Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52008XX0124(04)

    Meddelelse i henhold til artikel 37 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 562/2006 af 15. marts 2006 om indførelse af en fællesskabskodeks for personers grænsepassage (Schengen-grænsekodeks) — Tredjelandsstatsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på en medlemsstats område i medfør af artikel 21, litra d)

    EUT C 18 af 24.1.2008, p. 25–30 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    24.1.2008   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    C 18/25


    Meddelelse i henhold til artikel 37 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 562/2006 af 15. marts 2006 om indførelse af en fællesskabskodeks for personers grænsepassage (Schengen-grænsekodeks)

    Tredjelandsstatsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på en medlemsstats område i medfør af artikel 21, litra d)

    (2008/C 18/04)

    BELGIEN

    Denne pligt er nærmere fastsat i følgende:

    Artikel 5 i lov af 15. december 1980 om indrejse, ophold, etablering og udvisning af udlændinge:

    »Udlændinge, der ikke opholder sig i en bolig, hvor de i henhold til loven skal registreres som rejsende, skal lade sig registrere i forvaltningen i den kommune, hvor de opholder sig, inden tre arbejdsdage efter deres ankomst til Kongeriget Belgien, medmindre de tilhører en af de kategorier af udlændinge, som kongen har fritaget for denne pligt.

    Kongen træffer beslutning om registreringsformen og det dokument, der udstedes efter registreringen, og som beviser, at der er sket en registrering.«

    Artikel 18 i kongelig bekendtgørelse af 8. oktober 1981 om indrejse, ophold, etablering og udvisning af udlændinge:

    »Pligten til at lade sig registrere hos de lokale myndigheder finder ikke anvendelse på:

    1.

    Udlændinge, der indlægges til behandling på et hospital eller lignende under deres besøg i Belgien.

    2.

    Udlændinge, der er fængslet eller anbragt i en social institution.«

    Artikel 27 i kongelig bekendtgørelse af 8. oktober 1981 om indrejse, ophold, etablering og udsendelse af udlændinge:

    »Forældre til udenlandske børn under 15 år eller de institutioner, der er ansvarlige for dem, skal registrere dem hos de lokale myndigheder.«

    Artikel 28 i kongelig bekendtgørelse af 8. oktober 1981 om indrejse, ophold, etablering og udvisning af udlændinge:

    »Udlændinge, der lever i campingvogne, biler eller både, skal lade sig registrere inden for den fastsatte frist på listen over udlændinge i den kommune, hvorfra de ønsker at modtage officielle meddelelser. De lokale myndigheder er ansvarlige for udstedelse af et dokument, der anerkender dem på listen over udlændinge, der er registreret i den pågældende kommune.«

    BULGARIEN

    Tredjelandsstatsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på en medlemsstats område, jf. artikel 22 i Schengen-konventionen, er fastsat i lov om udenlandske statsborgere i Republikken Bulgarien:

    Artikel 18, stk. 1: »Udenlandske statsborgere skal ved indrejse i Republikken Bulgarien udfylde et adressekort i overensstemmelse med den model, indenrigsministeriet har godkendt, og hvorpå de angiver formålet med deres besøg og den adresse, de vil opholde sig på.«

    TJEKKIET

    Tredjelandsstatsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på Den Tjekkiske Republiks område i medfør af bestemmelserne i Schengen-konventionens artikel 22 er fastsat i lov nr. 326/1999 Sml. om udlændinges ophold på Den Tjekkiske Republiks område (kapitel VII, §§ 93-102 om udlændinges pligt til at anmelde deres ophold på Den Tjekkiske Republiks område).

    I henhold til loven har udlændinge pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på Den Tjekkiske Republiks område hos politiet inden tre dage fra deres ankomst.

    DANMARK

    Danmark har valgt ikke at gennemføre Schengen-konventionens artikel 22.

    Udlændingeloven og udlændingebekendtgørelsen indeholder ikke bestemmelser om tredjelandsstatsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse i landet ved indrejse fra et andet Schengen-land.

