsætning opdelt efter aktivitetstype

    18 12 1

    Omsætning ved industrielle aktiviteter undtagen bygge- og anlægsvirksomhed

     

    18 12 2

    Omsætning ved bygge- og anlægsvirksomhed

     

    18 15 0

    Omsætning ved tjenesteydelser

     

    18 16 0

    Omsætning ved handels- og formidlingsaktivitet

     

    18 31 0

    Omsætning fra bygningsarbejder

    Kun hovedgruppe 41 og 42 og gruppe 43.1 og 43.9

    18 32 0

    Omsætning fra anlægsarbejder

    Kun hovedgruppe 41 og 42 og gruppe 43.1 og 43.9

    Underentrepriser

    23 11 0

    Betalinger til underentreprenør

     

    23 12 0

    Indkomst fra underentrepriser

     

    5. Variabler, for hvilke der skal udarbejdes årlige regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    6. Variabler vedrørende faglige enheder, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistikker:



    Kode

    Titel

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    1. Det første referenceår, der udarbejdes årlige statistikker for, er kalenderåret 2008. Det første referenceår for de statistikker, der skal udarbejdes med flere års mellemrum, er anført nedenfor for de koder, under hvilke de enkelte variabler er opført.



    Kalenderåret

    Kode

    2009

    15 44 1

    2008

    18 12 1, 18 12 2, 18 15 0, 18 16 0, 18 31 0, 18 32 0, 23 11 0 og 23 12 0

    2. Flerårige statistikker skal udarbejdes mindst hvert femte år.

    AFSNIT 6

    Beretning om kvaliteten af statistikkerne

    For hver enkelt hovedvariabel skal medlemsstaterne opgive nøjagtighedsgraden i form af et 95 % sikkerhedsinterval, og Kommissionen medtager denne oplysning i sin beretning, jf. artikel 13, under hensyntagen til gennemførelsen i medlemsstaterne af denne artikel. Hovedvariablerne fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 7

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne undtagen vedrørende variabel 15 44 1, 18 11 0, 18 12 1, 18 12 2, 18 15 0, 18 16 0, 18 31 0 og 18 32 0 opdeles på firecifret niveau i NACE rev. 2 (undergrupper).

    Resultaterne vedrørende variabel 15 44 1, 18 11 0, 18 12 1, 18 12 2, 18 15 0, 18 16 0, 18 31 0 og 18 32 0 opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    2. Visse resultater opdeles tillige efter størrelseskategorier og på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    3. Statistikkerne vedrørende faglige enheder opdeles på firecifret niveau i NACE rev. 2 (undergrupper).

    4. De regionale statistikker opdeles både på tocifret niveau i NACE rev. 2 (hovedgrupper) og på niveau 2 i NUTS.

    AFSNIT 8

    Indberetning af resultaterne

    Resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår.

    Foreløbige nationale resultater eller skøn indberettes inden ti måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår for de virksomhedsstatistikker, som er udarbejdet for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

    Regnskabsdata

    12 11 0

    Omsætning

    12 12 0

    Produktionsværdi

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Data vedrørende kapitalkonto

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

    Disse foreløbige resultater opdeles på trecifret niveau i NACE rev. 2 (grupper).

    AFSNIT 9

    Overgangsperiode

    Der kan ikke indrømmes nogen overgangsperiode.




    BILAG V

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE FORSIKRING

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over forsikringssektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater. Dette modul indbefatter en detaljeret liste over variabler, for hvilke der skal indsamles statistisk materiale for at forbedre kendskabet til udviklingen inden for forsikringssektoren på nationalt og internationalt plan samt på fællesskabsplan.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a), b) og c), og navnlig:

     en detaljeret analyse af forsikringsselskabers struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater

     udviklingen i og fordelingen af den samlede forretning og forretning pr. produkttype, forbrugermønstre, internationale aktiviteter, beskæftigede, investeringer, kapital og reserver og forsikringsmæssige hensættelser.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Der udarbejdes statistikker for samtlige aktiviteter under hovedgruppe 65 i NACE rev. 2, undtagen for gruppe 65.3.

    2. Der skal udarbejdes statistikker for følgende selskaber:

     skadesforsikringsselskaber: selskaber som omhandlet i artikel 2, stk. 1, litra a), i Rådets direktiv 91/674/EØF ( 15 )

     livsforsikringsselskaber: selskaber som omhandlet i artikel 2, stk. 1, litra b), i direktiv 91/674/EØF

     specialiserede genforsikringsselskaber: selskaber som omhandlet i artikel 2, stk. 1, litra c), i direktiv 91/674/EØF

     assurandørsammenslutningen Lloyd’s: selskaber som omhandlet i artikel 4 i direktiv 91/674/EØF

     kombinerede forsikringsselskaber: selskaber, der driver livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed.

    3. Filialer af forsikringsselskaber omhandlet i afsnit III i Rådets direktiv 73/239/EØF ( 16 ) og 2002/83/EF ( 17 ), hvis aktiviteter henhører under en af de NACE rev. 2-grupper, som er omhandlet i punkt 1, behandles som de tilsvarende selskaber som defineret i punkt 2.

    4. I forbindelse med de harmoniserede fællesskabsstatistikker kan medlemsstaterne vælge at medregne virksomhed og organer som omhandlet i artikel 3 i direktiv 73/239/EØF og artikel 3, stk. 2 og 3, 5, 6 og 7, i direktiv 2002/83/EF.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. Variabler, som er anført i kursiv, indgår også i listerne under det generelle modul i bilag I. De variabler og statistikker, der er anført i liste A, punkt 3, og liste B, punkt 4, udarbejdes i overensstemmelse med afsnit 5. Når variabler udledes direkte af årsregnskaberne, sidestilles regnskabsår, der slutter inden for et referenceår, med det pågældende referenceår.

    2. I liste A og B angives variabler, der vedrører livsforsikringsselskaber, med tallet 1; variabler, der vedrører skadesforsikringsselskaber, med tallet 2; variabler, der vedrører kombinerede forsikringsselskaber, med tallet 3; variabler, der vedrører specialiserede genforsikringsselskaber, med tallet 4; variabler, der vedrører livsforsikringsvirksomhed udøvet af kombinerede forsikringsselskaber, med tallet 5 og variabler, der vedrører skadesforsikringsvirksomhed (herunder modtaget genforsikring) udøvet af kombinerede forsikringsselskaber, med tallet 6.

    3. Liste A indeholder følgende oplysninger:

    a) Variabler anført i artikel 6 i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber, skadesforsikringsselskaber, kombinerede forsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber: balancens aktivside: post C I (med særskilt angivelse af grunde og bygninger, som forsikringsselskabet selv benytter), C II, C II 1+C II 3 aggregeret, C II 2+C II 4 aggregeret, C III, C III 1, C III 2, C III 3, C III 4, C III 5, C III 6+C III 7 aggregeret, C IV, D; balancens passivside: post A, A I, A II+A III+A IV aggregeret, B, C 1 a (med særskilt angivelse af kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed), C 2 a (med særskilt angivelse af kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed), C 3 a (med særskilt angivelse af kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed), C 4 a, C 5, C 6 a, D a, G III (uden særskilt angivelse af konvertible lån), G IV.

    b) Variabler anført i artikel 34, del I, i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med skadesforsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber samt kombinerede forsikringsselskabers skadesforsikringsvirksomhed: post 1 a, 1 b, 1 c, 1 d, 2, 4 a aa, 4 a bb, 4 b aa, 4 b bb, 7 (brutto), 7 d, 9, 10 (med særskilt angivelse af brutto- og nettobeløbet).

