Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02006R1365-20161207

    Consolidated text: Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) n r. 1365/2006 af 6. september 2006 om statistik over godstransport ad indre vandveje og om ophævelse af Rådets direktiv 80/1119/EØF

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2006/1365/2016-12-07

    2006R1365 — DA — 07.12.2016 — 002.001


    Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver af de relevante retsakter, inklusive deres betragtninger, er offentliggjort i den Europæiske Unions Tidende og kan findes i EUR-Lex. Disse officielle tekster er tilgængelige direkte via linkene i dette dokument

    ►B

    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1365/2006

    af 6. september 2006

    om statistik over godstransport ad indre vandveje og om ophævelse af Rådets direktiv 80/1119/EØF

    (EUT L 264 af 25.9.2006, s. 1)

    Ændret ved:

     

     

    Tidende

      nr.

    side

    dato

    ►M1

    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 425/2007 af 19. april 2007

      L 103

    26

    20.4.2007

    ►M2

    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1304/2007 af 7. november 2007

      L 290

    14

    8.11.2007

    ►M3

    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2016/1954 af 26. oktober 2016

      L 311

    20

    17.11.2016




    ▼B

    EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1365/2006

    af 6. september 2006

    om statistik over godstransport ad indre vandveje og om ophævelse af Rådets direktiv 80/1119/EØF



    Artikel 1

    Genstand

    Ved denne forordning opstilles der fælles regler for udarbejdelse af fællesskabsstatistikker vedrørende transport ad indre vandveje.

    Artikel 2

    Anvendelsesområde

    1.  Medlemsstaterne indberetter statistikker til Kommissionen (Eurostat) over transport ad indre vandveje inden for deres nationale område.

    2.  Medlemsstater, hvor den samlede mængde gods, der årligt transporteres ad indre vandveje i national eller international transport eller transittransport, overstiger en million tons, indberetter de i artikel 4, stk. 1, nævnte data.

    3.  Som en undtagelse fra stk. 2 indberetter medlemsstater, hvor der ikke findes international transport eller transittransport ad indre vandveje, men hvor den samlede mængde gods, der årligt transporteres ad indre vandveje i national transport, overstiger en million tons, kun de i artikel 4, stk. 2, nævnte data.

    4.  Denne forordning finder ikke anvendelse på:

    a) godstransport med fartøjer på under 50 tons dødvægt

    b) fartøjer, som hovedsagelig anvendes til passagertransport

    c) færger

    d) fartøjer, som udelukkende anvendes til ikke-kommercielle formål af havnemyndigheder og offentlige myndigheder

    e) fartøjer, som udelukkende anvendes til bunkring eller oplagring

    f) fartøjer, der ikke anvendes til godstransport, såsom fiskerfartøjer, opmudringsfartøjer, flydende værksteder, husbåde og lystbåde.

    ▼M3

    5.  Kommissionen tillægges beføjelser til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 9 vedrørende ændring af nærværende artikels stk. 2 for at forhøje tærsklen for statistisk dækning af transport ad indre vandveje, jf. nævnte stykke, for at tage hensyn til den økonomiske og tekniske udvikling. Kommissionen sikrer ved udøvelsen af denne beføjelse, at de delegerede retsakter ikke pålægger medlemsstaterne eller respondenterne en væsentlig yderligere byrde. Kommissionen skal endvidere behørigt begrunde de statistiske aktioner, der er fastsat i de delegerede retsakter, i givet fald baseret på en analyse af omkostningseffektiviteten, herunder en vurdering af byrden for respondenterne og af produktionsomkostningerne som omhandlet i artikel 14, stk. 3, litra c), i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 ( 1 ).