    TYSKLAND

    Tredjelandsstatsborgere har pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på en medlemsstats område i overensstemmelse med artikel 22 i Schengen-konventionen. En sådan anmeldelsespligt er i Tyskland fastlagt i § 11, § 14 og § 16 i Melderechtsrahmengesetz og i de tilsvarende bestemmelser i delstaternes love om anmeldelse.

    Ifølge Melderechtsrahmengesetz og de i så henseende enslydende love i delstaterne består der en generel anmeldelsespligt ved tilflytning til en bopæl i Tyskland (tilmeldelsespligt) og en anmeldelsespligt ved fraflytning til udlandet (frameldelsespligt). Anmeldelsespligten skal efterkommes inden for en/to uger efter en indflytning eller efter en udflytning, ved hvilken bopælen i Tyskland opgives. De ansvarlige myndigheder er de kommunale registreringsmyndigheder.

    Den generelle anmeldelsespligt gælder såvel for tyskere som for udlændinge. Der skelnes ikke mellem EU-udlændinge og tredjelandsstatsborgere.

    Den særlige anmeldelsespligt for indlogeringsfaciliteter og for sygehuse og plejehjem berøres ikke af den generelle anmeldelsespligt.

    ESTLAND

    I medfør af artikel 9 i lov om statsgrænserne (offentliggjort i Estlands statstidende (Riigi Teataja) I 1994, 54, 902; 2006, 26, 191) kan statsgrænsen passeres via grænsekontrolsteder. Det er derfor ikke nødvendigt at anmelde sin tilstedeværelse.

    GRÆKENLAND

    I artikel 87, stk. 1 og 2, i lov 3386/2005 fastsættes det, at tredjelandsstatsborgere straks ved indrejsen i Grækenland skal anmelde deres ankomst til de personer, der forestår deres indlogering, ved fremvisning af pas eller andre rejsedokumenter, der er godkendt af internationale konventioner, et indrejsevisum eller en opholdstilladelse. Personer, der forestår indlogering eller sørger for en midlertidig bopæl, skal straks melde de pågældende udlændinges ankomst og afrejse til politimyndighederne og det kompetente udlændinge- og indvandringskontor. Udlændinge og andre personer, der overtræder de relevante bestemmelser, kan idømmes bøder på 1 500-3 000 EUR.

    SPANIEN

    I henhold til spansk lov skal tredjelandsstatsborgere i visse tilfælde anmelde deres indrejse i landet.

    I artikel 12 i kongelig bekendtgørelse 2393/2004 af 30. december 2004 om vedtagelse af gennemførelsesbestemmelserne til organisk lov 4/2000 af 11. januar 2000 om udlændinges rettigheder og friheder i Spanien og deres sociale integration fastsættes følgende:

    »1.

    Udlændinge, der ankommer til Spaniens område, og som kommer fra et land, som Spanien har undertegnet en aftale om fjernelse af grænsekontrollen med, skal anmelde deres indrejse til de spanske politimyndigheder.

    2.

    Hvis dette ikke sker ved indrejsen, skal det ske inden tre arbejdsdage fra datoen for indrejsen på en national politistation eller et udlændingekontor.«

    FRANKRIG

    I fransk lovgivning er denne pligt fastsat i artikel L. 531-2, R. 211-32, R.211-33, R.212-5 og R.212-6 i CESEDA (Code de l'entrée et du séjour des étrangers et du droit d'asile — lov om udlændinges indrejse og ophold og asylret), hvori det fastsættes, at tredjelandsstatsborgere skal anmelde deres ankomst ved indrejse til moderlandet Frankrig.

    ITALIEN

    Oplysningerne vil blive offentliggjort senere.

    CYPERN

    I forordning 242/72, som ændret, udstedt i medfør af lov om udlændinge og indvandring, kapitel 105, som ændret, stk. 35 og 36, fastsættes det, at en udlænding, der ankommer til Republikken Cypern, inden syv dage fra ankomsten skal møde op på registreringskontoret i det registreringsdistrikt, hvori den pågældende har til hensigt at tage bopæl eller har sin planlagte bopæl, hvorefter der i medfør af samme bestemmelse skal udstedes et registreringsdokument.