    c) Variabler anført i artikel 34, del II, i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber og kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed: post 1 a, 1 b, 1 c (med særskilt angivelse af bruttobeløbet og genforsikringsandelen), 2, 3, 5 a aa, 5 a bb, 5 b aa, 5 b bb, 6 a aa, 6a bb, 8 (bruttobeløbet), 8 d, 9, 10, 12, 13 (med særskilt angivelse af bruttobeløbet og nettobeløbet).

    d) Variabler anført i artikel 34, del III, i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber, skadesforsikringsselskaber, kombinerede forsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber: post 3, 4 (kun for livsforsikringsselskaber og kombinerede forsikringsselskaber), 5, 6 (kun for skadesforsikringsselskaber, kombinerede forsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber), 7, 8, 9+14+15 aggregeret, 10 (før skat), 13, 16.

    e) Variabler omhandlet i artikel 63 i direktiv 91/674/EØF:

     i forbindelse med livsforsikringsselskaber og skadesforsikringsselskaber og kombinerede skadesforsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed: bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed efter (under)kategorier i CPA (5-cifret niveau og underkategori 66.03.21, 66.03.22)

     i forbindelse med skadesforsikringsselskaber og kombinerede forsikringsselskabers skadesforsikringsvirksomhed: bruttoerstatningsudgifter, direkte forsikringsvirksomhed, bruttodriftsomkostninger, resultat af direkte forsikringsvirksomhed og genforsikringsresultat, direkte forsikringsvirksomhed, samtlige variabler efter (under)kategorier i CPA (5- cifret niveau og underkategori 66.03.21, 66.03.22)

     i forbindelse med livsforsikringsselskaber og kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed: bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed med opdeling som anført under II, post 1, i nævnte artikel.

    f) Variabler omhandlet i artikel 64 i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber, skadesforsikringsselskaber, kombinerede forsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber: kommission for direkte forsikringsvirksomhed (undtagen specialiserede genforsikringsselskaber) og forsikringsvirksomhed i alt.

    g) Supplerende variabler som anført nedenfor:

    ▼M1



    Kode

    Titel

    Selskaber/virksomhed

     

    Strukturdata

     

    11 11 0

    Antal virksomheder

    (1, 2, 3, 4)

    11 11 1

    Antal virksomheder efter retlig form

    (1, 2, 3, 4)

    11 11 2

    Antal virksomheder efter bruttopræmiernes størrelsesklasse

    (1, 2, 3)

    11 11 3

    Antal virksomheder efter de forsikringsmæssige hensættelsers størrelsesklasse

    (1)

    11 11 5

    Antal virksomheder efter moderselskabets hjemsted

    (1, 2, 3, 4)

    11 41 0

    Samlet antal filialer i andre lande og disses placering

    (1, 2, 3)

     

    Regnskabsdata/den tekniske del af resultatopgørelsen

     

    32 11 4

    Bruttopræmier efter retlig form

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 11 5

    Bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed efter moderselskabets hjemsted

    (1, 2, 5, 6)

    32 11 6

    Modtagne bruttogenforsikringspræmier efter moderselskabets hjemsted

    (1, 2, 4, 6)

    32 18 2

    Genforsikringsandelen af bruttopræmierne efter moderselskabets hjemsted

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 16 0

    Andre poster i det tekniske regnskab, bruttobeløb

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 18 0

    Genforsikringsresultat

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 18 8

    Genforsikringsandelen af bruttobeløbet for andre poster i det tekniske regnskab

    (1, 2, 4, 5, 6)

     

    Regnskabsdata/den ikketekniske del af resultatopgørelsen

     

    32 19 0

    Subtotal II (nettoresultatet af det tekniske regnskab)

    (3)

     

    Supplerende data vedrørende resultatopgørelsen

     

    32 61 4

    Eksterne omkostninger til varer og tjenesteydelser

    (1, 2, 3, 4)

    13 31 0

    Personaleudgifter

    (1, 2, 3, 4)

    32 61 5

    Eksterne og interne skadesbehandlingsomkostninger

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 61 6

    Erhvervelsesomkostninger

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 61 7

    Administrationsomkostninger

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 61 8

    Andre forsikringsmæssige bruttoomkostninger

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 61 9

    Administrationsomkostninger i tilknytning til investeringsaktiver

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 71 1

    Indtægter fra kapitalinteresser

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 71 3

    Indtægter fra grunde og bygninger

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 71 4

    Indtægter fra andre investeringer

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 71 5

    Tilbageførsel af værdiregulering af investeringsaktiver

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 71 6

    Gevinster ved realisation af investeringsaktiver

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 72 1

    Administrationsomkostninger i tilknytning til investeringsaktiver, herunder renteudgifter

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 72 2

    Værdireguleringer af investeringsaktiver

    (1, 2, 4, 5, 6)

    32 72 3

    Tab ved realisation af investeringsaktiver

    (1, 2, 4, 5, 6)

     

    Data efter produkt opdelt efter CPA

     

    33 12 1

    Genforsikringsandelen af bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed efter produkt (opdelt efter CPA)

    (1, 2, 5, 6)

     

    Data om internationalisering (geografisk fordeling af forsikringer tegnet i medfør af etableringsretten)

     

    34 31 1

    Bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed efter produkt (opdelt efter CPA) og efter medlemsstat

    (1, 2, 5, 6)

     

    Data om internationalisering (geografisk fordeling af forsikringer tegnet i medfør af retten til at levere tjenesteydelser)

     

    34 32 1

    Bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed efter produkt (opdelt efter CPA) og efter medlemsstat

    (1, 2, 5, 6)

    ▼B

    4. Liste B indeholder følgende oplysninger:

    a) Variabler anført i artikel 34, del I, i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med skadesforsikringsselskaber og specialiserede genforsikringsselskaber samt kombinerede forsikringsselskabers skadesforsikringsvirksomhed: post 3, 5, 6, 8.

    b) Variabler anført i artikel 34, del II, i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber og kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed: post 4, 6 b, 7, 11.

    c) Variabler anført i artikel 63 i direktiv 91/674/EØF i forbindelse med livsforsikringsselskaber og skadesforsikringsselskabers og kombinerede forsikringsselskabers livsforsikringsvirksomhed og skadesforsikringsvirksomhed: geografisk opdeling af bruttopræmier ved direkte forsikringsvirksomhed i den medlemsstat, hvor selskabets hovedkontor er beliggende, andre medlemsstater, andre EØS-lande, Schweiz, USA, Japan eller andre tredjelande.

    d) Supplerende variabler som anført nedenfor:

    ▼M1



    Kode

    Titel

    Selskaber/virk-somhed

    Kommentar

     

    Regnskabsdata/den tekniske del af resultatopgørelsen

     
     

    32 13 2

    Bruttoudbetalinger i forbindelse med skader i det indeværende regnskabsår

    (2, 4, 6)

     
     

    Data om internationalisering (generelt)

     
     

    34 12 0

    Geografisk fordeling af de modtagne bruttogenforsikringspræmier

    (1, 2, 4, 5, 6)

     

    34 13 0

    Geografisk fordeling af genforsikringsandelen af bruttopræmierne

    (1, 2, 4, 5, 6)

     
     

    Data om balancen (aktiver/passiver)

     
     

    36 11 2

    Grunde og bygninger (markedsværdi)

    (1, 2, 3, 4)

     

    36 12 3

    Investeringer i tilknyttede virksomheder samt kapitalinteresser (markedsværdi)

    (1, 2, 3, 4)

     

    36 13 8

    Andre finansielle investeringsaktiver (markedsværdi)

    (1, 2, 3, 4)

     