    ▼M1

    Artikel 3

    Definitioner

    I denne forordning forstås ved:

    a) »sejlbar indre vandvej«: et vandløb, som ikke er en del af havet, og som naturligt eller på grund af menneskelig indgriben er egnet til sejlads, hovedsagelig med fartøjer til transport ad indre vandveje

    b) »fartøj til transport ad indre vandveje«: et fartøj, der er beregnet til godstransport eller offentlig passagertransport, og som hovedsagelig anvendes på sejlbare indre vandveje eller i farvande inden for eller i umiddelbar nærhed af beskyttede farvande eller områder, hvor havnereglementer gælder

    c) »fartøjets nationalitet«: det land, i hvilket fartøjet er registreret

    d) »transport ad indre vandveje«: enhver transport af gods og/eller passagerer med et fartøj til transport ad indre vandveje helt eller delvis ad sejlbare indre vandveje

    e) »national transport ad indre vandveje«: transport ad indre vandveje mellem to havne i samme land, uanset fartøjets nationalitet

    f) »international transport ad indre vandveje«: transport ad indre vandveje mellem to havne i forskellige lande

    g) »transittransport ad indre vandveje«: transport ad indre vandveje gennem et land mellem to havne, der begge ligger i et andet land eller andre lande, forudsat at der under hele sejladsen i landet ikke finder omladning sted

    h) »trafik på indre vandveje«: enhver sejlads med et fartøj på en given sejlbar indre vandvej.

    ▼M3

    Kommissionen tillægges beføjelser til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 9 vedrørende ændring af nærværende artikel for at tilpasse definitionerne heri eller fastsætte nye definitioner for at tage hensyn til relevante definitioner, der er ændret eller vedtaget på internationalt plan.

    Kommissionen sikrer ved udøvelsen af denne beføjelse, at de delegerede retsakter ikke pålægger medlemsstaterne eller respondenterne en væsentlig yderligere byrde. Kommissionen skal endvidere behørigt begrunde de statistiske aktioner, der er fastsat i de delegerede retsakter, i givet fald baseret på en analyse af omkostningseffektiviteten, herunder en vurdering af byrden for respondenterne og af produktionsomkostningerne som omhandlet i artikel 14, stk. 3, litra c), i forordning (EF) nr. 223/2009.

    ▼B

    Artikel 4

    Indsamling af data

    1.  Data indsamles i overensstemmelse med tabellerne i bilag A-D.

    2.  I de i artikel 2, stk. 3, omtalte tilfælde er det kun nødvendigt at indsamle de data, der kræves ifølge bilag E.

    3.  I forbindelse med denne forordning klassificeres gods i overensstemmelse med bilag F.

    ▼M3

    4.  Kommissionen tillægges beføjelser til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 9 vedrørende ændring af bilagene for at afspejle ændringer i kodning og nomenklatur på internationalt plan eller i relevante EU-retsakter. Kommissionen sikrer ved udøvelsen af denne beføjelse, at de delegerede retsakter ikke pålægger medlemsstaterne eller respondenterne en væsentlig yderligere byrde. Kommissionen skal endvidere behørigt begrunde de statistiske aktioner, der er fastsat i de delegerede retsakter, i givet fald baseret på en analyse af omkostningseffektiviteten, herunder en vurdering af byrden for respondenterne og af produktionsomkostningerne som omhandlet i artikel 14, stk. 3, litra c), i forordning (EF) nr. 223/2009.

    Artikel 4a

    Pilotundersøgelser

    1.  Senest den 8. december 2018 udvikler Kommissionen i samarbejde med medlemsstaterne en passende metode for udarbejdelse af statistikker om passagertransport ad indre vandveje, herunder ved grænseoverskridende transporttjenester.

    2.  Senest den 8. december 2019 iværksætter Kommissionen frivillige pilotundersøgelser til gennemførelse i medlemsstaterne, som leverer data inden for rammerne af denne forordning om tilgængeligheden af statistiske data vedrørende passagertransport ad indre vandveje, herunder ved grænseoverskridende transporttjenester. Disse pilotundersøgelsers formål skal være at vurdere gennemførligheden af disse nye dataindsamlinger, udgifterne til de dermed forbundne dataindsamlinger og den implicitte statistiske kvalitet.

    3.  Senest den 8. december 2020 forelægger Kommissionen Europa-Parlamentet og Rådet en rapport om resultaterne af sådanne pilotundersøgelser. Afhængigt af konklusionerne i denne rapport fremsætter Kommissionen inden for en rimelig frist eventuelt et lovgivningsmæssigt forslag for Europa-Parlamentet og Rådet om ændring af denne forordning for så vidt angår statistikker om passagertransport ad indre vandveje, herunder ved grænseoverskridende transporttjenester.

