Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52014TA1210(10)

    Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere for regnskabsåret 2013 med organets svar

    EUT C 442 af 10.12.2014, p. 83–92 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    10.12.2014   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 442/83


    BERETNING

    om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere for regnskabsåret 2013 med organets svar

    (2014/C 442/10)

    INDLEDNING

    1.

    Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere (herefter »organet« eller »EAHC«), der ligger i Luxembourg, blev oprettet ved Kommissionens afgørelse 2004/858/EF (1) og ændret ved afgørelse 2008/544/EF (2). Organet blev oprettet for en periode, der begyndte den 1. januar 2005 og ender den 31. december 2015. Det skal forvalte Unionens indsats inden for sundheds- og forbrugerpolitik (3). Ved Kommissionens afgørelse 2013/770/EU (4) blev organet afløst af sin retlige efterfølger Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed og Fødevarer (CHAFEA), som blev oprettet for en periode, der begyndte 1. januar 2014 og ender den 31. december 2024.

    OPLYSNINGER TIL UNDERBYGNING AF REVISIONSERKLÆRINGEN

    2.

    Retten har valgt en revisionsmetode, der omfatter analytiske revisionshandlinger, direkte test af transaktioner og en vurdering af centrale kontroller i organets overvågnings- og kontrolsystemer. Dette suppleres med bevis opnået fra arbejde udført af andre revisorer (hvis relevant) og en analyse af ledelsens udtalelser.

    REVISIONSERKLÆRING

    3.

    I overensstemmelse med artikel 287 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) har Retten:

    a)

    revideret organets årsregnskab, som omfatter årsopgørelsen (5) og beretningen om budgetgennemførelsen (6) for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2013, og

    b)

    efterprøvet lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet.

    Ledelsens ansvar

    4.

    Ledelsen er ansvarlig for at udarbejde et årsregnskab for organet, som giver et retvisende billede, og for, at de transaktioner, som ligger til grund for regnskabet, er lovlige og formelt rigtige (7):

    a)

    Ledelsens ansvar med hensyn til organets årsregnskab omfatter udformning, gennemførelse og opretholdelse af et internt kontrolsystem, som sikrer, at der udarbejdes en årsopgørelse, som giver et retvisende billede uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, udvælgelse og anvendelse af passende regnskabspraksis på grundlag af de regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører (8), og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Direktøren godkender organets årsregnskab, når organets regnskabsfører har udarbejdet det på grundlag af alle tilgængelige oplysninger og skrevet en note, som vedlægges regnskabet, og hvori han bl.a. erklærer, at han har rimelig sikkerhed for, at regnskabet i alt væsentligt giver et retvisende billede af organets finansielle stilling.

    b)

    Ledelsens ansvar med hensyn til de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed og overholdelse af princippet om forsvarlig økonomisk forvaltning omfatter udformning, gennemførelse og opretholdelse af et effektivt og produktivt internt kontrolsystem, hvori indgår tilstrækkelig overvågning og passende foranstaltninger, som kan forhindre uregelmæssigheder og besvigelser samt, hvis det er nødvendigt, sikre, at der iværksættes retlige procedurer med henblik på at inddrive uberettiget udbetalte eller anvendte midler.

    Revisors ansvar

    5.

    Det er Rettens ansvar på grundlag af sin revision at afgive en erklæring til Europa-Parlamentet og Rådet (9) om årsregnskabets rigtighed og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed. Revisionen blev gennemført i overensstemmelse med IFAC's internationale revisionsstandarder og etiske regler og INTOSAI's internationale standarder for overordnede revisionsorganer (International Standards of Supreme Audit Institutions). Ifølge disse standarder skal Retten planlægge og udføre revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, om organets årsregnskab er uden væsentlig fejlinformation, og om de transaktioner, der ligger til grund for det, er lovlige og formelt rigtige.

    6.