    36 21 0

    Investeringsaktiver erhvervet til fordel for livsforsikringstagere, der bærer investeringsrisikoen — grunde og bygninger

    (1, 3)

     

    36 22 0

    Investeringsaktiver erhvervet til fordel for livsforsikringstagere, der bærer investeringsrisikoen — andre finansielle investeringsaktiver

    (1, 3)

     

    37 10 1

    Egenkapital i alt efter retlig form

    (1, 2, 3, 4)

     

    37 33 3

    Bruttoerstatningshensættelser i forbindelse med direkte forsikringsvirksomhed efter produkt (opdelt efter CPA)

    (2, 6)

     
     

    Diverse data

     
     

    39 10 0

    Antal kontrakter ved udgangen af regnskabsåret vedrørende direkte forsikringsvirksomhed for alle individuelle livsforsikringskontrakter og for følgende produkter: livsforsikringer, der ikke er tilknyttet investeringsfonds, og CPA 65.12.1, 65.12.4 og 65.12.5

    (1, 2, 5, 6)

     

    39 20 0

    Antal forsikrede personer ved udgangen af regnskabsåret i forbindelse med direkte forsikringsvirksomhed for alle gruppe-livsforsikringskontrakter og for følgende produkt: CPA 65.12.1

    (1, 2, 5, 6)

     

    39 30 0

    Antal forsikrede køretøjer ved udgangen af regnskabsåret i forbindelse med direkte forsikringsvirksomhed for følgende produkt: CPA 65.12.2

    (2, 6)

    Frivillig

    39 40 0

    Bruttoforsikringssum ved udgangen af regnskabsåret i forbindelse med direkte forsikringsvirksomhed for følgende produkter: livsforsikring, der ikke er tilknyttet investeringsfonds og kapitaliseringsforsikring

    (1, 5)

    Frivillig

    39 50 0

    Antal skader i regnskabsåret i forbindelse med direkte forsikringsvirksomhed for følgende produkt: CPA 65.12.2

    (2, 6)

    Frivillig

    ▼M3

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    Det første referenceår, for hvilket der for variablerne i afsnit 4 udarbejdes statistikker, er kalenderåret 2008.

    ▼B

    AFSNIT 6

    Udarbejdelse af resultater

    Resultaterne opdeles på firecifret niveau i NACE rev 2 (undergrupper).

    AFSNIT 7

    Indberetning af resultaterne

    Resultaterne indberettes inden 12 måneder efter udgangen af referenceåret for selskaber omhandlet i afsnit 3, undtagen specialiserede genforsikringsselskaber, for hvilke resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperioden.

    AFSNIT 8

    Det Europæiske Udvalg for Forsikring og Arbejdsmarkedsorienterede Pensioner

    Kommissionen underretter Det Europæiske Udvalg for Forsikring og Arbejdsmarkedsorienterede Pensioner, der er nedsat ved Kommissionens afgørelse 2004/9/EF ( 18 ) om gennemførelsen af dette modul og om alle foranstaltninger, som den træffer i overensstemmelse med artikel 12 med henblik på tilpasning til den økonomiske og tekniske udvikling vedrørende indsamlingen og den statistiske behandling af data og behandlingen og indberetningen af resultaterne.

    AFSNIT 9

    Overgangsperiode

    Der kan ikke indrømmes nogen overgangsperiode.




    BILAG VI

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE KREDITINSTITUTTER

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over kreditinstitutsektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater. Modulet indbefatter en detaljeret liste over variabler, for hvilke der skal indsamles statistisk materiale for at forbedre kendskabet til udviklingen inden for kreditinstitutsektoren på nationalt og internationalt plan samt på fællesskabsplan.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a), b) og c), og navnlig:

     en detaljeret analyse af kreditinstitutternes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater

     udviklingen i og fordelingen af den samlede forretningsaktivitet og forretningsaktiviteten pr. produkt, internationale aktiviteter, antal beskæftigede, kapital og reserver og andre aktiver og passiver.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Der udarbejdes statistikker for kreditinstitutternes aktiviteter, som er omfattet af undergruppe 64.19 og 64.92 i NACE rev. 2.

    2. Statistikkerne udarbejdes for alle kreditinstitutter, der er omhandlet i artikel 2, stk. 1, litra a), og artikel 2, stk. 2, i Rådets direktiv 86/635/EØF af 8. december 1986 om bankers og andre penge- og finansieringsinstitutters årsregnskaber og konsoliderede regnskaber ( 19 ), dog ikke for centralbanker.

    3. Filialer af de kreditinstitutter, som er omhandlet i artikel 38 i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/48/EF af 14. juni 2006 om adgang til at optage og udøve virksomhed som kreditinstitut (omarbejdning) ( 20 ), hvis virksomhed falder ind under undergrupperne 64.19 og 64.92 i NACE rev. 2, behandles som de kreditinstitutter, der er omhandlet i stk. 2.

    AFSNIT 4

    Variabler

    De variabler, der skal udarbejdes, er anført nedenfor. Variabler, som er anført i kursiv, indgår også i listerne under det generelle modul i bilag I. Når variabler udledes direkte af årsregnskaberne, sidestilles regnskabsår, der slutter inden for et referenceår, med det pågældende referenceår.

    Listen indeholder:

    a) variabler, der er opført i artikel 4 i direktiv 86/635/EØF: balancens aktivside: post 4; balancens passivside: post 2(a)+2(b) aggregeret, post 7+8+9+10+11+12+13+14 aggregeret

    b) variabler, der er opført i artikel 27 i direktiv 86/635/EØF: post 2, post 3(a)+3(b)+3(c) aggregeret, post 3(a), post 4, post 5, post 6, post 7, post 8(a)+8(b) aggregeret, post 8(b), post 10, post 11+12 aggregeret, post 9+13+14 aggregeret, post 15+16 aggregeret, post 19, post 15+20+22 aggregeret, post 23

    c) hertil kommer følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

     

    11 11 1

    Antal virksomheder efter retlig form

     

    11 11 4

    Antal virksomheder efter moderselskabets hjemsted

     

    11 11 6

    Antal virksomheder i størrelseskategorier efter balancens størrelse

     

    11 11 7

    Antal virksomheder efter kategorier af kreditinstitutter

     

    11 21 0

    Antal lokale enheder

     

    11 41 1

    Samlet antal filialer efter deres beliggenhed i lande uden for EØS

     

    11 51 0

    Samlet antal finansielle datterselskaber efter deres beliggenhed i andre lande

     

    Regnskabsdata: resultatopgørelse

    42 11 0

    Renteindtægter og lignende indtægter

     

    42 11 1

    Renteindtægter og lignende indtægter af fast forrentede værdipapirer

     

    42 12 1

    Renteudgifter og lignende udgifter i forbindelse med udstedte obligationer

     

    12 12 0

    Produktionsværdi

     

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

     

    13 31 0

    Personaleudgifter

     

    12 14 0

    Værditilvækst i basispriser

    Frivillig

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

     

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

     

    Regnskabsdata: balance

    43 30 0

    Samlet balance

     

    43 31 0

    Samlet balance efter moderselskabets hjemsted

     

    43 32 0

    Samlet balance efter retlig form

     

    Data efter produkter

    44 11 0

    Renteindtægter og lignende indtægter efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    44 12 0

    Renteudgifter og lignende udgifter efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    44 13 0

    Provisionsindtægter efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    44 14 0

    Provisionsudgifter efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    Data om det indre marked og om internationale aktiviteter

    45 11 0

    Geografisk fordeling af det samlede antal filialer i EØS

     

    45 21 0

    Geografisk fordeling af tilgodehavende renter og lignende indkomst

     