    4.  Unionens almindelige budget skal, hvis det er relevant, og under hensyn til Unionens merværdi bidrage til finansieringen af disse pilotundersøgelser.

    ▼B

    Artikel 5

    Indberetning af data

    1.  Den første observationsperiode begynder den 1. januar 2007. Data indberettes hurtigst muligt og senest fem måneder efter den pågældende observationsperiodes udløb.

    ▼M3

    2.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, der fastlægger ordningerne for indberetning af data til Kommissionen (Eurostat), herunder standarder for dataudveksling. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 10, stk. 2.

    ▼B

    Artikel 6

    Formidling af data

    Fællesskabsstatistikker baseret på de i artikel 4 nævnte data formidles med samme hyppighed som den, der gælder for medlemsstaternes indberetning af data.

    ▼M3

    Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, der fastlægger ordningerne for formidling af resultater. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 10, stk. 2.

    ▼B

    Artikel 7

    Kvaliteten af data

    ▼M3

    1.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, der fastlægger de metodologiske krav og kriterier beregnet til at sikre kvaliteten af de producerede data. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 10, stk. 2.

    ▼B

    2.  Medlemsstaterne træffer alle nødvendige foranstaltninger for at sikre kvaliteten af de indberettede data.

    3.  Kommissionen (Eurostat) vurderer kvaliteten af de indberettede data. Medlemsstaterne forelægger Kommissionen (Eurostat) en rapport med de oplysninger og data, som den anmoder om til kontrol af kvaliteten af de indberettede data.

    ▼M3

    4.  Med henblik på denne forordning finder kvalitetskriterierne omhandlet i artikel 12, stk. 1, i forordning (EF) nr. 223/2009 anvendelse på de data, der skal indberettes.

    5.  Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, der fastlægger de(n) nærmere ordninger, struktur, hyppighed og sammenlignelighed vedrørende kvalitetsrapporterne. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 10, stk. 2.

    ▼M3

    Artikel 8

    Rapport om gennemførelsen

    Senest den 31. december 2020 og hvert femte år derefter forelægger Kommissionen efter høring af Udvalget for det Europæiske Statistiske System Europa-Parlamentet og Rådet en rapport om denne forordnings gennemførelse og fremtidige udviklinger.

    I denne rapport tager Kommissionen hensyn til relevante oplysninger fra medlemsstaterne om potentielle forbedringer og om brugernes behov. Rapporten skal navnlig:

    a) vurdere de udarbejdede statistikkers nytteværdi for Unionen, medlemsstaterne, leverandørerne og brugerne af de statistiske oplysninger i forhold til omkostningerne ved at udarbejde dem

    b) vurdere kvaliteten af de indberettede data og de anvendte dataindsamlingsmetoder.

    Artikel 9

    Udøvelse af de delegerede beføjelser

    1.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

    2.  Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 2, stk. 5, artikel 3 og artikel 4, stk. 4, tillægges Kommissionen for en periode på fem år fra den 7. december 2016. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser forlænges stiltiende for perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan forlængelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.

    3.  Den i artikel 2, stk. 5, artikel 3 og artikel 4, stk. 4, omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.

    4.  Inden vedtagelsen af en delegeret retsakt hører Kommissionen eksperter, som er udpeget af hver enkelt medlemsstat, i overensstemmelse med principperne i den interinstitutionelle aftale af 13. april 2016 om bedre lovgivning ( 2 ).

    5.  Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.

    6.  En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 2, stk. 5, artikel 3 eller artikel 4, stk. 4, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på to måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har underrettet Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med to måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

    Artikel 10

    Udvalgsprocedure

    1.  Kommissionen bistås af Udvalget for det Europæiske Statistiske System nedsat ved forordning (EF) nr. 223/2009. Dette udvalg er et udvalg som omhandlet i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 ( 3 ).

