Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61978CJ0154

    Domstolens Dom af 18. marts 1980.
    SpA Ferriera Valsabbia m.fl. mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber.
    Rundt armeringsstål.
    Forenede sager 154, 205, 206, 226 - 228, 263 og 264/78, 39, 31, 83 og 85/79.

    Samling af Afgørelser 1980 -00907

    ECLI identifier: ECLI:EU:C:1980:81

    61978J0154

    DOMSTOLENS DOM AF 18 MARTS 1980. - S.P.A. FERRIERA VALSABBIA M. FL. MOD KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER. - RUNDT ARMERINGSSTAAL. - FORENEDE SAGER 154/78, 205/78, 206/78, 226/78 TIL 228/78, 263/78 OG 264/78, 39/79, 31/79, 83/79 OG 85/79.

    Samling af Afgørelser 1980 side 00907
    græsk specialudgave side 00489
    svensk specialudgave side 00099
    finsk specialudgave side 00101
    spansk specialudgave side 00291


    Dommens præmisser

    Dommens præmisser


    1 TOLV VIRKSOMHEDER , DER FREMSTILLER RUNDT ARMERINGSSTAAL , HAR VED STAEVNINGER REGISTRERET PAA DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR MELLEM DEN 14 . JULI 1978 OG DEN 26 . MAJ 1979 ANLAGT SAG MED PAASTAND OM ANNULLATION OG EVENTUEL OMGOERELSE AF DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER , VED HVILKE KOMMISSIONEN HAVDE PAALAGT DEM BOEDER FOR OVERTRAEDELSER AF DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77/EKSF AF 4 . MAJ 1977 OM FASTSAETTELSE AF MINDSTEPRISER FOR VISSE BETONSTAAL ( EFT L 114 , S . 1 ). ALLE DE NAEVNTE VIRKSOMHEDER HAR HERVED PAABERAABT SIG EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 36 , IDET DE DELS HAR GJORT GAELDENDE , AT DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77 , SOM DE BESKYLDES FOR AT HAVE OVERTRAADT , ER RETSSTRIDIG , DELS HAR FREMFOERT EN RAEKKE SOEGSMAALSGRUNDE MOD DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM SANKTION .

    2 DOMSTOLEN HAR VED KENDELSE AF 27 . JUNI 1979 I MEDFOER AF PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 43 BESLUTTET MED HENBLIK PAA DEN MUNDTLIGE FORHANDLING AF FORENE NI AF DISSE SAGER , SOM VEDROERER VIRKSOMHEDER FRA BRESCIA-OMRAADET , NEMLIG VIRKSOMHEDERNE VALSABBIA ( 154/78 ), STEFANA FRATELLI ( 205/78 ), AFIM ( 206/78 ), ANTONIO STEFANA ( 226/78 ), DI DARFO ( 227/78 ), SIDER CAMUNA ( 228/78 ), RUMI ( 263/78 ), FERALPI ( 264/78 ), OLS ( 39/79 ). I RETSMOEDET DEN 17 . OG DEN 18 . OKTOBER ER YDERLIGERE BLEVET BEHANDLET TRE SAGER VEDROERENDE ANDRE PRODUCENTER AF RUNDT ARMERINGSSTAAL , NEMLIG VIRKSOMHEDERNE MONTERAU ( 31/79 ), MAXIMILIANSHUTTE ( 83/79 ), KORF INDUSTRIE ( 85/79 ). SAGSGENSTANDEN I DISSE TOLV SAGER OG DE RETSFORHOLD , DER BEGRUNDER DEM , FREMBYDER , SOM OGSAA DE MUNDTLIGE FORHANDLINGER HAR VIST , STOR INDBYRDES LIGHED , OG DE VIL DERFOR VAERE AT FORENE MED HENBLIK PAA DOMMEN .

    3 DE BETRAGTNINGER , DER SIDELOEBENDE ER BLEVET FREMFOERT UNDER DEN SKRIFTLIGE OG DEN MUNDTLIGE FORHANDLING , LADER SIG ALLE HENFOERE TIL TO PROBLEMGRUPPER , DER ER FAELLES FOR SAMTLIGE SAGER , NEMLIG PAABERAABELSEN I MEDFOER AF ARTIKEL 36 , STK . 3 , AF DEN GENERELLE BESLUTNINGS RETSSTRIDIGHED OG SOEGSMAALET MED FULD PROEVELSESRET I MEDFOER AF ARTIKEL 36 , STK . 2 , MOD DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM BOEDE .

    4 DEN FOERSTE GRUPPE REJSER DET SPOERGSMAAL , OM RETSSTRIDIGHEDSINDSIGELSEN SAMT DE ANBRINGENDER OM AABENBAR TILSIDESAETTELSE AF TRAKTATEN OG MAGTFORDREJNING , DER HERVED ER GJORT GAELDENDE , KAN ANTAGES TIL REALITETSBEHANDLING . DETTE SPOERGSMAAL SKAL BEHANDLES FOERST .

    5 DEREFTER VIL DE SOEGSMAALSGRUNDE , PAA GRUNDLAG AF HVILKE DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR BESTRIDT LOVLIGHEDEN AF DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77 BLIVE UNDERSOEGT ; BESLUTNINGEN VIL BLIVE VURDERET I LYSET AF ARTIKEL 61 , I HENHOLD TIL HVILKEN DEN ER UDSTEDT , OG DEREFTER PAA BAGGRUND AF DE BESTEMMELSER I EKSF-TRAKTATEN , SAMT DE ALMINDELIGE RETSGRUNDSAETNINGER , DER SKAL ANVENDES VED FORTOLKNINGEN OG ANVENDELSEN AF NAEVNTE TRAKTAT , OG ENDELIG UD FRA SPOERGSMAALET , OM DE FORMAAL , MED HENBLIK PAA HVILKE KOMMISSIONEN UDOEVER DE BEFOEJELSER , DEN HAR ANVENDT VED UDSTEDELSEN AF NAEVNTE GENERELLE BESLUTNING , ER BLEVET RESPEKTERET HERVED .

    6 FOERST EFTER DENNE UNDERSOEGELSE AF LOVLIGHEDEN AF DEN GENERELLE BESLUTNING SKAL DER EFTER OMSTAENDIGHEDERNE INDEN FOR DEN ANDEN PROBLEMGRUPPE TAGES STILLING TIL DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM BOEDE . DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR ALLE I DENNE FORBINDELSE UNDER HENVISNING TIL FORCE MAJEURE , NOEDVAERGE ELLER NOEDRET ANFOERT EN RAEKKE GRUNDE , HVIS RAEKKEVIDDE I FAELLESSKABSRETTEN OG MULIGE ANVENDELSE I RELATION TIL OVERHOLDELSEN AF MINDSTEPRISERNE MAA EFTERPROEVES NAERMERE . DEREFTER MAA DET AFGOERES , OM DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR HAFT MULIGHED FOR AT BENYTTE EN LOVLIG ADGANG TIL PRISTILPASNING . ENDELIG VIL DET SAA VAERE MULIGT AT FORETAGE EN VURDERING AF STOERRELSEN AF BOEDERNE , SOM HAR GIVET ANLEDNING TIL NAERVAERENDE SOEGSMAAL .

    INDLEDNING

    SPOERGSMAALET , OM DEN SOEGSMAALSGRUND , AT BESLUTNING 962/77 ER RETSSTRIDIG , SAMT OM DE AF SAGSOEGERNE HERVED ANFOERTE ANBRINGENDER OG ARGUMENTER , KAN ANTAGES TIL REALITETSBEHANDLING .

    7 DER MAA SONDRES MELLEM TO BEGRUNDELSER FRA KOMMISSIONENS SIDE TIL STOETTE FOR AT AFVISE DE AF ALLE DE SAGSOEGENDE SELSKABER FREMSATTE ANBRINGENDE , AT BESLUT NING 962/77 ER ULOVLIG . DEN FOERSTE , DER ER FREMSAT I KOMMISSIONENS SKRIFTLIGE INDLAEG , ER EN GENEREL AFVISNINGSPAASTAND , SOM KUN VEDROERER SAGERNE ANTONIO STEFANA ( 226/78 ), DI DARFO ( 227/78 ), SIDER CAMUNA ( 228/78 ) OG FERALPI ( 264/78 ). DEN ANDEN VEDROERER DERIMOD ALLE DE SAGER , I HVILKE KOMMISSIONEN UNDER HENVISNING TIL SINE SKOENSBEFOEJELSER VENDER SIG MOD ANTAGELSE TIL REALITETSBEHANDLING AF SOEGSMAALSGRUNDE , DER VIL GIVE DOMSTOLEN ADGANG TIL AT EFTERPROEVE SKOENNET VEDROERENDE DEN SITUATION , DER ER EN FOELGE AF DE OEKONOMISKE KENDSGERNINGER ELLER OMSTAENDIGHEDER . DENNE BEGRUNDELSE SKAL , OGSAA SELV OM DEN IKKE FORMELT ER KOMMET TIL UDTRYK I NOGEN PAASTAND , BEHANDLES AF DOMSTOLEN EX OFFICIO , IDET DEN VEDROERER SPOERGSMAALET OM DOMSTOLENS KOMPETENCE . KOMMISSIONENS ARGUMENTER I DISSE TO BEGRUNDELSER SKAL UNDERSOEGES SAERSKILT EFTER HINANDEN .

    8 DET SKAL BEMAERKES , AT KOMMISSIONEN MED SIT FOERSTE ARGUMENT HAEVDER , AT DE SAGSOEGENDE SELSKABER IKKE HAR BEVIST , AT DEN GENERELLE BESLUTNING PAA EN SAERLIG , UMIDDELBAR MAADE KRAENKEDE PRIVATE INTERESSER , OG AT DE SAALEDES IKKE HAR KUNNET ANFAEGTE BESLUTNINGENS LOVLIGHED PAA GRUND AF MANGLENDE SOEGSMAALSINTERESSE .

    9 DER MAA SONDRES MELLEM PAA DEN ENE SIDE DEN INTERESSE , DER KAN LIGGE I ANFAEGTELSEN AF EN INDIVIDUEL BESLUTNING OG PAA DEN ANDEN SIDE INTERESSEN I HERVED AT PAABERAABE SIG ULOVLIGHEDEN AF DEN GENERELLE BESLUTNING , DER UDGOER DET RETLIGE GRUNDLAG FOR DEN INDIVIDUELLE BESLUTNING . DER KAN IKKE HERSKE NOGEN TVIVL OM , AT DE SAGSOEGENDE SELSKABER KAN ANLAEGGE SOEGSMAAL , I HVILKE DOMSTOLEN HAR FULD PROEVELSESRET , I HENHOLD TIL EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 36 , STK . 2 , MOD DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM OEKONOMISKE SANKTIONER , DER ER RETTET TIL DEM . DERUDOVER ER DET I SAMME ARTIKELS STK . 3 BESTEMT , AT DE TIL STOETTE FOR DERES SAG KAN PAABERAABE SIG , AT DE GENERELLE BESLUTNINGER , SOM DE PAASTAAS AT HAVE TILSIDESAT , LIDER AF RETLIGE MANGLER ; DETTE KAN DE IMIDLERTID KUN GOERE PAA DE ' I ARTIKEL 33 , STK . 1 , FASTSATTE VILKAAR ' ; DET VIL FOERST OG FREMMEST SIGE INDEN FOR DE FOR ANNULLATIONSSOEGSMAALET FASTLAGTE RAMMER OG UNDER PAAVISNING AF DERES SOEGSMAALSINTERESSE . DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR PAABERAABT SIG VAESENTLIGE FORMELLE MANGLER , OVERTRAEDELSE AF FAELLESSKABSRETTEN SAMT MAGTFORDREJNING ; DERES SOEGSMAAL KAN DERFOR ANTAGES TIL REALITETSBEHANDLING , IDET DERES INDSIGELSE OM RETLIGE MANGLER KLART STOETTES PAA GRUNDE VEDROERENDE DEN GENERELLE BESLUTNINGS RETMAESSIGHED , SAALEDES SOM DET EFTER SAMSPILLET MELLEM ARTIKEL 36 OG ARTIKEL 33 ER MULIGT . DERES SOEGSMAALSINTERESSE KAN DESUDEN IKKE BESTRIDES , IDET ANVENDELSEN AF DEN OMTVISTEDE GENERELLE BESLUTNING , I HENHOLD TIL HVILKEN DE INDIVI DUELLE BOEDEBESLUTNINGER ER UDSTEDT , ER EGNET TIL AT RAMME DERES INTERESSER , KOMMISSIONENS INDSIGELSE OM AFVISNING PAA DETTE PUNKT MAA DERFOR FORKASTES .

    10 ENDVIDERE GAELDER HENVISNINGEN I ARTIKEL 36 TIL ARTIKEL 33 , STK . 1 , NAVNLIG BESTEMMELSENS ANDET PUNKTUM , HVOREFTER ' DOMSTOLENS PROEVELSESRET IKKE . . . ( OMFATTER ) SKOENNET VEDROERENDE DEN SITUATION , DER ER EN FOELGE AF DE OEKONOMISKE KENDSGERNINGER ELLER OMSTAENDIGHEDER , PAA BASIS AF HVILKE BESLUTNINGEN ER BLEVET TIL , MEDMINDRE DET PAASTAAS , AT DEN HOEJE MYNDIGHED HAR GJORT SIG SKYLDIG I MAGTFORDREJNING ELLER AABENBART HAR TILSIDESAT TRAKTATENS BESTEMMELSER ELLER ENHVER RETSREGEL VEDROERENDE DENS GENNEMFOERELSE . '

    11 FOERSTE DEL AF ARTIKEL 33 , STK . 1 , ANDET PUNKTUM BEGRAENSER SAALEDES DOMSTOLENS ADGANG TIL AT EFTERPROEVE LOVLIGHEDEN AF KOMMISSIONENS AFGOERELSER VEDROERENDE DEN OEKONOMISKE POLITIK ; ANDEN DEL OPHAEVER DENNE BEGRAENSNING , SAAFREMT SAGSOEGEREN GOER GAELDENDE , AT TRAKTATEN AABENBART ER TILSIDESAT , ELLER AT DER FORELIGGER MAGTFORDREJNING . IFOELGE DOMSTOLENS PRAKSIS ( DOM AF 21 . MARTS 1955 I SAG 6/54 , REGERINGEN FOR KONGERIGET NEDERLANDENE MOD DEN HOEJE MYNDIGHED , SML . 1954-1964 , S . 13 ) ' KRAEVER ARTIKEL 33 INTET FORUDGAAENDE FULDSTAENDIGT BEVIS MED HENSYN TIL KLAGEN , SOM I OEVRIGT UDEN VIDERE MAATTE FOERE ADMINISTRATIONEN TIL AT ANNULLERE BESLUTNINGEN ' . DET ER ALTSAA , NAAR DET GAELDER FORMALITETSPROEVELSEN AF ANBRINGENDER , I KRAFT AF HVILKE DOMSTOLENS PROEVELSESRET OGSAA VIL KOMME TIL AT OMFATTE SKOENNET VEDROERENDE DEN SITUATION , DER ER EN FOELGE AF DE OEKONOMISKE KENDSGERINGER ELLER OMSTAENDIGHEDER I DET FORELIGGENDE TILFAELDE , NOEDVENDIGT OG TILSTRAEKKELIGT , AT SOEGSMAALSGRUNDENE OM AABENBAR OVERTRAEDELSE AF TRAKTATEN ELLER OM MAGTFORDREJNING STOETTES AF RELEVANTE INDICIER ; STOERRE KRAV VILLE VAERE EN SAMMENBLANDING AF SOEGSMAALSGRUNDENS FORMALITETS- OG REALITETSBEHANDLING . EN LEMPELIGERE FORTOLKNING , HVOREFTER DEN BLOTTE PAABERAABELSE AF EN AF DE NAEVNTE SOEGSMAALSGRUNDE VAR NOK TIL AT FAA SKOENNET VEDROERENDE DE OEKONOMISKE FORHOLD EFTERPROEVET VED DOMSTOLEN , VILLE DERIMOD BETYDE , AT DISSE SOEGSMAALSGRUNDE BLEV REDUCERET TIL BLOTTE FORMALITETER .

    12 I DET FORELIGGENDE TILFAELDE HAR PARTERNES REDEGOERELSER UNDER DEN SKRIFTLIGE OG DEN MUNDTLIGE FORHANDLING I TILSTRAEKKELIGT OMFANG VIST , HVOR VANSKELIG DROEF TELSEN AF DE FREMSATTE ANBRINGENDER ER , OG DET MAA HEREFTER ANERKENDES , AT DE INDICIER , HVORPAA DISSE STOETTES , I FOERSTE OMGANG SYNES AF BETYDNING . DENNE KONSTATERING VIL VAERE TILSTRAEKKELIG TIL AT FASTSLAA , AT SAGEN IKKE AF DEN HER OMTALTE GRUND SKAL AFVISES .

    FOERSTE DEL . LOVLIGHEDEN AF DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77

    KAPITEL I . I FORHOLD TIL EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 61

    13 BESLUTNING 962/77 ER VEDTAGET I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 61 . DEN RIGTIGE ANVENDELSE AF DENNE BESTEMMELSE KRAEVER , AT DE FORMELLE OG MATERIELLE BETINGELSER ER OPFYLDT , HVILKET SAERSKILT VIL BLIVE UNDERSOEGT NEDENFOR .

    1 . AFDELING . DE FORMELLE BETINGELSER , DER KRAEVES OPFYLDT VED VEDTAGELSEN AF EN BESLUTNING I HENHOLD TIL ARTIKEL 61

    14 EN BESLUTNING , HVORMED KOMMISSIONEN KAN VEDTAGE AT INDFOERE MINDSTEPRISER I FAELLESMARKEDET , SKAL OPFYLDE FORSKELLIGE FORMELLE BETINGELSER . DEN SKAL FOERST OG FREMMEST OPFYLDE DE I EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 5 OG ARTIKEL 15 ANFOERTE GENERELLE FORMELLE BETINGELSER , DER GAELDER FOR ENHVER BESLUTNING UDSTEDT I HENHOLD TIL TRAKTATEN . I ARTIKEL 61 SELV STILLES ENDVIDERE EN RAEKKE SAERLIGE KRAV TIL BEGRUNDELSEN I DE BESLUTNINGER , SOM OMTALES . ARTIKLEN FORESKRIVER ENDELIG , AT VISSE SAERLIGE FORMFORSKRIFTER SKAL OVERHOLDES . DISSE TRE TYPER BETINGELSER VIL HVER ISAER BLIVE UNDERSOEGT I DE TRE FOELGENDE UNDERAFSNIT .