    45 22 0

    Geografisk fordeling af balancesum

     

    45 31 0

    Geografisk fordeling af renteindtægter og lignende indtægter i forbindelse med fri udveksling af tjenesteydelser (i andre EØS-lande)

    Frivillig

    45 41 0

    Geografisk fordeling af renteindtægter og lignende indtægter via filialvirksomhed (i lande uden for EØS)

    Frivillig

    45 42 0

    Geografisk fordeling af renteindtægter og lignende indtægter i forbindelse med fri udveksling af tjenesteydelser (i lande uden for EØS)

    Frivillig

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

     

    16 11 1

    Antal beskæftigede efter kategorier af kreditinstitutter

     

    16 11 2

    Antal beskæftigede kvinder

     

    16 13 0

    Antal lønmodtagere

     

    16 13 6

    Antal kvindelige lønmodtagere

     

    16 14 0

    Antal lønmodtagere omregnet til fuldtidsbeskæftigede

     

    Diverse data

    47 11 0

    Antal konti opdelt efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    47 12 0

    Antal lån og forskud til kunder efter (under)kategorier i CPA

    Frivillig

    47 13 0

    Antal pengeautomater ejet af kreditinstitutterne

     

    d) variabler, for hvilke der skal udarbejdes ►M3  flerårige ◄ regionale statistikker:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 21 0

    Antal lokale enheder

     

    Regnskabsdata

    13 32 0

    Lønninger og andet vederlag

    Frivillig

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

     

    ▼M3

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    Det første referenceår, for hvilket der for variablerne i afsnit 4 udarbejdes statistikker, er kalenderåret 2008.

    ▼B

    AFSNIT 6

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne opdeles i følgende undergrupper i NACE rev. 2: henholdsvis 64.19 og 64.92.

    2. De regionalstatistiske data opdeles på firecifret niveau i NACE rev. 2 (undergrupper) og niveau 1 i NUTS.

    AFSNIT 7

    Indberetning af resultaterne

    Fristen for indberetning af resultaterne fastsættes efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3. Den må højst være ti måneder regnet fra udgangen af referenceåret.

    AFSNIT 8

    Udvalget for Penge-, Kreditmarkeds- og Betalingsbalancestatistik

    Kommissionen underretter Udvalget for Penge-, Kreditmarkeds- og Betalingsbalancestatistik, der blev nedsat ved Rådets afgørelse 2006/856/EF ( 21 ), om gennemførelsen af dette modul og om alle tilpasninger til den økonomiske og tekniske udvikling i forbindelse med indsamling og statistisk bearbejdning af data, bearbejdningen og indberetning af resultaterne.

    AFSNIT 9

    Pilotundersøgelser

    1. For de aktiviteter, der er omfattet af dette bilag, indfører Kommissionen følgende pilotundersøgelser, som gennemføres af medlemsstaterne:

    a) oplysninger om derivater og poster uden for balancen

    b) oplysninger om distributionsnet

    c) oplysninger, som er nødvendige for at opsplitte kreditinstitutternes transaktioner i priser og mængder.

    2. Pilotundersøgelserne skal afdække, om det er relevant og muligt at tilvejebringe disse data, idet fordelene ved at råde over dataene sættes i relation til indsamlingsomkostningerne og den byrde, der pålægges kreditinstitutterne.

    AFSNIT 10

    Overgangsperiode

    Der kan ikke indrømmes nogen overgangsperiode.




    BILAG VII

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE PENSIONSKASSER

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over pensionskassesektorens struktur, aktivitet, konkurrenceevne og resultater. Modulet indbefatter en detaljeret liste over variabler, for hvilke der skal indsamles statistisk materiale for at forbedre kendskabet til udviklingen inden for pensionskassesektoren på nationalt og internationalt plan samt på fællesskabsplan.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområder

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a), b) og c), og navnlig:

     en detaljeret analyse af pensionskassernes struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater

     udviklingen i og fordelingen af den samlede forretningsaktivitet, pensionskassernes medlemsstruktur, internationale aktiviteter, antal beskæftigede, investeringer og passiver.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Der udarbejdes statistikker for al virksomhed, som er omfattet af gruppe 65.3 i NACE rev. 2. Denne gruppe omfatter selvstændige pensionskassers virksomhed.

    2. Nogle statistikker udarbejdes for virksomheder med ikke-selvstændige pensionskasser, der forvaltes som hjælpeaktivitet.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. I nedennævnte liste over variabler er anført, hvis det er relevant, for hvilken type statistisk enhed der skal udarbejdes statistikker. Variabler, som er anført i kursiv, indgår også i listerne under det generelle modul i bilag I. Når variabler udledes direkte af årsregnskaberne, sidestilles regnskabsår, der slutter inden for et referenceår, med det pågældende referenceår.

    2. Demografiske variabler og virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes ►M3  flerårige ◄ statistikker (kun virksomheder med selvstændige pensionskasser):



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

     

    11 11 8

    Antal virksomheder efter investeringernes størrelse

     

    11 11 9

    Antal virksomheder efter medlemstal (størrelseskategorier)

     

    11 61 0

    Antal pensionsordninger

    Frivillig

    Regnskabsdata: resultatopgørelse (indtægter og udgifter)

    12 11 0

    Omsætning

     

    48 00 1

    Pensionsbidrag fra medlemmer

     

    48 00 2

    Pensionsbidrag fra arbejdsgivere

     

    48 00 3

    Indgående overførsler

     

    48 00 4

    Andre pensionsbidrag

     

    48 00 5

    Pensionsbidrag til nærmere definerede ydelsesordninger

     

    48 00 6

    Pensionsbidrag til nærmere definerede bidragsordninger

     

    48 00 7

    Pensionsbidrag til blandede ordninger

     

    48 01 0

    Investeringsindkomst (PK)

     

    48 01 1

    Kapitalgevinster og -tab

     

    48 02 1

    Tilgodehavende forsikringserstatninger

     

    48 02 2

    Anden indkomst (PK)

     

    12 12 0

    Produktionsværdi

     

    12 14 0

    Værditilvækst i basispriser

    Frivillig

    12 15 0

    Værditilvækst i faktorpriser

     

    48 03 0

    Samlede pensionsudgifter

     

    48 03 1

    Regelmæssige pensionsudbetalinger

     

    48 03 2

    Pensioner udbetalt som engangsbeløb

     

    48 03 3

    Udgående overførsler

     

    48 04 0

    Nettoændringer i tekniske reserver

     

    48 05 0

    Skyldige forsikringspræmier

     

    48 06 0

    Samlede driftsudgifter

     

    13 11 0

    Samlet køb af varer og tjenesteydelser

     

    13 31 0

    Personaleudgifter

     

    15 11 0

    Bruttoinvestering i materielle anlægsaktiver

     

    48 07 0

    Alle skatter

     

    Balancedata: aktiver

    48 11 0

    Jord og bygninger (PK)

     

    48 12 0

    Investeringer i affilierede selskaber samt kapitalandele (PK)

     

    48 13 0

    Aktier og andre variabelt forrentede værdipapirer

     

    48 13 1

    Aktier, der handles på et reguleret marked

     

    48 13 2

    Aktier, der handles på et reguleret marked specialiseret i SMV

     

    48 13 3

    Ikke offentligt handlede aktier

     

    48 13 4

    Andre variabelt forrentede værdipapirer

     

    48 14 0

    Andele i investeringsforeninger

     

    48 15 0

    Obligationer og andre fast forrentede værdipapirer

     

    48 15 1

    Obligationer og andre fast forrentede værdipapirer udstedt af offentlige myndigheder

