EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32008R0355

Kommissionens forordning (EF) nr. 355/2008 af 21. april 2008 om ændring af forordning (EF) nr. 1239/95 for så vidt angår anvendelsen af elektroniske kommunikationsmidler i sager ved EF-sortsmyndigheden (EØS-relevant tekst)

EUT L 110 af 22.4.2008, p. 3–6 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 13/10/2009

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2008/355/oj

22.4.2008   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 110/3


KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 355/2008

af 21. april 2008

om ændring af forordning (EF) nr. 1239/95 for så vidt angår anvendelsen af elektroniske kommunikationsmidler i sager ved EF-sortsmyndigheden

(EØS-relevant tekst)

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 af 27. juli 1994 om EF-sortsbeskyttelse (1), særlig artikel 114,

efter høring af EF-sortsmyndighedens administrationsråd, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Bestemmelserne i Kommissionens forordning (EF) nr. 1239/95 af 31. maj 1995 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse (2) bør forenkles, navnlig ved at tillade anvendelsen af elektroniske kommunikationsmidler.

(2)

Indgivelsen af ansøgninger, indsigelser eller klager og tilstillelsen af meddelelser fra EF-sortsmyndigheden (i det følgende benævnt »sortsmyndigheden«) bør forenkles ved at tillade anvendelsen af elektroniske midler. Desuden bør sortsmyndigheden have mulighed for at udstede attester på EF-sortsbeskyttelse i elektronisk form. Det bør også være muligt at offentliggøre oplysninger vedrørende EF-sortsbeskyttelse elektronisk. Endelig bør det af effektivitetshensyn være muligt at opbevare sagsakter i elektronisk form.

(3)

Sortsmyndighedens præsident bør gives beføjelser til at fastsætte de nærmere regler for anvendelsen af elektroniske kommunikations- og lagringsmidler.

(4)

Forordning (EF) nr. 1239/95 bør derfor ændres i overensstemmelse hermed.

(5)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Det Stående Udvalg for Sortsbeskyttelse —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

I forordning (EF) nr. 1239/95 foretages følgende ændringer:

1)

Artikel 2, stk. 3, affattes således:

»3.   Adresser skal omfatte alle relevante administrative oplysninger, herunder navnet på den stat, i hvilken den pågældende part i sagen er bosiddende eller har sit sæde eller forretningssted. For hver part i sagen bør der kun angives én adresse; hvis der angives flere adresser, tages der kun hensyn til den førstnævnte, medmindre parten i sagen angiver en af de øvrige adresser som valgt adresse.

Sortsmyndighedens præsident fastsætter de nærmere bestemmelser vedrørende adressen, herunder alle relevante bestemmelser om andre datokommunikationsforbindelser.«

2)

Artikel 16 ændres således:

a)

Stk. 1 affattes således:

»1.   En ansøgning om EF-sortsbeskyttelse skal indgives til sortsmyndigheden eller til de nationale organer eller de afdelinger, der er bemyndiget eller oprettet i medfør af basisforordningens artikel 30, stk. 4.

Hvis ansøgningen indgives til sortsmyndigheden, kan den indgives i papirform eller ad elektronisk vej. Hvis den indgives til de nationale organer eller afdelinger, skal den indgives i papirform i to eksemplarer.«

b)

Stk. 3 affattes således:

»3.   Sortsmyndigheden udleverer vederlagsfrit følgende formularer:

a)

en ansøgningsformular og et teknisk oplysningsskema til brug ved indgivelsen af en ansøgning om EF-sortsbeskyttelse

b)

en formular til fremsendelse af de i stk. 2 omhandlede oplysninger med angivelse af følgerne af, at fremsendelse ikke finder sted.

4.   Ansøgeren udfylder og underskriver de i stk. 3 omhandlede formularer. Hvis ansøgningen indgives ad elektronisk vej, skal den være i overensstemmelse med artikel 57, stk. 3, andet afsnit, for så vidt angår underskriften.«

3)

Artikel 28 affattes således:

»Artikel 28

Forslag til en sortsbetegnelse

Forslaget til en sortsbetegnelse skal underskrives og indgives skriftligt i to eksemplarer enten til sortsmyndigheden eller til det nationale organ eller den afdeling, der er bemyndiget eller oprettet i medfør af basisforordningens artikel 30, stk. 4, hvis forslaget indgives hertil sammen med ansøgningen om EF-sortsbeskyttelse.

EF-sortsmyndigheden skal vederlagsfrit udlevere en formular til indgivelse af forslag til sortsbetegnelse.