    En revision omfatter udførelse af handlinger med henblik på at opnå revisionsbevis vedrørende beløbene og oplysningerne i regnskabet og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder vurderingen af risiciene for væsentlig fejlinformation i regnskabet og for, at de underliggende transaktioner i væsentligt omfang ikke opfylder kravene i Den Europæiske Unions retlige ramme, uanset om det skyldes besvigelser eller fejl. Ved vurderingen af disse risici tager revisor både hensyn til den interne kontrol, som skal sikre, at der udarbejdes et retvisende årsregnskab, og til de overvågnings- og kontrolsystemer, der er indført for at sikre de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed, og udformer revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne. Revisionen omfatter også en vurdering af, om den anvendte regnskabspraksis er passende, og om de regnskabsmæssige skøn er rimelige, samt en vurdering af den samlede præsentation af regnskabet.

    7.

    Retten mener, at det tilvejebragte revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for denne revisionserklæring.

    Erklæring om regnskabernes rigtighed

    8.

    Det er Rettens opfattelse, at organets årsregnskab i alt væsentligt giver et retvisende billede af dets finansielle stilling pr. 31. december 2013 og af resultaterne af dets transaktioner og pengestrømme i det afsluttede regnskabsår, i overensstemmelse med dets finansielle bestemmelser og de regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører.

    Erklæring om lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet

    9.

    Det er Rettens opfattelse, at de transaktioner, der ligger til grund for organets årsregnskab for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2013, i alt væsentligt er lovlige og formelt rigtige.

    10.

    Bemærkningerne i det følgende drager ikke Rettens erklæringer i tvivl.

    BEMÆRKNINGER OM BUDGETFORVALTNINGEN

    11.

    0,23 millioner euro eller 21 % af de 1,1 million euro, der var fremført fra 2012, bortfaldt i 2013. Bortfald af så mange bevillinger viser, at der er svagheder i budgetplanlægningen, særlig med hensyn til at anslå omkostninger til møder med udefrakommende deltagere.

    12.

    De forpligtede bevillingers samlede omfang var relativt lavt: 94 %. Betalingsgraden for forpligtede bevillinger i 2013 var tilfredsstillende for afsnit I og II med henholdsvis 97 % og 87 %. De mange fremførsler under afsnit III, 1,0 millioner euro eller 43 % af de forpligtede bevillinger under dette afsnit, afspejler, at organets aktiviteter er flerårige, og betalingerne var blevet planlagt og afholdt i overensstemmelse med de operationelle behov.

    OPFØLGNING PÅ TIDLIGERE ÅRS BEMÆRKNINGER

    13.

    En oversigt over de korrigerende foranstaltninger, der er truffet som reaktion på Rettens bemærkninger fra tidligere år, vises i bilag I.

    Vedtaget af Afdeling IV, der ledes af Milan Martin CVIKL, medlem af Revisionsretten, i Luxembourg på mødet den 8. juli 2014.

    På Revisionsrettens vegne

    Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA

    Formand


    (1)  EUT L 369 af 16.12.2004, s. 73.

    (2)  EUT L 173 af 3.7.2008, s. 27.

    (3)  En oversigt over organets beføjelser og aktiviteter vises i bilag II til orientering.

    (4)  EUT L 341 af 18.12.2013, s. 69.

    (5)  Denne omfatter balancen og resultatopgørelsen, pengestrømsopgørelsen, opgørelsen over bevægelser i nettoaktiver samt en oversigt over væsentlige regnskabspraksis og andre forklarende bemærkninger.

    (6)  Denne omfatter regnskabet over resultatet af budgetgennemførelsen og bilaget til regnskabet over resultatet af budgetgennemførelsen.

    (7)  Artikel 62 og 68 sammenholdt med artikel 53 og 58 i forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 (EUT L 298 af 26.10.2012, s. 1).

    (8)  De regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører, er baseret på de internationale regnskabsstandarder for den offentlige sektor (International Public Sector Accounting Standards, IPSAS), som er udgivet af International Federation of Accountants, og, når det er relevant, på International Accounting Standards (IAS)/International Financial Reporting Standards (IFRS) udgivet af International Accounting Standards Board.

    (9)  Artikel 162 i forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012.