    LETLAND

    Tredjelandsstatsborgere, skal, når de ansøger om permanent eller midlertidig opholdstilladelse i Republikken Letland, melde deres opholdssted.

    LITAUEN

    Der består ikke pligt for tredjelandsstatsborgere til at melde deres tilstedeværelse på Litauens område i medfør af bestemmelserne i artikel 22 i Schengen-konventionen.

    LUXEMBOURG

    Tredjelandsstatsborgere skal melde deres tilstedeværelse i landet inden tre dage til den kommune eller det hotel, hvor de opholder sig.

    UNGARN

    I artikel 88 i lov XXXIX af 2001 om udlændinges indrejse og ophold fastsættes det, at udlændinge har pligt til at give fremmedpolitiet meddelelse om, hvor de har bolig.

    MALTA

    På nuværende tidspunkt skal tredjelandsstatsborgere kun opfylde de indrejsekrav, der er fastsat i lov om indvandring (kapitel 217) og afledt ret. De i artikel 22 i Schengen-konventionen fastsatte retsforskrifter skal vedtages, inden Malta kan komme med i Schengen-området.

    NEDERLANDENE

    I artikel 4.4 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes det, at en udlænding, der indrejser i eller forlader Nederlandene via en ydre grænse, skal melde sig ved et grænseovergangssted ved den ydre grænse i åbningstiden til en embedsmand med ansvar for grænsekontrol. Ministeren kan under visse omstændigheder indrømme undtagelser fra dette krav. Det foregående finder ikke anvendelse på borgere i Benelux-landene.

    I forbindelse med betinget indrejse kan der også stilles krav om registrering. For så vidt angår registreringskravene indebærer de principielt, at den pågældende skal anmelde sin indrejse inden tre dage til fremmedpolitiet ved det regionale politi i den kommune, hvor udlændingen opholder sig. Hvis en udlænding, fordi der er tale om en lørdag, søndag eller offentlig helligdag, ikke kan efterkomme kravet om registrering inden tre dage, vil følgende blive anført på grænseovergangsdokumentet: »Anmeldelse skal ske senest den …… (dato)«.

    I artikel 4.39 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes det også, at en udlænding uden lovligt ophold straks skal melde sig personligt til politimesteren ved det regionale politi i den kommune, hvor vedkommende opholder sig.

    I artikel 4.47 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes følgende:

    »1.

    En udlænding, der som defineret i stk. 8, litra i), i loven lovligt opholder sig i og er ankommet til Nederlandene med henblik på et ophold på over tre måneder, skal personligt anmelde sin ankomst i Nederlandene senest tre dage efter denne til politimesteren ved det regionale politi i den kommune, hvor den pågældendes bopæl er.

    2.

    Ved beregningen af den tre måneders periode, der er omhandlet i stk. 1, vil der blive taget hensyn til tidligere ophold i Nederlandene inden for en seksmåneders periode umiddelbart før ankomsten.

    3.

    Hvis en udlænding er under 12 år, skal den person, den pågældende bor eller opholder sig hos foretage anmeldelsen.«

    I artikel 4.48 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes følgende:

    »1.

    En udlænding, der som defineret i stk. 8, litra i), i loven lovligt opholder sig i og er ankommet til Nederlandene med henblik på et ophold på højst tre måneder, skal personligt anmelde sin ankomst i Nederlandene senest tre dage efter denne til politimesteren ved det regionale politi i den kommune, hvor den pågældendes bopæl er.

    2.

    Kravet om registrering i medfør af foregående stykke af en udlænding under 12 år hviler på den person, den pågældende udlænding bor eller opholder sig hos.

    3.

    Stk. 1 finder ikke anvendelse på udlændinge, der tager ophold på et hotel eller lignende, hvis ejer, beboer eller leder ved kommunale forskrifter er forpligtet til at meddele de berørte myndigheder, at vedkommende stiller overnatningsfaciliteter til rådighed for enkeltpersoner.«

    I artikel 4.49 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes følgende:

    »1.