Hvis forslaget til en sortsbetegnelse indgives ad elektronisk vej, skal det være i overensstemmelse med artikel 57, stk. 3, andet afsnit, for så vidt angår underskriften.«

4)

I artikel 36 udgår stk. 1, sidste punktum, og som stk. 4 indsættes:

»4.   Hvis forslaget til en ændring af en sortsbetegnelse indgives ad elektronisk vej, skal det være i overensstemmelse med artikel 57, stk. 3, andet afsnit, for så vidt angår underskriften.«

5)

Artikel 52, stk. 1, affattes således:

»1.   Senest tre måneder efter afslutningen af den mundtlige forhandling skal afgørelsen vedrørende klagen fremsendes skriftligt til appelsagens parter på en af de måder, der er foreskrevet i artikel 64, stk. 3.«

6)

Artikel 53, stk. 2, andet punktum, affattes således:

»Afgørelsen skal senere skriftligt tilstilles sagens parter i overensstemmelse med artikel 64.«

7)

I artikel 54, stk. 3, ændres »et duplikat« til »en kopi«.

8)

Artikel 57 og 58 affattes således:

»Artikel 57

Dokumenter indgivet af sagens parter

1.   Alle de dokumenter, der indgives af sagens parter, skal fremsendes pr. post, afleveres personligt eller sendes ad elektronisk vej.

Sortsmyndighedens præsident fastsætter de nærmere bestemmelser for sådanne elektroniske fremsendelser.

2.   Datoen for modtagelsen af et dokument, der indgives af en part i sagen, anses at være den dato, på hvilken dokumentet faktisk modtages ved sortsmyndigheden, eller hvis der er tale om et dokument, der indgives ad elektronisk vej, den dato, på hvilken dokumentet modtages elektronisk af sortsmyndigheden.

3.   Bortset fra dokumenter, der er vedlagt som bilag, skal alle de af sagens parter indgivne dokumenter være underskrevet af den pågældende part eller dens befuldmægtigede.

Hvis et dokument sendes til sortsmyndigheden ad elektronisk vej, skal det indeholde en elektronisk signatur.

4.   Hvis et dokument ikke er behørigt underskrevet, eller hvis det modtagne dokument er ufuldstændigt eller ulæseligt, eller hvis sortsmyndigheden er i tvivl om dokumentets nøjagtighed, skal sortsmyndigheden informere afsenderen herom og opfordre den pågældende til at fremsende det originale dokument underskrevet i overensstemmelse med stk. 3, eller genfremsende en kopi af originalen inden for en frist på en måned.

Efterkommes opfordringen inden for den angivne frist, anses det underskrevne dokument eller det genfremsendte dokument som modtaget på datoen for modtagelsen af det første dokument. Efterkommes opfordringen ikke inden for den fastsatte frist, anses dokumentet for ikke at være modtaget.

5.   Dokumenter, der skal meddeles til andre parter i sagen og til den berørte prøvningsmyndighed, eller som vedrører to eller flere ansøgninger om EF-sortsbeskyttelse eller en udnyttelsesret, skal indgives i et tilstrækkeligt antal eksemplarer. Manglende eksemplarer udfærdiges på den pågældende parts bekostning.

Første afsnit finder ikke anvendelse på dokumenter, der indgives ad elektronisk vej.

Artikel 58

Bevisdokumenter

1.   Bevis for endelige domme og afgørelser, der ikke er truffet af sortsmyndigheden, eller bevis for andre dokumenter, der skal forelægges af sagens parter, kan fremlægges ved at fremsende en ikke-bekræftet kopi.

2.   Hvis sortsmyndigheden er i tvivl om ægtheden af det bevis, der er omhandlet i stk. 1, kan den kræve, at originalen eller en bekræftet kopi fremsendes.«

9)

Artikel 64 affattes således:

»Artikel 64

Almindelige bestemmelser om tilstillelse af meddelelser

1.   Under sagsbehandlingen ved sortsmyndigheden finder enhver tilstillelse af meddelelser til sagens parter sted enten ved fremsendelse af originalen af det pågældende dokument, en ikke-bekræftet kopi heraf eller en edb-udskrift. Dokumenter, som andre parter i sagen har forelagt, kan fremsendes i form af ikke-bekræftede kopier.

2.   Hvis en eller flere parter har udpeget en befuldmægtiget, tilstilles denne meddelelserne i overensstemmelse med stk. 1.

3.   Tilstillelse af meddelelser finder sted:

a)

pr. post, jf. artikel 65

b)

ved personlig aflevering, jf. artikel 66

c)

ved offentlig bekendtgørelse, jf. artikel 67, eller

d)

ad elektronisk vej eller ved andre tekniske midler i overensstemmelse med andet afsnit.

