Agħżel il-karatteristiċi sperimentali li tixtieq tipprova

Dan id-dokument hu mislut mis-sit web tal-EUR-Lex

Dokument 32018R0252

    Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2018/252 af 19. februar 2018 om ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger for fjerkræsektoren i Frankrig

    C/2018/0874

    EUT L 46 af 20.2.2018, p. 1–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Status legali tad-dokument Fis-seħħ

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2018/252/oj

    20.2.2018   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 46/1


    KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/252

    af 19. februar 2018

    om ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger for fjerkræsektoren i Frankrig

    EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr. 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007 (1), særlig artikel 220, stk. 1, litra a), og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    I perioden fra den 1. december 2016 til den 30. juni 2017 bekræftede og anmeldte de franske myndigheder adskillige udbrud af højpatogen aviær influenza af subtype H5. Der blev bekræftet i alt 486 udbrud af sygdommen i Frankrig. De berørte typer fjerkræ er ænder, gæs, kalkuner, perlehøns, vagtler og kyllinger, hønekyllinger, hanekyllinger, kapuner, poularder, unge høner og læggehøner af arten Gallus domesticus.

    (2)

    De franske myndigheder traf omgående og på effektiv vis alle de nødvendige dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, som er foreskrevet i Rådets direktiv 2005/94/EF (2).

    (3)

    De franske myndigheder traf navnlig kontrol-, overvågnings- og forebyggelsesforanstaltninger og oprettede beskyttelses- og overvågningszoner (»de regulerede områder«) som krævet i Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 (3), (EU) 2017/417 (4), (EU) 2017/554 (5), (EU) 2017/696 (6), (EU) 2017/780 (7) og (EU) 2017/1139 (8). For at bekæmpe og hindre spredning af sygdommen indførte de franske myndigheder to sæt foranstaltninger; for det første blev der indført restriktioner for flytning af fugle og indført forbud mod indsætning af fugle på fjerkræbedrifter, og perioderne med udtagning af drift i fjerkræbedrifter blev forlænget i de regulerede områder, der blev etableret som følge af et udbrud af højpatogen aviær influenza af subtype H5; for det andet blev der, hvad angår bedrifter med ænder og gæs beliggende i de områder, etableret som regulerede områder den 31. marts 2017, indført yderligere forlængelse af perioderne med udtagning af drift og et forbud mod indsætning af fugle på bedrifter indtil den 28. maj 2017.

    (4)

    Ved at anvende disse foranstaltninger lykkedes det de franske myndigheder at hindre spredningen af sygdommen og bekæmpe den. Unionens og Frankrigs nationale dyresundheds- og veterinærforanstaltninger blev anvendt indtil den 29. september 2017 i alle berørte bedrifter.

    (5)

    De franske myndigheder har meddelt Kommissionen, at de fornødne dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, som blev sat i værk for at hindre spredningen af sygdommen og bekæmpe den, har haft konsekvenser for et meget stort antal erhvervsdrivende, og at de berørte erhvervsdrivende har lidt indkomsttab, som ikke berettiger til støtte fra Unionen i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 652/2014 (9).

    (6)

    Den 12. april, den 3. august og den 13. november 2017 modtog Kommissionen formelle anmodninger fra de franske myndigheder om medfinansiering af bestemte ekstraordinære foranstaltninger i henhold til artikel 220, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013.

    (7)

    Som følge af de dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, der blev truffet, blev perioderne med udtagning af drift forlænget, det blev forbudt at indsætte fugle på bedrifter, og der blev indført restriktioner for flytning af fugle gældende for alle typer fjerkræbedrifter i de regulerede områder, der blev etableret som følge af udbruddene af højpatogen aviær influenza af subtype H5. Foranstaltningerne gjaldt for følgende arter: ænder, gæs, kalkuner, perlehøns, vagtler og kyllinger, hønekyllinger, hanekyllinger, kapuner, poularder, unge høner og læggehøner af arten Gallus domesticus. Dette førte til et tab i produktionen af fjerkræ på bedrifter med disse arter. Der bør derfor ydes kompensation for dette tab.