    En udlænding, der er i besiddelse af et visum eller et dokument til passage af grænserne, hvor den kompetente myndighed har anført en bemærkning om, at vedkommende skal melde sig hos fremmedpolitiet i Nederlandene, skal inden tre dage efter ankomsten til Nederlandene personligt melde sig hos politimesteren ved det regionale politi i den kommune, der er anført i påtegningen.

    2.

    Stk. 1 finder ikke anvendelse på statsborgere i en stat, der er part til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og schweiziske statsborgere.«

    I artikel 4.50 i bekendtgørelsen om udlændinge fastsættes følgende:

    »1.

    En udlænding, der kommer til Nederlandene for at søge arbejde som sømand om bord på et skib, skal inden tre dage fra ankomsten til Nederlandene personligt melde sig hos politimesteren ved det regionale politi i den kommune, hvor den pågældende søger arbejde.

    2.

    Stk. 1 finder ikke anvendelse på statsborgere i en stat, der er part til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og schweiziske statsborgere.«

    ØSTRIG

    § 5 i Østrigs forbundslov om pligten til at registrere hos politiet (lov om anmeldelse af 1991 — MeldeG), Østrigs statstidende 1992/9 i udgave I 2006/45.

    Ophold på hotel

    »1.   Enhver, der tager ophold som gæst på et hotel, skal, uafhængigt af hvor lang tid den pågældende bliver der, snarest lade sig registrere i gæstebogen og under alle omstændigheder inden 24 timer efter ankomsten.

    2.   Enhver, der forlader et hotel som gæst, skal have sin registrering annulleret ved hjælp af en anmærkning i gæstebogen fra 24 timer forud for afrejsen til umiddelbart forud for afrejsen.

    3.   Deltagere i arrangerede ture på mindst otte personer er med undtagelse af gruppens leder fritaget for pligten til at registrere som anført i stk. 1 og 2, hvis gruppelederen ved ankomsten til indlogeringsstedet giver værten eller dennes repræsentant en kollektiv liste med navn og nationalitet og — i tilfælde af udenlandske gæster — rejsedokumenttype og -nummer samt myndighed, der har udstedt det, for hele gruppen. Denne bestemmelse finder kun anvendelse, hvis gruppen ikke indlogerer sig på det samme hotel i mere end en uge.

    4.   Hvis indlogeringen på hotel varer mere end to måneder, skal gæsten også registreres hos registreringsmyndighederne. Registreringen skal ske senest på tredjedagen, efter at de to måneder er gået, ellers finder bestemmelserne i § 3 og 4 alt andet lige anvendelse.«

    § 6 i Østrigs forbundslov om pligten til at registrere hos politiet (lov om anmeldelse af 1991 — MeldeG), Østrigs statstidende 1992/9 i udgave I 2006/45.

    »Udlændinge, der har pligt til at registrere, og som har aflønnet beskæftigelse på Republikken Østrigs område, hvortil der kræves en officiel tilladelse, skal uanset pligten til at registrere i medfør af § 5 også lade sig registrere hos og have deres registrering annulleret hos de indberettende myndigheder. Bestemmelserne i § 3 og 4 finder alt andet lige anvendelse.«

    § 3 Lov om anmeldelse (MeldeG) — indlogering i lejlighed — registrering

    »1.   Enhver, der indlogerer sig i en lejlighed, skal registreres hos registreringsmyndigheden senest tre dage herefter.

    2.   Registreringsformularen skal udfyldes fuldstændigt for hver person, der skal registreres. Hvis lejligheden findes i en ejendom med en række adresser, skal dens betegnelse i medfør af § 14, stk. 2, i den østrigske postlov af 1997 anvendes.

    3.   Til registreringen af en person, der indlogerer sig, kræves en behørigt udfyldt registreringsformular og offentlige notardokumenter, hvoraf personens identitetsoplysninger fremgår (§ 1, stk. 5a) — ud over nummeret i bopælsregistret. Den pågældende er forpligtet til at samarbejde om at fastslå sin identitet. Hvis den pågældende person registrerer stedet som sin hovedbopæl, og hvis vedkommende allerede har registreret et andet sted på Republikken Østrigs område som sin hovedbopæl, skal der samtidig foretages en annullering eller ændring af sidstnævnte registrering på det kompetente registreringskontor for hovedbopælen.