    Frivillig

    48 15 2

    Andre obligationer og andre fast forrentede værdipapirer

    Frivillig

    48 16 0

    Andele i kollektive investeringer (PK)

     

    48 17 0

    Lån med pant i fast ejendom og andre lån ikke andetsteds nævnt

     

    48 18 0

    Andre investeringer

     

    48 10 0

    Pensionskassers samlede investeringer

     

    48 10 1

    Samlede investeringer i de »bidragydende virksomheder«

     

    48 10 4

    Samlede investeringer i markedspriser

     

    48 20 0

    Andre aktiver

     

    Balancedata: passiver

    48 30 0

    Kapital og reserver

     

    48 40 0

    Tekniske nettoreserver (PK)

     

    48 50 0

    Andre passiver

     

    Data om det indre marked og om internationale aktiviteter

    48 61 0

    Geografisk fordeling af omsætningen

     

    48 62 0

    Geografisk fordeling af aktier og andre variabelt forrentede værdipapirer

    Frivillig

    48 63 0

    Geografisk fordeling af samlede investeringer

    Frivillig

    48 64 0

    Samlede investeringer opdelt i euro- og ikke-euro-komponenter

     

    Data om beskæftigelse

    16 11 0

    Antal beskæftigede

     

    Diverse data

    48 70 0

    Antal medlemmer

     

    48 70 1

    Antal medlemmer af nærmere definerede ydelsesordninger

     

    48 70 2

    Antal medlemmer af nærmere definerede bidragsordninger

     

    48 70 3

    Antal medlemmer af blandede ordninger

     

    48 70 4

    Antal aktive medlemmer

     

    48 70 5

    Antal medlemmer med opsat pensionsret

     

    48 70 6

    Antal pensionsmodtagere

     

    3. Virksomhedsvariabler, for hvilke der skal udarbejdes ►M3  flerårige ◄ statistikker (kun for ikke-selvstændige pensionskasser):



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 15 0

    Antal virksomheder med ikke-selvstændige pensionskasser

     

    Regnskabsdata: resultatopgørelse (indtægter og udgifter)

    48 08 0

    Ikke-selvstændige pensionskassers omsætning

    Frivillig

    ▼M3

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    Det første referenceår, for hvilket der for variablerne i afsnit 4 udarbejdes statistikker, er kalenderåret 2008.

    ▼B

    AFSNIT 6

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne vedrørende variablerne i afsnit 4, punkt 2, opdeles på firecifret niveau (undergrupper) i NACE rev. 2.

    2. Resultaterne vedrørende variablerne i afsnit 4, punkt 3, opdeles efter hovedafdelinger i NACE rev. 2.

    AFSNIT 7

    Indberetning af resultaterne

    Resultaterne indberettes inden 12 måneder efter udløbet af referenceåret.

    AFSNIT 8

    Det Europæiske Udvalg for Forsikring og Arbejdsmarkedsorienterede Pensioner

    Kommissionen underretter Det Europæiske Udvalg for Forsikring og Arbejdsmarkedsorienterede Pensioner om gennemførelsen af dette modul og om alle tilpasninger til den økonomiske og tekniske udvikling i forbindelse med indsamling og statistisk bearbejdning af data, bearbejdningen og indberetning af resultaterne.

    AFSNIT 9

    Pilotundersøgelser

    For de aktiviteter, der er omfattet af dette bilag, indfører Kommissionen følgende pilotundersøgelser, som gennemføres af medlemsstaterne:

    1. Mere detaljerede oplysninger om pensionskassernes grænseoverskridende virksomhed



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 71 0

    Antal virksomheder med medlemmer i andre EØS-lande

    11 72 0

    Antal virksomheder med aktive medlemmer i andre EØS-lande

    Data om det indre marked og om internationale aktiviteter

    48 65 0

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer efter køn

    48 65 1

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer af nærmere definerede ydelsesordninger

    48 65 2

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer af nærmere definerede bidragsordninger

    48 65 3

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer af kombinerede ordninger

    48 65 4

    Geografisk fordeling af antallet af aktive medlemmer

    48 65 5

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer med opsat pensionsret

    48 65 6

    Geografisk fordeling af antallet af pensionsmodtagere

    48 65 7

    Geografisk fordeling af antallet af personer, som modtager afledt pension

    Diverse data

    48 70 7

    Antal kvindelige medlemmer

    2. Yderligere oplysninger om ikke-selvstændige pensionskasser:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 15 1

    Antal virksomheder med ikke-selvstændige pensionskasser efter medlemstal (størrelseskategorier)

    Balancedata: passiver

    48 40 1

    Ikke-selvstændige pensionskassers nettohensættelser

    Diverse data

    48 72 0

    Antal medlemmer af ikke-selvstændige pensionskasser

    Data om det indre marked og om internationale aktiviteter

    48 66 1

    Geografisk fordeling af antallet af aktive medlemmer af ikke-selvstændige pensionskasser

    48 66 2

    Geografisk fordeling af antallet af medlemmer med opsat pensionsret i ikke-selvstændige pensionskasser

    48 66 3

    Geografisk fordeling af antallet af pensionsmodtagere fra ikke-selvstændige pensionskasser

    48 66 4

    Geografisk fordeling af antallet af personer, som modtager afledt pension fra ikke-selvstændige pensionskasser

    Regnskabsdata: resultatopgørelse (indtægter og udgifter)

    48 09 0

    Ikke-selvstændige pensionskassers pensionsudbetalinger

    3. Oplysninger om derivater og poster uden for balancen.

    Pilotundersøgelserne skal afdække, om det er relevant og muligt at tilvejebringe disse data, idet fordelene ved at råde over dataene sættes i relation til indsamlingsomkostningerne og den byrde, der pålægges pensionskasserne.

    AFSNIT 10

    Overgangsperiode

    Der kan ikke indrømmes nogen overgangsperiode.




    BILAG VIII

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE FORRETNINGSSERVICE

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over forretningsservicesektorens struktur, aktiviteter, konkurrenceevne og resultater.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområde

    Statistikkerne vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a), b), c), d) og f), og navnlig en liste over variabler til brug for en detaljeret analyse af forretningsservicesektorens struktur, aktiviteter, resultater og konkurrenceevne.

    AFSNIT 3

    Dækning

    Der udarbejdes statistikker for alle de aktiviteter, der falder ind under hovedgruppe 62, 69, 71, 73 og 78 og gruppe 58.2, 63.1 og 70.2 i NACE rev. 2. Disse sektorer omfatter en del af udgivervirksomhed, it-servicevirksomhed, en del af informationstjenester og liberale, videnskabelige og tekniske tjenesteydelser samt arbejdsformidling. Statistikkerne inden for dette modul vedrører populationen af alle virksomheder, som har 20 ansatte eller derover, og hvis hovedaktivitet er klassificeret i ovennævnte hovedgrupper og grupper. Kommissionen kan tidligst i 2011 iværksætte en undersøgelse af behovet og mulighederne for at ændre den nedre grænse for referencepopulationen. På grundlag af denne undersøgelse, skal de foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning hvad angår ændring af den nedre grænse, vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    AFSNIT 4

    Variabler

    1. I nedennævnte liste over variabler og statistikker er anført, hvilke statistikker der skal udarbejdes hvert år eller hvert andet. Statistikkerne og variablerne, der er anført i kursiv, indgår også i listerne under det generelle modul i bilag I.

