Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 92001E000538

    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL P-0538/01 af Konstantinos Hatzidakis (PPE-DE) til Kommissionen. Skolernes tilkobling til internettet.

    EFT C 318E af 13.11.2001, p. 73–74 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    European Parliament's website

    92001E0538

    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL P-0538/01 af Konstantinos Hatzidakis (PPE-DE) til Kommissionen. Skolernes tilkobling til internettet.

    EF-Tidende nr. 318 E af 13/11/2001 s. 0073 - 0074


    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL P-0538/01

    af Konstantinos Hatzidakis (PPE-DE) til Kommissionen

    (16. februar 2001)

    Om: Skolernes tilkobling til internettet

    Råder Kommissionen over sammenlignelige oplysninger fra de enkelte EU-medlemslande om skolernes tilkobling til internettet? Hvilke foranstaltninger har Kommissionen hidtil truffet for at fremme denne tilkobling af skolerne til internettet, og hvilke foranstaltninger agter den at træffe i dette øjemed i fremtiden?

    Svar afgivet på Kommissionens vegne af Viviane Reding

    (8. maj 2001)

    Skolernes tilkobling til Internettet og deres indkøb af edb- og multimedieudstyr hører under medlemsstaternes kompetenceområder. Men medlemsstaterne har på Kommissionens foranledning nedfældet en række meget ambitiøse mål på dette område i forbindelse med eEurope-handlingsplanen. Der er især tale om at give alle skoler adgang til Internettet og til multimedieressourcer inden udgangen af 2001. Samtidig skal alle skoleelever have adgang til Internettet og multimedieressourcer i klasseværelserne inden udgangen af 2002.

    For at kunne følge udviklingen mod disse mål råder Kommissionen over en række sammenlignende oplysninger for hvert EU-land om skolernes tilkobling til Internettet. Disse oplysninger fremsendes til Kommissionen af korrespondenterne fra eLearning-arbejdsgruppen, som er udpeget af undervisningsministerierne i hvert medlemsland. Oplysningerne er gengivet i rapporten Udnyttelse af Den Europæiske Unions potentiale konsolidering og udbygning af Lissabon-strategien, som Kommissionen fremsender direkte til det ærede parlamentsmedlem og til Parlamentets generalsekretariat(1).

    Det skal dog understreges, at der med disse data udelukkende gives oplysninger om, hvorvidt der findes en tilkobling til Internettet. Dataene giver altså ikke mulighed for at vurdere kvaliteten, det tilgængelige serviceniveau eller hvorvidt denne opkobling reelt anvendes til undervisningsbrug. Det er afgørende at få bedre oplysninger til rådighed, for således at kunne træffe bedre beslutninger om anvendelse af informations- og kommunikationsteknologi i skolerne. I den forbindelse arbejder Generaldirektoratet for Uddannelse og Kultur tæt sammen med Generaldirektoratet for Informationssamfundet og Eurostat for at definere en række bedre kvalitative og kvantitative indikatorer.

    Dette samarbejde vedrører især evalueringen af medlemsstaternes fremskridt, hvad angår iværksættelse af målene i eEurope-handlingsplanen. Ministerrådet har godkendt en række indikatorer, bl.a. på undervisningsområdet, som Kommissionen skal følge op på.

    Hvad angår anvendelsen af IKT (informations- og kommunikationsteknologi) på skolerne er der blevet gennemført en Eurobarometer-undersøgelse. Resultaterne går i retning af en hurtig udvikling, og vil snart kunne ses på Europa-netstedet.

    EU's program for informationssamfundets teknologier fremmer forskningsaktiviteter, der supplerer dette område. Som eksempel for 2001 kan nævnes aktionslinjen eLearning for unge europæere i den digitale tidsalder, der forventes at samle et tilstrækkeligt stort antal centrale aktører fra forskellige europæiske sektorer for på tværeuropæisk plan at forske i og udvikle nye IKT-baserede systemer og tjenester og

    gennemføre en omfattende validering af sådanne systemer og tjenester med henblik på at forbedre eLearning i skolerne og på de højere læreanstalter, i betragtning af at vi befinder os i den digitale tidsalder.

    (1) KOM(2001) 79 endelig udg.

    Top