    4.   Registreringskontoret skal bekræfte registreringen og om nødvendigt eventuelle ændringer eller annulleringer af registreringen skriftligt. Dette sker ved at foretage registreringen på en kopi, der viser registreringerne fra den samlede database — eller på anmodning af den registreringspligtige — på en kopi, der viser de senest ændrede registreringsdata. Hvis der under en registrering foretages en ændring af registreringen på et registreringskontor, der er er kompetent ifølge stk. 3, er dette kontor ansvarligt for at foretage ændringer i det centrale bopælsregister. Det berørte registreringskontor (stk. 1) skal have mulighed for at få adgang til det centrale bopælsregister med henblik på at få oplysninger.«

    § 4 MeldeG — Ophold i lejlighed — annullering af registrering

    »1.   Enhver, der ophører med at have ophold i en lejlighed, skal have sin registrering annulleret på registreringskontoret inden for tre dage før eller herefter.

    2.   Forudsat at den registreringspligtige har fremlagt dokumentation for sin identitet, kan registreringen også annulleres på det registreringskontor, der er ansvarligt for registreringen, når der foretages en registrering.

    3.   Der skal behørigt udfyldes en registreringsformular for hver person, hvis registrering skal annulleres.

    4.   Registreringskontoret skal skriftligt bekræfte annulleringen af registreringskopien i den samlede database (§ 16) for den berørte part eller på dennes anmodning på den kopi af registreringsdataene, der senest er blevet ændret, ved hjælp af det registreringsdokument, der gives til den registreringspligtige, som dokumentation for, at registreringen er annulleret. Hvis annulleringen af registreringen sker på et registreringskontor, der er kompetent i medfør af stk. 2 eller § 3, stk. 3, er dette registreringskontor ansvarligt for at foretage ændringen i det centrale bopælsregister. Det berørte registreringskontor (stk. 1) skal have adgang til det centrale bopælsregister med henblik på at få oplysninger.«

    § 1 MeldeG — Definitioner af begreber

    »5a.   Identitetsoplysninger er navn, køn, fødselsdato og -sted (by, dato, provins, hvis i Østrig, og stat, hvis i udlandet), bopælsregistreringsnummer (nummeret i det centrale bopælsregister) og nationalitet. I tilfælde af udlændinge deres rejsedokumenters type og nummer, kontor, der har udstedt dem, og datoen herfor samt hvilken stat de er udstedt i.«

    § 11 MeldeG — Ændring af de registrerede oplysninger

    »2.   En ændring af registreringen skal ske inden en måned, hvis de ændringer, der er omhandlet i stk. 1 og stk. 1a, er sket i udlandet, eller hvis hovedbopælen ændres til opholdssted eller ikke længere tjener som bolig, uden at dette sker i forbindelse med en klageprocedure. (§ 17). I forbindelse med ændringen af registreringen af det nye opholdssted skal den person, på hvem der påhviler registreringspligt, fremvise dokumentation, der viser, at der er foretaget en ændring af registreringen for så vidt angår den tidligere hovedbopæl.«

    POLEN

    I henhold til artikel 23-26 i lov om folkeregister og identitetskort af 10. april 1974 (statstidende af 06.139.993 med senere ændringer) er udlændinge, der opholder sig på Republikken Polens område forpligtet til at anmelde deres tilstedeværelse i overensstemmelse med reglerne i førnævnte lov.

    Udlændinge, der opholder sig andre steder end på et hotel i forbindelse med arbejde, uddannelse, lægebehandling eller ferie skal anmelde deres midlertidige tilstedeværelse senest fire dage efter, at de har passeret Republikken Polens grænse.

    Hvis den fjerde dag er en helligdag, er sidste frist for at melde sig den næste arbejdsdag.

    En turistgruppes midlertidige ophold meldes af turlederen, som har pligt til at give hotellets leder eller et andet autoriseret medlem af hotelpersonalet en liste over turistgruppens deltagere og de rejsedokumenter, der giver dem tilladelse til at opholde sig på Republikken Polens område.