    2.  Når der henvises til dette stykke, finder artikel 5 i forordning (EU) nr. 182/2011 anvendelse.

    ▼B

    Artikel 11

    Overgangsbestemmelser og ophævelse

    1.  Medlemsstaterne indberetter de statistiske resultater for 2006 i overensstemmelse med direktiv 80/1119/EØF.

    2.  Direktiv 80/1119/EØF ophæves hermed med virkning fra den 1. januar 2007.

    Artikel 12

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    ▼M1




    BILAG A



    Tabel A1.  Godstransport efter godstype (årlige data)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »A1«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Lastningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Losningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Godstype

    2 cifre

    NST 2000 (2)

     

    Emballagetype

    1 ciffer

    1 = Gods i containere

    2 = Gods, der ikke er i containere, og tomme containere

     

    Transporterede tons

     

     

    Tons

    Tons-km

     

     

    Tons-km

    (*1)   Hvis regionskoden ikke kendes eller ikke er til rådighed, anvendes følgende koder:
    — »NUTS0 + ZZ«, når der findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ISO-kode + ZZ«, når der ikke findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ZZZZ«, når partnerlandet ikke kendes.

    (*2)   For referenceåret 2007 (og kun for dette) kan NST/R-nomenklaturen anvendes ved indberetning af godstype som forklaret i bilag F.




    BILAG B



    Tabel B1.  Transport efter fartøjets nationalitet og type (årlige data)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »B1«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Lastningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Losningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Fartøjstype

    1 ciffer

    1 = Motorpram

    2 = Pram, ikke selvfremdreven

    3 = Motortankpram

    4 = Tankpram, ikke selvfremdreven

    5 = Andet godsfartøj

    6 = Søgående skib

     

    Fartøjets nationalitet

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode) (2)

     

    Transporterede tons

     

     

    Tons

    Tons-km

     

     

    Tons-km

    (*1)   Hvis regionskoden ikke kendes eller ikke er til rådighed, anvendes følgende koder:
    — »NUTS0 + ZZ«, når der findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ISO-kode + ZZ«, når der ikke findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ZZZZ«, når partnerlandet ikke kendes.

    (*2)   Hvis der ikke findes en NUTS-kode for fartøjets registreringsland, indberettes ISO-landekoden. Hvis fartøjets nationalitet ikke kendes, anvendes koden »ZZ«.



    Tabel B2.  Skibstrafik (årlige data)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »B2«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Antal sejladser foretaget af lastede fartøjer

     

     

    Fartøjssejladser

    Antal sejladser foretaget af tomme fartøjer

     

     

    Fartøjssejladser

    Fartøj-km (lastede fartøjer)

     

     

    Fartøj-km

    Fartøj-km (tomme fartøjer)

     

     

    Fartøj-km

    NB: Indberetning af tabel B2 er fakultativ.




    BILAG C



    Tabel C1.  Containertransport efter godstype (årlige data)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »C1«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Lastningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Losningsland/region

    4 alfanumeriske tegn

    NUTS2 (1)

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Containerstørrelse

    1 ciffer

    1 = 20-fods fragtenheder

    2 = 40-fods fragtenheder

    3 = fragtenheder > 20 fod, men < 40 fod

    4 = fragtenheder > 40 fod

     

    Lastningstilstand

    1 ciffer

    1 = Lastede containere

    2 = Tomme containere

     

    Godstype

    2 cifre

    NST 2000 (2)

     

    Transporterede tons

     

     

    Tons

    Tons-km

     

     

    Tons-km

    TEU

     

     

    TEU

    TEU-km

     

     

    TEU-km

    (*1)   Hvis regionskoden ikke kendes eller ikke er til rådighed, anvendes følgende koder:
    — »NUTS0 + ZZ«, når der findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ISO-kode + ZZ«, når der ikke findes en NUTS-kode for partnerlandet.
    — »ZZZZ«, når partnerlandet ikke kendes.

    (*2)   For referenceåret 2007 (og kun for dette) kan NST/R-nomenklaturen anvendes ved indberetning af godstype som forklaret i bilag F.




    BILAG D



    Tabel D1.  Transport efter fartøjernes nationalitet (kvartalsdata)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »D1«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Kvartal

    2 cifre

    41 = 1. kvartal

    42 = 2. kvartal

    43 = 3. kvartal

    44 = 4. kvartal

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Fartøjets nationalitet

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode) (1)

     

    Transporterede tons

     

     

    Tons

    Tons-km

     

     

    Tons-km

    (*1)   Hvis der ikke findes en NUTS-kode for fartøjets registreringsland, indberettes ISO-landekoden. Hvis fartøjets nationalitet ikke kendes, anvendes koden »ZZ«.