    BILAG I

    Opfølgning på tidligere års bemærkninger

    År

    Rettens bemærkninger

    Korrigerende foranstaltning

    (Afsluttet/I gang/Ikke igangsat/Ikke relevant)

    2011

    Under afsnit III — Udgifter i forbindelse med organets aktiviteter, et beløb på 0,8 millioner euro, eller 46 % af de indgåede forpligtelser, blev fremført til 2012. Så store fremførsler er ikke i overensstemmelse med princippet om budgettets etårighed.

    Ikke relevant

    2012

    0,2 millioner euro (18 %) af de 1,1 million euro, der var fremført fra 2011, bortfaldt i 2012. Dette skyldes delvist, at det var vanskeligt at lave et overslag over udgifter til møder med eksterne deltagere, men et så højt niveau tyder på svagheder i budgetplanlægningen.

    Ikke relevant

    2012

    I 2012 var betalingsgraden for de forpligtede bevillinger tilfredsstillende for afsnit I og II med henholdsvis 96 % og 84 %. Fremførelsesgraden for afsnit III er imidlertid høj med 1,1 million euro eller 47 % af de forpligtede bevillinger under afsnit III. Selvom dette til dels skyldes, at ansatte, som deltog i eksterne møder, forelagde deres anmeldelser af tjenesterejseudgifter sent, er et så højt niveau i strid med budgetprincippet om etårighed.

    Ikke relevant


    BILAG II

    Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere (Luxembourg)

    Beføjelser og aktiviteter

    Unionens kompetenceområde i henhold til traktaten

    (Artikel 168 og 169 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde)

    »Der skal sikres et højt sundhedsbeskyttelsesniveau ved fastlæggelsen og gennemførelsen af alle Unionens politikker og aktiviteter. Unionens indsats, der skal være et supplement til de nationale politikker, skal være rettet mod at forbedre folkesundheden og forebygge sygdomme hos mennesker samt imødegå forhold, der kan indebære risiko for menneskers sundhed. Indsatsen skal omfatte bekæmpelse af de største trusler mod sundheden ved at fremme forskning i deres årsager, spredning og forebyggelse samt sundhedsoplysning og — uddannelse. Unionen supplerer medlemsstaternes indsats for at begrænse narkotikarelaterede helbredsskader, herunder ved oplysning og forebyggelse.«

    »For at fremme forbrugernes interesser og sikre et højt forbrugerbeskyttelsesniveau bidrager Unionen til at beskytte forbrugernes sundhed, sikkerhed og økonomiske interesser og til at fremme deres ret til oplysning og uddannelse og til at organisere sig for at beskytte deres interesser.«

    Organets beføjelser

    Mål

    Organet er ansvarligt for at udføre gennemførelsesopgaverne til forvaltning af det andet folkesundhedsprogram 2008-2013 vedtaget ved afgørelse nr. 1350/2007/EF, forbrugerprogrammet 2007-2013 vedtaget ved afgørelse nr. 1926/2006/EF og uddannelsesforanstaltningerne vedrørende fødevaresikkerhed, som er omfattet af forordning (EF) nr. 882/2004 og direktiv 2000/29/EF.

    Organet forvalter også alle faser i de gennemførelsesforanstaltninger, der er uddelegeret til det inden for rammerne af programmet for Unionens indsats inden for folkesundhed 2003-2008, der blev vedtaget ved Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1786/2002/EF.

    Ved sin gennemførelsesafgørelse af 17. december 2013 (ref. 2013/770/EU) oprettede Europa Kommissionen Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed og Fødevarer — CHAFEA — som træder i stedet for og efterfølger Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere fra 1. januar 2014 og frem til 31. december 2024.

    Som følge heraf er alle referencer i dette bilag til Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere (EAHC) fra og med 1. januar 2014 også referencer til det nyligt oprettede Forvaltningsorgan for Forbrugere, Sundhed og Fødevarer (CHAFEA), som er den retlige efterfølger for EAHC.