    1 . AFSNIT . DE GENERELLE FORMELLE BETINGELSER ( TRAKTATENS ARTIKEL 5 OG ARTI- KEL 15 )

    15 IFOELGE ARTIKEL 5 I EKSF-TRAKTATEN SKAL FAELLESSKABET OFFENTLIGGOERE GRUNDENE FOR SIN INDGRIBEN OG I ARTIKEL 15 BESTEMMES , AT KOMMISSIONENS BESLUTNINGER SKAL BEGRUNDES OG HENVISE TIL DE UDTALELSER , DER ER INDHENTET .

    16 NOGLE AF DE SAGSOEGENDE SELSKABER GOER GAELDENDE , AT BEGRUNDELSEN ER EN GRUNDLAEGGENDE BETINGELSE NAVNLIG I EN GENEREL RETSAKT , DER INDEBAERER UDOEVELSE AF EN SKOENSBEFOEJELSE . DE ANSER BEGRUNDELSEN I BESLUTNING 962/77 FOR ' FORVANSKET , UFULDSTAENDIG OG UTILSTRAEKKELIG ' OG MENER , AT DEN ER I MODSTRID MED TRAKTATENS MAALSAETNING . DE ANFOERER SAALEDES , AT BESLUTNINGEN HVILER PAA EN RAEKKE UBEVISTE POSTULATER OG IKKE TAGER HENSYN TIL DERES OEKONOMISKE SITUATION OG PRODUKTIONSFORHOLD . ENDVIDERE HAR KOMMISSIONEN IKKE NAEVNT , AT DET RAADGIVENDE UDVALG MED HENBLIK PAA EN LOESNING AF KRISEN IKKE HAR HENVIST TIL ARTIKEL 61 , MEN TIL ARTIKEL 54 .

    17 DETTE AFVISES AF KOMMISSIONEN , DER HENVISER TIL , AT DEN I SIN BEGRUNDELSE IN BETRAGTNINGERNE TIL BESLUTNINGEN HAR ANFOERT , AT JERN- OG STAALINDUSTRIEN I AAREVIS HAVDE HAFT ALVORLIGE VANSKELIGHEDER , OG AT TILBAGEGANGEN I SEKTOREN FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL VAR MERE UDTALT END I STAALINDUSTRIEN I ALMINDELIGHED .

    18 DET ER RIGTIGT , AT DEN ALMINDELIGE REGLER I TRAKTATENS ARTIKEL 5 OG ARTIKEL 15 PAALAEGGER KOMMISSIONEN VISSE FORPLIGTELSER , MEN DE BESTEMMER INTET NAERMERE OM PLIGTENS FORM ELLER OMFANG . EFTER EN RIMELIG FORTOLKNING ER KOMMISSIONEN EFTER DISSE BESTEMMELSER VED AKTER AF ALMENGYLDIG KARAKTER FORPLIGTET TIL I BEGRUNDELSEN I SIN BESLUTNING AT OMTALE DEN ALMINDELIGE SITUATION , DER BEGRUNDER DENS VEDTAGELSE , SAMT DE ALMINDELIGE MAAL , SOM DEN OENSKER AT REALISERE .

    19 DET KAN DERFOR IKKE KRAEVES , AT KOMMISSIONEN UDTRYKKELIGT OMTALER ALLE DE MANGE FORSKELLIGARTEDE OG INDVIKLEDE FORHOLD , PAA BAGGRUND AF HVILKE BESLUTNINGEN ER BLEVET VEDTAGET , OG ENDNU MINDRE AT DEN GIVER SIN MERE ELLER MINDRE FULDSTAENDIGE VURDERING AF DEM ELLER GENDRIVER SYNSPUNKTER FREMSAT AF DE RAADGIVENDE ORGANER .

    20 BEGRUNDELSEN I BESLUTNING 962/77 OPFYLDER KRAVENE IFOELGE EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 5 OG ARTIKEL 15 .

    21 DENNE BEGRUNDELSE HAR SIT UDGANGSPUNKT I DEN KONSTATEREDE KRISE I JERN- OG STAALINDUSTRIEN OG DE VIRKNINGER , DENNE KRISE HAR HAFT PAA PRISERNE ; DEN OMTALER DE DAARLIGE RESULTATER AF DE FRIVILLIGE LEVERANCEFORANSTALTNINGER FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL OG FREMHAEVER DE SAERLIGE VANSKELIGHEDER PAA MARKEDET FOR DETTE PRODUKT .

    22 DEN INDVENDING , AT BEGRUNDELSEN IKKE OMTALER BRESCIA-VIRKSOMHEDERNES OEKONOMISKE SITUATION OG PRODUKTIONSFORHOLD , MAA AFVISES UD FRA DEN BETRAGTNING , AT KOMMISSIONEN PAA BAGGRUND AF BESLUTNINGENS GENERELLE KARAKTER ER GAAET UD FRA ET HELHEDSINDTRYK AF FORHOLDENE I DEN PAAGAELDENDE INDUSTRISEKTOR I FAELLESSKABET .

    23 DET SAERLIGT ANFOERTE OM , AT HOERINGEN AF DET RAADGIVENDE UDVALG HAR FUNDET STED IKKE INDEN FOR RAMMERNE AF ARTIKEL 61 MEN DERIMOD EFTER ARTIKEL 54 OM FAELLESSKABETS INVESTERINGSPROGRAMMER FOR VIRKSOMHEDERNE , ER EN UFULDSTAENDIG OPLYSNING , DER HENHOLDER SIG TIL EN RESOLUTION AF 17 . MARTS 1977 FRA NAEVNTE UDVALG , UDEN AT MEDTAGE ET SENERE MOEDE DEN 19 . APRIL 1977 , PAA HVILKET DET RAADGIVENDE UDVALG GAV SIN TILSLUTNING SPECIELT TIL INDFOERELSEN AF MINDSTEPRISER FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL . FOR OEVRIGT OMTALES HOERINGEN AF RAADET SAMT UNDERSOEGELSER I SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDERNE I DEN SIDSTE BETRAGTNING I BESLUTNINGENS BEGRUNDELSE .

    24 DET FOELGER AF DE FORHOLD , DER HERMED ER KONSTATERET , AT SELV OM BEGRUNDELSEN I BESLUTNING 962/77 MULIGVIS HAR VAERET NOGET SUMMARISK , HAR DEN DOG VAERET RETLIGT FYLDESTGOERENDE FOR EN GENEREL BESLUTNING , OG AT KRAVENE I TRAKTATENS ARTIKEL 5 OG ARTIKEL 15 ER BLEVET FULGT .

    2 . AFSNIT . DE SAERLIGE BEGRUNDELSESKRAV I ARTIKEL 61

    25 I ARTIKEL 61 BESTEMMES , AT KOMMISSIONEN KUN KAN FASTSAETTE MINDSTEPRISER INDEN FOR DET FAELLES MARKED , HVIS DEN FINDER , AT EN AABENBAR KRISE BESTAAR ELLER ER OVERHAENGENDE , OG AT EN BESLUTNING HEROM ER NOEDVENDIG FOR AT NAA DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL . ENDVIDERE BESTEMMES DET , AT KOMMISSIONEN VED FASTSAETTELSEN AF PRISER SKAL TAGE HENSYN TIL NOEDVENDIGHEDEN AF AT SIKRE KUL- OG STAALINDUSTRIENS SAMT FORBRUGERINDUSTRIERNES KONKURRENCEDYGTIGHED I OVERENSSTEMMELSE MED DE I ARTIKEL 3 , LITRA C ), ANGIVNE PRINCIPPER . DISSE REGLER I ARTIKEL 61 ANGIVER DE MATERIELLE BETINGELSER , SOM BESLUTNINGEN OM FASTSAETTELSE AF MINDSTEPRISER SKAL OPFYLDE . HERAF FOELGER DOG KLART , AT BESLUTNINGERNE , NETOP FOR AT MULIGGOERE DEN MATERIELRETLIGE DOMSTOLSKONTROL , I BEGRUNDELSEN MAA ANGIVE , AT DISSE BETINGELSER ER OPFYLDT .

    26 BEGRUNDELSEN TIL EN BESLUTNING OM FASTSAETTELSE AF MINDSTEPRISER SKAL ALTSAA INDEHOLDE EN KORT BEGRUNDET ANGIVELSE AF

    - AT EN AABENBAR KRISE BESTAAR ELLER ER OVERHAENGENDE

    - AT EN BESLUTNING ER NOEDVENDIG FOR AT NAA DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL

    - AT DER VED PRISERNES FASTSAETTELSE ER TAGET HENSYN TIL DE PRODUCERENDE OG FORBRUGENDE VIRKSOMHEDERS KONKURRENCEDYGTIGHED .

    27 DE SAGSOEGENDE SELSKABER BESTRIDER , AT DE MATERIELLE BETINGELSER HAR VAERET TIL STEDE - DETTE SYNSPUNKT BEHANDLES I DET FOELGENDE - OG FREMHAEVER DEN TILSVARENDE BEGRUNDELSES KNAPHED . BEGRUNDELSEN SKAL DERFOR UNDERSOEGES NAERMERE .

    28 I BEGRUNDELSENS FOERSTE BETRAGTNING OMTALER KOMMISSIONEN DEN FORELIGGENDE AABENBARE KRISE OG ANFOERER , AT JERN- OG STAALINDUSTRIEN IGENNEM FLERE AAR HAR HAFT ALVORLIGE VANSKELIGHEDER ; DET OPLYSES , AT UDBUDET I BETYDELIG GRAD OVERSTIGER EFTERSPOERGSLEN , AT MARKEDSANDELEN FOR IMPORTEREDE VARER ER STAERKT OEGET , SAMT AT PRISERNE ER FALDET TIL VAESENTLIG UNDER PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE . ANGIVELSEN AF DISSE TRE KRISESYMPTOMER RUMMER EN TILSTRAEKKELIG KARAKTERISTIK AF KRISENS BESKAFFENHED OG GIVER FOR SAA VIDT BEGRUNDELSEN ANGAAR EN ADAEKVAT BESKRIVELSE AF DEN .

    29 I FJERDE BETRAGTNING FASTSLAAS DET UNDER HENVISNING TIL DE I ANDEN OG TREDJE BETRAGTNING ANFOERTE GRUNDE , DVS . TIL KOMMISSIONENS FORUDGAAENDE FEJLSLAGNE FORSOEG PAA AT FAA VIRKSOMHEDERNE TIL FRIVILLIGT AT FORPLIGTE SIG OG DEN PAAFOELGENDE YDERLIGERE FORVAERRING PAA MARKEDET FOR ( RUNDT ) ARMERINGSSTAAL OG I VIRKSOMHEDERNES FINANSIELLE SITUATION , AT BESLUTNINGEN ER NOEDVENDIG FOR AT NAA DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL . REDEGOERELSEN PAA DETTE PUNKT GIVER EN TILSTRAEKKELIG SAMMENHAENGENDE BEGRUNDELSE .

    30 FOR SAA VIDT ANGAAR PRISFASTSAETTELSEN , ER ENDELIG HENSYNET TIL DE PRODUCERENDE OG FORBRUGENDE VIRKSOMHEDERS KONKURRENCEDYGTIGHED TILGODESET SAAVEL I DEN SJETTE BETRAGTNING , HVORI VALGET AF BASISPRISEN PAA PARITETSSTEDET ANGIVES AT SKULLE TJENE OPRETHOLDELSEN AF ' EN VIS SMIDIGHED ' PAA MARKEDET , SOM I DEN TIENDE BETRAGTNING , HVORI DET PRAECISERES , AT DET FORTSAT SKAL VAERE VIRKSOMHEDERNE TILLADT AT OFFENTLIGGOERE BASISPRISER , SOM ER HOEJERE END DE FASTSATTE MINDSTEPRISER . PAA DEN ANDEN SIDE FREMGAAR DET MODSAETNINGSVIS AF ELLEVTE BETRAGTNING , AT DER FORTSAT BESTAAR ADGANG TIL AT GENNEMFOERE TILPASNING TIL DE GUNSTIGSTE PRISER I FAELLESSKABET , FOR SAA VIDT SOM BESLUTNINGEN OM MINDSTEPRISER HERVED OVERHOLDES . SELV OM BEGRUNDELSEN PAA DETTE SIDSTE PUNKT KUNNE HAVE VAERET MERE UDFOERLIG , ER DEN DOG TILSTRAEKKELIG .

    31 DE SAERLIGE BEGRUNDELSESKRAV I ARTIKEL 61 ER ALTSAA BLEVET FULGT I TILSTRAEKKELIGT OMFANG .

    3 . AFSNIT . DE SAERLIGE FORMFORSKRIFTER I ARTIKEL 61

    32 TILBLIVELSEN AF EN BESLUTNING VEDROERENDE INDFOERELSEN AF EN PRISORDNING , DER MEDFOERER EN MIDLERTIDIG OPHAEVELSE AF DE NORMALE MARKEDSMEKANISMER INDEN FOR EKSF , ER IFOELGE ARTIKEL 61 UNDERKASTET EN RAEKKE FORMFORSKRIFTER , DER HAR TIL FORMAAL AT SIKRE , AT FORANSTALTNINGEN BLIVER OMHYGGELIGT OG GRUNDIGT FORBEREDT ; DISSE FORSKRIFTER MAA ANSES FOR VAESENTLIGE , OG DOMSTOLEN SKAL DERFOR KONTROLLERE , AT DE OVERHOLDES .

    33 I ARTIKEL 61 FORESKRIVES FOERST , AT KOMMISSIONENS BESLUTNING OM FASTSAETTELSE AF MINDSTEPRISER SKAL TRAEFFES

    1 . PAA GRUNDLAG AF UNDERSOEGELSER FORETAGET SAMMEN MED VIRKSOMHEDERNE OG DERES ORGANISATIONER I HENHOLD TIL BESTEMMELSERNE I ARTIKEL 46 , STK . 1 , OG ARTIKEL 48 , STK . 3

    2 . EFTER HOERING AF DET RAADGIVENDE UDVALG

    3 . EFTER HOERING AF RAADET

    SAAVEL ANGAAENDE FORANSTALTNINGENS HENSIGTSMAESSIGHED SOM ANGAAENDE DET PRISNIVEAU , DEN MEDFOERER .

    34 DOMSTOLEN HAR I DET FOREGAAENDE FASTSLAAET , AT DE OMHANDLEDE UNDERSOEGELSER OG HOERINGER VAR BLEVET OMTALT I DEN SIDSTE BETRAGTNING I BESLUTNING 962/77 . IFOELGE DE SAGSOEGENDE SELSKABER FORELIGGER DER IMIDLERTID VAESENTLIGE FORMMANGLER , FORDI DISSE UNDERSOEGELSER OG HOERINGER IKKE ER BLEVET GENNEMFOERT MED TILSTRAEKKELIG OMHU .

    35 1 . DE ITALIENSKE SELSKABER MENER , AT DER IKKE FRA KOMMISSIONENS SIDE FORUD ER GENNEMFOERT MERE DYBTGAAENDE UNDERSOEGELSER , IDET DET I SAA FALD KUNNE HAVE VAERET FASTSLAAET , AT DER IKKE VAR NOGEN KRISE I 50 % AF SEKTOREN FOR BETONSTAAL , OG DISSE SELSKABER HAR I AL FALD IKKE VAERET INDDRAGET I DE UNDERSOEGELSER , DER EVENTUELT HAR VAERET TALE OM .

    36 KOMMISSIONEN ANFOERER , AT DEN I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS BESTEMMELSER , NAVNLIG ARTIKLERNE 46 OG 48 , LOEBENDE GENNEMFOERER UNDERSOEGELSER VEDROERENDE MARKEDSUDVIKLINGEN OG PRISBEVAEGELSERNE , OG AT VIRKSOMHEDERNE ER FORPLIGTET TIL REGELMAESSIGT AT TILSTILLE DEN OPLYSNINGER OM DERES PRISLISTER OG OM DERES IMPORT OG EKSPORT . OG DESUDEN HAR DEN FRA 1975 FORETAGET SAERLIGE PRISUNDERSOEGELSER ; KOMMISSIONEN HAR SAALEDES I EN MEDDELELSE AF 2 . MAJ 1975 TIL ALLE STAALPRODUCERENDE VIRKSOMHEDER ( EFT C 100 , S . 1 ) UNDER HENVISNING TIL DEN KRITISKE PRISUDVIKLING FOR STAALPRODUKTER I FAELLESSKABET OG DENNES VIRKNINGER FOR BESKAEFTIGELSEN , MEDDELT VIRKSOMHEDERNE , AT DEN VILLE FORSTAERKE SIN KONTROL MED OVERHOLDELSEN AF TRAKTATENS PRISBESTEMMELSER OG MED SAERLIG INTERESSE FOELGE UDVIKLINGEN I STAALIMPORTEN TIL FAELLESMARKEDET OG DENNES VIRKNING PAA PRISNIVEAUET . KOMMISSIONEN HENVISER I OEVRIGT TIL SIN BESLUTNING 1272/75 AF 16 . MAJ 1975 ( EFT L 130 , S . 7 ) VEDROERENDE FORPLIGTELSEN FOR VIRKSOMHEDERNE I JERN- OG STAALINDUSTRIEN TIL MAANEDLIGT AT OPLYSE DERES PLANLAGTE , ANSLAAEDE ELLER FAKTISKE PRODUKTION AF RAASTAAL , TIL SIN BESLUTNING 1870/75 AF 17 . JULI 1975 ( EFT L 190 , S . 26 ) VEDROERENDE FORPLIGTELSEN FOR VIRKSOMHEDERNE I STAALINDUSTRIEN TIL AT OPLYSE VISSE DATA VEDROERENDE BESKAEFTIGELSEN ( SAASOM ANTAL ANSATTE , TILGANG , AFGANG VED AFSKEDIGELSER , FORANSTALTNINGER TIL ARBEJDSTIDSNEDSAETTELSE ) SAMT TIL SIN BESLUTNING 3017/76 AF 8 . DECEMBER 1976 ( EFT L 344 , S . 24 ) VEDROERENDE FORPLIGTELSEN FOR PRODUKTIONSVIRKSOMHEDER TIL MAANEDLIGT HURTIGST MULIGT AT OPLYSE OM LEVERANCER AF DE VIGTIGSTE PRODUKTER , HERUNDER RUNDT ARMERINGSSTAAL , TIL FAELLESMARKEDET SAMT OM EKSPORT AF SAMME PRODUKTER TIL TREDJELANDE . PAA PRISOMRAADET AGTEDE KOMMISSIONEN AT INDFOERE EN MINDSTEPRISORDNING ; I SIT MOEDE DEN 19 . JANUAR 1976 DROEFTEDE DET RAADGIVENDE UDVALG HENSIGTSMAESSIGHEDEN AF EN SAADAN ORDNING OG TILTRAADTE FORSLAGET HEROM MED ET FLERTAL AF DE AFGIVNE STEMMER ; KOMMISSIONEN GIK EFTER DENNE TILKENDEGIVELSE FRA BEGYNDELSEN AF 1976 OG OGSAA SOM FOELGE AF EN KORTVARIG BEDRING I KONJUNKTURERNE IKKE VIDERE MED PLANERNE OM DENNE ORDNING OG MENTE AT KUNNE OPNAA TILFREDSSTILLENDE RESULTATER VED HJAELP AF FRIVILLIGE FORANSTALTNINGER TIL STYRING AF UDVIKLINGEN I PRODUKTION OG PRISER , NEMLIG TILSAGN AFGIVET INDEN FOR RAMMERNE AF DE OPSTILLEDE UDVIKLINGSPROGRAMMER . KOMMISSIONEN OFFENTLIGGJORDE SOM ET LED I DENNE OEKONOMISKE POLITIK EN GENEREL MEDDELELSE ( EFT C 303 AF 23 . 12 . 1976 , S . 3 ), HVORI DEN ANGAV RETNINGSLINJERNE FOR SIN FREMTIDIGE VIRKSOMHED . MEDDELELSEN MEDTOG ALLE PROBLEMETS ASPEKTER , DVS . ANALYSE AF OG OPSYN MED MARKEDET , INVESTERINGER , SAERLIGE KRISEFORANSTALTNINGER FOR PRODUKTION OG PRISER , FORHOLDET MELLEM FAELLESSKABET OG TREDJELANDE PAA STAALMARKEDET , SOCIALE OG REGIONALE PROBLEMER . HEREFTER FULGTE ENDNU EN MEDDELELSE I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 46 ( EFT C 304 AF 24 . 12 . 1976 , S . 5 ), HVORI KOMMISSIONEN EFTER EN HENVISNING TIL , AT DEN - I SIT UDVIKLINGSPROGRAM FOR FOERSTE KVARTAL AF 1977 - HAVDE OPSTILLET EN PROGNOSE FOR LEVERANCERNE FORDELT PAA SEKS PRODUKTKATEGORIER , HERUNDER RUNDT ARMERINGSSTAAL , MEDDELTE , AT DEN VILLE OPDELE PROGNOSERNE VEDROERENDE LEVERANCER AF DE NAEVNTE PRODUKTER TIL MARKEDET I FAELLESSKABET PAA VIRKSOMHEDER OG VIRKSOMHEDSSAMMENSLUTNINGER OG VILLE OPFORDRE DISSE TIL OVER FOR DEN ' INDIVIDUELT OG FORTROLIGT ' AT GIVE TILSAGN OM KUN AT LEVERE DE MAENGDER , DER VILLE BLIVE MEDDELT DEM .