    Tabel D2.  Containertransport efter fartøjernes nationalitet (kvartalsdata)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »D2«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Kvartal

    2 cifre

    41 = 1. kvartal

    42 = 2. kvartal

    43 = 3. kvartal

    44 = 4. kvartal

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Fartøjets nationalitet

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode) (1)

     

    Lastningstilstand

    1 ciffer

    1 = Lastede containere

    2 = Tomme containere

     

    Transporterede tons

     

     

    Tons

    Tons-km

     

     

    Tons-km

    TEU

     

     

    TEU

    TEU-km

     

     

    TEU-km

    (*1)   Hvis der ikke findes en NUTS-kode for fartøjets registreringsland, indberettes ISO-landekoden. Hvis fartøjets nationalitet ikke kendes, anvendes koden »ZZ«.




    BILAG E



    Tabel E1.  Godstransport (årlige data)

    Elementer

    Kodning

    Nomenklatur

    Enhed

    Tabel

    2 alfanumeriske tegn

    »E1«

     

    Indberettende land

    2 bogstaver

    NUTS0 (landekode)

     

    År

    4 cifre

    »yyyy«

     

    Transporttype

    1 ciffer

    1 = National

    2 = International (undtagen transit)

    3 = Transit

     

    Godstype

    2 cifre

    NST 2000 (1)

     

    Transporterede tons i alt

     

     

    Tons

    Tons-km i alt

     

     

    Tons-km

    (*1)   For referenceåret 2007 (og kun for dette) kan NST/R-nomenklaturen anvendes ved indberetning af godstype som forklaret i bilag F.

    ▼M2




    BILAG F



    NST 2007

    Hovedgruppe

    Beskrivelse

    01

    Produkter fra landbrug, jagt og skovbrug; fisk og fiskeprodukter

    02

    Stenkul og brunkul; råolie og naturgas

    03

    Metalmalm og produkter af anden råstofudvinding; tørv; uran og thorium

    04

    Fødevarer, drikkevarer og tobaksprodukter

    05

    Tekstiler og beklædningsartikler; læder og lædervarer

    06

    Træ og varer af træ og kork (undtagen møbler); varer af strå og flettematerialer; papirmasse, papir og papirvarer; trykt materiale og indspillede medier

    07

    Koks og raffinerede mineralolieprodukter

    08

    Kemiske produkter og kemofibre; gummi- og plastprodukter; nukleart brændsel

    09

    Andre ikke-metalholdige mineralske produkter

    10

    Metal; færdige metalprodukter, undtagen maskiner og udstyr

    11

    Maskiner og udstyr i.a.n.; kontormaskiner og computere; elektriske maskiner og apparater i.a.n.; telemateriel; medicinske instrumenter, præcisionsinstrumenter og optiske instrumenter; ure

    12

    Transportmidler

    13

    Møbler; andre færdigvarer i.a.n.

    14

    Sekundære råmaterialer; kommunalt affald og andet affald

    15

    Breve, pakker

    16

    Udstyr og materiel til godstransport

    17

    Gods, der flyttes i forbindelse med privat flytning og kontorflytning; bagage, der transporteres adskilt fra passagerer; motorkøretøjer, der flyttes med henblik på reparation; andet gods, der ikke er bestemt til markedet i.a.n.

    18

    Samlegods: En blanding af forskellige typer gods, som transporteres samlet

    19

    Uidentificerbart gods: Gods, som af en hvilken som helst grund ikke kan identificeres og derfor ikke kan henføres under gruppe 01-16

    20

    Andet gods i.a.n.

    ▼M3 —————



    ( 1 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 223/2009 af 11. marts 2009 om europæiske statistikker og om ophævelse af forordning (EF, Euratom) nr. 1101/2008 om fremsendelse af fortrolige statistiske oplysninger til De Europæiske Fællesskabers Statistiske Kontor, Rådets forordning (EF) nr. 322/97 om EF-statistikker og Rådets afgørelse 89/382/EØF, Euratom om nedsættelse af et udvalg for De Europæiske Fællesskabers statistiske program (EUT L 87 af 31.3.2009, s. 164).

    ( 2 ) EUT L 123 af 12.5.2016, s. 1.

    ( 3 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser (EUT L 55 af 28.2.2011, s. 13).

    Top