    Opgaver

    Organet er ansvarligt for at gennemføre følgende opgaver under nedenstående EU-programmer som fastsat i bemyndigelsesafgørelsen vedtaget den 9. september 2008 (1):

    Folkesundhedsprogrammet 2003-2008 — Afgørelse nr. 1786/2002/EF

    Folkesundhedsprogrammet 2008-2013 — Afgørelse nr. 1350/2007/EF

    Forbrugerprogrammet 2007-2013 — Afgørelse nr. 1926/2006/EF

    Uddannelsesforanstaltninger vedrørende fødevaresikkerhed — Forordning (EF) nr. 882/2004 og direktiv 2000/29/EF:

    a)

    forvaltning af alle projektfaser (med henblik på overvågning og spredning af oplysninger skal organet træffe de nødvendige foranstaltninger til at oprette en database over projekter eller fortsætte en eksisterende database, hvor medtages en projektbeskrivelse og de endelige resultater)

    b)

    overvågning af projekter implementeret under disse programmer og foranstaltninger, herunder den nødvendige kontrol

    c)

    indsamling, behandling og spredning af data og navnlig kompilering, analyse og fremsendelse til Kommissionen af alle oplysninger, der er nødvendige for at lede gennemførelsen af EU-programmer og -foranstaltninger, fremme af koordinering og synergi med andre EU-programmer, medlemsstaterne eller internationale organisationer

    d)

    tilrettelæggelse af møder, seminarer, forhandlinger og kurser

    e)

    bidrag til evaluering af programmets effekt, navnlig den årlige evaluering og/eller midtvejsevalueringen af gennemførelsen af programmerne, og gennemførelse af opfølgningsaktioner vedrørende evalueringer besluttet af Kommissionen

    f)

    udbredelse af resultaterne af de informationstiltag, som Kommissionen har planlagt og gennemført

    g)

    udarbejdelse af generelle kontrol- og overvågningsdata

    h)

    deltagelse i det forberedende arbejde vedrørende finansieringsafgørelser.

    Ledelse

    Styrelseskomitéen

    Består af fem medlemmer udpeget af Europa-Kommissionen. Medlemmerne af styrelseskomitéen udpeges for to år.

    Komitéen vedtager organets årlige arbejdsprogram, når Europa-Kommissionen har godkendt det. Den vedtager endvidere organets driftsbudget og dets årlige aktivitetsrapport.

    Direktøren

    Udnævnes for fire år af Europa-Kommissionen.

    Ekstern revision

    Den Europæiske Revisionsret.

    Dechargemyndighed

    Europa-Parlamentet efter henstilling fra Rådet.

    Organets disponible ressourcer i 2013 (2012)

    Endeligt budget:

    Organets administrationsbudget for 2013 beløb sig til 7,23 (7,22) millioner euro.

    Ansatte pr. 31. december 2013

    Pr. 31. december 2013 havde organet 49 (50) vedtægtsomfattede medarbejdere, heraf 11 (11) midlertidigt ansatte og 38 (39) kontraktansatte.

    Produkter og tjenesteydelser i 2013

    1.

    Afslutning af 2005-2007-tilskuddene ydet under folkesundhedsprogrammet for 2003-2008, overvågning af 2008-2012-tilskuddene ydet under det andet sundhedsprogram (2008-2013), vellykket afslutning på forhandlingerne om tilskud under indkaldelsen af forslag i 2013, herunder projekter, konferencer, driftstilskud og fælles aktioner. Organet forvaltede indkaldelsen af forslag i 2013, de tilskud og kontrakter, der var tildelt efter indkaldelsen af forslag i 2008 og efter udbuddene under forbrugerprogrammet 2007-2013, og de projekter, der var blevet tildelt efter udbuddene i 2007, 2008 og 2009 i forbindelse med uddannelsesforanstaltninger vedrørende fødevaresikkerhed.

    2.

    Sundhedsarbejdsprogrammet

    2013-indkaldelsen af forslag blev lanceret den 20. december 2012 og lukkede den 22. marts 2013. Den blev offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende  (2) og på EAHC's websted (3) og Europa-websteder.

    Projektforslag: 9 af de teknisk evaluerede projektforslag (17,3 %) blev anbefalet til finansiering (eksklusive reservelisten) — samlet foreslået beløb i EU-medfinansiering: 1 2 2 43  354 euro.

    Forslag til konferencer: 11 af de 46 teknisk evaluerede forslag (24 %) blev anbefalet til finansiering. Den foreslåede EU-medfinansiering beløber sig til 7 19  758 euro.