    37 AF DENNE REDEGOERELSE FOR KOMMISSIONENS VIRKSOMHED FOER BESLUTNING 962/77 FREMGAAR , AT VIRKSOMHEDERNE I JERN- OG STAALINDUSTRIEN IKKE KUNNE VAERE UBEKENDT MED DE SAERLIGE FORANSTALTNINGER , SOM KOMMISSIONEN AGTEDE AT TRAEFFE , OG AT DE SAALEDES PAA GRUNDLAG AF DE OPLYSNINGER , SOM DE SAD INDE MED , ENTEN SELV ELLER GENNEM DERES SAMMENSLUTNINGER VAR I STAND TIL AT MEDDELE DEN DERES FORSLAG .

    38 ENDELIG ER BRESCIA-VIRKSOMHEDERNES SAMMENSLUTNING , DER OMFATTER MELLEM 40 OG 50 VIRKSOMHEDER , FLERE GANGE BLEVET INDBUDT TIL FORBEREDENDE MOEDER , HVORI DEN HAR VAERET REPRAESENTERET VED TO DELTAGERE ; DET GAELDER NAVNLIG MOEDET DEN 25 . MARTS 1977 , HVOR ET DOKUMENT VEDROERENDE VIRKSOMHEDERNES OMKOSTNINGER , PRISLISTESPOERGSMAALET , DE TILSIGTEDE MAAL SAMT PRISBEREGNINGSMETODEN BLEV DROEFTET .

    39 2 . DET RAADGIVENDE UDVALG HAR DEN 19 . APRIL UDTALT SIG SAAVEL OM DET HENSIGTSMAESSIGE I EN INDFOERELSE AF MINDSTEPRISER I FAELLESMARKEDET FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL , SOM OM MINDSTEPRISNIVEAUET ( DOK . NR . A/1730/77 F .), OG DER HAR EFTER DROEFTELSERNE VAERET BRED ENIGHED OM NOEDVENDIGHEDEN AF DENNE FORANSTALTNING ; KUN DE TYSKE PRODUCENTER OG FORBRUGERNE ER GAAET IMOD DEN .

    40 3 . RAADET ER BLEVET HOERT VEDROERENDE DE SAMME SPOERGSMAAL OG ER GAAET ENSTEMMIGT IND FOR FORANSTALTNINGEN .

    41 DESUDEN HAR EUROPA-PARLAMENTET VEDTAGET EN BESLUTNING TIL STOETTE FOR DEN HOLDNING , SOM KOMMISSIONEN HAR INDTAGET FOR AT OVERVINDE DEN EUROPAEISKE STAALKRISE ( EFT C 118 AF 16 . 5 . 1977 , S . 56 ).

    42 AF SAMTLIGE DE FORHOLD , DER HERMED HAR KUNNET FASTSLAAS , FOELGER , AT DE FORMKRAV , SOM TRAKTATEN STILLER TIL KOMMISSIONEN , ER BLEVET OPFYLDT , OG AT DER IKKE FORELIGGER NOGEN FORMEL MANGEL , DER KAN MEDFOERE UGYLDIGHED .

    2 . AFDELING . DE MATERIELLE BETINGELSER I ARTIKEL 61

    43 KOMMISSIONEN SKAL , HVIS DEN VIL FASTSAETTE MINDSTEPRISER 1 ) FASTSLAA , AT EN AABENBAR KRISE BESTAAR ELLER ER OVERHAENGENDE 2 ) FINDE , AT EN BESLUTNING HEROM ER NOEDVENDIG FOR AT NAA DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL OG 3 ) TAGE HENSYN TIL NOEDVENDIGHEDEN AF AT SIKRE STAALINDUSTRIENS OG FORBRUGERINDUSTRIERNES KONKURRENCEDYGTIGHED I OVERENSSTEMMELSE MED DE I ARTIKEL 3 , LITRA C ) ANGIVNE PRINCIPPER .

    1 . AFSNIT . SPOERGSMAALET , OM DER HAR BESTAAET EN AABENBAR ELLER OVERHAENGENDE KRISE

    44 DE SAGSOEGENDE ITALIENSKE SELSKABER GOER GAELDENDE , AT DE SMAA OG MELLEMSTORE PRODUCENTER AF RUNDT ARMERINGSSTAAL TAKKET VAERE DERES STRUKTUR , SPECIALISERING OG TEKNIK IKKE VAR UDE I EN KRISE I BEGYNDELSEN AF 1977 .

    45 DISSE SELSKABER FINDER , AT DER VED AFGOERELSEN AF , OM EN KRISE BESTAAR , IKKE BLOT SKAL HENSES TIL VANSKELIGHEDERNE FOR DE STORE STAALVAERKER I NORD , MEN OGSAA TIL DEN TILFREDSSTILLENDE VIRKSOMHED I GODT EN TREDJEDEL AF SEKTOREN FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL . DE ANFOERER , AT DENNE SITUATION HAR VAERET ET RESULTAT AF DEN FRIE KONKURRENCE , DER HAR VAERET TIL FORDEL FOR DE FOERENDE VIRKSOMHEDER NAVNLIG SOM FOELGE AF DERES TEKNOLIGISKE STADE ; MEN NOGEN KRISESITUATION HAR DER IKKE VAERET TALE OM .

    46 KOMMISSIONEN PAA SIN SIDE FORETAGER FOERST EN HELHEDSBEDOEMMELSE AF SITUATIONEN FOR JERN- OG STAALINDUSTRIEN I FAELLESSKABET .

    47 KOMMISSIONEN ER PAA BAGGRUND AF DE OEKONOMISKE OMSTAENDIGHEDER OG DE UNDERSOEGELSER , DER ER BLEVET GENNEMFOERT , NAAET TIL DET RESULTAT , AT DER FORELAA EN AABENBAR KRISE FOR PRODUKTIONEN ; DET HAR FOR DENNE VURDERING VAERET AFGOERENDE , AT PRODUKTIONEN AF RUNDT ARMERINGSSTAAL VAR I TILBAGEGANG I HELE FAELLESSKABET , OG AT DETTE MAATTE TAGES SOM ET UDTRYK FOR , AT STAALINDUSTRIEN I FLERE AAR HAVDE HAFT ALVORLIGE VANSKELIGHEDER , DER HAVDE MEDFOERT TAB AF 50 000 ARBEJDSPLADSER FRA JULI 1975 TIL SLUTNINGEN AF 1977 , ENDVIDERE AT UDBUDET BESTANDIGT HAVDE VAERET STOERRE END EFTERSPOERGSLEN , AT IMPORTENS MARKEDSANDEL VAR STEGET STAERKT OG PRISERNE FALDET TIL LANGT UNDER PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE .

    48 DOMSTOLEN SKAL BEMAERKE , AT DE ITALIENSKE VIRKSOMHEDER I DERES SOEGSMAAL I ALT VAESENTLIGT HAR VURDERET BESLUTNING 962/77 UDELUKKENDE PAA BAGGRUND AF DE MINDRE ITALIENSKE STAALVAERKERS SITUATION .

    49 KOMMISSIONEN ER GANSKE VIST I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 3 FORPLIGTET TIL AT HANDLE I DEN FAELLES INTERESSE , MEN DETTE BETYDER DOG IKKE , AT DENS VIRKSOMHED SKAL UDOEVES I SAMTLIGE RETSUNDERGIVNES INTERESSE , IDET DER IKKE EFTER DENS STILLING PAAHVILER DEN NOGEN FORPLIGTELSE TIL KUN AT HANDLE , SAAFREMT DET IKKE ER TIL SKADE FOR NOGEN INTERESSE . NAAR DEN HANDLER , SKAL DEN DERIMOD AFVEJE DE MODSTAAENDE INTERESSER OG UNDGAA SKADELIGE FOELGER , SAAFREMT DETTE KAN SKE PAA FORNUFTIG MAADE I FORBINDELSE MED DEN BESLUTNING , DER SKAL TRAEFFES . KOMMISSIONEN KAN I FAELLES INTERESSE BENYTTE SIN BESLUTNINGSBEFOEJELSE , SOM OMSTAENDIGHEDERNE KRAEVER DET , SELV PAA BEKOSTNING AF VISSE PRIVATE INTERESSER .

    50 KOMMISSIONEN HAR DERFOR IKKE GRUNDET SIN BESLUTNING PAA MATERIELT URIGTIGE OEKONOMISKE FORHOLD , PAA EN RETSVILDFARELSE ELLER PAA EN AABENBART FEJLAGTIG VURDERING VED FRA DEN MANGLENDE BALANCE MELLEM PRODUKTION OG FORBRUG AF RUNDT ARMERINGSSTAAL AT DRAGE DEN SLUTNING , AT DER FORELAA EN AABENBAR KRISE MED EN TILFOEJELSE OM , AT DE TYSKE VIRKSOMHEDER DELTE DENNE OPFATTELSE , OG AT DE ITALIENSKE VIRKSOMHEDER , DER BESTRED DEN , IKKE OVERBEVISENDE HAVDE KUNNET UNDERBYGGE DERES SYNSPUNKT . DEN HAR DERFOR MED RETTE KUNNET FASTSLAA , AT DER FORELAA EN AABENBAR KRISE .

    2 . AFSNIT . TRAKTATENS ARTIKEL 3

    51 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR SAERLIGT HENVIST TIL , AT KOMMISSIONEN PAA EN GANG HAR SAT SIG UD OVER SAMTLIGE DE I ARTIKEL 3 , LITRA A ) TIL G ) OPREGNEDE MAAL , OG NAVNLIG LITRA C ), FOR SAA VIDT SOM DET HERI PAABYDES AT OVERVAAGE FASTSAETTELSEN AF LAVEST MULIGE PRISER , ET MAAL DER IKKE KAN BRINGES I HARMONI MED FASTSAETTELSEN AF MINDSTEPRISER . BESLUTNING 962/77 , TILFOEJES DET , ER EN PROTEKTIONISTISK FORANSTALTNING , DER MODVIRKER DET OEKONOMISKE FREMSKRIDT , IDET KOMMISSIONEN PAABYDER ANVENDELSE AF HOEJERE PRISER AF HENSYN TIL DE VIRKSOMHEDER , DER HAR HOEJERE OMKOSTNINGER .

    52 DE SAGSOEGENDE SELSKABERS KRAV OM , AT DER SAMTIDIG OG NAESTEN UNDTAGELSESFRIT SKAL TAGES HENSYN TIL ALLE DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL ER FOR VIDTGAAENDE OG SELVMODSIGENDE .

    53 DOMSTOLEN HAR I SIN PRAKSIS , NEMLIG I DOMMENE I SAGERNE 9/56 MERONI & CO MED DEN HOEJE MYNDIGHED OG 8/57 GROUPEMENT DES HAUTS FOURNEAUX ET ACIERIES BELGES MOD DEN HOEJE MYNDIGHED AF HENHOLDSVIS 13 . OG 21 . JUNI 1958 ( SML . 1954-1964 , S . 55 OG S . 105 ) FASTSLAAET , AT ARTIKEL 3 OPSTILLER IKKE MINDRE END OTTE SAERSKILTE MAAL , SOM IKKE ALLE UNDER ENHVER OMSTAENDIGHED OG SAMTIDIGT , MED SIKKERHED KAN TILGODESES .

    54 DOMSTOLEN HAR HERAF UDLEDT , AT KOMMISSIONEN VED FORFOELGELSEN AF MAALENE I TRAKTATENS ARTIKEL 3 HELE TIDEN BOER TILSTRAEBE AT BRINGE EVENTUELLE INDBYRDES MODSAETNINGER MELLEM MAALENE UD AF VERDEN , OG , HVIS SAADANNE MODSAETNINGER PAAVISES , SKAL GIVE DET ENE ELLER DET ANDET AF MAALENE I ARTIKEL 3 DEN FORRANG , DER I BETRAGTNING AF DE OEKONOMISKE OMSTAENDIGHEDER , SOM LIGGER TIL GRUND FOR DENS BESLUTNINGER , FOREKOMMER DEN NOEDVENDIG .

    55 SAAFREMT ET KOMPROMIS MELLEM DE FORSKELLIGE MAAL KAN VAERE NOEDVENDIGT ENDOG UNDER NORMALE MARKEDSFORHOLD , MAA DET ENDNU MERE KUNNE ANERKENDES UNDER EN KRISE , DER KAN BEGRUNDE VEDTAGELSEN AF EKSTRAORDINAERE FORANSTALTNINGER , DER I FORHOLD TIL DE NORMALE REGLER FOR DET FAELLES STAALMARKEDS FUNKTION HAR KARAKTER AF UNDTAGELSER , OG SOM AABENBART MEDFOERER , AT DER MAA SES BORT FRA NOGLE AF DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL , OGSAA DET I LITRA C ) ANFOERTE OM OVERVAAGELSE AF FASTSAETTELSEN AF LAVEST MULIGE PRISER .

    56 KOMMISSIONEN HAR UNDER UDOEVELSE AF SINE SKOENSBEFOEJELSER SAT SIG TRE MAAL , SOM DEN AF HENSYN TIL BRANCHENS FAELLES INTERESSE UNDER DE FORELIGGENDE OEKONOMISKE OMSTAENDIGHEDER HAR FUNDET VELBEGRUNDEDE :

    - FOR DET FOERSTE AT GIVE VIRKSOMHEDERNE MULIGHED FOR AT SKAFFE SIG EN MINIMUMSKAPITAL , SAALEDES AT DE KAN GENNEMFOERE DE NOEDVENDIGE STRUKTURAENDRINGER , JF . ARTIKEL 3 , LITRA C )

    - FOR DET ANDET AT OPRETHOLDE BESKAEFTIGELSESNIVEAUET , SAALEDES AT EN FORRINGELSE AF ARBEJDERNES LEVE- OG ARBEJDSVILKAAR UNDGAAS , JF . ARTIKEL 3 , LITRA E )

    - FOR DET TREDJE PAA LAENGERE SIGT AT BIBEHOLDE EN TILSTRAEKKELIG STOR PRODUKTIONSKAPACITET , JF . ARTIKEL 3 , LITRA A ).

    I DEN KRISESITUATION , SOM PRODUCENTERNE AF ARMERINGSSTAAL BEFANDT SIG I , HAR DET VAERET KOMMISSIONENS OPGAVE INDEN FOR RAMMERNE AF DE PROCEDURER , DER ER FASTLAGT MED HENBLIK PAA IVAERKSAETTELSEN AF EN STAALPOLITIK TIL AFHJAELPNING AF EN AABENBAR KRISE , AT UDVAELGE DE MAAL , SOM DEN FANDT PASSENDE FOR GENNEMFOERELSEN AF ET SOCIALT OG STRUKTURELT PROGRAM , HVORI DER VAR TAGET HENSYN TIL OMFANGET AF DE FORELIGGENDE PROBLEMER .

    57 PAA BAGGRUND AF ALLE DISSE BETRAGTNINGER MAA DET FASTSLAAS , AT DER FORELIGGER EN RAEKKE RELEVANTE INDICIER FOR , AT KOMMISSIONEN - UNDER DE OMSTAENDIGHEDER , DER FORELAA DENGANG BESLUTNINGEN BLEV VEDTAGET - HAR HOLDT SIG INDEN FOR DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL , DER LAA PAA LINJE MED DEN OEKONOMISKE OG SOCIALE POLITIK , KOMMISSIONEN HAVDE VALGT .

    58 DET ER ENDVIDERE EN FORUDSAETNING FOR LOVLIGHEDEN AF BESLUTNING 962/77 , AT KOMMISSIONEN HAR FUNDET BESLUTNINGEN NOEDVENDIG FOR AT NAA DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL .

    59 DEN POLITIK , HVORMED KRISEN I STAALSEKTOREN SKAL BEKAEMPES , ER BASERET PAA DET GRUNDLAEGGENDE PRINCIP OM SOLIDARITET MELLEM VIRKSOMHEDER , DER ER FORUDSAT I EKSF-TRAKTATENS PRAEAMBEL OG BRAGT KONKRET TIL UDTRYK I ADSKILLIGE TRAKTATBESTEMMELSER , SOM F.EKS . ARTIKEL 3 ( FORTRINSSTILLING FOR DEN FAELLES INTERESSE , SOM SOLIDARITETSPLIGTEN ER EN FORUDSAETNING FOR ), ARTIKLERNE 49 FF . ( FAELLESSKABETS FINANSIERINGSORDNING BASERET PAA AFGIFTER ), ARTIKEL 55 , STK . 2 , ( FAELLES UDNYTTELSE AF RESULTATERNE AF DEN TEKNISKE OG OEKONOMISKE FORSKNING ), ARTIKEL 56 ( HJAELP TIL OMSKOLING OG OMSTILLING ), ARTIKEL 53 , ( INDFOERELSE AF FINANSIELLE ORDNINGER ).

