Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 92001E002861

    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2861/01 af Paolo Bartolozzi (PPE-DE) til Kommissionen. Foranstaltninger til afhjælpning af krisen inden for turismen som følger af terrorhandlingerne i USA.

    EFT C 93E af 18.4.2002, p. 204–204 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    European Parliament's website

    92001E2861

    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2861/01 af Paolo Bartolozzi (PPE-DE) til Kommissionen. Foranstaltninger til afhjælpning af krisen inden for turismen som følger af terrorhandlingerne i USA.

    EF-Tidende nr. 093 E af 18/04/2002 s. 0204 - 0204


    SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2861/01

    af Paolo Bartolozzi (PPE-DE) til Kommissionen

    (17. oktober 2001)

    Om: Foranstaltninger til afhjælpning af krisen inden for turismen som følger af terrorhandlingerne i USA

    Den internationale og europæiske turisme mærker følgerne af den globale krise efter terrorhandlingerne i New York og Washington, også på grund af en forståelig usikkerhedsfølelse hos de almindelige rejsende.

    Den begrænsede rejselyst medfører betydelige skader for virksomhederne i den europæiske turistsektor (for den italienske sektors vedkommende beregnes nedgangen i omsætningen til 25 mia. ITL pr. dag). Disse skader kan kun i begrænset omfang opvejes af de utilstrækkelige sociale ordninger og fleksibiliteten inden for sektoren (særlig i hotelbranchen).

    De erhvervsdrivende i denne sektor har fremsat krav om hasteforanstaltninger, som særlig vedrører skatteordningerne for det ansatte personale og for virksomhederne, en midlertidig udvidelse også til rejsebureauer og rejsearrangører af de sociale støtteordninger og ordningerne for mobilitet, samt iværksættelse og/eller udvidelse af formerne for fleksibel anvendelse af personalet.

    Kan Kommissionen under henvisning til artikel 211 ff i traktaten om oprettelse af De Europæiske Fællesskaber oplyse, hvilke foranstaltninger og interventionsplaner den agter at gennemføre på kort og mellemlang sigt for at fremme udviklingen i den europæiske turistsektor og begrænse de alvorlige vanskeligheder, sektoren befinder sig i i øjeblikket?

    Samlet svarafgivet på Kommissionens vegne af Erkki Liikanenpå skriftlige forespørgsler E-2861/01 og P-3025/01

    (5. december 2001)

    Kommissionen vedtog den 13. november 2001 beretningen Opfølgning til Det Europæiske Råds møde den 21. september: situationen i den europæiske turistsektor(1), der vedrører konsekvenserne af terrorangrebet den 11. september 2001 i USA for turismen i EU.

    I denne rapport fastslår Kommissionen, at nogle af de foranstaltninger, der blev foreslået i dens meddelelse af 10. oktober om følgerne for luftfarten af attentaterne i USA(2), også svarer til turistindustriens fordringer. Kommissionen kommer frem til den konklusion, at udfordringen består i at få fastlagt en strategi for europæisk turisme, som imødekommer de forestående politiske og økonomiske udfordringer på mellemlang og lang sigt.

    En sådan strategi, der besvarer turistaktørernes krav om samarbejde og koordination, skal gennemføres ved hjælp af det nye samarbejde mellem turistaktører gennem den åbne koordinationsmetode, som er omhandlet i Kommissionens meddelelse af 13. november 2001 Samarbejde om europæisk turismes fremtid(3). Foranstaltningerne efter denne metode skal forbedre integrationen af alle turistaktørers interesser og behov i de fællesskabspolitikker og -initiativer, der indvirker på turismen, samt forbedre kontakten mellem turisterhvervet og de øvrige aktørgrupper. Denne metode har dog ikke til formål at ændre det tidligere forslag om et flerårigt program til støtte for turismen i Europa (Philoxenia).

    Da der stadig hersker en vis usikkerhed, vil Kommissionen fortsat overvåge indvirkningen på turismen og følge situationen. Dette vil ske i samarbejde med medlemsstaterne, turistindustrien og andre aktører. Men det skal, på trods af krisen i visse sektorer og på visse destinationer, undgås, at der indføres foranstaltninger, der kan skade udviklingen og konkurrencedygtigheden i den europæiske turistindustri på lang sigt.

    (1) KOM(2001) 668 endelig udg.

    (2) KOM(2001) 574 endelig udg.

    (3) KOM(2001) 665 endelig udg.

    Top