EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 91998E000665

SKRIFTLIG FORESPØRGSEL nr. 665/98 af Alexandros ALAVANOS til Kommissionen. Beskæftigelse af undervisere i programmet for ekstraundervisning i gymnasiet i Grækenland

EFT C 310 af 9.10.1998, p. 115 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

European Parliament's website

91998E0665

SKRIFTLIG FORESPØRGSEL nr. 665/98 af Alexandros ALAVANOS til Kommissionen. Beskæftigelse af undervisere i programmet for ekstraundervisning i gymnasiet i Grækenland

EF-Tidende nr. C 310 af 09/10/1998 s. 0115


SKRIFTLIG FORESPOERGSEL E-0665/98 af Alexandros Alavanos (GUE/NGL) til Kommissionen (10. marts 1998)

Om: Beskaeftigelse af undervisere i programmet for ekstraundervisning i gymnasiet i Graekenland

Resolutionen om vaekst og beskaeftigelse fra Det Europaeiske Raad i Amsterdam ((EFT C 236 af 2.8.1997, s. 3. )) begynder saaledes: »Det er absolut noedvendigt at give en ny impuls, saaledes at beskaeftigelsen til stadighed staar oeverst paa Den Europaeiske Unions politiske dagsorden«. I kapitlet om tilrettelaeggelse af arbejdstiden i Europa-Parlamentets forslag til Det Europaeiske Raads ekstraordinaere moede om beskaeftigelsen anfoeres det, at hvor overarbejde er af strukturel karakter, skal virksomhederne og arbejdsmarkedets parter begraense det og skabe yderligere arbejdspladser.

I Graekenland er der indfoert ekstraundervisning i gymnasiet som led i foranstaltningerne med henblik paa at stoette enhedsgymnasiet, som finansieres af faellesskabsstoetterammen. Undervisningen skal hovedsagelig varetages af allerede fastansatte undervisere, som skal arbejde med overtimer, skoent der findes tusindvis af arbejdsloese laerere.

Hvilke foranstaltninger har Kommissionen til hensigt at traeffe, for at disse nye arbejdspladser, som vel at maerke finansieres af faellesskabsstoetterammen, kan blive besat med arbejdsloese laerere?

Svar afgivet paa Kommissionens vegne af Pádraig Flynn (16. april 1998)

Den ekstraundervisning, det aerede medlem henviser til, er for elever i gymnasiet, isaer det for nylig etablerede enhedsgymnasium. Formaalet med disse kurser, som organiseres paa dette foerste overgangstrin, er at hjaelpe studenter med at tilpasse sig til de nye krav i enhedsgymnasiet (nye kurser, nye laeseplaner, nye indlaeringsmetoder). De er af midlertidig snarere end af strukturel karakter, og de vil blive fortsat indtil afslutningen af den nuvaerende faellesskabsstoetteramme.

I oevrigt forklarer de graeske myndigheder, der gennemfoerer operationen, i den tekniske beskrivelse af forloebet, at »laererne til de supplerende kurser skal udvaelges af laereforeningen i samarbejde med skoleraadgivere... fra skoler i naerheden eller blandt hoejt kvalificerede laerere, der stadig ikke har arbejde...«. Og »laererne i en bestemt sektion af ekstraundervisningen skal ikke noedvendigvis vaere dem, der giver eleverne den tilsvarende normale undervisning«.

Top