    1.

    En udlænding skal, når vedkommende melder sit permanente ophold, fremlægge alle de krævede oplysninger og sit opholdskort, der er udstedt for at give vedkommende ret til at tage ophold, en EU-langtidsopholdstilladelse eller en beslutning om at give den pågældende flygtningestatus eller tolereret ophold i Republikken Polen.

    2.

    En udlænding, der melder et midlertidigt ophold på højst tre måneder, skal fremlægge de krævede oplysninger og fremvise sit visum, og hvis den pågældende har passeret grænsen i overensstemmelse med en aftale om fjernelse eller begrænsning af visumkravet — et rejsedokument, et midlertidigt identitetskort til udlændinge, et opholdskort eller en bopælstilladelse for et fastsat tidsrum, en EU-langtidsopholdstilladelse eller en beslutning om at give den pågældende flygtningestatus eller tolereret ophold i Republikken Polen.

    PORTUGAL

    I henhold til artikel 26, stk. 1, i lovbekendtgørelse 244/98 af 8. august 1998, som ændret ved lovbekendtgørelse 34/2003 af 25. februar 2003, er det obligatorisk at anmelde sin indrejse i landet: »Udlændinge, der indrejser i landet fra en anden medlemsstat via en grænse uden grænsekontrol, skal anmelde dette inden tre arbejdsdage efter indrejsen.«

    RUMÆNIEN

    I artikel 102 i lov om udlændinge nr. 194/2002 fastsættes følgende:

    »1.   En udlænding, der lovligt indrejser på Rumæniens område, har pligt til at melde det til den kompetente territoriale myndighed tre dage efter tidspunktet for indrejsen. EU-borgere og borgere i EØS-staterne er fritaget herfor.

    2.   En udlænding, der indlogerer sig på et hotel eller lignende turistfacilitet, skal opfylde registreringskravene på administrationskontoret. Dette vil videreformidle de nødvendige oplysninger til den kompetente territoriale politimyndighed.«

    SLOVENIEN

    Metoder og procedurer for registrering og afregistrering af permanent og midlertidigt ophold og registrering og afregistrering af gæster er omfattet af bestemmelserne i lov om registrering af bopæl (ZPPreb-UPB1, Ur. l. RS No 59/2006), i henhold til hvilken udlændinge har pligt til at registrere på forskellige måder afhængigt af opholdets art.

    1.   Indlogering på overnatningssteder for turister eller hoteller

    Overnatningssteder for turister og hoteller er faciliteter beregnet på at tage imod personer med henblik på overnatning eller hvile og rekreation (hoteller, moteller, sundhedssteder, pensionater, gæstehuse, bondegårde, der tilbyder overnatning, ferielandsbyer, campingpladser, lystbådehavne, alpehytter eller andre huse eller bygninger, der anvendes til ophold eller hvile og rekreation).

    Udlændinge, der opholder sig på overnatningssteder for turister eller hoteller, skal registreres af udlejeren på den relevante politistation inden 12 timer efter deres ankomst og afregistreres inden 12 timer efter deres afrejse (artikel 10, stk. 1, ZPPreb).

    En udlejer af overnatningsfaciliteter er en juridisk person, en selvstændig eller en fysisk person, der modtager gæster mod betaling med henblik på overnatning eller hvile og rekreation, eller tilbyder midlertidig indlogering til enkeltpersoner som en del af deres aktiviteter.

    2.   Bopæl på indlogeringssteder

    Indlogeringssteder omfatter boliger for en enkelt person, kollegier og andre boliger for studerende, ældrehjem, plejehjem og andre boliger, der er beregnet som kommunale boliger eller for udførelsen af aktiviteter, der medfører ophold døgnet rundt.

    Udlændinge uden opholdstilladelse, der opholder sig på indlogeringssteder, skal registreres af den ansvarlige herfor på den relevante politistation inden tre dage efter deres ankomst og afregistreres inden tre dage efter deres afrejse (artikel 10, stk. 2, ZPPreb). Udlændinge med opholdstilladelse, der opholder sig på indlogeringssteder, skal registreres af den ansvarlige herfor på det lokale forvaltningskontor inden tre dage efter deres ankomst og afregistreres inden tre dage efter deres afrejse (artikel 11, stk. 2, ZPPreb).