    60 DET ER PAA BASIS AF DETTE PRINCIP , AT KOMMISSIONEN HAR VILLET INDFOERE FORANSTALTNINGER PAA FRIVILLIGT GRUNDLAG FOR AT TILVEJEBRINGE STOERRE LIGEVAEGT MELLEM UDBUD OG EFTERSPOERGSEL AF JERN- OG STAALPRODUKTER ; DISSE FORANSTALTNINGER FORUDSATTE - SOM ALLEREDE OMTALT - BL.A . TILSAGN FRA FAELLESSKABETS STAALVIRKSOMHEDER OM OVERHOLDELSE AF LEVERINGSPROGRAMMER , SOM KOMMISSIONEN HAVDE UDARBEJDET OG MEDDELT DE ENKELTE VIRKSOMHEDER ELLER VIRKSOMHEDSSAMMENSLUTNINGER . MEN TIL FORSKEL FRA DE ANDRE VALSEDE PRODUKTER , FOR HVILKE DE FRIVILLIGE TILSAGN OM PRODUKTIONSNEDSAETTELSE KOM TIL AT DAEKKE 90 % AF DEN AF KOMMISSIONEN FASTSATTE MAENGDE , BLEV DER FOR LEVERINGSMAALENE FOR ARMERINGSSTAAL KUN GIVET TILSAGN FOR 50 % , HVILKET VAR KLART UTILSTRAEKKELIGT TIL IGEN AT BRINGE SEKTOREN PAA FODE . FOELGEN BLEV EN UDTALT FORVAERRING PAA MARKEDET FOR BETONSTAAL . DET FORFEJLEDE RESULTAT AF ORDNINGEN MED FRIVILLIGE TILSAGN OM PRODUKTIONSNEDSAETTELSE VISTE SAALEDES , AT DET VAR NOEDVENDIGT AT INDFOERE EN OBLIGATORISK PRISORDNING FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL ; FOR DE ANDRE VALSEDE PRODUKTER OFFENTLIGGJORDE KOMMISSIONEN INDIKATIVPRISER ( EFT L 114 AF 5 . 5 . 1977 , S . 18 ).

    61 NOGLE AF DE SAGSOEGENDE SELSKABER , HERIBLANDT NAVNLIG RUMI ( SAG 263/78 ) MENER , AT KOMMISSIONEN HAR VURDERET DEN OEKONOMISKE SITUATION FEJLAGTIGT , OG AT DETTE ER ENSBETYDENDE MED EN KLAR OVERTRAEDELSE AF TRAKTATENS REGLER ; IFOELGE DISSE SELSKABER , ' SKULLE KOMMISSIONEN VAERE GAAET FREM EFTER TRAKTATENS ARTIKEL 58 OG HAVE INDFOERT ET KVOTASYSTEM FOR PRODUKTIONEN OG FORSKELLIGE FORANSTALTNINGER TIL SUPPLERING HERAF ' .

    62 DENNE KRITIK AF UNDLADELSEN AF DIREKTE INDGREB I PRODUKTIONEN KAN AFVISES ALENE MED EN HENVISNING TIL , AT DET IFOELGE ARTIKEL 58 ER EN FORUDSAETNING FOR IVAERKSAETTELSEN AF EN OBLIGATORISK KVOTAORDNING , AT DE I ARTIKEL 57 ANGIVNE VIRKEMIDLER IKKE FINDES AT MULIGGOERE EN IMOEDEGAAELSE AF KRISEN . TIL DISSE INDIREKTE VIRKEMIDLER HOERER IMIDLERTID PRISINDGREB SOM FASTSAT I TRAKTATEN ALTSAA OGSAA INDFOERELSEN AF EN MINDSTEPRISORDNING I MEDFOER AF ARTIKEL 61 , LITRA B ).

    63 FOR TILBAGEVISNINGEN AF DETE ANBRINGENDE ER DET HEREFTER FOR SAA VIDT UFORNOEDENT AT ANFOERE , AT KOMMISSIONEN PAA DETTE OMRAADE MED HENSYN TIL VALGET AF OEKONOMISK POLITIK RAADER OVER VIDTGAAENDE SKOENSMAESSIGE BEFOEJELSER , DER KUN KAN ANFAEGTES I TILFAELDE AF MAGTFORDREJNING ELLER KLAR OVERTRAEDELSE AF TRAKTATENS REGLER , OG DET VIL VAERE TILSTRAEKKELIGT AT BEMAERKE , AT KOMMISSIONEN IKKE HAR KUNNET VAERE FORPLIGTET TIL AT INDFOERE ET KVOTASYSTEM FOR PRODUKTIONEN , SAA LAENGE DET IKKE VAR KLART UMULIGT AT IMOEDEGAA KRISEN VED ANDRE FORANSTALTNINGER , HERUNDER BL.A . PRISINDGREB .

    64 KOMMISSIONEN HAR DERFOR IKKE VED DENNE AFVEJNING AF MINDSTEPRISORDNINGENS ULEMPER OG NOEDVENDIGHEDEN AF GENNEM SAMME FORANSTALTNING AT STRAEBE MOD GENNEMFOERELSEN AF DE FORSKELLIGE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL MED BESLUTNINGEN OM MINDSTEPRISER OVERSKREDET GRAENSERNE FOR SIT FRIE SKOEN .

    3 . AFSNIT . PRISNIVEAUET I RELATION TIL TRAKTATENS ARTIKEL 61 , STK . 2

    65 DEN SIDSTE BETINGELSE FOR LOVLIGHEDEN AF MINDSTEPRISBESLUTNINGEN VEDROERER FASTSAETTELSEN AF PRISNIVEAUET .

    66 I ARTIKEL 61 , STK . 2 , HEDDER DET : ' VED FASTSAETTELSEN AF PRISER SKAL KOMMISSIONEN TAGE HENSYN TIL NOEDVENDIGHEDEN AF AT SIKRE KUL- OG STAALINDUSTRIENS SAMT FORBRUGERINDUSTRIERNES KONKURRENCEDYGTIGHED I OVERENSSTEMMELSE MED DE I ARTIKEL 3 , LITRA C ) ANGIVNE PRINCIPPER ' ; IFOELGE ARTIKEL 3 , LITRA C ), SKAL FAELLESSKABETS INSTITUTIONER FORUDEN AT OVERVAAGE FASTSAETTELSEN AF LAVEST MULIGE PRISER GOERE DET MULIGT FOR VIRKSOMHEDERNE AT FORETAGE DE FORNOEDNE AFSKRIVNINGER OG OPNAA EN NORMAL FORRENTNING AF DEN INVESTEREDE KAPITAL .

    67 I DEN HENSIGT AT GENNEMFOERE EN SANERING AF DEN OEKONOMISKE SITUATION I DEN KRISERAMTE SEKTOR MED RESPEKT AF MAALENE I ARTIKEL 61 ER KOMMISSIONEN GAAET UD FRA

    A ) AT MINDSTEPRISERNE SKULLE LIGGE OVER MARKEDSPRISERNE , MEN DOG PAA ET SAADANT NIVEAU , AT KONKURRENCEFORDREJNINGER TIL FORDEL FOR STAALINDUSTRIEN PAA ANDRE ERHVERVSSEKTORERS BEKOSTNING KUNNE UNDGAAS , DEN OEKONOMISKE POLITIKS GENERELLE MAALSAETNING OG NAVNLIG DE STAALFORBRUGENDE VIRKSOMHEDERS INTERESSER OG STILLING I KONKURRENCEN TILGODESES OG ENDELIG FORSTYRRELSER I IM- OG EKSPORT FORHINDRES , OG

    B ) AT DER MAATTE HENSES TIL , AT PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNE SVINGEDE STAERKT FRA VIRKSOMHED TIL VIRKSOMHED SOM FOELGE AF FORSKELLE I PRODUKTIONSMETODER ; 50 % AF VIRKSOMHEDERNE ANVENDTE JERNMALM , DER FRA 1975 TIL 1977 ALT EFTER HVILKEN MEDLEMSSTAT DET DREJEDE SIG OM , BLEV MELLEM 8 OG 35 % DYRERE , DE OEVRIGE SKROT , DER VAR UDE FOR ET PRISFALD PAA MELLEM 37 OG 47 % .

    68 KOMMISSIONEN FANDT PAA BAGGRUND AF DE MAAL , DEN HAVDE SAT SIG , OG MED PRISFAKTOREN SOM DET SAA GODT SOM ENESTE AFGOERENDE I KONKURRENCEN - I ARMERINGSSTAALSEKTOREN SPILLER KVALITETSFORSKELLE NAESTEN INGEN ROLLE - AT DET VILLE VAERE RIMELIGT AT VAELGE EN PRIS , DER LAA OVER DE LAVESTE PRISER PAA MELLEM 165 OG 180 ERE ( BRESCIA-VIRKSOMHEDERNES PRIS ) MEN UNDER DE HOEJESTE PRISER PAA 253 ERE ( DE DANSKE VIRKSOMHEDERS PRISER ).

    69 KOMMISSIONEN BEREGNEDE DEN 25 . APRIL BASISPRISEN PR . TON FOR AT FASTLAEGGE MINDSTEPRISEN NOEJAGTIGT OG BESLUTTEDE AT FASTSAETTE DEN BINDENDE MINDSTEPRIS TIL ET BELOEB I NATIONAL VALUTA SVARENDE TIL 198 ERE FOR GLAT BETONSTAAL OG TIL 205 ERE FOR BETONSTAAL MED FORBEDRET FORANKRINGSEVNE .

    70 DE SAGSOEGENDE SELSKABER KRITISERER KOMMISSIONEN FOR AT HAVE FASTSAT MINDSTEPRISERNE EFTER EN GENNEMSNITSBEREGNING ; DE MENER , AT MINDSTEPRISEN EFTER EN BEREGNING I OVERENSSTEMMELSE MED TRAKTATENS ARTIKEL 3 , LITRA C ), SKULLE HAVE VAERET FASTSAT MED UDGANGSPUNKT I DEN LAVESTE FORTJENSTGIVENDE PRIS HOS FAELLESSKABETS VIRKSOMHEDER , SAALEDES SOM DENNE FREMKOMMER I KONTAKTEN MELLEM UDBUD OG EFTERSPOERGSEL OG I OVERENSSTEMMELSE MED DE I ARTIKEL 3 INDEHOLDTE KRITERIER OM AFSKRIVNING OG KAPITALFORRENTNING . SELSKABERNE HAEVDER , AT DE VALGTE MINDSTEPRISER FAKTISK BEGUNSTIGER ' DE MINDST KONKURREN CEDYGTIGE OG TABGIVENDE VIRKSOMHEDER OG TILFOERER ORDNINGEN ET UANTAGELIGT ELEMENT AF PLANOEKONOMISK PROTEKTIONISME ' , MEDENS MINDSTEPRISERNE NETOP SKULLE TJENE TIL AT ' HINDRE SALG TIL PRISER UNDER KOSTPRISEN SAMT TIL AT BEGRAENSE RISIKOEN FOR , AT SPEKULANTER , DER ER VILLIGE TIL AT DUMPE , PAA EN FARLIG MAADE SAELGER UD ' .

    71 TIL DENNE KRITIK SKAL ANFOERES , AT DEN METODE , DER BENYTTES VED FASTSAETTELSEN AF PRISNIVEAUET , VIL VAERE PRAEGET AF ET TEKNISK SKOEN , I HVILKET NAVNLIG SOLIDARITETSPRINCIPPET , OVERHOLDELSEN AF DE I ARTIKEL 61 , STK . 2 , OPREGNEDE KRITERIER OG AF DE FORMELLE REGLER OM HOERING AF DET RAADGIVENDE UDVALG OG AF RAADET SPILLER EN ROLLE .

    72 DOMSTOLEN KAN KUN EFTERPROEVE KOMMISSIONENS AFGOERELSER I DEN I ARTIKEL 36 , SIDSTE STYKKE , FORUDSATTE BETYDNING , SAAFREMT SKOENNET VEDROERENDE DE OEKONOMISKE OMSTAENDIGHEDER VISER , AT DER FORELIGGER EN AABENBAR RETLIG MANGEL , OG I DET FORELIGGENDE TILFAELDE UNDERSOEGE , OM DET FASTLAGTE PRISNIVEAU HAR VAERET TIL HINDER FOR GENNEMFOERELSEN AF DE I ARTIKEL 3 NAEVNTE MAAL .

    73 DA PRODUKTIONSOMKOSTNINGERNES OMFANG UDVISTE VAESENTLIGE FORSKELLE UDEN FOR FAELLESSKABET , KUNNE PRISNIVEAUET FAKTISK IKKE FASTSAETTES EFTER DE MEST PRODUKTIVE VIRKSOMHEDERS OMKOSTNINGER , IDET ANVENDELSEN AF MINDSTEPRISER HERVED EFTER DE FORMAAL , DISSE PRISER IFOELGE TRAKTATEN OG IFOELGE DEN VED BESLUTNING 962/77 INDFOERTE ORDNING SKULLE TJENE , VILLE VAERE BLEVET MENINGSLOES .

    74 MED HENSYN TIL NOEDVENDIGHEDEN AF AT BEVARE STAALVIRKSOMHEDERNES KONKURRENCEEVNE KAN ANFOERES , AT KUN BRESCIA-VIRKSOMHEDERNES LISTEPRISER VAR LAVERE END MINDSTEPRISERNE , MEDENS KONKURRENTERNE ANVENDTE LISTEPRISER , DER LAA OVER DE PAABUDTE PRISER . BRESCIA-VIRKSOMHEDERNE HAVDE STADIGVAEK MULIGHED FOR GENNEM SALG TIL SELV MINDSTEPRISERNE AT VAERE BILLIGERE ELLER I ALT FALD LIGE SAA BILLIGE SOM DERES KRISERAMTE KONKURRENTER ; MINDSTEPRISORDNINGEN HAR I OEVRIGT IKKE GIVET ANLEDNING TIL NAEVNEVAERDIGE FORDREJNINGER I DE SAEDVANLIGE HANDELSSTROEMME , NAAR HENSES TIL DEN TOTALE HANDEL MED DE OMHANDLEDE PRODUKTER .

    75 FORBRUGERINDUSTRIERNE , HVIS KONKURRENCEEVNE LIGELEDES SKAL SIKRES , HAVDE PAA DERES SIDE IKKE BLOT ACCEPTERET DEN VALGTE ORDNING I DET RAADGIVENDE UDVALG , MEN UNDGIK OGSAA SKADELIGE FOELGER FOR DERES INTERESSER , IDET MINDSTEPRISNIVEAUET VAR KLART LAVERE END DET JAPANSKE OG AMERIKANSKE PRISNIVEAU .

    76 ENDELIG SKAL DET I SAG 226/78 TIL DET SAGSOEGENDE SELSKAB AFIM ' S ANBRINGENDE OM , AT MINDSTEPRISERNE HAR TIL FORMAAL AT FORHINDRE ' MENINGSLOEST LAVE PRISER ' BEMAERKES , AT ARTIKEL 61 HERMED TILLAEGGES ET FORMAAL , SOM DEN IKKE HAR .

    77 DET KAN HEREFTER PAA BAGGRUND AF DE MED FASTSAETTELSEN AF PRISNIVEAUET FORBUNDNE OEKONOMISKE BEREGNINGERS KOMPLICEREDE KARAKTER FASTSLAAS , AT KOMMISSIONEN VED UDOEVELSEN AF SIT SKOEN HAR FULGT DE I TRAKTATENS ARTIKEL 3 , LITRA C ), FASTLAGTE PRINCIPPER .

    78 EFTER DENNE ALMINDELIGE EFTERPROEVELSE AF SKOENNET VEDROERENDE DEN SITUATION , DER ER EN FOELGE AF DE OEKONOMISKE KENDSGERNINGER ELLER OMSTAENDIGHEDER , OG SOM HAR GIVET ANLEDNING TIL BESLUTNING 962/77 , BLIVER KONKLUSIONEN DERFOR , AT DENNE GENERELLE BESLUTNING IKKE EFTER EN BEDOEMMELSE PAA GRUNDLAG AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 61 ER BEHAEFTET MED NOGEN RETLIG MANGEL .

    KAPITEL 2 . TRAKTATENS OEVRIGE ARTIKLER SAMT DE AF DE SAGSOEGENDE SELSKABER PAABERAABTE ALMINDELIGE RETSGRUNDSAETNINGER

    1 . AFDELING . TRAKTATENS ARTIKLER 2 , 4 OG 5

    79 DE SAGSOEGENDE SELSKABER GOER GAELDENDE , AT BESLUTNING 962/77 REPRAESENTERER EN KLAR OVERTRAEDELSE AF ARTIKLERNE 2 , 4 OG 5 . ARTIKLERNE 2 OG 5 ANGIVER I VIDE VENDINGER DE OPGAVER , FAELLESSKABET SKAL VARETAGE , ARTIKEL 4 FASTSAETTER DE VIGTIGSTE FORBUD I FORBINDELSE MED INDFOERELSEN OG OPRETHOLDELSEN AF DET FAELLES MARKED FOR KUL OG STAAL ; GENNEMFOERELSEN AF DEN I DISSE ARTIKLER ANGIVNE GENERELLE MAALSAETNING , DER ER RETNINGSGIVENDE FOR FAELLESSKABETS HELE VIRKSOMHED , FORHINDRES IFOELGE DE SAGSOEGENDE SELSKABER VED BESLUTNING 962/77 .

    80 DE SAGSOEGENDE SELSKABER TAGER MED FREMSAETTELSEN AF DETTE SYNSPUNKT IKKE HENSYN TIL , AT TRAKTATEN I BESTEMMELSERNE OM OFFENTLIG INDGRIBEN I VISSE KLART AFGRAENSEDE SITUATIONER INDEHOLDER EN RAEKKE UNDTAGELSER FRA DE NORMALE PAA MARKEDSOEKONOMISK GRUNDLAG OPSTILLEDE REGLER FOR FAELLESMARKEDETS FUNKTION .

    81 FAELLESSKABSLOVGIVERENS OPSTILLING AF EN REGEL OM ADGANG TIL INDFOERELSE AF EN FORANSTALTNING SOM MINDSTEPRISER ER EN KLAR ANERKENDELSE AF MULIGHEDEN FOR FORELOEBIGT AT FRAVIGE KONKURRENCENS ALMINDELIGE FORLOEB , NAAR BLOT DE I ARTIKEL 3 , LITRA C ), FASTLAGTE MAAL RESPEKTERES .