    (8)

    Som følge af de dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, der blev truffet, var det forbudt at indsætte ænder og gæs på bedrifter i de regulerede områder indtil den 28. maj 2017. Dette førte til et tab i produktionen af fjerkrækød på de bedrifter, der opdrætter ænder og gæs. Der bør derfor ydes kompensation for dette tab.

    (9)

    I henhold til artikel 220, stk. 5, i forordning (EU) nr. 1308/2013 medfinansierer Unionen 50 % af de udgifter, som Frankrig har afholdt til de ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger. Kommissionen bør efter en nøje gennemgang af Frankrigs anmodning fastsætte de maksimumsmængder, som der kan ydes støtte for i forbindelse med hver enkelt ekstraordinær markedsstøtteforanstaltning.

    (10)

    For at undgå enhver risiko for overkompensation bør det faste beløb for Unionens andel af finansieringen beregnes på grundlag af tekniske og økonomiske undersøgelser eller regnskabsdokumenter og fastsættes på et passende niveau for hvert dyr og hvert produkt alt efter de kategorier af dyr, der er produceret af hver enkelt art, idet der også tages hensyn til produktionsmetoden, dvs. standardproduktion, frilandsproduktion, certificeret produktion i henhold til en national ordning, certificeret produktion i henhold til Label Rouge-ordningen og produktion, der er omfattet af en beskyttet geografisk betegnelse (BGB), såvel som forsyningskædens længde, dvs. en lang forsyningskæde for producenter, der kun producerer levende dyr, eller en kort forsyningskæde for producenter, der producerer levende dyr og anvender dem til produktion af forarbejdede produkter.

    (11)

    For at undgå enhver risiko for dobbeltfinansiering må der ikke være blevet ydet kompensation for tab i form af statsstøtte eller forsikringsudbetalinger, og Unionens medfinansiering i henhold til denne forordning bør begrænses til støtteberettigede dyr og produkter, for hvilke der ikke er modtaget økonomisk støtte fra Unionen i henhold til forordning (EU) nr. 652/2014.

    (12)

    Omfanget og varigheden af de ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger, der fastsættes i denne forordning, bør begrænses til, hvad der er strengt nødvendigt for at støtte markedet. Navnlig bør de ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger kun gælde for produktionen af fjerkræ på bedrifter beliggende i de regulerede områder og i anvendelsesperioden for de dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, der er fastsat i EU-lovgivningen og Frankrigs lovgivning, og som er relevant for de 486 udbrud af højpatogen aviær influenza, der er bekræftet i perioden fra den 1. december 2016 til den 30. juni 2017, og i de områder, der blev etableret som regulerede områder den 31. marts 2017.

    (13)

    For at sikre fleksibilitet i tilfælde af, at det antal dyr, der ikke er produceret, og som der kan ydes støtte for, afviger fra det maksimale antal, der er fastsat i denne forordning, og som er baseret på skøn, kan kompensationen justeres inden for visse grænser, så længe det maksimale beløb for udgifter, som Unionen kan medfinansiere, overholdes.

    (14)

    For at sikre en forsvarlig budgetmæssig forvaltning af disse ekstraordinære markedsstøtteforanstaltninger bør det kun være de betalinger, som Frankrig har udbetalt til støttemodtagerne indtil senest den 30. september 2018, der kan komme i betragtning til EU-medfinansiering. Artikel 5, stk. 2, i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 907/2014 (10) bør ikke finde anvendelse.

    (15)

    For at sikre, at betalingerne er støtteberettigede og korrekte, bør de franske myndigheder foretage forudgående kontrol.

    (16)

    For at Unionen kan foretage finansiel kontrol, skal Frankrig give Kommissionen meddelelse om den regnskabsmæssige afslutning af betalingerne.

    (17)

    For at sikre, at Frankrig straks gennemfører forordningens foranstaltninger, bør denne forordning træde i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    (18)

    Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Komitéen for den Fælles Markedsordning for Landbrugsprodukter —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    Artikel 1

    Unionen medfinansierer 50 % af de udgifter, som Frankrig har afholdt til støtte for markedet for fjerkræ, som blev alvorligt ramt af de 486 udbrud af højpatogen aviær influenza af subtype H5, som Frankrig konstaterede og anmeldte i perioden fra den 1. december 2016 til den 30. juni 2017.