    3.   Bopæl i andet end overnatningssteder for turister, hoteller og andre indlogeringssteder

    Udlændinge uden opholdstilladelse, der ikke opholder sig på et overnatningssted for turister eller et hotel, skal lade sig registrere på den relevante politistation inden tre dage efter, at de har passeret den nationale grænse eller ændret bopæl, og afregistrere inden deres afrejse (artikel 10, stk. 3, ZPPreb). Udlændinge med en gyldig opholdstilladelse, der ikke har registreret deres permanente eller midlertidige bopæl i Republikken Slovenien hos den lokale forvaltning, skal registrere deres midlertidige ophold hos den lokale forvaltning inden tre dage før flytningen (artikel 12, stk. 3, ZPPreb).

    Udlændinge med opholdstilladelse skal melde deres midlertidige opholdssted til den lokale forvaltning inden tre dage efter flytningen, hvis de er midlertidigt indlogeret eller opholder sig uden for deres permanente eller midlertidige bopæl i f.eks. feriehuse og -lejligheder og lignende faciliteter (andet end overnatningssteder for turister, pensionater eller hoteller) og har til hensigt at opholde sig der i mere end 60 dage og allerede har registreret en permanent eller midlertidig bopæl hos den lokale forvaltning (artikel 12, stk. 1, ZPPreb).

    4.   Ophold på sundhedssted

    Sundhedsinstitutioner, der modtager udlændinge til behandling, skal informere de kompetente myndigheder herom inden 24 timer, efter at de har modtaget dem (artikel 84 Ztuj).

    SLOVAKIET

    Oplysningerne vil blive offentliggjort senere.

    FINLAND

    Lov om udlændinge (301/2004), artikel 130, stk. 3:

    »En ikke-EU-borger eller tilsvarende udlænding skal melde sig hos myndighederne inden tre dage efter den pågældendes indrejse i landet. Yderligere bestemmelser om anmeldelse kan fastsættes ved bekendtgørelse fra indenrigsministeriet.«

    SVERIGE

    Der findes ingen andre nationale bestemmelser vedrørende artikel 21, litra d), end kapitel 6, § 13 i udlændingeloven, hvor følgende fastsættes:

    »Enhver, der driver et hotel, et pensionat eller anden erhvervsmæssig overnatningsvirksomhed skal sikre, at udlændinge giver oplysninger om sig selv ved personligt at udfylde og underskrive et registreringskort. De nationale politimyndigheder kan fastsætte bestemmelser om de nærmere oplysninger, der skal afgives.

    En udlænding skal bevise sin identitet ved fremvisning af et gyldigt identitetsdokument.«

    ISLAND

    I henhold til artikel 17, stk. 1, i lov nr. 96/2002 om udlændinge skal en tredjelandsstatsborger, der har fået opholdstilladelse i Island, inden en uge efter ankomsten melde sin tilstedeværelse til myndighederne. Samme regel gælder for tredjelandsstatsborgere, der har til hensigt at ansøge om eller som afkræves en opholdstilladelse.

    NORGE

    Spørgsmålet er omfattet af § 23, stk. 1, i lov om indvandring om udlændinges pligt til at anmelde deres tilstedeværelse, efter at de har passeret de ydre grænser:

    »Enhver, der indrejser i riget, skal straks melde sig hos paskontrollen eller den nærmeste politimyndighed.«

    § 14, stk. 1, i lov om indvandring vedrører udenlandske statsborgeres pligt til at anmelde deres tilstedeværelse på Norges område:

    »Enhver udlænding, der har fået arbejde eller opholdstilladelse inden indrejsen, skal senest én uge efter indrejsen melde sig hos det lokale politi. Det samme gælder for udenlandske statsborgere, der har til hensigt eller på anden måde behov for at ansøge om en sådan tilladelse.«


    Top