    82 HERAF FOELGER , AT BETINGELSERNE FOR AT ANVENDE ARTIKEL 61 ER OPFYLDT , BLOT DEN GENERELLE BESLUTNING OVERHOLDER DE INDBYRDES AFSTEMTE MAAL I ARTIKEL 3 . FOR SELV OM DET ER KORREKT , AT FAELLESSKABETS GRUNDLAEGGENDE MAALSAETNING FORUDEN I ARTIKEL 3 , ER FASTLAGT I ARTIKLERNE 2 , 4 OG 5 , SKAL DET DOG BEMAERKES , AT NAAR KOMMISSIONEN HAR KOMPETENCE TIL AT TRAEFFE EN EKSTRAORDINAER FORANSTALTNING , DER FRAVIGER DER ALMINDELIGE REGLER FOR FAELLESMARKEDETS FUNKTION , ANGIVER DE TRAKTATBESTEMMELSER , I HENHOLD TIL HVILKE FORANSTALTNINGEN TRAEFFES , NOEJE DE ARTIKLER , KOMMISSIONEN ER FORPLIGTET TIL AT OVERHOLDE .

    83 DETTE GAELDER ARTIKEL 53 OM DE FINANSIELLE ORDNINGER , DER KAN INDFOERES , NAAR KOMMISSIONEN ANSER DEM FOR NOEDVENDIGE FOR UDFOERELSEN AF DE I ARTIKEL 3 FASTSATTE OPGAVER OG FOR FORENELIGE MED TRAKTATENS BESTEMMELSER , NAVNLIG ARTIKEL 65 ; OG DET GAELDER ARTIKEL 58 OM KVOTER , DER FASTSAETTES UNDER HENSYNTAGEN TIL DE I ARTIKEL 2 , 3 OG 4 NAEVNTE PRINCIPPER ; ENDVIDERE ARTIKEL 66 VEDROERENDE VISSE TILLADELSER TIL VIRKSOMHEDER UNDER HENSYNTAGEN TIL DET I ARTIKEL 4 , LITRA B ), FASTLAGTE PRINCIP SAMT ARTIKEL 74 , HVOREFTER KOMMISSIONEN I TILFAELDE AF DUMPING ER BEFOEJET TIL AT TRAEFFE ALLE FORHOLDSREGLER I OVERENSSTEMMELSE MED TRAKTATEN , NAVNLIG ARTIKEL 3 ; OG ENDELIG GAELDER DET I ARTIKEL 95 OM TILFAELDE , DER IKKE OMHANDLES I TRAKTATEN , OG HVOR EN BESLUTNING ELLER HENSTILLING SKAL VEDTAGES UNDER IAGTTAGELSE AF DE I ARTIKLERNE 2 , 3 , 4 OG 5 FASTLAGTE PRINCIPPER . DET VIL I OEVRIGT AF DENNE OPREGNING FREMGAA , AT KRAVENE I TRAKTATENS BESTEMMELSER OM DE PRINCIPPER OG MAAL , HVIS OVERHOLDELSE ER EN FORUDSAETNING FOR UNDTAGELSESBESTEMMELSERS LOVLIGHED , ER AFSTEMT EFTER , I HVILKET OMFANG DISSE BESTEMMELSER GOER INDGREB I DE REGLER OG MEKANISMER , DER GAELDER FOR ET NORMALT FUNGERENDE MARKED ELLER FOR VIRKSOMHEDERNES SELVSTAENDIGHED .

    84 AF DISSE KONSTATERINGER FOELGER , AT DE I TRAKTATEN HJEMLEDE UNDTAGELSESFORANSTALTNINGER , DER PAA ET ELLER FLERE PUNKTER BETYDER EN FRAVIGELSE AF REGLERNE FOR DET NORMALT FUNGERENDE MARKED OG MEDFOERER STOERRE ELLER MINDRE AENDRINGER AF FORHOLDENE PAA DETTE MARKED , EFTER DERES ART NOEDVENDIGVIS MAA OMGAERDES AF TVINGENDE FORMELLE OG MATERIELLE KRAV , DER MAA FOELGES MEGET NOEJE FOR AT SKABE SIKKERHED FOR LOVLIGHEDEN AF EN BESLUTNING HEROM ; BLANDT DISSE KRAV OPREGNES UDTOEMMENDE DE PRINCIPPER OG MAAL , DER UBETINGET MAA GAELDE FOR UNDTAGELSESBESLUTNINGEN , MEDENS DE OEVRIGE PRINCIPPER OG MAAL I TRAKTATEN KAN ANSES FOR MIDLERTIDIGT UVIRKSOMME I NAEVNTE BESLUTNINGS GYLDIGHEDSTID .

    85 ARTIKEL 61 - DER ALENE HENVISER TIL TRAKTATENS ARTIKEL 3 - SKAL FORTOLKES SAALEDES , AT OVERHOLDELSEN AF DE I DENNE ARTIKEL FASTLAGTE MAAL OG PRINCIPPER I SIG SELV GIVER SIKKERHED FOR LOVLIGHEDEN AF DEN BESLUTNING OM MINDSTEPRISER .

    86 DET BLIVER SAALEDES IKKE NOEDVENDIGT NAERMERE AT UNDERSOEGE SAGSOEGERNES PAA ARTIKLERNE 2 , 4 OG 5 STOETTEDE ANBRINGENDE , IDET OVERHOLDELSEN AF DE I DISSE ARTIKLER FASTLAGTE PRINCIPPER IKKE ER EN UFRAVIGELIG BETINGELSE FOR AT FASTSLAA LOVLIGHEDEN AF BESLUTNING 962/77 .

    2 . AFDELING . LOVLIGHEDEN AF BESLUTNING 962/77 I HENHOLD TIL DE ALMINDELIGE RETSGRUNDSAETNINGER

    87 DET SKAL INDLEDNINGSVIS NAEVNES , AT FORMAALET MED ARTIKEL 61 ER AT GIVE FAELLESSKABET MULIGHED FOR GENNEM ANVENDELSE AF SOLIDARITETSPRINCIPPET AT OVERVINDE SITUATIONER MED OEKONOMISK KRISE .

    1 . AFSNIT . RESPEKTEN FOR EJENDOMSRETTEN

    88 NOGLE AF DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR ANFOERT , AT MINDSTEPRISORDNINGEN , SAAFREMT DEN VAR BLEVET FULGT , VILLE HAVE HAFT TIL FOELGE , AT DE ERHVERVSDRIVENDE I STRID MED DEN I 1 . PROTOKOL TIL KONVENTIONEN TIL BESKYTTELSE AF MENNESKERETTIGHEDER OG GRUNDLAEGGENDE FRIHEDSRETTIGHEDER INDEHOLDTE SIKRING AF EJENDOMSRETTEN VILLE VAERE BLEVET FRATAGET DERES VIRKSOMHEDER .

    89 DOMSTOLEN HAR ALLEREDE I DOM AF 14 . MAJ 1974 ( SAG 4/73 , NOLD , SML . 1974 , S . 491 ) FREMHAEVET , AT SIKRINGEN AF EJENDOMSRETTEN IKKE KAN UDSTRAEKKES TIL BESKYTTELSE AF HANDELSINTERESSER , HVIS UVISHED ER EN DEL AF DET VAESENTLIGE I AL OEKONOMISK AKTIVITET . I OEVRIGT SES DER IKKE AT FORELIGGE NOGET TILFAELDE , HVOR EN VIRKSOMHED HAR MAATTET STANDSE DRIFTEN SOM FOELGE AF ANVENDELSEN AF BESLUTNING 962/77 .

    90 DENNE SOEGSMAALSGRUND MAA DERFOR FORKASTES .

    2 . AFSNIT . OVERHOLDELSEN AF PROPORTIONALITETSPRINCIPPET

    91 DE SAGSOEGENDE SELSKABER GOER GAELDENDE , AT ANVENDELSEN AF BESLUTNING 962/77 HAR PAALAGT DE MEST PRODUKTIVE VIRKSOMHEDER ALT FOR TUNGE BYRDER , OG AT DEN OPFOERELSE , DER HERMED ER BLEVET AFKRAEVET DEM , HAR VAERET UFORHOLDSMAESSIG STOR , IDET BESLUTNINGEN VAR UTILSTRAEKKELIG OG MANGELFULD :

    - UTILSTRAEKKELIG , FORDI MEDLEMSSTATERNE SIDELOEBENDE FOERTE EN POLITIK TIL STOETTE FOR DERES HJEMLIGE JERN- OG STAALINDUSTRIER , OG FORDI KOMMISSIONEN SAMTIDIG BESLUTTEDE AT KANALISERE AFSAETNINGEN AF RUNDT ARMERINGSSTAAL I ITALIEN GENNEM UFFICIO COORDINAMENTO E RIPARTIZIONE ORDINI ( KONTOR FOR SAMORDNING OG FORDELING AF ORDRER ) ( UCRO ) OG DERTIL UNDLOD I TIDE AT ETABLERE EN ORDNING TIL KONTROL OG OVERVAAGNING AF BESLUTNINGENS OVERHOLDELSE MED DET RESULTAT , AT OVERTRAEDELSER AF DENNE MEDFOERTE MARKEDSPRISER , DER VAR LAVERE END MINDSTEPRISERNE ;

    - MANGELFULD FORDI MINDSTEPRISORDNINGEN HVERKEN KOM TIL AT GAELDE FOR HANDELEN ELLER IMPORTEN .

    92 DISSE TO KLAGEPUNKTER MAA UNDERSOEGES HVER FOR SIG MED HENBLIK PAA EN AFGOERELSE AF , OM DER HERMED VIRKELIG ER TALE OM EN UTILSTRAEKKELIGHED ELLER MANGEL VED DEN GENERELLE BESLUTNING ; DOMSTOLEN SKAL NEMLIG KUN I TILFAELDE AF , AT DENNE PRAEJUDICIELLE AFGOERELSE BEKRAEFTER , AT DET FORHOLDER SIG SAALEDES , TAGE STILLING TIL , OM DE FASTSLAAEDE UTILSTRAEKKELIGHEDER ELLER MANGLER UDGOER EN OVERTRAEDELSE AF PROPORTIONALITETSPRINCIPPET .

    A ) PROEVELSEN AF DE FORSKELLIGE PUNKTER

    1 . ORDNINGENS FORENELIGHED MED NATIONAL STOETTE

    93 DE SAGSOEGENDE SELSKABER MENER , AT DEN OMSTAENDIGHED , AT NOGLE MEDLEMSSTATER UANSET BESLUTNING 962/77 HAR TRUFFET NATIONALE STOETTEFORANSTALTNINGER TIL FORDEL FOR DERES HJEMLIGE JERNMETALINDUSTRI VISER , AT NAEVNTE BESLUTNING HAR VAERET UTILSTRAEKKELIG .

    94 KOMMISSIONEN SVARER HERTIL , AT BESLUTNING 962/77 VAR EN NOEDVENDIG MEN DOG IKKE TILSTRAEKKELIG FORANSTALTNING TIL EN NYORGANISERING AF FAELLESSKABETS SAMLEDE JERN- OG STAALINDUSTRI ; DENNE BESLUTNING ER NEMLIG SELV KUN EN DEL AF EN MERE OMFATTENDE KRISEBEKAEMPELSESPLAN OG ER INGENLUNDE TIL HINDER FOR , AT MEDLEMSSTATERNE INDFOERER STOETTEORDNINGER MED HENBLIK PAA STRUKTURAENDRINGER INDEN FOR DERES HJEMLIGE JERNMETALINDUSTRI .

    95 EN SELVSTAENDIG POLITIK I DE ENKELTE MEDLEMSSTATER BEVISER FOELGELIG IKKE , AT DE FORANSTALTNINGER , DER ER TRUFFET MED BESLUTNING 962/77 ER UTILSTRAEKKELIGE OG UEGNEDE I RELATION TIL DE MAAL , KOMMISSIONEN HAR SAT SIG MED DENNE BESLUTNING . DE SAGSOEGENDE SELSKABERS KLAGE PAA DETTE PUNKT ER DERFOR UBEGRUNDET .

    2 . ORDNINGENS FORENELIGHED MED KANALISERINGEN AF AFSAETNINGEN GENNEM UCRO

    96 DE SAGSOEGENDE SELSKABER ER AF DEN OPFATTELSE , AT IKKE ALENE HAR KOMMISSIONEN MED OPRETTELSEN AF UCRO ERKENDT , AT BESLUTNING 962/77 VAR UTILSTRAEKKELIG , MEN OPRETTELSEN AF DETTE ORGAN HAR DESUDEN MEDFOERT , AT BESLUTNING 962/77 FAKTISK ER BLEVET OPHAEVET FOR DE VIRKSOMHEDER , DER VAR TILSLUTTET DET .

    97 KOMMISSIONEN HAR GANSKE VIST VED BESLUTNING 78/771/EKSF AF 28 . JULI 1978 GIVET SIN TILLADELSE TIL DEN AFTALE , DER GIK UD PAA EN SAMORDNING AF DE ITALIENSKE JERN- OG STAALVIRKSOMHEDERS AFSAETNING ( EFT L 238 AF 30 . 8 . 1978 , S . 28 ), MEN DEN GENERELLE BESLUTNING , DER VAR I KRAFT PAA DETTE TIDSPUNKT , KUNNE IKKE PAA NOGEN MAADE OPHAEVES GENNEM STIFTELSEN AF DENNE SAMMENSLUTNING .

    98 DE SAGSOEGENDE SELSKABERS KLAGE PAA DETTE PUNKT ER DERFOR UBEGRUNDET .

    3 . UTILSTRAEKKELIG KONTROL

    99 DE SAGSOEGENDE SELSKABER FRA TYSKLAND OG FRANKRIG GOER GAELDENDE , AT KOMMISSIONEN IKKE MED TILSTRAEKKELIG HURTIGHED HAR KONTROLLERET DEN ILLOYALE ADFAERD , SOM EFTER DERES OPFATTELSE NAVNLIG BRESCIA-VIRKSOMHEDERNE HAR GJORT SIG SKYLDIG I , OG SAALEDES IKKE I MAANEDERNE EFTER IKRAFTTRAEDELSEN AF BESLUTNING 962/77 HAR HINDRET DISSE I AT SAELGE TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE ; SOM FOELGE AF DENNE ADFAERD , DER IKKE BLEV BREMSET , KOM DET TIL URO OMKRING MARKEDSPRISERNE , OG DETTE TVANG DE OEVRIGE VIRKSOMHEDER TIL OGSAA AT OVERTRAEDE BESLUTNING 962/77 .

    100 KOMMISSIONEN HAR IMIDLERTID HERVED MED RETTE HENVIST TIL , AT DEN FOERSTE KONTROL BLEV GENNEMFOERT ALLEREDE I JUNI 1977 , SAMT AT KONTROL PAA ET TIDLIGERE TIDSPUNKT VILLE HAVE VAERET FORMAALSLOES , IDET DER EFTER PRAKSIS I STAALSEKTOREN FOERST SKER FAKTURERING AF SALG TO MAANEDER EFTER SALGSAFTALENS INDGAAELSE , OG IDET DEN DESUDEN EFTER SINE BEFOEJELSER OG MED DE MIDLER , DEN RAADEDE OVER , IKKE VAR I STAND TIL AT GENNEMFOERE YDERLIGERE KONTROL .

    101 KOMMISSIONEN HAR FAKTISK I PERIODEN JUNI 1977 TIL SEPTEMBER 1977 GENNEMFOERT KONTROL I 181 TILFAELDE ( HERUNDER 19 TILFAELDE I JUNI OG JULI 1977 ) OG HAR ENDVIDERE I SAMME PERIODE UNDERSOEGT 122 797 OVERENSSTEMMELSESATTESTER , HVORVED DEN OGSAA HAVDE MULIGHED FOR AT KONSTATERE OVERTRAEDELSER .

    102 DERFOR MAA VED FREMDRAGELSEN AF EVENTUELLE MANGLER VED MINDSTEPRISORDNINGEN DET HER OMHANDLEDE KLAGEPUNKT FORKASTES ; DET VIL I ALT FALD KUN KUNNE GOERES TIL GENSTAND FOR FORNYET PROEVELSE VED BEHANDLINGEN AF DE ANSVARSFRITAGELSESGRUNDE , DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR PAABERAABT SIG .

    4 . UNDLADELSEN AF AT INDDRAGE HANDELEN UNDER ORDNINGEN

    103 IFOELGE DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR KOMMISSIONEN GJORT DET MULIGT FOR DE UAFHAENGIGE HANDLENDE LOVLIGT AT UNDERBYDE MINDSTEPRISERNE VED AT HOLDE DEM UDEN FOR BESLUTNING 962/77 , OG DEN MULIGHED HAR DE KUNNET UDNYTTE SAA MEGET BEDRE , SOM DE RAADEDE OVER LAGRE SVARENDE TIL TO MAANEDERS SALG OG FORTSAT KUNNE FORETAGE INDKOEB PAA MARKEDERNE UDEN FOR FAELLESSKABET , IDET MINDSTEPRISORDNINGEN IKKE GJALDT FOR IMPORTEN ; OG DENNE MULIGHED VAR ENDNU LETTERE AT UDNYTTE I DE STORE VERTIKALT INTEGREREDE FORETAGENDER ; HER SOLGTE DET PRODUCERENDE MODERSELSKAB TIL SIT DATTER- OG HANDELSSELSKAB TIL MINDSTEPRISERNE , OG DETTE VIDERESOLGTE SAA MED TAB TIL LAVERE PRISER ; DENNE OEKONOMISK ABSURDE FREMGANGSMAADE VAR MULIG , FORDI MODERSELSKABET PAATOG SIG DATTERSELSKABETS TAB OG HOLDT SIG SKADESLOES VED DEN FORTJENESTE , DET HAVDE PAA SIT EGET SALG .

    104 KOMMISSIONEN GOER I SIT SVAR GAELDENDE , AT ARTIKEL 61 KUN KAN ANVENDES PAA VIRKSOMHEDERNE I DEN I EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 80 FORUDSATTE BETYDNING OG SAALEDES KUN KAN GAELDE FOR VIRKSOMHEDERNE OG DERES SALGSORGANISATIONER ; SAAFREMT DE UAFHAENGIGE HANDLENDE SKULLE HAVE VAERET MED UNDER MINDSTEPRISORDNINGEN , MAATTE MAN VAERE GAAET FREM EFTER TRAKTATENS ARTIKEL 95 , OG DETTE VAR EN FORANSTALTNING , HVOROM DER KUN KUNNE BLIVE TALE I EN SENERE FASE .

    105 DET STAAR FAST , AT KOMMISSIONEN ALDRIG HAR BESTRIDT , AT DE HANDLENDE RAADEDE OVER LAGRE SVARENDE TIL TO MAANEDERS SALG , SAALEDES AT DE KUNNE HOLDE PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE , ELLER AT 85 % AF SALGET I FAELLESSKABET VARETAGES AF DEM , MEN KOMMISSIONEN HAR IKKE VAERET TILSTRAEKKELIG OPMAERKSOM PAA , AT DE HANDLENDE VILLE SAELGE EN DEL AF DERES BEHOLDNINGER TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE .

    106 PAA DEN ANDEN SIDE HAR DET SAGSOEGENDE SELSKAB MAXIMILIANSHUTTE ' S ANBRINGENDE ( I SAG 83/79 ) OM DEN MULIGHED , DE HANDLENDE - NEMLIG PRODUCERENDE VIRKSOMHEDERS DATTERSELSKABER - SKULLE HAVE FOR AT SAELGE TIL LAVERE PRISER END MINDSTEPRISERNE , EN REN HYPOTETISK KARAKTER , OG DET ER IKKE BEVIST , AT EN ENESTE HANDLENDE FAKTISK HAR GJORT DET ; SELSKABET HAR GJORT GAELDENDE , AT DEN BLOTTE FORELIGGENDE MULIGHED HERFOR UDGOER TILSTRAEKKELIGT BEVIS FOR DEN OMHANDLEDE BESLUTNINGS UTILSTRAEKKELIGHED .

    107 DET STAAR LIGELEDES FAST , AT VED EN PRISDANNELSE PAA GRUNDLAG AF UDBUD OG EFTERSPOERGSEL ER EN GANSKE LILLE AENDRING I DEN UDBUDTE MAENGDE EN IKKE UBETYDELIGT FORSTYRRENDE FAKTOR ; GENNEM DEN OMSTAENDIGHED , AT DE HANDLENDE BLEV HOLDT UDEN FOR MINDSTEPRISORDNINGEN ER DER DERFOR TILVEJEBRAGT ET PRESSIONS MIDDEL , HVORMED KUNDERNE KUNNE PAAVIRKE PRISNIVEAUET OG OVER FOR PRODUCENTERNE STILLE KRAV OM PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE . UNDER DISSE OMSTAENDIGHEDER VAR KOMMISSIONEN NOEDT TIL VED BESLUTNING 3000/77 AF 28 . DECEMBER 1977 ( EFT L 352 , S . 8 ) AT INDDRAGE DE HANDLENDE UNDER MINDSTEPRISORDNINGEN ; DEN VED BESLUTNING 962/77 ETABLEREDE ORDNING VAR FOR SAA VIDT MANGELFULD , SOM DEN IKKE MED DET SAMME PAALAGDE DE HANDLENDE AT FOELGE MINDSTEPRISERNE .

    5 . UNDLADELSEN AF UNDER ORDNINGEN AT MEDTAGE IMPORTEN , DER - SOM EN MULIG FOELGEVIRKNING - KUNNE DANNE GRUNDLAG FOR PRISTILPASNING

    108 IFOELGE DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR AFTAGERNE I FAELLESSKABET LOVLIGT KUNNET FORETAGE INDKOEB TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE VED IMPORT FRA TREDJELANDE . IFOELGE DE TYSKE SELSKABER HAR DE ITALIENSKE PRODUCENTER UDNYTTET DEN FRIHED , DER SAALEDES FORTSAT GJALDT FOR IMPORTEN OG SOLGT RUNDT BETONSTAAL TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE VED AT INDFOERE DET OVER SCHWEIZ , OG DETTE HAR INDVIRKET KRAFTIGT PAA PRISNIVEAUET I BAYERN , HVOR DET HEREFTER IKKE LAENGERE VAR MULIGT AT SAELGE TIL MINDSTEPRISERNE ; DESUDEN HAVDE VIRKSOMHEDERNE I FAELLESSKABET FORTSAT MULIGHED FOR AT GENNEMFOERE TILPASNING TIL TILBUD UNDER MINDSTEPRISERNE FRA TREDJELANDE INDTIL DEN 14 . MARTS 1978 , HVOR BESLUTNING 527/78 OM FORBUD MOD TILPASNING TIL TILBUD FRA VISSE TREDJELANDE BLEV VEDTAGET ( EFT L 73 , S . 16 ).

    109 KOMMISSIONEN HAR HEROVERFOR FOR DET FOERSTE ANFOERT , AT DEN IKKE I MEDFOER AF TRAKTATENS ARTIKLER 74 OG 86 PAA DETTE OMRAADE HAR HAFT MULIGHED FOR DIREKTE AT TRAEFFE FORHOLDSREGLER , DER FORBOED INDFOERSEL FRA TREDJELANDE , SAMT AT DEN INDEN FOR RAMMERNE AF SINE BEFOEJELSER HAR UDFAERDIGET TRE HENSTILLINGER DEN 15 . APRIL 1977 - ALTSAA TO UGER FOER VEDTAGELSEN AF BESLUTNING 962/77 - DER ALLE TILSIGTEDE AT MODVIRKE INDFOERSEL FRA TREDJELANDE ( HENSTILLING 77/328/EKSF - HENSTILLING 77/329/EKSF - HENSTILLING 77/330/EKSF ( EFT L 114 AF 5 . MAJ 1977 , S . 4 , 6 OG 15 ).

    110 DET KAN SAALEDES IKKE LAEGGES KOMMISSIONEN TIL LAST , AT DEN IKKE HAR SOEGT AT MODVIRKE IMPORTEN FRA TREDJELANDE . SOM EN VAESENTLIG OMSTAENDIGHED MAA DESUDEN FREMHAEVES , AT KOMMISSIONEN I SINE FORHANDLINGER MED TREDJELANDE HAR HAFT GANSKE STORE VANSKELIGHEDER , FORDI EKSF EKSPORTERER MERE STAAL , END DET IMPORTERER ; DEN HAR UNDER DISSE FORHOLD PAA EN GANG VAERET FORPLIGTET TIL AT SIKRE FORTSAT EKSPORT FRA FAELLESSKABET OG TIL AT SOEGE IMPORTEN TIL FAELLESSKABET BEGRAENSET OG HAR KUNNET FRYGTE , AT VEDTAGELSEN AF RESTRIKTIVE BESLUTNINGER , HVOROM DER IKKE VAR FORHANDLET , VILLE GIVE ANLEDNING TIL GENGAELDELSESFORANSTALTNINGER FRA DE BEROERTE TREDJELANDES SIDE TIL SKADE FOR DEN FAELLES INTERESSE .

    111 SPECIELT HVAD IMPORTEN VIA SCHWEIZ AF ITALIENSK RUNDT ARMERINGSSTAAL ANGAAR , GOER KOMMISSIONEN GAELDENDE , DELS AT DENNE IMPORT KUN HAR VAERET USAEDVANLIG STOR I OKTOBER OG DECEMBER 1977 OG IKKE I PERIODEN FRA JUNI TIL SEPTEMBER 1977 , DELS AT DEN INDEN FOR RAMMERNE AF DE FORANSTALTNINGER , DER ER BLEVET TRUFFET MOD IMPORTEN , I BEGYNDELSEN AF 1978 HAR INDGAAET EN AFTALE MED SCHWEIZ , I MEDFOER AF HVILKEN DET BLEV MULIGT AT OVERHOLDE MINDSTEPRISERNE FOR DETTE LANDS EKSPORT AF ARMERINGSSTAAL TIL FAELLESSKABET .

    112 DET VIL HERAF FREMGAA , AT KOMMISSIONEN I DETTE SPECIELLE TILFAELDE OG UNDER DE HERVED FORELIGGENDE OMSTAENDIGHEDER HAR BENYTTET SIG AF DE MIDLER , DEN RAADEDE OVER , OG AT DEN IKKE KAN KRITISERES FOR INTET AT HAVE FORETAGET SIG FOR ALLEREDE I MAJ 1977 AT FORBYDE DEN HER OMHANDLEDE IMPORT SAA MEGET MINDRE SOM DE FORBUD , DER HERVED KUNNE BLIVE TALE OM , KUN KUNNE INDEHOLDES I EN FORHANDLINGSLOESNING .

    113 TILBAGE STAAR IMIDLERTID , AT IMPORT FRA TREDJELANDE FOR EN TID HAR KUNNET SKABE URO PAA MARKEDET OG NAVNLIG PAAVIRKE PRISERNE , OG DET SAA MEGET MERE SOM NOGLE VIRKSOMHEDER I FAELLESSKABET GENNEMFOERTE TILPASNING TIL TILBUD FRA TREDJELANDE - DER LOVLIGT KUNNE FREMSAETTES - TIL PRISER UNDER MIDSTEPRISERNE .

    114 DET SKAL HERVED BEMAERKES , AT DET ALLEREDE MED ARTIKEL 6 , STK . 2 , I BESLUTNING 962/77 VAR MENINGEN AT MODVIRKE SAADANNE TILPASNINGER TIL UDBUD AF BETONSTAAL FRA ALLE LANDE UDEN FOR FAELLESSKABET , DER KUN VAR TILLADT I DEN UDSTRAEKNING , HVOR PRISERNE FRIT BESTEMMELSESSTED IKKE VAR MINDRE END FRANKOPRISERNE ' SOM FOELGE AF EN MERE GUNSTIG FAELLESSKABSPRISLISTE ' . DENNE BESTEMMELSE FORHINDREDE SAALEDES I PRAKSIS SALG TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE , IDET ALLE FAELLESSKABSPRISLISTER SKULLE INDEHOLDE PRISER I OVERENSSTEMMELSE MED BESLUTNING 962/77 .

    115 DET SER UD TIL , AT DER UANSET DENNE BESTEMMELSE ER SKET TILPASNINGER TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE , IDET KOMMISSIONEN I DEN 2 . BETRAGTNING TIL BESLUTNING 527/78 ERKLAERER , AT ERFARINGEN VISER , AT DISSE MINDSTEPRISER IKKE KAN OVERHOLDES , SAAFREMT LAVERE PRISTILBUD , DER KUN OMFATTER BEGRAENSEDE MAENGDER , KAN TJENE SOM GRUNDLAG FOR TILPASNINGER , OG AT DET DERFOR ER BLEVET NOEDVENDIGT AT FRATAGE VIRKSOMHEDERNE ADGANGEN TIL AT TILPASSE DERES PRISER TIL PRISTILBUD FRA TREDJELANDE .

    116 DET MAA DERFOR ANERKENDES , AT DEN FRIHED , DER FAKTISK BESTOD MED HENSYN TIL TILPASNINGER TIL TILBUD FRA TREDJELANDE , DER OMFATTEDE BEGRAENSEDE MAENGDER , SAMMEN MED DEN FRIE ADGANG TIL IMPORT MAA ANSES FOR AT HAVE VAERET EN MANGEL VED MINDSTEPRISORDNINGEN .

    B ) DE OVENFOR KONSTATEREDE MANGLERS BETYDNING FOR SPOERGSMAALET OM UFORHOLDSMAESSIGHEDEN AF DE BYRDER , DER ER BLEVET PAALAGT VIRKSOMHEDERNE

    117 DET SKAL NU UNDERSOEGES , OM DE FORPLIGTELSER , DER ER BLEVET PAALAGT VIRKSOMHEDERNE , FOR DE SAGSOEGENDE SELSKABERS VEDKOMMENDE OG EFTER DE MANGLER , DER ER KONSTATERET , HAR MEDFOERT UFORHOLDSMAESSIGT STORE BYRDER , SAALEDES AT PROPORTIONALITETSPRINCIPPET MAA ANSES FOR TILSIDESAT . KOMMISSIONEN HAR OVER FOR DE SAGSOEGENDE SELSKABERS ANBRINGENDER HEROM INDVENDT , AT EN GENEREL BESLUTNINGS GYLDIGHED IKKE KAN BERO PAA , OM DER FORELIGGER ANDRE FORMELT UAFHAENGIGE BESLUTNINGER ELLER EJ .

    118 DETTE ARGUMENT ER UDEN RELEVANS I DET FORELIGGENDE TILFAELDE , OG DOMSTOLEN SKAL EFTERPROEVE , OM DE MANGLER , DER ER KONSTATERET , HAR MEDFOERT UFORHOLDSMAESSIGT STORE BYRDER FOR DE SAGSOEGENDE SELSKABER , NAAR HENSES TIL DE MAAL , DER ER FASTLAGT VED BESLUTNING 962/77 . DOMSTOLEN HAR IMIDLERTID ALLEREDE I DOM AF 24 . OKTOBER 1973 ( I SAG 5/73 - BALKAN - SML . 1973 , S . 1091 ) FASTSLAAET , AT ' SELV OM FAELLESSKABSINSTITUTIONERNE VED UDOEVELSEN AF DERES BEFOEJELSER SKAL OVERVAAGE , AT DE AFGIFTER , DER PAALAEGGES DE ERHVERVSDRIVENDE , IKKE OVERSTIGER DET , DER ER NOEDVENDIGT FOR , AT MYNDIGHEDERNE KAN NAA DE MAAL , DER ER SAT , FOELGER DET DOG IKKE HERAF , AT OMFANGET AF DENNE FORPLIGTELSE SKAL SES I FORHOLD TIL EN BESTEMT GRUPPE ERHVERVSDRIVENDES SPECIELLE SITUATION ' .

    119 DET FREMGAAR , AT DEN ORDNING , DER BLEV INDFOERT VED BESLUTNING 962/77 , SET UNDER ET HAR FUNGERET PAA TRODS AF DE KONSTATEREDE MANGLER OG I SIDSTE ENDE HAR NAAET DE MAAL , BESLUTNINGEN FORFULGTE . SELV OM DET ER KORREKT , AT ORDNINGENS MANGLER HAR KUNNET FOROEGE DE DE SAGSOEGENDE SELSKABER PAALAGTE BYRDER STAAR DET DOG FAST , AT ORDNINGEN IKKE I FORHOLD TIL DET TILSTRAEBTE FORMAAL HAR VAERET ET ALT FOR VIDTGAAENDE OG UACCEPTABELT INDGREB .

    120 NAAR HENSES TIL DISSE OMSTAENDIGHEDER SAMT TIL , AT DEN VED BESLUTNING 962/77 FASTLAGTE MAALSAETNING HARMONERER MED DEN KOMMISSIONEN PAAHVILENDE FORPLIGTELSE TIL AT VARETAGE DEN FAELLES INTERESSE , SAMT ENDVIDERE TIL AT EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 61 EFTER SELVE SIN BESKAFFENHED NOEDVENDIGVIS MEDFOERER , AT NOGLE VIRKSOMHEDER I DEN EUROPAEISKE SOLIDARITETS NAVN MAA BAERE STOERRE BYRDER END ANDRE , MAA DET AFVISES , AT KOMMISSIONEN HAR PAALAGT DE SAGSOEGENDE SELSKABER UFORHOLDSMAESSIGT STORE BYRDER .

    KAPITEL 3 . SOEGSMAALSGRUNDEN MAGTFORDREJNING

    121 DE SAGSOEGENDE SELSKABER GOER GAELDENDE , AT BESLUTNING 962/77 ER BEHAEFTET MED MAGTFORDREJNING , IDET KOMMISSIONEN HAR FORFULGT ET ANDET FORMAAL END DET FORMAAL , DER LIGGER TIL GRUND FOR DENS BEFOEJELSE TIL I MEDFOER AF ARTIKEL 61 AT FASTSAETTE MINDSTEPRISER FOR FAELLESMARKEDET .

    CMBS AA O * O ' PRAEMISSERNE FORTSAETTES UNDER DOKNUM : 678J0154.1122 SELSKABERNE ANFOERER , AT BESLUTNINGENS EGENTLIGE FORMAAL VAR AT BESKYTTE DE STORE FORETAGENDER I JERN- OG STAALINDUSTRIEN , DER HAVDE TAB PAA MARKEDET FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL , SAALEDES AT MAN VED HJAELP AF MINDSTEPRISERNE SIKREDE DEM DERES MARKEDSANDEL .

    123 DE ANFOERER ENDVIDERE , AT STRUKTURAENDRINGERNE I SEKTOREN - SOM ANGIVELIGT VAR KOMMISSIONENS MAAL I BESLUTNING 962/77 - BURDE VAERE FREMKOMMET SOM ET RESULTAT AF MARKEDSKRAEFTERNES FRIE SPIL , SAALEDES AT URENTABLE VIRKSOMHEDER BLEV TVUNGET TIL AT INDSTILLE PRODUKTIONEN AF RUNDT ARMERINGSSTAAL .

    124 SELSKABERNE GOER GAELDENDE , AT KOMMISSIONEN MED DENNE GENERELLE FOR SAMTLIGE VIRKSOMHEDER GAELDENDE BESLUTNING - OG KOMMISSIONEN VAR GODT UNDERRETTET OM DISSE VIRKSOMHEDERS STILLING - STOETTEDE DE MEST UPRODUKTIVE VIRKSOMHEDER PAA FORBRUGERNES OG DE EFFEKTIVT ARBEJDENDE VIRKSOMHEDERS BEKOST NING . DEN HAR SAALEDES BREMSET DE SIDSTNAEVNTE I DERES VAEKST FOR AT ' GOERE DET AF MED ' DERES ' STORE KONKURRENCEDYGTIGHED ' VED ' I EN IKKE NAERMERE BESKREVET FAELLESSKABSSOLIDARITETS NAVN ' AT LADE DEM BAERE FOELGERNE AF DEN KRISE , ANDRE VAR UDE I .

    125 DE SAGSOEGENDE SELSKABER MENER KORT SAGT , AT DEN VEDTAGNE BESLUTNING HAR SKULLET VIRKE SOM EN HAEVNAKT OVER FOR DE RENTABLE VIRKSOMHEDER NAVNLIG FRA BRESCIAEGNEN , SOM IKKE HAVDE FULGT KOMMISSIONENS OPFORDRING TIL AT BEGRAENSE SIG TIL BESTEMTE PRODUKTIONSKVOTER .

    126 KOMMISSIONEN ANFOERER , AT DE SAGSOEGENDE SELSKABER UDELUKKENDE VIL FORETAGE EN BEDOEMMELSE AF MINDSTEPRISORDNINGEN UD FRA DERES EGEN SITUATION ; DE GLEMMER , AT DET PAAHVILER FAELLESSKABSMYNDIGHEDERNE AT TAGE SITUATIONEN I FAELLESSKABETS SAMLEDE JERNMETALINDUSTRI I BETRAGTNING SAMT - I OVERENSSTEMMELSE MED TRAKTATENS UFRAVIGELIGE BESTEMMELSER - TRAEFFE GENERELLE FORANSTALTNINGER , DER ER EGNEDE TIL AT LOESE HELE DEN BEROERTE BRANCHES PROBLEMER .

    127 KOMMISSIONEN HENVISER TIL , AT DEN HAR GJORT KLART REDE FOR SIN MAALSAETNING , OG DEN AFVISER DET AF BRESCIA-VIRKSOMHEDERNE ANFOERTE .