Sortsmyndighedens præsident fastsætter de nærmere bestemmelser vedrørende tilstillelse ad elektronisk vej.

4.   Dokumenter eller kopier heraf, som skal tilstilles i henhold til basisforordningens artikel 79, tilstilles pr. post ved anbefalet brev med modtagelsesbevis; de kan også tilstilles ad elektronisk vej, således som det fastsættes af sortsmyndighedens præsident.«

10)

Artikel 65, stk. 1, udgår.

11)

I artikel 67 ændres »artikel 65, stk. 1« til »artikel 64, stk. 4«.

12)

Artikel 71, stk. 2, affattes således:

»2.   Udløber en frist på en dag, hvor postudbringningen i en medlemsstat eller postforsendelsen mellem en medlemsstat og sortsmyndigheden i almindelighed er afbrudt eller er uregelmæssig som følge af en sådan afbrydelse, forlænges fristen for de parter i sagen, der har bopæl, hovedsæde eller forretningssted i den pågældende stat eller har udnævnt en befuldmægtiget med hovedsæde i den pågældende stat, til den første dag efter afbrydelsens eller uregelmæssighedens ophør. Er den pågældende medlemsstat den, i hvilken sortsmyndigheden er beliggende, gælder denne bestemmelse for alle sagens parter. Varigheden af afbrydelsen eller uregelmæssigheden fastslås og meddeles af sortsmyndighedens præsident.

For så vidt angår dokumenter, der fremsendes ad elektronisk vej, finder første afsnit tilsvarende anvendelse på tilfælde, hvor der er en afbrydelse i sortsmyndighedens forbindelse med de elektroniske kommunikationsmidler.«

13)

I artikel 78, stk. 3, indsættes følgende afsnit:

»Sortsmyndighedens præsident fastsætter, hvilken form registrene skal have. Registrene kan føres som en elektronisk database.«

14)

Artikel 79, stk. 1, affattes således:

»1.   Enhver overdragelse af EF-sortsbeskyttelse skal indføres i registret over EF-sortsbeskyttelse ved forelæggelse af overdragelsesdokumenterne eller af officielle dokumenter, der bekræfter overdragelsen, eller af uddrag af sådanne dokumenter, som er tilstrækkelige til at fastslå overdragelsen. Sortsmyndigheden beholder en kopi af sådanne dokumenter, som opbevares sammen med sagen.

Sortsmyndighedens præsident fastsætter, i hvilken form og under hvilke betingelser sortsmyndigheden skal opbevare sådanne dokumenter.«

15)

Artikel 83 affattes således:

»Artikel 83

Opbevaring af akter

1.   Dokumenter, i form af originaler eller kopier, vedrørende sager opbevares i dossierer med et sagsnummer, undtagen for så vidt angår dokumenter, der vedrører udelukkelse af eller indsigelse mod appelkamrenes medlemmer, ansatte ved sortsmyndigheden eller den pågældende prøvningsmyndighed, idet sådanne dokumenter opbevares særskilt.

2.   Sortsmyndigheden opbevarer ét eksemplar af det i stk. 1 omhandlede dossier (arkiveksemplar), som anses for at være den korrekte og fuldstændige sag. Prøvningsmyndighederne kan opbevare en genpart af dokumenterne vedrørende sådanne sager (prøvningskopi), men skal altid sørge for, at de originaler, som sortsmyndigheden ikke råder over, leveres hertil.

3.   Originalen af de dokumenter, der indgives af sagens parter, og som ligger til grund for de elektroniske filer, kan bortskaffes et vist tidsrum efter, at sortsmyndigheden har modtaget dem.

4.   Sortsmyndighedens præsident afgør, i hvilken form akterne skal opbevares, hvor længe de skal opbevares, og det tidsrum, der er omhandlet i stk. 3.«

16)

I artikel 87 indsættes som stk. 3:

»3.   Sortsmyndighedens præsident fastsætter, hvordan Den Officielle Tidende offentliggøres.«

17)

Artikel 91, stk. 1, affattes således:

»1.   Ved den adgang til sagsakter, der er omhandlet i basisforordningens artikel 91, stk. 1, anvendes kopier af dokumenter, som sortsmyndigheden udsteder alene med dette formål.«

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2009.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 21. april 2008.

På Kommissionens vegne

Androulla VASSILIOU

Medlem af Kommissionen


(1)  EFT L 227 af 1.9.1994, s. 1. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 15/2008 (EUT L 8 af 11.1.2008, s. 2).

(2)  EFT L 121 af 1.6.1995, s. 37. Senest ændret ved forordning (EF) nr. 1002/2005 (EUT L 170 af 1.7.2005, s. 7).


Top