    Forslag om driftstilskud: 20 af de 44 teknisk evaluerede forslag om driftstilskud (45,4 %) blev anbefalet til finansiering. Den foreslåede EU-medfinansiering beløber sig til 5 2 93  430 euro.

    Fælles aktioner: Alle fem forelagte forslag til fælles aktioner blev anbefalet til EU-medfinansiering til et beløb på 1 3 5 72  397 euro.

    Der er opstillet reservelister for projekter, driftstilskud og konferencer. 4 ansøgninger om projekter er blevet opført på reservelisten. Disse bringer den foreslåede EU-medfinansiering op på i alt 4 8 15  524 euro. Der blev opstillet en reserveliste med tre forslag til konferencer (2 75  934 euro), og med hensyn til driftstilskud er der 4 ansøgninger på reservelisten til et samlet beløb på 4 25  280 euro i EU-medfinansiering.

    13 offentlige udbud, herunder 2 vedrørende rammekontrakter, og 13 anmodninger om tjenesteydelser blev offentliggjort i 2013.

    Eftersom de fleste kontrakter blev indgået ved udgangen af 2013, begyndte arbejdet på dem først henimod slutningen af året. For hver kontrakt holdt EAHC et kick-off-møde og overvågede gennemførelsen tæt i samarbejde med GD SANCO.

    3.

    Forbrugerarbejdsprogrammet

    I 2013 iværksatte organet, som har fået overdraget gennemførelsen af dele af (det årlige) forbrugerarbejdsprogram, 8 indkaldelser af forslag og 21 offentlige udbud.

    Organet tildelte 56 tilskud til udveksling af embedsmænd mellem kompetente myndigheder i medlemsstaterne og gav således retshåndhævelsespersonalet mulighed for at dele erfaringer og viden vedrørende gennemførelsen af direktiv 2001/95/EF om produktsikkerhed i almindelighed og forordning (EF) nr. 2006/2004 om forbrugerbeskyttelsessamarbejde.

    Formålet med det tilskud, der blev tildelt til gennemførelsen af fælles aktioner i relation til direktivet om produktsikkerhed i almindelighed var at udveksle bedste praksis mellem de kompetente myndigheder i de deltagende medlemsstater og anvende disse samt forbedre det grænseoverskridende samarbejde.

    Efter Kroatiens tiltrædelse af EU har organet skrevet under på det første tilskud til støtte for de aktiviteter, der skal iværksættes af det europæiske forbrugercenter (ECC) i Kroatien.

    Organet har indgået en tjenesteydelseskontrakt om en støttemekanisme til ECC-netværket med henblik på at øge synligheden og virkningerne af det kollektive arbejde, ECC udfører. Udvikling af kvalitetsnormer er en del af disse tjenesteydelser og skal hjælpe ECC med at måle sin præstation i forhold til foruddefinerede indikatorer.

    Organet iværksatte en række udbud om tjenesteydelser med henblik på at støtte målet om forbrugersikkerhed. Udbuddene resulterede i, at der blev designet og godkendt (i overensstemmelse med ISO-reglerne) grafiske symboler, som formidler bestemte sikkerhedsbudskaber eller advarsler, som skal anvendes til småbørnsartikler, produkter, der har til formål at gøre det lettere for børn at sove eller slappe af, som anvendes til børns hygiejne, eller som børn kan mades med.

    Formålet med undersøgelsen vedrørende ethanolpejse uden aftræk var ved hjælp af laboratorieforsøg at bestemme emissionernes indvirkning på indeluftens kvalitet.

    I 2013 blev der opnået enighed om to sæt aktioner vedrørende forbrugerbeskyttelsessamarbejde. Det første har fokus på håndhævelse af fællesskabsreglerne om urimelige kontraktvilkår i forbrugeraftaler (direktiv 93/13/EØF om urimelige kontraktvilkår i forbrugeraftaler). Formålet med aktionen er at skabe en mere ensartet forståelse af direktivet om urimelige kontraktvilkår, og hensigten er at gøre det muligt at sikre en bedre udveksling af oplysninger mellem de kompetente myndigheder. Den anden aktion sigter mod at opbygge og videreudvikle et forskernetværk på internettet og fremme oprettelsen af internetlaboratorier hos alle de kompetente myndigheder i EU's medlemsstater.