    2. Variabler, for hvilke der hvert år skal udarbejdes statistikker vedrørende virksomheder i hovedgruppe 62 og 78 samt gruppe 58.2, 63.1 og 73.1 i NACE rev. 2:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

     

    Opdeling af omsætning efter produkttype

    12 11 0

    Opdeling af omsætning efter produkttype (iht. CPA)

    Opdelingen af produkter fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    Oplysninger om kundens hjemsted

    12 11 0

    Omsætning efter kundens hjemsted:

    Resident

    Ikke-resident, heraf

    — Intra-EU

    — Extra-EU

     

    3. Variabler, for hvilke der hvert andet år skal udarbejdes statistikker vedrørende virksomheder i gruppe 69.1, 69.2, 70.2, 71.1, 71.2 og 73.2 i NACE rev. 2:



    Kode

    Titel

    Kommentar

    Strukturdata

    11 11 0

    Antal virksomheder

     

    Opdeling af omsætning efter produkttype

    12 11 0

    Opdeling af omsætning efter produkttype (iht. CPA)

    Opdelingen af produkter fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    Oplysninger om kundens hjemsted

    12 11 0

    Omsætning efter kundens hjemsted:

    Resident

    Ikke-resident, heraf

    — Intra-EU

    — Extra-EU

     

    AFSNIT 5

    Første referenceår

    Det første referenceår, for hvilket der hvert år skal udarbejdes statistikker over de aktiviteter, som er omfattet af hovedgruppe 62 og 78 samt gruppe 58.2, 63.1 og 73.1 i NACE rev. 2, og for hvilket der hvert andet år skal udarbejdes statistikker over aktiviteter, der er omfattet af gruppe 69.1, 69.2 og 70.2 i NACE rev. 2, er 2008. Det første referenceår, for hvilket der hvert andet år skal udarbejdes statistikker over aktiviteter, der er omfattet af gruppe 71.1, 71.2 og 73.2 i NACE rev. 2, er 2009.

    AFSNIT 6

    Udarbejdelse af resultater

    1. For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne udarbejde nationale resultater fordelt på hovedgruppe 62 og 78 samt gruppe 58.2, 63.1, 69.1, 69.2, 70.2, 71.1, 71.2, 73.1 og 73.2 i NACE rev. 2.

    2. Omsætningsdata opdeles også efter produkt og kundens hjemsted for hovedgruppe 62 og 78 samt gruppe 58.2, 63.1, 69.1, 69.2, 70.2, 71.1, 71.2, 73.1 og 73.2 i NACE rev. 2.

    AFSNIT 7

    Indberetning af resultaterne

    Resultaterne indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår.

    AFSNIT 8

    Overgangsperiode

    For det detaljerede modul, som er defineret i dette bilag, må overgangsperioden for udarbejdelsen af statistikkerne, der er omhandlet i afsnit 4, ikke overstige tre år efter det første referenceår (jf. afsnit 5).




    BILAG IX

    DETALJERET MODUL FOR STATISTIKKER OVER ERHVERVSSTRUKTURER VEDRØRENDE ERHVERVSDEMOGRAFI

    AFSNIT 1

    Formål

    Formålet med dette bilag er at fastlægge en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, indberetning og evaluering af fællesskabsstatistikker over erhvervsdemografi.

    AFSNIT 2

    Undersøgelsesområde

    De statistikker, der skal udarbejdes, vedrører de områder, der er nævnt i artikel 1, litra a)-f), og navnlig en liste over variabler til en detaljeret analyse af populationen af aktive virksomheder, virksomhedsoprettelser, virksomhedslukninger, nyoprettede virksomheders overlevelse og konsekvenserne heraf for virksomhedspopulationens struktur, aktivitet og udvikling.

    AFSNIT 3

    Dækning

    1. Statistikkerne udarbejdes for de aktiviteter, der er opført i afsnit 10.

    2. Der gennemføres pilotundersøgelser vedrørende den statistiske enhed, de aktiviteter og demografiske data, der er nævnt i afsnit 12.

    AFSNIT 4

    Definitioner

    I dette bilag forstås ved:

     »referenceperiode«: det år, hvori man observerer populationer af aktive virksomheder, virksomheders oprettelse, lukning og overlevelse.. Denne periode betegnes »t« i afsnit 5.

    AFSNIT 5

    Variabler

    1. Med virksomheden som statistisk enhed udarbejdes der årlige demografiske statistikker for følgende variabler:



    Kode

    Titel

    Strukturdata

    11 91 0

    Population af aktive virksomheder i t

    11 92 0

    Antal nyoprettede virksomheder i t

    11 93 0

    Antal virksomhedslukninger i t

    11 94 1

    Antal virksomheder, der er oprettet i t-1, og som har overlevet til t

    11 94 2

    Antal virksomheder, der er oprettet i t-2, og som har overlevet til t

    11 94 3

    Antal virksomheder, der er oprettet i t-3, og som har overlevet til t

    11 94 4

    Antal virksomheder, der er oprettet i t-4, og som har overlevet til t

    11 94 5

    Antal virksomheder, der er oprettet i t-5, og som har overlevet til t

    ▼M3

    11 01 0

    Population af aktive virksomheder med mindst én lønmodtager i t

    11 02 0

    Antal aktive virksomheder, der fik den første lønmodtager i t

    11 03 0

    Antal virksomheder, der fra et hvilket som helst tidspunkt i t ikke længere har nogen lønmodtagere

    11 04 1

    Antal virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 1, og som også havde mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    11 04 2

    Antal virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 2, og som også havde mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    11 04 3

    Antal virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 3, og som også havde mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    11 04 4

    Antal virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 4, og som også havde mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    11 04 5

    Antal virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 5, og som også havde mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    11 96 0

    Antal højvækstvirksomheder målt i beskæftigelse i t

    ▼B

    2. Virksomhedsvariabler for populationer af aktive virksomheder, virksomheders oprettelse, lukning og overlevelse, for hvilke der skal udarbejdes årlige statistikker:



    Kode

    Titel

    Data om beskæftigelse

    16 91 0

    Antal beskæftigede i populationen af aktive virksomheder i t

    16 91 1

    Antal lønmodtagere i populationen af aktive virksomheder i t

    16 92 0

    Antal beskæftigede i populationen af nyoprettede virksomheder i t

    16 92 1

    Antal lønmodtagere i populationen af nyoprettede virksomheder i t

    16 93 0

    Antal beskæftigede i populationen af virksomhedslukninger i t

    16 93 1

    Antal lønmodtagere i populationen af virksomhedslukninger i t

    16 94 1

    Antal beskæftigede i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-1, og som har overlevet til t

    16 94 2

    Antal beskæftigede i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-2, og som har overlevet til t

    16 94 3

    Antal beskæftigede i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-3, og som har overlevet til t

    16 94 4

    Antal beskæftigede i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-4, og som har overlevet til t

    16 94 5

    Antal beskæftigede i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-5, og som har overlevet til t

    16 95 1

    Antal beskæftigede i oprettelsesåret i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-1, og som har overlevet til t

    16 95 2

    Antal beskæftigede i oprettelsesåret i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-2, og som har overlevet til t

    16 95 3

    Antal beskæftigede i oprettelsesåret i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-3, og som har overlevet til t

    16 95 4

    Antal beskæftigede i oprettelsesåret i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-4, og som har overlevet til t

    16 95 5

    Antal beskæftigede i oprettelsesåret i populationen af virksomheder, der er oprettet i t-5, og som har overlevet til t

    ▼M3

    16 01 0

    Antal beskæftigede i populationen af aktive virksomheder med mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 01 1

    Antal lønmodtagere i populationen af aktive virksomheder med mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 02 0

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager i t

    16 02 1

    Antal lønmodtagere i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager i t

    16 03 0

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fra et hvilket som helst tidspunkt i t ikke længere har nogen lønmodtagere

    16 03 1

    Antal lønmodtagere i t i populationen af virksomheder, der fra et hvilket som helst tidspunkt i t ikke længere har nogen lønmodtagere