    Artikel 2

    De udgifter, som Frankrig har afholdt, kan kun komme i betragtning til EU-medfinansiering:

    a)

    hvis de vedrører perioden for anvendelse af de dyresundheds- og veterinærforanstaltninger, der er omhandlet i de EU-retsakter og franske retsakter, der er anført i bilaget, og

    b)

    hvis de vedrører de fjerkræbedrifter, der er omfattet af nævnte dyresundheds- og veterinærforanstaltninger og ligger i de områder, som der er henvist til i de EU-retsakter og franske retsakter, der er anført i bilaget (»de regulerede områder«), og

    c)

    hvis de er udbetalt af Frankrig til støttemodtagerne senest den 30. september 2018. Artikel 5, stk. 2, i delegeret forordning (EU) nr. 907/2014 finder ikke anvendelse; og

    d)

    hvis der for det dyr eller det produkt i den periode, der er omhandlet i litra a), ikke er modtaget nogen form for kompensation i form af statsstøtte eller forsikringsudbetalinger, og der ikke allerede er modtaget EU-støtte i henhold til forordning (EU) nr. 652/2014.

    Artikel 3

    1.   Unionens medfinansiering kan højst beløbe sig til 32 500 000 EUR som følger:

    a)

    for tab af produktion af gæs og ænder på bedrifter beliggende i de regulerede områder, anvendes følgende faste satser pr. dyr:

    i)

    for producenter med en kort forsyningskæde:

    mulardænder, delvist opdrættede ællinger, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,24 EUR pr. dyr for højst 420 877 dyr

    mulardænder, opfedede, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    1,13 EUR pr. dyr for højst 469 483 dyr

    mulardænder, færdige, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    4,41 EUR pr. dyr for højst 596 122 dyr

    mulardænder, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    2,20 EUR pr. dyr for højst 624 494 dyr

    mulardænder, udskårne, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    4,275 EUR pr. dyr for højst 434 960 dyr

    mulardænder, forarbejdede, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    19,055 EUR pr. dyr for højst 152 038 dyr

    gæs, delvist opdrættede gæslinger, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    2,455 EUR pr. dyr for højst 5 625 dyr

    gæs, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    10,595 EUR pr. dyr for højst 9 832 dyr

    gæs, forarbejdede, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    23,33 EUR pr. dyr for højst 3 004 dyr

    ænder, til stegning, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    5,16 EUR pr. dyr for maksimalt 215 dyr

    gæs, til stegning, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    11,505 EUR pr. dyr for maksimalt 215 dyr

    ii)

    for producenter med en lang forsyningskæde:

    mulardænder, delvist opdrættede ællinger, standard, BGB og Label Rouge, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,24 EUR pr. dyr for højst 7 681 851 dyr

    mulardænder, opfedede, standard, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,515 EUR pr. dyr for højst 456 754 dyr

    mulardænder, opfedede, BGB, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,68 EUR pr. dyr for højst 6 464 618 dyr

    mulardænder, opfedede, Label Rouge, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,81 EUR pr. dyr for højst 724 618 dyr

    mulardænder, færdige, standard, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    1,48 EUR pr. dyr for højst 776 279 dyr

    mulardænder, færdige, BGB, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    1,645 EUR pr. dyr for højst 5 929 395 dyr

    mulardænder, færdige, Label Rouge, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    2,63 EUR pr. dyr for højst 633 228 dyr

    berberiænder, standard, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,48 EUR pr. dyr for højst 104 958 dyr

    berberiænder, certificerede, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,585 EUR pr. dyr for maksimalt 215 dyr

    berberiænder, Label Rouge, henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    0,625 EUR pr. dyr for maksimalt 215 dyr

    gråænder henhørende under KN-kode 0105 99 10:

    1,1325 EUR pr. dyr for højst 2 000 dyr

    gæs, opfedede, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    2,855 EUR pr. dyr for højst 26 572 dyr

    gæs, færdige, henhørende under KN-kode 0105 99 20:

    5,54 EUR pr. dyr for højst 19 082 dyr

    b)

    for tab af produktion af andet fjerkræ end gæs og ænder på bedrifter beliggende i de regulerede områder, anvendes følgende faste satser pr. dyr og pr. dag:

    i)

    for producenter med en kort forsyningskæde:

    kyllinger, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,02459 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 178 319 dyr

    kyllinger, udskårne, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,03776 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 2 097 dyr

    kyllinger, forarbejdede, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,086 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 705 dyr

    perlehøns, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 99 50:

    0,021335 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 4 181 dyr

    perlehøns, udskårne, henhørende under KN-kode 0105 99 50:

    0,032765 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    kalkuner, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 99 30:

    0,045895 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    kalkuner, udskårne, henhørende under KN-kode 0105 99 30:

    0,070485 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    kapuner, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,038595 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    poularder, hele kroppe, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,045085 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    ii)

    for producenter med en lang forsyningskæde:

    hønekyllinger og hanekyllinger, standard, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00191 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 2 235 243 dyr

    kyllinger, Label Rouge og fritgående, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,004165 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 5 904 353 dyr

    kyllinger, økologiske, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00505 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 295 130 dyr

    perlehøns, standard, henhørende under KN-kode 0105 99 50:

    0,002325 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 25 166 dyr

    perlehøns, Label Rouge og fritgående, henhørende under KN-kode 0105 99 50:

    0,003655 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 484 740 dyr

    kalkuner, standard, henhørende under KN-kode 0105 99 30:

    0,005195 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 66 237 dyr

    kalkuner, Label Rouge og fritgående, henhørende under KN-kode 0105 99 30:

    0,00654 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    vagtler, standard, henhørende under KN-kode 0106 39 80:

    0,000605 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 2 407 761 dyr

    vagtler, Label Rouge og fritgående, henhørende under KN-kode 0106 39 80:

    0,00107 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 922 861 dyr

    kapuner henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,009475 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    poularder henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,006575 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    iii)

    For producenter af delvist opdrættede kyllinger af:

    Gallus domesticus henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,013135 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 135 489 dyr

    perlehøns, henhørende under KN-kode 0105 99 50:

    0,00812 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 5 004 dyr

    kalkuner, henhørende under KN-kode 0105 99 30:

    0,01261 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    iv)

    for producenter af læggehøner:

    unge læggehøner, standard, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00182 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 127 001 dyr

    unge læggehøner til staldproduktion, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,002545 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 25 460 dyr

    unge læggehøner, økologiske, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00197 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    læggehøner til burproduktion, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,004275 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 118 675 dyr

    læggehøner til staldproduktion, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00575 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    læggehøner til frilandsproduktion, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,00867 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 33 273 dyr

    læggehøner, Label Rouge, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,009585 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 215 dyr

    læggehøner, økologiske, henhørende under KN-kode 0105 94 00:

    0,01306 EUR pr. dyr og pr. dag for højst 46 887 dyr.

    2.   Hvis det antal dyr, der ikke er produceret, og som berettiger til kompensation, overstiger det maksimale antal dyr pr. kategori som fastsat i stk. 1, kan de udgifter, som Unionen kan medfinansiere, justeres for hver kategori og overstige de beløb, som fremkommer ved anvendelsen af det maksimale antal dyr pr. kategori, forudsat at justeringerne samlet set udgør mindre end 10 % af det maksimale udgiftsniveau, som Unionen kan medfinansiere, jf. artikel 3, stk. 1.

    Artikel 4

    Frankrig foretager administrativ og fysisk kontrol i henhold til artikel 58 og 59 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1306/2013 (11).

    Frankrig skal navnlig:

    a)

    kontrollere, at støtteansøgeren er støtteberettiget

    b)

    for hver enkelt ansøger: kontrollere, hvorvidt produktionstabet giver ret til støtte, hvor stor en del af produktionen der faktisk er gået tabt, og hvilken værdi tabet repræsenterer

    c)

    kontrollere, at ingen støtteberettigede ansøgere har modtaget støtte fra andre kilder til kompensation for de i artikel 2 omhandlede tab.