    I 2013 indgik organet specifikke tilskudsaftaler med Kontoret for De Europæiske Forbrugerorganisationer (BEUC) og har udarbejdet tilskudsaftalen med forbrugerorganisationernes europæiske standardiseringskontor (ANEC).

    Medfinansieringen af BEUC vil bidrage til yderligere at fremme de europæiske forbrugeres interesser i den politiske beslutningsproces i EU som købere eller brugere af varer og tjenesteydelser.

    Den finansielle støtte til ANEC sikrer, at forbrugernes interesser repræsenteres og forsvares i standardiserings- og certificeringsprocessen.

    4.

    Arbejdsprogrammet »Bedre uddannelse — større fødevaresikkerhed« (BTSF)

    Organet iværksatte 26 udbud, som medførte, at der blev undertegnet 29 tjenesteydelseskontrakter i 2013. De tjenester, der vil blive leveret med disse kontrakter, består i tilrettelæggelse af uddannelseskurser med henblik på at uddanne ansatte i EU-medlemsstaterne og myndighederne i de ENP- og EFTA-lande, som er involveret i officielle kontrolaktiviteter.

    Formålet med uddannelsen er at holde deltagerne ajour med alle EU-rettens aspekter vedrørende fødevarerelaterede områder og sikre, at kontrollen udføres på en mere ensartet, objektiv og hensigtsmæssig måde i alle medlemsstaterne. Uddannelseskurserne vil dække den fødevarerelaterede lovgivning på en lang række områder. f.eks. dyrevelfærd og HACCP (procedurer for risikoanalyse af kritiske kontrolpunkter), sæd, æg og embryoner, risikovurdering samt plantesundhed og veterinærlægemidler.

    Med det supplerende BTSF-program med henblik på tredjelande, som finansieres over GD DEVCO's og GD TRADE's budgetter, vil der også blive afholdt et specifikt uddannelseskursus i tredjelande og udviklingslande med henblik på at gøre embedsmænd i tredjelande, som er involveret i fødevarekontrol, fortrolige med EU's normer og krav til importerede varer. Ifølge planerne vil 2  100 embedsmænd fra tredjelande gennemgå denne uddannelse.

    Med hensyn til hvor mange deltagere der hvert år følger disse kurser, har BTSF-initiativet nået et konstant antal på ca. 6  000 deltagere, hvilket svarer til det antal, som fra begyndelsen var planlagt for deltagere fra medlemsstaterne. Med hensyn til den generelle tilfredshed med kurserne blev målet på 85 % opfyldt, og 90 % af deltagerne vurderede, at den erhvervede viden var nyttig.


    (1)  Kommissionens afgørelse af 9. september 2008 — om delegering af beføjelser til organet.

    (2)  EUT C 6 af 8.12.2011, http://ec.europa.eu/eahc/documents/health/calls/2013/HP_work plan for 2013.pdf/

    (3)  http://ec.europa.eu/eahc/.

    Kilde: Organet.


    ORGANETS SVAR

    11.

    Forvaltningsorganet tager Rettens bemærkning til efterretning. Vi vil bestræbe os på yderligere at mindske antallet af fremførte forpligtelsesbevillinger, der bortfalder. Det vi navnlig vil gøre er at træffe særlige foranstaltninger for at sænke antallet af bortfaldne bevillinger til møde- og informationsdage fra 94  953 euro (2013) til under 24  000 euro (2014).

    12.

    Agenturet tager Rettens bemærkninger til efterretning og forpligter sig til fortsat, i det omfang det er muligt, at holde antallet af fremførte forpligtelsesbevillinger på et lavt niveau. Med hensyn til det lave samlede antal forpligtelsesbevillinger — 94 % — skal det nævnes, at afsnit I (Personaleudgifter) udgør 58,77 % af det samlede budget. De bevillinger, der ikke blev udnyttet fuldt ud, og som vedrører EU-domstolens afgørelse af november 2013 om afvisning af løntilpasningerne for 2011 og 2012, er et enkeltstående tilfælde.


    Top