    16 04 1

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 1, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 04 2

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 2, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 04 3

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 3, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 04 4

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 4, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 04 5

    Antal beskæftigede i t i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 5, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 05 1

    Antal beskæftigede i t – 1 i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 1, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 05 2

    Antal beskæftigede i t – 2 i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 2, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 05 3

    Antal beskæftigede i t – 3 i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 3, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 05 4

    Antal beskæftigede i t – 4 i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 4, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 05 5

    Antal beskæftigede i t – 5 i populationen af virksomheder, der fik den første lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t – 5, og som også har mindst én lønmodtager på et hvilket som helst tidspunkt i t

    16 96 1

    Antal lønmodtagere i højvækstvirksomheder målt i beskæftigelse i t

    ▼B

    AFSNIT 6

    Første referenceår

    Det første referenceår, for hvilket der udarbejdes årlige statistikker, er følgende:



    Kalenderår

    Kode

    2004

    11 91 0, 11 92 0, 11 93 0, 16 91 0, 16 91 1, 16 92 0, 16 92 1, 16 93 0 og 16 93 1

    2005

    11 94 1, 16 94 1 og 16 95 1

    2006

    11 94 2, 16 94 2 og 16 95 2

    2007

    11 94 3, 16 94 3 og 16 95 3

    2008

    11 94 4, 16 94 4 og 16 95 4

    2009

    11 94 5, 16 94 5 og 16 95 5

    AFSNIT 7

    Beretning om kvaliteten af statistikkerne

    Medlemsstaterne udarbejder kvalitetsberetninger, hvori der gøres rede for sammenligneligheden af variabel 11 91 0 og 16 91 0 med variabel 11 11 0 og 16 11 0 i bilag I og om nødvendigt de leverede datas overensstemmelse med den fælles metodologi, der er fastlagt i den vejledning, som er omtalt i afsnit 11.

    AFSNIT 8

    Udarbejdelse af resultater

    1. Resultaterne opdeles på det niveau, som aktiviteterne i afsnit 10 er opdelt i.

    2. Nogle resultater, som fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3, opdeles også i størrelsesklasser på det detaljeringsniveau, som er anvendt i afsnit 10, undtagen for aktiviteterne i hovedafdeling L, M og N i NACE rev. 2, hvor der kun kræves en opdeling på gruppeniveau.

    3. Nogle resultater, som fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3, opdeles også efter retlig form på det detaljeringsniveau, som er anvendt i afsnit 10, undtagen for aktiviteterne i hovedafdeling L, M og N i NACE rev. 2, hvor der kun kræves en opdeling på gruppeniveau.

    ▼M3

    AFSNIT 9

    Foreløbige resultater for variablerne vedrørende virksomhedslukninger (11 93 0, 16 93 0 og 16 93 1) indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår. Når en virksomhedslukning efter to års inaktivitet kan betragtes som endelig, indberettes de reviderede resultater inden 30 måneder efter samme referenceperiode.

    Foreløbige resultater for variablerne 11 03 0, 16 03 0 og 16 03 1 indberettes inden 20 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår. Når status efter to år kan betragtes som endelig, indberettes de reviderede resultater inden 32 måneder efter samme referenceperiode.

    Alle andre resultater vedrørende årlige demografiske statistikker om virksomheder med mindst én lønmodtager skal indberettes inden 20 måneder efter udløbet af referenceperioden.

    Foreløbige resultater for variabler vedrørende højvækstvirksomheder målt i beskæftigelse indberettes inden 12 måneder efter udløbet af referenceperioden.

    Alle andre resultater indberettes inden 18 måneder efter udgangen af referenceperiodens kalenderår.

    ▼B

    AFSNIT 10

    Opdelinger af aktiviteter

    1. For dataene for referenceårene 2004 til og med 2007 anvendes nedenstående opdeling efter NACE rev. 1.1-nomenklaturen:

    Hovedafdeling C

    Råstofudvinding

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedafdelingsniveau i NACE rev. 1.1.

    Hovedafdeling D

    Fremstillingsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på afdelingsniveau i NACE rev. 1.1.

    Hovedafdeling E og F

    Elektricitets-, gas- og vandforsyning og bygge- og anlægsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedafdelingsniveau i NACE rev. 1.1.

    Hovedafdeling G

    Engroshandel og detailhandel; reparation af motorkøretøjer, motorcykler og varer til personlig brug eller til husholdninger

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater for følgende kategorier i NACE rev. 1.1: G, 50, 51, 52, 52.1, 52.2, 52.3+52.4+52.5, 52.6 og 52.7

    Hovedafdeling H

    Hotel- og restaurationsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater for følgende kategorier i NACE rev. 1.1: 55, 55.1+55.2 og 55.3+55.4+55.5

    Hovedafdeling I

    Transport, oplagringsvirksomhed og kommunikation

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater for følgende kategorier i NACE rev. 1.1: I, 60, 61, 62, 63, 64, 64.1 og 64.2.

    Hovedafdeling J

    Pengeinstitutter, finansierings- og forsikringsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedgruppeniveau i NACE rev. 1.1.

    Hovedafdeling K

    Fast ejendom, udlejning og forretningsservice

    Undergruppe 74.15 i NACE rev. 1.1 er ikke omfattet af dette bilag. For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på undergruppeniveau i NACE rev. 1.1.

    2. Dataene fra og med referenceåret 2008 skal indberettes i overensstemmelse med nedenstående opdeling, jf. klassificeringen i NACE rev. 2:

    Hovedafdeling B

    Råstofudvinding

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedafdelingsniveau i NACE rev. 2.

    Hovedafdeling C

    Fremstillingsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater for følgende kategorier i NACE rev. 2: C, 10+11+12, 13+14, 15, 16, 17+18, 19, 20+21, 22, 23, 24+25, 26+27, 28, 29+30, 31+32 og 33.

    Hovedafdeling D, E og F

    El-, gas- og fjernvarmeforsyning; vandforsyning; kloakvæsen, affaldshåndtering og rensning af jord og grundvand; bygge- og anlægsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedafdelingsniveau i NACE rev. 2.

    Hovedafdeling G

    Engroshandel og detailhandel; reparation af motorkøretøjer og motorcykler

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på følgende kategorier i NACE rev. 2: G, 45, 46, 47, 47.1, 47.2, 47.3, 47.4+47.5+47.6+47.7 og 48.8+48.9.

    Hovedafdeling H og I

    Transport og oplagringsvirksomhed; overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedgruppeniveau i NACE rev. 2.

    Hovedafdeling J

    Information og kommunikation

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedgruppeniveau i NACE rev. 2 og videre ned til undergruppeniveau for NACE rev. 2 i hovedgruppe 62.

    Hovedafdeling K

    Pengeinstitut- og finansvirksomhed, forsikring

    Gruppe 64.2 i NACE rev. 2 er ikke omfattet af dette bilag. For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på hovedgruppeniveau i NACE rev. 2.

    Hovedafdeling L, M og N

    Fast ejendom; liberale, videnskabelige og tekniske tjenesteydelser; administrative tjenesteydelser og hjælpetjenester

    For at gøre det muligt at udarbejde statistikker på fællesskabsplan skal medlemsstaterne indberette de nationale resultater fordelt på undergruppeniveau i NACE rev. 2.

    Særlige aggregater

    For at gøre det muligt at udarbejde erhvervsdemografistatistikker på fællesskabsplan vedrørende informations- og kommunikationsteknologisektoren indberettes en række særlige aggregater af kategorier i NACE rev. 2. Disse aggregater fastlægges efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 12, stk. 3.