    Der kan udbetales støtte til støtteberettigede ansøgere, for hvilke de administrative kontroller er afsluttet, uden at vente på, at alle kontroller er gennemført, navnlig hvis der er tale om ansøgere, der er udvalgt til kontrol på stedet.

    I tilfælde hvor en ansøgers støtteberettigelse ikke kunne bekræftes, tilbagesøges den udbetalte støtte, og der pålægges sanktioner.

    Artikel 5

    Frankrig giver Kommissionen meddelelse om den regnskabsmæssige afslutning af betalingerne.

    Artikel 6

    Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 19. februar 2018.

    På Kommissionens vegne

    Jean-Claude JUNCKER

    Formand


    (1)  EUT L 347 af 20.12.2013, s. 671.

    (2)  Rådets direktiv 2005/94/EF af 20. december 2005 om fællesskabsforanstaltninger til bekæmpelse af aviær influenza og om ophævelse af direktiv 92/40/EØF (EUT L 10 af 14.1.2006, s. 16).

    (3)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 af 9. februar 2017 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 36 af 11.2.2017, s. 62).

    (4)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/417 af 7. marts 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 63 af 9.3.2017, s. 177).

    (5)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/554 af 23. marts 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 79 af 24.3.2017, s. 15).

    (6)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/696 af 11. april 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 101 af 13.4.2017, s. 80).

    (7)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/780 af 3. maj 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 116 af 5.5.2017, s. 30).

    (8)  Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/1139 af 23. juni 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 164 af 27.6.2017, s. 59).

    (9)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 652/2014 af 15. maj 2014 om bestemmelser vedrørende forvaltning af udgifter i tilknytning til fødevarekæden, dyresundhed og dyrevelfærd samt til plantesundhed og planteformeringsmateriale, om ændring af Rådets direktiv 98/56/EF, 2000/29/EF og 2008/90/EF, Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002, (EF) nr. 882/2004 og (EF) nr. 396/2005 og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/128/EF og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1107/2009 og om ophævelse af Rådets afgørelse 66/399/EØF, afgørelse 76/894/EØF og beslutning 2009/470/EF (EUT L 189 af 27.6.2014, s. 1).

    (10)  Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 907/2014 af 11. marts 2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1306/2013 for så vidt angår betalingsorganer og andre organer, finansiel forvaltning, regnskabsafslutning, sikkerhedsstillelse og brug af euroen (EUT L 255 af 28.8.2014, s. 18).

    (11)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1306/2013 af 17. december 2013 om finansiering, forvaltning og overvågning af den fælles landbrugspolitik og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 352/78, (EF) nr. 165/94, (EF) nr. 2799/98, (EF) nr. 814/2000, (EF) nr. 1290/2005 og (EF) nr. 485/2008 (EUT L 347 af 20.12.2013, s. 549).


    BILAG

    Regulerede områder som omhandlet i artikel 2

    Områder i Frankrig og perioder fastsat i overensstemmelse med direktiv 2005/94/EF og defineret i:

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 af 9. februar 2017 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 36 af 11.2.2017, s. 62).

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/417 af 7. marts 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 63 af 9.3.2017, s. 177).

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/554 af 23. marts 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 79 af 24.3.2017, s. 15).

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/696 af 11. april 2017 om ændring af gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 101 af 13.4.2017, s. 80).

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/780 af 3. maj 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 116 af 5.5.2017, s. 30).

    Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/1139 af 23. juni 2017 om ændring af bilaget til gennemførelsesafgørelse (EU) 2017/247 om beskyttelsesforanstaltninger over for udbrud af højpatogen aviær influenza i visse medlemsstater (EUT L 164 af 27.6.2017, s. 59).

    Bekendtgørelse af 31. marts 2017 om supplerende bestemmelser om forebyggelse, overvågning og bekæmpelse af højpatogen aviær influenza i visse områder i Frankrig (den franske statstidende af 2.4.2017, tekst 24 ud af 71).

    Præfektens afgørelse om erklæring af udbrud af højpatogen aviær influenza konstateret i perioden fra den 1. december 2016 til den 30. juni 2017.

    Præfektens afgørelse om ophævelse af erklæringen af udbrud af højpatogen aviær influenza konstateret i perioden fra den 1. december 2016 til den 30. juni 2017.


    Fuq