    128 DET FREMGAAR AF BETRAGTNINGERNE TIL BESLUTNING 962/77 , AF KOMMISSIONENS SKRIFTLIGE INDLAEG OG AF DE MUNDTLIGE FORHANDLINGER , AT KOMMISSIONEN MED DEN HER OMHANDLEDE BESLUTNING HAVDE TIL HENSIGT AT RAADE BOD PAA SITUATIONEN PAA MARKEDET FOR RUNDT ARMERINGSSTAAL , IDET DEN NAVNLIG VILLE SKABE EN BEDRE BALANCE MELLEM DET ALT FOR STORE UDBUD OG EFTERSPOERGSLEN OG MELLEM PRISERNE OG SAALEDES FOR VIRKSOMHEDERNE UNDER ET BRINGE DEN GENNEMSNITLIGE UDNYTTELSESGRAD FOR PRODUKTIONSAPPARATET I VEJRET .

    129 MINDSTEPRISBESLUTNINGENS VIRKNING FOR DE SMAA OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER - SAAVEL SOM FOR DE STORE JERN- OG STAALFORETAGENDER FREMSTAAR SOM DET UUNDGAAELIGE RESULTAT AF DENNE FORANSTALTNING , DER , SAALEDES SOM DET ALLEREDE ER BLEVET PAAVIST , BLEV VEDTAGET PAA LOVLIG VIS I EN AABENBAR KRISESITUATION OG VAR I OVERENSSTEMMELSE MED DE I TRAKTATENS ARTIKEL 3 FASTSATTE MAAL . DEN HAR VAERET EN UUNDGAAELIG FOELGE AF EN LOVLIG FORANSTALTNING OG IKKE RESULTATET AF ET FORSAET TIL AT SKADE GANSKE BESTEMTE VIRKSOMHEDER . DE SAGSOEGENDE SELSKABER ER I OEVRIGT IKKE FREMKOMMET MED SAMSTEMMENDE INDICIER AF EN SAADAN ART OG I ET SAADANT OMFANG , AT DET ER MULIGT AT FASTSLAA , AT DER FORELIGGER MAGTFORDREJNING .

    130 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR ALTSAA IKKE BEVIST , AT KOMMISSIONEN HAR BENYTTET SINE BEFOEJELSER MED HENBLIK PAA ANDRE FORMAAL END DE I ARTIKEL 61 FASTLAGTE .

    ANDEN DEL . LOVLIGHEDEN AF DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM BOEDE

    131 DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER OM BOEDE , SOM KOMMISSIONEN HAR TRUFFET I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 64 , SKAL OPFYLDE DE BEGRUNDELSESKRAV , TRAKTATEN STILLER ; DOMSTOLEN SKAL DESUDEN BEDOEMME DE SAGSOEGENDE SELSKABERS SITUATION I LYSET AF DE ANSVARSFRITAGELSESGRUNDE OG TILPASNINGSMULIGHEDER , SELSKABERNE PAABERAABER SIG .

    KAPITEL 1 . MANGLENDE BEGRUNDELSE

    132 DE SAGSOEGENDE SELSKABER ANFOERER , AT DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER IKKE INDEHOLDER EN ORDENTLIG BEGRUNDELSE , IDET KOMMISSIONEN BLOT MED EN HENVISNING TIL BESLUTNING 962/77 TILDELER EN BOEDE . MED EN PSEUDOBEGRUNDELSE I VENDINGER SOM ' NAAR HENSES TIL OVERTRAEDELSERNES ART , UNDERBUDSBELOEBENES STOERRELSE SAMT VIRKSOMHEDENS SKATTEEVNE PAA SALGSTIDSPUNKTET . . . ' HAR KOMMISSIONEN KUNNET FASTSAETTE BOEDEN GANSKE VILKAARLIGT . SELSKABERNE KRITISERER ENDVIDERE KOMMISSIONEN FOR AT HAVE UNDLADT AT BESVARE DE BEMAERKNINGER , DE FREMSATTE UNDER DEN ADMINISTRATIVE PROCEDURE OG ANSER DETTE FOR SAA MEGET MERE BEKLAGELIGT , SOM BEGRUNDELSESKRAVET UDGOER DET ENESTE VIRKELIGE VAERN FOR DE RETSUNDERGIVNES RETTIGHEDER .

    133 KOMMISSIONEN GOER GAELDENDE , AT NAAR EN INDIVIDUEL BESLUTNING HENVISER TIL DE TRAKTATBESTEMMELSER OG GENERELLE BESLUTNINGER , DER FINDER ANVENDELSE , NAEVNER DE FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER I BETRAGTNINGERNE OG OPSTILLER SINE BESTEMMELSER I LOGISK SAMMENHAENG MED DISSE ANGIVELSER , INDEHOLDER BESLUTNINGEN EN GYLDIG BEGRUNDELSE .

    134 AF ORDLYDEN AF DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER FREMGAAR , AT KOMMISSIONEN FOR SAMTLIGE VIRKSOMHEDERS VEDKOMMENDE HAR ANVENDT SAMME OPSTILLING : EFTER EN OMTALE AF DE ANVENDELIGE TRAKTATBESTEMMELSER OG BESLUTNINGER ANFOERES , UNDER HVILKE OMSTAENDIGHEDER OVERTRAEDELSERNE AF DISSE REGELSAET ER KONSTATERET OG ER BLEVET MEDDELT VIRKSOMHEDERNE , SAMT PAA HVILKEN MAADE DISSE HAR FREMSAT DERES BEMAERKNINGER . DEREFTER ANFOERES DE FORHOLD , DER KONSTITUERER OVERTRAEDELSEN , OG DEN BOEDE , DER I DEN ANLEDNING TILDELES , ANGIVES .

    135 PAA GRUNDLAG AF DENNE OPSTILLING HAR DET KUNNET SES , AT SAAFREMT DE SAGSOEGENDE SELSKABER SAMMENHOLDT DEN INDIVIDUELLE BESLUTNING TIL DEM MED DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77 , KUNNE DE IKKE VAERE UBEKENDT MED DE LOVOVERTRAEDELSER , SOM DE PAASTODES AT HAVE GJORT SIG SKYLDIG I ; DET KAN HEREFTER IKKE LAEGGES KOMMISSIONEN TIL LAST , AT DEN HAR UNDLADT I DE INDIVIDUELLE BESLUTNINGER AT TILFOEJE DEN SPECIELLE BEGRUNDELSE FRA DEN GENERELLE BESLUTNING , TIL HVIS GENNEMFOERELSE DE VAR UDSTEDT , OG HVIS INDHOLD DE BEROERTE SELSKABER IKKE KUNNE VAERE UBEKENDT MED . DEN FYLDIGE ARGUMENTATION , SOM DE SAGSOEGENDE SELSKABER UNDER DEN SKRIFTLIGE OG DE MUNDTLIGE FORHANDLINGER HAR STOETTET SIG PAA , VISER I OEVRIGT , AT DEN FORELIGGENDE BEGRUNDELSE INGENLUNDE HAR SKADET DEM I FOERELSEN AF DERES SAG .

    136 DEN OMHANDLEDE SOEGSMAALSGRUND MAA DERFOR FORKASTES .

    KAPITEL 2 . DE PAABERAABTE ANSVARSFRITAGELSESGRUNDE

    137 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR PAABERAABT SIG FORSKELLIGE FRITAGELSESGRUNDE OG HAR HERVED BENYTTET FORSKELLIGE BETEGNELSER TIL KARAKTERISTIK AF DEN TVANGSSITUATION , SOM ANVENDELSEN AF BESLUTNING 962/77 HAVDE MEDFOERT FOR DEM , OG SOM TRUEDE DERES EKSISTENS ELLER I AL FALD KONTINUITETEN I DERES VIRKSOMHED . DISSE GRUNDE HAR DE HENFOERT UNDER TRE BEGREBER - NOEDVAERGE , FORCE MAJEURE OG NOEDRET - DER HVER FOR SIG SKAL UNDERSOEGES I DET FOELGENDE .

    NOEDVAERGE

    138 NOEDVAERGE , DER BEGREBSMAESSIGT INDEBAERER EN FORSVARSHANDLING VENDT MOD ET RETSSTRIDIGT ANGREB , KAN IKKE UDGOERE ET ANSVARSFRITAGENDE FORHOLD FOR ERHVERVSDRIVENDE , NAAR DE FORSAETLIGT OVERTRAEDER EN GENEREL BESLUTNING , HVIS LOVLIGHED HVERKEN I SIG SELV ELLER PAA BAGGRUND AF DE OEKONOMISKE KENDSGERNINGER OG OMSTAENDIGHEDER , DER BEGRUNDER DEN , KAN DRAGES I TVIVL . DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR IKKE I DET FORELIGGENDE TILFAELDE , I HVILKET DET ER BLEVET FASTSLAAET , AT BESLUTNING 962/77 ER FORMELT OG MATERIELT GYLDIGT I HENHOLD TIL EKSF-TRAKTATEN , GRUNDLAG FOR AT PAABERAABE SIG NOEDVAERGE , IDET DENNE ANSVARS FRITAGELSESGRUND IKKE KAN GOERES GAELDENDE OVER FOR EN OFFENTLIG MYNDIGHED , DER HANDLER RETMAESSIGT INDEN FOR RAMMERNE AF DE BEFOEJELSER , DEN HAR EFTER LOVEN .

    FORCE MAJEURE

    139 DE SAGSOEGENDE SELSKABER ANFOERER , AT DE SOM FOELGE AF ' ANDRE PRODUCENTERS ' OVERTRAEDELSE AF MINDSTEPRISBESLUTNINGEN ER KOMMET I EN FORCE MAJEURE-SITUATION , DER TVANG DEM TIL SELV AT OVERTRAEDE BESLUTNING 962/77 FOR IKKE AT BLIVE TRAENGT UD AF MARKEDET FOR ARMERINGSSTAAL .

    140 FORCE MAJEURE FORUDSAETTER IMIDLERTID , AT VIRKNINGERNE AF DEN UDEFRA KOMMENDE AARSAG , DE RETSUNDERGIVNE PAABERAABER SIG , ER I DEN GRAD UAFVENDELIGE OG UUNDGAAELIGE , AT DET BLIVER UMULIGT FOR DE PAAGAELDENDE AT OPFYLDE DERES FORPLIGTELSER , ALTSAA I DET FORELIGGENDE TILFAELDE , AT VIRKSOMHEDERNE IKKE HAR KUNNET GOERE ANDET END AT OVERTRAEDE BESLUTNING 962/77 .

    141 IMIDLERTID FREMGAAR AF DE FREMLAGTE AKTSTYKKER , AT KUN 29 AF DE 181 VIRKSOMHEDER , DER BELV KONTROLLERET I PERIODEN JUNI 1977 - SEPTEMBER 1979 , HAR GJORT SIG SKYLDIGE I OVERTRAEDELSER AF MINDSTEPRISERNE . HERAF SES , AT DE FLESTE VIRKSOMHEDER UNDERORDNEDE SIG , IDET DE ENTEN SKAFFEDE SIG ANDRE KUNDER ELLER OMLAGDE PRODUKTIONEN ELLER FASTHOLDT ET VIST PRODUKTIONSNIVEAU UNDER OVERHOLDELSE AF MINDSTEPRISERNE . DEN UDEFRA KOMMENDE OMSTAENDIGHED , DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR PAABERAABT SIG , BRAGTE DEM IKKE I EN SITUATION , DER IKKE KUNNE AFVENDES , OG DET ER DERFOR UDELUKKET AT ANVENDE FORCE MAJEURE-BEGREBET TIL FORDEL FOR DEM .

    NOEDRET

    142 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR GJORT GAELDENDE , AT DE HAR VAERET I EN NOEDSITUATION , DER TVANG DEM TIL AT TILSIDESAETTE DERES FORPLIGTELSER I HENHOLD TIL BESLUTNING 962/77 . DE ITALIENSKE SELSKABER ANFOERER NAVNLIG , AT DET HAR VAERET DEM FAKTISK UMULIGT AT NEDBRINGE DERES FASTE OMKOSTNINGER SOM FOELGE AF FAREN FOR STREJKER OG URO , SAAFREMT DER MAATTE FORETAGES AFSKEDIGELSER , OG AT DE SAALEDES MED DET OMSAETNINGSFALD , DER MAATTE PAAREGNES , HAR VAERET TRUET I DERES EKSISTENS ; DE SAGSOEGENDE SELSKABER MONTEREAU OG KORF ANSER DERES ADFAERD FOR RETSMAESSIG IFOELGE GRUNDSAETNINGEN ' NOED BRYDER ALLE LOVE ' ; SELSKABET MAXHUTTE HAEVDER , AT DEN ' ENESTE REDNING ' FOR SELSKABET LAA I EN GENEROBRING AF MARKEDSANDELEN GENNEM SALG TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE OG MENER , AT DEN NOEDSITUATION , DET VAR UDE I , VAR AFFOEDT AF FLERE FORHOLD , BL.A . ORDNINGENS UTILSTRAEKKELIGHED OG FEJL OG SELSKABETS OVERHOLDELSE AF MINDSTEPRISERNE I JUNI OG JULI , HVOR DETS KONKURRENTER IKKE HAVDE FULGT DEM . SELSKABERNE ANFOERER SAALEDES MANGE FORSKELLIGE ARGUMENTER FOR , AT DER FORELAA EN TRUSSEL MOD FORTSAETTELSEN AF DERES VIRKSOMHED .

    143 DER ER IMIDLERTID INGEN GRUND TIL AT UNDERSOEGE , OM DEN SAALEDES PAABERAABTE TRUSSEL KUNNE FREMKALDE EN NOEDSITUATION , I HVILKEN SELSKABERNES ADFAERD BLEV RETMAESSIG ; DET VIL VAERE TILSTRAEKKELIGT AT FASTSLAA , AT INGEN AF DE VIRKSOMHEDER , DER HAR OVERHOLDT DEN GENERELLE BESLUTNING 962/77 HAR STAAET I FARE FOR KONKURS ELLER LIKVIDATION , OG AT DE SAGSOEGENDE SELSKABERS EKSISTENS IKKE HAR VAERET I FARE , SELV OM NOGLE AF DEM MAATTE KONSTATERE ET FALD I AFSAETNINGEN .

    144 MED HENSYN TIL VIRKSOMHEDEN STEFANA ANTONIO , HVIS OEKONOMISKE STILLING VAR SAERLIG VANSKELIG , MAA DET FASTSLAAS , AT DETTE SKYLDTES DENNE VIRKSOMHEDS VALG AF TIDSPUNKT FOR GENNEMFOERELSE AF STRUKTURAENDRINGER , DVS . DENS FEJLAGTIGE BEDOEMMELSE AF UGUNSTIGE KONJUNKTURER , DER VAR KENDT AF ALLE ; SELSKABET KAN IKKE PAA GRUNDLAG AF SINE SPECIELLE FORHOLD PAABERAABE SIG EN NOEDSITUATION .

    KAPITEL 3 . TILPASNING

    145 SELSKABET FERALPI HAR MED EN SOEGSMAALSGRUND , SOM OGSAA DE OEVRIGE ITALIENSKE SELSKABER HAR PAABERAABT SIG , GJORT GAELDENDE , AT DETS ADFAERD VAR LOVLIG , IDET DET SOLGTE RUNDT ARMERINGSSTAAL TIL MINDSTEPRISER FREMKOMMET VED GENNEMFOERELSE AF TILPASNINGER I HENHOLD TIL FAELLESSKABSREGLERNE .

    146 UNDER HENVISNING TIL ARTIKEL 6 I BESLUTNING 30/53 AF 2 . MAJ 1953 ( EFT 1952-1958 , S . 9 ) SOM AENDRET VED ARTIKEL 2 I BESLUTNING 72/440/EKSF AF 22 . DECEMBER 1972 ( EFT 1972 ( 28.-30 . 12 .), S . 27 ) HAR FERALPI HERVED FOR DET FOERSTE GJORT GAELDENDE , AT DET HAR HAFT RET TIL AT BRINGE SIT TILBUD PAA LINJE MED DE AF FAELLESSKABETS ANDRE VIRKSOMHEDER FAKTISK ANVENDTE PRISER OG IKKE BLOT MED EN KONKURRENTS LISTEPRISER .

    147 MEN KOMMISSIONEN HAR KORREKT ANFOERT , AT DENNE TILPASNINGSADGANG KUN GAELDER FOR PRODUKTER , FOR HVILKE ' FORPLIGTELSEN TIL OFFENTLIGGOERELSE AF PRISERNE ER BORTFALDET ELLER BEGRAENSET ' , DVS . FOR DE PRODUKTER , DER ER NAEVNT I ARTIKEL 8 I BESLUTNING 31/53/EKSF AF 2 . MAJ 1953 ( EFT 1952-1958 , S . 11 ) SOM AENDRET VED BESLUTNING 72/441/EKSF AF 22 . DECEMBER 1972 ( EFT 1972 ( 28 . - 30 . 12 .), S . 30 ); ARMERINGSSTAAL NAEVNES IKKE BLANDT DISSE PRODUKTER .

    148 FOR ARMERINGSSTAAL HAR DER SAALEDES INDEN FOR FAELLESSKABET KUN LOVLIGT KUNNET SKE TILPASNING TIL LISTEPRISERNE HOS EN KONKURRENT FRA FAELLESSKABET .

    149 FERALPI GOER ENDVIDERE GAELDENDE , AT DET FREM TIL DEN 15 . MARTS 1978 - IKRAFTTRAEDELSESDATOEN FOR BESLUTNING 527/78 OM FORBUD MOD TILPASNING TIL TILBUD AF JERN- OG STAALPRODUKTER INDFOERT FRA VISSE TREDJELANDE - IKKE ALENE HAR KUNNET GENNEMFOERE TILPASNING SOM OVENFOR OMTALT , MEN OGSAA TILPASNING EFTER PRISER I FAELLESSKABET FREMKOMMET VED EN TIDLIGERE TILPASNING EFTER TILBUD FRA TREDJELANDE .

    150 KOMMISSIONEN HAR HEROVERFOR INDVENDT , AT EN TILPASNING TIL TILBUD FRA TREDJELANDE KUN ER LOVLIG , SAAFREMT VIRKSOMHEDERNE INDEN TRE DAGE HAR GIVET KOMMISSIONEN MEDDELELSE OM DEN FORRETNING , VED HVILKEN DE TILPASSER DERES TILBUD , JF . ARTIKEL 1 , I BESLUTNING 23/63 AF 11 . DECEMBER 1963 ( EFT 1963-1964 , S . 67 ).

    151 SAAFREMT DETTE SIDSTE ANBRINGENDE ALENE VEDROERTE TILPASNINGSPROCEDURENS FORMELLE GYLDIGHED , VILLE DET VAERE AT AFVISE , IDET UNDLADT MEDDELELSE IKKE ER EN OVERTRAEDELSE AF MINDSTEPRISORDNINGEN .

    152 KOMMISSIONEN HAR DOG MED RETTE ANFOERT , AT DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR SKULLET FOERE BEVIS FOR SIN TILPASNING EFTER TILBUD FRA TREDJELANDE ; DET HAR FERALPI IKKE GJORT , OG DER ER DERFOR INGEN MULIGHED FOR AT ANERKENDE GYLDIGHEDEN AF EN TILPASNING SOM NAEVNT OG ENDNU MINDRE GYLDIGHEDEN AF EN TILPASNING EFTER ET TILBUD FRA FAELLESSKABET , DER SELV ER RESULTATET AF EN - UBEVIST - TILPASNING EFTER ET TILBUD FRA ET TREDJELAND .