    3. Data om nyoprettede virksomheder i 2004, 2005, 2006 og 2007 indberettes tillige i overensstemmelse med opdelingen i NACE rev. 2 og som defineret i punkt 2 i dette afsnit. Dette omfatter variabel 11 92 0, 16 92 0 og 16 92 1 for ovennævnte referenceår. Disse resultater skal indberettes sammen med dataene for referenceåret 2008.

    AFSNIT 11

    Vejledning

    Kommissionen offentliggør i nært samarbejde med medlemsstaterne en vejledning, som indeholder yderligere retningslinjer om fællesskabsstatistikker, som udarbejdes i henhold til dette bilag. Denne vejledning vil blive offentliggjort, når denne forordning træder i kraft.

    AFSNIT 12

    Pilotundersøgelser

    For de aktiviteter, der er omfattet af dette bilag, indfører Kommissionen følgende pilotundersøgelser, som gennemføres af medlemsstaterne:

     udarbejdelse af dataene på grundlag af den lokale enhed som statistisk enhed

     udarbejdelse af andre demografiske data end virksomheders oprettelse, overlevelse og lukning

     udarbejdelse af data om hovedafdeling P, Q, R og S i NACE rev. 2.

    Finder Kommissionen, at det på grundlag af en vurdering af resultaterne af pilotundersøgelserne vedrørende ikke-markedsmæssige aktiviteter i hovedafdeling M til O i NACE rev. 1.1 er nødvendigt at udvide denne forordnings anvendelsesområde, fremsætter den forslag herom efter proceduren i traktatens artikel 251.

    AFSNIT 13

    Overgangsperiode

    For det detaljerede modul, der er defineret i dette bilag, må overgangsperioden ikke overstige fire år efter det første referenceår for udarbejdelsen af statistikkerne, der er omhandlet i afsnit 6.




    BILAG X

    DEN OPHÆVEDE FORORDNING OG SENERE ÆNDRINGER HERAF

    Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 58/97 (EFT L 14 af 17.1.1997, s. 1).

    Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 410/98 (EFT L 52 af 21.2.1998, s. 1)

    Artikel 1 i Kommissionens forordning (EF) nr. 1614/2002 (EFT L 244 af 12.9.2002, s. 7)

    Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 2056/2002 (EFT L 317 af 21.11.2002, s. 1)

    Punkt 69 i bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1882/2003 (EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1).

    Artikel 11 og 20 samt bilag II i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1893/2006 (EUT L 393 af 30.12.2006, s. 1).




    BILAG XI

    SAMMENLIGNINGSTABEL



    Forordning (EF, Euratom) nr. 58/97

    Denne forordning

    Artikel 1

    Artikel 1

    Artikel 2

    Artikel 1

    Artikel 3

    Artikel 2

    Artikel 4, stk. 1

    Artikel 3, stk. 1

    Artikel 4, stk. 2

    Artikel 3, stk. 3

    Artikel 5

    Artikel 3, stk. 2

    Artikel 3, stk. 4

    Artikel 4

    Artikel 6

    Artikel 5

    Artikel 7

    Artikel 6

    Artikel 8

    Artikel 7

    Artikel 9

    Artikel 8, stk. 1 og 2

    Artikel 8, stk. 3

    Artikel 10

    Artikel 9

    Artikel 11

    Artikel 10

    Artikel 12, nr. i)-x)

    Artikel 11, stk. 1

    Artikel 11, stk. 2

    Artikel 13

    Artikel 12

    Artikel 14

    Artikel 13

    Artikel 15

    Artikel 14

    Artikel 16

    Artikel 15

    Bilag 1, afsnit 1-9

    Bilag I, afsnit 1-9

    Bilag 1, afsnit 10, punkt 1 og 2

    Bilag I, afsnit 10, punkt 1 og 2, med overstregninger

    Bilag 1, afsnit 10, punkt 3 og 4

    Bilag 1, afsnit 11

    Bilag I, afsnit 11

    Bilag 2

    Bilag II

    Bilag 3, afsnit 1-8

    Bilag III, afsnit 1-8

    Bilag 3, afsnit 9

    Bilag 3, afsnit 10

    Bilag III, afsnit 9

    Bilag 4, afsnit 1-8

    Bilag IV, afsnit 1-8

    Bilag 4, afsnit 9

    Bilag 4, afsnit 10

    Bilag IV, afsnit 9

    Bilag V

    Bilag VI

    Bilag VII

    Bilag VIII

    Bilag IX

    Bilag X

    Bilag XI



    ( 1 ) EUT C 318 af 23.12.2006, s. 78.

    ( 2 ) Europa-Parlamentets udtalelse af 29.3.2007 (EUT C 27 E af 31.1.2008, s. 139) og Rådets afgørelse af 14.2.2008.

    ( 3 ) EFT L 14 af 17.1.1997, s. 1. Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1893/2006 (EUT L 393 af 30.12.2006, s. 1).

    ( 4 ) Se bilag X.

    ( 5 ) EFT L 358 af 31.12.2002, s. 1. Ændret ved beslutning nr. 787/2004/EF (EUT L 138 af 30.4.2004, s. 12).

    ( 6 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 af 18.12.2006 om registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier (REACH) og oprettelse af et europæisk kemikalieagentur (EUT L 396 af 30.12.2006, s. 1). Berigtiget i EUT L 136 af 29.5.2007, s. 3. Ændret ved Rådets forordning (EF) nr. 1354/2007 (EUT L 304 af 22.11.2007, s. 1).

    ( 7 ) EFT L 184 af 17.7.1999, s. 23. Ændret ved afgørelse 2006/512/EF (EUT L 200 af 22.7.2006, s. 11).

    ( 8 ) EFT L 76 af 30.3.1993, s. 1. Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1882/2003 (EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1).

    ( 9 ) EFT L 52 af 22.2.1997, s. 1. Ændret ved forordning (EF) nr. 1882/2003.

    ( 10 ) EFT L 151 af 15.6.1990, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 1882/2003.

    ( 11 ) EFT L 196 af 5.8.1993, s. 1. Ændret ved forordning (EF) nr. 1882/2003.

    ( 12 ) EFT L 293 af 24.10.1990, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 1893/2006.

    ( 13 ) EFT L 181 af 28.6.1989, s. 47.

    ( 14 ) EUT L 154 af 21.6.2003, s. 1. Senest ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 105/2007 (EUT L 39 af 10.2.2007, s. 1).

    ( 15 ) Rådets direktiv 91/674/EØF af 19.12.1991 om forsikringsselskabers årsregnskaber og konsoliderede regnskaber (EFT L 374 af 31.12.1991, s. 7). Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/46/EF (EUT L 224 af 16.8.2006, s. 1).

    ( 16 ) Rådets første direktiv 73/239/EØF af 24.7.1973 om samordning af de administrativt eller ved lov fastsatte bestemmelser om adgang til udøvelse af direkte forsikringsvirksomhed bortset fra livsforsikring (EFT L 228 af 16.8.1973, s. 3). Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/68/EF (EUT L 323 af 9.12.2005, s. 1).

    ( 17 ) Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/83/EF af 5.11.2002 om livsforsikring (EFT L 345 af 19.12.2002, s. 1). Senest ændret ved direktiv 2007/44/EF (EUT L 247 af 21.9.2007, s. 1).

    ( 18 ) EUT L 3 af 7.1.2004, s. 34.

    ( 19 ) EFT L 372 af 31.12.1986, s. 1. Senest ændret ved direktiv 2006/46/EF.

    ( 20 ) EUT L 177 af 30.6.2006, s. 1. Senest ændret ved direktiv 2007/44/EF.

    ( 21 ) EUT L 332 af 30.11.2006, s. 21.

    Top