    153 FERALPI HAR ENDELIG MED HENSYN TIL SALGENE I FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND GJORT GAELDENDE , AT TILPASNINGEN HER ER SKET EFTER PRISLISTER , SOM ER OFFENTLIGGJORT AF TYSKE VIRKSOMHEDER , SAALEDES AT DER , HVIS DISSE TILPASNINGER OVERHOVEDET SKULLE VAERE ULOVLIGE , I AL FALD KUN KAN BLIVE TALE OM OVERTRAEDELSER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 OG IKKE AF MIDSTEPRISERNE .

    154 INDLEDNINGSVIS SKAL DET BEMAERKES , AT ARTIKEL 6 , STK . 1 , I BESLUTNING 962/77 IKKE ER TIL HINDER FOR TILPASNINGER ' TIL MERE GUNSTIGE LISTEPRISER HOS ANDRE PRODUCENTER I FAELLESSKABET ' , MEN ALLE PRISLISTER FRA VIRKSOMHEDERNE I FAELLESSKABET SKAL VAERE I OVERENSSTEMMELSE MED BESLUTNINGEN OM INDFOERELSE AF MINDSTEPRISER , OG DER ER INGEN MULIGHED FOR SALG TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE EFTER TILPASNING TIL TILBUD I FAELLESSKABET . HERAF FOELGER , AT SALG TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE IKKE BLOT ER EN ULOVLIG TILPASNING I FAELLESSKABET , OG ALTSAA EN OVERTRAEDELSE AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 , MEN OGSAA EN OVERTRAEDELSE AF MINDSTEPRISORDNINGEN .

    155 IMIDLERTID OPNAAEDE NU FERALPI - VED AT FRATRAEKKE DEN TYSKE LISTEPRIS , SOM SELSKABET HAEVDER AT HAVE TILPASSET SIG - TRANSPORTOMKOSTNINGERNE FRA LONATO ( FERALPI ' S PARITETSPUNKT ) TIL BESTEMMELSESSTEDETS PARITETSPUNKT , EN ' TILPASSET ' SALGSPRIS , DER VAR LAVERE END DEN PRIS , SOM ANVENDELSEN AF EN FAELLESSKABSVIRKSOMHEDS PRISLISTE VILLE HAVE MEDFOERT , OG DETTE ER I HENHOLD TIL ARTIKEL 6 , STK . 1 , FORBUDT . DE SALG , DER SKETE I FORBUNDSREPUBLIKKEN TYSKLAND TIL PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE HAR DERFOR VAERET OVERTRAEDELSER AF TRAKTATENS ARTIKEL 61 .

    TREDJE DEL . NEDSAETTELSE AF BOEDERNE

    KAPITEL 1 . GENERELT

    156 DE SAGSOEGENDE SELSKABER HAR SUBSIDIAERT I PAASTANDENE OG UNDER DEN MUNDTLIGE FORHANDLING KRAEVET BOEDERNE NEDSAT .

    157 DET MAA FASTHOLDES , AT DE OMHANDLEDE OVERTRAEDELSER BLEV BEGAAET UNDER EN KRISE , DER BRAGTE MANGE VIRKSOMHEDER INDEN FOR SEKTOREN I FARE OG GAV ANLEDNING TIL EN KRISEBEKAEMPELSESPLAN I HOVEDSAGEN BASERET PAA SOLIDARITETSPRINCIPPET , DER VAR DET ENESTE EGNEDE PRINCIP FOR EN AFHJAELPNING AF KRISEN I HELE SEKTOREN .

    158 DET MAA GANSKE VIST FASTSLAAS , AT DETTE PRINCIPS OVERHOLDELSE KRAEVEDE OFRE AF DE MEST PRODUKTIVE VIRKSOMHEDER NAVNLIG I BETRAGTNING AF DEN FRIHED I PRISMAESSIG HENSEENDE , SOM DE HANDLENDE OG IMPORTOERERNE HAVDE I 1977 , HVOR DE FLESTE AF DE KONSTATEREDE OVERTRAEDELSER BLEV BEGAAET .

    159 NAAR HENSES TIL DE BOEDESATSER , KOMMISSIONEN KAN ANVENDE I HENHOLD TIL TRAKTATENS ARTIKEL 64 - BOEDER OP TIL DET DOBBELTE AF VAERDIEN AF DE ULOVLIGE SALG - HAR KOMMISSIONEN IMIDLERTID MED DE SATSER , DEN BESLUTTEDE AT ANVENDE - NEMLIG 25 % AF UNDERBUDSBELOEBET FOR VIRKSOMHEDER UDEN SAERLIGE OEKONOMISKE VANSKELIGHEDER , 10 % FOR UNDERSKUDSGIVENDE MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER OG 1 % FOR VIRKSOMHEDER UNDER KONKURS - TAGET RIMELIGT HENSYN TIL DE FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER .

    160 NAAR BORTSES FRA DE KRAV OM NEDSAETTELSE , DER ANGAAR EN DAARLIG ANVENDELSE AF DE AF KOMMISSIONEN VALGTE TAKSTER , OG SOM BEHANDLES I DET FOELGENDE , ER DE SAGSOEGENDE SELSKABERS KRAV OM BOEDERNES NEDSAETTELSE DERFOR UBEGRUNDEDE .

    KAPITEL 2 . DE ENKELTE TILFAELDE

    1 . ANTONIO STEFANA

    161 DETTE SELSKAB HAR ANFOERT , AT DET VAR I EN OVERORDENTLIG KRITISK SITUATION , DENGANG BOEDEN BLEV PAALAGT , OG KOMMISSIONEN HAR IKKE BESTRIDT DETTE . DERFOR SKAL I OVERENSSTEMMELSE MED DE AF KOMMISSIONEN FASTLAGTE KRITERIER SATSEN PAA 10 OG IKKE 25 % AF UNDERBUDSBELOEBET ANVENDES PAA DENNE VIRKSOMHED , OG BOEDEN SAALEDES NEDSAETTES FRA 50 852 000 LIT TIL 20 340 800 LIT :

    2 . KRAV OM EVENTUELLE NEDSAETTELSER AF UNDERBUDSBELOEBENE

    A ) DI DARFO

    162 DET SAGSOEGENDE SELSKAB PAABERAABER SIG INDLEDNINGSVIS EN PRODECUREFEJL , IDET DET ANFOERER , AT DET FOERST DEN 23 . JUNI 1978 BLEV INDKALDT TIL ET TIL DEN 29 . JUNI 1978 FASTSAT MOEDE I BRUXELLES MED HENBLIK PAA AFGIVELSE AF SUPPLERENDE MUNDTLIGE FORKLARINGER , OG AT DETS ANMODNING OM UDSAETTELSE BLEV AFSLAAET ; SELSKABET HAR AF DENNE GRUND PAASTAAET DEN INDIVIDUELLE BESLUTNING OM BOEDE AF 18 . AUGUST 1978 ANNULLERET , FORDI KOMMISSIONENS AFSLAG HAR HINDRET DET I AT FORSVARE SIG , SOM DET HAR HAFT RET TIL .

    163 KOMMISSIONEN ANFOERER , AT DER IKKE PAAHVILER DEN NOGEN FORPLIGTELSE TIL AT GIVE PARTERNE ADGANG TIL AT AFGIVE MUNDTLIG FORKLARING , OG AT DEN SAALEDES IKKE KAN VAERE BUNDET AF BESTEMTE FRISTREGLER . DER ER HER SAALEDES HVERKEN TALE OM PROCEDUREFEJL ELLER OM AFSKAERING FRA ADGANGEN TIL ET PASSENDE FORSVAR .

    164 DET ER KORREKT , AT TRAKTATENS ARTIKEL 36 , SOM DI DARFO HAR PAABERAABT SIG , KUN FORESKRIVER , AT KOMMISSIONEN INDEN DEN TRAEFFER BESTEMMELSE OM EN OEKONOMISK SANKTION SKAL GIVE VEDKOMMENDE VIRKSOMHED LEJLIGHED TIL AT FREMSAETTE SINE BEMAERKNINGER , OG AT VIRKSOMHEDEN I DET FORELIGGENDE TILFAELDE HAR FREMSAT SKRIFTLIGE BEMAERKNINGER , MEN DET SKAL DOG FASTSLAAS , AT DEN FRIST , KOMMISSIONEN GAV VIRKSOMHEDEN DI DARFO - MED INDKALDELSEN TIL MOEDET I BRUXELLES - BURDE HAVE VAERET LAENGERE , SAALEDES AT DETTE SELSKABS MULIGHED FOR PAA EN HENSIGTSMAESSIG MAADE AT TILKENDEGIVE SIN MENING VEDROERENDE EN RAEKKE OMTVISTEDE DOKUMENTER IKKE BELV GJORT ILLUSORISK . KOMMISSIONENS HANDLEMAADE PAA DETTE PUNKT KAN IMIDLERTID IKKE I SIG SELV MEDFOERE ANNULLATION AF DEN ANFAEGTEDE BESLUTNING , IDET DET SAGSOEGENDE SELSKAB TIDLIGERE HAR HAFT LEJLIGHED TIL AT FREMSAETTE SKRIFTLIGE BEMAERKNINGER ; MEN DOMSTOLEN SKAL UNDERSOEGE DE DOKUMENTER , SOM SELSKABET LOD UOMTALT I DE SKRIFTLIGE BEMAERKNINGER TIL KOMMISSIONEN , OG SOM DET OENSKEDE AT FREMLAEGGE PAA DET MOEDE , SOM DET VAR AFSKAARET FRA AT DELTAGE I .

    165 DET SAGSOEGENDE SELSKAB GOER DERNAEST GAELDENDE , AT REGNINGERNE NR . 1626 , 1628 OG 1630 - ALLE FRA DEN 2 . SEPTEMBER 1977 - IKKE VEDROERER RUNDT ARMERINGSSTAAL , MEN DERIMOD STANGSTAAL AF TYPEN ST 37 , OG AT DE DERFOR IKKE ER INDEN FOR ANVENDELSESOMRAADET FOR BESLUTNING 962/77 . HEROVERFOR HAR KOMMISSIONEN DOG RIGTIGT ANFOERT , AT REGNINGERNE BAERER PAATEGNINGEN ' DELVIS TILPASNING TIL AFIM-PRISLISTEN ' , OG AT DENNE PRISLISTE KUN OMFATTER RUNDT ARMERINGSSTAAL , HVORFOR DET SAGSOEGENDE SELSKABS ANBRINGENDE VIL VAERE AT AFVISE .

    166 SELSKABET ANFOERER ENDELIG , AT KOMMISSIONEN URIGTIGT UNDER DE PAASTAAEDE ULOVLIGE SALG HAR HENFOERT NOGLE REGNINGER IFOELGE ORDRER , DER VAR EFFEKTUERET , INDEN BESLUTNING 962/77 TRAADTE I KRAFT ; DET DREJER SIG OM TO GRUPPER ORDRER , DEN ENE FRA MELLEMHANDLERFIRMAET DARMA SPA PAA VIRKSOMHEDEN MARETTO BLEIN ' S VEGNE , DEN ANDEN FRA FIRMAET ALBANI DE MERATE PAA VIRKSOMHEDEN BARACLIT SPA ' S VEGNE .

    167 DETTE AFVISES AF KOMMISSIONEN , DER ANFOERER , AT DE ORDRER , DI DAFRO HAR VEDLAGT SOM BEVIS , IKKE BLEV FREMLAGT UNDER VIRSOMHEDSKONTROLLEN . MEN DETTE ARGUMENT KAN KOMMISSIONEN IKKE BENYTTE , IDET DER NETOP I DETTE TILFAELDE MAA TAGES HENSYN TIL DE DOKUMENTER , SOM DEN SAGSOEGENDE VIRKSOMHED IKKE OMTALTE I SINE SKRIFTLIGE BEMAERKNINGER TIL KOMMISSIONEN OG IKKE FIK LEJLIGHED TIL SENERE AT FREMLAEGGE .

    168 UNDER DEN MUNDTLIGE FORHANDLING HAR KOMMISSIONEN FREMLAGT EN AF DE REGNINGER ( NR . 1514 ), SOM IFOELGE DI DARFO ANGAAR ORDRER AFGIVET FOER DEN 8 . MAJ 1977 ; DENNE REGNING ER GANSKE VIST DATERET 2 . AUGUST 1977 , MEN KAN DOG IKKE PAA NOGEN MAADE BENYTTES TIL GENDRIVELSE AF INDHOLDET I DE AF DI DARFO FREMLAGTE DOKUMENTER ; DE VISER NEMLIG , AT DE ORDRER , DER DANNEDE GRUNDLAG FOR EN AFTALE , MED DEN DERTIL HOERENDE ENIGHED MELLEM PARTERNE OM VARE OG PRIS , FAKTISK VAR AFGIVET FOER DEN 8 . MAJ 1977 .

    169 DET SAGSOEGENDE SELSKABS ANBRINGENDE MAA DERFOR ANERKENDES , OG DE TIL DE OMHANDLEDE ORDRER SVARENDE SALG UDSKILLES FRA DE SALG , FOR HVILKE DER ER PAALAGT BOEDE ; DE UDGOER 3,4 % AF DET SAMLEDE SALG OG DEN DI DARFO PAALAGTE BOEDE SKAL DERFOR NEDSAETTES MED 3,4 % , DVS . FRA 27 830 000 LIT TIL 26 883 780 LIT .

    B ) RUMI

    170 DET SAGSOEGENDE SELSKAB GOER GAELDENDE , AT KOMMISSIONEN VED BEREGNINGEN AF UNDERBUDSBELOEBET FEJLAGTIGT ER GAAET UD FRA EN PRIS PR . TON RUNDT ARMERINGSSTAAL PAA 540 DM , IDET SELSKABET VED SINE SALG AF ARMERINGSSTAAL HAR TILPASSET SIG EFTER PARITETSPUNKTERNE SAARBRUCKEN OG OBERHAUSEN , SAALEDES AT PRISEN PR . TON I KRAFT AF TRANSPORTOMKOSTNINGERNE BLEV NEDBRAGT TIL 451,87 DM . SELSKABET MENER , AT UNDERBUDSBELOEBET HERVED NEDBRINGES FRA 200 TIL 100 MIO LIT , OG AT BOEDEN SKAL BEREGNES AF DET SIDSTE BELOEB .

    171 HERTIL HAR KOMMISSIONEN MED RETTE GJORT GAELDENDE , DELS , AT DET TIL STOETTE FOR DETTE KRAV FREMLAGTE AKTSTYKKE ANGAAR SENERE SALG END DE VED UNDERBUDSBELOEBETS BEREGNING MEDTAGNE SALG , DELS , AT DE OMHANDLEDE VARERS BESTEMMELSESSTED VAR NEDERLANDENE ; UNDER DISSE OMSTAENDIGHEDER ER EN TILPASNING TIL PARITETSPUNKTER I TYSKLAND I STRID MED TRAKTATENS ARTIKEL 60 ; DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR I KRAFT AF DENNE ULOVLIGE TILPASNING VAERET I STAND TIL AT GAA UNDER MINDSTEPRISERNE , OG TILPASNINGEN UDGOER DERFOR OGSAA EN OVERTRAEDELSE AF MINDSTEPRISORDNINGEN . SELSKABET RUMI ' S ANBRINGENDE VIL DERFOR VAERE AT FORKASTE .

    C ) FERALPI

    172 DET SAGSOEGENDE SELSKAB GOER GAELDENDE , AT KOMMISSIONEN URIGTIGT HAR LASTET DET FOR ANVENDELSE AF PRISER UNDER MINDSTEPRISERNE OG HERVED STOETTET SIG PAA EN RAEKKE REGNINGER , HVOR PRISEN VAR PAAFOERT I HAANDEN ; SELSKABET FINDER , AT DISSE HAANDSKREVNE PAATEGNINGER ER UDEN NOGEN SOM HELST BEVISKRAFT , IDET DE NAEVNTE REGNINGER IKKE HAVDE NOGET MED DE VIRKELIGE AFTALEVILKAAR AT GOERE .

    173 KOMMISSIONEN HAR FREMLAGT EN RAEKKE KOPIER AF TELEXMEDDELELSER , VEDROERENDE DE OMHANDLEDE SALG , DER VISER EN FORSKEL MELLEM DEN TIL MINDSTEPRISERNE SVARENDE SALGSPRIS I DM OG DET BELOEB I LIT , DER SKULLE ANFOERES PAA REGNINGEN , OG SOM LAA UNDER MINDSTEPRISEN .

    174 INDHOLDET AF DISSE DOKUMENTER BEKRAEFTES ENDVIDERE AF DEN SKRIFTLIGE FORKLARING FRA KOMMISSIONENS INSPEKTOER , OG DET SAGSOEGENDE SELSKABS ANBRINGENDE MAA DERFOR FORKASTES .

    175 DET SAGSOEGENDE SELSKAB GOER DERNAEST GAELDENDE , AT DET VED SALG AF RUNDT ARMERINGSSTAAL HAR BEREGNET SIG ET KVALITETSTILLAEG , SOM KOMMISSIONEN HAR SET BORT FRA VED BEREGNINGEN AF UNDERBUDSBELOEBET .

    176 DET SKAL HERVED BEMAERKES , AT DET I ARTIKEL 2 I BESLUTNING 3000/77 UDTALES , AT MINDSTEPRISERNE ER BASISPRISER OMFATTENDE TILLAEG FOR KVALITET , MENS DET I ARTIKEL 2 I BESLUTNING 962/77 BLOT HED , AT MINDSTEPRISERNE ER BASISPRISER . MINDSTEPRISERNE OMFATTEDE SAALEDES FRA DEN 1 . JANUAR 1978 , HVOR BESLUTNING 3000/77 TRAADTE I KRAFT , TILLAEG FOR KVALITET , MEDENS DE TIL TILLAEG SVARENDE BELOEB EFTER BESLUTNING 962/77 DERIMOD KUNNE LAEGGES TIL MINDSTEPRISERNE .

    177 DA OVERTRAEDELSERNE ER BEGAAET I TIDEN MELLEM DEN 3 . MARTS OG DEN 3 . MAJ 1978 SKAL UNDERBUDSBELOEBET ANSAETTES TIL FORSKELLEN MELLEM MINDSTEPRISEN ( INKL . TILLAEG FOR DIAMETER ) OG DEN SALGSPRIS , DER BLEV ANVENDT , OG SOM INKLUDERER BASISPRISEN MED TILLAEG FOR KVALITET .

    178 AF DISSE GRUNDE SKAL DOMSTOLEN DERFOR NEDSAETTE BOEDEN FRA 55 110 000 LIT TIL 50 000 000 LIT :

    Top